رستا، رسانه تعلیم و تربیت ایران
🇮🇷روایت مدرسه|ویژهنامه پایگاه خبری تحلیلی رستا 🔅اینجا روایتهای کمتر شنیده شده از معلمان سرزمینمان
زمزمه محبت.pdf
1.25M
🇮🇷روایت مدرسه|ویژهنامه پایگاه خبری تحلیلی رستا
🔅اینجا روایتهای کمتر شنیده شده از معلمان سرزمینمان را میخوانید:
زمزمه محبت
📝شماره سوم روایت مدرسه رستا تحت عنوان “زمزمه محبت” با روایت زهره ناظمی، معلم پایه اول برخوار اصفهان منتشر شد. زهره ناظمی در گفتوگو با روایت مدرسه از تلخ و شیرین تدریس به مهمانان کوچک خانهاش میگوید.
در این شماره روایت مدرسه پای صحبت خانممعلمی نشستیم که نه به کرونا اجازه جولان در کلاسهایش را داد و نه گذاشت تنگناهای اقتصادی، مانعی برای تحصیل کودکان شهرش باشد.
✍به قلم: مطهره مظهری
صفحه آرایی: امیررضا مهراد
✔️رستا، رسانه تعلیم و تربیت ایران
@rastakhabar_ir
20141.pdf
3.23M
📚 #گزارش_کارشناسی | بررسی راهکارهای تقویت نظام آموزش و پرورش رسمی عمومی
📌 در بخشی از چکیده گزارش «بررسی راهکارهای تقویت نظام آموزش و پرورش رسمی عمومی» توسط مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی آمده است:
🔸نظام آموزشوپرورش با توجه به چالشهایی که عمدتاً ریشه در تمرکز شدید اختیارات مالی و اداری در ستاد وزارتخانه دارد، با مشکلات و مسائل روزمرهای مواجه است که در تمامی ادوار این وزارتخانه نیز ثابت بودهاند و همه وزرای آموزشوپرورش را وادار کرده که بخش عمدهای از وقت خود را به حلوفصل پایانناپذیر آنها تخصیص دهند.
🔹ازسوی دیگر کمبودهای مالی باعث میشود که عمده بودجه آموزشوپرورش صرف پرداخت حقوق و دستمزد شود و تقریباً منابعی برای انجام امور کیفیتبخشی باقی نماند.
✔ رستا، رسانهٔ تعلیم و تربیت ایران
rastakhabar.ir
@rastakhabar_ir
📉 سهم وزارت آموزشوپرورش از بودجه عمومی دولت از ابتدای دهه ۱۳۹۰، میانگین ۹ درصد بوده است
🔸کمبود منابع مالی و سهم بیش از ۹۸ درصد حقوق و دستمزد در بودجههای سنواتی آموزش و پرورش موجب مشکلاتی جدی در امور این وزارتخانه شده است؛ تا حدی که میتوان کمبود بودجه را علت اصلی سایر مسائل و مشکلات آموزش و پرورش دانست.
🔸از این رو سیاستگذاران بارها تلاش کردهاند با تکلیف دولت در اسناد بالادستی سهم آموزش و پرورش را از منابع بودجه عمومی دولت افزایش دهند. برای مثال در بخش چشم انداز زیر نظام تأمین و تخصیص منابع مالی نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی، سهم بودجه نظام تربیت رسمی عمومی حداقل به میزان ۲۰ درصد از کل بودجه عمومی دولتی تعیین شده است.
🔸 این در حالی است که بررسی بودجههای سنواتی از ابتدای دهه ۱۳۹۰ تا سال جاری نشان میدهد که به صورت میانگین سهم آموزش و پرورش از بودجه عمومی دولت حدود ۹ درصد بوده است. /مرکز پژوهشهای مجلس
✔ رستا، رسانهٔ تعلیم و تربیت ایران
rastakhabar.ir
@rastakhabar_ir
📉 نمودار سهم بودجه غیرپرسنلی از کل بودجه آموزشوپرورش در ۱۰ سال گذشته
🔸علاوه بر سهم اندک وزارت آموزشوپرورش از بودجه عمومی دولت، نگاهی به سهم مخارج غیرپرسنلی از اعتبارات جاری مدارس نیز نشان میدهد که آموزش و پرورش عملاً از انجام امور کیفیتبخشی به دلیل کمبود منابع مالی، ناتوان است و با بودجه اندک غیرپرسنلی تنها توان اجرای اقداماتی روزمره را دارد.
