فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شهیدعبدالحسین_برونسی:
هر وقت کارتون گیر میکنه امام زمان رو به فقط مادرش قسم بدید....
شادی روح مطهر امام راحل وشهدا 🌷 صلوات
✍️ دیدبانی کنش هوشمندانه و هنرمندانه فاطمی (کنش کوثری و حرکت جوهری حضرت فاطمه الزهرا در آخرین دوره حیات)
💎 نوع نگاه به رخدادها مدینه النبی
تحولات پسا رحلت پیامبر اعظم(ص) را میتوان از سه دیدگاه مورد بررسی قرار داد:
🔅۱. روایت نزدیکنگرِ عاطفی؛ نظاره گری سطر به سطر در حوادث پس از رحلت و تدقیق در فعالیت میدانی و در محیط مدینه، که دستاورد نهایی آن، دریافت حسی غمبار از حوادث شهر مدینه و دلی داغدار از فشار بر اهل البیت است.
🔅۲. روایت دورنگرِ عقلانی؛ رصد فرآیندهای اصلی و رخدادهای کلیدی مدینه در غصب مناسب، چگونگی تهاجم به خانه وحی و کنشگری که حضرت برای توقف اقدامات انحرافی و یا بازگرداندن مسیر تحریف صورت داد.
🔅۳. روایت کلاننگرِ راهبردی؛ نگرشی فضا محور برای بررسی علل و عوامل ریشهای، ساختاری و کارکردی نحوه غصب خلافت و قیام حضرت و پیامدهای انسانی و اجتماعی و سیاسی آن است.
🔻 اگر در یک نگاه ترکیبی به ویژه از روایت دورنگر عقلانی و فضانگر راهبردی بخواهیم تحولات مدینه پس از رحلت را مورد بازخوانی قرار دهیم، شاهد نوعی «کنشگری هوشمندانه پایدار و هنرمندانه ماندگار» حضرت زهرا سلام الله علیها «در دوره گذار از جامعه نبوی مبتنی بر رسالت و امامت به جامعه سقیفی مبتنی بر خلافت و وراثت» هستیم. برخی از نشانههای این کنگشری عبارت است از:
🚩 ۱. طراحی و اجرای جنبش نرم افزاری راهیان نور، از طریق سفر روزانه زیارتی به احد، ساختن بیتالاحزان در کنار مقبره و ساختن تسبیح از مدفن حمزه سیدالشهداء؛
🚩 ۲. خلق پدیده هنری مؤثر هشداردهی، برای فراخوان آحاد جامعه و فعال سازی مجدد ذهن آحاد جامعه اسلامی در مدینه، از طریق بازسازی ماجرای اذان بلال؛
🚩 ۳. اولین کنش ضد آقازادگی در تاریخ اسلام، از طریق دوری از مزایایی خاص و ویژه به دلیل وابستگی نسبی و سببی با نبوت و امامت؛
🚩 ۴. مشارکت طلبی برای صیانت از دستاوردهای پیامبر، از طریق تمرکز اولیه بر دعوت عمومی اهل مدینه و دعوت ثانویه و چهره به چهره مجاهدان بدر در چهل شب متوالی؛
🚩 ۵. محوریت در جنبش اعتراضی حامیان ولایت و امامت، از طریق حضور تحصن کنندگان به ویژه امیرالمؤمنین علی علیهالسلام و زبیر بن عوام در منزل حضرت؛
🚩 ۶. تبدیل اندیشه انتقادی به رفتار اعتراضی علیه غاصبان و حامیان آنان، از طریق حضور و اعتراض مستقیم به غصب هبهی پیامبر و محروم کردناش از ارث پدر؛
🚩 ۷. تلاش به منظور ممانعت مشارکت آحاد و خواص جامعه برای ناهمراهی با غاصبان خلافت و همراهی با حاملان ولایت، از طریق استفاده از ظرفیت گفتمانی تهیج کننده؛
🚩 ۸. محاکمه مدنی غاصبان، حامیان و ساکتان تغییر فرآیند و مسیر و محتوای جامعه اسلامی، از طریق تشکیل دادگاه علنی و مردمی.
