هدایت شده از روش کشف تحلیلی سیال
6.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑 کلیپ آموزشی روش تدریس کشف تحلیلی سیال یا ADDTM
(analytical-dynamic discovery teaching method)
📎تعریف: کشف تحلیلی سیال فرایند تحلیل و توسعه روابط میان محتواها و پدیده های خارجی با متن درسی است که در 5 مرحله در کلاس اجرا می شود:
🔶گام اول: مقدمه استاد و بارش ذهنی
🔶گام دوم: کشف معنایی
🔶گام سوم: تحلیل ضریبی
🔶گام چهارم: تبیین افزوده استاد
🔶گام پنجم: توسعه کاربردی
🔶 نکته: کشف تحلیلی سیال به دو صورت 1) انفرادی (Individual ) و
2) یادگیری تیمی (TBL) قابل اجرا است که تجربه نشان داده روش دوم بهتر است.
در این روش کلاس به چند گروه کاری (Team working) تقسیم شده و ۵ گام کشف تحلیلی بر اساس یادگیری تیم محور
Team based learning (TBL)
پیش رفته و نماینده هر گروه تحلیل و جمع بندی گروه خود را به کلاس عرضه می کند.
🌸کشف تحلیلی سیال؛ گامی به سوی تحول با رویکرد علمی- فرهنگی و غایت تبیینی و تربیتی
روش کشف تحلیلی سیال
✅ مواردی که برای تدریس باید در نظر بگیریم (قسمت اول) 🛑مخاطب خود را بشناسید درک هدف مخاطب یک اصل اسا
🔴 مواردی که برای تدریس باید در نظر بگیریم (قسمت دوم):
✅ تدریس خود را تعاملی کنید
مشارکت فعال فراگیران باعث افزایش یادگیری می شود. فعالیتهای تعاملی، بحثها و تجربیات عملی را برای ایجاد تعامل بهتر و بیشتر با فراگیران در نظر بگیرید. همچنین از فناوری های چند رسانه ای مثل عکس و ویدیو استفاده کنید تا یادگیری مطالب را آسان تر کنید، دانش آموزان را درگیر نگه دارید و محیط پویا تری را برای یادگیری فراهم کنید.
✅ روش های تدریس خود را مطابق با نیاز فراگیران تطبیق دهید
بدانید که هر کلاس منحصر به فرد است و افرد آن کلاس نیازهای متفاوتی دارند. انعطاف پذیر باشید و سعی کنید تا روشهای تدریس خود را بر اساس پویایی کلاس، بازخورد دانشآموزان و چالشهای غیر منتظرهای که ممکن است ایجاد شود، تنظیم کنید. اگر متوجه شدید که برخی مفاهیم به درستی درک نمی شوند، رویکرد خود را اصلاح کنید و شیوه تدریس را عوض کنید.
✅ارائه بازخورد به شاگردان
بازخورد سازنده ابزار قدرتمندی برای رشد دانش آموزان است. بازخورد هایی قابل اجرا و مناسب هر دانش آموز ارائه دهید که هم نقاط قوت و هم زمینه های مورد نیاز برای بهبود را برجسته کند. با تأکید بر تلاش و پیشرفت در نمرات، ذهنیت رشد را در آنان تشویق کنید. ارائه بازخورد سازنده در مورد عملکرد دانش آموزان آن ها را برای بهبود عملکرد خود تشویق می کند.
✅ یادگیری را عملی کنید
این نکته بر اهمیت اتصال دانش نظری به کاربردهای دنیای واقعی در محیط آموزشی تأکید می کند. عملی کردن یادگیری شامل ایجاد تجربیاتی است که دانش آموزان را قادر می سازد تا ارتباط آنچه را که می آموزند با زندگی روزمره یا سناریوهای شغلی آینده ببینند. مربیان باید به جای برخورد مجزا با موضوعات، تلاش کنند تا نمونه های ملموس، مطالعات موردی و فعالیت های عملی را در روش های تدریس خود جای دهند.
ادامه دارد...
•┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
🔴 کانال روش تدریس کشف تحلیلی سیال:
https://eitaa.com/raveshekashfetahlili
🖤 اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَى الاَْرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ عَلَیْکَ مِنّى سَلامُ اللَّهِ (اَبَداً) ما بَقیتُ وَ بَقِىَ اللَّیْلُ وَ النَّهارُ وَ لاجَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّى لِزِیارَتِکُمْ اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ 🖤
قالَ رَسُولُ اللّهِ (صلّى اللّه علیه و آله):
«اِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ علیه السّلام حَرارَةً فى قُلُوبِ الْمُؤمنینَ لا تَبْرُدُ اَبَداً.»
