🔸#ادامه 👇
👌اساسا عقل و وحى حجيت يكديگر را تأييد مىكنند، و اگر به حكم قطعى عقل، حجيت وحى را اثبات مىكنيم وحى نيز به همينگونه حجيت عقل را در قلمرو خاص آن تأييد مىكند.
❕از آنجا كه وحى يك دليل #قطعى است و خرد هم چراغى است كه خداوند در درون هر انسانى روشن ساخته است، هرگز نبايد ميان اين دو حجت الهى تعارض رخ دهد، و اگر احيانا در موردى تعارضى بدوى به نظر رسيد، بايد بدانيم يا برداشت ما از دين در آن مورد صحيح نبوده و يا در مقدمات دليل عقلى، اشتباهى رخ داده است. چه، خداوند حكيم هيچگاه بشر را به دو راه متعارض دعوت نمىكند.همان گونه كه تعارض حقيقى ميان عقل و وحى متصور نيست، بين «علم» و «وحى» نيز هرگز تعارض رخ نخواهد داد، و اگر در مواردى ميان آن دو، نوعى تنافى به چشم خورد، باز بايد گفت يا برداشت ما از دين در موارد مزبور صحيح نبوده و يا اينكه علم به مرحلۀ قطعيت نرسيده است. غالبا نيز منشأ تعارض همين شق دوم است، كه فرضيههاى علمى #عجولانه به صورت علم قطعى تلقى مىشود، آنگاه تصور تعارض پيش مىآيد.
📚منشور عقاید امامیه ، سبحانی ، ص 16
❕اگر برخی از علما مثلا مرحوم جزائری ، گمان کرده اند که ممکن است میان وحی و عقل تعارض رخ دهد ، روشن است که این گمان آنان اشتباه است و هیچگاه چنین #تعارضی رخ نخواهد داد .
🔸از آنچه گفته شد ، به وضوح حجیت عقل در طریق معرفت به اثبات رسید که درک عقلی برای همگان حجت است ، اما نکته اساسی اینجاست که چنین نیست عقل به تمام امور بتواند آگاهی پیدا کند ، در همین عالم ماده و امور دنیوی ، بسیاری از چیزها است که هنوز عقل #بشری به آن نرسیده است ، از سوی دیگر نیازهای انسان منحصر به این عالم ماده نمی باشد بلکه زندگی بشر مرحله برزخ و قیامت هم دارد که تشخیص مصالح آن مراحل تنها از طریق شرع ممکن است و عقل راهی برای دسترسی به آن ندارد .
📚 الالهیات ج 3 ص 32
👌پس چون مدرکات عقل بشری محدود است و شامل همه آنچه مورد نیاز انسان است نمی شود ، ما نیاز به وحی و نقل داریم که اموری را که از درک عقل خارج است اما در طریق #سعادت ما موثر است ، به ما نشان دهد و نمی توان گفت که ما با تکیه بر عقل از نقل و وحی بی نیاز هستیم .
❕این که ائمه از اعتماد بر #عقول ناقص و محدود نهی کرده اند ، در جایی است که انسان با تکیه بر مدرکات محدود عقلی ، از نقل و وحی بیگانه شود و به تعالیم وحیانی توجه نکند ، نه آنکه به صورت کلی ،حجیت عقل زیر سوال برود ، لذا امام سجاد علیه السلام فرمود ؛
«بى گمان، دين خداى عز و جل با خردهاى ناقص و انديشه هاى باطل و تشبيه هاى نادرست، به #دست نمى آيد و تنها با تسليم مى توان بدان رسيد. پس هر كس در برابر ما تسليم باشد، سالم مى مانَد و هر كس به ما اقتدا كند، هدايت مى شود و هر كس به تشبيه و انديشه [ى خود] عمل مى كند، هلاك مى گردد و هر كس آنچه را ما مى گوييم، نمى تواند بپذيرد و در خود، انكارى نسبت به آن مى يابد، نادانسته، به كسى كفر ورزيده است كه هفت سوره مثانى و قرآن بزرگ را نازل كرده است.»
