⭕️ چند توییت پیرامون اتفاقات اخیر
👤 نور نیوز، رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی:
🔹اقدامات برنامهریزی شده و هماهنگ آمریکا، اروپا و همپیمانان منطقهای آنان علیه ایران در مقطع اغتشاشات اخیر، بدون شک از آمادگی همهجانبه برای آغاز جنگ موج چهارمی تمام عیار علیه کشورمان حکایت دارد. نکته اما اینجاست که جمهوری اسلامی در این مواجهه هرگز دست بسته و منفعل نخواهد بود!
👤 محمد قادری، خبرنگار:
🔹چینش تحولات اخیر عرصه بینالملل و اتفاقات داخل ایران در یک پازل کلان بیانگر این واقعیت است که اراده غرب بر ایجاد چالشهای درونی در همه بلوکهای قدرت در شرق با بهرهگیری از مدلهای جنگ موج چهارمی قرار گرفته و غرب عملا شیپور جنگ جهانی سوم را به صدا درآورده است.
👤 محمد فاضلی، جامعه شناس:
🔹وقتی بحران میشود هر اصلاحی را به برقراری ثبات مؤکول میکنید و وقتی ثبات برقرار شد هیچ نیروی اجتماعی باقی نگذاشتهاید که اصلاح را مطالبه کند، و شما مغرور و مست و متوهم از ساکت کردن معترضان، در حالی که به میزهای قدرت چسبیدهاید، نیازی به اصلاح نمیبینید.
🔹این گونه دههها سر هر گونه اصلاحی را به طاق کوبیدهاید و بحران بر بحران انباشتهاید، نفرت ساختهاید و باد در غبغب انداختهاید. جعبه ابزار حکمرانی شما هم فقط شامل وسایل خشونت است، با میانگین هوش و توانایی کمتر از جامعهای که قرار است مدیریت کنید.
👤 عبدالله گنجی، مدیر مسئول روزنامه همشهری:
🔹فحاشی رکيک آن هم در دانشگاه شریف خیلی عجیب است.معتقدم طراحان با هدف عبور از خطوط قرمز دانشجویان متدین به دنبال پهن کردن دامی بوده اند که میوه آن خشونت باشد و بعدش روایت کنند.٢٣سال پیش رهبری این راز را فاش ساخت و گفت عکس مرا هم پاره کردند شما کاری نداشته باشید اینها دشمن نیستند
👤 میثم مطیعی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام:
🔹اندر عاقبت وطنفروش!
🔹ابناثیر در الكامل فی التاريخ نوشته است: چنگیز نتوانست بخارا را تسخیر کند، نامهای نوشت که هرکس با ما باشد در امان است! اهل بخارا دو گروه شدند، یک گروه مقاومت کردند و گروه دیگر با او همراه شدند.
🔹چنگیز به آنان نوشت: با همشهریان مخالف بجنگید و در عوض حاکمیت شهر و غنائم از آن شما باشد.
🔹آنان پذیرفتند و آتش جنگ شعلهور شد و در نهایت گروه مزدوران چنگیز پیروز شدند.
🔹اما شکست بزرگ آن بود که او دستور داد گروه پیروز خلع سلاح و سربریده شوند!
🔹چنگیز گفت: اگر اینان وفا میداشتند، به خاطر ما بیگانگان به برادرانشان خیانت نمیکردند!
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد سه شنبه (12مهر، 7ربیع الاول و 4اکتبر)
1352؛ نمایندگی BBC در ایران تعطیل شد و رئیس و کارمندان آن اخراج شدند
1357؛ امام خميني تحت فشار رژيم بعث عراق، از عراق به كويت هجرت کردند
1365؛ امام خمینی به دنبال درخواست سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی با انحلال این سازمان موافقت کردند
1366؛ عملیات ظفر 2 با رمز "لبیک یا حسین (علیه السلام)" در استان کرکوک عراق آغاز شد
1853م؛ آغاز جنگ كريمه در اروپا بين امپراتوري عثماني و روسيه
@Rasad_tahlil
📰 #تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil
⭕️ دلیل رکوردشکنی تجارت خارجی 6 ماهه چیست؟
▪️خراسان:
🔹آمارهای تجاری کشور از رسیدن سرجمع ارزش صادرات و واردات که از آن به عنوان حجم تجارت خارجی یاد میشود، به بیش از 50 میلیارددلار حکایت دارد. رقمی که حداقل از سال 95 تاکنون بی سابقه است
🔹نکته قابل تامل دیگر در این راستا، رسیدن همزمان صادرات غیر نفتی و واردات به بیشترین میزان خود، حداقل از سال 95 است. بر این اساس صادرات غیرنفتی در شرایطی به بیش از 24 میلیارددلار رسیده که پیشتر، این رقم در سال 97 به بیشترین میزان خود از سال 95 یعنی 23.1 میلیارددلار رسیده بود. حجم واردات نیز درحالی به 26 میلیارددلار افزایش یافته که سال 96، این رقم بیشترین میزان خود در سالهای اخیر یعنی 25.2 میلیارددلار را تجربه کرده بود. اینها همه در شرایطی است که وزن کالاهای صادراتی و وارداتی در شش ماه امسال افت داشته است
🔹دلیل این رشد تجارت خارجی چیست؟ به نظر میرسد افزایش تورم جهانی که همزمان با جنگ روسیه و اوکراین آغاز شده، در این آمار نقش اساسی ایفا میکند. هر چند برای مشخص شدن این که این رشد به دلیل تجارت کالاهای با ارزش افزوده بالاتر بوده یا نه، باید منتظر جزئیات بیشتر بود
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ داود سوری:
🔹از بکار بردن الفاظ رکیک در تظاهرات تعجب می کنند!، مدت هاست که لحن صحبت جوانان عوض شده ( نمی دانم شاید ما نیز نسبت به بزرگانمان همین نسبت را داشتیم)، این کلمات دیگر قبحی ندارد، آهنگ ها و کنسرت های تتلو را ببینید چقدر هواخواه دارد! فیلم ها را ببینید. از لاک خود بیرون بیایید!
