⭕️ حکیمی پور: دولت میخواهد نرخ دلار را در ۱۲ هزار تومان نگه دارد/ شقاقی: اقتصاد ایران دلار بیش از ۸ هزار تومان را نمیتواند تحمل کند
👤 ابوالقاسم حکیمی پور، اقتصاددان و تحلیلگر مسائل اقتصادی:
🔹افزایش نرخ ارز با هیچ یک از واقعیتهای اقتصادی ایران هماهنگی نداشت. به نظرم دولت خودش اجازه داد تا نرخ ارز بالا برود و حالا خودش کم کم دارد نرخ ارز را پایین میآورد تا مردم را از نظر اقتصادی راضی نگه دارد.
🔹الان دولت تصمیم دارد که توافق را روی نرخ ارز ۱۲ هزار تومانی با مردم ببندد تا مردم فکر کنند دولت توانست موفق عمل کند، در حالی که عملا دولت از ابتدا قصدش همین بود تا نرخ را به ۱۸ هزار تومان برساند و بعد پایین بیاورد تا رضایت اجتماعی مردم را کسب کند اما این ترفند خوبی نخواهد بود./ نود اقتصادی
👤 وحید شقاقی شهری، اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی:
🔹(درباره دلایل ارزان شدن قیمت دلار) مطمئنا اقتصاد ایران دلار بیش از ۸ هزار تومان را نمیتواند تحمل کند، زیرا ایرانیان قدرت خریدشان ۲ میلیون تومان است ، بنابراین دلار مجبور خواهد شد با قدرت خرید مردم هماهنگ شود و لذا چارهای جز پایین آمدن ندارد.
🔹تلاش دولت برای این که سامانه نیما را تقویت کند بیشتر شده است، دولت با خصولتیها مانند پتروشیمیها و سایر صادرکنندگان غیرنفتی با جدیت برخورد میکند تا دلارهایشان را وارد بازار کنند. تا دو روز پیش عرضه دلار توسط صادرکنندگان غیرنفتی به صورت کامل صورت نمیگرفت اما دیروز دولت تصویب کرد خوراک پتروشیمیها نیمایی باشد. تمامی این موارد تأثیر زیادی بر روی روند کاهش دلار داشته است./ نود اقتصادی
@Rasad_tahlil
⌛️رصد سه شنبه (10مهر، 22محرم، 2اکتبر):
1300؛ "كلنل محمدتقی خان پسيان" فرمانده قیام افسران خراسان علیه استعمار انگلیس، کشته شد
1359؛ تلاش ارتش عراق برای اشغال "خرمشهر" به دلیل وجود مقاومت های مردمی شکست خورد
1359؛ شهرهای "بستان" و "سوسنگرد" آزاد شد
1365؛ شهادت "محمود کاوه" فرمانده لشکر ویژه شهدا
1380؛ شهر تاریخی "آژدهاک" با تلاش متخصصان میراث فرهنگی ایران از زیر خاک بیرون آورده شد
460ق؛ رحلت "شیخ طوسی" عالم شهیر شیعه و مؤسّس حوزه علمیه نجف اشرف
920ق؛ آغاز جنگ چالدران بین پادشاهی ایران و امپراتوری عثمانی
1187م؛ آزادسازی بیت المقدس توسط "صلاح الدین ایوبی" فرمانده مبارزان مسلمان
1941م؛ آغاز حمله گسترده ارتش آلمان نازی برای تصرف مسكو پایتخت شوروی
@Rasad_tahlil
⭕️9 دلیل کاهش قیمت دلار در بازار آزاد
1️⃣افزایش بی رویه قیمت ارز هیچ توجیه اقتصادی حتی با توجه به تحریم ها نداشت و لذا قابل پیش بینی بود که حباب مازاد بالاخره خواهد ترکید؛ این اتفاق سرانجام در نهم مهر ۹۷ رخ داد.
2️⃣آغاز مراحل اجرایی توافق ایران و اروپا مبنی بر ادامه همکاری های اقتصادی و مبادلات بانکی ؛ طبق این توافق، جریان پول از سمت اروپا به ایران در مسیری جدید ادامه خواهد یافت.
3️⃣افزایش بهای جهانی نفت منجر به تقویت پول ایران به عنوان یکی از صادرکنندگان نفت شده است، به ویژه آن که انتظار می رود فروش نفت ایران به اروپا ادامه یابد و پول آن به ایران برگردد.
4️⃣پیش بینی ها مبنی بر تصویب FATF در مجلس شورای اسلامی که موانع تبادلات بانکی ایران را می کاهد.
5️⃣روشنگری رسانه ها درباره پشت پرده افزایش قیمت ارز با قیمت سازی های آنی و دلبخواهی در برخی سایت ها و کانال ها با منافع خاص.
6️⃣انتشار اخباری مبنی بر تصمیمات جدید دولت جهت مدیریت مجدد بازار ارز
7️⃣استمرار ارائه ارز دولتی برای واردات و تعهد عملی دولت در این عرصه که بیش ۹۸ درصد ارز در این بخش مصرف می شود.
8️⃣پایان فصل سفرهای تابستانی.
9️⃣وضعیت جدید بورس که باعث تمایل سرمایه گذاران برای حضور در این بازار شده است./پول نیوز
@Rasad_tahlil
کاریکاتوری مفهومی که آذری جهرمی در واکنش به اتحاد مردم در شبکه های اجتماعی و نقش آن در سقوط قیمت دلار منتشر کرد
@Rasad_tahlil
⭕️چند واکنش به ارتباطی که جهرمی بین دلار و تلگرام ایجاد کرد
▪️آذری جهرمی وزیر ارتباطات دیشب توییت کرده بود:
🔺آیا در تیتر فردای روزنامهها و طرح دیدگاههای صاحبنظران، به نقش شبکههای اجتماعی در همدلی ملی و سقوط دلار پرداخته خواهد شد؟
🔺 شاید این تجربه خوبی بود که نشان دهد برخی ایرادات مطروحه، ناشی از عدم وجود سیاست صحیح در نحوه استفاده از رسانههای نوین است نه نفس توسعه شبکههای اجتماعی.
▪️این نظر چند واکنش به همراه داشت:
👤فرید ابراهیمی
🔹آذری جهرمی گفته سقوط دلار حاصل اتحاد شبکه های اجتماعی علیه دلالان ارز بود.
🔹 شما که از آب هم کره میگیری بزرگوار! منتها این کاهش نرخ ارز طی یک روز اتفاق افتاد. در این چند ماه که هر روز قیمت بالا میرفت، این شبکه متحد جنابعالی، خواب بودند یا در بستر بیماری یا در خدمت دلالان ارز؟!
👤سید یاسر جبرائیلی:
🔸در ایران هیچ کس دشمن شبکههای اجتماعی و مخالف توسعه آنها نیست.
🔸 آنچه محل ایراد است اینکه دولت در فضای مجازی فاقد اقتدار شود، اختیار را به خارج از مرزها واگذار کند و وزیر ارتباطات ما در توئیتر به دورف التماس کند که کانال حامی تروریست را ببندد، و ناکام بماند!
👤پیمان مولاوردی:
🔹دیدم آذری جهرمی زده فضای مجازی کمک کرد به کاهش قیمت دلار
🔹آقای آذری جهرمی، توی این 6 ماه گذشته همین تلگرام کمک کرد دلار با قیمت های نجومی فروخته شود
🔹راستی، دیروز 30 میلیون دلار اسکناس هم عموی من نریخت تو بازار، بانک مرکزی بود
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ نوسان احساسات سرمایه گذار، وقتی قیمت دارائی سرمایه ای(طلا، ارز، سهام، و...) بالا و پائین میشود:
🔹با شروع به افزایش قیمت، احساس خوشبینی ایجاد میشود و با تداوم آن تبدیل به هیجان میشود😊. در اینحالت بخاطر سوگیری «خوداسنادی»، سرمایه گذار به خودش میگوید: «من خیلی باهوشم»😄
اینجاست که احساس سرمستی به آدم دست می دهد و همان زمان است که بیشترین ریسک وجود دارد❗️
🔹با شروع نزول قیمت، احساس دلواپسی ایجاد میشود: «شاید بهتر باشه برم تو کار سرمایه گذاریهای بلندمدت»😨 از نظر روانی، انسانها هر پدیده بدی را ابتدائا انکار میکنند، ولی بعدش این انکار تبدیل به ترس میشود و با پذیرش ناقص شکست، حالت استیصال(ناامیدی) ایجاد میشود😰با کاهش بیشتر قیمت، سرمایه گذار دچار دست و پا گم کردگی میشود طوری که احساس میکند باید کاری بکند😧 سپس با پذیرش کامل شکست، نوعی احساس تسلیم ایجاد میشود که همراه با این پرسش است که: «چرا باید چنین اشتباهی میکردم؟»😥
🔹با تکرار این افکار منفی، احساس اندوه ایجاد میشود😢 این احساس اندوه، اتفاقا زمانی اتفاق می افتد که بهترین زمان برای ورود به دارائی(سهم) است. همزمان با تداوم اندوه، حالت افسردگی ایجاد میشود😭
🔹با افزایش قیمت(بعد از آن افت) احساس امید میکنیم🙂 و با افزایش بیشتر احساس میکنیم خطر تا حدودی جسته است 😁و با برگشت قیمت به مقدار اوّلیه باز احساس خوشبینی ایجاد میشود😊/کانال اقتصاد رفتاری
@Rasad_tahlil
#عکس_تحلیلی
📸 صف متقاضیان دریافت کدمعاملاتی برای ورود به بازار سرمایه/ افت سنگین دلار، سرمایههای سرگردان را راهی بورس کرد/ گزارشها حاکی از شلوغی شعب کارگزاریها در سراسر کشور دارد
@Rasad_tahlil
6.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 همه آنچه باید در مورد «ثامن» و مرد پشت پرده آن بدانید؛ مدیر ۳۰ سالهای که کلاه ۳ هزار نفر را برداشت
@Rasad_tahlil
سیانان: موشکهای سپاه که مقر #داعش در شرق سوریه را هدف قرار دادند، درفاصله ۳ مایلی نیروهای آمریکایی فرود آمدند. این اقدام هشداری برای آمریکا بشمار میرود.
@Rasad_tahlil
⭕️ ترکیه؛ حکم بازداشت ۴۱۷ مظنون به پولشویی و انتقال پول به حسابهای ایرانی
✍ مسعود صدر
🔹اتفاق قابل توجهی در مساله #دلار در #ترکیه در رابطه با #ایران درحال وقوع است:صبح امروز 417نفر که اکثرشان ایرانیند ازسوی پلیس #استانبول دستگیر شده اند که کاراصلی آنها انتقال پول از ترکیه به #آمریکا بوده است!
🔹در واقع این شبکه پول را از ایران به ترکیه و از آنجا به آمریکا میفرستاده
🔹این شبکه از 1ژانویه 2017از طریق بانکهای مختلف در 28هزارو88عملیات بانکی مبلغی بالغ بر 2میلیاردو455میلیونو332هزارو141 لیر را به آمریکا حواله کرده اند.عددی بالغ بر 409میلیون دلار.
▪️چند سوال:
1⃣ سرشاخه های این شبکه در ایران چه کسانی اند
2⃣ حجم پولی که تا کنون از ایران به ترکیه منتقل کرده اند چقدر بوده است؟(رقم بالا پولی است که از ترکیه به آمریکا توانسته اند منتقل کنند.)
3⃣ آیا این شبکه گروهی برای ضربه به ایران بوده یا شبکه ای برای خریدهای تحریمی ایران؟
🔹شبکه هابرترک، خبر داد: حسابهای مقصد در آمریکا که این افراد پولها را به آنجا واریز میکردند متعلق به یهودیان ایرانی است!/ حساب توییتری مسعود صدر
▪️پ.ن:
🔹خبر بازداشت 417 مظنون به پولشویی و انتقال پول به حساب های ایرانی در یورونیوز
yon.ir/PiBS8
@Rasad_tahlil
⭕️ آل اسحاق: نرخ واقعی دلار ۷۰۰۰ تومان است
👤 یحیی آل اسحاق، رییس سابق اتاق بازرگانی تهران:
🔹(درباره وضعیت بازار ارز) قطعا قیمت واقعی دلار آن نرخهای کذایی هفته گذشته که تا بیش از ۱۹ هزار تومان رفته بود، نیست و به دلیل عوامل متعددی مانند عوامل بینالمللی، جو روانی و ... این شوک در بازار ارز به وجود آمد که میتوان گفت همه عوامل آن غیر اقتصادی بود.
🔹دولت باید به گونهای بازار ارز را مدیریت کند که نرخ دلار به کمتر از ۱۰ هزار تومان یعنی حدود ۷۰۰۰ تومان برسد و پس از آن کنترلها و نظارتهای خود را بر این بازار به گونهای اعمال کند که قیمتها تثبیت شود.
🔹انتظارات بازیگران متعدد در داخل و مسائل بینالمللی باعث شد قیمت دلار کاهش پیدا کند و از سوی دیگر نیز عواملی مانند خرابکاری عدهای که در گذشته از کشورهای همسایه برای بر هم ریختن بازار ارز، پول میگرفتند، سبب گرانی و التهاب در بازار ارز شدند. اما به نظر میرسد این روزها ورق برگشته و بازار به سمت آرامش حرکت میکند.
🔹عدهای که زندگی خود را وارد قمار بازار ارز کردهاند، خسارات فراوانی دیدهاند و ما باید بدانیم که بازار ارز، بازار سوداگری نیست و نباید سرمایههای خودمان را با این قمار خطرناک، از بین ببریم./ ایسنا
@Rasad_tahlil