📚کمال الدین یک جلدی ص 324
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
https://sapp.ir/poorseman
👌پاسخ این شبهه پراکنی معاند تحت عنوان ؛ « لعنت کردن کار انسان های ناتوان است ، چرا خداوند بی نیاز دیگران را لعنت می کند » را در ذیل بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/1998
#امامت_فرزندان_امام_مهدی_علیه_السلام
🤔#پرسش
❔در فرازی از صلوات ابوالحسن ضراب که منسوب به امام زمان(عج) می باشد، آمده است : والائمة من ولده
با توجه به اینکه بی شک امامت به آن حضرت ( امام زمان ) خاتمه می یابد و در فرزندان ایشان #امامی نخواهد بود، مراد از آن عبارت چیست ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌از روایاتی استفاده می شود که امام زمان علیه السلام پس از ظهور صاحب فرزندانی خواهند بود .
❕امام على عليه السلام در سخنى در مورد امام زمان عليه السلام فرمود ؛
« او و اهلبيتش را در [مكانى به نام] رحبه سكنا مى دهد، آن جا كه سرزمين مقدّس و اقامتگاه نوح عليه السلام بود.»
📚تفسیر العیاشی ج 1 ص 66 _ بحار الانوار ج 52 ص 225
👌از امام صادق عليه السلام نقل شده كه مى فرمايد ؛
« گويا فرود آمدن قائم را در مسجد سهله با اهل و #عيالش مى بينم.»
📚المزار الکبیر ص 134
👌 در عبارتى از زيارت مخصوص امام مهدى عليه السلام در هر روز جمعه چنين آمده است ؛
« اى سَرور من! اى صاحب الزمان! درودهاى خدا بر تو و اهل بيت تو باد! ...
درودهاى خدا بر تو و #خاندان پاك تو باد!»
📚المزار الکبیر ص 102
👌در بخشى از صلوات بسيارى مفصّلى كه در صبح جمعه وارد شده، چنين آمده است ؛
« او و ذريّه اش را پيشوايان و #وارثان زمين قرار دهى.»
📚بحار الانوار ج 89 ص 34
👌حديثى كه شيخ طوسى از امام رضا عليه السلام نقل كرده است كه فرمود ؛
«خدايا! بر #واليان و فرزندان وى، درود فرست.»
📚جمال الاسبوع ص 510
👌 در ضمن صلواتى كه از ناحيه مقدّسه صادر شده که در سوال نیز به آن اشاره شده آمده است ؛
«بر ولىّ امرت و اولياى عهدش و پيشوايان از فرزندان او درود فرست و بر عمر و اجَلشان بيفزاى و آنها را به عالى ترين آرزوهاى دينى، دنيوى و اخروىشان برسان، كه تو حقّاً به هر چيز، توانايى.»
📚بحار الانوار ج 52 ص 22
👌در کتاب جمال الاسبوع ابن طاووس در توضیح نقل فوق آمده است ؛
« ائمه از فرزندان امام زمان ، کسانی هستند که پس از ظهور ، از طرف مهدی علیه السلام ، امام و #پیشوای مردم در اقامه نماز و اجرای احکام در شهر های مختلف هستند ، روایت شده است که آنان از جمله ابرار و نیکان در زمان حیات پدرشان امام مهدی هستند که از طرف امام زمان ، به عنوان والی در #بلاد منصوب می شوند »
📚جمال الاسبوع ص 512
👌بنابراین فرزندان امام زمان علیه السلام ، امام اصطلاحی و منصوب از جانب خداوند مانند دوازده امام نیستند ، بلکه آنان امام لغوی و پیشوا و والی به اذن امام زمان علیه السلام در نقاط مختلف #زمین هستند .
🔸البته برخی ، سند نقل های فوق را ضعیف و غیر قابل اعتماد می دانند .