🔹(در پاسخ به این نظر که فکر نمیکنم تایید فرمایید جناب دکتر، فقط اشاره به عادی شدن دارید) تائید نمی کنم و نمی توانم تائید کنم چون من هم متعلق به این نسل نیستم ولی این است! فقط هم در جامعه ما نیست فیلم ها را ببینید چقدر راحت این کلمات در آنها ادا می شود! حتی در فیلم های داخلی به طور ضمنی و با ایما و اشاره! فقط می گویم تعجب نکنید
🔹چند مدت پیش با پسرم به سینما و دیدن فیلم انفرادی رفته بودیم. در آن نکته ها و تیکه های جنسی فراوانی وجود دارد که جمعیت متوجه می شدند و می خندیدند و مشکل من این بود کهبدون اشاره به نکته پسرک را توجیه کنم که چرا اینها می خندند. البته او بعدا و از دوستانش متوجه می شودو یاد می گیرد
@Rasad_tahlil
⭕️ فرزند 5 هزار و 400 و اندی از مسئولان در خارج از کشور هستند
👤 هاجر چنارانی، نماینده مجلس در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی کار:
🔹متأسفانه این وزارتخانه تبدیل به محلی برای جمع کردن سوابق و آزمون و خطا شده است چنانچه در دوره قبل نیز گفتم آقای عبدالملکی تجربه و تعهد لازم را برای وزارت کار ندارد تا جایی که دولت خود به جایی رسید که وی را تغییر دهد.
🔹من فرزند شهید هستم و پدرم بعد از 74 ماه بسیجی در جبهه، فقط پلاک او برگشت و سه فرزند دارم که در خراسان رضوی به دنیا آمدهاند لذا نمیشود یک وزیر دو فرزند داشته باشد که در کانادا متولد شده باشد و نمیشود تحصیلات وزیر حتی با بورسیه از دانشگاه امام صادق (ع) از کشور دیگری باشد.
🔹(با بیان اینکه آقای زاهدی وفا انسانی نیکو و با سرمایه هزار میلیاردی که کاری نداریم از کجا آمده) با این حال انقلاب ما، انقلاب مستعضعفان و محرومان است لذا قرار نبود بعد از 43 سال اینگونه تصمیم بگیریم ضمن اینکه آقای رئیسی گفته بود هر کس فرزندش تابعیت خارج داشته باشد خودش هم باید برود پس ما منتظر اجرای آن هستیم در حالی که فرزند 5 هزار و 400 و اندی از مسئولان در خارج از کشور هستند. چطور میشود که درآمد، حقوق و مسئولیت در ایران خوب است اما تابعیت آن بد است؟ آن هم تابعیت کشوری که متجاوز و متخاصم است./ خانه ملت
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 شبکه کان رژیم صهیونیستی:
🔹جمهوری آذربایجان خط مقدم اسرائیل برای مقابله با ایران است.../ کاوش مدیا
@Rasad_tahlil
⭕️احتمال افزایش ۹۰۰ هزار تومانی حقوق کارمندان دولت
👤بابک افقهی، معاون مجلس سازمان برنامه و بودجه
🔹بر اساس پیشنهاد دولت افزایشهای جدید در صورت تصویب مجلس از اول شهریور 1401 اعمال خواهد شد.
🔹 بر اساس این لایحه (3000) امتیاز برای کارمندان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری و معادل ریالی امتیاز مذکور برای کارمندان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت – مصوب 1370- و سایر مشمولین جزء (1) بند (الف) تبصره (12) مادهواحده قانون بودجه سال 1401 کل کشور (بهاستثنای مشمولان قانون کار) و (210) امتیاز برای اعضای هیئت علمی و قضات، با عنوان متناسب سازی حقوق، بهصورت ثابت در احکام کارگزینی و قراردادهای آنان درج میشود.
