"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ لایحه حجاب و عفاف یک تله فرهنگی است!/ چپیهای مذهبی اوایل انقلاب تندروهای مسئله حجاب بودند/ تقلیل حجاب به یک هدبند باریک!
👤 مهدی جمشیدی، عضو هیات علمی دانشگاه:
🔹لایحه حجاب و عفاف در صورتی که هست، یک باتلاق برای حجاب است چون از جنبههایی فرصت و مجال قانونی برای اعمال خلاف حجاب و عفاف فراهم کرده است.
🔹نمیگویم قصد نویسندگان لایحه این بوده، ولی نتیجه همین شده که گفتم، و تعجب میکنم از اینکه لایحه، از دولت و قوه قضائیه هم گذشته است، انتظار ما بیش از اینها بود.
🔹آقای روحانی، یک مسئله شرعی و دینی مثل حجاب را دستمایه فعالیت انتخاباتی خود کرد و در مناظرهها گفت رقبای من میخواهند در خیابانها دیوار بکشند!
🔹تکه تکه جلو آمدند و طی 10 سال، این روند را تشدید کردند، در واقع یک بسته فرهنگی داشتند و در نهایت به اتفاقات سال گذشته رسیدند؛ در دنیای روایتها، نماد حجاب را زدند یعنی زدن تمام حیثیت و اعتبار یک فرهنگ
🔹جمهوری اسلامی در زمینه حجاب تنگ نظری به خرج نداده و در زمینه حجاب، سهلگیری کرده ولی همین چپیهای مذهبی، اوایل انقلاب تندروی میکردند.
🔹متن لایحه حجاب و عفاف، نوعی عقبنشینی است زیرا احساس میکنیم نویسندگان لایحه عقیده دارند اگر به چیزی فراتر از این فکر کنیم، موجب دو قطبی و آشوب خواهد شد که البته این اندیشه به خاطر تحلیل اشتباه از اغتشاشات 1401 است.
🔹برخی به دنبال تفکیک میان حجاب و عفاف هستند در حالیکه حجاب، لایه بیرونی برای محافظت از عفاف است و فلسفه حکم شرعی آن هم همین است.
🔹در لایحه حمایت از فرهنگ حجاب و عفاف، حتی یک هدبند نوارمانند، حجاب محسوب میشود و مسیر را برای بی حجابی باز میکند.
🔹در این لایحه، نیروی انتظامی به صورت کلی از عرصه رانده شده و به اپراتور و تهیهکننده عکس تقلیل داده شده و اسمش را هم گذاشتهاند هوشمندسازی، صحنه را خالی کردن که اسمش هوشمندسازی نیست!/ جهان آرا
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نبودن لایحه حجاب و عفاف از بودنش بهتر است!
👤 مهدی حاجی ملاعلی، حقوقدان:
🔹در دکترین حریم شخصی بعضی کشورهای غربی آمده که حتی اگر حیاط یا بالکن خانه، در دید جامعه باشد، دیگر حریم خصوصی محسوب نمیشود، کسانی که دوست دارند مثل بعضی کشورها باشند و مثل آنها لباس بپوشند، بهتر است اینها را هم بدانند.
🔹نبودن این لایحه حمایت از فرهنگ حجاب و عفاف، بسیار بهتر از بودن آن است./ جهان آرا
@Rasad_tahlil
⭕️ خسارت پنهان 45 هزار میلیاردی دفن غیراستاندارد پسماندها
▪️خراسان:
🔹گزارش پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار، حاکی از آن است که مناسب نبودن شیوه تفکیک پسماندها، علمی نبودن شیوه امحای آن، تصفیه نشدن شیرابهها و دیگر معایبی که در سیستم مدیریت پسماند کشور ما وجود دارد، سالانه ۴۴۸ هزار میلیارد ریال به محیطزیست خسارت میزند.
🔹مهدی خادم ثامنی، مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیطزیست، در گفتوگو با ایلنا، به این گزارش علمی استناد کرده و گفته است: «درست است که هیچگاه نمیتوان رقم دقیقی از میزان خسارتهای محیطزیستی ناشی از مدیریت نشدن پسماند و شیرابه در کشور به دست آورد و برای انجام آن باید ارزش اقتصادی یک متر مکعب هوا، خاک و منابع آبی در هر منطقه را برآورد کنیم اما میزان این آسیب، قابل تخمین زدن است و بر همین اساس آسیب هرکدام از محلهای انباشت پسماند در نقاط مختلف کشور بر عرصههای طبیعی و منابع آبی و خاکی محاسبه شده است».
🔹در هر حال، چه کمی کمتر و چه کمی بیشتر از 45 هزار میلیارد تومان، ماهیت این خسارت پنهان سنگین قابل کتمان نیست
🔹ما سالانه حدود ۲۱ میلیون تن پسماند عادی (به غیر از پسماندهای صنعتی و کشاورزی) تولید میکنیم که ۷۰ درصدش پسماندهای تر و بقیه پسماندهای خشک است.
🔹خروجی عملکرد مسئولان هم این بوده که همچنان اکثر مراکز دفن پسماند در کشور، غیراستاندارد است.
