فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹مدح #امیرالمومنان علی علیه السلام
#سید_حمیدرضا_برقعی
#عید_غدیر
#راه_ما_روشن_است
╔═🔹☀️🔹══╗
🆔 @rahroshaan
╚═══🔹☀️🔹╝
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 جواب قاطع مهمان بی بی سی به مجری برنامه؛ قطعا کمیته بین المللی المپیک علیه ناهید کیانی اجحاف کرده است!
حسین غفاری کارشناس و مربی تکواندو :
🔹با قاطعیت می گویم که دلایل سیاسی پشت پرده انتخاب کیمیا علیزاده، فردی که نتوانسته بود سهمیه المپیک را کسب کند وجود دارد!
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
باسمه تعالی
با عرض سلام وتحیت
میلاد موفورالسرور امام هادی علیه السلام بر فرزند گرامی اش امام عصر حضرت اباصالح المهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف و بر همه شیعیان و به شما فرهیختگان و شیفتگان خاندان نور مبارک باد
از اینکه ما را همراهی می کنید مایه دلگرمی و امید واری به فعالیت های فرهنگی علمی و تبلیغی ما در فضای مجازی است.
ما را به دوستان خود معرفی کنید.
پوسترهای ذیل حاصل تحقیقات و پژوهش های محققین حوزه علمیه است
جهت بهره برداری فرهیختگان در عرصه تاریخ ائمه اطهار علیهم السلام تقدیم حضور می شود.
#ادمین_راه_روشن
#راه_ما_روشن_است
🍃🍃🍃
🍃🍃
🍃
◀️ادامه مطلب: نگاهی به مبانی دینیِ جایگاه مردم در نظام اسلامی؛
آیت الله خامنه ای نیز آنگاه که در مقام شرح روایات هستند، به همین معنا تصریح می کنند:
✅ «#رعیّت یعنى کسى که #مراعات او لازم است. رعیّت چیز بدى نیست. بعضىها خیال میکنند رعیّت فحش است. رعیّت یعنى کسى که رعایتش لازم است، مراعاتش لازم است؛ یعنى #تودهى مردم، #عامّهى مردم.»(۸)
📌 یا به تعبیری «رعیت یعنی آن کسانی، آن جمعی، که رعایت آنان و مراقبت آنان و #حفاظت و #حراست آنان بر دوش #ولی امر است.»(۹)
اما این واژه در دوران معاصر علاوه بر معنای اصلی، یک «معنای عرفی» نیز پیدا کرده است. لذا در کتابهای لغت فارسی، دو گونه معنا برای آن ذکر کرده اند:
۱. به معنای #عامه_مردم، گروهی که سرپرست دارند، ساکن هر ولایت و کشور، عموم کشاورز و زارع
۲. به معنای مردم زیردست، #کشاورزانی که برای مالک زراعت می کنند، اتباع پادشاه.(۱۰)
⏪بر اساس آنچه گفتیم، این نکته روشن می شود که هرگز #نباید معنای این واژه را در روایات، با معنای #عرفی آن در دوران معاصر #خلط کرد.
اما نکته مهم اینکه، آنچه سبب پیدایش این معنای عرفی و خلط آن با معنای اصلی اش شده است، اعتقاد غلط حاکمان طاغوتی سلطنتی و رفتارهای غیر اسلامی آنان با مردم است.
