🔰نامه حضرت آیت الله سیستانی در پاسخ به پاپ
✍«نامه ارزشمند شما به مناسبت دومین سالگرد سفر تاریخیتان به عراق و دیدار با جنابعالی در نجف اشرف مایه خرسندی من شد؛ دیدار مهمی که انگیزه و مشوقی برای بسیار از اتباع دین اسلام و مسیحیت و بلکه دیگران شد تا هر چه بیشتر به ارزشهای رواداری و حُسن همزیستی با افرادی که دین و عقیده متفاوتی با آنها دارند، آراسته شوند.
در این نامه گرانقدر به برخی موضوعات اشاره کردید که ما در آن دیدار مهم بر آن تاکید کردیم از جمله اهمیت همافزایی تلاشها در مسیر ترویج فرهنگ همزیستی مسالمتآمیز و مبارزه با خشونت و نفرتپراکنی و تثبیت ارزشهای الفت و محبت میان مردم مبتنی بر رعایت حقوق و احترام متقابل میان پیروان ادیان و رویکردهای فکری مختلف.
من با شما در لزوم انجام تلاشهای بیشتر برای دفاع از ستمدیدگان و مظلومان در مناطق مختلف جهان همرای هستم و معتقدم فجایع و مشکلاتی که بسیاری از مردم، گروههای نژادی و اجتماعی در مناطق زیادی در شرق و غرب جهان در نتیجه ظلم فکری و دینی و سرکوب آزادیهای اساسی و نبود عدالت اجتماعی متحمل میشوند، در بروز برخی تحرکات افراطی تاثیرگذار است؛ تحرکاتی که از تعدی به افرادی که فکر و عقیده مختلفی دارند؛ ابا ندارد.
در این میان، اعتقاد دارم حائز اهمیت است که همگان اهتمام بیشتری به رفع این ظلمها مبذول دارند و با تمام توان تلاش کنند تا به شکلی شایسته، عدالت و اعتماد در جوامع مختلف تحقق یابد چرا که یقینا این امر در جلوگیری از بروز جلوههای نفرتپراکنی و خشونت تاثیر دارد.
در اینجا، مهم است که بار دیگر بر نقش اساسی ایمان به خداوند متعال و کتب آسمانی و پایبندی به ارزشهای اخلاقی والا در فائق آمدن بر چالشهای بزرگی که بشریت در این عصر با آن مواجه است، تاکید کنم و نیز نیاز مبرم به برخورداری از جنبههای روحانی و معنوی سالم و حفظ کیان خانواده و ارزشهایی که خداوند سرشت انسان را بر اساس آن قرار داده و رعایت تقوای الهی که انسان با آن به کرامت الهی دست مییابد، همانطور که در قرآن کریم آمده است (همانا گرامیترین شما نزد خداوند پرهیزکارترین شماست)، خداوند سبحان به نفس بشریت بخش مهمی از آن را الهام کرده است: (و سوگند به نفس آدمي و آن كس كه آن را منظم ساخته،. سپس شر و خير را به او الهام كرد و هرکس آن را پاک گردانید قطعا رستگار شد.)
در پایان این دعا و تضرع خود را به درگاه خداوند متعال تکرار میکنم تا به همه ما الهام کند که در گفتار و عمل به درستی عمل کنیم و آنگونه که شایسته رحمت واسعه و بخشش بیکران خود اوست، خیر و صلاح و آرامش را به همه بشریت عطا فرماید.
همچنین آرزوی صحت و سلامتی و بهبودی از عارضهای که اخیرا دچار آن شدهاید، برای شما دارم.»
sistani.org/26802
⚫️ همین یک خط نامه، برای عمر دنیا بس است
🤔 این کلام امام حسین علیهالسّلام بسیار حال و هوای عجیبی دارد. خصوصا که در آخرین ساعات عمر مبارک خود و در محاصره زنازادگان بیان فرمودند و شهادت پیش روی حضرت بوده؛ همین دو جمله، کاخ آمال و حسّ دنیادوستی را نابود میکند، انسان را فرو میریزد، به فکر فرو میبرد، مرگ و آخرت را یادآور میشود.
🤲 خداوند متعال، مرگ ما را شهادت در رکاب منتقمش، یا هنگام اشک بر حضرت در کنار قبر شریفش مقدّر فرماید.