🔹طبق گفته مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیطزیست، برای جلوگیری از تحمیل این خسارت و کاهش آن، باید مراکز دفن پسماند در کشور، استاندارد و مهندسی شوند.
🔹یک راهکار مفید هم استفاده از تجربههای کشورهای دیگر در مدیریت پسماند است
🔹 سوئیس: بطریهای پلاستیکی رایجترین محفظه نوشیدنیها در سوئیس است که ۸۰ درصد آن بازیافت میشود.
🔹دانمارک: حجم کل زبالههای تولیدی دانمارک به اندازهای نیست که این کشور نیازی به ایجاد مراکز بازیافت داشته باشد؛ اما سیاست دولت، ترغیب صنایع به تولید محصولاتی است که زبالههای کمتری به جا میگذارد.
🔹ژاپن: اگرچه ژاپن یکی از زبالهسازترین کشورهای دنیاست اما در تبدیل دورریزها به مواد بازیافتی هم پیشرو است؛ به عنوان مثال از بطریهای پلاستیکی، بطریهای جدید میسازند و از زباله، برق و انرژی حرارتی تولید میکنند.
🔹مالزی: دولت این کشور در کنار ایجاد زیرساخت و تلاش گسترده برای فرهنگسازی، سیاستهای تنبیهی و جریمه نقدی هم برای کسانی که ضوابط بازیافت را رعایت نکنند، درنظر گرفته است که با پرداخت نکردن این جریمهها، کار به دادگاه هم کشیده خواهد شد.
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 اعتراف میکنم ما در مجلس از پس مافیای بانکداری ربوی برنیامدیم، تا خواستیم قانونی علیه شان تصویب کنیم نمایندگان مجلس رأی ندادند
👤 روحالله ایزدخواه، نماینده مردم تهران در مجلس: باید تأسف بخوریم، بعد از هفت بار ادغام و تفکیک، الان در ابتدای سال تولید دوباره دولت و مجلس میخواهند وزارت صمت را تفکیک کنند/ نود اقتصادی
@Rasad_tahlil
⭕️سمت جدید محسن رضایی واقعا مهم است ؟
👈نقش رضایی در دبیرخانه شورای عالی هماهنگی برای اقتصاد ایران نویدبخش روزهای خوشی نیست
📝شرق نوشت:
🔹محسن رضایی با ارتقای جایگاه از دبیری شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به رئیس دبیرخانه این شورا، به سمتی حساس و احتمالا مناقشهبرانگیز منصوب شده است.
🔹عملکرد شورای هماهنگی سران قوا با قدرتی بسیار، عملکردی غیرشفاف و اختیارات بیحدوحصر همراه است .
🔹این شورا تصمیماتی مانند گرانی بنزین در سال 98 و اجرای طرح مولدسازی را کلید زده است و مسئولیتی هم در قبال نتایج زیانبار تصمیماتش برعهده نگرفته و حتی خود را در مقام پاسخگویی به افکار عمومی و هیچ نهاد نظارتی هم قرار نداده است.
🔹حال مأموریت جدید محسن رضایی تأسیس دبیرخانه شورای هماهنگی سران قواست و با توجه به تجربه دبیری مجمع تشخیص مصلحت نظام و تأثیرش در این جایگاه بر مخالفت در پیوستن ایران به FATF و قرارگرفتن ایران در لیست سیاه گروه ویژه ؛ شاید نقش این دبیرخانه برای اقتصاد ایران نویدبخش روزهای خوشی نباشد.
@rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی:
🔹 ارز ۴۲۰۰ زمین تا آسمان با ۲۸۵۰۰ فرق دارد، در ۴۲۰۰، ارز را ۱۵ هزار تومان میخریدند و ۴۲۰۰ میفروختند، اما در ۲۸۵۰۰، ما ارز را ۲۷۵۰۰ میخریم، ۲۸۵۰۰ میفروشیم و اصلا پایه پولی را افزایش نمیدهیم. بخش عمدهای از افزایش پایه پولی فعلی ناشی از ارز ۴۲۰۰ تومانی است
🔹در بازارها ترس حاکم شده و تا "ترس" و "انتظارات" را حل نکنیم، نمیتوانیم آرامش را به بازارها برگردانیم
🔹 القای ترس و دلهره در جامعه تبدیل به یک روال عادل شده است/ تا تثبیت اقتصادی انجام ندهیم نمیتوانیم سیاست اصلاحی انجام دهیم/ در این شرایط باید سیاست تثبیتی اجرا شود تا اعتماد برگردد.
@rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دروغ روی دروغ!
👈صحت سنجی ادعاهای خانواده قاتل مامور پلیس
🔹 ۲۳ خرداد سالروز تولد کیان پیرفلک، پویا مولاییراد پسرعموی مادر کیان، با خودروی شخصی به یک ایست بازرسی در نزدیکی ایذه حمله میکند.
🔹 در جریان این حمله یک مامور انتظامی شهید و پویا مولایی نیز به علت عدم توجه به اخطارهای پلیس کشته میشود.
