هدایت شده از کانال رسمی مفسر قرآن استاد الهـــیدوست
🔷 سوابق اجرائی- اجتماعی حضرت آیت الله حمید الهی دوست
🔹عضو هیئت علمی و استادیار دانشگاه بین المللی جامعة المصطفی العالمیه
🔹مدیر گروه تفسیر و علوم قرآن و فقه و اصول و مدیر مدرسه عالی علوم اسلامی جامعة المصطفی العالمیه
🔹مدیر گروه تفسیر و علوم قرآن معاونت پژوهش حوزه علمیه اصفهان
🔹مدیر گروه تفسیر و علوم قرآن مرکز آموزش های تخصصی حوزه علمیه اصفهان
🔹مدیر عامل مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت رسول امین
🔹عضو هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی استان اصفهان
🔹عضو کمیسیون پژوهش مرکز مدیریت حوزه علمیه برادران استان اصفهان
🔹عضو کارگروه قرآن و حدیث مرکز مدیریت حوزه علمیه برادران استان اصفهان
🔹عضو شورای عالی پژوهش مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران استان اصفهان
🔹عضو هیئت امنای خیریه ی ناصرین
🔹دریافت نشان ملی در مراسم تکریم چهره های قرآنی یادواره مرحوم استاد محمد تقی مروّت سال 1395
🔹پیشکسوت در رشته تفسیر قرآن
🔹کاندیدای ششمین دورهی مجلس خبرگان رهبری با کد ۱۶
✍ به کانال رسمی آیت الله الهیدوست بپیوندید
🌐 @elahydoost
هدایت شده از اصفهان - خبرگزاری فارس
برای کسب حق تعیین سرنوشت سالها مبارزه کردهایم
🔹آیت الله الهی دوست، نامزد ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری حوزه انتخابیه استان اصفهان: اگر در انتخابات شرکت نکنیم، اجازه میدهیم که دیگران برای ما تصمیم بگیرند و سرنوشت ما را رقم بزنند در همین راستا تاثیرگذاری در سرنوشتمان یک عطیه الهی است که پیش از انقلاب از آن برخوردار نبودیم و نباید خودمان را از این عطیه سلب کنیم.
farsnews.ir/atieh_tavasoli/1709146529450542475
@isffarsna
هدایت شده از کانال رسمی مفسر قرآن استاد الهـــیدوست
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🌿🍂
🌸
❣️
🌹
#تفسیر_ پیشینه بسم الله در قرآن و برکات آن
اولین بسم الله طبق گزارش قرآن، سخن حضرت نوح علیه السلام به هنگام ورود به کشتی که فرمود:بسم الله مجراها و مرساها (هود/ 41) حرکت و توقف این کشتی با نام خداوند است.
دومین بسم الله را قرآن از زبان حضرت سلیمان که از پیامبران بنی اسرائیل است گزارش نموده که به هنگام نگارش نامه به بلقیس نوشت إنه من سلیمان و إنه بسم الله الرحمن الرحیم ألّا تعلو علیّ و أتونی مسلمین (نمل/31) یعنی بنام خداوند رحمان و رحیم در برابر من گردنکشی ننموده و با روحیه تسلیم یا با اسلام و توحید نزد من آیید.
سومین بسم الله در اول همه سوره های قرآن به جز سوره توبه آمده است بنابراین بسم الله از مشترکات سه شریعت الهی، شریعت نوح ع و شریعت موسی ع و شریعت پیامبر اعظم اسلام صلی الله علیه و آله است.
اما اینکه بسم الله از مشترکات ادیان است نشانه این است که مشترکات ادیان، نیازهای دائمی انسان است و انسان همواره برای تکامل خود به این مشترکات نیازمند است.
به بیان دیگر، مشترکات ادیان، فَرا زمانی و فَرا مکانی است و تحوُّل ناپذیر است.
