قرآن ترجمه المیزان
سوره 6
سوره مبارکه الانعام
صفحه 130
قُلْ أَيُّ شَيْءٍ أَكْبَرُ شَهَادَةً ۖ قُلِ اللَّهُ ۖ شَهِيدٌ بَيْنِي وَبَيْنَكُمْ ۚ وَأُوحِيَ إِلَيَّ هَٰذَا الْقُرْآنُ لِأُنْذِرَكُمْ بِهِ وَمَنْ بَلَغَ ۚ أَئِنَّكُمْ لَتَشْهَدُونَ أَنَّ مَعَ اللَّهِ آلِهَةً أُخْرَىٰ ۚ قُلْ لَا أَشْهَدُ ۚ قُلْ إِنَّمَا هُوَ إِلَٰهٌ وَاحِدٌ وَإِنَّنِي بَرِيءٌ مِمَّا تُشْرِكُونَ (19)
بگو: شهادت چه کسى از همه برتر است؟ بگو: خدا ماين من و شما شاهد است، و اين قرآن به من وحى شده است تا به وسيله آن به شما و هر که [اين قرآن به او ]برسد اخطار کنم. آيا راستى شما شهادت مى دهى که با خدا معبودان ديگرى است؟ بگو: من شهادت نمى دهم. بگو: جز اين نيست که او معبودى يگانه است، و بى ترديد من از آنچه شما [به وسيله آن ]شرک مىورزيد بيزارم. (19)
الَّذِينَ آتَيْنَاهُمُ الْكِتَابَ يَعْرِفُونَهُ كَمَا يَعْرِفُونَ أَبْنَاءَهُمُ ۘ الَّذِينَ خَسِرُوا أَنْفُسَهُمْ فَهُمْ لَا يُؤْمِنُونَ (20)
آنان که کتابشان داده ايم پيامبر را مى شناسند همان گونه که فرزندان خود را مى شناسند. کسانى که [سرمايه فطرت ]خود را از دست داده اند به همين علّت ايمان نمى آورند. (20)
وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنِ افْتَرَىٰ عَلَى اللَّهِ كَذِبًا أَوْ كَذَّبَ بِآيَاتِهِ ۗ إِنَّهُ لَا يُفْلِحُ الظَّالِمُونَ (21)
و کيست ستمکارتر از کسى که بر خدا دروغ ببندد يا آيات او را تکذيب کند؟ يقيناً ستمکاران ظفرمند نمى شوند. (21)
وَيَوْمَ نَحْشُرُهُمْ جَمِيعًا ثُمَّ نَقُولُ لِلَّذِينَ أَشْرَكُوا أَيْنَ شُرَكَاؤُكُمُ الَّذِينَ كُنْتُمْ تَزْعُمُونَ (22)
و [ياد کن ]روزى را که همه آنان را محشور مى کنيم، سپس به کسانى که شرک ورزيده اند مى گوييم: کجايند شريکان شما که مى پنداشتيد [شريک خدايند]؟ (22)
ثُمَّ لَمْ تَكُنْ فِتْنَتُهُمْ إِلَّا أَنْ قَالُوا وَاللَّهِ رَبِّنَا مَا كُنَّا مُشْرِكِينَ (23)
سپس [عاقبت ]فتنه و شرک آنان چيزى جز اين نيست که مى گويند: به خدا پروردگارمان قَسَم که ما مشرک نبوديم. (23)
انْظُرْ كَيْفَ كَذَبُوا عَلَىٰ أَنْفُسِهِمْ ۚ وَضَلَّ عَنْهُمْ مَا كَانُوا يَفْتَرُونَ (24)
ببين چگونه بر خود دروغ مى بندند و آنچه [به وسيله آن به خدا ]افترا مى بستند از دستشان مى رود. (24)
وَمِنْهُمْ مَنْ يَسْتَمِعُ إِلَيْكَ ۖ وَجَعَلْنَا عَلَىٰ قُلُوبِهِمْ أَكِنَّةً أَنْ يَفْقَهُوهُ وَفِي آذَانِهِمْ وَقْرًا ۚ وَإِنْ يَرَوْا كُلَّ آيَةٍ لَا يُؤْمِنُوا بِهَا ۚ حَتَّىٰ إِذَا جَاءُوكَ يُجَادِلُونَكَ يَقُولُ الَّذِينَ كَفَرُوا إِنْ هَٰذَا إِلَّا أَسَاطِيرُ الْأَوَّلِينَ (25)
و برخى از آنان کسانى هستند که [هنگام قرائت قرآن ]به تو گوش مى دهند ولى ما [به سبب اصرارشان بر گناه ]سرپوش هايى بر قلب هايشان نهاده ايم که آن را نمى فهمند و گوش هايشان را سنگين کرده ايم [که آن را نمى شنوند ]و اگر هر آيتى را ببينند به آن ايمان نمى آورند تا آنجا که وقتى نزدت مى آيند و مى خواهند با تو جدال کنند آنان که کفر ورزيده اند مى گويند: اين (قرآن) جز افسانه هاى پيشينيان نيست. (25)
وَهُمْ يَنْهَوْنَ عَنْهُ وَيَنْأَوْنَ عَنْهُ ۖ وَإِنْ يُهْلِكُونَ إِلَّا أَنْفُسَهُمْ وَمَا يَشْعُرُونَ (26)
و آنان از [گوش دادن به سخن ]پيامبر نهى مى کنند و خود از آن دورى مى نمايند، و جز خودشان را هلاک نمى سازند و درک نمى کنند. (26)
وَلَوْ تَرَىٰ إِذْ وُقِفُوا عَلَى النَّارِ فَقَالُوا يَا لَيْتَنَا نُرَدُّ وَلَا نُكَذِّبَ بِآيَاتِ رَبِّنَا وَنَكُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ (27)
و اگر ببينى وقتى که بر آتش نگاه داشته مى شوند پس مى گويند: اى کاش [به دنيا ]بازگردانده مى شديم و آيات پروردگارمان را تکذيب نمى کرديم و از مؤمنان مى بوديم. (27)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌈نکته تفسیری صفحه ۱۳۰🌈
لجاجت؛ بزرگترین مانع هدایت:
کودکی را تصور کنید که در هوای سرد زمستان خیس شده است و باید لباسش عوض شود. مادرش می خواهد لباس جدیدی بر تن او کند؛ ولی کودک به خاطر تصاویر زیبای لباسِ خیس شده اش نمی خواهد آن را از تن خود در آورد! مادر برای او توضیح می دهد که ممکن است بیمار شود؛ ولی کودک انگار سخنان مادرش را نمی شنود و با فریاد و زاری، مانع کار مادر خود می-شود و تنها به «خواسته ی خود» فکر می کند، و نه آنچه «درست» است. سرانجام کودک سرما می خورد و مجبور به چشیدن تلخی شربت و کشیدن درد سوزن آمپول می شود. گاهی اوقات، عالَم بزرگسالان نیز مانند دنیای کودکان می شود که در آن، افراد به ظاهر رشد یافته اند، و در حقیقت، کودکانی هستند که تنها قد و هیکلشان رشد کرده است، و نه عقل و درکشان.