♻️ استنباط راهبردی
تلاش حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها در «کنشگری کوثری و حرکت جوهری» - ریشه دار در گذشته و ریشه دوان در آینده - او دارد که به دلایل زیر دارای کارآمدی و اثر بخشی بود:
🔅 ۱. خود آگاهی محیطی؛ درک نقش و سهم تحولاتِ در حال وقع در مدینه النبی است که برای تمامی محیطهای پیش رو و تاریخ آینده جهان اسلام معتبر و مؤثر خواهد بود.
🔅۲. خود آگاهی زمانی؛ درکی ژرف از رفتار در حالِ وقوع در جامعه اسلامی و اهل خلافت است که به سبب عنصر ختم نبوت، در افق زمان پیش رو تا پایان خلقت تاثیرگذار خواهد بود.
🔅۳. خود آگاهی زمینهای؛ درک سهم و نقش خود در بستر تغییراتِ جوارح انسانی و جوامع فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، که از یک سو در حال بازگشت به جامعه جاهلی در گذشته است و از سوی دیگر به جوامع آینده تسری پیدا خواهد کرد.
🔅۴. نوآوری هوشمندانه؛ مبتنی بر اندیشه و عقاید خالصانه و متعهدانه، انگیزه و باور متعبدانه و مومنانه و عمل و رفتار صالحانه و دوراندیشانه حضرت بود.
🔅۵. خلاقیت هنرمندانه؛ مبتنی بر آداب گفتمانی، آداب رفتاری و زیبایی شناختی هنری است، که برای بازسازی گذشته فاخر، فعال کردن حال راکد و تصویر آینده مطلوب صورت گرفت.
🔸در مجموع حضرت زهرا سلامالله علیها بستر تحولات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی پسا رحلت را در یک «فضای تحولی بزرگ و وجودی» فهم و ادراک میکرد و بر آن بود تا «نیّات انحرافی و گفتمان تحریفی» مد نظر غاصبان نهادینه نشود چرا که در صورت نهادینه شدن آن «بقاء زیرساختهای فکری حقگرایانه، عقاید حقباورانه و رفتارهای حق طلبانه را با تهدید وجودی و حیاتی» مواجهه میشد.
✍️#️احمد_باقری_مزینانی استاد دانشگاه/ایام فاطمیه ۱۳ جمادیالاول ۱۴۴۶ ه.ق و ۲۵ آبان ۱۴۰۳ه.ش/.
💎 کانال ایتا #راه_نگار
🆔https://eitaa.com/rahnegar1401
19.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#شور_شعور_فاطمی_علوی
نوحه خوانی امیر کرمانشاهی در فاطمیه
584.4K
🤲 رزمندگان لبنانی نیازمند دعای خیر همه هستند. نام و یاد حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیها گره گشا است.
«یا مَوْلاتی یا فاطِمَهُ أَغیثینی»
💠 ولایت فاطمی
▫️ حضرت فاطمه که از منظر برخی از معصومان (علیهم السلام) #باطن_لیلة_القدر است، بیانگر روند تکاملی اسلام و جهش تصاعدی حاملان راستین قرآن و عترت (علیهم السلام) است، زیرا مُلک سلیمان با همه احتشام بر بال ﴿غدوّها شهرٌ و رَواحُها شهرٌ﴾ مستقر بود، لذا سرعت آن محدود بود، لیکن ملکوت حضرت ختمی مرتبت صلی الله علیه و آله و سلم بر شهبالِ ﴿لیلة القدر خیر من ألف شهرٍ﴾ استوار است، لذا جهش آن طوری است که می توان یک شَبه ره صد ساله را پیمود و پیمانه این پیمودن به دست هم پیمانان #ولایت_فاطمی است که در صدد ادراک لیلة القدراند، وگرنه برای لیلة القبری ها چنین سیری میسور نیست؛
تو لیلة القبری برو تا لیلة القدری شوی
چون قدر مر ارواح را کاشانه شو کاشانه شو
