⭕️ساکتین در برابر فقر و فساد و تبعیض، صلاحیت نقد عدالت خواهی را ندارند
🎤 گفتگو با #وحید_جلیلی:
🔸کسی حق دارد جریان عدالتخواهی را نقد بکند که دهها بار حرف از عدالت زده باشد و پرچم عدالت را در این کشور بلند کرده باشد و از مبارزهی با فقر و فساد و تبعیض دفاع کرده باشد و پیام هشت مادهای داده باشد. حرف چنین شخصی را میشود شنید و پذیرفت و دقت کرد و تأملات و هشدارهایش را جدی گرفت. ولی کسی که سالها سکوت کرده و با سکوت خودش به فساد، به فقر و به تبعیض کمک کرده، مسخره است که بخواهد وارد نقد عدالتخواهی بشود.
🔹اینچنین نیست که ما یک انقلابیگری و یک افراطیگری داریم. نه، ما یک #انقلابیگری، یک #افراطیگری و یک #تفریطیگری داریم. مشکلی که الان وجود دارد این است که بعضاً کسانی به مواردی اعتراض میکنند که به تشخیص آنها افراط محسوب میشود که اینها خودشان سالها و دههها در تفریط زندگی کردهاند.
🔸پیشنهاد میکنم کسانی که با #سکوت_عارفانهی خودشان در طی سالیان به مفسدین کمک کردند، به همان سکوت عارفانهشان ادامه بدهند. نه اینکه لبهایشان را به اندازهی عرض شانهشان باز بکنند و حرف از مبارزهی با افراطیگری بزنند. این باید مشخص بشود، در عین اینکه ما باید به مبانی معرفتی دینی در حوزهی عدالت ملتزم باشیم، حواسمان باشد که اسلام هر دو طرف را مذموم شمرده است. حضرت سیدالشهدا علیهالسلام در خطبهی منا میفرمایند: «إِنّى لَمْ أَخْرُجْ أَشِرًا وَ لا بَطَرًا». ببینید حضرت در خطبهی منا چه فریادهایی بر سر قاعدین میکشند. اصلاً خطبه با این آیه شروع میشود: «لَوْلا یَنْهَاهُمُ الرَّبَّانِیُّونَ وَالأَحْبَارُ عَنْ قَوْلِهِمُ الإِثْمَ وَأَکْلِهِمُ السُّحْت»؛ میفرمایند جامعهی دینی اینگونه به انحطاط کشیده میشود که عالمانش، روشنفکرانش، و نخبگانش در برابر فقر و فساد و تبعیض سکوت کنند. به نظر من این خطبه «مانیفست عدالتخواهی در شیعه» هست که هم حضرت امام و هم آقا مکرراً به آن استناد کردهاند و باید به آن توجه کرد.
🔹اگر به این خطبه توجه بشود، آن موقع ما در مسیر عدالتخواهی میتوانیم به #مرحلهبندی قائل بشویم که مرحله به مرحله پیش برویم و خلأها را برطرف کنیم و از آسیبها عبور کنیم. وگرنه ممکن است که تفریطیون تحت عنوان مبارزه با افراط، با خودِ عدالت مبارزه کنند. کمااینکه این کار را دارند میکنند.
🔻به همان میزان کسانی هم هستند که بهشکل دیگری میخواهند عدالتخواهی را با ترویجِ ناامیدی متوقف کنند. بالاخره الان در نقاط مختلف کشور یک جریان فسادی وجود دارد. آنهایی که از قابلیتها و ظرفیتهای عظیم نظام جمهوری اسلامی برای مبارزه با فساد مطلع هستند، میدانند که اگر این مبارزه پیگیری بشود مفسدین را سر جای خودشان خواهد نشاند و موفقیتهای بزرگی بهدست خواهد آمد، اما در تلاشاند که بگویند که نه آقا این کارها فایده ندارد. خیلی از مفسدین میگویند که فایدهای ندارد و هیچکس در این کشور با فساد برخورد نمیکند و اینها خیلی قویاند. اتفاقاً این از ضعف شماست که میخواهید خودتان را قوی نشان بدهید.
🔸قدرت سیاسی باید در حوزهی عدالت پاسخگو باشد و مسئولیتهای خودش را جواب بدهد. اما قدرت، فقط قدرت سیاسی نیست. رسانه یک قدرت است. هر قدرتی باید پاسخگو باشد. عدالت را نمیشود فقط از قدرت سیاسی خواست. دست مطالبهی ما باید یقهی اصحاب قدرت سیاسی را هم محکم بگیرد، ولی حتماً نباید در این منحصر بشود.
🔹اگر یک فرهنگ فاسدی طبقهای از جامعه را آلوده کرد و اینها کم کم توانستند یکسری گلوگاههایی را بهدست بگیرند و از آن طریق #فرهنگ_زیادهخواهی، #تجملگرایی و #اشرافیمنشی خودشان را تبدیل به ارزش بکنند را باید نقد کرد. الان در فضای مجازی با افتخار دارند رانتخواری و اشرافگری خودشان را به رخ میکشند. میخواهم بگویم این مسائل هم هست و اینها را هم باید نقد کرد. اگر عدالت، همهی عدالت است، ظلم هم همهی ظلم است. نمیشود فضای فرهنگی، اجتماعی و هنری که این همه مظالم در آن وجود دارد را رها کنید و بگویید اگر عدالتخواهی صرفاً یک آوردهی سیاسی برای من دارد، پس من به آن ورود میکنم. و اگر اینچنین نباشد چه در زندگی شخصیام و چه در زندگی اجتماعیام و چه در زندگی سیاسیام ورود نمیکنم.