قرآن کریم از مردم زیادی سخن می گوید که پیامبران بسیاری نزدشان آمدند و به خواست خدا معجزات خارق العاده ای به آنان نشان دادند: از میان سنگ های بی جان کوه، شتر ماده و کودکش را بیرون آوردند؛ عصای خشک و بی روح را به مار تبدیل کردند؛ در میان دریایی موّاج، راهی خشک باز کردند؛ مردگان را به زندگی باز گرداندند؛ ماه را به دو قسمت تقسیم کردند؛ کتابی آسمانی آوردند که تمام انسان ها از آوردن یک سوره ی مانند آن ناتوان هستند و... . از نظر عقل، طبیعی ترین برخورد با این معجزات، سر فرود آوردن و پذیرفتن آنهاست؛ ولی با کمال تعجّب می بینیم که گروه زیادی از مردم، این معجزات را دیدند و به جای ایمان آوردن، تنها بر مخالفت خود افزودند؛ درست مانند آن کودک که هر چه بیشتر پند می شنید، بیشتر لجاجت می کرد. حقیقت این است که انسان امیال و خواسته های فراوانی دارد که ممکن است برخی از این خواسته ها به ضرر او باشد. پیامبران از سوی خدا مأمور شده اند که راه سعادت را به انسان ها نشان دهند، و امکان دارد برخی از تعالیم آنان در ابتدا با خواسته هاي مردم مطابقت نداشته باشد. در اینجا اگر انسان ها از خواسته های خود چشم بپوشند و دست خود را در دست پیامبران بگذارند و راه آنان را طی کنند، پس از مدّت کوتاهی، چنان لذّت حرکت در مسیر سعادت حقیقی را می چشند که دیگر هیچ چیزی برای آنان مهم تر از انجام دستورهای خدا نخواهد بود؛ ولی اگر چشم خود را بر حقیقت ببندند و با پیامبران الهی لجاجت ورزند، کمکم پرده ای به روی چشمانشان می افتد که چیزی جز خواسته های زودگذرشان را نمی بینند، و به فرموده ی این آیه، «اگر تمام نشانه ها و معجزات الهی را ببینند، باز هم ایمان نمی آورند». آری، بزرگ ترین مفسّر قرآن، علی ع، چه زیبا در این باره فرموده است:
«هر کس [به ناروا] عاشق چیزی شود، آن چیز، چشمانش را کور و دلش را بیمار می کند. در آن حال، او با چشمی بیمار می نگرد و با گوشی ناشنوا می شنود. خواهش های دل، پرده ی عقلش را دریده و دوستی دنیا دلش را میرانده است و او شیفته ی دنیا شده است. پس او بنده ی دنیاست ... [و بدین ترتیب دیگر] هیچ هشداری را نمی پذیرد و هیچ پندی را قبول نمی کند.»
التماس دعای خیر
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تربیت_دینی
💠 تاثیر نماز بر سلامت جسم و روح کودکان
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مادر
واکنش جالب نوزاد بی قرار، بعد از اینکه مادرش رو نزدیک خودش حس میکنه👌
هیچ فردی جای مادر رو نمی تونه بگیره🌸
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
4_5782995776971997731.mp3
1.97M
🔸ترتیل صفحه 131 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام صبا
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
قرآن ترجمه المیزان
سوره 6
سوره مبارکه الانعام
صفحه 131
بَلْ بَدَا لَهُمْ مَا كَانُوا يُخْفُونَ مِنْ قَبْلُ ۖ وَلَوْ رُدُّوا لَعَادُوا لِمَا نُهُوا عَنْهُ وَإِنَّهُمْ لَكَاذِبُونَ (28)
[چنين نيست] بلکه آنچه را قبلا پنهان مى داشتند برايشان آشکار شده است، و اگر [به دنيا ]باز گردانده شوند به همان چيزى که از آن نهى شده اند باز مى گردند، و قطعاً آنان دروغگويند. (28)
وَقَالُوا إِنْ هِيَ إِلَّا حَيَاتُنَا الدُّنْيَا وَمَا نَحْنُ بِمَبْعُوثِينَ (29)
و گفتند: جز اين زندگى دنياى ما زندگى ديگرى نيست و ما هرگز برانگيخته نخواهيم شد. (29)
وَلَوْ تَرَىٰ إِذْ وُقِفُوا عَلَىٰ رَبِّهِمْ ۚ قَالَ أَلَيْسَ هَٰذَا بِالْحَقِّ ۚ قَالُوا بَلَىٰ وَرَبِّنَا ۚ قَالَ فَذُوقُوا الْعَذَابَ بِمَا كُنْتُمْ تَكْفُرُونَ (30)
و اگر ببينى وقتى که در پيشگاه پروردگارشان نگه داشته مى شوند [خدا ]مى گويد: آيا اين [روز جزا ]حق نيست؟ مى گويند: چرا به پروردگارمان سوگند مى گويد: پس بچشيد اين عذاب را به سزاى اينکه کفر مىورزيديد. (30)
قَدْ خَسِرَ الَّذِينَ كَذَّبُوا بِلِقَاءِ اللَّهِ ۖ حَتَّىٰ إِذَا جَاءَتْهُمُ السَّاعَةُ بَغْتَةً قَالُوا يَا حَسْرَتَنَا عَلَىٰ مَا فَرَّطْنَا فِيهَا وَهُمْ يَحْمِلُونَ أَوْزَارَهُمْ عَلَىٰ ظُهُورِهِمْ ۚ أَلَا سَاءَ مَا يَزِرُونَ (31)
کسانى که لقاى خدا (معاد) را تکذيب کرده اند قطعاً زيان ديده اند، تا وقتى که قيامت ناگهان به سراغشان بيايد مى گويند: اى افسوس بر ما که در مورد آن کوتاهى کرديم، و اين در حالى است که آنان بار گناهان خود را بر دوش مى کشند. آگاه باشيد که بردبارى را بر دوش مى کشند. (31)
وَمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا لَعِبٌ وَلَهْوٌ ۖ وَلَلدَّارُ الْآخِرَةُ خَيْرٌ لِلَّذِينَ يَتَّقُونَ ۗ أَفَلَا تَعْقِلُونَ (32)
