26.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 | علت نامگذاری حضرت زهرا (سلام الله علیها) به «فاطمه» و «منصوره»
▪️کربلای معلّی، برنامهٔ تلویزیونی مخاطب خاص
@mirbaqeri_resane
💠 نام آسمانی
▫️ درباره حکمت نام گذاری #حضرت_زهرا_علیها_السلام به فاطمه، روایات فراوان حکایت از آن دارند که نام آسمانی «فاطمه» از سوی خداوند متعال برای دختر رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) انتخاب شد و حضرت محمّد (صلی الله علیه وآله وسلم) بر این اساس نام او را فاطمه نهاد تا همه بدانند
ــ او #از_بدی_ها_بر_کنار_است
ــ و شیعیان راستین او در پناهش از آتش جهنم محفوظ می مانند
ــ و به سبب او طمع دشمنان اسلام از وراثت پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) قطع می شود
ــ و دانشْ همراه شیر مادر به او ارزانی می گردد.
▫️ در یکی از این روایات پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) فرمود : «جبرئیل آن سیب را [که خداوند نور فاطمه را در آن مکتوم نموده بود] از بهشت برای من آورد و گفت: این سیبی است که خداوند به عنوان هدیه از بهشت برای تو فرستاده است. من سیب را گرفتم و به سینه خود چسباندم.
جبرئیل به من گفت: خداوند می فرماید: این سیب را بخور. وقتی سیب را پاره کردم، نوری از آن برخاست که من ترسیدم. جبرئیل پرسید: چرا نمی خوری؟ بخور و نترس، این نور کسی است که نام او در آسمان منصوره و در زمین فاطمه است.
پرسیدم: چرا؟ گفت: چون در زمین شیعیانش را از آتش جهنم حفظ و دشمنانش را از محبت خود قطع کرده و در آسمان دوست داران خود را یاری می کند، چنان که خداوند می فرماید:
﴿یَوْمَئِذٍ یَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ * بِنَصْرِ اللَّهِ یَنْصُرُ مَنْ یَشاءُ﴾.
▫️ امام موسی بن جعفر (علیهما السلام) دلیل این نام گذاری را چنین بیان می فرماید: «خداوند می دانست که قبایل زیادی در جانشینی پیامبرش طمع خواهند کرد؛ به همین جهت ، وقتی فاطمه به وجود آمد او را #فاطمه نامید؛ زیرا خبر داد که خلافت او در شوهر و فرزندان فاطمه خواهد بود. به این ترتیب، با ولادتش طمع دیگران نسبت به خلافت قطع شد».
▫️ هم چنین امام باقر (علیه السلام) فرمود: « وقتی حضرت #سیدة_النساء متولّد شد ، خداوند فرشته ای را فرستاد و او بر زبان پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) جاری گردانید که آن حضرت را فاطمه بنامد. پس به فاطمه خطاب کرد: تو را به سبب علم از جهل بریدم... ».
#فاطمیه
#خطبه_فدکیه
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#در_محضر_استاد
📚 فاطمه (ع) اسوه بشر ، ص65
🌐 https://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
✍️ منطق جنگ وجودی؛ الهیات مرگ و زندگی
در اوائل خردادماه سال جاری، مقام معظم رهبری در دیدار «نبیه بری» با تایید سخن ایشان مبنی بر جنگ «وجود» برای صهیونیستها در منطقه افزودند: «شرایط کنونی منطقه به گونهای است که هم برای دشمن صهیونی شرایط مرگ و زندگی است و هم برای جبهه حق».(۱۴۰۳/۰۳/۰۲)
تبیین منطقی آنچه از آن به نام جنگ وجودی یا «شرایط مرگ و زندگی» نامیده شده، مهمترین الزام برای فهم تحولات منازعه جاری در منطقه است.
🔻 چیستی و چرایی جنگ وجودی
منظور از جنگ وجودی «نبرد طرفین منازعه برای بقاء در زمین معلوم و زمان نامعلوم» است که بازتاب «معادله بودن یا نبودن» و «جنگ لحظهها» است. در چنین منازعهای جنگ، در لحظهها و لجمنها - سر پنجههای میدان - شکل میگیرد و نتیجه و پیامد چنین جنگی تضمین تداوم بقاء یک طرف و قطعی بودن نابودی و یا شکست قطعی طرف دیگر منازعه رقم خواهد خورد.