🔸عدالتخواهی از کسانی برمیآید که حتماً به عقبهی فرهنگی و اجتماعی بیعدالتیها در بعضی از سطوح سیاسی که رخ میدهد توجه بکنند. وگرنه چه اتفاقی میافتد؟ عناصری که شما به آنها انتقاد دارید، مثلاً در ردههایی از قدرت سیاسی حتی رأی از مردم هم میگیرند. اشرافیمنشی و رانتخواریشان اظهرمنالشمس است، ولی ارزشهای خودشان را تبدیل به گفتمان در فضای اجتماعی میکنند. اگر اینگونه شد آنوقت مبارزه با اینچنین مظالمی خیلی سختتر میشود.
______________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
🤓طنز : به همت آقای همتی
یا اندر خدمات یک خدمتگزار خوشتیپ !
🙏عبدالناصر #همتی ، مدیر سوددانی ست که سال92 جای #خاوری کانادایی را در مدیریت بانک ملی ایران گرفت. ایشان در 22اردیبهشت95 در کسوت رئیس بانک ملی و ریاست شورای هماهنگی بانکها به #قم سفر کرد.
این سفر نقطۀ عطفی در زندگیِ آقای همتی نبود و تاثیری بر رویکرد ایشان نگذاشت. تقریبا همۀ مراجع، سیستم بانکی کشور را ربوی دانستند و حتی آیت الله جوادی آملی، بانکداران را به منزل خود راه نداد.
پرواضح است که این مشاهدات و #تحقیرها ، هیچ خللی در عزم ایشان ایجاد نکرد.
🏛مرداد97 ، صندلی #سیف در بانک مرکزی به همتی تحویل گردید. او در گفتگوی ویژۀ خبری (30آبان97) به زیبایی میفرماید:
"نقدینگی ای که اکنون داریم نسبت به میانگین 5 سال اخیر، فرقی نکرده و رشد 20%ی داشته است. در آینده هم با این فرمان، #نقدینگی 20% رشد خواهد داشت و اصلا سرعت نقدینگی بالا نیست."
ایشان وقتی دید کسی چیزی نمیگوید، خودش هم چیزی نگفت و تصمیم گرفت خلق پول را به 31% برساند و دستاوردهای شگرف 5 سال اخیر را تقویت نماید.
😳همچنین بزرگ بانکدار ایران (26دی98) تصمیم گرفت، سیستم "بازار باز پولی" راه اندازی نماید تا رباخوری عریان و اورجینال، به جای کلاه شرعی های قبلی مستقر گردد.
در این راستا اوراق قرضه چاپ کردند تا بتوانیم از جیب بچه ها و نوه ها و نتیجه هایمان هم بخوریم. همتی به ما آموخت، باید برای #نسل_بعد به جای ارث، بدهی بگذاریم.
👐یکی از مرام های ارزشمند این عزیز، اعتقاد به دستهای پشت پرده است. پرواضح است که افزایش روزانه 2000میلیارد تومان به نقدینگی اهمیتی ندارد، لیکن دستهای پشت پرده ای که در خط همتی نیستند و آرمانهای بانک را پایمال میکنند، یَکی یَکی شان مقصر تورم میباشند.
😈حالا عبدالناصرخان فرنگ رفته، بیشترین #اختیارات اقتصادیِ یک مدیر در تاریخ معاصر ایران را دارد.
اگر اقتصاد ایران هزاران بار متورم شود و دوباره متعادل گردد، مردانی از بانک مرکزی هستند که به چاپ و تایپ پول، #همتی شایسته گمارند و ما را از تعادل نجات دهند.
#گروه_معیشت_و_اقتصاد_متا
@MataNevesht BinesheTamadoni.ir
🔴آمریکا از آشوب تا شورش
✍️دکتر رضا سراج
🔹بحران در آمریکا در مرحله آشوب قرار دارد و این احتمال وجود دارد که وارد مراحل اغتشاش و یا حتی شورش گردد.
🔹ایجاد فاصله نامطلوب بین انتظارات مشروع افراد و آنچه در واقعیت جامعه وجود دارد، موجب بروز رفتارهای اعتراضی و مطالبهگرایانه میشود که در صورت فراگیری به آشوب منتهی میگردد. معمولا در مرحله آشوب، انسجام مشاهده نمیشود. چنانچه رفتارهای نامنسجم در مرحله آشوب، منسجم شده و با سازماندهی، دامنه وسیع و گستردهای پیدا کند به اغتشاش میانجامد. شورش و قیام، ادامه بحرانِ آشوب و اغتشاش است که به صورت منسجم و سازمان یافته و البته به شکل مسلحانه به وقوع میپیوندد.
🔹رفتارهای وحشیانه پلیس ایالات متحده از یک سو و ناکارآمدیها، انباشت مطالبات اجتماعی و تعارضات هویتی از سوی دیگر، عبور بحرانِ آشوب در آمریکا و تبدیل آن به اغتشاش را بسیار محتمل میسازد و در عین حال با توجه به دسترسی آسان افراد به سلاح و همچنین قطببندی شدید هویتی، وقوع شورش نیز دور از تصور نخواهد بود.
#غرب_وحشی
#عصر_پسا_آمریکا
______________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
📱|#توئیت_گرام
"کیست که نداند covid19 و دلار 19 تومانی، گلوی اقتصاد و #معیشت_مستضعفان را فشرده و ناتوانی دولت در اجرای استراتژی مهار-containment strategy- را عیان کرده است.تسامح دولت و بانکمرکزی درسال ۹۸ موجب عدم بازگشت ۲۵میلیارد دلار صادرات غیرنفتی شده است.مجلس باید بر #نقاط_کانونی متمرکز شود."
👤Arsalan Zaheri
_______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 "همه ضعفها و ناکارآمدیها را نمیتوان پای تحریم نوشت؛ شرمآور است"
🔹 ۴ تیر ۹۹ | روحانی در جلسه هیات دولت: "ما همان دولتی هستیم که بالاترین رشد اقتصادی در جهان را داشتیم؛ مشکلات کنونی جامعه، به تحریم و بیماری کرونا باز میگردد"!
🔻 گفتنی است، قیمت دلار به استناد سامانه بانک مرکزی در بهمن ماه ۹۸ و قبل از کرونا هم حدود ۱۴.۵ هزار تومان بود؛ به عبارتی حدود ۵ برابر قبل، نه مانند ۲ برابر!
🔸 ۲۲ فروردین ۹۲ | روحانی در ایام انتخابات: ارزش پول ملی را "نصف" کردهاید و هنوز هم شعار میدهید؟ تورم بالای ۳۰ درصد و رشد اقتصادی صفر و منفی است؛ همه ضعفها و ناکارآمدیها را نمیتوان پای تحریم نوشت؛ شرمآور است
▫️مکتوباتیادآوری
_____________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
#انعکاس_خبری
⭕️ روایت نائب رئیس مجلس از مطالبات مشکوک یک بانک
👤 سیدامیرحسین قاضی زاده نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در توییتر نوشت: بانکی از۷خانواده! ۴۶۰۰میلیارد تومان مطالبات معوق دارد. ۷خانواده هر یک بالاتر از۱۰۰۰میلیارد بدهی معوق! جدای از بحث بازپرداخت،تخصیص این منابع بدین شکل یعنی یک بانک به تنهایی به۷نفر این قدرت را داده است که بازاری را به هم بریزند. این یعنی ضعف نظارت بانک مرکزی بر تخصیص منابع به تولید.
❌ وقتی بانکی خصوصی(یا دولتی)بدون آن که بتواند مطالبات را وصول کند،به چند نفر اعتباری هنگفت داده؛ یعنی از همان مطالبات مشکوک الوصول، احصاء سود نیز کرده است. این یعنی همان خلق پول از هیچ که اقتصاد ما را زمینگیر کرده است.
_______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥|#ببینید
💢هشدار و فریاد تند #رئیسی بر سر بانکها:
⛔️حق ندارید کارگاه یا کارخانه ای را که تملک کرده اید تعطیل کنید...
✅ همکاران من پیگیری کنند هیچ کارگاه و کارخانه ای چرخ تولیدش از حرکت نیفتد و کند شود...
#موانع_جهش_تولید
_______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
❇️منتخب پایان نامه " دکترین بازاراسلامی"
💠بخش پنجم
✳️چون پول اعتبار است و همین اعتبار باعث مشروعیت به افراد میشود که همان چیزی که ماکس وبر اعلام کرده بود؛ لذا بازیگران مارکت برای کسب سود و البته کسب اعتبار بیشتر در مدت زمان کم تلاش میکنند.
🔸لذا در مکانهای تولید کارنسی فعالیت میکنند و توضیح داده شد که در بازار صرفاً با خرید و فروش پول، سود کسب میشود (که این پول هم اسکناس، هم هر چیزی که مورد خرید و فروش است میباشد)
🔘چند مثال درخصوص پول زده شد تا دقیقاً درک شود پول چیست.
پول داخل بانک، ورقه بهادار بازار بورس، اجناس خریداری شده یک دلال برای فروش است؛ اما میتوان موارد دیگر را مصداق آورد. زیرا برای تبئین بازار اسلامی مورد نیاز است تا مشخص شود تمامی مواردی که برای کسب سود خرید و فروش میشود تماماً پول است.
📌این پول میتواند مدرک دانشگاهی باشد که با پرداخت شهریه و صرف زمان خریداری میشود و باکسب درآمد از طریق آن فروخته میشود که ما به تفاوت آن سود خواهد بود.
☑️پس آن چیزی که در مارکت یا بازار لیبرالی به راحتی قابل فهم است اینست که با این بازار که پول در آن خرید و فروش میشود تجارت و سرمایهگذاری نهفته است. با خرید و فروش پول هم تجارت رقم خورده است و هم سرمایهگذاری. به دلیل اضافه شدن مبلغی بعنوان کارمزد یا افزایش قیمت روی پول که سود پول است و خرید و فروش آنکه "Trade" یا تجارت است.