و زندگى دنيا جز بازى و سرگرمى نيست، و بى شک سراى آخرت براى کسانى که تقوا پيشه مى کنند بهتر است; پس آيا عقل خود را به کار نمى گيريد؟ (32)
قَدْ نَعْلَمُ إِنَّهُ لَيَحْزُنُكَ الَّذِي يَقُولُونَ ۖ فَإِنَّهُمْ لَا يُكَذِّبُونَكَ وَلَٰكِنَّ الظَّالِمِينَ بِآيَاتِ اللَّهِ يَجْحَدُونَ (33)
ما قطعاً مى دانيم که آنچه آنان مى گويند تو را غمگين مى کند. [غمگين مباش زيرا ]آنان [در حقيقت ]تو را تکذيب نمى کنند بلکه اين ظالمان آيات خدا را انکار مى کنند. (33)
وَلَقَدْ كُذِّبَتْ رُسُلٌ مِنْ قَبْلِكَ فَصَبَرُوا عَلَىٰ مَا كُذِّبُوا وَأُوذُوا حَتَّىٰ أَتَاهُمْ نَصْرُنَا ۚ وَلَا مُبَدِّلَ لِكَلِمَاتِ اللَّهِ ۚ وَلَقَدْ جَاءَكَ مِنْ نَبَإِ الْمُرْسَلِينَ (34)
و به يقين، پيامبرانى پيش از تو تکذيب شدند ولى بر تکذيب شدن صبر کردند، و آزار ديدند تااينکه نصرت ما به آنان رسيد. و براى کلمات خدا [در مورد نصرت انبيا ]هيچ تغيير دهنده اى نيست. و قطعاً بخشى از خبرهاى پيامبران به تو رسيده است. (34)
وَإِنْ كَانَ كَبُرَ عَلَيْكَ إِعْرَاضُهُمْ فَإِنِ اسْتَطَعْتَ أَنْ تَبْتَغِيَ نَفَقًا فِي الْأَرْضِ أَوْ سُلَّمًا فِي السَّمَاءِ فَتَأْتِيَهُمْ بِآيَةٍ ۚ وَلَوْ شَاءَ اللَّهُ لَجَمَعَهُمْ عَلَى الْهُدَىٰ ۚ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْجَاهِلِينَ (35)
و اگر رويگردانىِ آنان بر تو گران است اگر مى توانى سوراخى در زمين يا نردبانى در آسمان بجويى تا معجزه اى برايشان بياورى [چنين کن]. و اگر خدا مى خواست همه آنان را [به اجبار ]بر هدايت گرد مى آورد، پس هرگز از جاهلان مباش. (35)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌸نکته تفسیری صفحه ۱۳۱🌸
👈اگر خدا می خواست، همه را هدایت می کرد:
همه ی ما با معنا و مفهوم «اختیار» آشنا هستیم؛ زیرا هر روز که چشم باز می کنیم، تا هنگامی که به خواب می رویم، با این واقعیت زندگی می کنیم. ما با اختیارِ خود سخن می گوییم، راه می رویم، عبادت می کنیم، یا خدای ناکرده مرتکب گناه می شویم. تمام دادگاه ها و مجازات هایی که برای مجرمان تعیین می شود، بر اساس داشتن اختیار است، و اگر انسان ها مجبور به انجام جرم بودند، دیگر مستحقّ مجازات نمی شدند. آفریدگار بزرگ انسان ها نیز بارها به این ویژگی مخلوقاتش اشاره کرده و بیان فرموده است که انسان ها در انتخاب راه خیر و شرّ اختیار دارند و هیچ کس حتّی پیامبر او نمی تواند آن ها را به قبول دین الهی مجبور کند.
آری، این آفرینش خداست، و او خواسته است که انسان ها راه سعادت را با اختیار خود انتخاب کنند، و اگر می خواست، به آسانی می توانست تمام مردم را به آوردن ایمان و انجام کارهای خوب مجبور کند. از گذشته تاکنون اما برخی از افراد کافر، برای توجیه بی ایمانی و کارهای زشت خود، مغلطه می کنند و می گویند: «حتماً خدا خواسته است که ما بی ایمان باشیم، و اگر او می خواست، حتماً ما انسان خوبی می شدیم.»
قرآن بارها از این تفکّر جاهلان سخن گفته و آن را با صراحت تمام رد کرده و تنها بهانه و دستاویزی برای کفر و بی¬ایمانی شمرده است. این آیه نیز چنین اندیشهی آلوده و منحرفی را رد می¬کند و به پیامبر می¬فرماید: اگر پذیرفتن این واقعیت برای تو دشوار است که کافران، دین خدا را قبول نمی کنند، اگر می توانی در زمین معبری حفر کنی یا راهی برای صعود در آسمان بجویی و بدینوسیله معجزه ای برایشان بیاوری که آنان را به ایمان آوردن مجبور کند، این کار را بکن؛ ولی بدان که آفرینش خدا، مبتنی بر اختیار انسانهاست، و اگر خدا می خواست، خودش همهی مردم را مجبور می کرد که به راه راست هدایت شوند؛ ولی چنین اراده نکرده و خواسته است که مردم خودشان سرنوشت خویش را رقم بزنند؛ چرا که هدایت اجباری، نه ارزش محسوب می شود و نه انسان را لایق پاداش می کند. بنابراین چنین تفکّری از اساس غیر منطقی ست و کسی که این گونه فکر کند، انسان جاهل بی خردی است. البته روشن است که پیامبر اسلام هرگز چنین تفکّر نادرستی نداشته است؛ بلکه این آیه مانند آیات بسیار دیگر در ظاهر، خطاب به پیامبر، و در حقیقت، خطاب به مردم است. آری، اختیار، خواست قطعی خدا برای ما و البتّه بزرگ ترین عامل برتری ما بر موجودات دیگر است؛ زیرا پذیرش راه درست، هنگامی ارزشمند است که امکان انتخاب راه بد نیز وجود داشته باشد.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🎀 یکی از راه های شخصیت دادن به کودک، سلام کردن به اوست.
خانواده، اساسی ترین بستر رشد شخصیت مطلوب کودکان و نوجوانان است.
