🔷اسامی امام زمان عج الله فرجه🔷
🌹ابوتراب🌹
◀️قسمت سوم
🍃خاك مادهاي با قابليت مقاومت و تحمل فراواني است. چنانچه صبر و مقاومتش زبانزد كوي عرفان است. از اين رو نه در مقابل فسق فاسقان و ظلم ظالمان،عبوس و مضطرب ميشود و نه در حلقات ذكر، جلسات علم شادي و سرور خود را به نمايش ميگذارد ( البته اين سخن به آن معنا نيست كه خاك شادمان از حلقات ذكر و جلسات علم ناراحت از مجالس فسق نيست. سخن اين جاست كه هيچ يک از اين دو وضعيت را به جلوه بروز ظاهري نميكشاند. همه اشياء عالم اهل ادراك هستند و مادام در حال تسبيح گويي حضرت حق ميباشند.)
🍃حضرت مهدی علیه السلام "ابوتراب" است يعني سينه وسيع و دل گشاده ايشان هم تحمل گناه و قصور افراد را دارد و هم به اذن حق روي آنها پرده مياندازد. همچنين از عبادت بيش از اندازه گروهی از عابدان و زاهدان بيش از اندازه شادمان نمیشود.
🍃خصلت بزرگان است که در هيچ حالی از وضعيت طبيعی خارج نمیشوند. نه خبری آنها را بيش از اندازه شادمان میکند و نه مصيبتی آنها را از حد بيرون غمگين میسازد. صراط عالمند واز افراط و تفريط مصون و دراماناند.
وجود مقدس ابوتراب پدر هر صابر و مومن متعادلی است.
🍃ويژگی ديگر خاک جذب آب است. آب در عالم معنا علم و معرفت و در انتها پذيرش ولايت حضرات معصومين است. اگر ولايت حضرات معصومين از لابلای سنگلاخ وجودی هر طالبی عبور کند، قطعا همان فضای نامطلوب برای کشت معرفت تبديل به مزارع سبزی خواهد شد.
🍃حضرت صاحب الزمان ابوتراباند. پدری که بر زمين تشنه وجود فرزندان خويش بارانی از معرفت میبارد تا سيرابِ سيراب شوند.
🍃ويژگی عجيب خاک که شايد کمتر مورد توجه قرار میگيرد پنهان کردن موادی است که ثمره چندانی ندارند.اگر برگها از درخت میريزند روی آنها را با خاک میپوشانند تا دوباره به کود تبديل شود و اگر زبالهای هست که قابليت تبديل شدن به کود را داشته باشد در خاک دفن میشود.
🍃 ابوتراب پوشاننده ی رذايل اخلاقی افرادند. وجود مقدس صاحب الزمان نواقص اخلاقی هر سالکی را پنهان میکنند تا زمان برای رويش دوباره ايجاد شود. ابوتراب با جلوه الهی خويش سيئات فرد را به حسنات بدل میکند و آنچه از نظر شخص پرونده سياه اوست زمينه ساز پرورش مجددش میشود.
🍃ويژگی ديگر آب: چون به خاك اضافه شود، گل حاصل شده كاملاً شكل پذير است، اگر آب ولايت به خاک وجود هر سالکی اضافه شود وجود او شکل پذير و قابل انعطاف خواهد شد و برای پذيرش احکام شريعت و تسليم شدن در مقابل احکام مقاومت و سرسختی از خود نشان نمیدهد. آب ولايت چنان بر گوشه و کنار دلش سايه میافکند که جايی برای بروز منيّتهايش نمیيابد.
🍃شايد خالی از لطف نباشد به نام ابوتراب در قيامت نگاه ديگري بيندازيم. قيامت روز حسرت است. روز آههای بلند. روز نگرانیهای جاودان. روز اضطرابهای بیپايان.تنها کسانی اين روز رستگار و بی دغدغهاند که در دنيا خاک وجود خود را به دست مربی عالم سپردهاند و در آن جا همراه او قيام میکنند.