💢 عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ (عليه السلام) قَالَ كَتَبَ الْحُسَيْنُ بْنُ عَلِيٍّ (عليه السلام) إِلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ (عليهما السلام) مِنْ كَرْبَلَاءَ:
✉️ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ مِنَ الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ إِلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ وَ مَنْ قِبَلَهُ مِنْ بَنِي هَاشِمٍ أَمَّا بَعْدُ
فَكَأَنَّ الدُّنْيَا لَمْ تَكُنْ
وَ كَأنَّ الآْخِرَةَ لَمْ تَزَلْ
وَ السَّلَامُ.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
💎 انگار دنیا هیچگاه نبوده و انگار آخرت همیشه بودهاست.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📚 کامل الزیارات، باب ٢٣ حدیث ١۶
https://telegram.me/morabianedini
••✾•🍃🌺🍃•✾••
http://eitaa.com/morabianedini
156.pdf
474.3K
Seeking the Straight Path: Reflections of a New Muslim
Diana (Masooma) Beatty
ترجمه فارسی: https://t.me/Alasar_1/156
155.pdf
10.66M
در طلب راه راست (تأملات یک تازهمسلمان)
نویسنده: دایانا (معصومه) بیتی
مترجمان: مینا فلاح، ستاره صادقی محمدی، آذینسادات بصیر
متن اصلی: https://t.me/Alasar_1/157
(در برگردان فارسی اشکالاتی دیده میشود که بر اساس متن اصلی نیاز به ویرایش دارد مثل نام برخی کتب و اشخاص)
در این کتاب کوچک یک خانممعلم آمریکایی از تجربیات مسلمان شدن خود میگوید. در جایی از کتاب مینویسد:
«وقتی تصمیم گرفتم حجاب اسلامی را رعایت کنم از آن چه تجربه کردم شگفتزده شدم. مردم خیلی بیشتر از قبل در را برایم باز میکردند، کمکم میکردند وسایلم را جابهجا کنم و در حضور من در حرف زدن دقت میکردند. متوجه شدم مردها به گونهای متفاوت با من حرف میزنند. هیچ وقت قبلا نفهیده بودم که حتی آدمهای خوب حین حرف زدن به بدنم نگاه میکردند تا این که با رعایت حجاب متوجه شدم که دیگر این کار را نمیکردند. طوری با من حرف میزدند که انگار من باهوشتر هم بودم. از همه مهمتر من حس بهتری نسبت به خودم داشتم. خیلی نگران عکسالعمل مردم بودم و بر خلاف تصورم با برخورد بهتری از قبل روبرو شدم... اگر مجبور میشدم در بدترین خیابان نیویورک با یکی از دوستانم که تیشرت و شلوار لی پوشیده بود راه بروم برای دوستم سوت میزدند و اذیتش میکردند. حتی بهش دست میزدند و متلک میگفتند، ولی من را خواهر صدا میکردند و مردها به جای این که به من زل بزنند نگاهشان را کوتاه میکردند و از سر راه من کنار میرفتند...»
امام موسى کاظم عليهالسلام درباره سخن خداى عز و جل: «بگو به من خبر دهید اگر آب سرزمین شما به زمين فرو رود چه کسی براى شما آب روان مىآورد» فرمود:
زمانى كه امام شما غايب شود، چه کسی براى شما امامی جدید میآورد؟!
مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ عَلَيْهِمَا اَلسَّلاَمُ: فِي قَوْلِ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ: «قُلْ أَ رَأَيْتُمْ إِنْ أَصْبَحَ مٰاؤُكُمْ غَوْراً فَمَنْ يَأْتِيكُمْ بِمٰاءٍ مَعِينٍ» قَالَ إِذَا غَابَ عَنْكُمْ إِمَامُكُمْ فَمَنْ يَأْتِيكُمْ بِإِمَامٍ جَدِيدٍ.
الکافی، ج۱، ص۳۳۹
#خطر_خطیبان_خاطی
✔️ زشتی گناه دروغگویی به نام دین و در لباس روحانیت و برروی منبر مقدس حسینی بر کسی پوشیده نیست.
✔️لذا صریحا عرض می کنم که اساسا پذیرفتنی نیست بزرگواران حوزوی (دامت برکاتهم) امثال آقای #بندانی_نیشابوری را به مجالس خود دعوت کنند.
✔️وظیفهٔ شرعی ما طلاب این است که مصرانه و با پیگیری مستمر از امثال این آقا تقاضای مدرک معتبر کنیم تا شاید....
يا إلهي ورَبّي وسَيِّدي ومَولايَ ، لِأَيِّ الاُمورِ إلَيكَ أشكو ؟!
حوزهٔ علمیهٔ قم
بیمقدارترین خادم حسینی
محمد عندلیب همدانی
سوم شهریور ۱۴۰۲
@andalibhamedani
164.mp3
10.27M
این تنها 7 دقیقه از یک سخنرانی آقای بندانی نیشابوری است. ببینید چند حدیث از امام صادق (ع)، امام باقر (ع)، امام سجاد (ع)، حضرت زینب (س)، فضه و ... نقل میکند؟!