الگوهای محبوب بچه ها، بزرگسالانی هستند که شخصیت آنها، آمیزه ای از محبت و عطوفت است و هرگز پرخاش نمی کنند.
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
💢 بچه ها هیچ وقت به حرف بزرگ ترهاشون گوش نمیدن؛ اما همیشه از اون ها تقلید می کنن.
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
✅ بزرگترین کمک والدین به نوجوان در حال بلوغ
1⃣ زمانی که نوجوانتون قصد صحبت کردن با شما رو داره، حتما به چشماش نگاه کنید.
2⃣ هیچ وقت از ظاهر نوجوانتون، منفی نگید. بهش آرامش بدید و بگید که شما هم تو دوران بلوغ چه تغییرات ظاهری رو تجربه کردین. نشون دادن عکس دوران بلوغتون میتونه برای نوجوانتون خوشایند باشه.
3⃣ محبت کردن رو فراموش نکنید.با توجه به جنسیت فرزندتون و با توجه به نوع محبتی که فرزندتون نیاز داره،حتما بهش محبت کنید.
4⃣ فراهم کردن امنیت هم خیلی مهمه. هر زوجی ممکنه توزندگیشون باهم مشکلاتی داشته باشن.اما مراقب باشین که مشکلات و تعارضهاتونو جلوی فرزندتون مطرح نکنید ودرمکانی به صورت خصوصی باهم راجع به مشکلتون صحبت کنید.
5⃣ تشویق کردن مهمه.حتما نوجوانتون رو به دلایل مختلف وبا توجه به موفقیتهایی که بدست آورده،تشویق کنید و بهش انگیزه پیشرفت بدید.
6⃣به فرزندتون مسئولیتهایی با توجه به تواناییش بدید.این کار میتونه اعتماد به نفسش رو بالا ببره.
7⃣ اگر نوجوانتون کار نامناسبی انجام داد،هیچوقت نگید که دوستش ندارین و یا از دستش ناراحت هستین بهتره بهش بگید که ازکار یا رفتاری که انجام داده ناراحت شدین.
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
21.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#معلم_قرآن👆🏻
#خلاقیت_معلم
#روشهای_ناب_تدریس
✨درس معلم ار بود زمزمه ی محبتی
جمعه به مکتب آورد طفل گریز پای را
🔹خلاقیت در تدریس یک معلم 🔹
✅ جذب و اشتیاق بچه ها
✅ لذت از تدریس خود
✅محبت ومهربانی به متربی
✅ یادگیری بالای بچه ها
✅استفاده از تنوع برای رفع خستگی
✅استفاده از مطالب وابزارنو وتازه
✅آسان سازی مطالب و مفاهیم دینی
👨🏫توسط استاد شمعانی در اهواز
به نظر شما در روش تدریس یک معلم قرآن ، چه ویژگی های دیگه ای باید وجود داشته باشه ⁉️
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
▬✧❁🌿🌼🌿❁✧▬
🔰 تربیت از دیگاه شهید مطهری
بحث تعلیم و تربیت، بحث ساختن انسان هاست و عنصر محوری و اساسی آن، انسان می باشد و بسته به نوع نگاه به انسان، تربیت، متفاوت خواهد بود. اگر نگاه ما به انسان، نگاه مادی باشد، در این صورت تربیت در واقع به معنای صنعت خواهد بود و تمام توجه به ساختن ابعاد وجودی او خواهد بود؛ اما اگر نگاه ما به انسان، فراتر از نگاه مادی باشد و نه تنها به ابعاد روحی انسان توجه داشته باشیم، بلکه آن را به عنوان پایه اساسی انسانیت به شمار آوریم و انسان را از این زاویه به عنوان گل سر سبد هستی و خلیفه خدا در نظر بگیریم، در این صورت، تربیت، بسیار متفاوت با نگاه نخست خواهد بود.
سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم گرامی و جاودانه باد🌹🌹🌹
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
4_6041950651011827053.mp3
2.13M
🔸ترتیل صفحه 132 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام صبا
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
قرآن ترجمه المیزان
سوره 6
سوره مبارکه الانعام
صفحه 132
۞ إِنَّمَا يَسْتَجِيبُ الَّذِينَ يَسْمَعُونَ ۘ وَالْمَوْتَىٰ يَبْعَثُهُمُ اللَّهُ ثُمَّ إِلَيْهِ يُرْجَعُونَ (36)
فقط کسانى که گوش شنوا دارند [دعوت تو را ]مى پذيرند و مردگان را خدا بر مى انگيزد، سپس به سوى او بازگردانده مى شوند. (36)
وَقَالُوا لَوْلَا نُزِّلَ عَلَيْهِ آيَةٌ مِنْ رَبِّهِ ۚ قُلْ إِنَّ اللَّهَ قَادِرٌ عَلَىٰ أَنْ يُنَزِّلَ آيَةً وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَهُمْ لَا يَعْلَمُونَ (37)
و گفتند: چرا معجزه اى [که ما مى خواهيم ]بر او نازل نمى شود؟ بگو: خدا قادر است که معجزه اى نازل کند، ولى بيشترشان نمى دانند. (37)
وَمَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ وَلَا طَائِرٍ يَطِيرُ بِجَنَاحَيْهِ إِلَّا أُمَمٌ أَمْثَالُكُمْ ۚ مَا فَرَّطْنَا فِي الْكِتَابِ مِنْ شَيْءٍ ۚ ثُمَّ إِلَىٰ رَبِّهِمْ يُحْشَرُونَ (38)
و هيچ جنبده اى در زمين نيست و نه هيچ پرنده اى که با دو بال خود پرواز مى کند مگر اينکه گروه هايى مانند شما هستند ما در آن کتاب (لوح محفوظ) هيچ چيزى را فرو گذار نکرده ايم. سپس به سوى پروردگارشان محشور مى شوند. (38)
وَالَّذِينَ كَذَّبُوا بِآيَاتِنَا صُمٌّ وَبُكْمٌ فِي الظُّلُمَاتِ ۗ مَنْ يَشَإِ اللَّهُ يُضْلِلْهُ وَمَنْ يَشَأْ يَجْعَلْهُ عَلَىٰ صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ (39)
و کسانى که آيات ما را تکذيب کرده اند کر و لال اند و در تاريکى ها [ى کفر و جهالت ]قرار دارند. هر که را خدا بخواهد گمراهش مى کند و هر که را بخواهد او را بر راهى راست قرار مى دهد. (39)