🔹 حقوق مشمولین جزء (2) بند (الف) تبصره (13) مادهواحده قانون بودجه سال 1401 کل کشور شامل بازنشستگان، وظیفهبگیران و مشترکان صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوقهای بازنشستگی وابسته به دستگاههای اجرایی، مبلغ نه میلیون (9/000/000) ریال افزایش پیدا خواهد کرد.
🔹 در اجرای ماده (16) این قانون کمکهزینه اولاد و حق عائلهمندی تمامی گروههای مختلف حقوقبگیر در دستگاههای مذکور در ماده (29) قانون برنامه توسعه ششم پنجساله ششم و همچنین نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات، سازمان انرژی اتمی ایران (بهاستثنای مشمولان قانون کار) از قبیل کارکنان کشوری و لشکری، اعضای هیئت علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی و قضات و بازنشستگان، وظیفهبگیران و مشترکان صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوقهای بازنشستگی وابسته به دستگاههای اجرایی، در صورت تصویب مجلس به ترتیب به میزان صددرصد (100%) و پنجاهدرصد (50%) افزایش مییابد.
🔹 مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور با میزان ده درصد (10%) و مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور که در دهکهای درآمدی (1) و (2) و (3) هستند به میزان پنج درصد بیشتر افزایش مییابد./تسنیم
@rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️احتمال افزایش ۹۰۰ هزار تومانی حقوق کارمندان دولت 👤بابک افقهی، معاون مجلس سازمان برنامه و بودجه
⭕️ حداقل افزایش حقوق کارکنان و بازنشستگان ۲۰ درصد در نظر گرفته شده است
👤بهادری جهرمی، سخنگوی دولت یازدهم:
🔹حداقل افزایش حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان در لایحه ارسالی به مجلس ۲۰ درصد در نظر گرفته شده است.
🔹این افزایش حقوق به صورت پلکانی برای کسانی که حداقل درآمد را دارند، اعمال می شود.
🔹پیشنهاد دولت در این لایحه این است که این افزایش از ابتدای شهریور ماه اعمال شود.
🔹البته باید منظر نظر قطعی و نهایی مجلس در این خصوص ماند./باشگاه خبرنگاران جوان
@rasad_tahlil
⌛️ رصد جهارشنبه (13مهر، 8ربیع الاول و 5اکتبر)
🏴 260ق؛ شهادت مظلومانه پيشوای يازدهم، حضرت امام حسن عسكری (علیه السلام)
1344؛ انتقال امام خمينی از تركيه به عراق
1357؛ هجرت امام خمينی از عراق به پاريس
1359؛ حمله سنگين متجاوزان بعثی به شهر خرمشهر
2011م؛ درگذشت استیو پاول جابز، بنیانگذار اپل
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
📹 ریشه اتفاقات امروز را باید در دولت سازندگی و اصلاحات جستجو کرد/ رادیکالیسمی که میبینیم به خاطر اقدامات نیروهای دوم خرداد است
👤 حسین کچویان، استاد علوم اجتماعی دانشگاه تهران:
🔹جنبشهای اجتماعی نیازمند رهبرانی هستند که با آن جنس اعتراضات نسبتی دارند؛ رهبران گاهی متفکر و مصلح هستند و هر چه جنبش عمیقتر باشد، متفکران در رأس هم بیشتر هستند.
🔹تمام انقلابهای قبل از انقلاب اسلامی، از خشونت و روشهای مسلحانه استفاده میکردند.
🔹انقلاب اسلامی هیچ نظیری ندارد و نظیر آن هم نخواهد آمد مگر امام عصر(عج) ظهور کنند.
🔹هیچ انقلابی جز انقلاب اسلامی را نمیبینیم که بلافاصله بعد از پیروزی، رفراندوم برگزار کند و همینطور چند انتخابات دیگر که آزادترین انتخابات بودند، چرا که گروههای مختلف حتی مجاهدین خلق هم در آن نماینده داشتند هر چند نتوانستند کسی را به مجلس و دیگر نهادها بفرستند.
🔹برخی میگویند «ولایت فقیه» در پیشنویس قانون اساسی نبوده است؛ در پاسخ باید گفت موقع بررسی که مطرح شد و شما هم نظرتان را دادید و دادتان را زدید.
🔹قانون اساسی کشور، دارای پشتوانه 200 سال مبارزه مسلمانان است.
🔹هر جا اسلام را کنار زدند، دچار دیکتاتوری شدیم.
🔹اینکه برخی میگویند مردم 40 سال قبل به یک قانون اساسی رأی دادند و حالا مورد قبول ما نیست، پس در غرب باید تاکنون دهها بار رفراندوم قانون اساسی برگزار شده باشد!
🔹هیچ ملتی اختیار خود را دست بازیگر و ترانهسرا نمیدهد.
🔹بازیگری که در حوزه خودش تخصص ندارد چگونه تشخیص زندگی دیگران را میدهد؟
🔹قانون اساسی ما پشتوانه دهها و صدها سال تلاش و مجاهدت دارد.