📚دانشنامه امام مهدی ، ری شهری ، ج 3 ص 55 _ درسنامه مهدویت ، ج 2 ص 133
🔸 و بیان می کنند که اساسا در برخی نقل ها آمده است که امام زمان علیه السلام ، به هیچ عنوان #فرزندی نخواهد داشت .
🔸ابن ابى حمزه به امام رضا علیه السلام عرض کرد : «براى ما روايت شده است كه امام در نخواهد گذشت، تا اين كه جانشين و نسل خود را ببيند».
👌امام رضا عليه السّلام فرمود: «آيا در اين روايت، بيش از اين چيزى براى شما گفته نشده است؟» گفت: «نه». حضرت فرمود ؛ بله؛ به خدا سوگند! برايتان روايت شده است، مگر قائم ( که فرزندی نخواهد داشت )»
📚اثباه الوصیه ص 208 _ رجال کشی ص 465
❕روشن است كه اين روايت نه فقط در دوران غيبت، بلكه در تمام عمر آن حضرت داشتن فرزند براى حضرت مهدى عجّل اللّه تعالى فرجه الشريف را منتفى مى داند.
❕ شيخ طوسى نیز در كتاب الغيبه نزديك به همين مضمون را در روايتى ديگر آورده است.
👌حسن بن على خزاز گفت: على بن ابى حمزه وارد بر امام رضا عليه السّلام شد و پرسيد: «آيا تو امام هستى؟» حضرت فرمود: «آرى». على بن ابى حمزه گفت: «از پدربزرگ شما جعفر بن محمد شنيدم كه #امامى نيست، مگر اين كه فرزندى دارد». امام فرمود: «آيا فراموش كردى يا خود را به فراموشى زدى؟ اينچنين كه گفتى نفرمود. بلكه ايشان فرمود ؛
« امامى نيست، مگر اين كه فرزندى داشته باشد مگر امامى كه حسين بن على براى او خارج مى شود (رجعت مى كند یعنی #قائم )؛ پس همانا او فرزندى نخواهد داشت.على بن ابى حمزه گفت: «راست فرمودى. اينچنين فرمود جدّ بزرگوارت».
📚الغیبه طوسی ص 134
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
https://sapp.ir/poorseman
👌آخوند مذکور ساخته ذهن خود شما است و وجود خارجی ندارد و الا کیست که نداند ، روایت مورد استناد شما در مورد ناراحتی پیامبر گرامی و فاطمه مرضیه از علی علیهم السلام سندا ضعیف است و ادله متعددی بر بطلان آن گواهی می دهد که جهت آگاهی دو پاسخ گذشته ما را مطالعه کنید ؛
🔸https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/1999
🔸https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2000
👌و جواز چند همسری در اسلام فلسفه روشن و مشخص و عقلائی دارد که نمایه ذیل را در این رابطه مطالعه کنید ؛
🔸https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2001
👌حکم اسلام به نجاست کفار ، فلسفه روشن و بدیهی و عقلایی دارد که می توانید پاسخ گذشته ما را مطالعه کنید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2003
❕اما با این وجود ، اسلام دستور به همزیستی مسالمت آمیز با غیر مسلمین و نیکی کردن و خوبی کردن به آنان می دهد که جهت آگاهی نمایه های ذیل را مطالعه کنید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/777
💠https://eitaa.com/Rahnamye_Behesht/204
#باز_نشر
#زیارت_قبور_پنج_شنبه_آخر_سال
🤔#پرسش
❓آیا زیارت قبور در پنج شنبه آخر سال که مرسوم است دلیل روایی دارد❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌زیارت قبور خصوصا زیارت قبر پدر و مادر در روزهای شنبه و دوشنبه و پنج شنبه و جمعه در هر هفته استحباب دارد و این استحباب در تمام ایام سال جاری است و اختصاص به پنج شنبه آخر #سال ندارد.
🔶محمد بن مسلم می گوید:
« به امام صادق گفتم ما به زیارت مردگان می رویم.
❗️ امام فرمود کار خوبی است.