قُلْ أَرَأَيْتَكُمْ إِنْ أَتَاكُمْ عَذَابُ اللَّهِ أَوْ أَتَتْكُمُ السَّاعَةُ أَغَيْرَ اللَّهِ تَدْعُونَ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ (40)
بگو: نظر دهيد، اگر عذاب خدا به شما برسد يا قيامت به سراغتان بيايد اگر راستگوييد، آيا غير خدا را مى خوانيد؟ (40)
بَلْ إِيَّاهُ تَدْعُونَ فَيَكْشِفُ مَا تَدْعُونَ إِلَيْهِ إِنْ شَاءَ وَتَنْسَوْنَ مَا تُشْرِكُونَ (41)
[نه] بلکه فقط او را مى خوانيد و آنچه را شريک وى مى دانيد فراموش مى کنيد و او اگر بخواهد، عذابى را که بخاطر آن [او را ]مى خوانيد برطرف مى کند. (41)
وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا إِلَىٰ أُمَمٍ مِنْ قَبْلِكَ فَأَخَذْنَاهُمْ بِالْبَأْسَاءِ وَالضَّرَّاءِ لَعَلَّهُمْ يَتَضَرَّعُونَ (42)
و همانا [پيامبرانى را ]به سوى امّت هايى پيش از تو فرستاديم [و دعوتشان را نپذيرفتند] پس آنان را به تنگدستى و سختى مبتلا کرديم باشد که تضرّع [و توبه ]کنند. (42)
فَلَوْلَا إِذْ جَاءَهُمْ بَأْسُنَا تَضَرَّعُوا وَلَٰكِنْ قَسَتْ قُلُوبُهُمْ وَزَيَّنَ لَهُمُ الشَّيْطَانُ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ (43)
پس چرا وقتى که سختى هاى ما به آنان رسيد تضرّع [و توبه ]نکردند؟ [جا داشت که تضرّع کنند ]ولى قلب هايشان سخت شده بود و شيطان آنچه را انجام مى دادند برايشان زينت داده بود. (43)
فَلَمَّا نَسُوا مَا ذُكِّرُوا بِهِ فَتَحْنَا عَلَيْهِمْ أَبْوَابَ كُلِّ شَيْءٍ حَتَّىٰ إِذَا فَرِحُوا بِمَا أُوتُوا أَخَذْنَاهُمْ بَغْتَةً فَإِذَا هُمْ مُبْلِسُونَ (44)
پس وقتى که آنچه را بدان تذکرّ داده شده بودند به فراموشى سپردند، درهاى همه چيز را بر آنان گشوديم تا وقتى که به آنچه داده شده بودند مغرور شدند، ناگهان آنان را [به عذاب ]گرفتيم و يکباره نااميد و حسرت زده شدند. (44)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌸نکته تفسیری صفحه ۱۳۲🌸
سرانجام اندرزناپذیران:
خداوند، پیامبری از پیامبرانش را به سوی مردم می فرستد. او برای مردم دلایل روشن و معجزاتی می آورد؛ ولی بیشتر آنان به او ایمان نمی آورند و او را دروغگو می شمرند . خدای مهربان اما باز هم مهلت دیگری به آنان می دهد؛ مهلتی که به ظاهر تلخ و در حقیقت به سود آنان است. البته این فرصت، آمیخته با مشکلات و مصایب و بیماری هاست. آری، خدا آنان را به سختی های روزگار گرفتار می کند تا مگر به خود بیایند و از خواب سنگین غفلت بیدار شوند و دریابند که جهان، پروردگاری دارد و اسباب رهایی از مشکلاتشان تنها به دست اوست؛ پس به درگاه او بروند، با زاری و تضرع از او عذرخواهی کنند و بخواهند که مشکلاتشان را برطرف کند. اسف انگیز اینکه معمولاً چنین اتّفاقی نمی افتد؛ زیرا دل های مردم در پی لجاجت با حق و حقیقت سنگ می شود و پرده ای از تاریکی و ظلمت بر جانهایشان می افتد، و شیطان، کارهای زشتشان را در نظر آنان زیبا جلوه می دهد؛ به طوری که خود را درستکار می پندارند و نیازی نمی بینند که به درگاه خدا توبه و زاری کنند. به همین سبب، به جای زاری و تضـرع، با غرور و تکبّر می گویند: جای نگرانی نیست؛ گذشتگان ما نیز گاهی دچار این مشکلات می شدند! و بدین ترتیب، آخرین پل پشت سر خود را ویران می کنند. در این هنگام، یکی از قوانین الهی در مورد آنان اجرا می شود؛ یعنی مشکلات یکی پس از دیگری برطرف می شود و سختی ها جای خود را به نعمت ها می دهند. البته نه به سبب اینکه مورد لطف و بخشش خدا قرار گرفته اند، بلکه برعکس، دوران لطف و مهربانی تمام شده و خشم خدا به صورت نعمت های رنگارنگ جلوه کرده است!
گاهی آدمیان چنان غرق نعمت میشوند که به فرموده ی این آیه، «درهای همه چیز برویشان باز می شود». مردم از نعمت ها سرمست می شوند و با خود می گویند: دوران سختی ها گذشت و دنیا به کام ماست . پس دیگر ذرّه ای برای وعده ی پیامبران ارزش قائل نمی شوند؛ بلکه با این وضعیت جدید، آنان را دروغگو نیز می خوانند و ادعا می کنند که اگر آن وعده ها راست بود، ما در این نعمت ها غرق نمی شدیم، و بدین ترتیب، تمام روزنه های امید به رویشان بسته می شود. در این هنگام ناگهان فرمان خدا فرا رسیده، فرصت طلایی عمر به پایان می رسد. آری، مرگ، گلوی آنان را می فشرد و آنان در اوج کفر و غفلت جان می سپرند و به استقبال کیفری ابدی میشتابند. پیشوای نخست ما علی ع در این باره می فرماید:
«ای فرزند آدم، هنگامی که میبینی در حال نافرمانی خدا هستی و او در همین حال پیوسته نعمت هایش را به تو ارزانی می کند، از او بترس.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
استاد پناهیان
✅ اولین تکلیف مادر...
⚠️اولین خواستۀ غریزی و طبیعی انسان راحتطلبی است. اگر کسی بتواند تکلیف خودش را-بهویژه در نوجوانی- با راحتی و راحتطلبی مشخص کند، تکلیف او با انواع شهوات هم مشخص خواهد شد.
