eitaa logo
📘رهپویان اجتهاد📘
58 دنبال‌کننده
1 عکس
0 ویدیو
1 فایل
✍️ ما همه به دنبال اجتهاد هستیم اما اجتهاد تنها هدفمان نیست ..... 💠این کانال بصورت مستقل می باشد و تحت نظر حضرت استاد حیدری فسایی حفظه الله نمی باشد . خادم کانال : @A12121371 ⚠️لطفا با لینک پیام ها را ارسال کنید🍃
مشاهده در ایتا
دانلود
بسمه تعالی ✍ کتب روایی ایی که در مرحله سوم از آنها استفاده می شود، ۲۵ کتاب است. ⚠️ توجه: 📌اولا؛ گاهی به کتبی غیر از این کتاب استناد می شود. 📌ثانیا؛ گاهی یک روایتی در همه این کتب روایی وجود ندارد. بلکه در برخی از این کتب وجود دارد. 📌ثالثا؛ این کتب روایی رو به سه دسته، دسته بندی میکنیم؛ (البته توجه باشد که ترجیحی بین کتب هر دسته نیست) 📚 کتب دسته اول، ۴ تاست و عبارتست از؛ ۱- الکافی ۲- من لایحضر الفقیه ۳- تهذیب الاحکام ۴- الاستبصار 📚 کتب دسته دوم، ۱۵ تاست و عبارتند از؛ ۵- وسائل الشیعة ۶- هدایة الامّة ۷- الفصول المهمّة ۸- الوافی ۹- بحار الانوار ۱۰- عوالی اللئالی ۱۱- قرب الاسناد ۱۲- المحاسن ۱۳- الجعفریات ۱۴- مسائل علی بن جعفر علیه السلام ۱۵- علل الشرائع ۱۶- دعائم الاسلام ۱۷- تحف العقول ۱۸- عیون اخبار الرضا علیه السلام ۱۹- المقنع 📚 کتب دسته سوم، ۶ تاست و عبارتند از؛ ۲۰- کامل الزیارات ۲۱- النوادر اشعری ۲۲- النوادر راوندی ۲۳- کتاب الغیبة ۲۴- الخصال ۲۵- الفقه المنسوب الی الامام الرضا علیه السلام 🔺 توجه باشد که هر یک از این کتب بصورت اختصار درمودش بیان می شود؛👇
📘 ۱- کتاب الکافی 👳‍♂ محمد بن یعقوب بن اسحاق 📰 مشهور به کُلینی ملقّب به ثقة الاسلام ☀️ متولد حدود ۲۵۵ قمری ⚰متوفای ۳۲۹ قمری ✍ توضیح مختصر؛ کافی مشتمل بر سه قسمت اصول و فروع و روضه است؛ اصول کافی به روایات اعتقادی، فروع آن به اخبار فقهی و روضه کافی به تاریخ می پردازد.
📘 ۲- کتاب من لایحضره الفقیه 👳‍♂ محمد بن علی بن حسین بن موسی بن بابویه قمی 📰 مشهور به شیخ صدوق (صدوق دوم) ☀️ متولد ۳۰۵ قمری ⚰ متوفای ۳۸۱ قمری ✍ توضیح مختصر؛ من لایحضره الفقیه مجموعه روایات اهل بیت (علیهم السلام) درباره مسائل فقهی و احکام شرعی است و شیخ صدوق در این کتاب روایات فقهی را که از دیدگاه خود صحیح و معتبر بوده جمع‌آوری نموده است. شیخ صدوق چهار ویژگی برای این کتاب در مقدمه‌اش یادآور شده که عبارتند از: ۱- آنچه در این کتاب است فتواهای اوست. ۲- آنچه در این مجموعه است از نظر او صحیح است. ۳- محتوای این کتاب به اعتقاد او حجت میان او و پروردگارش است. ۴- تمام آنچه در این کتاب است از کتاب‌های مرجع و مشهور و قابل اعتماد استخراج شده است.
📘 ۳- کتاب تهذیب الاحکام 👳‍♂ محمد بن حسن بن علی بن حسن 📰 مشهور به شیخ طوسی و شیخ الطائفه ☀️ متولد ۳۸۵ قمری ⚰ متوفای ۴۶۰ قمری ✍ توضیح مختصر؛ این مجموعه حدیثی، حاوی روایات فقهی و احکام شرعی است که از اهل بیت(علیهم السلام) روایت شده است. شیخ طوسی این کتاب را در شرح و توضیح کتاب المقنعه اثر شیخ مفید نگاشته است. البته شیخ طوسی باب‌های مرتبط با اصول اعتقادات را که در مقدمه المقنعه صدوق آمده در تهذیب شرح نکرده است؛ زیرا هم طولانی می شده وهم غرض شیخ طوسی در تهذیب شرح اصول اعتقادی نبوده است.