اگر ایشان به منابع تاریخی و حدیثی خاصی دسترسی دارد که تا به حال از دید علمای شیعه مخفی مانده؛ چه کاری مهمتر از این که همگی کمر همت ببندیم و دست به دامان ایشان بیاویزیم و نفائس خطی ایشان را به زیور طبع بیاراییم؟
#فضه #امام_باقر #امام_صادق
https://t.me/Bandani1
اگر مردم میدانستند زیارت امام حسین علیه السلام چقدر فضیلت دارد از شوق میمردند!
#حدیث | #امام_حسین
@nosakh_shii
#حدیث_روز
• برخورد با ناسزاگو!
حضرت امیرالمؤمنین "علیه السلام" _خطاب به جناب قنبر که می خواست به کسی که او را ناسزا گفته، پاسخ گوید_ فرمودند:
🔸 «مَهْلاً يا قَنبرُ! دَعْ شاتِمَكَ مُهانا تُرْضِ الرَّحمنَ و تُسخِطِ الشَّيطانَ و تُعاقِبْ عَدُوَّكَ»
🔹 آرام باش قنبر !
دشنامگوى خود را خوار و سرشكسته بگذار تا خداى رحمان را خشنود و شيطان را ناخشنود كرده و دشمنت را كيفر داده باشى.
📚 أمالي(مفيد) ص 118، ح 2
https://t.me/ShobeiryZanjani
📢 تحریف و جعلْ در بابِ مصائب کربلا، همیشه موردِ انتقادِ عالمان و فقیهان شیعه بوده است
مرحوم شیخ عبّاس قمّی رحمه الله مینویسد: «در مقدمهٔ کتاب اربعین الحسینیه (*) نصیحتِ بالغه و موعظت جامعه ذکر شده که از این قرار است:
✍🏻 «لازم است كه متديّنين از مذهب اثنىعشريّه آگاه شوند كه در عصر ما شعارى در مذهب شيعه شايعتر از مراسم عزاداری و گريستن بر مصائب سيّد مظلومين عليه السّلام نيست، بلكه اكثر آثار و سُنن و آداب شرعيّه مهجور شده جز توسّل به حضرت سيّد الشّهداء عليه السّلام كه مايه اميدوارى شيعه است روز به روز در ترقّى و كمال است. پس شایسته است که حدودِ این عمل بطورى مضبوط شود كه مطابقِ قواعد شرعِ اقدس باشد و مورد طعن و اعتراض مذاهب خارجه نباشد. و چون در اين زمان معاشرتِ كامله است ميان اهالى اين مذهب با مذاهب ديگر و واقعه كربلا؛ و ابتلاى حضرت سيّد الشّهداء عليه السّلام در اكثر تواريخِ مللْ مذكور و مضبوط است. شايسته است كه در مجامع عزاداری از امور مبتدعه و منهيّاتِ شريعت مقدّسه احتراز تمام نمايند، مانند: نواختن سازها و خوانندگىهاى طربآميز. و بسا باشد كه مجالس لهو و لعب به پرداختگىِ بعضی از مجامع عزاداری نباشد! و در حديثى حال اين گونه مردم بيان شده كه گفتهاند: يطلبون الدّنيا باعمال الآخرة. و اين حركات موجب محرومى از ثوابهاى عظيمه خواهد شد و شيطان را دشمنیِ تمامى به انواع انسان است؛ پس هر عملى كه نفعش بيشتر باشد توجّه شيطان به افسادِ آن عمل زياده خواهد شد، مانند توسّل به حضرت سيّد الشّهداء عليه السّلام كه به حسب ضرورت دين و اخبار ائمّه طاهرين عليهم السّلام موجب رستگارى و نجات دنيا و آخرت است. هر عملی که موجب فواید دنیویّه شود، نااهلان توجّهى تامّ و هجومى عامّ در آن عمل خواهند نمود، مانند ذکر مصائب که یکى از وسایل معتبره معاش شده و جنبهٔ عبادت در آن کمتر ملحوظ شود تا رفته رفته 👈🏻 کار به جایى رسیده که در مجامعِ علماىِ مذهب، اکاذیبِ صریحه ذکر مىشود و نهى از این منکر میسّر نیست، و جملهاى از ذاکرینِ مصائب، باک از جعلِ وقایعِ گریهآور ندارند! بسا باشد که (روضهخوان) اختراع سخنى کند و خود را مشمول حدیث: من ابکى فله الجنّة مىداند و به طول زمان، همان حرف دروغ شیوعى در تألیفات جدیده پیدا کند؛ و هرگاه محدّثِ مطلعِ امین، منع از آن اکاذیب نماید، (روضهخوان) نسبت به کتابى مطبوع یا به کلامى مسموع دهد یا تمسّک به قاعده تسامح در ادلّه سنن نماید و دست آویز نقلهاى ضعیفه قرار دهد، موجب ملامت و توبیخ ملل خارجه خواهد شد، مانند جملهاى از وقایع معروفه که در کتب جدیده مضبوط و نزد اهل علم و حدیث عین و اثرى از آن وقایع نیست. مانند عروسى قاسم در کربلا که در کتاب روضة الشّهداء کاشفی نقل شده و شیخ طریحى- که از اجلّه علماء و معتمدین است- از او نقل نموده، ولى در کتابِ منتخب (منتخب طریحی) مسامحات بسیارى نموده که بر اهل بصیرت و اطلاع پوشیده نیست.»