#راه_ما_روشن_است
#رعیت
╔═🔹☀️🔹══╗
🆔 @rahroshaan
╚═══🔹☀️🔹╝
🍃
🍃🍃
🍃🍃🍃
🍃🍃🍃
🍃🍃
🍃
✅ رعیت به معنای زیردستان جامعه نیست
اساسا دربارهی رابطهی حکومت و مردم، #دو_دیدگاه کلان وجود دارد که نتیجهی آن، پیدایش دو نظام و ساختار سیاسی متضاد است:
الف) رابطه شاه و رعیت
در این نوع رابطه (که دیدگاه سلسله ها و حکومتهای قبل از نظام جمهوری اسلامی بود)، «حاکمیت و مناسبات بین حاکم و مردم، همواره رابطهی #غیراسلامی -رابطهی سلطان و رعیت، رابطهی غالب و مغلوب- بوده است... رابطه، رابطهی یک حاکم و فاتح و #غالب و اختیاردار و قدَرقدرت بود. #سلطنت را هم یا با #شمشیر به دست آورده، یا از پدرانشان ارث برده بودند.»(۱۱)
نتیجه این طرز فکر این شد که «همیشه روابطشان با مردم، «ما فرمودیم» بوده است.»(۱۲)
به ویژه در دوران پهلوی که «میگفتند آقا! مملکت #صاحب دارد؛ صاحب مملکت کیست؟ اعلیحضرت... شاه صاحب مملکت بود، یعنی یک عنصر #فاسد، #نالایق، وابسته و غالباً تهی از غیرت ملّی، صاحب مملکت بود.»(۱۳)
و «پادشاهان #دیکتاتور و مستبد و خودکامه همهى اختیار این #مملکت را در دست داشتند؛ مملکت را مال خود و مردم را رعیّت خود مىدانستند.»(۱۴)
رابطه شاه و رعیت، همان معنای منفی از واژهی رعیت است که در ادبیات سیاسی معاصر باب شده است و اسلام نیز این رابطه را نفی میکند؛ زیرا اساسا «شاه نمىتواند خوب باشد. ملوکیّت بد است. ملوکیّت، به معناى مالکیت است. آن کسى که خودش را #مَلک مىنامد یعنى #پادشاه مالکیتى نسبت به مردم و به اصطلاح #رعیت خودش براى خود قائل است. در اسلام اصلاً ملوکیّت مردود است.»(۱۵)
این، همان نظامی است که «براى آراءِ مردم، براى خواست مردم، براى عقاید مردم، براى دین مردم و براى فرهنگ مردم، هیچ احترامى قائل نبودند؛ هیچ رابطهى صمیمى و دوستانهاى با مردم نداشتند. رابطه، #رابطهى_خصمانه بود؛ رابطهى ارباب و رعیّت بود؛ رابطهى آقایى و نوکرى بود.»(۱۶)
#رعیت
#شاه
#راه_ما_روشن_است
╔═🔹☀️🔹══╗
🆔 @rahroshaan
╚═══🔹☀️🔹╝
🍃
🍃🍃
🍃🍃🍃
✳️امام هادی علیه السلام و مسائل کلامی
💠 امام هادی علیه السلام در سال 212 متولد شدند و در سال 254 به شهادت رسیدند و قبر مطهرشان در منزل خود امام(خانه امام عسگری (ع) و خانه حضرت صاحب الامر سلام الله علیه) قرار دارد.
انشاء الله خداوند به همه شیعیان آنحضرت توفیق دهد در این ایام به زیارت این دو امام عزیز مشرف شوند.
📌 نکاتی در خصوص مسائل فرهنگی در زمان امام هادی علیه السلام
✳️ تحولات فرهنگی و اجتماعی بسیار زیادی در زمان امام دهم علیه السلام در شیعه و در جامعه اسلامی رخ داد. مسائل کلامی جدیدی مطرح گردید که امام هادی علیه السلام به آنها جواب می دادند، مانند:
💠 مسئله جبر و اختیار
📌 شاید مهمترین مسئله اعتقادی در زمان امام هادی مسئله جبر و اختیار بود و حکومت عباسی به واسطه اغراض سیاسی مروج تفکر جبری گری بود،که متاسفانه هم اکنون نیز در بسیاری از کشورهای اسلامی سایه افکنده است. تفکر جبری گری نوعی مجوز فرار از مسئولیت بود
📌 تفکر جبری یعنی اینکه هر کاری که انجام شود بگوییم کار خدا بوده است. و خود را تبرئه کنیم.
👈 امام هادی علیه السلام بود که در این شرایط این مساله را بیان کرد که: "لا جبر و لا تفويض بل امر بين الامرين" یعنی جبر اشتباه است و اختیار نیز اشتباه است و کارهایی که انجام می دهیم، نه صد درصد مختاریم و نه صد در صد مجبور بلکه در کارها هم ما نقش داریم و هم خدای متعال.
💠 حادث یا قدیم بودن قرآن
📌 مسئله دیگری که بنی عباس مطرح کرد بحث حدوث یا قدیم بودن قرآن بود. بنی عباس بواسطه اغراض سیاسی اهل سنت را به دو دسته تقسیم کرده بود، عده ای می گفتند قرآن حادث است و عده ای می گفتند قرآن قدیم است و اهل سنت را به جان یکدیگر انداخته بود
👈 امام هادی علیه السلام فرمود: فایده این بحث چیست؟ و فرموند: تلفظ ما به قرآن حادث است، و با این روش شیعه را از وارد شدن به جریان نجات دادند و نگذاشتند تفرقه بین آنها بیافتد. امام خمینی نیز در کتابهایش فرموده است که قرآن قدیم است ولی تلفظ ما به قرآن حادث است.
💠 مسئله رزق
📌 لقمه حرام آیا رزق انسان است، یا خیر؟ و یا اینکه بعضی ها اینقدر ثروت اندوزی می کنند و می گویند رزق من بود آیا درست است یا خیر؟ از دیگر مسائل بود
👈 امام هادی علیه السلام به آن پاسخ داد و فرمود: رزق چیزی نیست که در اختیار شما است اگر کسی نانی در دست او است، رزق او نیست، آن چیزی رزق او است که از گلویش پایین برود و حلال باشد. امام علیه السلام با بیان این مسئله به مردم یاد می داد که حرص و طمع نداشته باشند و ثروت اندوزی نکنند و قناعت داشته باشند.
💠 تشبیه خدا
📌 خلفای عباسی به شدت طرفدار تشبیه بودند یعنی خداوند متعال را به صورت انسان، فرض و معرفی می کردند همانند تفکر مادی گرا ها . البته اصل این تفکر برای زمان بنی امیه است و بنی امیه طرفدار و مروج جبر و تشبیه بودند و این موضوع به بنی عباس نیز رسید. یعنی بنی عباس می گفتند خدا مثل انسان است، دست دارد، راه می رود و ...
👈 در حالی که امام هادی به ما یاد داد که خدا شبیه ندارد، لیس کمثل شیء ) سوره شوری آیه 11(، خدا جسم ندارد و تشبیه شدنی نیست
📌 (سخنرانی استاد احمد عابدی در حرم امامین عسگریین 4/3/91)
..........................................
کانال رسمی استاد احمد عابدی زید عزّه
🆔 @Ahmad_aabedi
#سلام_امام_زمانم💚
میکنم با خودم این زمزمه بر میگردد
بین دنیای پر از واهمه بر می گردد
شک به دل راہ ندہ در وسط بهت همه
حتم دارم پسر فاطمه بر میگردد.
#الّلهُـمَّ_عَجِّــلْ_لِوَلِیِّکَـــ_الْفَـــرَج
نشر این پیام صدقه جاریه میباشد
#راه_ما_روشن_است
╔═🔹☀️🔹══
🆔 @rahroshaan
╚═══🔹☀️🔹
✨✨ظهور نورانی حضرت علی بن محمد النقی، الهادی(علیه السلام) محضر امام عصر (ارواحنا له الفداء) و شیعیان و محبین حضرتش تبریک و تهنیت عرض می نماییم.✨✨✨
#راه_ما_روشن_است
╔═🔹☀️🔹══╗
🆔 @rahroshaan
╚═══🔹☀️🔹╝