🔴 طرح بانکداری جدید از هدف اولیه خود دور شدهاست
👤 محمدهادی مذهب جعفری در میزگرد با «فارس من» با موضوع #طرح_جدید_بانکداری بیان داشت؛
🔻ما طرح جدید بانکداری را طرح مستمری میبینیم که به اذعان آقایان 8 سال است که مطرح شده. همواره مخالفتهایی را به همراه داشته و چند طیف از مخالفان در این طرح وجود دارند و از چند وقت متاسفانه در حال پیگیری و اصلاح بوده و هردفعه که ویراست جدیدی خورده از هدف اولیه خودش دورتر شدهاست، به این معنا که در ابتدای کار بنابر این بود که مشکلات بانکی را حل کنند و تعارضات با اسلام را اصلاح کنند، اما هر بار که درباره اقتصاد متعارف و جزئیات فنی بانکی تحلیل میکردند، بیشتر به ساختار جهانی و فعلی آن تن میدادهاند. بالتبع هر بار که اصلاحات میخورد، با مشکلات سنگینتری مواجه میشدیم، به طوری که از شورای فقهی بورس بود و یا از موسسه فقه اقتصادی طیبات معتقداند که آن طرح اولیه طرح بهتری بود و حتی اگر قرار بود به قول معروف اسلامی باشد اسلامیتر از این طرح جدید بود.
💢 فضای اقتصاد کشور داور ندارد
🔻 یکی از طراحان طرح بانکداری در سال 62 جملهای دارند که میگوید من از ابتدای انقلاب این طرح بانکداری بدون ربا را طراحی کردم. یک اشتباه مهلک انجام دادم. طرح را به مجلس بردم و با جلسات و توجیهات مفصل به تصویب رسیده شد و گفتم که خوب تصویب شد. برای اجرا و آیین نامهنویسی برود و خودم رفتم فضای دانشگاهی مشغول کار دانشگاه شدم الان که برمیگردم میبینم که چون نظارت و دقت در کار نبوده طرح کلاً مضمحل شده و از بین رفته و به ضد خودش تبدیل شده است.
🔻 در حال حاضر فضای اقتصاد کشور مثل زمین فوتبالی است که داور ندارد یا اگر داوری هم دارد داور توانایی داوری نداشته و بازیگران اقتصادی هر کار دوست دارند انجام میدهند.
💢 طراحان طرح نیازی به تعریف پول نمیبینند
🔻متاسفانه طرح بانکداری از نظر آقایان مجتهد و روحانی از طرح قبلی بسیار بدتر و ایرادات بزرگتری دارد و دچار نتایج اشتباه بیشتری از طرح فعلی خواهد شد. نکته بعدی هم این است که در جلسات مختلف گفته شد این طرح برای شفافیت و نظارت بهتر نظام بانکی طراحی شد که منتقدین میپرسند چه ایرادی را در این فضا دیدید که الان مشخصا به دنبال حل آن هستید آقایان میگویند که ضرورتی نداشت ما به تعریف پول بپردازیم و یکی از اساتید اقتصاد دانشگاه تهران و یکی از بزرگان اقتصاد کشور میگوید ما هنوز پول را نشناختهایم! در مقابل افرادی در مرکز پژوهشها هستند که میگویند ما نیازی نداریم پول را بشناسیم و نیازی به بحث در قانون هم نیست.
💢طرح جدید به دنبال استقلال بانک مرکزی است
🔻 اگر قرار باشد نظارت و شفافیت سیستم بانکی بالا برود نیاز به نوشتن یک طرح جدید نیست با چند تبصره و پیگیری اجرای قوانین، همه مشکل حل میشود و نیازی نیست که یک چنین ساختاری چیده شود. بحث اصلی ما در حوزه این طرح جدید در عمل و در نتایجی که به بار خواهد آورد، یعنی به دنبال استقلال بانک مرکزی بودن است.