📚 منتهى الآمال، نشر دلیل ما، ج ٢ ص ١٠٧٧
(*) این کتاب تألیف استادِ محدّث قمّی، یعنی آیت الله میرزا محمّد ارباب قمّی است.
https://t.me/Bandani
#آداب_مداحی
⚫️ أدا و أطوارهای جدید برخی مدّاحان
مدّتی است که فیلمهایی از برخی مدّاحان منتشر میشود که در چایخانه و آشپزخانه هیأت حاضر شده و چای میریزند و غذا در ظرف میگذارند. بعد عدّهای دوربین به دست با شوق و هیجان از آنان فیلم گرفته و منتشر میکنند که فلانی دارد چای میریزد! در طبخ و پخش غذا شراکت میکند!
👈🏻 خب چکار کنیم که دارد چای میریزد؟ به ما چه ارتباطی دارد؟! مگر وظیفه همه ما خدمتگذاری نیست؟! مگر چای ریختن برای یک مدّاح کسر شأن است که با دیدن آن هیجان زده میشوید؟! مگر نستجیر بالله امام عصر عجل الله فرجه در چایخانه حاضر شده؟! آنقدر برخی مدّاحان حسّ بزرگی و خود برتر بینی دارند که اگر یک چای بریزند، برای دیگران جذّاب است و تعجّب دارد!!! این حسّ را هم مستمعین و سران هیآت به آنها منتقل میکنند که گمان میبرند بزرگترین عضو مجلس هستند! مگر مدّاح خودش دست ندارد که درب ماشین را باز کند که برایش باز میکنید؟! مگر خودش بلد نیست راه برود که چند نفر با بیسیم اطراف آن را گرفته و در حفظ و حراست دست روی کتف او گذاشته و همراهیاش میکنید؟! از درب جُدا باید رفت و آمد کند، اواخر منبر باید تشریف بیاورد که خدایی نکرده پای منبر دیده نشود که کلاسش پایین بیاید، چند نفر باید اطرافش باشند، کُتَش را بگیرند، عرق جبینش را پاک کنند و ... ! کارهایی که برای یک عالِم جلیلالقدر انجام نمیدهند!
✅ جالب اینکه غالب این جماعت خواننده هستند، نه مناجاتی، نه مصیبتخوانی، نه نوحهای، نه حزنی! فقط مسابقه میدهند برای خواندن سَبک و لحن جدید! مدّاحان قديم در حیطه خود، شش دانگ بودند و این أدا أطوارها را بلد نبودند، دنبال معرفت و اشک بودند، نه شهرت و پول و مریدبازی! فلان مدّاح قَسم جلاله و معصومین علیهم السّلام را میخورَد که پول نمیگیرم! در حالی که ما میدانیم کمترین قیمت برای خواندن یک شب او، بسیار زیاد است، آن هم با چه أدا و أصولهایی! شروط عجیب و غریب! اینها نه استاد درست و حسابی دارند، نه علم مدّاحی را آموختهاند، و نه با فضای معارف و عقاید آشنایی دارند! خب لحنخوانی را هم غالب افراد بلدند! اینکه هنر نیست. جالب اینکه بانیان این جلسات، حاضر نیستند یک سوم مبلغِ یک شبِ فلان مدّاح را به یک عالِم بدهند، تا بیاید معارف دین و مذهب را به مستمعین یاد دهد!
اگر یک مدّاح با این أدا و أطوارها واقعا مخالف است، نهی کند و زیر بار نرود. این بساط برای صوفیان است که دنبال مرید و مراد بازیاند، محبّ اهل بیت علیهم السّلام تواضع و فروتنی دارد، خود را خدمتگذار و موظّف به خدمت میداند، خود را بالاتر از دیگران نمیبیند، شیعیان را إکرام و احترام میکند، نه با أدا و أطوارهای مختلف، برادران دینی خود را کوچک کند و آنان را نوکر خود تلقّی کند! حالا برخی مواردِ دیگر بماند ...