🔻 مبانی نظری و علت جنگ وجودی
علت وجودی جنگ بقاء برای رژیم صهیونی در غرب آسیا حداقل محصول سه رویکرد تاریخی یا تحمیلی هدفمند در فلسطین اشغالی است:
۱_ رویکرد وطن گزینی مستکبرانه
وطن گزینی یا اشغالگری همراه با پاکسازی قومی و مذهبی یهودیان صهیونی، ریشه در تاریخ کهن سرکشی، سرگردانی قوم یهود و جنبش استعماری وطن گزین اروپایی دارد. با همین سبقه و تجربه صهیونیستها در فلسطین اقدام به کشتار جمعی، آپارتاید، جلوگیری از تولید نسل، انتقال جبری کودکان و آواره بومی فلسطین به خارج و نابودی فیزیکی همه یا بخشی از اجتماع آنان میکنند. این وطن گزینان از هیچ روشی برای مقهور سازی، نسلکشی و پاکسازی و حتی تبدیل غزه به زندان بزرگ و متراکم شده است. علاوه براین اشغالگران با حمایت نهادهای غربی از محدودیت آزادی تحرک، دستیابی به آب پاکیزه و آلوده سازی محیطی در حق مردم فلسطین ابایی ندارند.
۲_ رویکرد شرارت مطلق
شر مطلق آن خباثت و رذیلتی است كه هيچ گونه امر مثبتی در آن وجود ندارد و از آن به عنوان معیار نهایی برای تشخیص بد از نیک استفاده شود. نتیجه شر مطلق شدیدترین گناه اخلاقی و تحمیل آسیب غیرعادلانه خطرناک چون قتل، شکنجه، بردهگیری و نسل کشی نسبت به جان و روان سایر مخلوقات است. به تعبیر امام موسی صدر، ذات رژیم اشغالگر صهیونی بر شرارت مطلق بنا شده است. لذا اشغالگران از تمامی شروران هستی و از شیاطین انسی و جنی شرورتر هستند. از نظر فلاسفه اسلامی مانند ابن سینا و ملاصدرا ماهیت شرّ فاقد جوهر و ذات است لاجرم به سوی عدم سوق میل دارد. به همین سبب است شر مطلقی چون دولت صهیونی، سرنوشتی جزء نابودی و خودویرانگری ندارد.
۳_ رویکرد بقاء خود در فنای دگر
وضعیت فعلی و تاریخی صهیونیستها در کشتار وسیع و نسل کشی بخشی از ذات تبعیض خواهی و برتری جویی یهودیان صهیونیست است. بهگونهای که حاملان این تفکر به سبب برخورداری از روحیه و منش استکباری نسل خود را از جنس عالی و دیگران را از جنس دانی میپندارند. به تعبیر دیگر زیرساخت اصلی این اندیشهها برآمده از محتوای تلمودی است که خود را انسان برگزیده و مافوق و دگر را انسان خادم و مادون تلقی میکند. بنابراین جنایت و نسل کشی و مرگ دیگران بخشی از حیات خود میپندارند و به همین سبب هر اقدام جنون آمیزی علیه دیگران را مجاز تلقی میکنند. با این وجود آنان تداوم بقاء خود را در تحقیر و سرکوب سایر اقوام و ادیان جستجو میکنند.
✍️#احمد_باقری_مزینانی استاد دانشگاه/۲ آذرماه ۱۴۰۳ه.ش
💎 کانال ایتا #راه_نگار
🆔https://eitaa.com/rahnegar1401
♻️ طوفان لاهه
صدور حکم بازداشت دادگاه لاهه علیه دو متهم نسلکشی، کودک کشی و آپارتاید قومی و دینی، آغازی بر تحولات عمیق خواهد بود. برخی از پیامها و پیامدهای صدور این حکم عبارت است از:
۱. پایان عصر نخست وزیران پیروز در حکومت صهیونی؛
۲. پایان تاریخ مصرف نتانیاهو در سرزمینهای اشغالی؛
۳. نتیجه بخش بودن فشار افکار عمومی جهانی علیه نسل کشی در غزه؛
۴. پایان تاب آوری اجتماعی ساکنان سرزمینهای اشغالی؛
۵. جاری شدن سنت الهی مبنی بر غلبه مقاومت بر جنایت؛
۶. نزدیک شدن روز موعود در پیروزی خون بر شمشیر.
