✅بیاییم ولایت پذیری را از حزب الله لبنان بیاموزیم
❎دبیر کل حزب الله لبنان:
🔸اعتقاد ما به ولایت فقیه با بسیاری از ایرانیها که ولایت را قبول دارند فرق میکند اعتقاد ما قویتر است.
🔹ما اعتقاد داریم اگر، ولی فقیه فرمود: پیشنهاد و نظر من این است (امر نکرد) ما باید اطاعت کنیم. در ایران میگویند ایشان دستور ندادند پیشنهاد کردند.
🔸 ما بالاتر از قانون اساسی به ایشان اعتقاد داریم.
🔹ما در لبنان وقتی در شورای حزب الله بحث میکنیم اگر احتمال بدهیم این کار را بکنیم حضرت آقا ناراحت میشوند بدان عمل نمیکنیم اگر احتمال بدهیم خوشحال میشوند بدان عمل میکنیم
✍خوب است برخی مدعیان ولایت مداری در ایران نیز پرتویی از این حقیقت را از سیدحسن نصرالله بیاموزند. آنان که در کانال های خودشان هر روز به ولی فقیه درس سیاست ورزی می دهند و برغم مواضع شفاف ایشان، شب و روز واکسن هراسی می کنند!
#روانبخش
http://eitaa.com/joinchat/2315059211Cdc06065a5f
✳️ فراخوان مقاله همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی(ره)
✅ محورهای همایش:
🔶 دیدگاههای علامه مصباح یزدی(ره) درباره:
🔷 چیستی، امکان و اعتبار علوم انسانی؛
🔷 مبانی علوم انسانی؛
🔷 روش و فرآیند تولید علوم انسانی اسلامی؛
🔷 مسایل علوم انسانی.
🔶 مطالعه تطبیقی اندیشههای علامه مصباح یزدی(ره) با دیگر متفکران در حوزه علوم انسانی؛
🔶 منظومه فکری علامه مصباح یزدی(ره) در علوم انسانی اسلامی؛
🔶 انعکاس و تأثیرگذاری اندیشه علامه مصباح یزدی(ره) در آثار اندیشمندان علوم انسانی.
🗓 آخرین مهلت ارسال چکیده 1400/8/30
🗓 آخرین مهلت ارسال مقالات 1400/12/29
🗓 زمان برگزاري 8 و 9 دي ماه 1401
🏢 دبیرخانه همایش: قم، خیابان جمهوری اسلامی، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔷 سایت همایش
🌐 www.ihsam.iki.ac.ir
☎️ 02532113456
🌐 پایگاه اطلاعرسانی آثار حضرت علامه مصباح ره
🌐 https://mesbahyazdi.ir
🌐 کانال و سايت مؤسسه امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
🔴شورای امنیت خواستار آتشبس سراسری در یمن شد
▪️ اعضای شورای امنیت طی بیانیهای در حمایت از ائتلاف متجاوز و جنایتکار سعودی، خواستار برقراری فوری آتشبس در سراسر یمن مطابق با قطعنامه ۲۵۶۵ و توقف پیشروی نیروهای یمنی به سمت شهر مأرب شدند.
✍حالا که ائتلاف سعودی در حال شکست است شورای امنیت بیانیه صادر می کند درست شبیه دوران جنگ ایران و عراق که زمانی که ایران بر عراق غلبه کرد هر روز برای پایان جنگ فشار می آوردند.
#روانبخش
http://eitaa.com/joinchat/2315059211Cdc06065a5f
گالوپ: رضایت از عملکرد رئیسی بسیار بالاست
▪️روحانی هرگز به این حد نرسید
🔹 ۷۲ درصد از نمونه ایرانی شرکتکننده در نظرسنجی مرکز افکارسنجی گالوپ از عملکرد آیتالله رئیسی ابزار رضایت کردهاند.
🔹گالوپ نوشته با آنکه حسن روحانی در رسانههای غربی به عنوان رئیسجمهور میانهرو شناخته میشود رضایت از عملکرد او در هیچیک از نظرسنجیهای این مرکز به بالاتر از ۵۰ درصد نرسید.
🔹در آخرین نظرسنجی از مقبولیت دولت روحانی که در نوامبر ۲۰۲۰ انجام شد تنها یک سوم ایرانیها از عملکرد او ابراز رضایت کردند.
🔹گالوپ درباره دلیل اقبال عمومی به دولت آیتالله رئیسی نوشته فراهم کردن زمینه دسترسی مردم به واکسن از منابع غیرغربی یکی از دلایل جهش در اعتماد به او در این نظرسنجی بوده است.
@TasnimNews
✍بی تردید اگر دولت در اصلاح امور مردم قدری چابک تر و سریع تر عمل کند و مشکلات اقتصادی مردم حل گردد محبوبیت ایشان از این هم بالاتر خواهد رفت.
#روانبخش
http://eitaa.com/joinchat/2315059211Cdc06065a5f
🔴 رویش جبهه مقاومت
▪️مجری المیادین در توییتی نوشت:
سید حسن نصرالله گفته ۱۰۰ هزار مجاهد دارد، مرا نیز اضافه کنید تا ۱۰۰ هزار و یک نفر بشوید.
▪️یکی از اعضای انصارالله یمن در پاسخ گفته:
ما هم ۲۵ میلیون یمنی با اشاره انگشت او حرکت میکنیم. پس الان ۲۵ میلیون و ۱۰۰ هزار و یک نفر دارید.
#روانبخش
http://eitaa.com/joinchat/2315059211Cdc06065a5f
✅بیانات دکتر علی مصباح خطاب به کسانی که این روزها در مقابل فرمایش رهبری درباره واکسن اقداماتی انجام داده اند.
وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ وَلَا مُؤْمِنَةٍ إِذَا قَضَى اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَمْرًا أَن يَكُونَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ وَمَن يَعْصِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالًا مُّبِينًا (الأحزاب:٣٦)
به جای آن که رفتار امام و ولی امر را بر اساس تشخیص یا خواسته خودمان تحلیل کنیم، باید تکلیف خود را با ولایتپذیری و اطاعت از اوامر الهی مشخص سازیم.
ولی فقیه بهتر از من و شما وظیفه خود را میداند، وگرنه ولی فقیه نیست.
ولایتمداری یعنی چند قدمی معاویه باشی و با امر ولی میدان نبرد را ترک کنی. احتمالا اگر این آقایان در آن زمان بودند، همصدا با بعضی مخالفان امیرالمؤمنین علیه السلام تحصن و تظاهرات براه میانداختند که نباید امر امام را اطاعت کرد چون تحت فشار تن به این امر داده است!!!
مسئله این است که وقتی ولی امر به هر دلیلی (حتی اگر فرضا به دلایلی که مخالفان ادعا میکنند) امری را صادر کرد، مدعیان ولایتمداری حق ندارند با گفتار و رفتار خود موجب تضعیف آن شوند چه رسد به این که عملا با آن مخالفت کنند.
رفتار و گفتار این عده چه بسا ممکن است به سردرگمی عدهای از مردم عادی و تضعیف امر رهبر معظم در لزوم رعایت نکات بهداشتی مانند ماسک و فاصله گذاری اجتماعی و عمل به شیوهنامهها و دستورالعملهای ستاد کرونا (ازجمله تزریق واکسن) بیانجامد.
البته واضح است که ولی فقیه در صدور اوامرش نکات بسیاری را در نظر میگیرد، و چه بسا بر اساس عناوین ثانویه حکمی را صادر کند، که رعایت مصالح سیاسی و اجتماعی و اقتصادی و امنیتی و فرهنگی جامعه و عدم سوءاستفاده دشمنان، هم بخشی از آنهاست.
لزوم اطاعت از امام فقط مربوط به عناوین اولیه نیست بلکه جریان آن در عناوین ثانویه (مانند مصالح نظام و ...) اولی است.
#روانبخش
http://eitaa.com/joinchat/2315059211Cdc06065a5f
14.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅چگونه بر پیامبر سلام بدهیم؟
✏️از امام رضا علیه السلام یاد بگیریم👆👆👆👆👆👆👆👆
#روانبخش
http://eitaa.com/joinchat/2315059211Cdc06065a5f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅نماهنگ «مادر هستی»
🔹شعری در مدح مادر پیامبر اسلام (ص)
#روانبخش
http://eitaa.com/joinchat/2315059211Cdc06065a5f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
محمد عربی
🔹جشن ولادت پیامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع) با نوای سید مجید بنیفاطمه
#روانبخش
http://eitaa.com/joinchat/2315059211Cdc06065a5f
اختصاصی تسنیم|افشای سند «خزانه خالی»
▪️روحانی مرداد ۱۴۰۰: همه موجودی خزانه تخلیه شده است
🔹بر اساس نامهای که خبرگزاری تسنیم به آن دست یافته، حسن روحانی رئیس جمهوری سابق، مردادماه امسال رسماً اعلام کرده، «همه موجودی خزانه تخلیه شده است.»
tn.ai/2596198
@TasnimNews
🔸 خالی کردن خزانه 3 روز قبل از تحویل دولت توسط حسن روحانی ❗️
#روانبخش
http://eitaa.com/joinchat/2315059211Cdc06065a5f
⭕️ سعید حجاریان همچنان به دنبال براندازی!
🔹اعتراف شفاف درباره داشتن تعامل با خارجی ها برای براندازی
❗️آيا باز هم دستگاه قضایی تعلل خواهد کرد؟!
🔸سعید حجاریان، به تازگی در یادداشتی با عنوان "فشار از پایین، چانهزنی از بالا" که در وبسایت مشقنو منتشر شد؛ تلاش کرد تا از این تئوری مطروحه خود در دهه 70؛ جرمزدایی کند و نقش بسیجگر خیابانی و تبعات ضدّ امنیتی آن را مربوط به مقولات ارضی و سماوی غیر بنامد.
🔹او در این یادداشت همچنین مدعی میشود که روزنامه کیهان در تحلیل مواضع او اشتباه کرده و این کارگاههای روایتسازی بودهاند که با هدف زدن اصلاحات، به سمت تئوری حجاریان و پیامدهای آن حمله کردهاند!
🔸حجاریان در بخش پایانی یادداشت خود با بطئی دانستن فشار اجتماعی و تأکید بیشتر بر گزینه چانهزنی! مینویسد:
"افرادی، بهویژه در خارج از کشور معتقدند تاکتیک «فشار از پایین، چانهزنی از بالا» بنیهای محافظهکارانه دارد و معطوف به روتوش نظام سیاسی است نه اصلاح آن. آنها میگویند شما در حالی این تاکتیک را مطرح میکنید که ابزار فشاری در اختیار ندارید و نظام سیاسی هم حاضر به تعامل نیست و نتیجه میگیرند مردم ذیل این تاکتیک حول امری واهی بسیج میشوند؛ نه فشاری هست و نه چانه زنی. در شرایط کنونی، میتوان با بخشی از این نقد همراه بود و آن اینکه «فشار از پایین» اکتسابی است و نمیتوان آن را در شرایط آزمایشگاهی بهکار بست اما این افراد در تئوری بدیل خود میگویند باید فرهنگ شهروندی میان مردم ایجاد شود تا آنها بتوانند خود به خود فشار اجتماعی ایجاد کنند! حال آنکه از سر این نکته ظریف میگذرند که فرهنگ شهروندی یکشبه حاصل نمیشود و از نوعی بسیج پیروی میکند و این بسیج به نیرویی پیشتاز نیاز دارد که شهروندان را حین عمل، آموزش دهد. به بیان دیگر، مردم در الگوی بهنجار فشار اجتماعی، در پراتیک روزمرهشان به نقطه مطالبهگری حداکثری رهنمون میشوند؛ مطالبات و خواستههایی که لزوماً سیاسی نیستند. بهعنوان مثال، مطالبات صنفی و اقتصادی قشرهای بازنشسته، معلم، کارگر و… را که بهتدریج پذیرفته شدند و صورت قانونی گرفتند، میتوان ذیل این تحلیل طبقهبندی کرد، هرچند دولت از اجرای آنها سر باز میزند. نتیجه آنکه بهدور از تجویزهای نابجا مبتنی بر عنصر فرهنگ، بهتدریج میتوان فن چانهزنی را آموخت و به کار گرفت."
#روانبخش
http://eitaa.com/joinchat/2315059211Cdc06065a5f
Here is what Tawakkol Karman said about Hijab:
When asked about her Hijab by Journalists and how it is not proportionate with her level of intellect and education, Tawakkol replied:
Man in the early times was almost naked, and as his intellect evolved he started wearing clothes. What I am today and what I am wearing represents the highest level of thought and civilisation that man has achieved, and is not regressive. It's the removal of clothes again that is regressive back to ancient times.
هنگامی که روزنامه نگاران از خانم توکل کرمان پرسیدند چرا حجاب دارید و این با سطح روشنفکری و تحصیلات شما تناسبی ندارد، ایشان در پاسخ گفتند:
انسان در عصر های نخستین پیدایشش تقریبا عریان بود، اما به موازات رشد عقلانیش به پوشیدن لباس رو آورد. بنا بر این پوشش من نشانگر اوج عقلانیت و تمدنی است که انسان به آن دست یافته است، نه عقب گرد به گذشته. برعکس عریانی و کنار نهادن لباس بازگشت به اعصار اولیه است.
خانم توکل اهل یمن و فعال سیاسی، روزنامه نگار و مدافع حقوق بشر و اولین زن عربی است که در سال 2011 برنده جایزه صلح نوبل شد.
http://eitaa.com/dreshkevari
#روانبخش
http://eitaa.com/joinchat/2315059211Cdc06065a5f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅حضور سرزده رئیسجمهور در جایگاه سوخت میدان فردوسی تهران
✍تفاوت رئیس جمهور مردمی با حسن روحانی همینه که آقای رئیسی بلافاصله برای بررسی مشکل سوخت هم سرزده به وزارت نفت می رود و هم به جایگاه سوخت ولی حسن روحانی می گفت من هم صبح جمعه فهمیدم که بنزین گران شده است!
#روانبخش
http://eitaa.com/joinchat/2315059211Cdc06065a5f
تسبیح سردار شهید سلیمانی در دست کیست؟
حجت الاسلام رضا علی کرمی می گوید قبل از شهادت شهید سلیمانی به محضر ایشان رسیدم درباره تأثیر کار فرهنگی مباحثی مطرح شد من نمونه ای از تاثیر کار فرهنگی برای ایشان گفتم که خیلی خوشحال شد به ایشان گفتم طلبه ای را می شناسم که برای تحصیل به آمریکا رفته بود که مدرک دکترای خودش را در دانشگاه هوستون اخذ کرد ایشان در کنار تحصیل فعالیت های تبلیغی و فرهنگی نیز داشت و برای مدت 10 سال سنگر امامت جمعه شهر هوستون نیز به عهده داشت ایشان در این مدت یک مدرسه اسلامی تاسیس کرده بود که هم اکنون بیش از 400 دانشجو در آن تحصیل می کنند این طلبه خدوم با حضور در زندان های آمریکا توانست صدها نفر از زندانیان را به آیین اسلام هدایت کند. هم اکنون از شهر هوستون 25 نفر طلبه در قم در حال تحصیل هستند.
شهید سلیمانی زمانی که این گزارش را شنید بسیار خوشحال شد تسبیحی که در دستش بود به من داد و گفت سلام مرا به ایشان برسانید و این تسبیح را به رسم تشکر به ایشان بدهید.
من منتظر فرصتی بودم که این امانت را برسانم که ناگهان خبر شهادت سردار سلیمانی را دریافت کردم
بعد از شهادت این امانت را به آن طلبه فاضل تقدیم کردم. می دانید آن طلبه فاضل چه کسی بود؟
جناب حجت الاسلام والمسلمین دکتر سقای بی ریا.
#روانبخش
http://eitaa.com/joinchat/2315059211Cdc06065a5f
✅ دفتر ارتباطات فرهنگی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار میکند:
🔶 سلسله نشستهای فرهنگی کانون طلوع
📣 موضوع: ایران باستان، ایران امروز
👤 سخنران: جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای دكتر مهدی ابوطالبی، عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🗓 جمعه 1400/8/7 ⏰ 19
🔶 نشانی ورود به جلسه👇
🌐 https://heyatonline.ir/fa/heyat/3468
🌐 سایت دفتر ارتباطات فرهنگی
🌐 http://dpfqom.iki.ac.ir
🔷 كانال دفتر ارتباطات فرهنگی
🆔 @difqom
🌐 کانال و سايت مؤسسه امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
⚫️ «انا لله و انا الیه راجعون» ⚫️
به اطلاع می رساند همسر مکرمه حضرت آیتالله فیاضی به رحمت خدا رفتهاند.
🏴 درگذشت این بانوی مکرمه را به حضرت آیتالله فیاضی و خانواده محترم تسلیت عرض نموده و برای آن مرحومه غفران الهی را مسئلت میکنیم.
▪️ در ضمن مراسم تشییع و خاکسپاری آن مرحومه امروز جمعه ۷ آبان ماه ساعت ۱۵ از گلزار شهدا به سمت علی بن جعفر برگزار خواهد شد.
روابط عمومی مؤسسه امام خمینی (ره)
#روانبخش
http://eitaa.com/joinchat/2315059211Cdc06065a5f
noormags-آیت_الله_مصباح_و_علوم_انسانی_در_بستر_قرب_الهی-1807729_1708684-pages-deleted.pdf
882.8K
رویکرد اسلامی به علوم انسانی از نگاه آیت الله مصباح یزدی (ره)
#روانبخش
http://eitaa.com/joinchat/2315059211Cdc06065a5f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴قابل توجه آقای حاج علی اکبری
🔹صحبتهای بیاد ماندنی استاد رحیم پور ازغدی درباره چگونگی برپایی نماز جمعهی مصداق امر به معروف و نهی از منکری بودن
✍اگر امام جمعه ها به وظیفه انقلابی خودشان عمل می کردند در دولت روحانی این همه بلا سر مردم نمی آمد و حالا هم باید به وظیفه انقلابی خودشان در امر به معروف و نهی از منکر عمل کنند تا جامعه به آن مسائل مبتلا نشود
#روانبخش
http://eitaa.com/joinchat/2315059211Cdc06065a5f
♨ دستور کار تغییر نکرده است!
*وزیر امور خارجه کشورمان روز چهارشنبه (پنجم آبان ماه) در نشست خبری تصریح کرد: «ما نمیخواهیم از نقطه بنبست مذاکرات وین وارد مذاکرات وین شویم، ولی فرمتی که در مذاکرات وین شکلگرفته را قبول داریم».
👈 گزارههای خبری
1⃣ همانطور که معاون سیاسی وزیر خارجه گفته است، مذاکرات جمهوری اسلامی با ۴+۱ در نوامبر (اوایل آذرماه) بدون حضور آمریکاییها آغاز خواهد شد؛ بنابراین ادعای خبرگزاری رویترز مبنی بر از سرگیری مذاکرات برجامی با حضور آمریکا، ادعای پوچی بوده و صرفاً یک شیطنت رسانهای است. در شرایط کنونی، آمریکا خارج از برجام بوده و ایران مذاکرهای را با این عضو بدعهد خارج شده از برجام نخواهد داشت.
2⃣ جمهوری اسلامی بر اساس دستور کار قبلی وارد مذاکرات خواهد شد؛ اینکه وزیر امورخارجه کشورمان اشارهکرده که ما نمیخواهیم از نقطه بنبست مذاکرات وین وارد مذاکرات وین شویم، نشان میدهد که ایران بر مواضع خود پافشاری دارد و از خطوط ترسیمی در چارچوب منافع ملی، عدول نکرده است.
3⃣ آنچه امیرعبدالهیان از نقطه بنبست میگوید، درواقع موضوع مهم انتفاع اقتصادی ایران از برجام است که اگر محقق نشود، ماهیت مذاکرات و توافق را به چالش میکشد؛ در این مسیر، عمل طرفهای برجامی به تعهدات اقتصادی خود با ایران و بعلاوه پذیرش لغو تحریمها از سوی آمریکائیها و عدم امکان بازگشتپذیری مجدد تحریمها مورد تأکید تیم جدید سیاست خارجی کشورمان خواهد بود. در شش دور مذاکرات قبلی در وین، برداشته شدن تحریمهای ایران تبدیل به گره مذاکرات گردید و با کارشکنی طرف آمریکایی، توافقی که تضمینکننده انتفاع پایدار اقتصادی ایران باشد، انجام نگرفت؛ موضوعی که به اذعان طرفهای برجامی، یک حق معقول و لازم برای ایران است و آمریکا میبایست به آن عمل کند. سخنگوی وزارت خارجه چین در آخرین موضع خود در همین زمینه، با استقبال از اعلام ایران برای بازگشت به مذاکرات وین قبل از نوامبر، تأکید کرد، «آمریکا بایستی سیاست اشتباه فشار حداکثری در قبال ایران را اصلاح کند».
4⃣ معاون سیاسی وزارت خارجه کشورمان در سفر مسکو، تأکید کرد، «آنچه در دور جدید مذاکرات اهمیت دارد، آمادگی طرف مقابل برای اتخاذ تصمیم جدی در زمینه رفع تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه است. در بروکسل گفتگوهای صریحی با آقای انریکه مورا در مورد شکلگیری چارچوب مذاکرات برای لغو تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی داشتیم و الزامات و اقتضائات مورد نظر خود را مطرح کردیم. قرار شد وی این موضوعات را با طرفهای دیگر مطرح کند».
👈 جمعبندی
گزارههای خبری، هیچگونه نشانهای مبنی بر عقبنشینی دولت رئیسی نسبت به مواضع خود برای مذاکرات آتی با ۴+۱ نشان نمیدهد؛ منطق جمهوری اسلامی مستدل، مستحکم و با پشتوانه فنی، حقوقی، سیاسی و آمیخته با تجربه است؛ این شرایط در کنار مؤلفههای بسیاری که دست برتر را اکنون در اختیار ایران قرار داده، نشان میدهد که ایران بر دو موضوع لغو تحریمها و راستی آزمایی آن بهعنوان تضمین، همچنان اصرار دارد و تیم مذاکرهکننده بر مبنای همین دستور کار پای میز مذاکره خواهد رفت.
✍ احمد بنافی
#روانبخش
http://eitaa.com/joinchat/2315059211Cdc06065a5f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰بیست و سوم ربیع الاول، سالروز ورود دختر امام، خواهر امام، عمه امام، حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها به قم گرامیباد.
#روانبخش
http://eitaa.com/joinchat/2315059211Cdc06065a5f
✅نقد مرجعیت را نیز از علامه مصباح قدس سره باید یاد گرفت. 👇👇👇
سوال يكي از دانشجويان:
❓❓
سؤالي که براي ما پيش آمده در واقع بيشتر مربوط به مراجعي است که در شهر قم فعاليّت ميکنند. بعضي وقتها مشاهده ميشود در بعضي جريانات و اتّفاقاتي که ميافتد، مراجع سکوت ميکنند؛ در حاليکه آن چيزي که به نظر ما ميرسد اين است که مراجع بايد روشنگري کنند، صحبت کنند و نگذارند کار به جائي برسد که رهبري بيايد خودش را هزينه کند، از خودش حرف بزند و باعث شود که همة تهمتها و تيرهاي دشمن به سمت ايشان نشانه برود. غير از مثلاً آقاي نوري همداني که ـخدا را شکرـ خوب موضعگيري ميکنند، به موقع موضعگيري ميکنند، ساير مراجع اينجور نيستند يا کامل سکوت ميکنند يا بعد از اينکه مدتي ميگذرد بيانيهاي ميدهند که گاهي دو پهلو است. اين رفتار متأثر از چيست؟ آيا متأثر از بيت واطرافيان ايشان است؟ اگر ميشود بيشتر براي ما باز کنيد و بگوييد رفتار ما نسبت به اين مراجع بايد چگونه باشد؟
🔸علامه مصباح یزدی ره :
علّت تفاوت عکسالعمل مراجع محترم
از کساني که ما به عنوان مرجع ميشناسيم و مورد قبول صاحب نظران بيطرف هستند، سه گونه موضعگيري در مسائل مختلف سياسي و اجتماعي ميبينيم. البته کساني که صلاحيّت مرجعيّت ندارند و بعضي گروهاي خاصّ براي اغراض خودشان آنها را مطرح کردهاند، اصلاً مورد نظر نيستند. صحبت در مورد كساني است که في الجمله صلاحيّت مرجعيت دارند و مورد قبول و مورد احترام هستند، امّا در موضعگيريهاي سياسي با هم متفاوتاند.بعضي از ايشان هستند كه هم از لحاظ فقاهت، هم از لحاظ تقوا و عدالت در حدّ بالايي هستند، امّا به دلايلي دخالت در امور سياسي را وظيفه خودشان نميدانند. مهمترين دليل ايشان اين است که مسائل سياسي پيچ و خمهايي دارد که خود، نياز به تخصّص دارد. بايد وقت کافي بگذارند و مطالب را مطالعه کنند، اطلاعات کسب کنند و همچنين قدرت تجزيه و تحليل مسائل را داشته باشند، نفع و ضررها را کاملاً بتوانند بسنجند؛ خلاصه اينکه شمّ سياسي و توانائي قضاوت صحيح در مسائل سياسي هزينه دارد. کساني هستند که ميگويند: ما آن فرصت و آن امکانات را براي اين کار نداريم. اشتغالات علمي و مراجعات مردم در مسائل فقهي بگونهاي است که ما نميتوانيم در مورد مسائل سياسي تحقيق کنيم تا بتوانيم خبره شويم و نظر دهيم؛ چون نظر دادن تخصّص ميخواهد و اگر بخواهيم بدون اين تخصّص نظر بدهيم، ناچار مقلّد ديگران خواهيم بود؛ يعني از ديگران بايد بگيريم. وقتي خودمان در مسئلهاي صاحب نظر نيستيم، بايد ببينيم ديگران چه ميگويند، حرف آنها را بپذيريم و در اينجا لغزشهاي زيادي ممکن است اتّفاق بيفتد. کما اينکه در طول تاريخ از اين چيزها اتفاق افتاد. براي اينکه ما از اين لغزشها سالم باشيم، اصلاً وارد نميشويم. ما مراجعي داريم که اصلاً خودشان نه تلويزيون ميبينند و نه روزنامه ميخوانند. خيالشان را از اين چيزها راحت کردهاند و فقط سروکارشان با کارهاي فقهي است. خودشان هستند و درسشان و مراجعاتي که دارند.بعضي؛ از ايشان ديدار با گروههاي مختلف را ميپذيرند. خانهي بازي دارند؛ هر کسي آمد، آمد. پذيرفتن کسي معنايش تأييد آن شخص نيست. بعضي؛ ديگر به هيچ وجه ارتباطي با شخصيّتهاي سياسي نميگيرند؛ آنهايي هم که اصلاً ارتباط ندارند، محدود هستند. آنها هم سليقه خودشان را دارند. به هرحال اين گروه کساني هستند که تعمداً از مسائل سياسي کنار کشيدهاند، بخاطر اينکه در خطرهايش نيفتند. ميگويند: پرداختن به اين مسايل نياز به وقت دارد و امکاناتي ميخواهد که ما در اختيارمان نيست و ممکن است اشتباه کنيم و اشتباه ما موجب خطر براي جامعه شود. ما بايد از اين بزرگان تشکر کنيم؛ چرا که شما وقتي تشخيص ميدهيد که صلاحيّت اظهار نظر در اين کار را نداريد و اظهار نظر نميکنيد، اين خطري ايجاد نميکند. خطر از ناحيه كساني ايجاد ميشود که صلاحيّت اظهار نظر ندارند و اظهار نظر ميکنند. نمونهاش را داشتيم که بعضي موضعگيرهايشان، در جهت حرکت انقلاب بود. براي انقلاب هم خدمت کردند، امّا ديدشان سطحي بوده است. دليل اين مطلب هم اين است که در يک موقع ديگري ضررهايي به انقلاب زدند.پس، آن کساني که اصلاً وارد اين مسائل سياسي نميشوند، عذرشان اين است که ما در اين مسائل صاحب نظر نيستيم و تخصّصي در اين مسائل نداريم و ميترسيم اشتباه کنيم و موجب خطري براي جامعه شود. ما از آنها بايد آنچه را در آن تخصص دارند توقع داشته باشيم؛ مسئله شرعي از آنها بپرسيم، درس از آنها بخواهيم. اما در مسائل سياسي نبايد به آنها مراجعه کرد.
گروه ديگري هستند که در کنار فعاليتهاي علمي و فقهيشان و رسيدگي به امور مردم، وقت و شأني را براي پرداختن به مسائل سياسي ميگذارند. يا شمّ سياسي قوي دارند يا استعداد بيشتر براي اين مسائل دارند که ديگران ندارند يا وظيفه خودشان
ادامه در شماره بعد👇👇👇
ادامه شماره قبل👇👇👇
ميدانند که در اين کارها دخالت کنند و طبعاً بايد برايش هم وقت کافي بگذارند. روزنامههاي مختلف را ميخوانند. راديوهاي خارجي و داخلي را ميگيرند. با اشخاص و گروههاي مختلف تماس ميگيرند. بحث ميکنند. کسب اطلاع ميکنند. براي اطلاعات و ارتباط، کانالهاي مختلف دارند؛ يعني به حدّي ميرسد که به خودشان اجازه ميدهند که خود را در اين مسائل صاحب نظر بدانند. شرايط هم به توفيق الهي به گونهاي پيش آمده که دوستاني الهي کمکشان ميکنند و از گروههاي مختلف اطلاعاتي در اختيارشان ميگذارند و خودشان هم فراست و زيرکي خاصي دارند که ميتوانند، خالص را از ناخالص جدا کنند. اين يک موهبت الهي است.از حضرت امام(ره) نقل شده که فرموده بودند: هر کس دو تا جمله با من صحبت کند من ته دلش را ميخوانم. اين يک فراست خدادادي است. يک شخصي ممکن است با کسي ساعتي، بلکه مدتها هم ارتباط داشته باشد، ولي آخرش هم نتواند بفهمد او چه کاره است؛ امّا امام(ره) ميفرمود: هر کس دو تا جمله با من صحبت کند، ميفهمم چه کاره است. اگر كساني چنين فراست خدادادي داشته باشند، وقت هم صرف کنند، فرصت و امکانات هم داشته باشند، قاعدتاً اغلب کارهايشان و موضعگيريهايشان مطلوب خواهد بود. فرض اين است که هم علم، هم تقوا و هم دلسوزي براي اسلام دارند. در اين زمينه هم کار ميکنند و فراست و فطانت هم دارند، در اين صورت نتيجهگيريها مطلوب خواهد بود. ميبينيد بعضي مراجع به موقع موضعگيري ميکنند، رفتار شجاعانه، گاهي ايثارگرانه و واقعاً؛ فداکارانه دارند و کارهايي که معمولاً يک مرجع نسبت به مرجع ديگري انجام نميدهد، انجام ميدهد. اينها واقعاً؛ از فداکاريهايي است که خيلي قابل تحسين است. اين هم به؛ خاطر شرايط خاص و هم تجربه زياد است؛ يعني زياد وقت گذاشتهاند و ارتباطشان با گروههاي مختلف وجود دارد و اطلاعاتشان کاناليزه نميشود، بلکه راههاي مختلف دارند و ميتواند قضاوت کنند.گروه ديگري هم هستند که بينا بين هستند. يا کانال ارتباطيشان ضعيف است يا آن فطانت خدادادي در مسائل سياسي اجتماعي را ندارند. اينها هميشه موضع قاطعي؛ نميگيرند و احياناً اشتباهاتي از آنها سر ميزند. بنابراين علّت اين که چرا اينها اختلاف دارند، برميگردد به اين نکتههايي که اشاره کردم.امّا ما بايد چه کار کنيم؟ ما نسبت به آنهايي که واجد همه شرايط هستند که عرض کردم: گروهي كه هم صلاحيت ذاتي و موهبت خدادادي را دارند و هم شرايط اجتماعي برايشان فراهم است و از کانالهاي مختلف ميتوانند کسب اطلاع کنند، فرصت کافي هم براي مطالعه و بررسي مسائل دارند، از اينها بايد واقعا قدرداني کنيم و در هر جا ميتوانيم حمايت و تقويتشان کنيم؛ چرا که تقويت آنها تقويت حقّ، تقويت رهبري، تقويت انقلاب و اسلام است. نسبت به آنهايي هم که اصلاً دخالت نميکنند، بايد سعي کنيم که توقعمان در همان حدّي باشد که براي خودشان قائلند. ميگويند: ما سياسي نيستيم و مهارت نداريم، ما هم توقعي نداشته باشيم. اما آن گروه سوم را بايد سعي کنيم حتيالمقدور اطلاعات صحيح در اختيارشان بگذاريم. بيشتر با آنها ارتباط برقرار کنيم و اگر نقطه ضعفي دارند، سعي کنيم برطرف شود.
#روانبخش
http://eitaa.com/joinchat/2315059211Cdc06065a5f