📘 ۴- کتاب الاستبصار 👳‍♂ محمد بن حسن بن علی بن حسن 📰 مشهور به شیخ طوسی و شیخ الطائفه ☀️ متولد ۳۸۵ قمری ⚰ متوفای ۴۶۰ قمری ✍ توضیح مختصر؛ کتاب الاستبصار فی ما اختلف من الاخبار مشهور به استبصار، مشتمل بر احادیث فقهی است و مختصرتر از تهذیب الاحکام است. ترتیب ابواب الاستبصار بدین صورت است که دو جزء نخست آن (بخش اول و دوم) به مباحث عبادات (به جز جهاد) و جزء اخیر (بخش سوم) به دیگر ابواب فقهی مانند عقود، ایقاعات، احکام تا حدود و دیات اختصاص داده شده است. شیخ طوسی در دو جزء نخست تقریبا این احادیث را با اسانید آن‌ها ثبت و ضبط کرده است اما در جزء اخیر، اسانید به اختصار آمده، و به سبک کتاب تهذیب الاحکام و بیش‌تر به سبک ابن بابویه در کتاب من لایحضره الفقیه، اسناد روایات به اصول روایی در پایان اثر آمده است.
📘 ۵- کتاب وسائل الشیعه 👳‍♂ محمد بن حسن بن علی بن محمد بن حسین 📰 معروف به صاحب وسائل ☀️ متولد ۱۰۳۳ قمری ⚰ متوفای ۱۱۰۴ قمری ✍ توضیح مختصر؛ کتاب تَفْصیلُ وَسائلِ الشیعَة إلی تَحْصیلِ مَسائلِ الشَّریعَة معروف به وسائل الشیعه، مجموعه‌ای از روایات پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) و اهل‌بیت(علیهم السلام) درباره احکام شرعی و فقهی در ۵۰ بخش موضوعی گردآوری شده که پایان کتاب نیز در خاتمه مفصلی درباره مصادر، اسانید و رجال احادیث بحث شده است. این کتاب شامل ۳۶ هزار روایت است. مرحوم حر عاملی، وسائل الشیعه را در طول ۲۰ سال گردآوری کرده و در سال ۱۰۸۲ق به اتمام رسانیده است.
📘 ۶- کتاب هدایة الاُمّة 👳‍♂ محمد بن حسن بن علی بن محمد بن حسین 📰 معروف به صاحب وسائل ☀️ متولد ۱۰۳۳ قمری ⚰ متوفای ۱۱۰۴ قمری ✍ توضیح مختصر؛ از آنجا که کتاب وسائل الشیعة با توجه به روایات زیاد و اجزاء و مجلدات فراوان در دسترس همه نیست و استنساخ آن مدت و زمان زیادی را می‌گرفت مرحوم شیخ حر عاملی بر آن شد که کتاب هدایة الامه را که تلخیص کتاب وسائل الشیعة است بنگارد.
📘 ۷- کتاب الفُصولُ المُهمّة 👳‍♂ محمد بن حسن بن علی بن محمد بن حسین 📰 معروف به صاحب وسائل ☀️ متولد ۱۰۳۳ قمری ⚰ متوفای ۱۱۰۴ قمری ✍ توضیح مختصر؛ کتاب الفُصولُ المُهمّة فی أُصولِ الأئمّة (تکملةُ الوَسائل) از تألیفات شیخ حر عاملی، صاحب وسائل الشیعة است. کتاب از یک مقدمه دوازده فایده و پنج بخش تشکیل شده است. کتاب، در سه جلد است: جلد اول؛ بعد از مقدمات مؤلف به اصول دین و اصول فقه پرداخته است. جلد دوم؛ در فروع فقه است. جلد سوم؛ ابواب کلیات متعلق به طب و نیز نوادر کلیات است. ابواب پنج‌گانه کتاب شامل موضوعات اصول دین، اصول فقه، فروع فقه، طب و نوادر کلیات است.
📘 ۸- کتاب الوافی 👳‍♂ ملا محمد بن مرتضی بن محمود کاشان 📰 معروف به ملا محسن و ملقب به فیض کاشانی ☀️ متولد ۱۰۰۷ قمری ⚰ متوفای ۱۰۹۱ قمری توضیح مختصر؛ کتاب الوافی، دارای یک مقدمه و چهارده کتاب و یک خاتمه است. مؤلف، مقدمه کتاب را سه بخش کرده که عبارتند از: طریق شناسایی علوم دینی، راه شناسایی اسناد حدیث‌ها و اصطلاحات و قواعد به کار گرفته شده در کتاب. کتاب الوافی مشتمل بر تمام احادیث موجود در کتب اربعه شیعه (الکافی، من لایحضره الفقیه، تهذیب الاحکام و الاستبصار) است. و مؤلف علاوه بر جمع‌آوری این روایات، سعی کرده است تا متون روایات را شرح، و مشکلات موجود در آنها را برطرف سازد. و از آنجا که معتقد است در زمینه آوردن روایات و مباحث مهم و نیز تبیین جمله‌های مبهم احادیث، حقّ مطلب را به‌طور کامل وفا نموده کتاب را «الوافی» نامیده است.
📘 ۹- کتاب بحارالانوار 👳‍♂ محمدباقر بن محمدتقی مجلسی 📰معروف به‌ علامه مجلسی (مجلسی دوم) ☀️ متلود ۱۰۳۷ قمری ⚰ متوفای ۱۱۱۰ قمری ✍ توضیح مختصر؛ مؤلف کتاب بِحارُالاَنوار الجامِعَةُ لِدُرَرِ أخبارِ الأئمةِ الأطهار مشهور به بحارالانوار، کتاب را بر اساس ۲۵ موضوع کلی طراحی و آن را در ۲۵ جلد جای داده است که در دوره‌های اخیر به صورت ۱۱۰ جلدی منتشر می‌شود.