♻️چرخه پول، همین جا معنا پیدا میکند با این حالت که منظور از خود سرمایه و البته سرمایهگذاری و سود فقط پول است و سایر طُرُق سرمایهگذاری به محاق رفتهاند. زیرا در بازار مدرنی که هم اکنون رقم خورده است، پول هدف و وسیله سرمایهگذاری از دید یک انسان مرچنت است. هر چند که نیازی به اشاره مجدد نیست که سرمایهگذاری بصورت انتزاعی بوده و هیچ ثروتی تولید نشده است. شاکله بازار مدرن ساختاری است که در آن فقط پول موضوعیت دارد و چرخه پول فقط صورت میگیرد.
🔗 yon.ir/jyaCj
_______________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
#معرفی_جنبشی
✴️جنبش مقاومت در جنگ ارزی
🔶مأموریت این جنبش؛ بررسی و بیان جنگ ارزی دشمن، تشریح شکستن ارزش و آقایی دلار و تبیین پول طراز در تمدن نوین اسلامی است.
🔸ریال باید بتواند در نسبت با ارز کشورهای دیگر مبنای مبادلات جهانی باشد.
🟠همین حالا به جنبش مقاومت در جنگ ارزی بپیوندید⬅️ @currency_war
________________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
🔟 چه عاملی باعث شده در این کشور اسلامی، بانکها در چنین حجم بزرگی رباخواری کنند؟
💬|#سوالات_متداول
✅پاسخ به این سؤال نه در حیطه علم اقتصاد و نه در حوزه اقتصاد سیاسی میگنجد. پاسخ را میبایست در حوزه تمدنی جستجو کرد.
▪️اگر بنا به صحبت آلوین تافلر باشد که دنیا به سمت تبدیل شده به یک «دهکده کوچک» پیش خواهد رفت. پس دیگر تفاوتی با باقی کشورها نخواهیم داشت که بحث از ‹تر› و ‹ترین› باشیم. بلکه همه از یک الگو بهره میبرند.
▫️متاسفانه در کشور ما اکثر قریب به اتفاق مسئولین، نخبگان و اساتید علم اقتصاد به ضرس قاطع معتقداند اسلام چیزی به نام اقتصاد اسلامی ندارد و علم اقتصاد شرق و غرب نمیشناسد و تجربه انباشته شده بشری است. پس از نظر آنها سؤال شما محلی از اعراب ندارد.
▪️اما اگر اقتصاد را از اسلام جدا ندانیم، همانگونه که سیاست را از اسلام جدا نمیدانیم. باید بگوئیم که اساساً بانک در الگوی اسلامی جایگاهی دارد که بحث رباخوار بودن یا نبودن آن مطرح باشد.
▫️به یاد داشته باشیم بانک برای ارائه وام ربوی ایجاد شده است و نه واسطه گری. میان سرمایه گذار و سرمایه پذیر.
▪️ما به جمهوری اسلامی رأی دادیم که ربا منع قانونی داشته باشد اما چون فکر میکردیم بانک نهادی است که برای واسطه گری ساخته شده و با تغییر قراردادها از قرض ربوی به عقودشرعی میتوان ربا را زدود، به وجود بانک راضی شدیم.
______________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽|#ببینید
💢امام خمینی فرموده بودند که دولت باید زمین رایگان به محرومین بدهد.
🔆 حضرت امام، زمان پیروزی انقلاب به این نکته تاکید میکنند که اینک مقطعی در انقلاب فرا رسیده است که ما باید شکوه نظام عدل اسلامی را در قالب تامین مسکن به مردم بچشانیم.
📢ایشان فرموده بودند که دولت باید به تمام آنهایی که محروم از داشتن زمین و مسکن هستند، زمین رایگان بدهد و باید طرحهایی را آماده کند که روی این زمین رایگان مسکنهای مناسب و استاندارد با روشهای مختلف تامین مالی ساخته شود و با حداقل قیمت در اختیار مردم قرار بگیرد.
♻️ با انجام حدود ۷ الی ۸ سال کار کارشناسی در حوزه سیاستگذاری زمین و مسکن، به این نتیجه رسیدیم که پیشرفتهترین نظریات در حوزه سیاستگذاری زمین و مسکن و تامین مسکن، مبتنی بر همین نظریه کارشناسی هست که آنموقع حضرت امام داده بودند.
✅ تنها راه این است که هرگونه سودی در بازار مسکن با مالیات کنترل شود. چون مفت بری است.
#ثریا
_______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
📱|#توئیت_گرام
"۵۴ ٪ ارز حاصل از صادرات ایران در سال ۹۷ از جانب سه کشور چین، عراق و امارات تامین شده است.
برای جبران فرصتها در آفریقا و دیگر کشورها نیاز به تنوع در کالاهای صادراتی و افزایش هوشمند بازار هدف داریم.
باید به سراغ تدوین و پیاده سازی #استراتژی_صنعتی و #دیپلماسی_اقتصادی فعال برویم."
👤سید محسن دهنوی
_______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ببینید|#استاد_پناهیان
❓چرا میخوای کارمند بشی؟
🔻نترس؛ شجاع باش!
➕نظر اهل بیت(ع) درباره کارمندی و تجارت
_______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
🗞|#بازتاب_خبری
🏢 مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در این گزارش عنوان کرده است که درآمد سرانه کشور از سال ۱۳۹۰ تا سال ۱۳۹۸ کاهشی ۳۴ درصدی داشته است. در واقع علیرغم افزایش درآمد اسمی خانوارها، قدرت خرید هر فرد ایرانی نسبت به سال ۱۳۹۰ حدود یکسوم کاهش یافته است.