🔅از نظر صاحب این قلم مهمترین پیام و پیامد این حکم ناامید شدن غرب استکباری از پیروزی رژیم صهیونی در جنگ جاری است.
✍️#احمد_باقری_مزینانی استاد دانشگاه/۵ آذرماه ۱۴۰۳ه.ش
💎 کانال ایتا #راه_نگار
🆔https://eitaa.com/rahnegar1401
🔵 آتش بس و چند نکته درباره حزب الله
🔻1. برخی میگویند حزب الله با قبول آتش بس غزه و حماس را تنها گذاشت.
اینطور نیست. قبول توافق نامه آتش بس توسط حزبالله با هماهنگی و همراهی گروههای مقاومت فلسطینی صورت گرفته است.
🔻2. عدم نفوذ به سد محکم حزب الله:
فراموش نکنیم نتانیاهو با چه هدفی وارد جنگ با لبنان شد و امروز چه در اختیار دارد. بعد از 58 رور نبرد زمینی نتوانست به سد محکم حزب الله نفوذ کند. نتانیاهو بعد از 58 روز مقاومت جانانه حزبالله مطمئن شد در عرصه نظامی دستاوردی در جنوب لبنان بدست نخواهد آورد وگرنه همانند غزه هرگز کوتاه نمیآمد.
🔻3. خلع سلاح حزب الله غیرممکن است:
برخلاف آنچه در بندهای منتشر شده غیررسمی توافق نامه آمده، هیچ کسی و هیچ طرفی توانایی خلع سلاح حزبالله را ندارد. برداشت امکان خلع سلاح حزبالله ناشی از عدم شناخت توانمندیها و زیرساختهای حزبالله است. افزون بر آن موضوع خلع سلاح حزبالله مسئله جدیدی نیست و حداقل از 2006 بهطور جدی طرح و دنبال شده است و هیچ گاه به نتیجه نرسیده است.
🔻4. بندهای توافقنامه آتش بس اهمیتی ندارد:
اساساً متن واحد و رسمی از توافق نامه وجود ندارد. یعنی آنچه فعلا روزی زمین رخ داده عقب نشینی ارتش اشغالگر و توقف درگیری است بنابراین روی سایر بندهای توافق نامه نمیتوان قضاوت کارشناسی کرد. توجه کنیم حتی با فرض صحت توافق نامه منتشر شده، باید بین آنچه «اعلام شده» و آنچه «اعمال خواهد شد» تفکیک قائل شویم. قطعنامه 1701 از 2006 همین بندها و شروط را داشته است ولی تاکنون بسیاری از اصول آن اجرایی نشده است.
🔻5. تفکیک بین حزب الله و مردم جنوب اساساً امکان پذیر نیست.
مردم ساکن در روستاها و شهرهای مرزی جنوب لبنان با سرزمین های اشغالی، همه حزب الله هستند. تخلیه جنوب از حزب الله بیمعناست.
🔻6. بحران برای نتانیاهو :
این آتش بس بحران جدی داخلی برای نتانیاهو ایجاد خواهد کرد. کمی صبر کنیم. در وهله اول شهرک نشنینان حاضر به بازگشت به منازل خود نیستند. یعنی آغاز مشکلات داخلی برای نتانیاهو.
🔻7. تاثیر وعده صادق ۳:
گذر زمان نتایج را بهتر نمایان خواهد کرد، بخصوص که وعده صادق سه در پیش است و رژیم بیشتر از حزبالله استرس این را دارد و یکی از دلایل سهگانهای که برای آتشبس قید کرده است، تمرکز روی تهدید ایران است.