🔹هر اعتراض و خواستهای به حق نیست و نمیتوان به هر کس هر آنچه گفته و خواسته را داد.
🔹وقتی جنبشهای دانشجویی دهه 60 در غرب شروع شد، هیچ کس در آنجا نگفت انقلاب کنیم و قانون اساسی را عوض کنیم.
🔹معترضان در چارچوب قانون اساسی اعتراض کنند
🔹بر اساس قانون اساسی؛ قانون اساسی ما میگوید باید با فساد و اشکال برخورد کرد؛ هر وقت به خواست ملت تمکین نشد، وارد شورش و اغتشاش شدیم، آن هم به خاطر کسانی که دنبال قدرت هستند.
🔹کسانی که نمیخواستند به حکم اسلام تن بدهند، زمینهساز انشعاب در روحانیت مبارز و دعواهای بعدی شدند.
🔹از نشانههای این مسئله هم قهر نخستوزیر در هنگامه جنگ بود؛ کلیدی به سمت انشقاق که توسط مرحوم هاشمی وضعیتش حادتر شد.
🔹هاشمی تحمل مخالفت با خودش را نداشت و به همین دلیل شروع کرد به بستن مجلات و نشریات معترض
🔹او در سه قلمرو، ساختار سیاسی کشور را تغییر داد؛ اول اینکه بنیاد اقتصاد سرمایهداری هرج و مرج گونه را گذاشت.
🔹من شاهد بودم، در زمان دولت هاشمی، هر سهشنبه و چهارشنبه کلی میوه و ملزومات میگرفتند میبردند سد لتیان که آقایان خوش بگذرانند.
🔹مهدی هاشمی پرونده فساد داشت، پرونده را جمع کردند.
🔹اولین شورشهای مبتنی بر فقر در همان سالها شروع شد.
🔹 اتفاقات امروز، آخرین اقدامات گروهها و نیروهای براندازی است که شروع آنها از دولت سازندگی شروع شد و نقطه عطف آن دوم خرداد 76 بود.
🔹کجای دنیا، 20 میلیون رأی درون نظام را رأی براندازانه معرفی میکنند؟
🔹خودشان امنیتی بودند، اسناد محرمانه را به بعضی روزنامهها دادند تا اتفاقات 78 رقم بخورد که تا بیت رهبری هم پیش بردند که همین تاجزاده آنها را برگرداند.
🔹مرحله بعدی، تحصن در مجلس بود که به عقیده هر کارشناسی، یک نوع کودتا و براندازی بود.
🔹رادیکالیسمی که میبینیم به خاطر اقدامات نیروهای دوم خرداد است
🔹نیروهای دوم خرداد، امکان فضا و مبارزات معقول سیاسی را از بین بردند و به سوی رادیکالیسم رفتند.
🔹در زمان رقابت بوش پسر و ال گور که عملا ال گور برنده بود، بوش از طریق قانون به پیروزی رسید و اعتراضی هم نشد.
🔹افرادی مثل تاجزاده و مخلباف میخواهند قومیتها را تحریک به شورش کنند.
🔹شعارها و اهداف کسانی که به خیابان آمدهاند حاکی از این است که این، یک شورش مافیایی و اغتشاش داعشی است؛ اگر مسئله مهسا امینی است، چرا بحث را به حاکمیت کشیدهاند؟
🔹به تعداد توئیتها نگاه نکنیم، اینها ابزارهایی است که دست بیگانگان است./ جهان آرا
@Rasad_tahlil
⭕️ دهه هشتادیها آنارشیست نمیشوند
👤 تقی آزادارمکی، جامعهشناس:
🔹جمهوری اسلامی آمد که چند مسئله را حل کند اول کاهش نابرابری یعنی عدالت و از آن طرف دموکراسی یعنی نفی استبداد و سپس توسعه و رفاه و این سه کلید واژه مهم حکومتاند و دولتهای مختلف نیز یکی از این سه عامل را در دستور کار خود قرار داده اند.
🔹در سی سال اخیر هم این ها دچار ناکارآمدی شده اند. توسعه متوقف شد، افزایش نابرابری داریم و توسعه سیاسی نیز دچار انسداد جدی شد و این تحولات به مردم تجربه ای داد و مردم ناراحت معترض گفتند که چه شد؟ و این حرف ها در خانهها مطرح شد و دهه هشتادی ها این حرف ها را به عنوان فرهنگ سیاسی که کمبود های وسیع داشت را آموختند و این است که موتور سیاسی دهه هتشادی ها را می سازد و آن را تبدیل به عمل کرده است.
🔹(با توجه به رفتار های دو هفته اخیر دهه هشتادی ها، بهنظر شما این نسل نسبت به مطالبه و رفتار سیاسی خود آگاه است یا تحت تاثیر احساسات و تبلیغات به رفتار های فعلی دست زدهاند؟) بله کاملا میدانند که چه میخواهند اتفاقا دهه هشتادیها با جهان پیرامونیشان بیشتر از نسلهای قبل از خود آگاهاند چون با تکنولوژی مدرن و فضای مجازی زیست میکنند و ساخت دهنده روابط فضا مجازی هستند و به وضعیت آگاه اند
🔹الان به شعار ها نگاه کنید که می گویند زن زندگی آزادی»که مسئله اساسی است.
