14.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
♻️ نظر رییس دیوان عالی کشور درباره پرونده اکبر طبری
سؤال این است که با بررسیهای دقیق صورت گرفته در سال ۱۴۰۰ چه اتفاق جدیدی افتاده که مجددا همان پرونده بعد از دو سال برای اعاده دادرسی به دیوان عالی کشور رفته است!
🔺برای دیدن یادداشتهای حمید رسایی عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/389677056C798a6dc5a1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
♻️ آیا مجازات اکبر طبری دو برابر بوده؟!
رهبر معظم انقلاب: کسی که در قوهی قضائیه خیانت میکند و سلامت قوه را بهم میزند، «یُضَاعَف لَها العَذابُ ضِعْفَیْن»؛ او باید دو برابر مجازات بشود.
واقعاً جا دارد، برای خاطر اینکه او همان نمکی است که برای جلوگیری از فساد به طعام میزنندـ همان مثل معروف اگر خود این نمک فاسد شد، این جوری خواهد بود.لذاست که باید با او به شدت مقابله کرد. مسألهی سلامت خیلی مسألهی مهمی است. ۱۳۹۴/۴/۷
🔺عضو کانال حمید رسایی شوید🔻
eitaa.com/rasaee
eitaa.com/rasaee
.
🔹 سؤالی که مدیریت حوزه علمیه باید پاسخ دهد
♻️ حذف تشکلهای فعال حوزوی و طلاب انقلابی از فرصت دیدار با رهبر انقلاب، چرا ؟!
🔰 حمید رسایی: چهارشنبه دیدار طلاب حوزههای علمیه با امام خامنهای است. این دیدار فرصتی برای طلاب است تا با طرح دغدعههای خود، این ظرفیت عظیم را به عنوان یکی از بازوان مهم ولایت معرفی کنند اما علیرغم تأکیدات رهبر انقلاب بر حمایت از طلاب و مجموعههای انقلابی، مطالبهگر، فعال و صریح، متأسفانه تا امروز مدیریت حوزه به مجموعههای مردمی حوزه و روحانیت برخوردار از این ویژگیها فرصتی برای طرح مباحثشان در این جلسه نداده و جالب اینجاست که حتی از این افراد برای حضور در جلسه دعوت هم به عمل نیامده و تا چند روز قبل، از اصل برگزاری این دیدار مهم اطلاع هم نداشتند! حتی شنیده میشود که با نظر مدیران حوزه، شاید مراسم دیدار، بدون فرصت طرح دیدگاه طلاب برگزار شود!
سؤال این است که آیا این رویه را باید از مصادیق تقویت بُعد انقلابی حوزه علمیه که مورد تأکید مکرر رهبر انقلاب بوده بدانیم یا از مصداق انقلابزدایی از حوزه که از جمله هشدارهای امام خامنهای است؟
چند سال قبل هم که بعد از مدتها، فرصت دو دیدار برای حوزویان فراهم شد. متأسفانه در آن دیدارها هم به دلیل حذف بدنه کُنشگر حوزه و روحانیت فعالِ در میدان فتنهها، مباحث طرح شده در برابر امام جامعه که میتوانست زمینه طرح برخی مباحث را فراهم و فرصتی برای حوزه باشد، از غنای کافی برخوردار نبود و سبب انتقادات زیادی به مدیریت جلسه شد.
بر خلاف دیدار طلاب با امام خامنهای که سخنرانانش را طیف اداری و منتخب مدیران حوزه تشکیل میدهند و اکثر مطالبشان کلی و غیرمرتبط با دردهای جامعه است، جلسات تشکلهای دانشجویی با رهبری، خیلی صریح به بیان مسائل روز و مرتبط با مردم میپردازد به طوری که برای امام جامعه، زمینه اعلام موضع در آن موارد، رفع برخی شبهات فراهم میشود و جایگاه این تشکلها را بین مردم بالا میبرد.
یکی از برکات جلسات امام خامنه ای با فعالان انقلابی، برجسته شدن مطالبات و مشکلات ریشهای و تزلزل در جایگاه سایهنشینان و افراد رسوب کرده در مناصب حساس است که یکی از دلایل اصلی حذف بدنه زنده اجتماعی سیاسی حوزه علمیه از جلسات مذکور را همین موضوع باید دانست.
بی تردید آنچه مطلوب و مقصود اصلی امام خامنهای از برگزاری این جلسات است، طرح مسائل و مشکلات فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و حتی داخلی حوزههای علمیه و مهمتر از آن جلوگیری از حذف حوزه از معادلات و عرصههای ضروری جامعه است.
این مسئله مهم، یعنی ضرورت حضور حوزویان در میدانهای گوناگون و جلوگیری از سکولار شدن حوزه، در سیره عملی و علنی رهبری انقلاب نمایان و آشکار است.
ظاهرا مدیریت حوزه با همه دلسوزیها از این مهم غفلت دارد در حالی که یکی از رسالتهای اساسی مدیریت حوزه علمیه همین است. بنابر این توقع این است که مدیریت حوزه، بیاعتنا به مصلحتاندیشیهای ناموجه، جلوی #انقلابزدایی از حوزه را بگیرد.
🔺برای دیدن یادداشتهای حمید رسایی عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/389677056C798a6dc5a1
هدایت شده از هفته نامه ۹ دی
🔰قوه قضائیه با قوه قضائیه برخورد کند!
🔸رهبر انقلاب:
اینکه عدهای با استفاده از فضای مجازی یا غیر مجازی امنیت ذهنی مردم را به هم بزنند، خلاف مقتضای احیای حقوق عامه است و قوه قضائیه باید وارد بشود
متن یادداشت در لینک زیر:
https://eitaa.com/5947/1138
🔺به کانال هفتهنامه ۹دی بپیوندید🔻
http://eitaa.com/joinchat/389742592Cfbd77cc21a
هدایت شده از هفته نامه ۹ دی
🔰قوه قضائیه با قوه قضائیه برخورد کند!/ بخش اول
🔸آزادی طبری، فرار میمندی نژاد و اعتباربخشی به سلاحورزی از مصادیق بر هم زدن امنیت روانی جامعه است
🔻رهبر انقلاب:
اینکه عدهای با استفاده از فضای مجازی یا غیر مجازی امنیت ذهنی مردم را به هم بزنند، خلاف مقتضای احیای حقوق عامه است و قوه قضائیه باید وارد بشود.
🔹هفته گذشته رهبر انقلاب خطاب به مسئولان قضائی نسبت به اهمیت امنیت روانی و ذهنی مردم و جامعه تذکر دادند و از لزوم برخورد با کسانی که روی اعصاب مردم می روند و امنیت ذهنی جامعه را بر هم می زنند، تذکر دادند. در همین ایام انتشار اخباری نگرانکننده که مستقیما به عملکرد قوه قضائیه مربوط می شود، به نوعی امنیت روانی و ذهنی مردم را بر هم زد. اخباری که هر یک به تنهایی کافی است تا حجم قابل توجهی از ناامیدی و عدم اعتماد نسبت به دستگاه قضا را در میان مردم ایجاد کند. هم اصل وقوع حوادث اتفاق افتاده و هم نحوه اطلاع رسانی آنها از مصادیق راه رفتن روی اعصاب مردم هستند. ضروری است قوه قضائیه با نگاهی کلان و از بالا، به این مسائل توجه کند و در صورت قطعیت وقوع جرم از داخل قوه، با آن برخورد قاطع صورت دهد تا بخشی از امید و امنیت ذهنی از دست رفته، بازیابی گردد.
🔻۱- دادگاه طبری نمایشی بود یا آزادی امروزش خلاف قانون؟!
🔹هفته قبل رئیس سازمان زندانها در گفتگویی تلویزیونی به صراحت از آزاد بودن اکبر طبری، متهم اصلی یکی از بزرگترین پرونده های فساد در جمهوری اسلامی خبر داد و گفت: «اکبر طبری نه عفو خورده، نه مرخصی رفته و نه الان در زندان است. او با تصمیم مرجع قضایی به صورت موقت بیرون از زندان است» مهدی کشت دار مدیرعامل خبرگزاری قوه قضائیه هم در توئیتی نوشت: «طبری ضمن تحمل ۴۵ ماه حبس با تودیع وثیقه ۳۰۰ میلیارد تومانی منتظر سرنوشت درخواست اعاده دادرسی است»
🔹این جمله به این معنی است که طبری با آن پرونده سنگین و سر و صدای رسانه ای در مورد دادگاهش، ممکن است تبرئه هم بشود! چون قرار است پرونده اش دوباره رسیدگی و دادرسی شود! یا جلسات گذشته دادگاه اکبر طبری شوی تبلیغاتی و اشتباه بوده، در این صورت رییس وقت قوه قضاییه (آقای رییسی) باید پاسخگو باشد یا آزادی این روزهای طبری با عنوان اعاده دادرسی و تبرئه احتمالی او اشتباه است که در این صورت، رییس فعلی قوه قضاییه (آقای محسنی اژهای) باید جواب افکار عمومی را بدهد.
🔹در همین رابطه حمید رسایی در توئیتی نوشت: «پیامبر اسلام می فرمایند «اقوام پیشین دچار سقوط شدند زیرا در اجرای قانون تبعیض روا می داشتند. هرگاه یکی از طبقات بالا جرم مرتکب می شد او را از مجازات معاف می کردند و اگر از زیردستان همان جرم را مرتکب می شد او را مجازات می کردند. در اجرای قانون درباره هیچکس کوتاهی نمیکنم اگر چه از نزدیکان من باشد.»
🔹آیا اگر یکی از طبقات ضعیف جامعه با یک صدم سابقه، جرائم و پرونده طبری، درخواست اعاده دادرسی می داد مسئولان قضایی اصلا درخواستش را می خواندند یا اساسا چون در رده اکبر طبریها و مهدی هاشمی ها و نجفی ها نیستند، حتی درخواستش هم خوانده نمی شد؟! آیا این عمل قوه قضائیه تحت مدیریت آقای اژهای، تشویش اذهان عمومی نیست؟»
🔻۲- ترک دستور رهبر انقلاب در برخورد با مخلان امنیت روانی جامعه!
رهبر انقلاب، سال گذشته در دیدار با مسئولین قوه قضائیه فرمودند: «یکی از حقوق عمومی مردم همین است که امنیّت روانی داشته باشند. امنیّت روانی یعنی چه؟ یعنی هر روز یک شایعهای، یک دروغی، یک حرف هراسافکنندهای در ذهنها پخش نشود. حالا تا دیروز فقط روزنامهها بودند که این کارها را میکردند، حالا فضای مجازی هم اضافه شده. هر چند وقت یا چند روز یک بار، گاهی چند ساعت یک بار یک شایعهای، یک دروغی، یک حرفی را یک آدم مشخّصی یا نامشخّصی در فضای مجازی منتشر میکند، مردم را نگران میکند، ذهن مردم را خراب میکند. یک دروغی را مطرح میکند، شایع میکند، خب، این امنیّت روانی مردم از بین میرود. یکی از وظایف قوّه قضائیّه برخورد با این مسئله است. البتّه اینجا هم من شنیدم بعضی گفتند که قانون نداریم؛ اوّلاً میشود از همین قوانین موجود استفاده کرد و حکم این را فهمید؛ اگر قانون هم ندارید، «سریع» قانون تهیّه کنید.»
بخش دوم یادداشت در لینک زیر:
https://eitaa.com/5947/1139
🔺به کانال هفتهنامه ۹دی بپیوندید🔻
http://eitaa.com/joinchat/389742592Cfbd77cc21a
هدایت شده از هفته نامه ۹ دی
🔰قوه قضائیه با قوه قضائیه برخورد کند!/ بخش دوم و پایانی
🔹اما تعلل قوه قضائیه کار را به جایی رساند که رهبر انقلاب، در دیدار هفته گذشته خود با مسدولان قضایی باز هم این دغدغه خود را تکرار کردند؛ مساله ای که نشان می دهد علی رغم تاکید سال گذشته رهبر انقلاب مبنی بر تهیه سریع قانون، عملا هیچ کاری از سوی قوه قضائیه صورت نگرفته – یا کار بسیار ناچیزی انجام شده- که ایشان را وادار کرده، امسال هم مجددا همان تذکر سال قبل را تکرار کنند.
🔹رهبر انقلاب هفته گذشته فرمودند: «یکی از حقوق عامّه، امنیّت روانی جامعه است. اینکه یک عدّهای آنجا بنشینند و با استفاده از فضای مجازی یا غیرمجازی مدام روی اعصاب مردم راه بروند و امنیّت ذهنی مردم را به هم بزنند، مردم را بترسانند و مانند اینها، خب این خلاف مقتضای احیای حقوق عامّه است و قوّهی قضائیّه باید وارد بشود. البتّه اطّلاع دارم که در بعضی اوقات و در بعضی از موارد دادستانیها وارد شدهاند و کارهایی هم انجام دادهاند، لکن باید با برنامهریزی و با انضباط این کار انجام بگیرد، این کار باید با قاعده انجام بگیرد؛ این جایش خالی است.»
🔹اکنون سوال این است که اگر از نظر قانونی در این زمینه مشکلی وجود ندارد، چرا شاهد ترک فعل قوه قضائیه هستیم؟ اگر هم در این زمینه نیاز به قانون جدید است، رهبر انقلاب که سال گذشته فرمودند: «سریع قانون تهیه کنید». مسئولین قوه قضائیه به این سوال پاسخ دهند اگر بنا بر برخورد با عوامل بازی با امنیت روانی جامعه شود، آیا دستگاههای کم کار در مقابله با این عوامل که وظیفه خود را ترک کرده اند، هم شامل این برخورد می شود یا نه؟ و آیا باید با خود قوه قضائیه هم به دلیل ترک فعل یا کم کاری، برخورد صورت بگیرد یا نه؟
🔻۳- فرار قانونی از کشور!
🔹جمعه پنجم خردادماه بود که سعید دهقان، وکیل خارج نشین که علیه جمهوری اسلامی فعالیت می کند در کلابهاوس گفتوگویی با شارمین میمندینژاد و همسرش زهرا رحیمی انجام داد که در آن برای اولین بار مسأله فرار این دو نفر از کشور به طور رسمی مطرح شد این در حالی است که دادگاه بدوی در اسفند سال گذشته این دو نفر و تعدادی دیگر از مدیران جمعیت منحله موسوم به امام علی را به اتهاماتی از جمله اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور محکوم کرده بود.
🔹بر اساس حکم دادگاه، شارمین میمندی نژاد به عنوان لیدر فکری جمعیت در اتهامات تشویق به فساد و فحشا، توهین به مقدسات و اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور مجرم شناخته و در مجموع به ۹ سال حبس محکوم شده است. در این میان آنچه عجیب به نظر میرسد این است که چگونه افرادی که پرونده جاری در محاکم قضایی داشته به راحتی از کشور گریختهاند؟ بنابر برخی اطلاعات کسب شده، ظاهرا ممنوعالخروجی این محکومان تمدید نشده بوده و آنها از مرز قانونی از کشور خارج شدهاند.
🔹در هر حال باز هم تعلل، ترک فعل یا اهمال کاری بخشهایی از دستگاه قضایی منجر به این اتفاق شده که فردی با اتهام سنگین تبانی علیه امنیت کشور به همین راحتی و ظاهرا از طریق مرز رسمی و به صورت قانونی از کشور گریخته است.
🔻۴- اعتبار بخشی به عنصر ضد نظام
🔹اتفاق تلخ دیگری که هفته گذشته رقم خورد و متاسفانه باز هم پای دستگاه قضایی در میان بود مربوط به حضور حسین سلاح ورزی به عنوان سخنران در یک همایش رسمی قوه قضائیه بود. این در حالی است که سلاح ورزی در ایام اغتشاشات پاییز گذشته به صورت علنی علیه نظام جمهوری اسلامی توئیت می زد.
🔹آیا این بازی با امنیت روانی جامعه نیست که مردم می بینند افرادی با سابقه لگدپراکنی به جمهوری اسلامی از سوی دستگاه رسمی تامین حقوق مردم، تایید می شوند و به آنها تریبون رسمی داده میشود؟
🔹از سوی دیگر انتخاب غیر قانونی سلاح ورزی به ریاست اتاق بازرگانی در حالی که صلاحیت او رد شده بود، هفته گذشته حواشی زیادی ایجاد کرد. در حالیکه دولت مصرّ بر کنار رفتن سلاح ورزی به دلیل عدم شایستگی و صلاحیت است و مراجع رسمی و قانونی هم صلاحیت او را رد کرده اند، در یک انتخابات عجیب و غریب، او به عنوان رئیس اتاق بازرگانی ایران انتخاب شد. اما درست زمانی که خبرگزاری رسمی دولت خبر برکناری این عنصر فتنه گر را منتشر می کند و خود او همچنان اصرار بر ماندن در این پست مهم و حساس دارد، دستگاه قضایی با تریبون دادن به او آن هم در همایشی با عنوان «امنیت قضائی»، عملا با نظر دولت و مراجع رسمی نظارتی و امنیتی، مخالفت کرده و صلاحیت سلاح ورزی را تایید کرده است!
بخش اول یادداشت در لینک زیر:
https://eitaa.com/5947/1138
🔺به کانال هفتهنامه ۹دی بپیوندید🔻
http://eitaa.com/joinchat/389742592Cfbd77cc21a
.
♻️ حمید رسایی مسئول کمیته انتخابات شریان شد
وظیفه این کمیته رصد و پیگیری تحولات انتخابات مجلس و انتخابات خبرگان در اسفند امسال است. این کمیته جمعبندی خود در سه محور اصل حضور انتخاباتی شورای راهبردی یاران انقلاب (شریان)، چگونگی ائتلاف با دیگر تشکلهای انتخاباتی یا معرفی لیست به صورت مستقل را به شورای مرکزی ارائه میکند. گفتنی اقدامات قانونی برای فعالیتهای سیاسی و انتخاباتی شریان نیز صورت گرفته است.
آیگپ / ایتا / تلگرام / اینستاگرام
♻️@sharyaan_org
🔺عضو کانال حمید رسایی شوید🔻
eitaa.com/rasaee
eitaa.com/rasaee
5.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
♻️ تفاوت شعار با عمل
🔺برای دیدن یادداشتهای حمید رسایی عضو کانال شوید🔻
Rubika.ir/rasaee
eitaa.com/rasaee
T.me/www_rasaee_ir
twitter.com/hamidrasaee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🎥 نظر اشپیتیم آرفی، فوتبالیست آلمانی سابق پرسپولیس و تراکتور درباره ایران و ناراحتیش از اینکه یه عده ایرانی بهش میگن تو دیوانهای که ایران موندی
🔺عضو کانال حمید رسایی شوید🔻
eitaa.com/rasaee
eitaa.com/rasaee
هدایت شده از هفته نامه ۹ دی
.
🔰خاموشی نظارت بر سازمان اوقاف/ بخش اول
🔸گزارش ۹دی درباره چرایی تعلل مجلس و سازمان بازرسی در نظارت، تحقیق و تفحص از سازمان اوقاف و امور خیریه
🔻مصونیتسازی برای سازمان اوقاف برخلاف نظر رهبر انقلاب
🔹طی هفته های اخیر طرح یک ادعا درباره موقوفه ای در استان قزوین بار دیگر نگاه رسانه ها و مردم را معطوف به سازمان اوقاف کرد. در شماره گذشته ۹دی با اشاره به این ماجرا اهمیت مساله تبعیض و لزوم توجه دستگاه قضایی و نهادهای نظارتی و مسولان اوقاف نسبت به این ضلع مهم از سه گانه مهم فقر، فساد و تبعیض در برقراری عدالت را متذکر شدیم. در کنار این طی هفتههای گذشته چندبار سرنوشت موضوع تحقیق و تفحص مجلس از سازمان اوقاف و امور خیریه مورد مطالبه نمایندگان مجلس قرار گرفت و به رسانهها کشیده شد.
🔹 ۲۲خردادماه سال ۱۴۰۱ برای اولین بار یکی از نمایندگان مجلس از تحقیق و تفحص مجلس از سازمان اوقاف خبر داد. حجت الاسلام مجید نصیرایی سخنگوی وقت کمیسیون فرهنگی مجلس در آن روز به رسانه ها اعلام کرد: «در جلسه امروز تقاضای نمایندگان برای تحقیق و تفحص از سازمان اوقاف در مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در این جلسه که با حضور حجت الاسلام خاموشی رئیس سازمان اوقاف برگزار شد، نمایندگان مطالب خود را مطرح کردند و رئیس سازمان اوقاف نیز پاسخهای خود را عنوان کرد. یکی از مطالبی که تقاضاکنندگان برای تحقیق و تفحص از سازمان اوقاف مطرح میکردند، استفاده بهینه از موقوفات بود و موضوع دیگر نیز بحث سرمایهگذاری سازمان اوقاف در بخشهای مختلف بود که توسط نمایندگان مطرح شد.»
🔹در ادامه و حدود ۵ ماه بعد، روز یازدهم آبان ماه ۱۴۰۱ بود که حسینعلی حاجی دلیگانی سخنگوی هیات ردیسه مجلس هنگام اعلام دستور کار جلسه علنی مجلس، موضوع گزارش کمیسیون فرهنگی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان اوقاف و امور خیریه کشور را به عنوان دستور جلسه قرائت کرد.
🔹تا اینکه روز ۲۱ خردادماه امسال ولی الله بیاتی نماینده مردم تفرش و آشتیان در مجلس خطاب به قالیباف رئیس مجلس گفت: «بیش از ۱۴۱ نفر تحقیق و تفحص از سازمان اوقاف و امور خیریه را امضا کردهاند و تاکید شد که این موضوع خارج از نوبت مطرح شود. ضروری است به نظر نمایندگان احترام بگذارید و تحقیق و تفحص در دستورکار مجلس قرار گیرد.» قالیباف هم در پاسخ گفت: آن را در زمان مقرر در دستورکار قرار خواهیم داد.
🔹در همان روز هادی بیگینژاد نماینده مردم ملایر در تذکر آئین نامهای خطاب به قالیباف گفت: «موضوع طرح تحقیق و تفحص از اوقاف مدتها است که مطرح شده، اما شما اجازه نمیدهید که کار پیش برود این در حالی است که مسئولان زیادی (حداقل در شهر ما) به دلیل عملکرد یک یا دو درصد، در معرض اتهام قرار گرفتهاند. اجازه دهید روند بررسی این تحقیق و تفحص که یک سال است آماده شده، پیش برود چرا که نباید به خاطر یک درصد، کل مسئولان زیر سوال بروند و بدبینی ایجاد شود.»
🔹رییس مجلس هم در پاسخ به این تذکر گفت: «به این نکته توجه کنید که من مانع این تحقیق و تفحص نیستم و این حق را نیز ندارم. به آقای میرمحمدی که این طرح را امضا کرده و پیگیر آن است نیز گفتهایم که شهرستانهای مختلف و استانهای مختلف با موضوع اوقاف درگیر هستند. با اوقاف توافقی شده و صورتجلسه هم تنظیم شد و حداقل شخص بنده در این خصوص سه جلسه گذاشتم که آقای میرمحمدی نیز در جریان است، همچنین این موضوع در جلسه سران هم مطرح شد و حتی موضوعات فقهی را پیگیری کردیم. قرار شد موضوع تحقیق و تفحص هفته قبل مجدداً با اولویت قرار گرفتن موضوعات دیگر، به نوعی دنبال شود که گفتم اجازه دهید بحث ملی در حوزه این موضوعات را توافق کرده و حل و فصل کنیم و بعد به این موضوعات برسیم که دوستان مخالفت کردند و گفتند چنانچه آن موضوعات حل شود یا خیر، موضوع ما باید پیگیری شود که ما نیز موافقت کردیم.»
🔹بیگی نژاد در همین رابطه در گفتگو با رسانهها گفت: «آقای قالیباف پشت تریبون مجلس اعلام کرد به دلیل اختلاف نظرهایی که از نظر حقوقی و فقهی وجود داشت، این تحقیق و تفحص اعلام وصول نشده است. اما چون زمان آن طولانی شد، تصمیم گرفته شد تحقیق و تفحص انجام شود و ابهامات شرعی و سیاسی هم جداگانه دنبال شود». این نماینده در پاسخ به این پرسش که نهایتا آیا تحقیق و تفحص در دستور کار قرار گرفت یا نه، گفت: «در دستور قرار گرفته است، اینکه چه زمانی طرح شود ممکن است یک هفته یا دو هفته یا بیشتر شود. پس از رایگیری، هیات رییسه تحقیق و تفحص و سایر اعضای مورد نظر انتخاب میشوند.»
ادامه یادداشت در بخش دوم👇
https://eitaa.com/5947/1133
🔻به کانال هفتهنامه ۹دی بپیوندید🔺
http://eitaa.com/joinchat/389742592Cfbd77cc21a
هدایت شده از هفته نامه ۹ دی
🔰خاموشی نظارت بر سازمان اوقاف/ بخش دوم
🔻ابهامات فقهی مانع تحقیق و تفحص اوقاف یا توصیههای غیرقانونی!؟
🔹پیگیریهای ۹دی نشان میدهد که در پشت این بهانههای رسمی، دلایل دیگری وجود دارد که علت اصلی تاخیر و توقف در تحقیق و تفحص را باید در میان آنها جست؛ نه در وجود ابهامات فقهی میان مجلس و سازمان اوقاف. البته این به معنای نفی وجود ابهامات فقهی در این طرح نیست؛ نکته این است که اگر اراده و عزم جدی بر انجام کار وجود داشت، مدت زمان یکسال، برای رفع این ابهامات و اجرایی شدن طرح تحقیق و تفحص از اوقاف در مجلس، زمان قابل توجهی بود.
🔹جالب آنکه حتی بعد از داغ شدن دوباره موضوع در رسانهها و مجلس، همچنان زمان دقیق و مشخصی از سوی رئیس و هیات رئیسه برای شروع به کار هیات تحقیق و تفحص اعلام نشده است و طبق سخنان نماینده ملایر، حتی رایگیری برای انتخاب هیات رئیسه و سایر اعضای تحقیق و تفحص از اوقاف هم هنوز صورت نگرفته است!
🔹یکی از مهمترین حرفهای غیررسمی در همین رابطه، مصون دانستن سازمانها و نهادهای زیر نظر رهبر انقلاب از نظارت و بازرسی، در نگاه برخی سیاسیون به ویژه برخی از اصولگرایان است. سابقه تاریخی نشان داده جریاناتی در میان اصولگرایان هستند که نسبت به افراد و نهادهای منصوب و منسوب به رهبر انقلاب، مصونیت نظارتی قائل هستند. البته باید توجه داشت که این نگاه در برخی افراد برخاسته از نگاه شأنیت و اعتقاد قلبی آنها به ولایت فقیه است اما برخی دیگر این را بهانه کردهاند و در حقیقت برای پوشاندن کم کاریها، خطاها، ضعفها و ترک فعلهای خود و افراد جریانشان چنین بهانهای را به زبان میاورند که متاسفانه در برخی موارد هم این خط منجر به فرار از پاسخگویی در برابر نهادهای نظارتی و ایجاد حاشیه امن برای فساد اداری و مالی میشود.
🔹در مقابل امام خامنهای برای جلوگیری از همین مسائل، همواره بر شفافیت و نظارت همه جانبه تأکید داشتهاند و هیچ نهاد و شخصی را مستثنی از نظارت و بازرسی و پرسشگری ندانستهاند حتی مسئولین منصوب و افراد منتسب به خودشان را و همواره تاکید کردهاند که هیچ کس فوق نظارت نیست.
🔻هیچ فرد و نهادی، فوق نظارت نیست
🔹رهبر انقلاب در این خصوص میفرماید: «هیچ کس فوق نظارت نیست چه برسد به دستگاههای مرتبط با رهبری. بنابراین همه باید نظارت شوند. نظارت بر کسانی که حکومت میکنند - چون حکومت به طور طبیعی به معنای تجمّع قدرت و ثروت است؛ یعنی اموال بیتالمال و اقتدار اجتماعی و اقتدار سیاسی در دست بخشی از حکّام است. برای این که امانت به خرج دهند و سوء استفاده نکنند و نفسشان طغیان نکند، یک کار لازم و واجب است و باید هم باشد... بنابراین چنین نیست که دستگاههای مربوط به رهبری از نظارت معاف باشند؛ نه، به نظر ما بازرسیها لازم است.» (۹ اسفند ۷۹)
🔹بر همین اساس وقتی فرمان هشت مادهای مبارزه با فساد را صادر کردند، فرمودند: «منسوبین من هم معاف نیستند/ هیچ شخص یا نهادی نمیتواند با عذر انتساب به اینجانب یا دیگر مسئولان کشور، خود را از حسابکشی معاف بشمارد.» (فرمان هشت مادهای اردیبهشت ۸۰)
🔹اتفاقا یک بار وقتی نمایندگان مجلس قصد بررسی عملکرد صدا و سیما را داشتند، برخی انتصاب رییس این سازمان توسط امام خامنهای را بهانهای دانستند برای جایز نبودن این نظارت که رهبر انقلاب خطاب به آنها فرمودند:
🔹«یکی از اين اعتراضها، اعتراض به صدا و سيما بود و اينكه بعضي ميگويند اگر چنانچه صدا وسيما را نقد كنيم، برخلاف رهبري مطلبي گفتهايم؛ چرا! چون رهبري رئيس صدا وسيما را معين ميكند! اگر واقعاً ملاك اين باشد، كه آدم بايد به هيچكس اعتراض نكند؛ چون رئيس قوه قضائيه را هم رهبري انتخاب ميكند، رئيس جمهور هم بعد ازانتخابات، تنفيذ رهبري دارد؛ ميگويد نصب كردم. پس بايد به هيچكس اعتراض نكرد. نه آقا، اولاً صدا وسيما را رهبري اداره نميكند؛ اين معلوم باشد. صداوسيما را رئيس صدا و سيما اداره ميكند و رهبري هم در موارد زيادي اعتراضهائي دارد، انتقاد شما از صدا وسيما مطلقاً به رهبري منتقل نميشود. شما حق داريد انتقاد كنيد؛ هيچ اشكالي ندارد.» (۷ مهر ۸۷)
🔹با وجود این تاکیدات علنی امام خامنهای، اما بررسی ۹ دی از هیات رییسه مجلس نشان میدهد که سازمان اوقاف برای رها شدن از نظارت مجلس به برخی مسئولان دفتر رهبری پناه برده و انجام تحقیق و تفحص را سبب ایجاد مشکلاتی در روند کاری خود دانستهاند. پس از این به مجلس توصیه شده که فعلا تحقیق و تفحص انجام نشود! این اتفاق به شکل دیگری در خصوص انجام بازرسی توسط سازمان بازرسی صورت گرفته است!
ادامه یادداشت در بخش سوم👇
https://eitaa.com/5947/1134
🔻به کانال هفتهنامه ۹دی بپیوندید🔺
http://eitaa.com/joinchat/389742592Cfbd77cc21a
.
♻️ پاسخ امام خامنهای به نامه رییس مجلس درباره تحقیق و تفحص از نهادهای مرتبط با رهبر انقلاب
حکم حکومتی صریح رهبر انقلاب در اجازه دادن، تایید و تأکید بر نظارت عام مجلس شورای اسلامی بر نهادهای زیرنظر رهبری در پاسخ به نامه ریاست مجلس
هیأت رییسه مجلس تاکنون هیچ توضیحی درباره اینکه چرا علیرغم تأکیدات مکرر ولی فقیه، با توصیه این و آن، تحقیق و تفحص از سازمان اوقاف را از دستور کار مجلس خارج کرده، نداده!
آیا ۲۰۱ نمایندهای که به بخشنامه وزارت کشور معترض شدند، برای تعطیلی نظارت در مجلس هم رگ گردنشان باد میکند؟!
🔹این پستها را ببینید:
https://eitaa.com/rasaee/9516
https://eitaa.com/rasaee/9517
🔺برای دیدن یادداشتهای حمید رسایی عضو کانال شوید🔻
https://eitaa.com/joinchat/389677056C798a6dc5a1