💢 دغدغه حکمرانی پولی را داریم
🔻پس پول کشور اگر خصوصی شود و کنترل خلق نقدینگنیها و اعتباراتها و بقیه موارد به دست قدرت صالحه جمهوری اسلامی ایران نباشد، ما آرام آرام به سمت کاپیتال شدن اقتصاد کاپیتالیستی جمهوری اسلامی پیش میرویم و مصیبتی بدتر از بانک مرکزی آمریکا بر سر ما خواهد آمد، که نتیجه سال 2008 را پیش چشم همه جهانیان آورد و دقیقا ما از همین زوایه با بحث رمزارزها مشکل داریم چون اگر رمزارزها جهانی شوند و از حالت کالایی خارج شده و به معنای پول دربیایند، واقعهای که هدف آنها است و قیمتگذاری و کنترل آن در اختیار کشورها نیست و باعث میشود بتوانند کشورها را به شکلی که قدرت جهانی لابی سرمایهداری میل دارد، کنترل کنند. پس ما دغدغه اصلی حکمرانی پولی را داریم که بخشی از مؤلفه قدرت جمهوری اسلامی ایران را شکل میدهد. حکمرانی پولی یعنی شما بتوانید سیاستهای پولی کشور را با انتخاب و تصمیم قوه مجریه انجام دهید.
▫️منبع: خبرگزاری فارس
_____________
✊ نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir
💢 شاید با خودتان دائم بگویید چرا این نهضت اینقدر در مورد منفعت طلبی، سود جویی و سیستم سرمایه داری متکی بر بانک های ربوی مطلب ارائه میدهد !!!
♦️ خب دلیل آن واضح است، چون الان در آن آینده تاریکی که این نوع سیستم اقتصادی ربوی برای فرهنگ یک جامعه رقم میزند قرار گرفته ایم و اگر صاحبان اندیشه و کارگزاران به این توصیه ها گوش ندهند دیگر شاید نشود که جامعه را به ریل بازسازی فرهنگی برگرداند.
♦️ بازسازی فرهنگی مثل بازسازی اقتصادی یا ... نیست که بتوان خیلی زود به نتیجه مثبت و دلخواه رسید.
♦️ گاهی برای تصحیح یک عادت و رفتار غلط که جزئی از فرهنگ مردم شده است بیش از یک صد سال زمان نیاز دارد تا به نتیجه برسد !!!!
♦️ از این رو برای اینکه عواقب و معضلات سیستم سرمایه محوری بانکی و سود جویی و ثروت اندوزی برای رقابت با بی ارزش شدن پولی که بانکها بدون پشتوانه بعنوان ربا به سپرده داران میدهند که در این بین وام گیرندگان دلال و واسطه گران سودجو برای اینکه از پس ربایی که بانکها در قبال وام ها میگیرند بدون رعایت حقوق عامه و بدون توجه به آموزه های شرعی و عقلی فقط بر اساس منافع و کسب درآمد بیشتر دست به چه کارهایی میزنند چون با این نوع اقتصاد تنها از این طریق میتوان ربای بانکی را پرداخت کرد و ببینیم فشار پرداخت سودهای کلان سی ، چهل درصدی افراد سودجو را وارد چه نوع کارهای سخیف و ناهنجاری میکند و این کار تا چه حد میتوانند یک کشور را به زمین بزند.
👇 کلیپ زیر را ببینید، با دیدن کلیپ زیر دلایل کمبود و گرانی آرد و همچنین بسته بودن بعضی نانوایی ها و گلایه دروغین آنها مبنی بر نداشتن آرد را متوجه میشوید.
_________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ مافیای ایرانی حتی به نان روزانه مردم هم رحم نکردند و برای سود بیشتر شروع به خشک کردن آن کرده اند تا هم نان کمیاب شود و هم بیشتر سود کنند!
♨️ در بازار نان خشک از نان تازه گرانتر است و سالهای زیادی است این تخلف آشکار در کشور صورت می گیرد
____
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢بانکها پارسال 65 درصد تسهیلاتشان را فقط به 1 درصد ثروتمند جامعه دادند!
💬 دکتر مهدی موحدی، اقتصاددان:
آقای همتی! در سال 99 شما رئیس کل بانک مرکزی بودید، چرا کاری نکردید؟!
باید پاسخگو باشید...
#بانک
#خلق_نقدینگی
___
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
کاری که بعد از انقلاب اسلامی باید انجام بدیم؛ حذف ربا است
ميراث حجة الوداع درس خارج فقه خیارات جلسه 178 1389 12 07 - آیت الله العظمی جوادی آملی.mp3
1.86M
🎙بشنویم| سخنان آیت الله جوادی آملی 1389/07/12
📌خطبههای مهم پیامبر اسلام پیرامون حذف ربا در حجه الوداع
📌اولین کاری که بعد از انقلاب اسلامی باید انجام بدیم؛ حذف ربا است
_____________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
💠 میراث حجة الوداع
🔹 یكی از بهترین مظاهر اقامه حج، توجه به #حجة_الوداع وجود مبارك رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) است. حجة الوداع مظاهر نورانی داشت كه مهمترین بخش آن را جریان غدیر تأمین می كند كه دیگر «وَ کَفی بِذلِکَ فَخْراً» كه ولایت علی بن ابی طالب و اهل بیت او (سلام الله علیهم اجمعین) را آنجا بیان كردند. اما خود حضرت در #حجة_الوداع وقتی وارد منا شدند، چون مستحب است امیر الحاج در چند جا سخنرانی كند نه مسئله بگوید! خود وجود مبارك پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) در حجة الوداع در منا خطبه خواند این جمله را گفت، منظورم همین نكته است؛ وقتی #انقلاب_اسلامی شد و نظام اسلامی شد ما باید همین كار را انجام بدهیم!
🔹 وجود مبارك پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرمود كه: «أَلَا كُلُّ شَیءٍ مِنْ أَمْرِ الْجَاهِلِیةِ تَحْتَ قَدَمَی مَوْضُوعٌ»؛ فرمود آن رسوم كهنه آن آداب آن عادات جاهلی كه برای جاهلیت بود همه اینها زیر پای من است همه اینها باطل شده است که هم شیعه ها[1] و هم سنی ها[2] نقل كردند. بعد فرمود آن خونریزی های جاهلیت كه غارتگری منشأ غارتگری بود آنها هم بی حساب است، بعد فرمود: «وَ رِبَا الْجَاهِلِیةِ مَوْضُوعٌ» در جاهلیت ربا بود طلب های ربایی بود تأخیر بود خسارت در تأخیر بود امثال ذلك بود همه اینها الآن زیر پای من است. «وَ أَوَّلُ رِبًا أَضَعُهُ رِبَانَا رِبَا عَبَّاسِ بْنِ عَبْدِ الْمُطَّلِبِ»؛ فرمود ما اول از خانواده خودمان شروع بكنیم همه مطالبات ربوی زیر پای من است؛ یعنی اگر كسی مالی از دیگری قرض گرفت اصل مال را داد ولی سودش مانده آن سودها همه زیر پای من است، دیگر نه آن وام دهنده حق درخواست سود دارد نه وام گیرنده موظف است به پرداخت سود. بعد فرمود اول ربایی كه مربوط به خانواده ما و قریش و بنی هاشم است من زیر پا میگذارم ربای عموی رباخوار من عباس است عباس بن عبد المطلب وضع مالی اش خوب بوده او هم در جاهلیت ربا می خورده، فرمود ما اول از خانواده خودمان شروع بكنیم «وَ أَوَّلُ رِبًا أَضَعُهُ رِبَانَا رِبَا عَبَّاسِ بْنِ عَبْدِ الْمُطَّلِبِ؛ فَإِنَّهُ مَوْضُوعٌ كُلُّهُ» این هم زیر پای من است تمام طلب هایش را باید خط بكشید، این خاصیت یك نظام اسلامی است الآن همه بانك های ما باید این چنین باشد تمام قرض های ما باید این چنین باشد ما باور نكردیم ﴿یمْحَقُ اللّهُ الرِّبا وَ یرْبِی الصَّدَقاتِ﴾،[3] باور نكردیم! ما خیال می كنیم پولی را كه می دهیم اگر سود نگیریم بهره نمی بریم، فرمود این چنین نیست! خدا ربا را به محاق می كشاند ممكن است چند روزی رشد بكند. فرمود وضع #ربا این طور است وضع #بانك_های_ربوی این طور است اینها یك چند روزی رشد می كنند ترقی می كنند بعد به #محاق می افتند ﴿یمْحَقُ اللّهُ الرِّبا﴾ بعد ﴿وَ یرْبِی الصَّدَقاتِ﴾؛ فرمود صدقه را خدا بالا می آورد ﴿یرْبِی الصَّدَقاتِ﴾ این را بالا می آورد آن ربا را به محاق می كشاند. اگر نظام، #نظام_اسلامی است ما باید طرزی زندگی كنیم چه #ملت چه #دولت باور كنیم كه ربا بالأخره به محاق می افتد، این #عقود_اسلامی را جدی بگیریم؛ یعنی مضاربه و مساقات را اینها را كه مراكز رسمی نظام امضا كردهاند اینها را ما جدی بگیریم نه به صورت فاكتور! نه به صورت كاغذ بازی! اگر واقعاً عقود اسلامی باشد طرفین به حرام نمیافتند و آنها هم #قرض_الحسنه می دهند ﴿وَ یرْبِی الصَّدَقاتِ﴾. اگر نظام، #نظام_اسلامی است چه اینكه هست باید همان حرف پیغمبر (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) را كه فرمود حالا كه مكه فتح شد و حجاز زیر پوشش اسلام درآمد «أَلَا كُلُّ شَیءٍ مِنْ أَمْرِ الْجَاهِلِیةِ تَحْتَ قَدَمَی مَوْضُوعٌ»؛ اینها هم زیر پای من است.
[1]. المجازات النبویه، ص137. بحارالانوار، ج21، ص405.
[2]. صحیح مسلم، ج2، ص889.
[3]. سوره بقره، آیه276.
📚 درس خارج فقه خیارات جلسه 178
تاریخ: 1389/12/07
_____________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
🔥این تعداد 250 هزار نفر بودن که ... ♦ یعنی درسته 60 میلیون ایرانی در بورس مالشونو باختن و 80 میلیون
🔰 فوربس: رشد انفجاری شمار میلیونرهای دلاری در ایران در سایه تحریم و کرونا
💢نشریه فوربس در مقالهای مینویسد، شمار افراد پردرآمد در سال 2021 در ایران بالای 21 درصد رشد داشته است. به نوشته این مجله، 250 هزار میلیونر در ایران زندگی میکنند و 72 درصد افراد پردرآمد در رمزارزها سرمایهگذاری کردهاند.
♦️ رشد تعداد میلیونرهای دلاری در ایران در حالی که این کشور با تحریمهای وضع شده توسط آمریکا روبروست و درگیر پاندمی کروناست انفجاری بوده است.
♦️ در سال 2020 شمار افراد پردرآمد (افراد با درآمد خالص بالا) در ایران21/6 درصد رشد کرده است. میانگین جهانی این مقوله، در همین سال، 6/3 درصد بوده است.
♦️ بر اساس گزارش کاپژمینای (شرکت مشاوره فناوری اطلاعات) که روز 29 ژوئن منتشر شد، در بازه زمانی ماه مارس تا ژوئن ارزش بازار ارز تهران در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 625 درصد افزایش داشته است.
♦️ این گزارش با اشاره به تحریمها و عدم سرمایهگذاریهای بینالمللی مینویسد که بسیاری از سرمایهداران ایرانی در بازار سهام سرمایهگذاری کردند و بازار پرتلاطم از آنها میلیونر ساخته است. کاپژمینای شمار ابرمیلیونرهای ایرانی را 250 هزار نفر میداند که بیشتر آنها در تهران زندگی میکنند. به نوشته فوربس، شماری از طبقات ثروتمند در ایران پول خود را در بورس و استخراج رمز ارزها سرمایهگذاری کردند.