✍وارده
#حسین_دارابی | عضوشوید 👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مردم_شکست_ناپذیر
مردم شهرک الخیام در جنوب لبنان اینطوری به خانه هاشون برگشتن درحالی که منطقه در اشغال ارتش اسرائیل هست هنوز و تانکهای مرکاوا 4 در سطح شهرک مستقر هستند
✍️ تحلیل آتش بس در جبهه شمال (از روایتهای در حال وقوع تا سناریوهای پیشرو)
🔻بخش اول. روایتها آتش بس در لبنان
آغاز آتش بس از منظرهای مختلف قابل تحلیل است. از نظر صاحب این قلم حداقل سه روایت را میتوان در خصوص آغاز آتش بس مورد توجه قرار داد.
۱_ روایت بدبینانه؛ شکست حزبالله
مبتنی بر این روایت، توانمندی حزبالله به عنوان یک جنبش یا گروه مذهبی و قدرتاش در فضای اعتقادی و اجتماعی داخلی است که حداکثر میتواند به عنوان گروه چریکی بدون تماس مستقیم، ضرباتی به ارتش قدرتمند اسرائیل و متصل به ذخایر سلاحهای استراتژیک قدرتهای بزرگ وارد کند. بنابراین حزبالله امکان تحقق بخشیدن به اهداف خود را ندارد و هرگونه توافقی به منزله شکست حزبالله محسوب میشود. برخی از گزارههای تأیید کننده این روایت عبارت است از:
۱.۱_ عقب نشینی حزبالله از هدف اصلی خود، مبنی بر مشروط کردن پذیرش آتش بس به پایان تجاوز رژیم صهیونی به غزه؛
۱.۲_از دست دادن بزرگترين سرمایههای خود نظیر تعداد قابل توجهی از اعضای شورای رهبری نظیر شهیدان سید حسن نصرالله، سید هاشم صفیالدین و شیح نبیل قاووق؛
۱.۳_ ترور اکثر اعضای شورای جهادی و فرماندهی کلیدی حزبالله نظیر شهید فؤاد شکر و شهید ابراهیم عقیل؛
۱.۴_ نابودی زیرساختهای حیاتی مردم به سبب بمب باران وسیع هوایی و ناکارآمد شدن بخشی از شبکه جهادی حزب الله به سبب انفجار پیجرها و بیسیمها.
۲_ روایت خوشبینانه؛ شکست صهیونیستها
مبتنی بر این روایت، اتکاء دولت صهیونی به دکترین جنگ پیشدستانه، اتصال ارتش رژیم به قدرتهای جهانی و انعکاس آن به عنوان قدرتمندترین ارتش غیر قابل شکست در منطقه غرب آسیا، بدین معنا است که این ارتش باید در همه نبردها و در کوتاهترین زمان ممکن پیروز شود و اگر پیروز نشد و مجبور به مصالحه شد به خودی خود برای رژیم صهیونی شکست محسوب میشود. برخی از گزارههای تأیید کننده این روایت عبارت است از:
۲.۱_ ناتوانی رژیم در محقق کردن هدف فروپاشی ساختار دفاعی و تهاجمی حزبالله، به رغم ضربات سنگین به رهبران و سرفرماندهی آن؛
۲.۲_ ناتوانی رژیم در عقب راندن حزبالله به پشت رودخانه لیتانی، به منظور امن سازی مناطق شمالی سرزمینهای اشغالی؛
۲.۳_ ناتوانی برای تامین امنیت روحی و روانی شهرک نشینان، در جهت بازگشت آنان به شهرکهای اطراف مرز لبنان؛
۲.۴_ هزینه سنگین در شکسته شدن حریم امن شهرهای حیفا و تلاویو، به عنوان قلب سیاسی و اقتصادی و خطوط قرمز امنیتی رژیم صهیونی.
۳_ روایت واقع بینانه؛ سرنوشت میدان
مبتنی بر این روایت، تعیین وضعیت پیروزی و یا شکست طرفین، نه میزان اعمال قدرت و نه به حجم هزینه وارد شده به طرف مقابل است بلکه در میدان و از طریق تحلیل تحولات آنچه در صحنه جنگ رخ میدهد خواهد بود. ضمن اینکه به رغم آتش بس، تحولات میدانی میتواند در آینده حداقل در دوره کوتاه مدت، دارای نقطه اثر امنیتی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی باشد. برخی از گزارههای تأیید کننده این روایت عبارت است از:
۳.۱_ تداوم حالت شبه جنگ در شمال سرزمینهای اشغالی و تداوم سایه وحشت بر سر وطن گزینان اشغالگر؛
۳.۲_ به حاشیه رفتن طرح ترامپ با عنوان صلح قرن و توافق ابراهیم، به سبب شدت جنایات صهیونیستها و بیاعتبار شدن آنان نزد افکار مردم؛
۳.۳_ غیرعملیاتی شدن طرحهای بزرگ مثل ایمک و طرح کریدور از هند تا حیفا در ساحل مدیترانه در میان مدت، به سبب نهادینه شدن ناامنی در سرزمینهای اشغالی؛
۳.۴_ افزایش فشار روانی، اعتباری و حقوقی جهانی برای جامعه و سران سیاسی صهیونی، در اثر اعتراضات گسترده مردمی و صدور حکم لاهه و حمله به صهیونیستها در جهان.👇
👆♻️ استنباط راهبردی
هنری کسینجر سیاست گذار امنیتی و نظریه پرداز سیاسی آمریکایی معتقد بود؛ ارتش متعارف اگر پیروز نشود، شکست خورده است و گروه شبهنظامی اگر شکست نخورد، پیروز شده است. مبتنی بر این نظریه دستاورد نهایی در جنگهای ناهمطراز که در یک سو قدرتهای بزرگ نظامی و در سوی دیگر گروههای مقاومت حضور دارند، در میدان منازعه و در پیروزی ارتش تعیین میشود:
🔅 ۱. رژیم صهیونی در آن سوی میدان؛ با پشتیبانی تمام عیار غرب، شدت حداکثری قصاوت و استفاده از همه ابزارهای مکارانه و خشونت بار، به جزء تخریب زیرساختهای حیاتی مردم دستاورد راهبردی میدانی در جنوب لبنان نداشته است. این رژیم حتی امکان تضمین بقاء آتش بس را به دست نیاورده است تا بتواند بزرگترین هدف خود در جنگ لبنان، یعنی بازگشت شهرک نشینان شمال را به شهرکهای خود برای حداقل تا دو ماه آینده - زمان مقرر در آتش بس - تضمین کند.
🔅۲. حزبالله در این سوی میدان؛ به رغم آنکه تخلیه منطقه پایین تر از رودخانه لیتانی از نیروهای حزبالله مهمترین مطالبه رژیم صهیونی بود، ولی حزبالله همچنان در زیر رودخانه لیتانی فعالیت نظامی و امنیتی دارد. چنانکه تا آخرین لحظات ارتش متجاوز رژیم را در پشت روستاها و شهرهای جنوب متوقف کردند و مردم جنوب در همان ساعات اول آتش بس سریعا خود را به روستاها و شهرکهای جنوب لبنان رساندند و چادر خود را بر روی خرابههای منازل خود برپا کردند. مردمی که در حقیقت سرمایههای اصلی و تک تک آنها شکل دهنده هستههای مقاومت هستند.
🔅۳. ارتش رژیم صهیونی در هیچ منازعهای متوقف نمیشود مگر آنکه نتواند پیروز شود و هیچ منازعهای مفاد بین این رژیم و طرفین نوشته شده اجرا نمیشود، بنابراین به رغم تلاش نزدیک به دوماهه ۶۵ هزار نیروی ارتش رژیم، فرسودگی روانی این ارتش برای کسب پیروزی میدانی در لبنان و شکست نخوردن حزبالله و احیای ساختار نظامی و امنیتی آن، نشان دهنده این واقعیت است که بزرگترین بازنده جنگ ارتش رژیم صهیونی است.
✍️#احمد_باقری_مزینانی استاد دانشگاه/۸ آذرماه ۱۴۰۳ه.ش
💎 کانال ایتا #راه_نگار
🆔https://eitaa.com/rahnegar1401
28.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#واقعیت_نبرد_حلب
این گزارش متعلق به شب جمعه است.