▫️ اگر مرکب رسول خداصلی الله علیه و آله و سلم هنگام معراج بُراق بود که هر قدم او به شعاع دید بود؛ خُطاهُ مدّ بصره، مَطِیّه رهوار امّت هنگام عروج نسبی نماز است که عمود دین می باشد و با اقامه صحیح آن می شود، ظاهر و باطن لیلةالقدر را به قدر هستی خویش ادراک کرد و از آن سکوی پرواز استعانت جست و طبق ظرفیت ظریف و طریف روح مجرّد، طرفه فاطمی را زیارت نمود؛
دیدم سحر آن شاه را بر شاهراه «هَلْ اَتی»
درخواب غفلت بی خبر زو بوالعلّی وبُوالعَلا
▫️ اگر انسان کاملی خود باطن لیلة القدر باشد، تمام گام های استوار او چنان است، هر لحظه راه هزار ماهه می رود. کدام چابک سواری به گَرد وی می رسد تا به گِرد او طواف کند. مرکب توده دوستان بانوی آفتاب چوبین است و اسب چوبین چون پای چوبین استدلالیون بی تمکین است؛
اسب چوبین بر تراشیدی که اینست اسب من
گر نه چوبین است اَسْبَت، خواجه یک منزل بتاز
◀️ لیکن «کرم دوده طاها و یاسین بکند کار خویش»، زیرا خود آن بانو در #خطبه_فدکیه، خاندان عصمت را که به تجمّل می نشینند و به جلالت می روند، وسیله معرفی کرد و چنین فرمود:
«...فَاحْمَدُوا الله الذی بنوره و عظمته ابتغی من فی السموات و من فی الارض الیه الوسیلة فَنَحْنُ وسِیْلَتُه فی خلقه و نحن آل رسوله و نحن حجّة غیبه و ورثة انبیائه».
▫️ آنچه در #توسل معتبر و متوقّع است، این نیست که خداوند به سبب آن وسیله به بنده خود نزدیک شود یا کلام او را بشنود یا به رفع نیاز او توانا گردد، تا گفته شود خدای سبحان بر بنده خود اَقْرَب مِن حَبْل الورید است و نیز خدای سبحان بکلّ شی ء سمیع است یا ﴿علی کلّ شی ء قدیر﴾ است و مانند آن، بلکه به سبب آن وسیله شخص محتاج شایسته تقرّب گردد و لائق شود که کلام او مورد اعتنا واقع شود و نیاز وی برطرف گردد؛ به هر تقدیر، اصل ابتغای وسیله مورد دستور خداوند است: ﴿وابتغوا إلیه الوسیله﴾.
👈 تعیین مصداق عام یا مطلق به عهده عموم یا اطلاق خود دلیل لفظی نیست، بلکه با دلیل جداگانه می توان #وسیله_بودن چیزی یا شخصی را ثابت کرد که در این خطبه، وسیله بودن اهل بیت عصمت (علیهم السلام) بیان شد.
#فاطمیه
#خطبه_فدکیه
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#در_محضر_استاد
📚 سروش هدایت جلد2 ، ص155
🌐 https://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
26.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 | علت نامگذاری حضرت زهرا (سلام الله علیها) به «فاطمه» و «منصوره»
▪️کربلای معلّی، برنامهٔ تلویزیونی مخاطب خاص
@mirbaqeri_resane
💠 نام آسمانی
▫️ درباره حکمت نام گذاری #حضرت_زهرا_علیها_السلام به فاطمه، روایات فراوان حکایت از آن دارند که نام آسمانی «فاطمه» از سوی خداوند متعال برای دختر رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) انتخاب شد و حضرت محمّد (صلی الله علیه وآله وسلم) بر این اساس نام او را فاطمه نهاد تا همه بدانند
ــ او #از_بدی_ها_بر_کنار_است
ــ و شیعیان راستین او در پناهش از آتش جهنم محفوظ می مانند
ــ و به سبب او طمع دشمنان اسلام از وراثت پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) قطع می شود
ــ و دانشْ همراه شیر مادر به او ارزانی می گردد.