🔸این وضعیت گویای آن است که دولت با وضعیت فعلی نظام بودجهریزی، توان تأمین مالی آموزش و پرورش را بیش از ۹ درصد منابع عمومی بودجه ندارد و همین میزان تأمین مالی دولتی نیز تنها به پرداخت حقوق و دستمزد آن هم با انبوه مطالبات و معوقات اختصاص دارد. در این وضعیت آنچه که حائز اهمیت است، تنوع بخشی به روشهای تأمین مالی آموزش و پرورش و گشودن راههایی فراتر از اتکای صرف به تأمین مالی دولتی است. /مرکز پژوهشهای مجلس
✔ رستا، رسانهٔ تعلیم و تربیت ایران
rastakhabar.ir
@rastakhabar_ir
37.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
به بهانه سالروز شهادت «محمدحسین فهمیده»؛
چگونه شهید فهمیده اجازه حضور در میدان جنگ گرفت؟
📎مشروح گزارش:
rastakhabar.ir/?p=8202
✔ رستا، رسانهٔ تعلیم و تربیت ایران
@rastakhabar_ir
توتک، کودکی سرگردان/ اندر احوالات سازمان تعلیم و تربیت کودک
✍️به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رستا، سیده زهرا رضوی؛ ریاست سابق سازمان تعلیم و تربیت کودک، اخیرا گزارش عملکرد سازمان را به صورت عمومی منتشر کرده، اما حالا پس از گذشت حدود دوماه از شروع کار وزیر، به نظر میرسد حداقل گزارش مربوط به این سازمان به استحضار وزیر و تیم جدید وزارتخانه نرسیده است؛ چراکه برخی از اموری که موجب کندی عملکردی سازمان میشود، دقیقا در همین ایام کوتاه عملیاتی شده است.
سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، نهادی نوپاست که اخیراً با توجه به تغییر مدیریت آن توسط وزیر آموزش و پرورش، با سرپرست اداره میشود. این شرایط، وضعیتی ناپایدار برای این نهاد در حال استقرار، رقم زده و نگرانی دغدغهمندان این حوزه را در پی داشته است.
📎مشروح گزارش:
rastakhabar.ir/?p=8209
✔ رستا، رسانهٔ تعلیم و تربیت ایران
@rastakhabar_ir
تغییر سازمان تعلیم و تربیت کودک در دستور کار نیست
✍️به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رستا، رضوان حکیمزاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش و سرپرست سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک گفت:
با توجه به نقش مهمی که کودکستانها در تربیت اوان کودکی دارند، تسریع و تسهیل فرایندها امری ضروری است که البته این مهم با همکاری معاونتهای آموزش ابتدایی ادارات کل آموزش و پرورش استانها محقق خواهد شد.
🔸سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک با قدرت فعالیت خود را ادامه خواهد داد و هیچ تغییری در خصوص این سازمان در دستور کار وزارت آموزش و پرورش قرار ندارد.
📎مشروح خبر:
rastakhabar.ir/?p=8222
✔ رستا، رسانهٔ تعلیم و تربیت ایران
@rastakhabar_ir
تبریک پزشکیان به کاروان ورزشی دانشآموزی دختران و پسران ایران
✍️به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رستا، رئیسجمهور در پیامی با تبریک موفقیت دختران و پسران ایران در رقابتهای المپیک دانشآموزان جهان ۲۰۲۴ در بحرین، کسب مدال از سوی آنان را مایه فخر و مباهات ملت ایران دانست.
📎متن کامل پیام:
rastakhabar.ir/?p=8227
✔ رستا، رسانهٔ تعلیم و تربیت ایران
@rastakhabar_ir
چرا نظام آموزشی ما اثرگذاری جهانی ندارد؟
✍️به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رستا، علی سلطانی، معلم و پژوهشگر حوزه تعلیم و تربیت در یادداشتی نوشت:
🔸غربیها ( چه توسط نهادهای مثلاً بینالمللی نظیر یونیسف و یونسکو، چه توسط نهادهای دولتی و چه به واسطه نهادهای خصوصی و وابسته مانند IEA ) چرا به خود اجازه میدهند که برای نهادهای آموزشی کل دنیا سیاستگذاری کنند و سند و کنوانسیون (نظیر سند۲۰۲۰، کنوانسیون حقوق کودک و…) بنویسند؟ برای دانشآموزان جهان سنجش و آزمون (مانند تیمز و پرلز و پیزا و…) طراحی کنند؟ برای همه نخبگان نوجوان المپیاد علمی برگزار کنند؟ برای همه تشکلهای پیشاهنگی جهان نهاد بسازد و اردوی بینالمللی ببرد؟ برای تمامی شاخههای علوم تربیتی انجمن علمی طراحی و تولید ادبیات کنند و برای انجمنها و دانشگاههای جهان توصیه و تجویز داشته باشند؟ برای دانشآموزان آواره و محروم جهان برنامهریزی کنند (مانند USAID و GPE) و به آنها آموزش بدهند؟ و چندین سوال دیگر
📎متن کامل یادداشت را در لینک زیر بخوانید:
rastakhabar.ir/?p=8230
✔ رستا، رسانهٔ تعلیم و تربیت ایران
@rastakhabar_ir
گزارش تحلیلی؛
چالشی به نام تبدیل وضعیت معلمان؛ قانون چه میگوید؟
🔸«کمبود معلم» و «تبدیل وضعیت معلمان» دو چالش نیروی انسانی آموزش و پرورش در دو دهه اخیر بودهاست و نیروهای حقالتدریس، خرید خدمت، آموزشیاران و مربیان پیش دبستانی در این سالها همواره خواستار جذب و استخدام در بدنه نظام آموزشی کشور بودهاند.
🔸قانونگذاران و مسئولان وزارت آموزش و پرورش در دو دهه گذشته همواره تلاش کردهاند تا با ارائه راهکار و تصویب قوانین برای حل مشکلات استخدامی معلمان خرید خدمات آموزشی، حق التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی چاره ای بیندیشند، موضوعی که با گذر سال ها هنوز به نتیجه قطعی و دقیق نرسیده و بسیاری از موارد و سوالات درباره چرایی و نحوه اجرای قوانین در این رابطه بی پاسخ مانده است./ایرنا
📎مشروح گزارش را در لینک زیر بخوانید:
rastakhabar.ir/?p=8240
✔ رستا، رسانهٔ تعلیم و تربیت ایران
@rastakhabar_ir
رییس دیوان عدالت اداری؛
کسر هزینه خدمات رفاهی از حقوق دانشجو معلمانی که اینگونه خدمات را دریافت نکردهاند، مجاز نیست
✍️به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رستا، رئیس دیوان عدالت اداری در نامهای خطاب به رئیس دانشگاه فرهنگیان، کسر هزینه خدمات رفاهی از حقوق دانشجو معلمان را که خدماتی دریافت نکردهاند، خلاف مقررات قانونی دانست و تاکید کرد: شایسته است اقدامات مقتضی در جهت اجرای رای دیوان صورت گرفته تا از این رهگذر ضمن جلوگیری از تضییع حقوق جامعه هدف، از هدررفت بیت المال و ورود پروندهها به دیوان پیشگیری شود.
📎مشروح خبر:
rastakhabar.ir/?p=8247
✔ رستا، رسانهٔ تعلیم و تربیت ایران
@rastakhabar_ir
تاریخچه قوانین تبدیل وضعیت معلمان حقالتدریس، خرید خدمات، آموزشیاران نهضت و...در آموزش و پرورش
🔸نخستین بار در سال ۱۳۸۳ قانون «بهکارگیری معلمین حقالتدریس براساس قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران» مطرح و در سال ۱۳۸۸ قانون تعیین تکلیف این گروه از معلمان به منظور استخدام رسمی به تصویب رسید؛ پس از آن تا سال ۱۴۰۰ در مجموع ۱۴ بار قوانینی برای ساماندهی و تبدیل وضعیت آنها مصوب شد اما کمبود نیروی انسانی شدید در آموزشوپرورش و همچنین اقدام برای رفع کمبودهای فوری و غیرقابل پیشبینی در ابتدای سالهای تحصیلی، منجر به آن شد که هیچگاه بهکارگیری معلمان در قالبهای غیررسمی پایان نپذیرد.