📌مادر باید بداند که اولین تکلیفش، مدیریت راحتطلبیِ کودک است. گاهی مادران محترم، از سرِ مهربانی و دلسوزی، به راحتطلبی بچهها میدان میدهند و وقتی بچه، راحتطلب بار بیاید دیگر نمیتوانند او را جمع کنند.
⚠️بسیاری از گنهکارها مشکل اعتقادی ندارند؛ مشکلشان راحتطلبی است! اگر راحتطلبی خودت را مدیریت کنی، شهوترانیِ تو هم مدیریت خواهد شد. کسی که اسیر شهوت میشود، قبلاً در برابر راحتطلبی خود تسلیم شده یا موضعِ درستی نسبت به آن نگرفته است.
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌺یکی از مهمترین مهارتهای ارتباطی که باعث میشه احساس صمیمیت در رابطه زوجی زیاد بشه "گوش دادن" هست.
💠وقتی خوب به حرف های همسرتون گوش میدید،بهتر درکش میکنید و بدون ذهنخوانی دلیل گفتار و رفتار همسرتون رو متوجه میشید.
💠خوب گوش دادن به طرف مقابل، تعهد و احترام شما رو نسبت بهش نشون میده و
و باعث افزایش درک و همدلی در رابطه میشه.
💠وقتی خوب به حرف های همسرتون گوش میدید به او این پیام رو میرسونید که: من به تو توجه دارم و میخواهم بدانم احساس و خواسته تو چیست.
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حجت الاسلام عالی: علامه مجلسی هم که در هفته فرزندانش را موعظه میکرد، خودش یک هفته عمل میکرد.
آنچه که دوست دارید فرزندانتان بشوند را ابتدا خودتان عمل کنید☺️
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
4_6043951354152486461.mp3
1.98M
🌸بسم الله الرحمن الرحیم🌸
روزمون رو شروع میکنیم با😍
🔸ترتیل صفحه 133 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام حجاز
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
قرآن ترجمه المیزان
سوره 6
سوره مبارکه الانعام
صفحه 133
فَقُطِعَ دَابِرُ الْقَوْمِ الَّذِينَ ظَلَمُوا ۚ وَالْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ (45)
پس دنباله کسانى که ستم کردند قطع شد. و ستايش خداى را که صاحب اختيار جهانيان است. (45)
قُلْ أَرَأَيْتُمْ إِنْ أَخَذَ اللَّهُ سَمْعَكُمْ وَأَبْصَارَكُمْ وَخَتَمَ عَلَىٰ قُلُوبِكُمْ مَنْ إِلَٰهٌ غَيْرُ اللَّهِ يَأْتِيكُمْ بِهِ ۗ انْظُرْ كَيْفَ نُصَرِّفُ الْآيَاتِ ثُمَّ هُمْ يَصْدِفُونَ (46)
بگو: نظر دهيد، اگر خدا گوش و چشم شما [مشرکان ]را بگيرد و بر دلهايتان مهر نهد [که چيزى نفهميد]، کدام معبودى غير از خدا آنها را به شما مى دهد؟ ببين چگونه آيات را به گونه هاى مختلف شرح مى دهيم، باز هم آنان اعراض مى کنند. (46)
قُلْ أَرَأَيْتَكُمْ إِنْ أَتَاكُمْ عَذَابُ اللَّهِ بَغْتَةً أَوْ جَهْرَةً هَلْ يُهْلَكُ إِلَّا الْقَوْمُ الظَّالِمُونَ (47)
بگو: نظر دهيد، اگر عذاب خدا ناگهان يا آشکارا سراغ شما بيايد آيا جز قوم ستمکار هلاک مى شوند؟ (47)
وَمَا نُرْسِلُ الْمُرْسَلِينَ إِلَّا مُبَشِّرِينَ وَمُنْذِرِينَ ۖ فَمَنْ آمَنَ وَأَصْلَحَ فَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ (48)
و ما پيامبران را جز بشارت دهنده و اخطار کننده نمى فرستيم پس کسانى که ايمان بياورند و به صلاح آيند نه ترسى بر آنان است و نه غمگين مى شوند. (48)
وَالَّذِينَ كَذَّبُوا بِآيَاتِنَا يَمَسُّهُمُ الْعَذَابُ بِمَا كَانُوا يَفْسُقُونَ (49)
و کسانى که آيات ما را تکذيب کنند، به سبب فسقشان گرفتار عذاب خواهند شد. (49)
قُلْ لَا أَقُولُ لَكُمْ عِنْدِي خَزَائِنُ اللَّهِ وَلَا أَعْلَمُ الْغَيْبَ وَلَا أَقُولُ لَكُمْ إِنِّي مَلَكٌ ۖ إِنْ أَتَّبِعُ إِلَّا مَا يُوحَىٰ إِلَيَّ ۚ قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الْأَعْمَىٰ وَالْبَصِيرُ ۚ أَفَلَا تَتَفَكَّرُونَ (50)
بگو: من به شما نمى گويم که خزانه هاى خدا نزد من است، و نمى گويم که غيب ميدانم و به شما نمى گويم که من فرشته ام. من جز آنچه را که به سويم وحى مى شود پيروى نمى کنم. بگو: آيا کور و بينا يکسانند؟ پس آيا نمى انديشيد؟ (50)
وَأَنْذِرْ بِهِ الَّذِينَ يَخَافُونَ أَنْ يُحْشَرُوا إِلَىٰ رَبِّهِمْ ۙ لَيْسَ لَهُمْ مِنْ دُونِهِ وَلِيٌّ وَلَا شَفِيعٌ لَعَلَّهُمْ يَتَّقُونَ (51)
و با اين [قرآن ]به آنانکه مى ترسند به سوى پروردگارشان محشور شوند در حاليکه نه ياورى دارند و نه شفاعتگرى اخطار کن، باشد که تقوا پيشه کنند. (51)
وَلَا تَطْرُدِ الَّذِينَ يَدْعُونَ رَبَّهُمْ بِالْغَدَاةِ وَالْعَشِيِّ يُرِيدُونَ وَجْهَهُ ۖ مَا عَلَيْكَ مِنْ حِسَابِهِمْ مِنْ شَيْءٍ وَمَا مِنْ حِسَابِكَ عَلَيْهِمْ مِنْ شَيْءٍ فَتَطْرُدَهُمْ فَتَكُونَ مِنَ الظَّالِمِينَ (52)
و آنان را که صبح و شام (در همه حال) پروردگار خود را مى خوانند و رضاى او را مى خواهند از خود دور مکن هيچ چيزى از حساب آنان برعهده تو نيست و هيچ چيزى از حساب تو بر آنان نيست که طردشان کنى و از ستمکاران گردى. (52)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌸نکته تفسیری صفحه ۱۳۳🌸
راهنمایان قافلهی بشریت:
انسان دارای ذهنی پرسشگر است و از کودکی همواره سؤالاتی از دنیای اطراف در ذهنش شکل می گیرد؛ سؤالات گوناگونی که یکی پس از دیگری سراغش می آید و او را برای دریافت پاسخ، تشنه و تشنه تر می کند. این سؤالات را به دو دسته ی کلّی می توان تقسیم کرد:
1ـ سؤالاتی که با عقل، علم و تجربه به پاسخ آنها دست می یابد. تمام پیشرفت ها و تمدّن بشری، مدیون این جهان پر راز و رمز است که با این گونه سؤالات آغاز می شود، با فکر و اندیشه ادامه می یابد و با پاسخ یابی و دریافت راه حل به مقصد می رسد.
2ـ ولی هنگامی که انسان رشد می کند و به جهان اطراف خود می نگرد و در بارهی آن می اندیشد، به دستهی دیگری از سؤالات برخورد می کند که به هیچ وجه نمی تواند با نیروی فکر و اندیشه اش به آن ها پاسخ بدهد؛ سؤالاتی که جان و روح او را می فشارد و بدون پاسخ آن ها، اصل زندگی و حیات برایش بی معنا می شود: اینکه چه کسی او را آفریده است، در کجای هستی قرار دارد، برای چه منظوری آفریده شده و چرا این همه قوا و نیروهای متنوع روحی و جسمی به او داده شده است، و مهم تر از همه، چه آینده ای در انتظار اوست. آیا از کار افتادن قلب و قطع شدن تنفّس و تعطیل شدن کارخانهی بدن که آن را «مرگ» می نامند، پایان راه است؟ یا سرانجام دیگری در انتظار انسان هاست، و مرگ، پایان جهان نیست؟ علاوه بر اینها، انسان در زندگی فردی و اجتماعی خود در همین دنیا با مشکلات فراوانی روبرو می شود که از حل آنها ناتوان است. وجود ظلم و فساد در طول تاریخ و در همه ی جوامع، دلیل روشنی بر این مطلب است.
وجود این مشکلات و سؤال های بی پاسخ، همگی نشانگر این واقعیت مهم است که «انسان برای رسیدن به سعادت نمی تواند تنها بر عقل خویش تکیه کند و به راهنمایی و هدایتی فراتر از اندیشه های انسانی نیازمند است». اینجاست که ارزش پیامبران الهی ظهور می کند و پرده از نیاز بی اندازه ی انسان به آن فرستادگان مقدّس برداشته می شود؛ کسانی که با آفریدگار جهان هستی در ارتباط بودند و حقیقت را از زلال ترین منبع علم و دانش دریافت میکردند. آنان به مردم توضیح دادند که از کجا آمده اند، در کجا قرار دارند و از همه مهمتر اینکه به کجا می روند. ایشان به ما آموختند که مرگ، چیزی جز یک انتقال نیست، و حیاتی که هم اکنون در آن قرار داریم، نسبت به زندگی پس از آن، دوران بسیار کوتاه و ناچیزي ست. آن مردان دانشمند، با مشعل هدایت، در پیش روی قافله ی بشریت حرکت می کنند و از سوی خدا راه و چاه را به انسان ها نشان می دهند؛ مردم را از خطرات راه آگاه کرده، به مقصد نهایی امیدوار می کنند؛ کاری که قرآن آن را «انذار» (بیم دادن) و «تبشیر» (بشارت دادن) می نامد و مهم ترین وظیفه ی پیامبران برمی شمارد.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تربیت_فرزند
نشانه های شادی در فرزندان
#استاد_تراشیون
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
mahd-kodak.pdf
2.72M
#تربیت_دینی
#مهدکودک
♨️ شیوه هایی عملی جهت ارائه مفاهیم دینی در مهدهای کودک
❇️ ویژه مربیان مهد و پیش و ابتدایی
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تربیت_فرزند
♦️این قسمت: اشتباهات، مقدمهای برای موفقیت!
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 محبت حقیقی با همسر و فرزند
🎙 عینصاد
#ویدیو #کلیپ #تربیت
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
4_6048454953779856511.mp3
2.05M
🔸ترتیل صفحه 134 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام حجاز
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
قرآن ترجمه المیزان
سوره 6
سوره مبارکه الانعام
صفحه 134
وَكَذَٰلِكَ فَتَنَّا بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لِيَقُولُوا أَهَٰؤُلَاءِ مَنَّ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنْ بَيْنِنَا ۗ أَلَيْسَ اللَّهُ بِأَعْلَمَ بِالشَّاكِرِينَ (53)
و بدينگونه بعضى از آنان را (مستکبران را) به وسيله بعضى ديگر (مؤمنان فقير) امتحان کرديم تا سرانجام بگويند: آيا اينانند که از ميان ما خدا بر آنان انعام کرده (توفيق ايمان داده) است؟ آيا خدا شاکران را بهتر نمى شناسد؟ (53)
وَإِذَا جَاءَكَ الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِآيَاتِنَا فَقُلْ سَلَامٌ عَلَيْكُمْ ۖ كَتَبَ رَبُّكُمْ عَلَىٰ نَفْسِهِ الرَّحْمَةَ ۖ أَنَّهُ مَنْ عَمِلَ مِنْكُمْ سُوءًا بِجَهَالَةٍ ثُمَّ تَابَ مِنْ بَعْدِهِ وَأَصْلَحَ فَأَنَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ (54)
و چون کسانى که به آيات ما ايمان دارند نزد تو آيند بگو: سلام بر شما پروردگارتان اين رحمت را بر خود مقرّر کرده است که هر که از شما از روى جهالت کار بدى بکند سپس بعد از آن توبه کند و به صلاح آيد [او را مى بخشد زيرا ]او آمرزگار و رحيم است. (54)
وَكَذَٰلِكَ نُفَصِّلُ الْآيَاتِ وَلِتَسْتَبِينَ سَبِيلُ الْمُجْرِمِينَ (55)
و بدينگونه آيات را توضيح مى دهيم تا [حقايق معلوم گردد ]راه مجرمان آشکار شود. (55)
قُلْ إِنِّي نُهِيتُ أَنْ أَعْبُدَ الَّذِينَ تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ ۚ قُلْ لَا أَتَّبِعُ أَهْوَاءَكُمْ ۙ قَدْ ضَلَلْتُ إِذًا وَمَا أَنَا مِنَ الْمُهْتَدِينَ (56)
بگو: همانا من نهى شده ام از اينکه معبودانى را که شما جز خدا مى خوانيد پرستش کنم، بگو: من از هوس هاى شما پيروى نمى کنم که در آن صورت گمراه شده ام و از هدايت يافتگان نخواهم بود. (56)
قُلْ إِنِّي عَلَىٰ بَيِّنَةٍ مِنْ رَبِّي وَكَذَّبْتُمْ بِهِ ۚ مَا عِنْدِي مَا تَسْتَعْجِلُونَ بِهِ ۚ إِنِ الْحُكْمُ إِلَّا لِلَّهِ ۖ يَقُصُّ الْحَقَّ ۖ وَهُوَ خَيْرُ الْفَاصِلِينَ (57)
بگو: من بر حجّتى روشن از پروردگار خود استوارم و شما آن را تکذيب کرده ايد. آن [عذابى ]که تعجيل در آن را طلب مى کنيد در اختيار من نيست، حکم، جز براى خدا نيست. حق را [از باطل ]جدا مى کند و او بهترين جداکنندگان است. (57)
قُلْ لَوْ أَنَّ عِنْدِي مَا تَسْتَعْجِلُونَ بِهِ لَقُضِيَ الْأَمْرُ بَيْنِي وَبَيْنَكُمْ ۗ وَاللَّهُ أَعْلَمُ بِالظَّالِمِينَ (58)
بگو: اگر آنچه تعجيل در آن را طلب مى کنيد در اختيار من بود [آن را نازل مى کردم و] کار، ميان من و شما تمام مى شد و خدا به ظالمان داناتر است. (58)
۞ وَعِنْدَهُ مَفَاتِحُ الْغَيْبِ لَا يَعْلَمُهَا إِلَّا هُوَ ۚ وَيَعْلَمُ مَا فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ ۚ وَمَا تَسْقُطُ مِنْ وَرَقَةٍ إِلَّا يَعْلَمُهَا وَلَا حَبَّةٍ فِي ظُلُمَاتِ الْأَرْضِ وَلَا رَطْبٍ وَلَا يَابِسٍ إِلَّا فِي كِتَابٍ مُبِينٍ (59)
و خزانه هاى غيب فقط نزد او است، جز او کسى آنها را نمى داند، و آنچه را در خشکى و درياست مى داند و هيچ برگى نمى افتد مگر اينکه آن را مى داند و هيچ دانه اى در تاريکى هاى زمين و هيچ تر و خشکى نيست مگر اينکه در کتابى آشکار (لوح محفوظ) ياور ثبت است. (59)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۳۴🌷
خدایی که از همه چیز آگاه است:
انسان با اندکی تفکّر می تواند به وجود آفریدگار توانای خویش پی ببرد؛ امّا شناخت و ویژگی های او برای ما ممکن نیست؛ مگر اینکه برای این منظور از خود او کمک بگیریم. یکی از عللِ به وجود آمدن ادیان ساختگی و انحراف بسیاری از مردم نیز همین بوده که آنان در عالم فکر و خیال خویش برای آفریدگار جهان ویژگی هایی قائل می شدند و او را چنان که خود می خواستند، توصیف می کردند، و به همین سبب، برای خود خدایی ساختند که بیشتر شبیه خیالاتشان بود، و نه خدای یگانه. خداوند امّا با آیات قرآن و سخنان پیشوایان معصوم دین، خود را به خوبی برای مردم معرفی کرده است، و کسی که در پی آشنایی با او باشد، بدینوسیله می تواند بهترین شناخت را از خدای جهان به دست آورد. در این آیه، خدا یکی از ویژگی های خود را برای بندگانش برمی شمرد. آن ویژگی، «علم نامحدود و آگاهی او از تمام اجزای جهان» است. بر اساس این آیه و آیات دیگر قرآن، در پس آنچه در جهان دیده می شود، چیزهای مهم دیگری وجود دارد که از مخلوقات خدا پوشیده است و به آنها «غیب» گفته می شود. این امور پنهان، علّت های اصلی پایداری جهان و همچون منبع و مخزنی برای تغذیه ی عالم هستند که حیات و زندگی انسانها و تمام موجودات دیگر به آنها وابسته است.
در آیه ی 21 سورهی حجر می خوانیم: «هیچ چیزی نیست مگر اینکه منابع و خزاینش نزد ماست و ما آن را فقط به اندازه ی معیني فرو می فرستیم.» خدا در این آیه می فرماید که منابع جهان هستی، تنها در اختیار اوست و فقط او از آن ها اطلاع دارد. همچنین می فرماید که او از تمام موجوداتی که در خشکی ها و دریاها به سر می برند، آگاهی تمام دارد و هیچ چیزی برایش پوشیده نیست. از این رو هیچ برگی از شاخه ی درختی نمی افتد، مگر اینکه خدا از آن آگاه است، و هیچ بذری در دل خاک قرار نمی گیرد، مگر این که او از آن اطلاع دارد. به طور کلی، هیچ تر و خشکی در جهان وجود ندارد، مگر اینکه در کتاب علم خدا ثبت شده است. آری، او از جنبش میلیاردها موجود زنده در اعماق دریاها، از لرزش برگ های درختان در جنگل ها و کوه ها، از زمان دقیق شکفتن غنچه ها و گلبرگ ها، از جریان باد و نسیم در بیابان ها، از شمار سلول های بدن هر انسان، از حرکت بیش از حد سریع الکترون ها دور هسته ی اتم ها، و حتّی از تمام اندیشه هایی که به فکر ما خطور می کند، کاملاً آگاه است. آیا می توان تصور کرد که این علم و دانش چه گستره ای دارد؟ نه؛ اما تنها کاری که بشر می تواند در برابر این دانش بی نهایت انجام دهد، خضوع، فروتنی و اعتراف به نادانی خود در برابر اوست. با وجود این آیا انسان میتواند جایی را پیدا کند که خدا در آن نباشد و در آن به کاری دست زند که خداوند او را نبیند؟
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
51.1K
#سوال_تربیتی
فرزند دوساله و نیمه ای دارم و به دنبال چند کتاب تربیتی برای سن دو تا هفت سال هستم. میشه در این خصوص چند کتاب معرفی کنید؟
#استاد_همتی
•┈┈•••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil