🕋📜🕋📜🕋
📜
🕋
#ماه_مبارک_رمضان
#معرفت_حضرت_قرآن (۴)
☑️ نزول دفعی حضرت قرآن
«إِنَّا أَنْزَلْناهُ في لَيْلَةِ الْقَدْر»؛
همانا ما قرآن کریم را در شب قدر به صورت دفعتا نازل کردیم.
﴿سوره مبارکه قدر، آیه ۱﴾
ا┅═✧❁ 🕋 ❁✧═┅ا
✍️ نکته دومی که در تبیین إنزال حضرت قرآن بیان شد، نزول آن به سبب «لیلۀ مبارکۀ قدر» بود که شأنی از شئون حضرت أمّ الکتاب، صاحبة التأویل سیدتنا و مولاتنا فاطمة الزهرا (سلام الله علیها) می باشد.
▪️ یکی از مؤیدات این مطلب، صحیحه ای از امام صادق (علیه السلام) در تفسیر معنای لیلة القدر بود. و در این بحث به مؤیدات دیگر اشاره خواهیم کرد.
▪️ از امام کاظم (علیه السلام) در نیز روایت شده که فرمودند:
«و أَمَّا اللَّيْلَةُ فَفَاطِمَةُ علیها السلام، و أَمَّا قَوْلُهُ فِيها يُفْرَقُ كُلُّ أَمْرٍ حَكِيمٍ يَقُولُ يَخْرُجُ مِنْهَا خَيْرٌ كَثِيرٌ» (۱)؛ ️
منظور از لیله مبارکه که ظرف نزول آیات است، حضرت فاطمه زهراء (سلام الله علیها) است و منظور از لیله ای که در آن کلّ امر حکیم نازل می گردد، حضرت کوثر فاطمه زهراء (سلام الله علیها ) است که کلّ خیر کثیر از او نشأت می گیرد.
▪️ مؤید دیگر بر این مطلب آیه ۵۰ سوره مبارکه انبیاء است که می فرماید:
«و هذا ذِكْرٌ مُبارَكٌ أَنْزَلْناهُ أَ فَأَنْتُمْ لَهُ مُنْكِرُون». إنزالِ ذکر مبارک اشاره به نزول دفعی حضرت قرآن به سبب حضرت أم الکتاب دارد، زیرا مبارک که ذیل کریمه به خیر کثیر تفسیر شده، همان حضرت کوثر می باشد (۲).
به این ترتیب در آیه مبارکه به نزول دفعی قرآن اشاره شده که به سبب وجود مقدس کوثر عالَم بر قلب مبارک حضرت رسول (صلی الله علیه و الله و سلم) نازل شد، اما شما از آنجا که کوثر فاطمی را نمی شناسید، «لاّن الخلق فطموا عن معرفتها»، این امر را انکار می کنید.
ا┅═✧❁ منابع ❁✧═┅ا
(۱) الكافي، ج١، ص۴٧٩؛ تأويل الآيات الظاهرة في فضائل العترة الطاهرة، ص۵۵۵
(۲) تفسير كنز الدقائق و بحر الغرائب ؛ ج٨ ؛ ص۴٢٣
🕋
📜٤/١
🕋📜🕋📜🕋
#راه_ما_روشن_است 🇮🇷
#قرن_حماسه
#قرن_حماسه
@rahroshaan
🔸🔹🌿🔸🔹
🕋📜🕋📜🕋
📜
🕋
#ماه_مبارک_رمضان
#معرفت_حضرت_قرآن (۴)
▪️ در أخبار دیگر، از ظرف نزول دفعی حضرت قرآن به «بیت المعمور» تعبیر شده است: «إنَّهُ نَزَلَ جُمْلَةً وَاحِدَةً فِي شَهْرِ رَمَضَانَ إِلَى الْبَيْتِ الْمَعْمُورِ، ثُمَّ نَزَلَ مِنَ الْبَيْتِ الْمَعْمُورِ إِلَى النَّبِيِّ (صلی الله علیه و اله و سلم)» (۱).
