💠 نقش عنصر سیاسی در ایجاد مالکیت بر زمین از نظر شهید صدر
◀️ بیست و نهمین جلسه درس خارج فقه مکاتب و نظامها، ۹ آذرماه با ارائه آیتالله هادوی تهرانی برگزار شد. متن زیر گزیدهای از این جلسه میباشد:
🔸شهید صدر در مورد وضعیت زمین از نظر اسلامی میفرماید که فرض کنید یک جمعیت مسلمانی به یک سرزمین بکر و دستنخوردهای بروند که هیچ موجودی قبلاً آنجا نبوده و بخواهند آنجا را بر اساس معیارهای اسلامی سامان بدهند. اگر افراد این اراضی را احیا کردند، برایشان یک حق اولویتی ایجاد میشود، ولی مالک نمیشوند. بنابراین هرچند به واسطه احیای زمین، مالکیت ایجاد نمیشود اما یک حق اختصاصی ایجاد میشود که فرد به واسطه آن میتواند در زمین تصرف کند و دیگران برای تصرف در زمین باید از او اذن بگیرند.
🔹بحث دیگر ایشان با عنوان عنصر سیاسی در مالکیت زمین میباشد. وقتی مسلمانان به سرزمینی میروند که در اختیار غیر مسلمانان است از دو حال خارج نیست؛ یکی اینکه مسلمانان آن سرزمین را فتح میکنند و آن را به زمینهای اسلامی ملحق میکنند دوم اینکه مردم آن سرزمین با رغبت خودشان مسلمان میشوند و این سرزمین به سرزمینهای اسلامی ملحق میشود.
شهید صدر تصریح دارد جاهایی که به واسطه فتح مسلمانان در اختیار آنها قرار میگیرد، چون مسلمانان برای به دست آوردن آن زحمت کشیدند لذا یک سهمی از آن زمین برای مسلمانان قرار داده میشود و اسلام این حق را به مقاتلین اختصاص نداده است، بلکه آن را حق همه مسلمانان دانسته و این فتح را عمل همه مسلمانان حساب کرده است.
وی در توضیح چرایی این امر گفت: علت این امر این است که گرچه این افراد رفتهاند و این کار را انجام دادند ولی این افراد به پشتوانه امت اسلامی رفتند و این کار را انجام دادند.
🔻متن کامل:
https://iqna.ir/fa/news/3860601
🔸 کانال انجمن جامعهشناسی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
@razavi_anjoman
انجمن علوم اجتماعی دانشگاه رضوی
معرفی کتاب 📖 انقلاب #کوبا
🏳درپی قیام کاسترو و چهگوارا
🏴علیه حکومت مستبد باتیستا
💠رهبرانقلاب
‼️متاسفانه روشنفکری در ایران با روشنفکری غربی متفاوت است، در ایران روشنفکری در ضدیت با دین و مردم است، در برههای از دوران استعمار، روشنفکران غربی، با مردم مناطق استعمارزده غرب همصدا شدند مثلاً اگر کشور اسپانیا، کوبا را استعمار کرده بود و شکر آنجا را که ثروت کوبا بود را در اختیار گرفته بود، «ژان پلسارتر» فرانسوی از مردم کوبا و از «فیدل کاسترو» و از «چهگوارا»، علیه دولت استعماری فرانسه دفاع میکرد و کتاب «جنگ شکر درکوبا» را مینوشت، روشنفکر غربی در برههای از زمان، با دولت و با نظام حاکم بر خودش، به نفع ملتهای ضعیف مبارزه میکرد! ۷۷/۲/۲۲
135_1(1).mp3
46.43M
#بشنویید
🔰 جلسات حکمیسازی علوم اجتماعی با حضور حجت الاسلام خسروپناه
جمع استادان و فرهیختگان علوم انسانی/ دانشگاه علامه طباطبائی
⭕️ جلسه دوم(۱)
📆 تابستان ۹۷ تا پاییز ۹۸
🆔@razavi_anjoman
@khosropanah_ir
🔴واکاوی فتنۀ اغتشاشات اخیر و حکمت ورود رهبری
🔹🔸دکترسعدالله زارعی در ماه نامه پاسدار اسلام با تحلیلی جامع در مورد گرانی بنزین و آشوب های پس از آن نوشت:
♦️بر اساس گزارش نهادهای امنیتی اغتشاشات روز شنبه، حاصل ترکیب مردم معترض به افزایش قیمت بنزین، اوباش و گروههای ضد انقلاب بود؛ اما ورود جدیتر اراذل، منافقین، سلطنتطلبها، وهابیها و تکفیریها در روز یکشنبه بود. خود این موضوع نشان میدهد افرادی که در آشوبهای روز شنبه در اعتراض به افزایش قیمت بنزین به خیابان آمدند، «عمومی» و پرحجم نیست و لذا باید برای این موضوع فکری میشد.