🔻این گزارش همچنین تصریح کرده است که در صورت تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی از سال ۱۳۹۹ به بعد حداقل شش سال زمان نیاز خواهد بود تا به سطح درآمد ۱۳۹۰ بازگردیم.
🔻البته مرکز پژوهشهای مجلس در این گزارش به وضعیت شاغلین نیز اشاره و تصریح کرده است که در مشاغل رسمی رابطه کاری شاغل و بنگاه در چارچوب یک قرارداد با کارفرما تعریف میشود که غالباً افراد تحت پوشش بیمه قرار میگیرند. این رابطه کاری به دلایل مختلف، پایدارتر از مشاغلی است که قرارداد و پوشش بیمه برای نیروی کار وجود ندارد.
🔻مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی طی این گزارش، وضعیت کسری بودجه و بدهیهای دولت و شرکتهای دولتی را هم تشریح کرده است که بر این اساس، بدهیهای دولت تا پایان شهریورماه ۱۳۹۸ حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان، بدهیهای شرکتهای دولتی ۵۲۵ هزار میلیارد تومان و مجموعه بدهیهای دولت و شرکتها ۱۰۲۵ میلیارد تومان بوده است.
🔺همچنین حداقل نسبت اوراق و استقراض از صندوق توسعه ملی به منابع بودجه عمومی در سال ۱۳۹۹ به صورت تأیید، اصلاح بودجه ۴۸ درصد و نسبت بازپرداخت به مصارف بودجه ۱۳۹۹، ۷ درصد است.
مشروح گزارش:
📎http://ydac.ir/k7x8a
_______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
🚨هاآرتص: احتمال بروز اغتشاشات گسترده پس از ترکیدن حباب بورس در ایران!
✍️ اسرائیل و نفوذیهای داخلی وابسته به شبکه زیتون احتمالا در راستای تابستان داغ در کنار افزایش نرخ گازوئیل با شکستن حباب بورس به دنبال نارضایتی گسترده مالباختگان در درون کشور هستند.
#مستندات
🔗منبع: استاد مدیا
____
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
1️⃣1️⃣ سخن امام حسین در کوفیان به این علت اثر نکرد که شکمهایشان از حرام پر شده بود. اکنون نیز فرایندهای بانکی –که عموم مردم با آن تعامل دارند- حرام است. حال، آیا مقدمه سازی برای ظهور حضرت ممکن است؟ بافرض آن که عمده مردم با سیستم بانکی به جنگ با خدا رفتهاند، آیا جمهوری اسلامی شکست نخورده است؟ این نظام رو به پیشرفت است یا انحطاط؟ با توجه به فرمایش امام راحل، کشوری که بانکش ربوی باشد اسلامی نیست. آیا میتوان گفت در کشور ما جمهوری اسلامی برقرار است؟
💬|#سوالات_متداول
✅ انقلاب سال ۵۷ یک انقلاب سیاسی برای تشکیل حکومت اسلامی بود (همان طور که پیامبر بعد از تشکیل حکومت اسلامی به تشریح احکام اقتصادی و الزام سنجههای معیشتی برای داشتن یک حکومت قوی پرداخت) ما نیز برای ایران اسلامی شدن به ما هو اسلامی شدن بایستی انقلابهای دیگری را رقم بزنیم...
▪️چنانچه که امام خامنهای نیز فرمود: «انقلاب یک حقیقت ماندگار و حقیقت دائمی است. انقلاب یعنی دگرگونی؛ دگرگونیهای عمیق ظرف شش ماه و یک سال و پنج سال به وجود نمیآید؛ علاوه بر اینکه اصلاً دگرگونی و صیرورت ـ یعنی حالی به حالی شدن، تحول ـ اصلاً حد یقف ندارد؛ هیچ وقت تمام نمیشود؛ انقلاب یعنی این. انقلاب یک امر دائمی است» .
▫️لذا در زمینههای مختلف برای اصلاح وضع موجود نیاز به انقلابهای فراوانی است که یکی از آنها اقتصاد است.
▪️این یعنی میدانیم که فساد در اقتصاد (ربا) ناشی از کپیتالیسم است و یک معضل و مشکل جهانیست این علم اقتصاد حاکم بر جهان است که ربویست. و جمهوری اسلامی این وضع را به وجود نیاورده بلکه همگام با تمدن غرب، وضع اقتصاد ایران هم دچار فاجعهای به نام ربا شد.
پس جمهوری اسلامی شکست نخورده و همچنان جمهوری اسلامی است.
▫️بلکه آغاز یک انقلاب در دل انقلاب خواهیم بود برای برپایی یک انقلاب اقتصادی برای صادر کردن دوباره برای کل جهانیان با کم رنگ شدن ربا و زدودن ربای بانکی و دیگر زوایای غرب گرایی در نهاد اسلامی.
▪️اگر ما بتوانیم ربا را از جمهوری اسلامی بزداییم و الگوی معیشت اسلام را برپا کنیم آنگاه میتوان گفت که مقدمهسازی ظهور انجام شده و این مهم بدون همراهی مردم ممکن نیست.