🍃 کجايند کسانی که ابوتراب پرورش دهنده آنها بود؟؟؟ در آن روز که نالهها از شدت فراق از حق به عرش میرسد صدايی میآيد که کاش ما تراب بوديم(سوره ی نبا)، که امروز در پی ابوتراب قيام میکرديم. اما چقدر دير است و چه بیفايده است. آن روز، روز غبطه و حسرت است.
🍃ابوتراب!مهدی جان! خاک وجود مرا زمينهساز قدمهای مبارک خويش کن تا با اثر مبارك گامهايت قلب مرده من، زيباترين مسجد عالم شود.
ای صبا نِکهَتی از خاک در يار آور
خاطر از ما ببر و مژده ديدار آور
نغمه او به دل و جان، دهد آرام و قرار
غم ما را ببر ای پيک صفا، تار آور
صبرايوب، نباشد من بی سامان را
وعده بگذار و از او، رقعه بر اين زار آور
#مهدی_شناسی
✨﷽✨
♨ گناه بی اعتنایی
✍در یکی از سال ها، امام صادق (علیه السلام) به همراه بعضی از اصحاب و دوستان خود برای انجام مناسک حج خانه خدا، به سوی مکه معظمه حرکت کردند. در مسیر راه، جهت استراحت در محلی فرود آمدند.
آنگاه حضرت به بعضی از افراد حاضر فرمود چرا شما ما را سبک و بی ارزش می کنید؟!😱
یکی از افراد که از اهالی خراسان بود و در آن مجلس حضور داشت، از جا برخاست و گفت یا بن رسول الله، به خداوند پناه می بریم از این که خواسته باشیم به شما بی اعتنایی و توهینی کرده و یا دستورات شما را عمل نکرده باشیم.
امام فرمود چرا، تو خودت یکی از آن اشخاص هستی! آن شخص گفت پناه به خدا، من هیچ جسارت و توهینی نکرده ام.
امام فرمود وای بر حالت، در بین راه که می آمدی در نزدیکی جُحفه، تو با آن شخصی که می گفت مرا سوار کنید و با خود ببرید، چه کردی؟! سپس حضرت افزود سوگند به خدا، تو برای خود کسر شأن دانستی و حتی سر خود را بالا نکردی و او را سبک شمردی و با حالت بی اعتنایی از کنار او رد شدی.
سپس حضرت در ادامه فرمایش خود افزود هر کس به یک فرد #مؤمن بی اعتنایی و بیحرمتی کند، در حقیقت نسبت به ما بی اعتنایی کرده است و حرمت و #حق_خدا را ضایع کرده است.
📚وسائل الشیعه، ج۱۲، ص۲۷۲
Nahj - 40[1].mp3
2.06M
❇️ خطبه 91 نهج البلاغه
🔶 بیان واقعیت های دنیا از زبان امیرالمومنین علی علیه السلام
💥بسیااااار شنیدنی
🔴 "چند نوع غذا داشتیم.
غذای عَقَبه، غذای خط مقدم. غذای منطقه ی عملیاتی،
هرچی به خط نزدیک تر،غذا بهتر👌
دستور حاج حسین بود."
اینه فرق مدیری که میتونه موشک بسازه با مدیری که هنوز داره مدل پراید تغییر میده!!!😐
Join👇
🆔 @Rangiinkaman
🌺به نام خدا 🌺
🌸🌸ابن عباس ميگويد پيامبر اکرم(ص) فرمود:
"لو انّ الفياض اقلام و البحر مدادٌ و الجنّ حسّابٌ و الانس کتابٌ مااحصوا فضائل عليّ بن ابي طالب"
اگر انبوه درختان (و باغها) قلم، و دريا مرکب، و تمام جنّيان حسابگر، و تمام انسانها نويسنده باشند قادر به شمارش فضائل علي بن ابي طالب نخواهند بود.🌸🌸
📝منبع حدیث:
المناقب، الموفق بن احمد الخوارزمي، قم، جامعه مدرسين، چاپ چهارم، ص 32،
ابن شاذان، مأة منقبه، قم مدرسةالامام المهدي(ع)، ص 177، حديث 99،
🌺🍃التماس دعای فرج🍃🌺
🌺به نام خدا 🌺
🌴🌹پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله فرمودند:🌹🌴
🌸🍃کسی که فضیلتی از علی علیه السلام را بنویسد،تا وقتی که از آن نوشته اثری باقی است، فرشتگان برای او استغفار می کنند . 🍃🌸
📝 بحارالانوار ج 38 ص 197
🌺🍃التماس دعای فرج🍃🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺آموزش احکام🌺
🌺احکام نماز مسافر🌺
Nahj - 46[1].mp3
385.5K
🌺 خطبه ۱۴۱ نهج البلاغه
میان حق و باطل جز چهار انگشت فاصله نیست...
پای صحبت های امیرالمومنین علی علیه السلام بشینیم...🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#حمام_روح
مگر نه اینکه شنیدن نام "علی" گناهان گوش را و گفتن نام "علی" گناهان زبان را می زداید؟
پس چقدر زرنگ است کسی که فقط با شنیدن این شعر و گفتن یک "یاعلی" و نشر آن ، خود و همه کسانی را که دوستشان دارد به یک حمام روح صلواتی دعوت می کند....
─┅═༅𖣔🌸🍃🌸𖣔༅═┅─
#نشر_مجدد
🔆متن شبهه:
با توجه به اعتقاد شيعه ائمه دارای #علم_لدنی بودهاند و باذن الله، علم غیب داشتهاند، معنای رشادت با وجود این علم چگونه معنا میشود؟ مثلاً خوابیدن حضرت #علی(ع) در #لیله_المبیت، در #بستر پیامبر اکرم (ص) فضیلت محسوب نمیشود
🔆پاسخ شبهه:
1️⃣ باید گفت: به نظر میرسد کلید اصلی حل این گونه مسایل آن است که ما شناخت درست از علم لدنی و علم غیب امام معصوم (ع) داشته باشیم.
2️⃣ در برخی روایات آمده که امام صادق ـ علیهالسّلام ـ فرمود: «اذا اراد الامام أن یعلم شیئاً اعلمه الله ذلک» امام هر گاه که اراده کند چیزی را بداند خداوند او را از آن چیز آگاه میسازد.
از این گونه روایات بدست میآید که علم امام به امور آینده، مطلق نیست بلکه هر گاه اراده کند چیزی برای آنها معلوم شود و یا اراده خداوند به آن قرار گیرد که امام چیزی را بداند، او را آگاه میسازد بنابراین ممکن است در بعضی موارد به جهت اسرار نهفته الهی مصلحت بر آن باشد که امام از غیب آگاه نشود یا خود نخواهد و اراده نکند که از حوادث آینده آگاه شود.
3️⃣ با توجه به نکته یاد شده در پاسخ میتوان گفت: هیچ دلیل عقلی و یا نقلی در دست نیست که ثابت کند امیر مؤمنان ـ علیهالسّلام ـ از همه جزئیات حوادث «لیلة المبیت» آگاهی کامل داشته است چون ممکن است موارد یاد شده جزء همان مواردی بوده باشد که امام اراده نکرد تا خداوند او را نسبت به نتیجه و عاقبت کار با خبر سازد، بخصوص آن که روایتی و یا نقل تاریخی در این خصوص نیامده که امیر مؤمنان ـ علیهالسّلام ـ از نتیجه کار، آگاه بوده لذا به انجام آن اقدام کرده است.
4️⃣ هم چنین ممکن است گاه مصلحت ایجاب کند که پیامبر یا امام از عواقب برخی کارها آگاه نشود و یا برای امتحان و آزمون الهی علم به اموری پیدا نکند، چنان که در داستان «لیلة المبیت» آمده است که علی ـ علیهالسّلام ـ در بستر پیامبر خوابید، در حالی که از خود آن حضرت نقل شده است که نمیدانست صبح گاهان که مشرکان قریش به آن بستر حمله میکنند شهید خواهد شد یا جان به سلامت میبرد؟
5️⃣ طبق این تحلیل نیز معلوم میشود که امیر مؤمنان ـ علیهالسّلام ـ نه از باب آگاه بودن از پایان نتیجه کار بلکه به جهت شجاعت و رشادت و ایثار، در «لیلة المبیت» به جای پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله ـ خوابید و به مدال افتخار «کل ایمان» دست یافت.