💥 روایتی خواندنی و قابل تأمل، پیرامون خطرِ مرید و مراد پروری
امام صادق علیه السّلام روایت کردهاند که گروهی از اصحاب امیرالمؤمنین علیه السّلام همراه ایشان حرکت میکردند، در حالی که ایشان سوار بر مرکب بودند. امام روی به آنان کرد و فرمودند: آیا چیزی از من میخواهید؟ گفتند: نه ای امیرالمؤمنین، فقط دوست داریم همراهت حرکت کنیم. امام فرمودند: برگردید! این کار شما موجب تحقیر خودتان و برای آن کسی که سوار مرکب است، مفسده برانگیز است. یکبار دیگر هم چنین اتفاقی پیش آمد و حضرت به افراد پیادهای که پشت سرشان حرکت میکردند فرمود: برگردید! صدای کفشهای پیادهها پشت سر افراد، موجب فساد و تباهی دلهای ضعیف و سست است.
📚 المحاسن، ط_ مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام، ٢ _ ٦٢٩
حضرت هشدار این خطر را به ما دادهاند، برای ما فرمودهاند تا مراقب باشیم، لذا پر و بال دادنِ بیجا به برخی افراد، هم برای او خطر و ضرر دارد، هم برای دنبالهروان او.
سران هیآت و مستمعین گرامی:
مدّاح و سخنران را به اندازه متعارف و معقول احترام کنید، در شکلگیری برخی رفتارهای ناشایست آنان دخیل و شریک نشوید. فراموش نکنید که أفقه الفقهاء و أعلم العلماء هم در محضر اهل بیت علیهم السّلام یک خادم و سائل هستند، چه رسد به ديگران!
@ashkvareh
▫️"در راه رسیدن به تو ای کاش بمیرم"
این آخرین پست اینستاگرام صدرا قاسمی، شاعر اهل بیت بود. تا اینکه رسید به عمود ۶۱۰ و ایست قلبی و تمام!
@khabarnegar_iran
@khabarnegar_iran
توشار گاندی نتیجه مهاتما گاندی و نوه نلسون ماندلا در کربلا
🔹این دو به زیارت حرم امیرالمومنین در نجف هم رفتهاند.
✅ @Khabar_Fouri
🔰بیش از ۲۲ میلیون نفر در مراسم اربعین ۱۴۴۵ شرکت کردند
📝بر اساس بیانیه عتبه مقدس عباسی، در اربعین امسال ۲۲ میلیون و ۱۹ هزار و ۱۴۶ نفر شرکت کردند.
در بیانیه رسمی عتبه عباسی تأکید شده که این تعداد مربوط به کسانی است که از اول صفر تا ساعت ۱۲ ظهر ۲۰ صفر از چهار ورودی اصلی بغداد و نجف و بابل و حسینیه به کربلا وارد شدهاند.
@dareakherat
خلافت بربادرفته #اهل_سنت
[بر اساس یک گفتگوی تلگرامی واقعی با ویرایش و تقدیم و تأخیر و حذف و اضافه]
سنی: الحمد لله که اسلام اهل سنت قوی است
شیعه: الحمد لله، ولی متأسفانه اهل سنت قرنها است که حکومت اسلامی درستی ندارند؛ چون بر خلاف روایات صحیحه اهل سنت، شرط قرشی بودن امام فراموش شده است. «... عَنِ النَّبِيِّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ، قَالَ: لاَ يَزَالُ هَذَا الأَمْرُ فِي قُرَيْشٍ مَا بَقِيَ مِنْهُمُ اثْنَانِ» (صحیح البخاری، ج۴، ص۱۸۰)
سنی: بله الآن نیست و امید داریم که ایجاد شود.
شیعه: در زمانی که شما خلیفه ندارید یعنی در این چند قرن بیعت امامی بر گردن نداشتید؟ چطور در چند قرن اهل سنت بیعت امامی بر گردن نداشتند و خلیفهای قرشی برای خود انتخاب نکردند در حالی که مرگ بدون بیعت مرگ جاهلی است؟ «... عَنْ نَافِعٍ، قَالَ: جَاءَ عَبْدُ اللهِ بْنُ عُمَرَ إِلَى عَبْدِ اللهِ بْنِ مُطِيعٍ ... فَقَالَ: ... سَمِعْتُ رَسُولَ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يَقُولُ: مَنْ خَلَعَ يَدًا مِنْ طَاعَةٍ، لَقِيَ اللهَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ لَا حُجَّةَ لَهُ، وَمَنْ مَاتَ وَلَيْسَ فِي عُنُقِهِ بَيْعَةٌ، مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّةً» (صحیح مسلم، ج۳، ص۱۴۸۷)
سنی: بله پیامبر این را فرموده، اما مقید به وجود امام و خلیفه است. خلیفه نباشد، بیعتی نیست. پیامبر اکرم فرمودهاند که اگر امامی نبود، بیعتی در گردن شما نیست.