🔹(این گزاره که امروز با نسلی آنارشیست مواجه هستیم یا در آینده با این نوع رفتار ها از سوی آنان مواجه می شویم تا چه حد درست است؟) خیر آن ها آنارشیست نمی شوند و افتاقا خیلی آدم های منعطف هستند و نسبت به موقعیت عمل می کنند وگرنه منتظر ایده متعالی و لیدر می ایستادند. شعارهایشان نیز واقعگرایانه و منطقی است و فاشیسم و آنارشیسم از آنها در نمیآید اما چون مقابله نظام سیاسی با آنها وجود دارد در منازعه این دو ممکن است رفتار های آنارشیستی آشکار شود اما این پدیده آنارشیستی نیست
🔹کسانیکه این جوانان را بیاخلاق، بی سواد، فاسد و... مینامند باید دست از این کار بردارند، این کار ناشایست است و می تواند این ها را به کنش رادیکال وادارد.باید با آن ها با اخلاق و رفتار نیکو صحبت کرد
🔹(پس از پایان این تنشها به نظر شما آینده این نسل به کجا خواهد انجامید؟) دوباره این جریانها تکثیر و تکرار می شود.دهه هشتادیها تکلیفشان معلوم است نابغههایشان مهاجرت می کنند یا مهاجرت کرده اند آن هایی هم که می مانند شروع به مشاغلی می کنند که از طریق آن جامعه را تحت تاثیر قرار می دهند مثلا دهه هفتادی ها که به مشاغل حاشیه ای مثل حمل و نقل رفته اند./ خبر سراسری
@Rasad_tahlil
⭕️ با وجود رسانه متخاصم ایراناینترنشنال بحث از عادیسازی روابط ایران و عربستان بی معنی است
✍️ رضا نصری، حقوقدان بین الملل
🔹تلویزیون ایراناینترنشنال - با تبلیغ تجزیهطلبی، ترغیب به خشونت، تریبون دادن به سازمانهای تروریستی و انتشار اخبار جعلی - مخل امنیت داخلی، تمامیت ارضی، حاکمیت ملی و حتی سلامت روانی جامعه ایران است.
🔹جا دارد اولین گام عملی - بلکه پیششرط گامهای بعدی - در راستای عادیسازی روابط تهران و ریاض انعقاد یک معاهده دوجانبه مبنی بر الگوی «میثاق بینالمللی در مورد استفاده از پخش در جهت ترویج صلح» باشد تا امنیت کشور - و جنبشهای مشروع مدنی - از گزند این دستگاه جنگ روانی در امان باشند.
🔹با وجود رسانه متخاصمی مانند ایراناینترنشنال - دستکم با خط مشی کنونی - بحث از عادیسازی روابط ایران و عربستان سعودی بی معنی است./ صفحه توییتری رضا نصری
@Rasad_tahlil
⭕️ میانگین سنی ۱۵ سال دستگیرشدگان اغتشاشات اخیر به دلیل غفلت از حوزههای تربیتی است
👤 سردار فدوی، جانشین فرماندهی کل سپاه:
🔹رخ نمایی پیامدهای جنگ اوکراین، شاهدی برای درک بزرگی و عظمت انقلاب اسلامی و ایستادگی ملت ایران در هشت سال جنگ تحمیلی همه جانبه و چهل و چند سال تحریم و محاصره اقتصادی ظالمانه و جنگ رسانهای و فرهنگی دشمنان است. هنوز یک سال از وقوع جنگ اوکراین نگذشته است که کشورهای درگیر در آن از جمله کشورهای غربی و اروپایی متاثر از تحریمهای روسیه در انرژی و غذا به چنان فلاکتی افتاده اند که در نوع خودش بی سابقه است.
🔹دشمن از هر حادثه ای که با آن بتوان جمهوری اسلامی ایران را مورد هجمه قرار داد و از آن محملی برای نشان دادن دشمنی ساخت، استفاده ابزاری می کند.
🔹(با اشاره به میانگین سنی ۱۵ ساله بسیاری از دستگیرشدگان اغتشاشات اخیر) غفلت از حوزه های تربیتی، معرفتی، تبیینی و تبلیغی باعث شد تا این عده در قربانگاه فضای مجازی و رسانه ای، به عنوان لقمه های چربی برای دشمن تبدیل شوند.
🔹برخی از این نوجوان ها و جوان های دستگیر شده در اعترافات خود از کلید واژه های مشترکی چون شبیه سازی اغتشاشات خیابانی به بازی های رایانهای و همچنین اعتیاد و وابستگی شدید به فضای مجازی سخن می گویند؛ زمینه و بستری که شبکهها و رسانههای مجازی و ماهواره ای دشمن به خوبی از آن برای اغفال و گمراه سازی، بهره گرفت./ ایرنا
@Rasad_tahlil
👤امیر حسین ثابتی، مجری برنامه جهان آرا شبکه افق
🔹به چند ماه نرسید و همین امروز نخست وزیر کانادا گفت که تحریم های جدید را علیه ایران وضع می کند.