برای شهادت حسین(ع)، حرارت و گرمایی در دلهای مومنان است که هرگز سرد و خاموش نمیشود. (جامع الاحادیث الشیعه، ج۱۲، ص۵۵۶)
▪️تاسوعا و عاشورای حسینی تسلیت باد.
🔴 بزودی؛ انتشار اولین منبع درسی بر اساس روش تدریس کشف تحلیلی سیال
باسلام و احترام
ان شاء الله بزودی اولین منبع درسی برای برخی دروس معارف اسلامی به ویژه تفسیر موضوعی بر اساس روش کشف تحلیلی سیال (ADDTM) با عنوان (صعود آزاد) منتشر می شود.
به این مناسبت بخشی از متن پشت جلد کتاب تقدیم می شود:
صعود آزاد، بستری است که می تواند جان را با جهانی از جنس معنا آشنا کند و سکویی که مقدمات یک پرش و جهش برتر را به وادی اندیشه ها و برنامه های ناب مهیا سازد. این اثر برگرفته از سخنان ابرمردیست که اوج انسانیت و شرافت او شرق و غرب عالم را در تحیر فرو بوده و قله دانشش به راه و رمزهای آسمانی، بسی فزونتر از راه های زمینی است. با صعود آزاد می توان آموزههایی را تجربه کرد که هم بر روانِ انسان تأثیر شگفت دارند و هم بر روابط انسان. این صعود می تواند به ما معنای زندگی، قانون زندگی و کمال زندگی هدیه بخشد و این چنین است که سبک زندگی انسان و جامعه انسانی، رنگ و بوی خدایی میگیرد؛ چراکه فرد مییابد که چگونه بنگرد (بینش متعالی)، چگونه حرکت کند (روش متعالی) و چگونه پرواز کند (منش متعالی).
در این کتاب سعی شده است آموزه ها با روش «کشف تحلیلی سیال» یا analytical-dynamic discovery teaching method (ADDTM) به مخاطب انتقال یابد. در این روش، تمامی فصول دهگانه کتاب در دو قسمتِ «محتوای کشفی» و «محتوای متنی» تنظیم شده است، بهطوریکه دانشجویان، ارتباط معنایی و کاربردی محتواهای مندرج در قسمت «محتوای کشفی» را با آموزههای برخاسته از نهج البلاغه در قسمت «محتوای متنی» کشف کرده و بعد از تحلیل این رابطه کشفشده، توسعه کاربردی و سیال خود را از متن ارائه میدهند.
┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
🔴 کانال روش تدریس کشف تحلیلی سیال:
https://eitaa.com/raveshekashfetahlili
🔴 مواردی که برای تدریس باید در نظر بگیریم (قسمت سوم):
✅ خود را جای دانش آموزان قرار دهید:
وقتی می گوییم «خود را به جای دانش آموزان قرار دهید»، به این معناست که برای بررسی چالش ها، تجربیات و احساساتی که دانش آموزان ممکن است در محیط یادگیری با آن مواجه شوند، لحظه ای را در نظر بگیرید. این شامل همدلی با مبارزات آنها، شناخت سبک های یادگیری فردی آنها و درک شرایط منحصر به فردی است که ممکن است بر توانایی آنها در جذب اطلاعات تأثیر بگذارد.
✅ مشتاق تدریس باشید:
مشتاق بودن یکی از جنبه های کلیدی تدریس است. شور و شوق و انرژی ای که معلم به کلاس درس می آورد و بر جو و تعامل دانش آموزان با موضوع درسی تأثیر می گذارد. اشتیاق معلم می تواند دانش آموزان را برانگیزد و به آنها انگیزه دهد. همچنین می تواند تجربه یادگیری را لذت بخش تر و تاثیرگذارتر کند. برای الهام بخشیدن به دانش آموزان نسبت به موضوع علاقه نشان دهید.
✅ نکات مهم را تکرار کنید:
تکرار نکات مهم یک تکنیک ارتباطی استراتژیک است که دریافت اطلاعات کلیدی را برای فراگیران تقویت می کند و اطمینان می دهد که درک و به خاطر سپردن مطالب آسان تر شود. این تکرار به عنوان یک مکانیسم تقویت کننده عمل می کند، درک مفاهیم مهم را افزایش می دهد و از نادیده گرفته شدن یا فراموش شدن آنها جلوگیری می کند. وقتی نکات مهم را تکرار می کنید، اساساً بر اهمیت آنها تأکید می کنید.
✅ ارزیابی فراگیران:
میزان یادگیری و پیشرفت دانشآموزان را از طریق روشهای مختلف، مانند آزمونها، پروژهها، ارائهها و فعالیتهای گروهی ارزیابی کنید. متنوع کردن رویکردهای ارزشیابی به سبک های مختلف یادگیری پاسخ می دهد و درک جامع تری از تسلط دانش آموزان بر مطالب ارائه می دهد.
✅ توسعه حرفه ای مهارت های خود:
تعهد به یادگیری هر چه بیشتر برای آموزش مؤثر ضروری است. به طور منظم در مورد روش های تدریس خود فکر کنید، از دانش آموزان و همسالان خود بازخورد بگیرید و از آخرین تحقیقات و نوآوری های آموزشی مطلع شوید. ذهنیت رشد را در آغوش بگیرید و آماده باشید تا رویکرد خود را بر اساس خودارزیابی مداوم اصلاح کنید.
📌جمع بندی:
تدریس فرآیندی پویا و در حال تحول است که نیازمند فداکاری، سازگاری و تمایل واقعی برای تأثیر مثبت بر زندگی دانش آموزان است. با درک دانشآموزان، تعیین اهداف روشن، تقویت تعامل و پذیرش بهبود مستمر میتوانید محیطی یادگیری ایجاد کنید که دانشآموزان خود را برای دستیابی به پتانسیل کامل خود الهام میبخشد و توانمند میسازد. همانطور که سفر تدریس خود را آغاز می کنید، به یاد داشته باشید که موفق ترین مربیان کسانی هستند که هرگز از یادگیری خود دست نمی کشند.
📎تحریریه استادبین
┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
🔴 کانال روش تدریس کشف تحلیلی سیال:
https://eitaa.com/raveshekashfetahlili
🔴جایگاه و تاثیر روش تدریس بر مقوله فرهنگ:
موضوع روش تدریس بر مقولات مهمی تاثیر دارد که از جمله آنها می تواند به رشد و تقویت فرهنگ اسلامی و ارتقای خلاقیت و قوه تحلیل دانشجویان نام برد. جالب آنکه ﻃﺒﻖ نگاه جاﻣﻊ و اﺳﺘﻘﺮاﻳﻲ واﻟﻴﻤﺎ، در ﻣﻴﺎن 274 ﻣﻘﺎﻟﻪ ﻣﻨﺘﺸﺮ ﺷﺪه در ﻧﺸﺮﻳﻪ ﻣﻌﺘﺒﺮ آﻣﻮزشﻋﺎﻟﻲ در ﻓﺎﺻﻠﻪ ﺳﺎلﻫﺎي 2000 تا 2005، 93 مقاله (ﺑﺮاﺑﺮ ﺑﺎ 34 درصد) ناظر بر دیدگاه های فرهنگی در آموزش عالی هست. ﺑﺮ اﺳﺎس اﻳﻦ، ﻫﻔﺖ گوﻧﻪ ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت ﻧﺎﻇﺮ ﺑﺮ دﻳﺪگاه ﻓﺮهنگی در آﻣﻮزش ﻋﺎﻟﻲ و داﻧشگاه ها ﺑﺮﺣﺴﺐ ِﻣﻮﺿﻮع ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﺷﺪ: فرهنگ ﺳﺎزﻣﺎﻧﻲدانشگاه،2- ﻓﺮﻫنگ رﺷﺘﻪﻫﺎي ﻋﻠﻤﻲ،3- ﻓﺮﻫنگ داﻧﺸﺠﻮﻳﺎن، 4- فرهنگ آموزش عالی در ﺳﻄﺢ ﻣﻠﻲ، 5-ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت ﺗﻄﺒﻴﻘﻲ، 6- ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت ﻧﺎﻇﺮ ﺑﺮ ﻓﺮآﻳﻨﺪﻫﺎيﺗﻐﻴﻴﺮ و 7- فرهنگ به عنوان یک دیدگاه کلی در آموزش عالی (Valimaa, 2008) . که روش تدریس کشف تحلیلی سیال بیشتر ناظر به گونه های فرهنگ دانشجویان و فرهنگ آموزش عالی در سطح ملی می باشد.