🔹 بلافاصله خانواده پویا مولایی، با اظهاراتی یکسان چند ادعا علیه نیروهای امنیتی مطرح می کنند که در این ویدیو به صحتسنجی آنها پرداختیم.
@rasad_tahlil
⭕️دریافت خودروی بدون نوبت توسط نمایندگان، نه حرام است و نه تخلف اما بد است / بسیاری از نهادهای دیگر هم این کار را کرده اند
👤حسن نوروزی، نائب رئیس کمیسیون قضایی مجلس
🔹این که ۵۰، ۶۰ یا ۱۰۰ نفر از نمایندگان مجلس پول داده اند و خودرویی را خارج از نوبت دریافت کردهاند، کار خلاف یا حرامی نیست، اما بد است. الان هم دیگر کش دادن این مسائل، آبروریزی برای مجلس انقلابی است و کسانی که بیش از حد به این مسئله میپردازند، میخواهند بگویند این مجلس، انقلابی نیست.
🔹بسیاری از نهادهای دیگر پول داده و خارج از نوبت بیش از هزار خودرو دریافت و بین کارکنان خود تقسیم کردهاند. به جای شاسی بلند، روی مسائل اصلی کشور تمرکز کنید./انتخاب
@rasad_tahlil
#تیتر_یک
▪️ مرور صفحات اول روزنامه های آفتاب یزد، اعتماد، ایران، خراسان، شرق، قدس، کیهان و وطن امروز
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ 47 درصد برق تولیدی ایران هدر می رود!
👤 حسین حیرانی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور:
🔹47 درصد انرژی برق در زنجیره تولید تا توزیع هدر می رود که البته این رقم نشان دهنده ظرفیت مهمی برای بهینه سازی انرژی در ایران است که ربطی هم به مصرف کننده ندارد./ عیار
@Rasad_tahlil
⭕️ ظریف: عصر اتحادهای دائمی رو به پایان است/ «جنگ» کاربرد خود را به عنوان یکی از ابزارهای سیاست خارجی بکلی از دست داده است/ نظم جهانیِ در حال ظهور «پسا قطبی» است؛ نه تک قطبی، نه دوقطبی، نه چند قطبی یا هر ترکیبی از آنها
👤 محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه دولت روحانی:
🔹پس از ۴۰ سال کنشگری دیپلماتیک – در کنار آموزش و نگارش در زمینه روابط بینالملل - و تأمل و آموزش تمام وقت به دور از کانون توجه سیاست جهانی در دو سال گذشته، به چند نتیجه ابتدایی در مورد نظم جهانی کنونی رسیدهام. اینک، نکاتی برای تفکر و تأمل بیشتر تقدیم میکنم:
1⃣ دوران گذار در روابط بین الملل به پایان رسیده است؛
2⃣ نظم جهانیِ در حال ظهور «پسا قطبی» است؛ نه تک قطبی، نه دوقطبی، نه چند قطبی یا هر ترکیبی از آنها؛
3⃣ تلاش سه دههای برای ایجاد یک نظم هژمونیک تکقطبی از طریق «جنگهای بیپایان»، «امنیتیسازی» و «اجبار اقتصادی» موفق نبوده است، در حالی که رنجهای سنگین، زیانهای انسانی نابخشودنی و اتلاف گسترده منابع بشر را بر جای گذاشته است؛
4⃣ «پایان تاریخ»، «برخورد تمدنها»، «برسازی دشمن» و برسازههای نظری و سیاسی مشابه نتوانستهاند بانیانشان را به مقصد مطلوب برسانند؛
5⃣ «جنگ» کاربرد خود را به عنوان یکی از ابزارهای سیاست خارجی بکلی از دست داده است. تقریباً همه آغازگران جنگها در قرنهای ۲۰ و ۲۱ در جنگهایی که آغاز کردهاند شکست خوردهاند و گاهی حتی نابود شدهاند، یا در بهترین حالت نتوانستهاند به اهداف اعلامشده خود دست یابند؛
6⃣ در روابط بینالملل «بازیهای با حاصل جمع صفر» میسر نیست. کنشگریها یا «حاصل جمع مثبت» یا «حاصل جمع منفی» ببار خواهد آورد؛
7⃣ عصر اتحادهای دائمی رو به پایان است؛
8⃣ ائتلافهای موقت موضوعمحور به طور فزایندهای در فضای بینالمللی در حال سربرافراشتن هستند؛
9⃣ بسیاری از کنشگران دولتی و غیرحکومتی به طور همزمان در زمینههای مختلف «همکاری»، «رقابت» و «شبکهسازی» میکنند؛
🔟 شبکهها - با اجزاء دولتی و غیرحکومتی – شکل غالب رژیمهای موضوعمحور فراملی خواهند بود؛
1⃣1⃣ ساختارهای جهانی سیال شدهاند و دیگر نتایج را تعیین و تحمیل نمیکنند؛
2⃣1⃣ علیرغم همه پیشرفتهای بزرگ در زمینه فناوری و هوش مصنوعی، کنشگری انسانی عامل تعیینکننده است./ اقتصادنیوز
@Rasas_tahlil