🔹آشوب و تحریم دو بال اصلی برای ضربه زدن به ایران هستند و دقیقا همان کسانی که چند سال قبل به آمریکا نامه نوشتند که تحریم های علیه ایران را بیشتر کن، این بار با آشوب پاس گل به غرب را دادند.
👤 احسان بداغی ، خبرنگار اصلاح طلب
🔸چی شد؟ مگه تحریم نعمت نبود؟ چرا حالا همراه با «آشوب» شده بال اصلی ضربه به کشور؟
@rasad_tahlil
⭕️ نشست استادان دانشگاه تهران با رئیس این دانشگاه در خصوص حوادث اخیر
👤علی مطهری: دعوت به گفت و گو کنید. خانمی که روسری خود را آتش زده بیاید حرفش را بزند.
👤ابراهیم متقی: تغییر نسلی شکل گرفته است؛ همه کسانی که سال 88 از کشور خارج شدند، جذب کجا شدند؟ معاون وزیر ارشاد شده رییس ایران اینترنشنال!
👤محمدجواد ظریف: ما مردمی داریم که در برابر حرف نادرست مقاومت می کنند. اشتباه بزرگی است، اگر فکر می کنیم می توانیم مردم را نادیده بگیریم. تصور اینکه بتوان مردم را خشونت حفظ کرد، تصوری است که خدا به پیغمبر می فرماید تو هم نمی توانی.
👤حدادعادل: جامعه ما به سرعت به سمت دوقطبی شدن پیش می رود. یک عده حزب اللهی محض، یک عده هم 100 درصد مخالف آنها.
👤محمود نیلی احمدآبادی: شورای انقلاب فرهنگی کمتر در کار دانشگاه ها دخالت کند.
👤عاملی، دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی
🔹 یکی از مهمترین خصیصههای پساتجدد در هنر، معماری، ادبیات، سبک زندگی، بازیها ، بیقاعدگی است. پساتجدد اصولاً با نگاه بیاعتمادی به اصول تجدد و به اصول گذشته، به پدیدهها نگاه میکند و میگوید همه چیز را باید از آغاز شروع کرد. محصول این نگاه، بهمریختگی فکری و اجتماعی است
🔹۹۰ درصد آنچه شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب کرده مربوط به تقویت حوزه شناخت نسل جوان و تقویت مهارتهای فکری نسل جوان است. تکالیفی در این مصوبات برای صدا و سیما، آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگران مشخص شده است. ۱۲ هزار قانون در کشور داریم اما به خیلی از قوانین عمل نمیشود. دستگاهها مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی را هم به طور درست عملیاتی نکردند چراکه اگر عمل میکردند با نسلی مواجه نبودیم.
👤تقی آزاد ارمکی: وقتی مداح ها در این کشور حاکم هستند چرا سلبریتی ها نباید نقش آفرین باشند؟
👤صادق زیباکلام: حکومتی داریم که هیچ نهاد مستقلی نمی خواهد.
👤پیروز حناچی: نگاهی در کشور وجود دارد که همه مسائل را امنیتی می کند. این بزرگترین سم برای کشور است.
@rasad_tahlil
⭕️ فرهنگ در این کشور فراموش شدهاست/ اخلاق در دانشگاه شریف تبخیر شدهاست/ اصلاً در دانشگاه اخلاق حاکم نیست
👤 مهدی گلشنی، اساتید باسابقه دانشگاه شریف و چهره ماندگار فیزیک:
🔹(در خصوص اتفاقات دانشگاه شریف) من در آن روز در دانشگاه حضور نداشتم، ولی به طور کلی شاهد قضایا هستم. در این خصوص باید یادآوری کنم که متأسفانه روی فرهنگ در این کشور کار نشدهاست. اگر از دبستان و دبیرستان روی فرهنگ کار و حس هویت ملی و دینی در دانشجو تقویت میشد، ما شاهد این اتفاقات نبودیم ولی متأسفانه به دلیل اینکه روی فرهنگ در این کشور کار نشده، سطح فرهنگی بسیار پایین است.
🔹در گذشته مدام تأکید کردهام که متأسفانه فرهنگ در این کشور فراموش شدهاست. به سیاست و اقتصاد اهمیت داده میشود، ولی آن چیزی که به آن پرداخته نشده فرهنگ است؛ حس هویت باید تقویت شود تا فرد منافع ملی را تشخیص دهد و حتی اگر فرضاً اعتراضات بحقی هم دارد، کاری نکند که خارجیها برضد کشور از آن بهرهبرداری کنند. الان از وقایعی که در دانشگاه شریف اتفاق افتاده فقط خارجیها بهرهبرداری میکنند.
🔹در این شرایط توجه داشته باشید که در دانشگاه شریف یا دیگر دانشگاهها رفتار استادها با دانشجویان هم خشن است. من در این دهههای اخیر اصلاً از وضعیت فرهنگی دانشگاه راضی نبودهام و علت آن هم به سالهای پایینتر و نحوه تربیت در مقاطع قبلی باز میگردد.
🔹به نظرم اعتراض صحیح حداقل باید بدون اینکه به کسی فحاشی شود، به کسی چیزی پرتاب شود و بدون اینکه ضرر مالی ایجاد شود، باشد. خیلی مسالمتآمیز باید میگفتند که این موضوعات خواسته ماست و بعد طرف مقابل مجبور میشد به خواست آنها احترام بگذارد، ولی وقتی اینگونه رفتار میشود همه چیز با هم مخلوط میشود.
🔹تحقیقات مفصلی را دیدهام که غرب در حال کار کردن روی محیط ماست و در دانشگاهها نیز نفوذ دارد؛ حتی قبلاً بارها به وزارت اطلاعات گزارش دادهام که فلان معاون در دانشگاه شریف جاسوس غرب است، ولی اصلاً هیچ توجهی به آن نشد.
🔹چند سال پیش به عنوان یک عضو هیئت علمی که سابقه بسیاری در این دانشگاه دارم، عرض کردم که اخلاق در دانشگاه شریف تبخیر شدهاست، ولی هیچکس به آن اهمیتی نداد؛ حتی بعضی از مواقع رفتار اساتید با اساتید نیز اصلاً محترمانه نیست و محیط بیاخلاقی حاکم است.
🔹در میان علمای گذشته برگزاری کلاس اخلاق خیلی معمول بودهاست. مثلاً خواجه نصیر کتاب درس اخلاق دارد، ولی اصلاً در دانشگاه اخلاق حاکم نیست. دانشجو میرود در اتاق استاد را میزند، استاد به دانشجوی دکتری پرخاش میکند که چرا الان آمدی، چرا اینگونه کردی، وقتی اخلاق نیست بیش از این نباید انتظار داشت؛ چون در کلاس نیز یک درس خشکی تدریس میشود و تمام شد و رفت. در حالی که آن چیزی که باید تعلیم داده شود، اخلاق، حس هویت ملی، تشخیص منافع ملی و مواردی از این دست است که اصلاً در کار نیست و اصلاً متوجه نیستند که دشمن چگونه از این چیزها استفاده میکند؛ فقط نگاهها به غرب است، حواس دانشجو فقط به این است که فارغالتحصیل شود و به امریکا، انگلیس، کانادا و مانند اینها برود.
🔹حدود ۲۰ سال پیش به معاون فناوری ریاست جمهوری گفتم، شما چه مقدار به یک دانشجوی نخبه میدهید؟ امریکا پنج یا شش برابر آن را میدهد که این دانشجوی نخبه را جذب کند، ولی متأسفانه متوجه این موضوع نیستند، خب مشخص است وقتی جاذبه این طرف ایجاد نکردهاید، بلکه دافعه ساختهاید و طرف هم فقط مسائل مادی مانند پول و رفاه را نگاه میکند اینگونه میشود، اگر اخلاق یاد داده میشد فقط پول مسئله نبود.
🔹(به عنوان کسی که سابقه بسیاری در دانشگاه شریف دارید، دورههای مختلفی مانند زمان ترورهای دهه شصت را در دانشگاه دیدهاید...) در آن دوره بیاخلاقی داخل دانشگاه نبود، حتی قبل از انقلاب نیز من وارد این دانشگاه شدم بیاخلاقی نبود و به دانشجوی مسلمان احترام گذاشته میشد، در حالی که دانشجوی کمونیست هم بود، بیاخلاقی نبود، چون هم استاد مراعات دانشجو را میکرد و هم دانشجو احترام استاد را داشت، در دهه اول و دوم انقلاب نیز تا حدی اخلاق در دانشگاهها وجود داشت./ جوان
@Rasad_tahlil
⌛️رصد پنجشنبه (14مهر، 9ربیع الاول، 6اکتبر):
🌸 260ق؛ سالروز آغاز امامت دوازدهمین پیشوا، صاحب الزمان، حضرت امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
1285؛ برگزاری اولین جلسه مجلس شورای ملی پس از پیروزی نهضت مشروطه
1359؛ تأسیس "ستاد پشتیبانی و امداد جنگ" به فرمان امام خمینی
1359؛ واگذاری بندر عقبه در اردن به عراق برای انجام تداركات جنگ علیه ایران
841ق؛ آغاز ساختمان مسجد "گوهرشاد" در مشهد به دستور گوهرشاد خاتون
1973م؛ آغاز جنگ چهارم اعراب و اسرائيل معروف به "جنگ رمضان"
@Rasad_tahlil
⭕️ اغتشاشات موجب تورم و گرانی برای مردم میشود
👤 حمیدرضا جیهانی، کارشناس اقتصادی:
🔹(با تأکید بر ضرورت ایجاد امنیت برای سرمایهگذاری) در حال حاضر به خاطر برخی از اغتشاشات پراکنده در کشور، خروج سرمایه از بورس و خروج سرمایه از کشور داریم و اقبال به خرید دلار هم به خاطر این است که عدهای میخواهند سرمایههای خود را از کشور خارج کنند.
🔹(در مورد اینکه چرا بعد از هر اغتشاش مانند فتنه سال 88 تحریمها علیه ایران تشدید شده است؟) هر نظام حاکمیتی وابسته به اقتدار خود در حوزه سرزمینی است به ویژه حاکمیت جمهوری اسلامی که وابسته به شرق و غرب نیست، بنابراین اگر فعالان اقتصادی احساس کنند که حاکمیت درونی ضعیف شده و علاقه مردم کم شده است در آن صورت چشم طمع اجانب به کشور بیشتر میشود در نتیجه فرصتی پیدا میکنند که تحریمها را علیه ملت ایران بیشتر کنند.
🔹(با اشاره به تحمیل هزینه از محل تحریمها به مردم) نکتهای که در نظامهای اقتصادی وجود دارد این است که وقتی ریسک یک اقتصاد بالا برود بیمهگری در اقتصاد گرانتر میشود و در هر کشوری که رتبه امنیت و آرامش کمتر باشد درصدهای اکچوری یا حق بیمه افزایش مییابد و در نتیجه سرمایهگذاری گرانتر تمام میشود. برای واردات و صادرات کالا هم پوشش بیمهای در اقتصادهای ناامن گرانتر تمام میشود در نتیجه قیمت کالاها و خدمات بالا میرود و باعث تورم و گرانی و فشار به معیشت مردم میشود./ فارس
@Rasad_tahlil
⌛️رصد جمعه (15مهر، 10ربیع الاول، 7اکتبر):
🌸 25 عامالفيل؛ ازدواج پيامبر اكرم با حضرت خديجه(س) پانزده سال قبل از بعثت
1286؛ امضای متمم قانون اساسی توسط محمدعلی شاه قاجار
1286؛ تعيين رنگ پرچم كشور ايران
1301؛ كناره گیری عوام فریبانه "رضاخان" از مقام وزارت جنگ
1333؛ دولت ايران به عضويت شوراي امنيت سازمان ملل انتخاب گرديد
1356؛ تظاهرات مردم در صحن حضرت عبدالعظیم در حمایت از آیت الله خمینی، آزادی زندانیان سیاسی و سانسور مطبوعات
1357؛ آغاز اعتصاب سراسري معلمان در اعتراض عليه رژيم سفاك پهلوی
1365؛ انتشار طرح جمهوری اسلامی ایران برای امنیت منطقه در جریان جنگ تحمیلی
8عام الفیل؛ رحلت حضرت عبدالمطلب جدّ بزرگوار پيامبراکرم(صلی الله علیه و آله)
913ق؛ اشغال جزيره ي هرمز توسط نيروهاي پرتغالي
1981م؛ به قدرت رسيدن "حُسني مبارك" در مصر پس از ترور "محمدانور سادات"
@Rasad_tahlil
⭕️ اسلام نزد مادران ما آیینی اخلاقی بوده است نه الگوبرداری از رساله فقیهان/ تحمیل معیارهای ظاهرگرایانه و سختگیرانۀ فقیهان بر آن سنت سهلگیرانه و به شدت اخلاقی، کار دست جامعه داده است
✍ احمد زیدآبادی، فعال سیاسی اصلاح طلب در یادداشتی با عنوان «الگوی سنتی مادر من» نوشت:
🔹مادر من نمادِ یک زن سنتی روستایی بود. قوی و نترس و زحمتکش و معتقد، با چارچوبهای آهنین اخلاقی.
🔹او در برخورد با مردانِ فامیل و آشنا با آنها دست میداد. در سفرش به مشهد در سال 1346 پسرداییاش را که از کرمان به خراسان مهاجرت کرده بود، تصادفاً در صحن امام رضا میبیند. دو طرف در برابر چشم جمعیت دست در گردن هم میاندازند و ساعتها به تلخی گریه میکنند.
🔹مادرم در عروسیها با بلند شدن صدای دهل و سرنا، مثل دیگر زنان روستایی، جلوی جمعیتی انبوه از زن و مردم و پیر و جوان میرقصید و التفاتی به پنهان کردن موی خود نداشت.
🔹مادران ما در این سرزمین اینگونه زیستهاند. اسلام نزد آنها آیینی اخلاقی و مظهر همۀ مهربانیها و انساندوستیها و خوشقلبیها و مداراها و بخششها و خوبیهای روی زمین بوده است؛ الگوبرداری از رسالۀ فقیهان نبوده است.
🔹تحمیل معیارهای ظاهرگرایانه و سختگیرانۀ فقیهان بر آن سنت سهلگیرانه و به شدت اخلاقی، کار دست این جامعه داده است. این بحران از طریق بازگشت به آن سنت قابل عبور است./ کانال احمد زیدآبادی
@Rasad_tahlil