▫️ در یکی از این روایات پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) فرمود : «جبرئیل آن سیب را [که خداوند نور فاطمه را در آن مکتوم نموده بود] از بهشت برای من آورد و گفت: این سیبی است که خداوند به عنوان هدیه از بهشت برای تو فرستاده است. من سیب را گرفتم و به سینه خود چسباندم.
جبرئیل به من گفت: خداوند می فرماید: این سیب را بخور. وقتی سیب را پاره کردم، نوری از آن برخاست که من ترسیدم. جبرئیل پرسید: چرا نمی خوری؟ بخور و نترس، این نور کسی است که نام او در آسمان منصوره و در زمین فاطمه است.
پرسیدم: چرا؟ گفت: چون در زمین شیعیانش را از آتش جهنم حفظ و دشمنانش را از محبت خود قطع کرده و در آسمان دوست داران خود را یاری می کند، چنان که خداوند می فرماید:
﴿یَوْمَئِذٍ یَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ * بِنَصْرِ اللَّهِ یَنْصُرُ مَنْ یَشاءُ﴾.
▫️ امام موسی بن جعفر (علیهما السلام) دلیل این نام گذاری را چنین بیان می فرماید: «خداوند می دانست که قبایل زیادی در جانشینی پیامبرش طمع خواهند کرد؛ به همین جهت ، وقتی فاطمه به وجود آمد او را #فاطمه نامید؛ زیرا خبر داد که خلافت او در شوهر و فرزندان فاطمه خواهد بود. به این ترتیب، با ولادتش طمع دیگران نسبت به خلافت قطع شد».
▫️ هم چنین امام باقر (علیه السلام) فرمود: « وقتی حضرت #سیدة_النساء متولّد شد ، خداوند فرشته ای را فرستاد و او بر زبان پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) جاری گردانید که آن حضرت را فاطمه بنامد. پس به فاطمه خطاب کرد: تو را به سبب علم از جهل بریدم... ».
#فاطمیه
#خطبه_فدکیه
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#در_محضر_استاد
📚 فاطمه (ع) اسوه بشر ، ص65
🌐 https://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
✍️ منطق جنگ وجودی؛ الهیات مرگ و زندگی
در اوائل خردادماه سال جاری، مقام معظم رهبری در دیدار «نبیه بری» با تایید سخن ایشان مبنی بر جنگ «وجود» برای صهیونیستها در منطقه افزودند: «شرایط کنونی منطقه به گونهای است که هم برای دشمن صهیونی شرایط مرگ و زندگی است و هم برای جبهه حق».(۱۴۰۳/۰۳/۰۲)
تبیین منطقی آنچه از آن به نام جنگ وجودی یا «شرایط مرگ و زندگی» نامیده شده، مهمترین الزام برای فهم تحولات منازعه جاری در منطقه است.
🔻 چیستی و چرایی جنگ وجودی
منظور از جنگ وجودی «نبرد طرفین منازعه برای بقاء در زمین معلوم و زمان نامعلوم» است که بازتاب «معادله بودن یا نبودن» و «جنگ لحظهها» است. در چنین منازعهای جنگ، در لحظهها و لجمنها - سر پنجههای میدان - شکل میگیرد و نتیجه و پیامد چنین جنگی تضمین تداوم بقاء یک طرف و قطعی بودن نابودی و یا شکست قطعی طرف دیگر منازعه رقم خواهد خورد.
🔻 مبانی نظری و علت جنگ وجودی
علت وجودی جنگ بقاء برای رژیم صهیونی در غرب آسیا حداقل محصول سه رویکرد تاریخی یا تحمیلی هدفمند در فلسطین اشغالی است:
۱_ رویکرد وطن گزینی مستکبرانه
وطن گزینی یا اشغالگری همراه با پاکسازی قومی و مذهبی یهودیان صهیونی، ریشه در تاریخ کهن سرکشی، سرگردانی قوم یهود و جنبش استعماری وطن گزین اروپایی دارد. با همین سبقه و تجربه صهیونیستها در فلسطین اقدام به کشتار جمعی، آپارتاید، جلوگیری از تولید نسل، انتقال جبری کودکان و آواره بومی فلسطین به خارج و نابودی فیزیکی همه یا بخشی از اجتماع آنان میکنند. این وطن گزینان از هیچ روشی برای مقهور سازی، نسلکشی و پاکسازی و حتی تبدیل غزه به زندان بزرگ و متراکم شده است. علاوه براین اشغالگران با حمایت نهادهای غربی از محدودیت آزادی تحرک، دستیابی به آب پاکیزه و آلوده سازی محیطی در حق مردم فلسطین ابایی ندارند.