🔶گفتم آنان متوجه حضور ما می شوند ؟
👌فرمود:
« بله به خدا سوگند آنان از حضور شما مطلع می شوند و شاد می شوند و با شما انس می گیرند»
📚الفقیه ج1 ص180
🔷حضرت #علی فرمود:
« مردگان خود را زیارت کنید زیرا آنان به زیارت شما خوشحال می شوند و حاجات خود را سر قبر پدر و مادر با دعا برای آنان از خدا بخواهید»
📚الکافی ج3 ص229
🔶در روایت دیگر فرمود:
« فاطمه پس از پیامبر هر جمعه و دوشنبه و پنج شنبه به زیارت قبور شهداء می رفت»
📚وسائل الشیعه ج3 ص224
❗️در روایت دیگر فرمود:
« او هر شنبه به زیارت قبور شهداء و #حمزه می رفت»
📚التهذیب ج1 ص465
👌وفرمود:
« پیامبر در انظار صحابه غروب هر #پنج شنبه به بقیع می رفت و مردگان را با این جمله زیارت می کرد :« السلام علیک یا اهل الدیار رحمکم الله»»
📚کامل الزیارات ص320
👌پیامبر گرامی فرمود:
« هر کس قبر پدر و مادرش و یا یکی از آنان را در هر جمعه زیارت کند خداوند گناهانش را می آمرزد و نام او را در ردیف نیکوکاران می نویسد»
📚بحار الانوار ج82 ص169
👌بنابراین زیارت قبور اموات در هر شنبه و دوشنبه و پنج شنبه و جمعه در هر هفته استحباب دارد و این استحباب #اختصاص به پنج شنبه آخر سال ندارد .
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
https://sapp.ir/poorseman
#برتری_مردان_بر_زنان
🤔#پرسش
❔امام رضا :خداوند مردان را به زنان برتری داده است
📘ترجمه فروع کافی جلد ۲ صفحه ۲۱۲
⚡️آیا #عقلانیست که مرد را بر زن برتری دهیم؟تا کی قرار است این اراجیف مقدسات باشد ❗️❗️
💠#پاسخ💠
👌اگر مقصود از برتری مردان بر زنان ، برتری مردان در قرب به خداوند و رسیدن به کمال و سعادت و محبوب بودن نزد خداوند باشد ، #قطعا این معنا از برتری باطل است .
❕
👌قرآن به صراحت هر گونه برتری در مقام رسیدن به قرب و کمال بین انسانها را نفی کرده و تنها برتری را به تقوی #دانسته و می فرماید ؛
« ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و تیره ها و قبیله ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید ولی #گرامی ترین شما نزد خداوند با تقوا ترین شما است»
🔶حجرات 13
🔷پیامبر #گرامی نیز فرمود:
« خدای شما یکی است و پدرتان یکی ، نه عرب بر عجم برتری دارد و نه عجم بر عرب ، نه سیاه پوست بر گندمگون و نه گندمگون بر سیاه پوست مگر به #تقوا»
📚تفسیر نمونه ج22 ص201 _ تفسیر قرطبی ج9 ص6162
👌لذا امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« یک زن صالحه از #هزار مرد غیر صالح برتر است»
📚وسائل الشیعه ج20 ص172
🔸اما اگر مقصود از برتری ، برتری از نظر ویژگی های بدنی و قدرت جسمانی برای انجام وظائف #مشخصی باشد ، روشن است مردان در این نوع از ویژگی ها، از زنان برتری دارند ، و کلام امام رضا علیه السلام ناظر به این نوع از برتری است که قرآن نیز در این رابطه می فرماید ؛
« الرِّجالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّساءِ بِما فَضَّلَ اللَّهُ بَعْضَهُمْ عَلى بَعْضٍ وَ بِما أَنْفَقُوا مِنْ أَمْوالِهِمْ »
❕« مردان سرپرست و خدمتگزار زنانند بخاطر #برتري هايى كه (از نظر نظام اجتماع) خداوند براى بعضى نسبت به بعضى ديگر قرار داده است و به خاطر انفاقهايى كه از اموالشان (در مورد زنان) مى كنند»
🔸نساء 34
❕خانواده يك واحد #كوچك اجتماعى است و همانند يك اجتماع بزرگ بايد رهبر و سرپرست واحدى داشته باشد، زيرا رهبرى و سرپرستى دستجمعى كه زن و مرد مشتركا آن را به عهده بگيرند مفهومى ندارد در نتيجه مرد يا زن يكى بايد" رئيس" خانواده و ديگرى" معاون" و تحت نظارت او باشد، قرآن در اينجا تصريح مى كند كه مقام سرپرستى بايد به مرد داده شود (اشتباه نشود منظور از اين تعبير استبداد و اجحاف و تعدى نيست بلكه منظور رهبرى واحد منظم با توجه به مسئوليتها و مشورتهاى لازم است).