✍ به کانال رسمی آیت الله الهیدوست بپیوندید
🌐 @elahydoost
🌹
🌺
🌸
🌿🍃
🍃🌺🍃
💐🍃🌿🌸🍃🌸🌹🌺
هدایت شده از کانال رسمی مفسر قرآن استاد الهـــیدوست
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🌿🍂
🌸
❣️
🌹
#تفسیر_ پیشینه ی حمد الهی در قرآن
یکی از حقایق مشترک در شرایع آسمانی موضوع حمد و ثنای خداوند متعال است بلکه قبل از آمدن شرایع الهی، حمد خداوند متعال سابقه داشته چنانچه قرآن کریم از ملائکه خود گزارش می کند که هنگامی که خداوند به ملائکه فرمود: من در زمین خلیفه قرار خواهم داد ملائکه از روی تعجب یا انکار پاسخ دادند که آیا در زمین کسانی را قرار می دهی که در زمین فساد می کنند و نحن نسبّح بحمدک و نقدّس لک بقره/۳۰ و حال آنکه ما تسبیح گوی تو (ای خداوند) همراه با حمد و ستایش هستیم.
بعد از حمد ملائکه در اولین شریعت آسمانی، خداوند به حضرت نوح (ع) به هنگام سوار شدن به کشتی عرضه می دارد بگو حمد خدایی را که ما را از شر ظالمان نجات داد. فاذا اسْتَوَيْتَ أَنْتَ وَمَنْ مَعَكَ عَلَى الْفُلْكِ فَقُلِ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي نَجَّانَا مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمِينَ (مؤمنون/٢٨)
دومین پیامبر صاحب شریعت حضرت ابراهیم علیه السلام عرضه می دارد الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي وَهَبَ لِي عَلَى الْكِبَرِ إِسْمَاعِيلَ وَإِسْحَاقَ إِنَّ رَبِّي لَسَمِيعُ الدُّعَآءِ (ابراهیم/٣٩) و خداوند متعال را بخاطر اعطای فرزند در دوران پیری حمد و ستایش می کند.
در شریعت حضرت موسی (علیه السلام) قرآن کریم حمد و ثنایش خداوند را از زبان حضرت داوود و سلیمان علیهما السلام) که از پیامبران بنی اسرائیل و تابع حضرت موسی (علیه السلام) هستند گزارش نموده که ستایش خداوند را به إزاء برتری دادن آنان بر بسیاری از مخلوقات نقل نموده و می فرماید : وَلَقَدْ آتَيْنَا دَاوُودَ وَسُلَيْمَانَ عِلْمًا وَقَالَا الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي فَضَّلَنَا عَلَىٰ كَثِيرٍ مِنْ عِبَادِهِ الْمُؤْمِنِينَ (نمل/١٥)
در شریعت حضرت عیسی علیه السلام باید گفت : قرآن کریم مصدق بودن انجیل نسبت به تورات را گزارش نموده و اینکه معارف این دو کتاب آسمانی یکی است بنا براین حمد و ستایش در انجیل نیز ثابت می شود چنانچه می فرماید:
وَرَسُولًا إِلَىٰ بَنِيٓ إِسْرَآئِيلَ أَنِّي قَدْ جِئْتُكُمْ بِآيَةٍ مِنْ رَبِّكُمْ أَنِّيٓ أَخْلُقُ لَكُمْ مِنَ الطِّينِ كَهَيْئَةِ الطَّيْرِ فَأَنْفُخُ فِيهِ فَيَكُونُ طَيْرًا بِإِذْنِ اللَّهِ وَأُبْرِئُ الْأَكْمَهَ وَالْأَبْرَصَ وَأُحْيِي الْمَوْتَىٰ بِإِذْنِ اللَّهِ وَأُنَبِّئُكُمْ بِمَا تَأْكُلُونَ وَمَا تَدَّخِرُونَ فِي بُيُوتِكُمْ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَةً لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ
وَمُصَدِّقًا لِمَا بَيْنَ يَدَيَّ مِنَ التَّوْرَاةِ وَلِأُحِلَّ لَكُمْ بَعْضَ الَّذِي حُرِّمَ عَلَيْكُمْ وَجِئْتُكُمْ بِآيَةٍ مِنْ رَبِّكُمْ فَاتَّقُوا اللَّهَ وَأَطِيعُونِ (آل عمران/ ۵۰_۴۹)
بنابراین حمد خداوند در شریعت حضرت عیسی(ع) نیز وجود داشته است.