۲_ رویکرد شرارت مطلق
شر مطلق آن خباثت و رذیلتی است كه هيچ گونه امر مثبتی در آن وجود ندارد و از آن به عنوان معیار نهایی برای تشخیص بد از نیک استفاده شود. نتیجه شر مطلق شدیدترین گناه اخلاقی و تحمیل آسیب غیرعادلانه خطرناک چون قتل، شکنجه، بردهگیری و نسل کشی نسبت به جان و روان سایر مخلوقات است. به تعبیر امام موسی صدر، ذات رژیم اشغالگر صهیونی بر شرارت مطلق بنا شده است. لذا اشغالگران از تمامی شروران هستی و از شیاطین انسی و جنی شرورتر هستند. از نظر فلاسفه اسلامی مانند ابن سینا و ملاصدرا ماهیت شرّ فاقد جوهر و ذات است لاجرم به سوی عدم سوق میل دارد. به همین سبب است شر مطلقی چون دولت صهیونی، سرنوشتی جزء نابودی و خودویرانگری ندارد.
۳_ رویکرد بقاء خود در فنای دگر
وضعیت فعلی و تاریخی صهیونیستها در کشتار وسیع و نسل کشی بخشی از ذات تبعیض خواهی و برتری جویی یهودیان صهیونیست است. بهگونهای که حاملان این تفکر به سبب برخورداری از روحیه و منش استکباری نسل خود را از جنس عالی و دیگران را از جنس دانی میپندارند. به تعبیر دیگر زیرساخت اصلی این اندیشهها برآمده از محتوای تلمودی است که خود را انسان برگزیده و مافوق و دگر را انسان خادم و مادون تلقی میکند. بنابراین جنایت و نسل کشی و مرگ دیگران بخشی از حیات خود میپندارند و به همین سبب هر اقدام جنون آمیزی علیه دیگران را مجاز تلقی میکنند. با این وجود آنان تداوم بقاء خود را در تحقیر و سرکوب سایر اقوام و ادیان جستجو میکنند.
✍️#احمد_باقری_مزینانی استاد دانشگاه/۲ آذرماه ۱۴۰۳ه.ش
💎 کانال ایتا #راه_نگار
🆔https://eitaa.com/rahnegar1401
♻️ طوفان لاهه
صدور حکم بازداشت دادگاه لاهه علیه دو متهم نسلکشی، کودک کشی و آپارتاید قومی و دینی، آغازی بر تحولات عمیق خواهد بود. برخی از پیامها و پیامدهای صدور این حکم عبارت است از:
۱. پایان عصر نخست وزیران پیروز در حکومت صهیونی؛
۲. پایان تاریخ مصرف نتانیاهو در سرزمینهای اشغالی؛
۳. نتیجه بخش بودن فشار افکار عمومی جهانی علیه نسل کشی در غزه؛
۴. پایان تاب آوری اجتماعی ساکنان سرزمینهای اشغالی؛
۵. جاری شدن سنت الهی مبنی بر غلبه مقاومت بر جنایت؛
۶. نزدیک شدن روز موعود در پیروزی خون بر شمشیر.
🔅از نظر صاحب این قلم مهمترین پیام و پیامد این حکم ناامید شدن غرب استکباری از پیروزی رژیم صهیونی در جنگ جاری است.
✍️#احمد_باقری_مزینانی استاد دانشگاه/۵ آذرماه ۱۴۰۳ه.ش
💎 کانال ایتا #راه_نگار
🆔https://eitaa.com/rahnegar1401