شیعه: تعیین خلیفه مگر به نظر شما با مردم نیست؟ امامی نبود یعنی چه؟ امام را مردم تعیین می کنند یا غیر مردم؟
سنی: مردم. اما اگر تعیین نشد و یا شرایط آن نبود، بیعتی در کار نیست. الآن شیعه ۱۲۰۰ سال است که امامی ندارند و بیعتی با امام نکردهاند ۱۲۰۰ سال است آنهایی که فوت کردند به مرگ جاهلی مردند؟
شیعه: ما امامت امام غایب عج را به گردن داریم [در حالی که شما اصلاً خلیفه و امامی ندارید و با توجه به این که تعیین خلیفه را بر عهده خود میدانید نه از جانب خدا، مسئولیت نبود خلیفه و مرگ جاهلی متوجه شما است.] اما این که میگویید: «شرایطش نبود.» یعنی چه؟ یعنی پیامبر ص فرموده مسلمانان با مشورت، خلیفه تعیین کنند، ولی ممکن است این فرمان پیامبر چند صد سال تحققپذیر نباشد؟ عزیزان اهل سنت میفرمودند که فایده امامت شیعی چیست وقتی غایب است و بالفعل [در همه ابعاد] محقق نیست؟ اکنون میبینیم خلافت سنی هم چند صد سال است که از آن خبری نیست و معلوم نیست اشکالشان به غیبت امام ما چیست؟!
-------------
از این جا بحث به حاشیه کشیده شد. اما به چند نکته که بیسر و ته بودن مذهب اهل سنت در امامت را نشان میدهد، توجه کنید:
۱. اهل سنت قائل به جهاد ابتدایی و کشورگشایی برای مسلمان کردن همه مردم جهاناند، بدون این که اذن امام معصومی را شرط بدانند.
۲. قائل به لزوم وجود خلیفه واحد برای همه امتاند.
۳. تعیین این خلیفه را موکول به همه یا گروهی از مردم میدانند.
۴. این خلیفه از نظر آنان نه معصوم است نه علم ویژهای از جانب خدا دارد بلکه تنها اجتهاد میکند و انواع جهل و خطا از او متصور است.
۵. نمونههای عینی پیشین که حاصل این طرح بودهاند عبارتاند از: ابوبکر، عمر، عثمان، معاویه، یزید، مروان، عبد الملک، هشام، ولید، سفاح، منصور، مهدی، هارون، متوکل و دیگر امویان و عباسیان.
نتیجه آن که طرح نهایی اهل سنت، حکومت امثال یزید بر تمام جهان است!! و از نظر آنها تعیین امام به مردمی سپرده شده که چند قرن امثال یزید را امام میکنند و چند قرن هم اصلا امامی تعیین نمیکنند!
@Alasar_1
بسم الله الرحمن الرحیم
♨️از اسرار آل محمد (ص): صلواتی با آثار شگرف
#کلام_نور
به سند معتبر از امام رضا علیه السلام روایتست:
این صلوات از اسرار آل محمد (صلوات الله علیهم اجمعین است)؛ سه بار صبح و سه بار شامگاه خوانده می شود:
✔️اللَّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ فِي الْأَوَّلِينَ، وَ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ فِي الآخِرِينَ، وَ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ فِي الْمَلأِ الْأَعْلى، وَ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ فِي النَّبِيِّينَ وَ الْمُرْسَلِينَ، اللَّهُمَّ أَعْطِ مُحَمَّداً (ص) لْوَسِيلَةَ وَ الشَّرَفَ وَ الْفَضِيلَةَ وَ الدَّرَجَةَ الْكَبِيرَةَ.
اللَّهُمَّ إِنِّي آمَنْتُ بِمُحَمَّدٍ (ص) وَلَمْ أَرَهُ، فَلا تَحْرِمْنِي يَوْمَ الْقِيامَةِ رُؤْيَتَهُ، وَ ارْزُقْنِي صُحْبَتَهُ، وَ تَوَفَّنِي عَلى مِلَّتِهِ، وَ اسْقِنِي مِنْ حَوْضِهِ مَشْرَباً رَوِيّاً لا أَظْمَأُ بَعْدَهُ أَبَداً، إِنَّكَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ.