اما در شریعت اسلام نیز در آیات متعدد از حمد و ثنای الهی سخن به میان آمده است و از جمله درابتدای پنج سوره حوامد (سوره حمد، انعام، کهف و فاطر) از حمد الهی سخن گفته شده است.
بنابراین حمد الهی از مشترکات ادیان است و مشترکات ادیان، نیازهای دائمی انسان است. یعنی انسان به ستایش کامل مطلق یعنی خداوند متعال، گرایش دارد.
✍ به کانال رسمی آیت الله الهیدوست بپیوندید
🌐 @elahydoost
🌹
🌺
🌸
🌿🍃
🍃🌺🍃
💐🍃🌿🌸🍃🌸🌹🌺
هدایت شده از دار القرآن الکریم اصفهان شعبه ۳۱
🌹دعای ۲۵ صحیفه ی سجادیه🌹
دعای آن حضرت در معرّفی گام های شیطان و راهکار جلوگیری از آن
﴿۶﴾وَ أَعِذْنِي وَ ذُرِّيَّتِي مِنَ اَلشَّيْطَانِ اَلرَّجِيمِ، فَإِنَّكَ خَلَقْتَنَا وَ أَمَرْتَنَا وَ نَهَيْتَنَا وَ رَغَّبْتَنَا فِي ثَوَابِ مَا أَمَرْتَنَا وَ رَهَّبْتَنَا عِقَابَهُ ، وَ جَعَلْتَ لَنَا عَدُوّاً يَكِيدُنَا، سَلَّطْتَهُ مِنَّا عَلَى مَا لَمْ تُسَلِّطْنَا عَلَيْهِ مِنْهُ، أَسْكَنْتَهُ صُدُورَنَا ، وَ أَجْرَيْتَهُ مَجَارِيَ دِمَائِنَا ، لاَ يَغْفُلُ إِنْ غَفَلْنَا، وَ لاَ يَنْسَى إِنْ نَسِينَا، يُؤْمِنُنَا عِقَابَكَ، وَ يُخَوِّفُنَا بِغَيْرِكَ.
(۶) و مرا و نسلم را از شیطان راندهشده پناه ده؛ چرا که تو ما را آفریدی و به ما امر و نهی فرمودی و ما را در ثواب آنچه به آن امر کردی ترغیب و به عذاب آنچه از آن نهی فرمودی تهدید کردی؛ و برای ما دشمنی قرار دادی که با ما نیرنگ میکند و او را بر ما تسلّطی دادی که ما را به آن اندازه بر او تسلّط نیست؛ در دلهایمان جایش دادی و در رهگذرهای خونمان روانش ساختی، اگر ما از او غفلت ورزیم، او از ما غافل نمیشود؛ و اگر او را فراموش کنیم، او ما را فراموش نمیکند؛ ما را از عذاب تو ایمنی میدهد و از غیر تو میترساند.
﴿۷﴾ إِنْ هَمَمْنَا بِفَاحِشَةٍ شَجَّعَنَا عَلَيْهَا، وَ إِنْ هَمَمْنَا بِعَمَلٍ صَالِحٍ ثَبَّطَنَا عَنْهُ، يَتَعَرَّضُ لَنَا بِالشَّهَوَاتِ ، وَ يَنْصِبُ لَنَا بِالشُّبُهَاتِ ، إِنْ وَعَدَنَا كَذَبَنَا، وَ إِنْ مَنَّانَا أَخْلَفَنَا، وَ إِلاَّ تَصْرِفْ عَنَّا كَيْدَهُ يُضِلَّنَا ، وَ إِلاَّ تَقِنَا خَبَالَهُ يَسْتَزِلَّنَا .
(۷) چون آهنگ کار زشتی کنیم، ما را بر آن دلیر کند؛ و چون قصد کار شایستهای کنیم، ما را از آن باز دارد؛ ما را به شهوات جرات و گستاخی میدهد و بنای شبههها را برای ما برپا میکند؛ اگر به ما وعده دهد، دروغ میگوید؛ و اگر به آرزویمان نشاند، تخلف میکند؛ و اگر تو نیرنگش را از ما نگردانی، ما را گمراه میکند؛ و اگر از فسادش حفظمان نکنی، ما را به لغزش میاندازد.