♦️از سوی دیگر در پایان روز شنبه برای آمریکاییها معلوم شد اعتراضات غیرمسلحانه به جایی نمیرسد و لازم است با به خاک و خون کشیده شدن تعداد زیادی از شهروندان، نظام جمهوری اسلامی در وضعیت بیبرگشت قرار گیرد. گروههای اوباش آشوبطلب با استفاده از سلاحهای سرد و مسدود کردن بسیاری از راههای اصلی منتهی به تهران، شیراز، اصفهان و اهواز زندگی شهروندان را با تهدید مواجه کردند. از آن سو دستههای مسلح وابسته به گروهکهای ضد انقلاب با دست زدن به کشتار مردم و نیروهای انتظامی تلاش کردند تا نیروهای امنیتی و انتظامی را منفعل گردانند و باید اذعان کرد که تا حدی هم توانستند این هدف را محقق گردانند.
♦️بر اساس جمعبندی وزارت کشور در کل روزهای شنبه، یکشنبه و دوشنبه بین ۱۳۰ تا ۲۰۰ هزار نفر در اغتشاشات حضور داشتند که همین جمعیت در دستههای کوچک آشوبطلب تقسیم شده و بهسرعت جابهجا و در واقع تکرار میشدند تا زیاد دیده شوند. در این آشوبها ۱۷ شهر استان خوزستان درگیر شدند. سئوال این است که چرا این تعداد شهر در استان نفتخیر خوزستان؟ در این اغتشاشات بهخصوص به شهرستانهای ملارد، بهارستان، قدس و اسلامشهر در غرب تهران آسیبهای گستردهتری وارد شد. پایتخت با ۳۰ تا ۴۰ گروه کوچک آشوبطلب مواجه بود و اتوبان بزرگ امام علی«ع» برای ساعاتی بسته شد.
♦️آشوبطلبها درصدد بودند به همه زیرساختهای اساسی کشور آسیب بزنند و امکان خدماترسانی به مردم را تهدید کنند. آنها بعضی از بزرگراههای کشور در جاهای حساسی مثل تهران ـ کرج را دو سه بار بستند و مسیر تهران ـ مشهد را در مازندران مسدود کردند. آشوبطلبان جاده خرمشهر به بندر امام را طی دو سه روز بستند و جاده جم به ماهشهر را بستند و حتی سنگربندی و در پارهای از نقاط آن با تیربار شلیک کردند. در شهر بهارستان واقع در غرب تهران، یک انبار استراتژیک که هزاران تن شکر و برنج در آن است، تهدید شد و اگر نیروی انتظامی نیمساعت تأخیر میکرد، از بین رفته بود. در یکی از شهرستانها، اشرار در صدد برآمدند بزرگترین مخزن بنزین را منفجر کنند که اگر اتفاق افتاده بود، نصف شهر در آتش میسوخت.
♦️حدود ۵۰۰ تن از اشرار و عوامل گروهکی درصدد برآمدند به صدا و سیما آسیب بزنند که با اقدام نیروهای انتظامی در سه کیلومتری آن متوقف شدند.
♦️در این اغشاشات به بیش از ۵۰ پایگاه و پاسگاه انتظامی و نظامی حمله شد. ۳۴ آمبولانس، ۷۳۱ بانک، ۱۴۰ مکان عمومی، ۹ مرکز مذهبی، ۷۰ پمپ بنزین، ۳۰۷ خودروی شخصی و غیردولتی، ۱۸۳ خودرو انتظامی و ۱۰۷۶ موتور سیکلت شخصی مورد حمله قرار گرفتند. تعداد کشتههای این سه روز حدود ۱۷۰ نفر بود که شامل به شهادت رسیدن تعدادی از نیروهای انتظامی، امنیتی و بسیج هم میشود. این آمار بهخوبی نشان میدهد که هدف اصلی درگیریهایی که در این سه روز روی داد، منفعل کردن مردم و ایجاد وحشت در آنان بوده است. به آتش کشیده شدن بیش از ۱۸۰ خودروی انتظامی میتواند پیامی دو وجهی داشته باشد؛ یک وجه آن خویشتنداری نیروهای انتظامی از اقدام مسلحانه حتی در وقت قرار گرفتن در معرض تعرض است و یک وجه دیگر انفعال نیروهای انتظامی حداقل در روز اول بوده است. یک گزارش بیانگر آن است که ورود جدی نیروی انتظامی در روز یکشنبه تأثیر زیادی در مهار تخریبها داشت.