اللَّهُمَّ كَما آمَنْتُ بِمُحَمَّدٍ صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ لَمْ أَرَهُ، فَعَرِّفْنِي فِي الْجِنانِ وَجْهَهُ، اللَّهُمَّ بَلِّغْ رُوحَ مُحَمَّدٍ عَنِّي تَحِيَّةً كَثِيرَةً وَ سَلاما.
✳️(آثار آن) و فرمود:
«هر کس چنین صلواتی بفرستد:
گناهانش نابود و لغزش هایش آمرزیده می شود،
پیوسته خوشنود باشد،
دعایش مستجاب و خواسته اش عطا گردد،
در روزیش گسترده می شود،
در پیروزی بر دشمنان یاری می شود،
راهی به انواع نیکی ها برایش باز می شود،
از همنشینان پیامبر (ص) و روبروی او در برترین بهشت ها خواهد بود».
▪️متن عربی:
أبي ره قال حدثني سعد بن عبد الله عن أحمد بن محمد قال حدثنا أبي عن ابن المغيرة قال سمعت أبا الحسن ع يقول:... وَ مَنْ سرّ آلَ مُحَمَّدٍ فِي الصَّلَاةِ عَلَى النَّبِيِّ وَ آلِه :َ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ فِي الْأَوَّلِين...
فإن من صلى على النبي بهذه الصلاة هدمت ذنوبه و غفرت خطاياه و دام سروره و استجيب دعاؤه و أعطي مسئوله و بسط له في رزقه و أعين على عدوه و هي له سبب أنواع الخير و يجعل من رفقاء نبيه بين يديه في الجنان الأعلى يقولهن ثلاث مرات غدوة و ثلاث مرات عشية. (ثواب الاعمال/ ۱۵۶)
@Hawzeh_notes
▪️ مروری بر ادله شهادت حضرت رسول الله صلی الله علیه وآله
در منابع فریقین روایات فراوانی در زمینه شهادت نبی اکرم ص و مسمومیت ایشان دستیاب است که تأیید آن در کلمات جمع زیادی از بزرگان فریقین دیده میشود. (مفید، المقنعة، ص456؛ طوسی، تهذيب الأحكام، ج6، ص2؛ طبرسی، مجمع البیان، ص156؛ حلی، منتهي المطلب، ج2، ص887. از عامه ابن مسعود: السیرة النبویه، ابن کثیر، ج 4، ص449؛ مسند أحمد، ج1، ص408؛ المعجم الکبیر، طبرانی، ج10، ص109، یکی از انصار: انساب الأشراف، بلاذری، ج1، ص576؛ شعبی: المستدرک، نیشابوری، ج3، ص60، ح 4395/99؛ قول ابن سعد: المجدی فی الانساب، علوی، ص6 و…)
علاوه بر اخبار خاص در شهادت حضرت رسول الله ص (بصائر الدرجات، ج1، ص503/ ح6، الكافي، ج1، ص533) هم چنین اخباری نیز به نحو عموم سخن از شهادت یا مسمومیت پیامبر ص و اهل بیت ع دارد. (نمونه: سليم بن قيس، ج2، ص837-838؛ بصائر الدرجات، ج1، ص503/ ح5 عيون أخبار الرضا، ج2 ص203؛ كفاية الأثر، ص162) که اسنادی برخی قویتر است، (الأمالي للصدوق، ص63؛ عيون أخبار الرضا ع، ج2، ص256 خبر اباصلت، طوسي، الغيبة، ص388 خبر شیخ حسین بن روح) و مقبول بسیاری از علمای امامیه است. (نک: إعتقادات الإمامية للصدوق، ص99؛ إعلام الورى، ص367) و هر چند که برخی در عمومیت شهادت کل ائمه ع تردید نمودهاند. (تصحيح اعتقادات الإمامية، مفید، ص132) اما نگارنده به ردی بر اصل شهادت رسول الله ص در کلمات اعلام امامیه دست نیافتم.