🔸این تبدیل وضعیتهای گروهی و دفعی موجب مشکلات کیفی فراوان و چالشهایی در ساماندهی نیروی انسانی آموزشوپرورش شده است تا آنجا که رهبر معظم انقلاب در ارتباط تصویری با رؤسا و مدیران آموزش و پرورش در سال ۱۳۹۹ با تأکید بر لزوم جذب نیروی انسانی آموزشوپرورش صرفاً از طریق دانشگاه تربیت معلم، در تذکری نمایندگان مجلس را از تصویب قوانینی که موجب جذب نیرو در این وزارتخانه میشود، پرهیز دادند.
🔸آنطور که جدول فوق نشان میدهد قانونگذار با آنکه در ماده (۸) قانون مصوب ۱۵ شهریور ۱۳۸۸ تأکید کرده بود که از تاریخ تصویب این قانون، بهکارگیری هر گونه نیروی حق التدریس جدید در وزارت آموزش و پرورش ممنوع است، اما تقریبا حضور این گروه از نیروها در هیچ سالی متوقف نشده و قانونگذار مجبور شده است بار دیگر برای تعیین و تکلیف آنها اقدام کند./مرکز پژوهشها
✔ رستا، رسانهٔ تعلیم و تربیت ایران
@rastakhabar_ir
🌱نسل مقاومت
📷روز دانشآموز، بهانهای برای استکبارستیزی و حمایت از محور مقاومت
عکاس: رضا کهخائی مقدم
✔ رستا، رسانهٔ تعلیم و تربیت ایران
@rastakhabar_ir
🟠 هرگونه کوتاهی در مورد دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی پذیرفتنی نیست
✍️به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رستا، کاظمی، وزیر آموزش و پرورش در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی حضور یافت و در جمع اساتید و دانشجویان گفت:
🔸 این دو دانشگاه زیرساختهای اصلی نظام تعلیم و تربیت هستند و بزرگترین پشتوانه نظام تعلیم و تربیت محسوب میشوند. هرگونه کوتاهی در مورد دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی، پذیرفتنی نیست
🔸 سعی میکنیم با اولویتبندی بخشی از مشکلات را برطرف کنیم.
🔸 انتظارات ما از دانشجومعلمان و دانشجویان این دانشگاه بالاست.
🖇 متن کامل خبر:
rastakhabar.ir/?p=8254
✔️ رستا، رسانهٔ تعلیم و تربیت ایران
@rastakhabar_ir
مرگ دلخراش معلم جوان گیلانی در اثر سقوط به رودخانه
🔸کسری طول گیلانی، تنها مدیرآموزگار روستای زربیل تالش صبح امروز حین رسیدن به مدرسه در اثر سانحه سقوط به رودخانه کرگانرود در کیشون بن، جان خود را از دست داد.
🔸این مدیر آموزگار ۲۶ساله در سال دوم خدمت خود بود و علاوه بر شغل شریف معلمی، مسئولیت مدیریت مدرسه را نیز برعهده داشت.
✔ رستا، رسانهٔ تعلیم و تربیت ایران
rastakhabar.ir
@rastakhabar_ir
-326099199_-1592302230.pdf
344.6K
💠 گزارش رصدی-تحلیلی بررسی فعالیتهای آموزشی و فرهنگی سازمانهای بینالمللی در غرب آسیا با تاکید بر تحولات اخیر
🔸 در این گزارش، فعالیتهای برخی از نهادهای بینالمللی که سیستمهای آموزشی را در شرایط جنگی انتخاب کرده و با هدف ارائه خدمات فرهنگی و آموزشی به پناهجویان و جنگزدگان، پروژه ملتسازی را دنبال میکنند، مورد بررسی قرار گرفته است.
🔸 در نتیجه گزارش، پس از تحلیل کلی اقدامات این سازمانها، چندین پیشنهاد عملیاتی نیز عنوان شده است تا زمینهساز و تبیینگر ضرورت کنشگری فعال ایران در پشتیبانی فرهنگی و تربیتی از پناهجویان و جنگزدگان باشد./مبدا | قرارگاه برنامه ریزی آموزشی
✔ رستا، رسانهٔ تعلیم و تربیت ایران
rastakhabar.ir
@rastakhabar_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
باران آمد، اما معلم نیامد
گزارش صدا و سیما از معلم فداکاری که سختی راه ۳۰ کیلومتری کلاس درس را با دل و جان میخرید تا چراغ علم و دانش در دورترین نقاط این سرزمین روشن بماند.
✔ رستا، رسانهٔ تعلیم و تربیت ایران
rastakhabar.ir
@rastakhabar_ir