💠 چند نکته درباره حملات تکفیریها به حلب
#مقدمه 👇
♦️ یک ⬅️ از ماه ها قبل پیش بینی این بود که؛ جنگ کنونی با دو کلمه " توسعه" و " تشدید" تداوم خواهد یافت و باید برای چنین چشم اندازی آماده باشیم و آماده وقوع حوادث سریع و شدید باشیم.
♦️ دو ⬅️ بدین منظور جبهه عبری، عربی، غربی برای کاستن از فشار بر صهیونیستها در
غزه اقدام به گشایش جبهه های جدید خواهد کرد.
▫️◾️نکات پنجگانه ◾️▫️
1⃣ اول 👈🏻 دشمن به لبنان حمله خواهد کرد ابتدا عملیات امنیتی و حملات هوایی و سپس حمله زمینی.که این حملات انجام شد. زمینی هم حمله کرد.۶۰روز هم طول کشید و بحمدالله نتیجه نگرفت و تن به آتش بس موقت داد.البته درلبنان سراغ فازسیاسی و انتخاب رییس جمهور و تشدید دعواهای داخلی خواهدرفت و تحرکات نظامی به جنوب را برای تحریک مقاومت انجام خواهد داد.
2⃣ دوم 👈🏻 گفته شد؛ به سوریه هم حمله امنیتی و نظامی خواهد کرد از چند طریق:
۱- بمباران و موشک باران های پیاپی برای هدف قرار دادن مراکز نظامی و امنیتی و تجهیزاتی که در یکی دو ماه اخیر شدت بخشیده است.
۲- بمباران یاموشک باران مناطق مسکونی شهرهای مهم سوریه
۳- حملات گروههای تکفیری از ادلب که سمت ترکیه است و رقه که سمت عراق است که الان شاهد حمله ازسمت ادلب با حمایت اردوغان هستیم.
۴ - هدف قرار دادن لایه سیاسی حاکمیت سوریه بااقدام به ترور بشار اسد مسئولان دولتی و لایه نظامی با ترور وحذف فرماندهانی مثل سهیل اسعد و نیز فرماندهان و نیروهای مستشاری مانند سردار شهید کیومرث هاشمی و ..
۵- خیانت در لایه هایی از ارتش و اقدام برای کودتای نظامی و همکاری با دشمن تکفیری و دولتهایی مثل دولت ترکیه
۶- حمله به جولان و اقدام برای باقیمانده از جولان که در دست سوریه است والحاق آن به جولان اشغالی
3⃣ سوم 👈🏻 راهبرد اصلی آنها که ناظر به اقدامات بالاست این است؛
یا باید بشاراسد در این مقطع کوتاه بیاید و با عربستان وامارات همراه شود و به جریان عادی سازی روابط با رژیم جعلی ،بپیوندد که در این مسیر اخیرا وعده های مکرری به بشار داده اند که قبول نکرده است.
یا درصورت مقاومت بشار،ترور وحذف بشار در دستور کار قرار گیرد و اگر نشد باید تضعیف و درگیر شود و سوریه که عقبه اصلی تجهیز جبهه مقاومت درفلسطین ولبنان است درگیر وناامن بماند.
این تصویر کنونی و آینده است!
اما آیا می توانند؟
4⃣ چهارم 👈🏻 نکته مهم همینجاست! فرصت حمله کنونی به حلب و خروج وحوش تکفیری ازلانه های خود درادلب می توانند هم فرصت طلایی باشد برای نابودی تتمه تکفیری ها و هم می توانند خطرساز باشد و سوریه را مشغول کند.
5⃣ پنجم 👈🏻 اینجاست که باید دید جبهه مقاومت چه تدابیری اندیشیده است وچگونه عمل خواهد کرد؟
انشاالله به لطف الهی و براساس اخبار موجود این تهدیدها تبدیل به فرصت خواهدشد.
باید برای روزهای سرنوشت ساز و خطیر که بشارتهای فراوان را با خود به همراه دارد آماده باشیم.