6️⃣ به فرض گفته شود که امیر مؤمنان ـ علیهالسّلام ـ به دلیل آگاهی از نتیجه و پایان کار در «لیلة المبیت» در بستر پيامبر خوابيد:
بنابر فرض اول، هرگز علی علیه السلام، علم به بقا و سلامتی خود نداشته است، زیرا هرگز برای چنین طبقه ای از افراد (که علی به طور یقین از این طبقه نبود) از گفتار پیامبر علم قطعی پیدا نمیشود . اگر به ظاهر بپذیرند، در خاطر تشویش خواهند داشت . جوانب قلب آن ها را فرا میگیرد و هر دم هیولای مرگ در نظر آن ها مجسم میشود ؛ علی با احتمال کشته شدن دست به چنین کاری زده است، نه با علم به سلامتی.
بنا به فرض دوم فضیلت بالاتری، برای علی علیه السلام اثبات نموده است، زیرا اگر ایمان مرد، به پایهای برسد که آنچه را از پیامبری بشنود ،با روز روشن فرقی نداشته باشد، فضیلت چنین ایمان با هیچ چیز برابری نمیکند. نتیجه ایمان این است هنگامی که پیامبر به او بگوید: در بستر من بخواب و در حمله تروریست ها آسیبی نخواهد دید، با کمال ثبات قلب می رود و در بستر او میآرمد. یک سر سوزن احتمال خطر در دل او راه پیدا نمیکند.
با توجه به آنچه درباره ماجرای لیله المبیت و شبهه برخی بیان شد، به دست مي آيد که امیر مومنان در لیله المبیت برترین فضیلت را به دست آورده، زیرا در هر دو صورت چه علم به کشته شدن داشته یا نداشته ،فضیلت او ثابت میشود که بیان آن گذشت.
🌹علم امیر المومنین علیه السلام به تمام اتفاقات آینده (به روایت اهل سنت)🌹
عبد الرزاق صنعانى، عالم بزرگ اهل سنت روایت کرده است:
۲۹۷۰- عَنْ مَعْمَرٍ , عَنْ وَهْبِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ , عَنْ أَبِي الطُّفَيْلِ , قَالَ شَهِدْتُ عَلِيًّا وَهُوَ يَخْطُبُ وَيَقُولُ: سَلُونِي فَوَاللَّهِ لَا تَسْأَلُونِي عَنْ شَيْءٍ يَكُونُ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ إِلَّا حَدَّثْتُكُمْ بِهِ وَسَلُونِي عَنْ كِتَابِ اللَّهِ , فَوَاللَّهِ مَا مِنْ آيَةٍ إِلَّا وَأَنَا أَعْلَمُ بِلَيْلٍ نَزَلَتْ أَمْ بِنَهَارٍ وَأَمْ فِي سَهْلٍ , أَمْ فِي جَبَلٍ.
ابو طفيل (رضوان الله علیه) گفت: شاهد بودم که علی (علیه السلام) خطبه میخواند و میفرمود: از من بپرسید، به خدا سوگند! از هر چه که تا روز قیامت به وجود میآيد و اتفاق میافتد، سوال نمیکنید، مگر اینکه تمام آنها را پاسخ میگویم. از کتاب خدا بپرسید؛ به خدا سوگند! هیچ آیهای نازل نشده است؛ مگر اینکه از همهی شما داناترم که شب نازل شده است يا روز، در صحرا نازل شده است يا در کوه.
📚تفسیر عبد الرزاق، ج ۳، صفحه ۲۳۴، چاپ دار الكتب العلمية