▪️علت شهادت حضرت رسول الله ص
اخبار در اصل مسمومیت حضرت رسول الله ص اتفاق دارد. ولی در مصداق ماجرای آن اختلاف است:
1- سم زن یهودیه
2- سم دختران سران سقیفه
1️⃣ اسناد اخبار سم یهودیه بیشتر و قویتر است. حتی شهید ثانی ادعای استفاضه و یا تواتر آن و بقای آثار آن تا وفات ایشان را کرده است (مسالك الافهام، ج11، ص459: «... ﻭﺃﻛﻞ ﻣﻨﻪ ﻫﻮ ﻭﺑﻌﺾ ﺃﺻﺤﺎﺑﻪ، ﻓﻤﺎﺕ ﺭﻓﻴﻘﻪ ﻭﺑﻘﻲ ﻳﻌﺎﻭﺩﻩ ﺃﻟﻤﻪ ﻓﻲ ﻛﻞ ﺃﻭﺍﻥ ﺇﻟﻰ ﺃﻥ ﻣﺎﺕ ﻣﻨﻪ ص») که البته این ادعا جای بررسی دارد.
غیر از خبر غیر صریح ابن ظریف -که خواهد آمد- دو سند بصائر الدرجات (ج1، ص503؛ مختصر البصائر، ص82) آمده؛ از جمله به سند رایج جعفر بن محمد اشعری از عبدالله بن میمون قداح (توثیق شده) که گرچه صحیح مصطلح نیست، اما در آثار حدیثی و فهارس طریق اصلی تا قداح است. با وجود احتمال ارسال در روایات قداح یا تشابهاتش با اخبار عامه، اولویت سندش بر اخبار مرسل دسته دوم بعید نیست.
در عامه نیز در آمار جوامع الکلم از 74 موضع، 26 مورد از ابوهریره، از انس 19، از ابن عباس 6، از جابر 6، از ابو سعید خدری 4 جا و 13 طریق مرسل آوردهاند و 4 موردِ منفرد نیز از دیگر صحابه است. و در تحریر مختصر اشاره به درد از 12 مورد، 5 جا از عائشه است.
🔺اما برخی به استناد اشکال متنی خبر یهودیه آن را رد نمودهاند:
1. آگاهی دیر هنگام رسول الله ص از مسمومیت با اصل هدف اخبار الهی ناسازگار است.
پاسخ:
گرچه باید نسبت به تأخیر وحی پاسخی داشت. اما وجوهی از اخبار متصور است؛ مانند اینکه صرف اعلان برای رد تحدی یهودیه کفایت میکرد. (قرب الإسناد، ص326؛ راوندی، قصص الأنبياء ع، ص313 خبر حسن بن ظریف از ثقات) و تأخیر برای رسیدن به فوز شهادت باشد. البته این جمع اخبار بر فرض صحت آن است. و بر فرض نادرستی میتوان تعارضشان را پذیرفت.
دربارۀ اصل مسموم شدن نیز قضای خداوند بر این است که معصوم و نبی در همه حال همه جزئیات نزدش نباشد. (و لو کنت اعلم الغیب لاستکثرت من الخیر) تا امر و امتحان خود را جاری سازد. چنانکه در روایاتی آمده:
أيوب بن نوح و إبراهيم بن هاشم عن إبراهيم بن أبي محمود قال: قلت لأبي الحسن الرضا ع: الإمام يعلم متى يموت؟ قال: نعم، قلت: فأبوك حيث بعث إليه يحيى بن خالد بالرطب و الريحان المسمومين علم به؟ قال: نعم، قُلْتُ: فَأَكَلَهُ وَ هُوَ يَعْلَمُ فَيَكُونُ مُعِيناً عَلَى نَفْسِهِ؟! فَقَالَ: «لَا، إِنَّهُ يَعْلَمُ قَبْلَ ذَلِكَ لِيَتَقَدَّمَ فِيمَا يَحْتَاجُ إِلَيْهِ، فَإِذَا جَاءَ الْوَقْتُ أَلْقَى اللَّهُ عَلَى قَلْبِهِ النِّسْيَانَ لِيُمْضِيَ فِيهِ الْحُكْمَ». (مختصر البصائر، ص61/ ح27؛ بصائر الدرجات، ج1، ص484 از احمد بن محمد از ابن ابی محمود)
2. اختلافات اخبار سم یهودیه که احتمال جعل را تقویت میکند.
پاسخ: این اشکال ناشی از عدم تفصیل بین اسناد و متون مختلف است. فراوان اتفاق میافتد که در تاریخ اصل واقعهای درست است و یک هسته اولیه صحیح دارد، و در طبقات بعدی و اسناد ضعیف تحریفاتی حول آن صورت میگیرد. اگر امکان تفصیل بین اخبار صحیح و غیرصحیح واقعه باشد، اشکالات متنی اسناد ضعیف به اسناد قویتر سرایت نمییابد. (در اینجا مانند پردازش خاص خبر ابو جمیله در الأمالي للصدوق، ص224 و خبر تفسير منسوب، ص177) و دلیلی نداریم اصل واقعه را انکار کنیم.
@gholow2