﴿۸﴾ اَللَّهُمَّ فَاقْهَرْ سُلْطَانَهُ عَنَّا بِسُلْطَانِكَ حَتَّى تَحْبِسَهُ عَنَّا بِكَثْرَةِ اَلدُّعَاءِ لَكَ فَنُصْبِحَ مِنْ كَيْدِهِ فِي اَلْمَعْصُومِينَ بِكَ.
(۸) خدایا! سلطهاش را نسبت به ما با سلطنتت مغلوب کن تا به سبب کثرت دعایمان به پیشگاهت، او را از ما باز داری؛ پس به وسیلۀ تو، از نیرنگش در زمرۀ حفظشدگان از شرّ او قرار گیریم.
╭━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╮
شعبه ۳۱ دارالقرآن الکریم اصفهان
https://eitaa.com/darolquran31
╰━═━⊰ 🍃🌸🍃 ⊱━═━╯
هدایت شده از کانال رسمی مفسر قرآن استاد الهـــیدوست
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🌿🍂
🌸
❣️
🌹
#تفسیر_ اهمیت یاد خداوند.
ماه مبارک رمضان ماه دعا و یاد خدا است چرا که در وسط آیات روزه، فراز وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌ أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ فَلْيَسْتَجِيبُوا لِي وَلْيُؤْمِنُوا بِي لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ (بقره/١٨٦) آمده که به خواندن خداوند دعوت می کند به علاوه که دعاهای متعدد شب و روز ماه رمضان مثل دعای ابوحمزه ثمالی و دعای افتتاح و دعای سحر نشان می دهد این ماه، ماه دعا و یاد خداوند متعال است.
دعا نیز گاهی به معنای خواندن خداوند و گاهی به معنای خواستن از
او است. از اینرو می توان دعا را به یاد خداوندکه همان خواندن او است ترجمه نمود در باب اهمیت یاد خداوند باید گفت :
اولاً قرآن می فرماید: فَاذْكُرُونِيٓ أَذْكُرْكُمْ (بقره/١٥٢)مرا یاد کنید تا شما را یاد کنم. پس یاد خداوند زمینه اینکه خداوند ما را مورد توجه خود قرار دهد را فراهم می کند.
ثانیاً می فرماید: وَاذْكُرُوا اللَّهَ كَثِيرًا لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ (انفال/45) بنابراین یاد زیاد خداوند موجب فلاح و رستگاری است.
ثالثاً فرموده:أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ ( رعد/٢٨) بنابراین یاد خداوند آرامش بخش انسان است و او را از نگرانی نجات می دهد.
✍ به کانال رسمی استاد الهیدوست بپیوندید
🌐 @elahydoost
🌹
🌺
🌸
🌿🍃
🍃🌺🍃
💐🍃🌿🌸🍃🌸🌹🌺
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🌿🍂
🌸
❣️
🌹
﷽
🔷 تقدیم به مادر سادات حضرت زهرا سلام الله علیها
🔹معرفی بخشی از فعالیت های اجرایی مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت رسول امین صلی الله علیه و آله و سلّم:
۱-مجری برنامه های آموزش قرائت و تفسیر
۲-طرح قرآنی رتّل
۳-دوره های حفظ کل قرآن کریم
۴-تثبیت و مرور برای حافظان
۵: تولید منشورات قرآنی از جمله آن:
1.تقدیم و تأخیر در قرآن کریم و اسرار آن انتشارات نسیم حیات چاپ 1396 شمسی
2.تضمین در قرآن از نگاه مفسران انتشارات مرکز بین المللی ترجمه و نشر المصطفی (ص) چاپ 1397 شمسی
3.سیری در آیات موضوعی «خداشناسی، معاد شناسی، انسان سازی» انتشارات نسیم حیات چاپ 1396 شمسی
4.تضمین نحوی در قرآن از منظر المیزان انتشارات نسیم حیات چاپ 1397 شمسی
5.رسالة فی اشتراک الأحکام بین العالم و الجاهل انتشارات نور الحیات چاپ 1398 شمسی
6.بر کرانه ادب قرآن (درسنامه تفسیر آموزشی ادبی) انتشارات نور الحیات چاپ 1400 شمسی
7. مجموعه مقالات قرآن پژوهی انتشارات آیینه هستی چاپ 1401 شمسی
8. شناخت نامه مفاتیح الجنان انتشارات نور الحیات چاپ 1402 شمسی
9. سیری در مفاتیح الجنان انتشارات نور الحیات چاپ 1402 شمسی
10.گلستان ضرب المثل های قرآنی انتشارات جامعة القرآن الکریم چاپ 1395 شمسی
آدرس: خ باهنر کوی ۶(رسالت)پ ۳۴
همراه: 09358832733
🌸 شماره کارت حمایت مؤسسه:
6037998152038989
✍ لینک کانال مؤسسه:
📚 🍃https://eitaa.com/rasooleamin
🌹
🌺
🌸
🌿🍃
🍃🌺🍃
💐🍃🌿🌸🍃🌸🌹🌺
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🌿🍂
🌸
❣️
🌹
#معرفی_کتاب
کلیدهای تفسیر قرآن کریم
مؤلف:حمید الهی دوست
خلاصه کتاب:
این اثر که به کلیدهای تفسیر قرآن کریم نامیده شده به قواعد تفسیر قرآن پرداخته و دارای شش فصل می باشد.
توضیحات بیشتر:
فصل اول:از مصدّق و مهیمن بودن قرآن یعنی مشترکات کتب آسمانی و نوآوری ها و ابتکارات قرآن و افضیلت قرآن بر سایر کتب آسمانی یاد نموده است.
فصل دوم:به تفسیر قرآن به قرآن، گونه های مختلف تفسیر قرآن به قرآن، غرر آیات(آیات برجسته قرآن)، محکم و متشابه در قرآن، تفسیر من یشاء در قرآن و سرانجام به بطن و تأویل و عدم اختصاص راسخان در علم به اهل بیت علیهم السّلام و اختصاص مرتبه عالیه رسوخ به آنان پرداخته است.
فصل سوم:به سیاق و اقسام آن، معنای لعل و ألم تر، لیت و لو تمنّی، سرّ تعبیر به لنعلم در مورد خداوند در قرآن، معنای مثل، کاربردهای افعل تفضیل، نقش تضمین نحوی در قرآن و فوائد آن، جواز استعمال لفظ در بیش از یک معنا و معنای تفسیر به رأی شخصی پرداخته است.
فصل چهارم:اقسام معیت در قرآن، راز تقدیم و تأخیر واژه ها در قرآن، راز حقانیت وعده های الهی، اقسام ردع و الفاظ آن، تنزیل و اقسام آن اختصاص دارد.
فصل پنجم:معنای رجوع انسان به خداوند و رجوع امور به خداوند، معنای فراز «فی سبیل الله» و فراز «علی حبه»، معنای لقاء الله و برکات استغفار را در بر دارد.
فصل ششم:گونه شناسی روایات تفسیری و حجیت خبر واحد در باب تفسیر
فصل هفتم:کاربردهای قرائت و ترجیح قرائت حفص از عاصم وتفسیر برخی آیات مشکله راشامل می شود.
📚 🍃https://eitaa.com/rasooleamin
🌹
🌺
🌸
🌿🍃
🍃🌺🍃
💐🍃🌿🌸🍃🌸🌹🌺
32.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💌 رقابت قرآنی خانوادههای قرآنی استان اصفهان با داوری اساتید و داوران باسابقه و برتر استانی و کشوری (سرکار خانم استاد زهره قلع ریز و جناب استاد منصور سرشوق و جناب استاد محمد رضا الهی دوست ) در برنامه مسابقه ۱۱۴
▫️ شنبه و یکشنبه ۱۸ و ۱۹ اسفند
▫️ ساعت ۱۴:۰۰
▫️ از شبکه افق سیما
57.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💌 رقابت قرآنی خانوادههای قرآنی استان اصفهان با داوری اساتید و داوران باسابقه و برتر استانی و کشوری (سرکار خانم استاد زهره قلع ریز و جناب استاد منصور سرشوق و جناب استاد محمد رضا الهی دوست ) در برنامه مسابقه ۱۱۴
▫️ شنبه و یکشنبه ۱۸ و ۱۹ اسفند
▫️ ساعت ۱۴:۰۰
▫️ از شبکه افق سیما