______________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید و #ببینانید
💢 بلای نقدینگی ریشه تمام مشکلات
🔻باید مردم را گیج کرد تا متوجه این مشکل نشوند!
👤 استاد رائفیپور
#خلق_پول_باید_متوقف_شود
_____________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
🚩 قواعد تجارت از منظر قرآن کریم
🔹 در قرآن کریم تأکید شده که قبل از ورود به عرصه تجارت به فراگیری احکام شرعی آن نیز اقدام کنید که مبادا دچار ربا در معامله شوید. از سوی دیگر بر ممنوعیت معامله کالاهای حرام، رعایت قاعده لاضرر، منع غرر و اسراف و تبذیر و مواردی همانند ممنوعیت اکل مال به باطل تأکید شده است.
✅ مقوله تجارت به شکل صحیح و شرعی آن در دین مبین اسلام و در آیات و روایات مورد تأکید فراوانی قرار گرفته است چراکه میتواند به توزیع عادلانه ثروت در جامعه و از سوی دیگر افزایش زکات و درآمدهای مالیاتی دولت اسلامی منجر شود و دولت هم میتواند آن را در راه توسعه اقتصادی و بهبود زندگی نیازمندان صرف کند.
مشروح گزارش:
📎https://b2n.ir/618698
_______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
🌐 چه کارآفرینانی زمین می خورند ؟ کدام ها دوباره بلند می شوند؟
🔹برخی به غلط فکر می کنند که با وام دادن و وام گرفتن کارآفرین ساخته می شود! میلتون فردیدمن، اقتصاددان مشهور توصیه می کرد که از دولت نباید وام گرفت در عمل هم بهره بانکی هزینه تولید و قیمت را افرایش میدهد.
🔸برای شروع کار باید از صفر شروع کرد. اینهایی که به دنبال وام بدون سرمایه هستند، اشتباه میکنند، با وام ۳۰-۲۰ درصدی نمیشود تولید کرد
🔹ورشکستگی و نجات از ورشکستگی یک پدیده عام و جهانی است.البته افتادن و بلند شدن در اقتصاد کار سادهای نیست اما این کار در بخش خصوصی شدنیتر است.
🔸کسانی که در بخش خصوصی بهویژه بخش فروش کار میکنند معمولا اعتماد به نفس بالایی دارند. اینها معمولا شکست را نمیپذیرند. افرادی که پرورش یافته بخش خصوصی باشند ممکن است زمین بخورند اما بلند میشوند. ممکن است این چرخه ۱۰ بار هم تکرار شود ولی شکست نمیخورد.
🔹اگر این دیدگاه حاکم باشد امکان رشد و توسعه وجود دارد. البته زمین خوردن بخش خصوصی در حال حاضر هم عمدتا ناشی از سطح دانش پایین و یا بیاطلاعاتی از تئوریهای جدید مدیریتی است.
🔸ما صاحبان صنایع باید متوجه باشیم که حداقل ۵۰ درصد ورشکستگیها مستقیما متوجه خود ماست، ۵۰ درصد هم ممکن است به قوانین و مشکلات دولتی برگردد. چون به منطق علوم انسانی و اصل تغییر توجهی نداریم
🎤 “سعید منصور افشار” مدیرعامل صنایع الکترونیک افشار
___
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
📝دولت روحانی چگونه از هماکنون خزانه دولت بعدی را خالی کرده است؟
🔻برنامه دولت برای رفع کسری بودجه، انتشار حجم عظیمی انواع اوراق مالی است که بازپرداخت آنها به دوش دولت بعد خواهد بود به طوری که فقط برای اوراقی که امسال منتشر میشود، دولت سیزدهم باید ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از بودجهاش را کنار بگذارد.
🔻دمیدن در تنور انتشار بیمحابای اوراق جهت تأمین مالی دولت در حالی است که دولت دوازدهم، سال پایانی خود را سپری میکند و آقای همتی رئیسکل بانک مرکزی نیز به طور مستمر در صفحه شخصی خود در فضای مجازی، با اعلام آمادگی برای این موضوع، دولت را به انتشار حجم عظیم اوراق بدهی تشویق و ترغیب مینماید.
🔻قرار داشتن در سال آخر خدمت بدان معناست که تسویه حجم قابلتوجهی از اوراق مذکور، بر عهده دولت آتی قرار خواهد گرفت. لذا بار مالی منتقلشده، جزء مهمترین چالشهایی است که دولت بعد در روزهای ابتدایی باید با آن دستوپنجه نرم کند. ازآنجاکه آقای روحانی تا روزهای پایانی تیرماه سال آینده بر مسند دستگاه اجرایی حضور خواهد داشت و دولت سیزدهم از مرداد ۱۴۰۰ کار خود را آغاز خواهد کرد، این سؤال مطرح میشود که «میراث بدهی دولت تدبیر و امید» برای دولت بعدی چند هزار میلیارد تومان خواهد بود؟
🔻بررسیهای کارشناسی نشان میدهد از مجموع اوراق منتشرشده توسط دولت دوازدهم، بخشی سررسید شده، سررسید بخشی دیگر مربوط به سال ۱۳۹۹ و چهارماهه ابتدایی سال ۱۴۰۰ و سررسید مابقی مربوط به دولت سیزدهم خواهد بود.
🔻بررسی اسناد خزانه بهعنوان عمدهترین اوراق دولتی نشان میدهد که سهم دولت سیزدهم در بازپرداخت اوراق مذکور به ارزش ۵۳.۵ هزار میلیارد تومان است که ۴۶ هزار میلیارد تومان از آن مربوط به اصل و ۷.۵ هزار میلیارد تومان سود آن میباشد.
🔻اما همه ماجرا به ارقام فوق ختم نمیشود زیرا طبق قانون بودجه ۱۳۹۹، دولت مجوز انتشار ۸۰ هزار میلیارد تومان اوراق جدید را دریافت کرده است. بهعلاوه، بنا بر اظهارات رئیسکل بانک مرکزی، مجوز انتشار ۱۵۰ هزار میلیارد تومان اوراق دیگر بهمنظور اجرای عملیات بازار باز از سوی سران دریافت شده است. حال آنکه با توجه به آثار و تبعات منفی و قابل پیشبینی آن، ضرورت دارد سایر اعضای سران قوا در خصوص صحتوسقم این موضوع پاسخگو باشند.
🔻شایانذکر است چنانچه ۱۵۰ هزار میلیارد تومان اوراق مذکور که بیش از درآمدهای مالیاتی در سال گذشته هست منتشر شود، مجموع مجوز اوراق منتشرشده توسط دولت به ۲۳۰ هزار میلیارد تومان بالغ خواهد شد و با احتساب سود سالیانه ۱۵ درصد، رقمی معادل ۲۲ هزار میلیارد تومان نیز در هرسال به آن افزوده خواهد شد و مجموع این بدهی در صورت سررسید یکساله اوراق به حداقل ۲۵۲ هزار میلیارد تومان خواهد رسید. البته سررسید این اوراق معمولا سه ساله است، بنابراین اگر سود سه سال را حساب کنیم مجموع رقمی که دولت سیزدهم باید بازپرداخت کند به بیش از این رقم میرسد.
🔻در هر حال اگر حداقل ارقام فوق را هم مدنظر قرار دهیم (۵۳.۵هزار میلیارد تومان اسناد خزانه + ۲۵۲ هزار میلیارد تومان اوراق مالی) دولت بعد باید در ابتدای فعالیتش به دنبال بازپرداخت بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی به جای مانده از دولت روحانی باشد. اگر نرخ دلار را ۲۰۰۰۰ تومان لحاظ کنیم، این رقم معادل ۱۵ میلیارد دلار میشود که دو برابر درآمد نفتی کشور در سال ۹۸ بوده است.
🔻نکته حائز اهمیت اینکه سود اوراق در کشورهای سرمایهداری نهایتاً بین ۲ تا ۳ درصد است که بااینوجود بدهی این دولتها را به ارقام تریلیون دلاری رسانده است. حال با نرخ سود ۱۵ درصدی که هر ۵ سال رقم بدهی را دو برابر میکند، اقتصاد کشور را در آینده نزدیک در این زمینه با بحرانهای جبرانناپذیری روبرو خواهد نمود که دولتها نهتنها با درآمدهای حاصل از فروش نفت، حتی با مجموع درآمدهای مالیاتی از عهدهٔ بازپرداخت این بدهیها نیز بر نخواهند آمد.
🔻از الزامات مواجهه با معضلات و چالشهای اقتصادی دولتها در وهله اول آن است که در هزینهها بهویژه جاری صرفهجویی نمایند لیکن همانگونه که در ارقام بودجه مشاهده میشود، بودجه جاری طی ۷ سال گذشته بیش از ۳ برابر شده است که میتوان با ساماندهی و شفافسازی بودجه جاری دهها هزار میلیارد تومان صرفهجویی هزینهای صورت داد. از سوی دیگر تمرکز بر بخشهای مالیاتی ازجمله جلوگیری از فرا مالیاتی و نیز ایجاد پایهای جدید میتواند درآمد قابلتوجهی برای دولت فراهم نماید.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
منبع: @mashreghnews_channel
✅کانال باشگاه استراتژیست های جوان
@ystc_ir
📌بردهداري، پيشهي سرمايهداري است
🔹نژاد پرستي که امروز در غرب بويژه آمريکا شاهد آن هستيم، بر پايهي ايدئولوژي فکري ليبراليسم استوار است چرا که اساسا سرمايهداري ريشه در نژادپرستي، استعمار و استثمار دارد.
و ايدئولوژي ليبراليسم، چيزي جز توجيه برتري عدهاي خاص نيست،
تا جايي که بنيانگذاران آيين ليبراليسم خود از بزرگترين سوداگران انسان بودهاند.
🔹اگر بخواهيم جان لاک انديشمند شهيرغربي را که در طنزي تلخ، منادي حقوق بشر و فيلسوف آزادي خواه شناخته مي شود، با ادبيات امروز حاکم بر عدليهي ايران معرفي کنيم بايد او را « سلطان برده داری» ناميد.