📎پوررستمی
┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
🔴 کانال روش تدریس کشف تحلیلی سیال:
https://eitaa.com/raveshekashfetahlili
هدایت شده از ایدههای تدریس
۲۲ سال درس دادم
🔹هیچگاه لیست حضور و غیاب نداشتم. (چون کلاس باید اینقدر جذاب باشد که بدون حضور و غیاب شاگردت به کلاس بیاید)
🔸هیچگاه سعی نکردم کلاسم را غمگین و افسرده نگه دارم! (چون کلاس، خانه دوم دانش آموز هست)
🔹هر دانش آموزی دیر آمد، سر کلاس راهش دادم! (چون میدانستم اگر 10 دقیقه هم به کلاس بیاید؛ یعنی احساس مسئولیت نسبت به کارش)
🔸هیچگاه 90 دقیقه درس ندادم! (چون میدانستم کشش دانش آموز متوسط و کم هوش و باهوش با هم فرق دارد)
🔹هیچگاه تکلیف پولی برای کسی مشخص نکردم! (چون میدانستم ممکن است بچه ای مستضعف باشد یا یتیم..)
🔸هیچگاه دانش آموزی درب دفتر نفرستادم. (چون میدانستم درب دفتر ایستادن یعنی شکستن غرور)
🔹هیچگاه تنبیه تکی نکردم و گروهی تنبیه کردم!
🔸همیشه هر دانش آموزی را آوردم پای تخته، بلد بود. (چون میدانستم که کجا گیر میکند نمیپرسیدم! )
این سخنان منسوب به پروفسور حبیبی (مرودشتی) است.
اساتید و معلمانی که برای ما این طور بودند، به یادمان تا ابد خواهند بود🙏🏻🥀
و چه خوب که دانشگاه qhu نیز از این استادان گرامی داشت و دارد و ان شاءالله خواهد داشت...💯🌸
🍀کانال ایدههای تدریس
https://eitaa.com/teachingideas1
✅ چرا روش تدریس مهم است؟ و چرا روش تدریس تلفیقی کشف تحلیلی سیال؟ (ADDTM) (از بعد فرهنگی)
🔶مهمترین مساله فراروی یک دانشگاه، نگرش و کاربست بایسته فرهنگ در عرصه علم و جامعه است. در نگاه دانشمندان یک دانشجو باید در حین تحصیل، علاوه بر رشته تخصصی خود، چیزهایی را بیاموزد که او را در تعامل با جامعه انسانی کمک کند، به تصمیم گیری های خردمندانه و اقدامات مفید برای خود و جامعه اش بکشاند، به فرهنگ و جامعه اش علاقمند، و به خدمت به کشورش مقید سازد. یکی از دلایل تضعیف هویت در جوانان و سست شدن علقه ملی آنها، ضعف فرهنگی است که با آن پرورش یافته اند. برای تقویت هویت ملی و علاقمند کردن بیشتر جوانان به خدمت به جامعه لازم است که فرهنگ دانشگاهی تقویت شود، و این با افزودن دروس مناسب از رشته های گوناگون علوم انسانی و تقویت بٌعد اخلاقی آنها میسر است(گلشنی، 1386ش، ص6).
🔶به باور نویسنده اگر چه افزودن دروس مناسب در دانشگاه هم تواند به عنوان یک عامل موثر نقش آفرین باشد، اما مهمتر از درس، روش تدریس به خصوص در حوزه های علوم انسانی و اسلامی است که می تواند در تقویت بن مایه های اعتقادی و فرهنگی نقش محوری ایفا کند. در واقع، مهمترین پل تقویتی فرهنگ دینی را باید در تدریس دانشگاهی جست، امری که متاسفانه در دهه گذشته مورد غفلت مدیران و مسئولان امر واقع شده و توجه بیش از اندازه به موضوع پژوهش و مقاله نویسی، دانشگاه و دانشجویان را از بایسته های آموزشی و نقش برجسته آن دور کرد...
ادامه دارد...
┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
🔴 کانال روش تدریس کشف تحلیلی سیال:
https://eitaa.com/raveshekashfetahlili
✅ چرا روش تدریس مهم است؟ و چرا روش تدریس تلفیقی کشف تحلیلی سیال؟ (ADDTM) (از بعد فرهنگی _ قسمت دوم)
غفلت از نوع و روش تدریس نه تنها فرهنگ متعالی را در دانشگاه کم رمق کرد بلکه به اصل خلاقیت و نوآوری هم ضربه زد. هشداری که دانشمندان چند دهه قبل در اروپا داده بودند. به عنوان مثال در بیان محققانی مانند «ریدینگز» از این که دانشگاه دیگر به همگان تعلق دارد و نه به عده معدود نخبگان، خرسندیم. اما بیم آن می رود معیارهای یادگیری خلاقیت و نوآوری افول کند و کیفیت و کمال به مفاهیم پوچ و بی معنا تبدیل شود و از دانشگاه جز ویرانه ای آباد به جای نماند. از سوی دیگر بارنت و گریفین بر این باورند اگر چه توسعه تکنولوژی های ارتباطی، آموزشی و اطلاعاتی، آینده ای آزادتر، آبادتر و آگاه تر را برای آموزش عالی و دانشگاهیان نوید می دهند اما در کنار تولید فزاینده اطلاعات، داده های رنگارنگ و انفجار دانش، این هشدار می رسد که با وضعیت «پایان شناخت در آموزش عالی» و «انفجار جهل» مواجه هستیم. شرایطی که هر نوع اطلاعات، ایده و داده های بدون گذر از صافی و فیلتر های سنجش و ارزیابی اهل علم، خیلی سریع به کمک «رسانه های مجازی» به اقصی نقاط عالم گسترش می یابند. شریطی که گفته می شود آگاهی و اطلاعات افزایش اما شعور، شناخت و «قوه تجزیه و تحلیل انتقادی» کاهش می یابد.( فاضلی، 1396ش، ص15).
زین رو موضوع روش تدریس مناسب بر مقولات مهمی تاثیر دارد که از جمله آنها می تواند به رشد و تقویت فرهنگ اسلامی و ارتقای خلاقیت و قوه تحلیل دانشجویان نام برد.
ادامه دارد..
┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
🔴 کانال روش تدریس کشف تحلیلی سیال:
https://eitaa.com/raveshekashfetahlili
✅ چرا روش تدریس مهم است؟ و چرا روش تدریس تلفیقی کشف تحلیلی سیال؟ (ADDTM) (از بعد فرهنگی _ قسمت سوم)
با توجه به این شرایط، پرداختن به روش های نوین آموزشی برای انتقال مفاهیم والای انسانی و فرهنگ متعالی، امری ضروری است. چرا که نسل امروز که از آنها به عناوینی مانند نسل زد یا آلفا و با اسپند یاد می شود، اقتضاء، گفتمان و روش خاص خود را برای یادگیری و یاددهی دارند. روش تدریس لازم است متناسب با زبان و فضای فکری این نسل باشد. از این رو مساله فراروی امروز ما ارائه شیوه نوینی از تدریس است که مهمترین کارکرد آن در عرصه فرهنگ آموزی و جهاد تبیین قلمداد می شود. یکی از این روشها، روش تلفیقی کشف تحلیلی سیال (ADDTM) نام دارد که در 5 گام عملیاتی و جذاب، روند انتقال مفاهیم و تاثیرگذاری را طی می کند و قادر است تا حد قابل توجهی سطوح یادگیری و لایه های شناختی که عبارتند از :
دانش (knowledge)
فراگيري يا درك یا فهميدن (comprehension)
كاربرد (application)
تحليل (analysis)
ترکيب (synthesis)
ارزشيابي (evaluation) و قضاوت (judgement)
را پوشش دهد.
📌شایان ذکر است برای اینکه دانشگاه ما هر چه بیشتر به سوی اصلاح و اسلامی بودن پیش رود، لازم است دو راهبرد، توامان اتخاذ گردد: یکی راهبرد آموزش در دل فرهنگ و دیگری راهبرد فرهنگ در دل آموزش. یعنی برای انتقال فرهنگ متعالی، نافذترین مسیر، آموزش و تدریس در دانشگاه است و از سوی دیگر برای آموزش برتر و موثر، بهترین منبع و مبنا، فرهنگ ناب اسلامی است. که در اولی عمده مخاطب، دانشجویان و در دومی، عمده مخاطب استادان هستند. در این میان روش کشف تحلیلی سیال (ADDTM) می تواند این دو راهبرد را بهم نزدیکتر و تاثیر و تقویت هر دو راهبرد را بیشتر نماید.
┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
🔴 کانال روش تدریس کشف تحلیلی سیال:
https://eitaa.com/raveshekashfetahlili
✅ نمونه مثال از روش کشف تحلیلی سیال:
📌موضوع درس جلسه: هنر تعامل فردی
📌در مواجهه با محتوای زیر، این مراحل را دنبال نمایید:
1) تیتر و مفاهیم محوری ناظر به محتوا را استخراج کنید.
2) محتوا با چه قسمت یا قسمت هایی از این فصل می تواند ارتباط داشته باشد؟
3) بعد از ارتباط سنجی، بطور مختصر، پیام محتوا و تحلیل تان را بیان کنید.
4) آیا می توانید محتواها و موقعیت های مشابه مرتبط با متن را کشف و استنباط کنید؟