بیت المعمور نیز شأنی از شئون حضرت صدیقه اطهر (سلام الله علیها) می باشد، همان طور که آن حضرت در یکی از فرازهای خطبه مبارکه مفاخره به این منقبت شان اشاره فرمودند که «أنا البیت المعمور» (۲).
▪️ و اما دلیل دیگر در اثبات این مطلب، «صاحبة التأویل» بودن آن حضرت است.
یکی از القاب مقدس آن حضرت که در فراز دیگری از خطبه مبارکه مفاخره به آن اشاره شده، عبارتست از: «أَنَا صَاحِبَةُ التَّأْوِيل».
در تبیین فراز اخیر باید به این مطلب توجه داشت که تأویل، علم به بطون حضرت قرآن عظیم و بعبارت دیگر همان بسیط و ذات علم می باشد.
چنانچه امام صادق (علیه السلام) در تعریف لفظ مذکور فرمودند:
«ظَهْرُهُ تَنْزِيلُهُ وَ بَطْنُهُ تَأْوِيلُهُ مِنْهُ مَا قَدْ مَضَى وَ مِنْهُ مَا لَمْ يَكُنْ يَجْرِي كَمَا يَجْرِي الشَّمْسُ وَ الْقَمَرُ» (۳)؛
ظاهر آیات قرآن کریم، تنزیل است و باطن آن، تأویل می باشد که تأویل برخی از امور محقق شده و تأویل برخی هنوز محقق نشده است، اما این تأویل و محقق شدن بطون آیات، همچون جریان خورشید و ماه جاری است.
بنابراین این لقب مبارک، مؤید دیگری در تکمیل این مطلب است که حقیقت لیلة القدر، وجود مقدس حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) می باشد.
ا┅═✧❁ منابع ❁✧═┅ا
(۱) الكافي ج٢، ص ۶٢٩
(۲) الفضائل لابن شاذان القمي (خطبه مفاخره)، ص۸۰ الی ۸۲
(۳) بصائر الدرجات في فضائل آل محمد، ج۱، ص۱۹۶
🕋
📜٤/٢
🕋📜🕋📜🕋
@rahroshaan
⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️
✨
⚜️
#انسی_با_حضرت_قرآن
#آیات_منتخب_جزء_۴
✨بسم الله الرّحمن الرّحیم
✨فيهِ آيَاتٌ بَيِّنَاتٌ مَّقَامُ ابراهيم وَ مَن دَخَلَهُ كَانَ آمِنًا وَ لِلّهِ علَي النَّاسِ حِجُّ الْبَيْتِ مَنِ اسْتَطَاع اِلَيْهِ سَبِيلاً وَ مَن كَفَرَ فَاِنَّ الله غَنِيٌّ عنِ الْعالَمِينَ
✨در آن نشانه هايي روشن است (از جمله) مقام ابراهيم است و هر كه در آن درآيد در امان است و براي خدا، حج آن خانه بر عهده مردم است و هر که کفر ورزد، یقینا خداوند از جهانیان بی نیاز است.
📗سوره مبارکه آل عمران آیه ۹۷
💠 امام صادق (عليه السلام) درباره آیه شریفه:
✨ «وَمَن دَخَلَهُ كَانَ آمِنًا» فرمودند:
آیه درباره قائم اهل بيت (عجل الله تعالي فرجه الشريف) مي باشد.
✨هركس با او بيعت كند و همراه او داخل شود و با او دست بيعت بدهد و در زمره ی يارانش در آيد، در امان خواهد بود.
📗 علل الشرائع، ج ۱، ص ۱۱۱، باب ٨۱، ح ۵
البرهان ج ٢ ص ۶۰٨
✨
⚜️
✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️
@rahroshaan
🔸🔹🌿🔸🔹