مشروح یادداشت:
📎http://ydac.ir/ovtfg
_______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺|برای رضای خدا کاخنشین شدیم!
🛑 گروهی بعد از جنگ، گفتند میخواهیم رفاه را برای مردم بیاوریم، البته از خودشان شروع کردند، چون کارگزاران نظام بودند و رفتند در کاخ سعدآباد
🔸 برنامه تلویزیونی #بازگشت نگاهی داشته است به مسئله رفاهزدگی برخی مسئولان در جمهوری اسلامی
#ارتجاع_اصلاحات
_______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
2️⃣1️⃣ آیا بانکهای بعد انقلاب بر بانکهای سابق مزیتی دارند؟ اگر همان سیستم تداوم داشت، آیا وضعیت بهتر نبود؟
💬|#سوالات_متداول
✅ اساساً سیستم بانکی یکی از مؤلفههای تمدن غرب است و در نظام اسلامی جایگاهی ندارد. لذا به طور کلی وجود این سیستم بانکی، ادامه سیاستهای طاغوتی است. علت اطلاق طاغوتی بودن آن نیز وجود اصول اصلی و بنیادین این نهاد است. برای روشنشدن موضوع به این مثال توجه کنید:
▪️الگوی ولایت فقیه و شاهنشاهی در ظاهر شباهتهایی دارند. در هر دو یک نفر در رأس قدرت بوده و در هر دو ‹به ظاهر› حکومت مادام العمر دارند. اینکه برای ایجاد ثبات در یک جامعه وجود ‹یک نفر› تصمیمگیر نهایی ضروری است، مبحثی بدیهی است. اما این یک نفر چگونه انتخاب شود و چه خصوصیاتی داشته باشد وجه تفاوتها را پدید میآورد.
▫️در الگوی ولایت فقیه چون محور جامعه را خدا میگیرند، آن کسی باید تصمیمگیر باشد که خداشناستر بوده و از این خدا تقوی پبیشتری داشته باشد، اما در الگوی شاهنشاهی، سر سلسله بر اساس قدرت نظامی و خشونت بیشتر به سلطنت میرسد و ادامه سلسله بر مبنای وراثت بیچون و چرا. پس میتوان گفت که در نظام شاهنشاهی محوریت جامعه قانون تنازع بقای مبتنی بر ‹امانیسم› بوده است.
▪️حال میتوان متوجه شد که مبانی باعث رفتارهای متفاوت میشوند. وسیستم بانکی تا زمانی که محوریت را بر اصالت ‹سود› و ‹سرمایهگرایی› تعریف کرده طاغوتی است.
▫️نکته اینجاست که چه کسی گفته سیستم بانکداری (در سطح بنیادین) تغییر کرده است که این پرسش پیش بیایید که مزیت کدام بهتر است؟ آنچه شما را به این سؤال اشتباه انداخته است، تغییر کلی اکوسیستم اقتصادی جهان است. فناوریهای مالی، تجارب اقتصاد سیاسی و از همه مهمتر شدت گرفتن سرمایهگرایی در جهان عواملی بوده که در این مدت بر تمامی کشورها تأثیر گذار بوده است. اقتصاد دنیا به شیوههای جدیدی برای مدیریت مالی و پولی دست پیدا کرد که کشور ما هم این تجارب را همگام با دنیا در ایران پیاده کرد.
▪️پس نمیتوان آنها را به «تغییراتی که انقلابیون برای حذف ربا در سیستم بانکداری اعمال کردند» نسبت داد. این تاثیرات جهانی تنها منحصر در اقتصاد نبوده و نیست. به عنوان مثال وضعیت پوشش در جهان متأثر از ‹انقلاب جنسی› در طی نیم قرن اخیر تحولات شگرفی داشته که به وضوح آن را در پوشش عرفی زنان آمریکایی و اروپایی میتوانید مشاهده کنید. پس همانطور که وضعیت پوشش در ایران تنها نتیجه سیاستهای فرهنگی مسئولان نیست، وضعیت اقتصادی نیز از این قاعده مستثنی نیست.
______________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
🚩 تبعات اقتصادی «رِبح مُرَکَب» از منظر قرآن کریم
🔹خداوند در قرآن کریم با لحن بسیار شدیدی در آیات مرتبط با ربا در مورد عواقب آن از منظر فردی، اجتماعی و اقتصادی هشدار داده است؛ از جمله اینکه رباخواری را به معنای #جنگ_با_خدا معرفی کرده است.
🔹در قرآن کریم در این باره آمده است: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَأْكُلُوا الرِّبَا أَضْعَافًا مُضَاعَفَةً وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ وَاتَّقُوا النَّارَ الَّتِي أُعِدَّتْ لِلْكَافِرِينَ وَأَطِيعُوا اللَّهَ وَالرَّسُولَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ؛ اى كسانىكه ايمان آوردهايد ربا را با سود چندين برابر مخوريد و از خدا پروا كنيد باشد كه رستگار شويد و از آتشى كه براى كافران آماده شده است بترسيد خدا و رسول را فرمانبر باشد كه مشمول رحمت قرار گيريد» (آل عمران/ ۱۳۱، ۱۳۲ و ۱۳۰).
🔹در برخی تفاسیر از «أَضْعَافًا مُضَاعَفَةً» به معنای «ربح مُرَکَب» نام برده شده که با تداوم قرض، بر سود نیز ربا تعلق میگیرد و همین موضوع باعث متراکم شدن سرمایه و در نهایت ورشکستگی بدهکار میشود.
مشروح گزارش:
📎https://b2n.ir/93219
_______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir