⭕️ در اطلاعیه دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت مطرح شد: آنان که باید عذرخواه مواضع نادرست خود در گذشته باشند، طلبکارانه به دستاوردهای ملی می تازند
▪️بخشی از اطلاعیه دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت در واکنش به برخی موضع گیری ها در خصوص برجام به شرح زیر است:
🔹راهبرد اصلی و اعلام شده دولت ، در مذاکرات طولانی با شش کشور و اتحادیه اروپا، تأمین منافع ملی بوده است و در این مسیر ، هیچیک از حقوق، توانایی¬ها و ظرفیتهای راهبردی کشور مورد مذاکره و معامله قرار نگرفته است.
🔹برجام از نظر جهانیان، یک دستاورد بی نظیر در عرصه دیپلماسی و صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی است. شکستن اجماع جهانی علیه ایران ، رسوائی صهیونیستها ، برچیده شدن تحریم¬های بین¬المللی، و به رسمیت شناخته شدن برنامه صلح آمیز هستهای کشور بخشی از دستاوردهای برجام به شمار می رود .
🔹رئیس جمهور فعلی آمریکا مدعی است در جریان برجام کاملاً متضرر شده است و ایران را کشوری می داند که بدترین توافق را به او تحمیل کردهاست. او خروج از برجام را پاسخی برای تحقیر آمریکا در برابر ایران میداند. در چنین شرایط خطیری که وحدت ملی یک ضرورت است، سوال این است که حمله به دولت و تخریب دستاوردهای کشور که همراه با افزایش قدرت دفاعی و تقویت جایگاه منطقهای ایران به دست آمده است، همصدائی با چه جریانی و ریختن آب به آسیاب چه کسانی است ؟
🔹متأسفانه آنان که باید عذرخواه مواضع نادرست خود در گذشته باشند ، طلبکارانه به دستاوردهای ملی می تازند و حاضر نیستند به این سوال پاسخ دهند که خسارتهای تحریم ظالمانه بر ملت ایران چه میزان بوده و برای پیش گیری به موقع از آن خسارتها چه کرده اند؟ آنها هیچ گاه حاضر نیستند از ناتوانی خود در ارائه راههای جایگزین برجام سخن بگویند و صادقانه بابت رویکرد غلط و کارشکنی های خود در روند پیشرفت کشور ، از ملت عذرخواهی کنند. آنها در تعارضی آشکار ، هم دلواپس حضور آمریکا در برجام بودهاند و هم شاکی خروج آمریکا از برجام. مدیریت مسئولانه کشور ، عرصه تناقض گوئی نیست ؛ بلکه نیازمند تصمیم قاطع و عمل شجاعانه است.
🔹دولت ضمن استقبال از تمامی اظهار نظرها و توصیههای خیرخواهانه ، اعلام میکند که تمامی مراحل مذاکرات و توافق ، در چارچوب قانون اساسی ، اختیارات و مسئولیتهای رئیس جمهور و مصوبات شورای عالی امنیت ملی بوده است./ پایگاه اطلاع رسانی دولت
@Rasad_tahlil
⭕️ تکلیف شرعی دستگاه دیپلماسی را جنابعالی تعیین میکنید یا مقام رهبری؟
✍️نامه سرگشاده علی مطهری به آیت الله جنتی
🔹در این نامه از طرفی پذیرفتهاید که برجام با نظر مقام رهبری امضا شده است و از طرف دیگر از رییسجمهور خواستهاید که به خاطر خسارتهای وارده ناشی از برجام از مردم عذرخواهی کند.
🔹آیا این دو سخن تناقض و احیانا تعریض ناخواسته به مقام رهبری نیست؟
🔹همچنین گفتهاید در صورت اخذ نشدن تضمینهای جدی و محکم از اروپاییها، خروج از برجام تکلیف شرعی و قانونی دستگاه دیپلماسی خواهد بود.
🔹آیا تکلیف شرعی دستگاه دیپلماسی را جنابعالی تعیین میکنید یا مقام رهبری؟
🔹 همچنین آیا تکلیف قانونی دستگاه دیپلماسی را جنابعالی تعیین میکنید یا مجلس؟
🔹حقیقت این است که یکی از معضلات کشور ما دخالت نهادهای مختلف در کار یکدیگر است.
🔹وظیفه مجلس خبرگان رهبری طبق قانون اساسی، گذشته از انتخاب رهبر در زمان خاص، نظارت بر بقای شرط عدالت در مقام رهبری و نظارت بر دستگاههای زیرمجموعه رهبر است.
🔹ورود به مسائلی مانند برجام و تعیین تکلیف برای رییسجمهور و مجلس شورای اسلامی از وظایف آن مجلس نیست، برای جنابعالی آرزوی توفیق الهی دارم.
@Rasad_tahlil
⭕️جزئیاتی از انتقال سفارت آمریکا به قدس
🔹دسامبر پارسال «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در اقدامی یکجانبه ضمن بهرسمیتشناختن قدس اشغالی به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، اعلام کرد که سفارتخانه کشورش را از تلآویو به این شهر مقدس منتقل میکند.
🔹بسیاری از کشورهای جهان از جمله انگلیس، فرانسه، آلمان و ژاپن اعلام کردند که از این تصمیم واشنگتن تبعیت نخواهند کرد .
🔹این تصمیم که با مخالفتها و محکومیتهای گسترده جهانی مواجه شد و دو هفته بعد، روز 30 آذرماه مجمع عمومی سازمان ملل متحد با 128 رأی موافق و 9 رأی مخالف قطعنامهای را در محکومیت آن به تصویب رساند.طبق قطعنامه 478 شورای امنیت هیچ کشوری اجازه ندارد نمایندگی دیپلماتیک (سفارتخانه و کنسولگری) در شهر قدس تأسیس کرده یا تصمیمی درباره وضعیت آن بگیرد.
🔹احداث ساختمان جدید سفارتخانه آمریکا در قدس طی 6 سال آینده انجام خواهد شد اما با فشار مقامات صهیونیست و ترامپ، فعالیتهای دیپلماتیک سفارتخانه و سفیر واشنگتن هفته آینده در «یوم النکبة» سالروز اشغال اراضی فلسطین و تأسیس رژیم جعلی اسرائیل، به قدس منتقل میشود.
🔹محل سفارتخانه جدید در قدس نیز به نام «محله ترامپ» در منطقه آرنونا در قدس غربی نامگذاری میشود.
برخی منابع میگویند واشنگتن از تلآویو خواسته تا در ازای انتقال سفارتخانه به قدس، رژیم صهیونیستی نیز باید از چهار محله عربنشین در قدس شرقی عقبنشینی کرده و آنها را به تشکیلات خودگردان تحویل دهد.
🔹تا زمان احداث ساختمان جدید سفارتخانه، امور دیپلماتیک آمریکا در فلسطین اشغالی به کنسولگری این کشور در قدس غربی، نزدیک خط سبز (مرز تعیین شده در سال 1967) منتقل میشود.
🔹مراسم افتتاحیه انتقال سفارتخانه آمریکا از تلآویو به قدس، تا حد زیادی نمادین است. زیرا طی هفته آینده، فقط مقدار محدودی از دفاتر سفارت فعلی در تلآویو به محل جدید (موقت) در قدس منتقل میشود.
@Rasad_tahlil
⭕️ جریانات سیاسی نزدیک به ایران پیشتاز در انتخابات پارلمانی عراق
▪️ از سوی کمیسیون عالی انتخابات عراق تا این لحظه و بر اساس شمارش آرا، نتایج و میزان کرسیهای بدست آمده به شرح زیر اعلام شده است:
🔹احزاب پیروز در سراسر عراق
1⃣ ائتلاف نصر (حیدر العبادی): ۶۵ کرسی
2⃣ سائرون (مقتدی صدر): ۵۱ کرسی
3⃣ ائتلاف فتح (حشدشعبی): ۳۸ کرسی
4⃣ دولت قانون (نوری مالکی): ۳۴ کرسی
5⃣ التیار الحکمه (عمار حکیم): ۲۸ کرسی
6⃣ دموکرات کردستان (مسعود بارزانی): ۲۶ کرسی
7⃣ ائتلاف الوطنیه (ایاد علاوی): ۲۲ کرسی
🔹ردیفهای ۳،۴،۵ به جمهوری اسلامی نزدیک میباشند./ کانال مهدی رباطی
@Rasad_tahlil
⭕️ بازگشت دیکتاتور
👤 محسن مهدیان؛ روزنامه نگار
🔹شاید تصورش هم سخت باشد؛ اما در روزگاری بسر می بریم که بخشی از مردم مطالبه شان بازگشت دیکتاتوری است. شما هم در صف نان و داخل تاکسی و مترو از مردم شنیده اید که کشور یک رضاخان قلدر می خواهد.
🔹برخی البته خواص ترند و بجای لفظ دیکتاتور از یک رئیس جمهور نظامی می گویند. مثلا ابراهیم فیاض منجی مشکلات را یک دیکتاتور میداند. دیگران هم از ضرورت مدیریت تحکمی در اداره کشور گفته اند که نشانه نوعی گرایش به سمت دیکتاتوری نوین است.
🔹مردم وقتی از دیکتاتور می گویند چه تصویری در ذهن شان است؟ به خاطرات آنها وارد شویم؛ یک تلقی افسانه ای وجود دارد که رژیم گذشته در کنترل قیمت ها موفق بوده است و با چماق، بازار را تثبیت می کرده است. مثلن ماجرای رضاشاه و نانوا و تنور و غیره.
🔹اما چه شد که به اینجا رسیدیم؟ به این فهم این تلقی نادرست در حال تحریض وتوسعه ست. اجرای کاریکاتور گونه از مردم سالاری که به حامی پروری و دموکراسی نمایشی منجر شده است، کارآمدی در حوزه اجرایی را به محاق برده و تباه ساخته است.
🔹مهمترین وظیفه دولت ها، تحقق کارآمدی است. اما این مهم اولویت اول مدیران اجرایی نیست و بیش از تحقق مطالبات معیشتی مردم، دغدغه اصلی شان حامی پروری است. چنین رویکرد فرمایشی و سوداگرانه از دموکراسی باعث شده است مردم خرابی های موجود را به پای مردم سالاری بگذارند و خواستار تغییر سبک تصمیم گیری و تحکم های اجرایی باشند. ظهور این سبک مدیریت را هم در مدل های دیکتاتوری می دانند.
🔹دیکتاتوری بیان عامیانه است؛ غرض شان تصمیم گیری مقتدرانه است. دولت اجرایی در تصمیم گیری باید باصلابت و اقتدار عمل کند و جانب قانون و حل مشکلات معیشتی مردم را بگیرد نه رفتار مزورانه و اغواگرانه انتخاباتی.
🔹بهترین مثال تعریف نادرست دولت از حریم خصوصی است. الفبای حکومت داری اتخاذ تصویر دقیق و کسب اطلاعات جامع از جامعه است. با همین مبنا بسیاری از کشورها قوانین پولشویی و نصب دوربین در اماکن عمومی یا مجهز کردن پلیس به دوربین های مخفی را ضروری دانسته اند. اما دولت ما به جهت دو گانه غلط کارآمدی و دموکراسی- بخوانید حامی پروری- حاضر نیست این قوانین را اجرا کند و همین منشا ناکارآمدی های گسترده است. سیاهه این ماجرا بسیار غم انگیز است؛ فهرستی که نشان می دهد دولت در مواجهه با دوگانه "میل" و "نیاز" مردم، به سمت امیال مردمی چرخیده اند نه زندگی و معیشت و نیازشان.
🔹با این حجم ناکارامدی؛ نگران مطالبه دیکتاتور خواهی باشیم./ کانال محسن مهدیان
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ محمدجواد ظریف: ظریف در توئیتی نوشت: رژیم اسرائیل تعداد بیشماری از فلسطینیان که در بزرگترین زندان روباز دنیا اعتراض میکردند را قتل عام کرد. همزمان ترامپ انتقال غیرقانونی سفارت آمریکا را جشن میگیرد و همدستانش در کشورهای عربی هم توجه اذهان عمومی را منحرف میکنند. روز بسیار شرمآوری است/ فارس
@Rasad_tahlil
⭕️اعتماد به وعدههای واشنگتن حماقت است/ ۵۵ موشک به پایگاههای صهیونیستها در جولان شلیک شد/ اسرائیل جرأت پاسخ را نداشت
👤 سید حسن نصرالله؛ دبیر کل حزب الله لبنان
🔹پس از تمامی تجربهها با آمریکا، حماقت است که به تعهدات واشنگتن یا وعدههایش اطمینان کنیم. آمریکا ثابت کرد که حتی منافع همپیمانان خود را در نظر ندارد؛ همانند کاری که با اروپاییها در شورای امنیت کرد. آمریکا منافع همپیمانان خود را مورد بیتوجهی قرار داد. چگونه باید از آمریکا انتظار داشته باشیم که به عنوان مثال منافع کشورهای عربی را در نظر داشته باشد؟
🔹۵۵ موشک به جولان اشغالی شلیک شد و اسرائیل تلاش میکند تا بر خسارتهای خود سرپوش بگذارد. این حمله موشکی مهم یکی از روشهای پاسخدهی به تعدیهای پی در پی اسرائیل به سوریه است. حمله موشکی به اسرائیل این پیام را داشت که از امروز به بعد اسرائیل نمیتواند تهدید کرده و دست به حمله بزند اما پاسخی به آن داده نشود.
🔹با وجود تهدیدهای اسرائیل، این حمله موشکی مهم به جولان اشغالی صورت گرفت. اسرائیل جرأت پاسخ به این حمله موشکی را نداشت، چراکه میدانست که دومین حمله موشکی به مرکز فلسطین اشغالی صورت خواهد گرفت.
🔹(با ارائه اطلاعاتی از حملات موشکی که اخیراً پایگاههای ارتش رژیم صهیونیستی را در جولان اشغالی هدف قرار داد) این تجربه دروغ بودن ادعاهای اسرائیل را ثابت کرد، چراکه جبهه داخلی اسرائیل برای هیچ جنگی آماده نیست./ ایسنا
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #موشن_گرافیک | استفاده از توان داخل با قانون یا توصیهنامه اخلاقی؟!
@Rasad_tahlil
⌛️ رصد سه شنبه (25اردیبهشت، 28شعبان، 15می):
1270ش؛ لغو امتياز تنباكو به واسطه فشار ناشي از فتواي "ميرزاي بزرگ شيرازي"
1366؛ صدور بیانیه شورای امنیت در محكومیت كاربرد سلاحهای شیمیایی عراق
1367؛ حمله هماهنگ آمریكا و عراق به ترمینال نفتی خارك
1332ق؛ آغاز سلطنت رسمي"احمدشاه" آخرين پادشاه قاجار
1940م؛ اشغال هلند توسط نیروهای آلمان نازی در جریان جنگ جهانی دوم
1886م؛ مرگ خانم "امیلی دیكنسون" بانوی شاعر امریكایی
1966م؛ مرگ "والْتْ دیزنی" شخصیت برجسته و معروف سینمای کودکان
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
📮#توییت
🔹مقتدی صدر در توئیتی به برخی لیستهای انتخاباتی بدون الفتح(هادی عامری نزدیک به ایران) ودولت قانون به عنوان متحدانی اشاره کرد که با آنهاائتلاف پارلمانی اکثریت را تشکیل میدهد.
@Rasad_tahlil
⭕️دولت بدترین گزینه ممکن یعنی برجام بدون آمریکا را انتخاب کرده / عدهای از فرط عشق به برجام، با جنازه آن زندگی میکنند
👤حسین شریعتمداری سردبیر کیهان
🔹پس از یکی دو روز که این جریان در شوک اولیه اقدام ترامپ مبنی بر اعلام خروج از برجام بود، به خود آمده و در نوشتهها و اظهارنظرهای خود چنان از برجام مینویسند و میگویند که اگر کسی نداند گمان میکند فتحالفتوح و آفتاب تابانی بوده است!
🔹سفسطههای مضحک و مغالطههای مهوعی به کار میبندند و خروج آمریکا از توافق را نشانه قوت آن معرفی میکنند و قیافه حق به جانب گرفته و میگویند دیدید آمریکاییها متضرر شده بودند و ما منتفع و به همین علت از توافق خارج شدند!
🔹آنان از این سؤال ساده و البته کلیدی فرار میکنند که اگر آنگونه که مدعی هستند برجام برای ما منفعت بود و برای آمریکا ضرر، پس چرا اصرار دارند که بند غروب آن را حذف کرده و توافق را دائمیکنند؟ کدام احمقی در دنیا حاضر است معاملهای را که به ضررش بوده دائمی کند؟!
🔹 سادهترین تعریف از برجاماز این قرار است؛ ایران محدودیتهای اساسی و البته عمدتاً زمانداری را در فعالیتهای صلحآمیز هستهای خود پذیرفت و قرار شد در مقابل آن، تحریمهای تحمیلی رفع شود. حال چه اتفاقی افتاده است؟ آمریکا از برجام خارج شده و خبری از رفع تحریم نیست اما محدودیتهای ایران همچنان ادامه دارد.
🔹دولتمردان محترم کشورمان که از واکنش سخت و پشیمانکننده میگفتند، بدترین گزینه ممکن یعنی برجام بدون آمریکا را انتخاب کرده اند.
🔹حتی اگر اروپا را همدست آمریکا در این خیمهشببازی ندانیم و گمان کنیم میخواهند کار را با تهران پیش ببرند، در واقعیت چنین توانی نداشته و ندارند.
🔹گویا عدهای نیز از فرط عشق به برجام میخواهند با جنازه آن زندگی کنند. بیانیه دیروز دولت در سوگ و ستایش توافق، نشانهای از این روحیات است.
@Rasad_tahlil
⭕️ برجام به کل منتفی می شود/ نامزد اصولگرایان در انتخابات 1400 با 20 میلیون رای پیروز انتخابات میشود
👤صادق زیباکلام فعال سیاسی اصلاح طلب
🔹 خیلی از کسانی که سال 94 در انتخابات مجلس شرکت کردند و به تکرار می کنم آقای خاتمی لبیک گفتند، دیگر پای صندوق رای انتخابات سال 98 حاضر نمی شوند.
🔹2 بار که سهل است حتی اگر آقای خاتمی 20 مرتبه هم بگوید تکرار می کنم آن اتفاق 94 نخواهد افتاد چون میزان سرخوردگی از فراکسیون امید مجلس اگر بیشتر از آقای روحانی نباشد کمتر نیست.
🔹برجام به کل منتفی می شود/ نامزد اصولگرایان در انتخابات 1400 با 20 میلیون رای پیروز انتخابات میشود.
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
🎥جهانگیری مهر ۹۶:
منتقدان #برجام میگفتند ترامپ بیاید، برجام را آتش خواهد زد، پس کو؟! میگفتند #دلار نجومی خواهد شد. چرا اتفاق نیفتاد؟ جامعه شناسان بروند تحلیل کنند.
@Rasad_tahlil
⭕تاریخ روحانی را به علت شجاعتش تکریم خواهد کرد/اگر منافع ما ایجاب کند، از برجام خارج می شویم
👤نوبخت،سخنگوی دولت در نشست خبری
🔹رویکرد صلح طلبانه ایران را با پایبندی به برجام به جهان نشان دادیم
🔹دولت یازدهم دربرابر اتهامات آمریکا و حصر اقتصادی ملت ایران سکوت نکرد و تحریم ها را شکست
🔹تاریخ ، قطعا روحانی را به خاطر شجاعت و خدمتی که به ملت کرد، تکریم خواهد کرد/ ایرنا
🔹با برجام، کشور از محاصره خارج شد
🔹ما کار درستی انجام دادیم، در شرایط تحریم، ملت هزینه سنگینی پرداخت می کرد
🔹ما باید اقدام و اثبات میکردیم فعالیت هستهای ما صلحآمیز است تا تحریمها برداشته شد
🔹اگر منافع ما ایجاب کند، از برجام خارج می شویم، بازگشت به گذشته برای ما مشکل نیست
🔹در صورت خروج از برجام، غنی سازی را با هر عددی که تشخیص دهیم انجام می دهیم و دیگر هم نیاز نیست غنی سازی ما تحت نظارت طرف مقابل باشد
🔹(واکنش به بیانیه رییس مجلس خبرگان درباره برجام): نباید ذهن مسئولان دیپلماسی کشور را مخدوش کنیم/ هزینههایی که در زمان تحریم وجود داشت چه کسی باید پرداخت میکرد؟
@Rasad_tahlil
⭕روحانی:اروپایی که قادر نیست هواپیمای ساخت خودش را به ما بفروشد، چگونه می تواند تضمین امنیتی ارائه دهد؟
▪کانال مکتوبات برشی از خاطرات رئیس جمهور در مورد مذاکرات با اروپایی ها را منتشر کرد
👤حسن روحانی در ضمن خاطرات مذاکرات سال 82 - 84 :
🔹یکی دیگر از مشکلات ما این بود که برخی از مسئولین کشور باور نمی کردند که اروپا به تنهایی قادر به حل کامل مسئله نیست. ما می گفتیم توان اروپا هم در آژانس و هم در شورای امنیت محدود است و حتی برای تضمین امنیت خودش نیز محتاج آمریکا است.
🔹اروپایی ها حتی نتوانستند یک هواپیمای ایرباس را بدون هماهنگی با آمریکا به ما بفروشند.
🔹به عبارتی، اروپایی که قادر نیست هواپیمای ساخت خودش را به ما بفروشد، چگونه می تواند تضمین امنیتی ارائه دهد؟ سیاست نظام هم بر اصل عدم مذاکره با امریکا بود»
📚 منبع کتاب امنیت ملی و دیپلماسی هسته ای؛ نویسنده: حسن روحانی، ناشر: مجمع تشخیص مصلحت نظام؛ مرکز تحقیقات استراتژیک
@Rasad_tahlil
⭕️ بدون امتیازدهی ایران، حفظ برجام غیرممکن است
👤 سرگئی ریابکوف؛ معاون وزیر خارجه روسیه
🔹حفظ توافق هستهای ایران (برجام) بدون اینکه تهران امتیازات جدیدی واگذار کند، غیرممکن خواهد بود.
🔹وزارت خارجه روسیه معتقد است که آمریکا در تصمیم خود برای وضع مجدد تحریمهای یکجانبه علیه ایران تجدید نظر نخواهد کرد.
🔹اتحادیه اروپا به حفظ همکاریها با ایران با وجود تحریمها مصمم است. آنها تجربه مشابه دارند.
🔹بدون آمریکا نیز میتوان این توافق هستهای را حفظ کرد.
🔹خروج آمریکا از توافق هسته ای ایران باعث افزایش تنشهای نظامی در منطقه خاورمیانه (غرب آسیا) خواهد شد.
🔹طرفین امضاکننده برجام باید درباره اشکال و پارامترهای کار بدون توافق با آمریکا تصمیمگیری کنند...میتوان از تجارتهای مختلف در تعامل با ایران در قبال تحریمهای برون مرزی آمریکا حفاظت کرد...اتحادیه اروپا، چین و روسیه میتوانند خطرات ناشی از تحریمهای ضد ایرانی را کاهش دهند و در حال حاضر چنین اقداماتی در حال انجام است
🔹مسکو شدیدا به برجام پایبند است و به تعهدات خود ذیل این توافق عمل خواهد کرد... روسیه برای اجرای جامع برجام مادامی که تمامی طرفین آن به این توافق پایبند باشند، آمادگی دارد... ما خواستار شفافسازی مکانیسم اجرای برجام بدون آمریکا هستیم.
🔹اگر تلاشها برای حفظ برجام نتیجهبخش نباشد سالگرد برجام در ماه جولای آخرین سالگرد آن خواهد بود.
🔹مسکو فرض را بر این میگذارد که آنچه ایالات متحده به دنبال آن است، تغییر رژیم در ایران نیست... ما تمایلی نداریم که به این نتیجه برسیم که آمریکا با خروج از برجام اهداف خود در تغییر رژیم ایران را دنبال میکند...آمریکا باید فرایندهای فشرده دیپلماتیک را در روابط خود با ایران به کار بنند و تغییراتی در رفتار خود اعمال کند
🔹مسکو فرضیات آمریکا مبنی بر اینکه ایران باید از منابع درآمدی خود محروم شود را قاطعانه رد میکند/ فارس
@Rasad_tahlil
⭕️ وزیر ارتباطات: فراگیرشدن فیلترشکنها اثرات مخرب امنیتی دارد
👤 محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:
🔹یکی از دلایل مخالفت دولت با فیلترینگ این است که اگر برخی از اپلیکیشینها اثر مخربی داشته باشند، در کنار آن استفاده و فراگیر شدن فیلترشکنها هم اثرات مخرب امنیتی زیادی دارند.
🔹(با اشاره به اختلالات ایجاد شده در خدمات اینترنتی به دلیل استفاده از فیلترشکن) درست است که بسیاری از فیلترشکنها خدمات ظاهری خوبی به کاربر ارایه میدهند و به همین دلیل کاربران به استفاده از آنها علاقهمندند اما بنا به گزارشهایی که مراکز معتبر منتشر میکنند، این نوع نرمافزارها استفاده ضدامنیتی دارند و نوعی باجافزارند که به جمعآوری اطلاعات مشترکین اقدام میکنند و فراگیری و استفاده از فیلترشکنها تبعات بسیار زیادی دارد.
🔹(در پاسخ به سوالی مبنی بر نقش شرکت ارتباطات زیرساخت در مسدود کردن فیلترشکنها) اقدام شرکت زیرساخت این است که با فراگیری و استفاده از فیلترشکنها، تحت دستوری که آقای رییس جمهور دادند و در چارچوبی که شورای عالی فضای مجازی ارایه داده و منطق هم دارد، نباید اجازه دهد فضای کشور پر از باجافزار شود و باید جلوی اینها گرفته شود. به همین دلیل این حرکت آغاز شده و طبق قانون هم بوده است و مشکل مقرراتی درباره این مساله وجود ندارد.
🔹فراگیر شدن فیلترشکنها مطلوب کسانی است که همواره به دنبال براندازی کشور بودند و این مطلوب نیست. همان طور وزارت امور خارجه آمریکا در سال ۸۹ جزو برنامههایی که برای براندازی جمهوری اسلامی داشت، توسعه فیلترشکن بود و حتی گوشیهای اپل را در به نوعی در بازار ایران عرضه میکرد که بدون فیلترشکن کار نکنند.
🔹تا روز گذشته ۱۰ میلیون نصب فعال از تعرفههای داخلی روی گوشیهای همراه داشتیم که البته به معنای ۱۰ میلیون نفر نیست زیرا ممکن است یک نفر چند اپلیکیشن نصب کرده باشد. با وجود این آمار قابل توجهی است./ ایسنا
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️دولت بدترین گزینه ممکن یعنی برجام بدون آمریکا را انتخاب کرده / عدهای از فرط عشق به برجام، با جناز
⭕️ اصلاحیه
🔹بسیاری از رسانه ها این مصاحبه را از آقای شریعتمداری سردبر کیهان نقل کرده بودند در حالی که نویسنده مطلب آقای محمد صوفی از هیئت تحریریه کیهان می باشد
@Rasad_tahlil
⭕️ حذف آرمان فلسطین کلید خورد
👤 رضا سراج؛ کارشناس مسائل سیاسی
🔹در روز نکبت جدید، آمریکا با زیر پا گذاشتن قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل، سفارت خود را به بیتالمقدس انتقال داد تا پروژه حذف آرمان فلسطین کلید بخورد.
🔹با به رسمیت شناختن بیتالمقدس به عنوان پایتخت اسرائیل، مساله قدس، قبل از آغاز هر گونه مذاکره سیاسی و عملی، از دستور کار مذاکرات سازش خارج شده و حضور اسرائیل در قدس شرقی نیز دیگر جنبه اشغالگری نخواهد داشت. همچنین شهرکهای یهودی نشینی که اسرائیل پس از جنگ 1967 احداث کرده هم عملا قانونی شده و تشکیل دولت فلسطینی، خارج از اراضی اشغالی در دستور کار قرار میگیرد. در ادامه نیز اسرائیل برای ورود به میز مذاکرات و در ازای پیشبرد روند سازش با ا عراب، صحرای سینا را به عنوان وطن جایگزین فلسطینیها معرفی خواهد کرد.
🔹به این ترتیب آرمان فلسطین برای آزادی قدس و تشکیل کشور فلسطین به مرکزیت بیتالمقدس در حالت حذف شدن قرار میگیرد و تمامی مطالبات نظیر بازگشت آوارگان به فلسطین، آزادسازی اراضی اشغالی و ... منتفی میشود./ کانال ایتای رضا سراج
@Rasad_tahlil
⭕️ اگر مذاکره نبود صادرات نفت به صفر میل میکرد، دروغ شاخدار بزرگی بود که روحانی و ظریف مطرح کردند
👤 علیرضا زاکانی؛ رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس نهم
🔹(در پاسخ به این سؤال که برخی کارشناسان معتقدند با خروج آمریکا از برجام منجر به کاهش صادرات نفت خواهد شد) این موضوع دروغ شاخدار بزرگی بود که رئیسجمهور و وزیر خارجه مطرح کردند که اگر مذاکره نبود صادرات نفت به صفر میل میکرد. تحریمهای نفتی از سال 90 اجرایی شد و قرار بود هر سال 500 هزار بشکه فروش نفت کاهش داشته باشد. در کمیسیون برجام مباحث اقتصادی را بررسی کردیم و هر آنچه مستند است، به وقوع پیوست.
🔹سال 2014 مذاکرات ژنو که به نتیجه رسید یک و نیم سال قبل از آن طبق نظر آمریکا و اروپا صادرات نفت از یک میلیون و 100 هزار بشکه کمتر نشده بود. به علت آنکه جایگزینی برای صادرات ایران نداشتند و هر بار به قانون خود حاشیه میزدند و 6 ماه خرید نفت ایران را تمدید میکردند.
🔹امروز اوضاع وخیمتر است که بخواهند یا بتوانند صادرات نفت ما را صفر کنند. دست بسیاری کشورها برای همکاری باز است، اما نکته این است که دولت باید همت کند و زیرساختهای اساسی دور زدن تحریمها را ایجاد کند.
🔹طبق آمار بانک مرکزی سال 91 بالغ بر یک میلیون و 800 هزار بشکه و سال 92 یک میلیون و 600 هزار بشکه بود. اوضاع صادرات نفت از وضع سابق بدتر نخواهد شد.
🔹سال گذشته میلادی 10 میلیارد دلار صادرات خام فروشی داشتیم که میتوانیم در حوزه پتروشیمی با ایجاد 60 درصد ارزش افزوده علاوه بر دور زدن تحریم نیازهای ارزی به جای نفت را حاصل کنیم و این موضوع نیاز به اعتماد و همت و توجه به مردم دارد./ فارس
@Rasad_tahlil