👌اين مسئله در دنياى امروز بيش از هر زمان روشن است كه اگر هيئتى (حتى يك هيئت دو نفرى) مامور انجام كارى شود حتما بايد يكى از آن دو،" رئيس" و ديگرى" معاون يا عضو" باشد و گر نه هرج و #مرج در كار آنها پيدا مى شود ، سرپرستى مرد در خانواده نيز از همين قبيل است.
❕و اين موقعيت به خاطر وجود خصوصياتى در مرد است مانند ترجيح قدرت تفكر او بر نيروى عاطفه و احساسات (به عكس زن كه از نيروى سرشار عواطف بيشترى بهره مند است) و ديگرى داشتن بنيه و نيروى جسمى بيشتر كه با اولى بتواند بينديشد و نقشه طرح كند و با دومى بتواند از حريم خانواده خود دفاع نمايد.
🔸بعلاوه تعهد او در برابر زن و فرزندان نسبت به پرداختن هزينه هاى زندگى، و پرداخت مهر و تامين زندگى آبرومندانه همسر و فرزند، اين حق را به او مى دهد كه وظيفه سرپرستى به عهده او باشد.
👌البته ممكن است زنانى در جهات فوق بر شوهران خود امتياز داشته باشند ولى شايد كرارا گفته ايم كه قوانين به تك تك افراد و نفرات نظر ندارد بلكه نوع و كلى را در نظر مى گيرد، و شكى نيست كه از نظر كلى، مردان نسبت به زنان براى اين كار آمادگى بيشترى دارند، اگر چه زنان نيز #وظائفى مى توانند به عهده بگيرند كه اهميت آن مورد ترديد نيست.
❕جمله بِما فَضَّلَ اللَّهُ بَعْضَهُمْ عَلى بَعْضٍ وَ بِما أَنْفَقُوا مِنْ أَمْوالِهِمْ اشاره به همين حقيقت است زيرا در قسمت اول مى فرمايد ؛ « اين سرپرستى به خاطر تفاوتهايى است كه خداوند از نظر آفرينش، روى مصلحت نوع بشر ميان آنها قرار داده » در قسمت آخر مى فرمايد: «و نيز اين سرپرستى به خاطر تعهداتى است كه مردان در مورد انفاق كردن و پرداختهاى مالى در برابر زنان و خانواده به عهده دارند »
📚تفسیر نمونه ج 3 ص 369
👌امام رضا علیه السلام نیز در روایت فوق الذکر برتری مردان بر زنان را به لحاظ ویژگی های بدنی و #جسمانی آنان می داند که چون سرپرست و قوام بر خانواده هستند ، برتری فوق الذکر را دارند ، لذا فرمود ؛
« خداوند مردان را به درجه ای بر زنان #برتری داده است ، چرا که زنان عیال مردان هستند ( و مردان سرپرست خانواده اند )»
📚الکافی ج 7 ص 85
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
https://sapp.ir/poorseman
👌پاسخ سوالات ملحد در گذشته مورد پاسخ گویی ما قرار گرفته است ؛
1⃣مگر الله دستور نداده غیر از الله هیچ کس را نپرستید ، پس چرا به شیطان میگه به انسان سجده کن ؟
🔸پاسخ را در ذیل بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2004
2⃣فرشتگان که اختیار ندارند پس چطور شیطان سرپیچی کرد ؟ اگر شیطان فرشته نبود و جن بود در صف فرشتگان چکار می کرد ؟
🔸پاسخ را در ذیل بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2005
3⃣اگر شیطان وسیله خدا برای امتحان است پس چرا لعنتش می کنید ؟
🔸پاسخ چنان که در نمایه ذیل می آید روشن است ، چرا که شیطان با اختیار خود راه دشمنی و تمرد با خداوند و انسان ها را پیشه کرد و به این سبب مستحق لعن است ، و پس از تمرد از دستور خدا بر سجده بر آدم از خداوند خواست که مهلتش دهد تا در مدتی طولانی به گمراهی بندگان بپردازد ، او از این جهات شایسته لعنت کردن است ، اما چرا خداوند به او مهلت داد تا با اختیار خودش به گمراه کردن بندگان بپردازد ، و چرا او را از بین نبرد ، پاسخش را در ذیل بخوانید ؛
🔸https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2006
❕جناب ملحد این پرسش ها ، اسلامگرایان را از پاسخ دادن عاجز کرده است ❗️چه خیال باطلی ❕
👌👌این که پیامبر گرامی اسلام ایستاده ادرار می کرد ، از روایات جعلی و دروغین اهل سنت است که شیعه به هیچ عنوان آن را قبول ندارد و اساسا این نسبت ها با شان پیامبری که خداوند در وصف او می فرماید ، «تو دارای خلق و خوی عظیم و برجسته ای هستی» (قلم 4 ) و می فرماید ؛« برای شما در زندگی و اخلاق رسول خدا اسوه نیکویی است» ( احزاب 21 ) مناسبت ندارد ، لذا پیامبر گرامی فرمود ؛
«من تربیت شده پرودگارم است» (بحار الانوار ج16 ص231 ) پیامبری که این قدر در فضائل اخلاقی و نفسانی در درجات بالا و والایی است ، هیچگاه امور خلاف شان انجام نمی دهد ، توضیح بیشتر در این رابطه را در پاسخ گذشته ما بخوانید ؛
💠https://eitaa.com/Rahnamaye_Behesht/2007
#اعتقادی
#محرم_نامحرم_در_بهشت
🤔#پرسش
❔میخواستم بدونم در آخرت و در برزخ و قیامت هم محرمیت و نامحرم وجود دارد به چه #شکل است ❕
💠#پاسخ💠
🗯باید توجه داشت که همه چیز سرای آخرت با دنیا فرق دارد.آن جا جهان دیگری است با #قوانین خاص خودش چنان که پیامبر گرامی فرمود:
« مانند بهشت هیچ چشمی ندیده و به قلب هیچ #بشری خطور نکرده است»
📚#بحار_الانوار ج8 ص86
👌این تفاوت قوانین آن عالم با این جهان از روایاتی که می گوید در آنجا انسان نیاز به قضائ حاجت ندارد بلکه موارد زائد بدن به صورت بوی #خوش از انسان خارج می شود بیشتر آشکار می شود
📚#همان_مدرک ص102
🗯بنابراین نباید توقع داشت که تمام احکامی که در دنیا #حاکم بوده است در برزخ و یا در بهشت هم حاکم باشد .
👌البته برخی احکام و قوانین که حسن و قبح عقلی و حکم قطعی عقل را دارد ، در دنیا و آخرت یکسان است و تفاوتی نمی کند .
🗯مثلا دیدن خداوند #محال است زیرا مستلزم جسمانیت و محدود بودن خداوند است چه می خواهد در دنیا باشد و چه در برزخ و چه در سرای آخرت در هر حالتی خداوند #دیده نمی شود .
👌و یا در رابطه با حجاب داشتن در برزخ و بهشت می توان بیان داشت که از آنجا که پوشش بدن از نظر عقلی امری ممدوح است و نوعی کمال برای انسان محسوب می شود می توان گفت #حجاب در بهشت هم وجود دارد ولی نحوه و حدود آن برای ما مشخص نیست .برای نمونه و تایید این که حجاب در بهشت نیز نوعی کمال محسوب می شود می توان به این ایه استناد جست که خداوند در مدح #حوری های بهشتی می فرماید:
« بهشت دارای زنان بهشتی است که در سراپرده های خود #مستورند»
📓#الرحمان 72
🔶در رابطه با احکام محرم و نامحرم در برزخ و بهشت هم می توان همین نکته را بیان کرد که این احکام ریشه در حکم عقلی و حسن و قبح #ذاتی دارد و احکام عقلی در هیچ حالتی تغییر نمی کند .
👌بر پایه همین حکم #عقلی است که خداوند در وصف بهشتیان می فرماید ؛
« آنها را با حور العین #تزویج می کنیم »
🔷#دخان 54
👌در حالی که اگر همه در بهشت محرم بودند ، نیازی به تزویج نبود و همه بر هر کسی که می خواستند وارد می شدند و #لذت می بردند.
❕و یا در وصف #حوریان بهشتی می فرماید ؛
« در باغ های بهشتی زنانی هستند که جز به همسرانشان عشق نمی ورزند »
🗯#الرحمان 56
👌در حالی که اگر در بهشت همه به هم محرم بودند و روابط آزاد بود ، یک همسر بهشتی باید به همه عشق می ورزید و با #همگان ارتباط می گرفت .
👌از امام #صادق علیه السلام سوال شد که اگر مرد مومنی با همسر دنیوی اش هر دو بهشتی شدند ، آیا در آخرت هم به تزویج یکدیگر هستند ؟
🔷امام پاسخ داد که هر کدام از آن دو که مقامش بالاتر باشد مخیر میشود که یا با همسر دنیوی اش باشد یا همسر دیگری انتخاب کند .
📚#بحار_الانوار ج8 ص106
❕اگر در بهشت همه با هم محرم بودند و محدودیتی نبود ، نیاز به انتخاب همسر و مخیر بودن و ...نبود و همگان کاملا #آزاد بودند .
🗯در این جا پاسخ دیگری نیز است و آن اینکه ؛
🔴درجات و مقامات بهشتیان متفاوت است . در آنجا هر کس بر اساس اعمال خودش در بهشتی اختصاص خود قرار دارد و یک بهشت نیست که همگان در آنجا جمع شده باشند و بحث #محرم و نامحرم پیش بیاید .
🔷امام #صادق علیه السلام فرمود ؛
« نگویید بهشت یکی است ( بلکه برای هر کس بهشتی است ) و نگویید درجه واحدی است چرا که خداوند فرموده است درجاتی است بعضی بالاتر از دیگری و این به خاطر تفاوت اعمال آنهاست ، دو #مومن وارد بهشت می شوند اما مقام یکی از دیگری بالاتر است ، و او می خواهد این دیگری را دیدار کند ، آن که بالاتر است می تواند از بهشت خود پایین بیاید ،( و دیگری را ببیند ) اما آنکه پایین تر است نمی تواند بالا برود ( و وارد بهشت دیگری شود ) زیرا به آن مکان نمی رسد البته اگر دوست داشتند و خواستند همدیگر را دیدار کنند روی تخت ها دیدار می کنند »
📚#مجمع_البیان ج9 ص318
👌پیامبر #گرامی نیز فرمود ؛
« در بهشت صد درجه است ، که فاصله هر درجه با دیگری به اندازه فاصله آسمان و زمین است و فردوس #بالاترین آنها است »
📚#بحار_الانوار ج8 ص89
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
http://eitaa.com/joinchat/304152577C9f840da185
https://sapp.ir/poorseman