متن کامل
✍ دکتر #سعدالله_زارعی
✅ #کانال_جوانان_انقلابی
🆔 @naslechaharome
🗓سالروز نامه امام به گورباچف
🏳وپیشبینیفروپاشیشوروی
💠رهبرانقلاب
‼️آن روزی که امام در نامه به گورباچف نوشتند که بعد از این مارکسیسم را باید در موزهها پیدا کرد، عدهیی پوزخند زدند! دو سال یا سه سال نگذشته بود که آن پیشگویی تحقق پیدا کرد. قدرت استکباری امریکا هم از بین خواهد رفت، او هم متلاشی خواهد شد، این قدرت جهنمی ماندنی نیست، اسرائیل هم ماندنی نیست. این، حرف دولت و ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی است، این، در سایهی هوشیاری شما ملت و هوشیاری ملتهای مسلمان عملی خواهد شد. ما باید تلاش کنیم. وظیفهی ما تلاش کردن است! ۷۰/۵/۲۸
@razavi_anjoman
انجمن علوم اجتماعی دانشگاه رضوی
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
بسم الله الرحمن الرحیم
وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّـهِ أَمْوَاتًا ۚ بَلْ أَحْيَاءٌ عِندَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ
هرگز كسانى را كه در راه خدا كشته شدهاند، مرده مپندار، بلكه زندهاند كه نزد پروردگارشان روزى داده مىشوند.
شهادت سردار رشید و بی نظیر اسلام، سرباز ولایت، اسطوره جهاد و رزم علیه استکبار جهانی و تروریسم بین الملل، حاج #قاسم سلیمانی و ابومهدی #المهندس تسلیت و تهنیت باد!
این شهید سعید مرد خلوص، سادگی، صداقت، صفا و صمیمیت، خاکی بودن، شجاعت، شهامت جوانمردی، مردمی بودن، فداکاری، استقامت، شکیبایی، تواضع، سخت کوشی، ولایتپذیری ، بصیرت دینی و انقلابی، شهادتطلبی و دنیاگریزی بود
عزیزان بدانید که هیچوقت خون شهید هدر نمیرود، #خون شهید هر قطرهاش تبدیل به صدها قطره و هزاران قطره، بلکه به دریایی از خون می گردد و در پیکر اجتماع وارد می شود.
ان شالله خون پاک این شهیدان ودعا و تضرع عزیزان مقدمه #ظهور صاحب الزمان (عج ) و نابودی اسرائیل و آمریکا باشد
در وقت مرگ ، روی لبش خنده ای شکفت با خون خود نوشت:
"آخر فتاد مرغ سعادت به دام ما"
"زد روزگار ، سکه ی عزت به نام ما."
رویت سپید باد ، "شهادت" مبارکت!
از ما ببر به شهیدان سلام ما
با کشتگان بگو:
با ننگ ظلم ، زیستن ما ، حرام ما
#جهاد_ادامه_دارد...
انجمن جامعهشناسی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
@razavi_anjoman
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
12.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، #علیرضا_افتخاری در ویژهبرنامه تلویزیونی میهمان شد و قطعهای را به مناسبت شهادت سردار سلیمانی خواند و از آن رونمایی کرد.
این خواننده صاحبنام درباره حاج قاسم سلیمانی گفت: الکن شدهام و از این اتفاق در حیرتم. شاید کار خدا باشد و قرعهای است که به نام این مقام شامخ افتاده که تا پای جان برای مردم و اسلام ایستاد. من کمترین هم اگر صدایی دارم میخواهم دینم را ادا کنم. هرچند درونم به هم ریخته است اما کاری را خواندم تا بگویم من هم جزو خریداران یوسفم.
وی افزود: امروز کار ضبط و خوانده شد و اکنون قرار است برای اولین بار پخش شود. شعر از مولوی انتخاب شده است. خود آن حضرت پشت میکروفن این شعر را دکلمه کرده و خوانده بودند. من زمانی به پیشگاه آن مقام شرفیاب شدم و بوسهای از ایشان گرفتم و دگرگون شدم. کلام نمیتواند حق مطلب را ادا کند اما من گرد درفش ایشان میگردم همچنان که آمدهام تا به ایشان بگویم ما هم سهمی داریم؛ هنرمندان در جای جای این فلات همه غمگینند.
#سردار_دلها
#علیرضا_افتخاری
🌐انجمن علوم اجتماعی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
@razavi_anjoman