💢 بورس و رمز ارز: دو دلیل رشد طبقه جدیدی از میلیونرها
♦️ به نوشته فوربس، دولت هم با تزریق سرمایه به بورس به ثروتمندتر شدن شماری محدود و رشد طبقه جدیدی از ثروتمندان کمک کرد. بنا بر این نوشته، برق ارزانقیمت در ایران و شرایط مطلوبی که برای استخراج بیتکوین برای دستهای در ایران پدید آمده، راه را برای ایجاد ثروتمندان جدید فراهم کرده است.
💢 دولت در سپتامبر 2020 یک درصد و در ژانویه امسال 592 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی به بازار تزریق کرد.
♦️ تب استخراج رمز ارز در ایران چنان بالا گرفت که دولت در ماه مه ممنوعیتی 4 ماهه برای این حوزه اعلام کرد. خاموشیهای متعدد در سراسر کشور یکی از پیامدهای استخراج افسارگسیخته رمز ارز توسط عدهای محدود بود.
💢 بر پایه گزارش ثروت جهانی، تقریبا 72 درصد از افراد پردرآمد در رمزارزها سرمایهگذاری کردهاند.
♦️ افزایش شمار ثروتمندان ایرانی در حالی رخ میدهد که به دلیل اقتصاد ضربه خورده از تحریمها و شرایط بحرانی پدیدآمده در اثر کرونا، ارزش پول ملی به شدت سقوط کرده و قیمت کالاهای اساسی افزایش یافته است.
💢 ایران از عربستان پیشی گرفت!
♦️ این رشد سریع میلیونرها در ایران، بنا بر نوشته فوربس، رده ایران را از نظر شمار میلیونرها به رتبه چهاردهم در جهان و رتبه نخست در خاورمیانه رسانده است. این رشد باعث سبقت ایران از عربستان شده که با 210 هزار میلیونر سه پله پایینتر از ایران ایستاده است.
♦️ این گزارش به پدیده آقازادهها یا صاحبان ژن برتر در ایران و عکسهایی که از زندگی لاکچری و تجملاتی آنها در شبکههای اجتماعی منتشر شده و میشود هم اشاره کرده است.
♦️ فوربس رشد این چنینی ثروتی در ایران را در تضاد شدید با فقر و وضعیت اقتصادی در ایران میداند. چرا که بر پایه برخی آمارهای غیر رسمی، 60 درصد از جمعیت ایران به دلیل هزینههای زندگی در فقر نسبی به سر میبرند.
♦️ این گزارش به نقل از یک کارشناس امور سیاسی به انتقاد بسیاری از ایرانیان از فاصله فزاینده میان فقیر و غنی در این کشور و نابرابری اقتصادی اشاره میکند و مشارکت کمسابقه پایین مردم در انتخابات ریاست جمهوری ایران را نشان یأس و ناامیدی مردم از دولت میداند. فوربس مینویسد، این خبر که ثروتمندان ایران ثروتمندتر میشوند میتواند برای رئیس جمهور آتی ایران مشکلزا شود. این کارشناس، فساد مالی گسترده و خویشاوندسالاری را از جمله دلایل اصلی وضعیت و رشد فقر در ایران میداند.
💢 بیشترین شمار میلیونرها در آمریکا، چین در رده چهارم
♦️ بر اساس گزارش ثروت جهانی، آمریکای شمالی برای نخستین بار در 5 سال گذشته حالا در مجموع بیش از آسیا-اقیانوسیه میلیونر دارد؛ 7 میلیون میلیونر در آمریکای شمالی (ایالات متحده و کانادا) در برابر 9/ 6 میلیونر در آسیا-اقیانوسیه. پس از آمریکا و ژاپن، آلمان و در رده چهارم، چین، بیشترین شمار میلیونرها را در خود جای دادهاند.
_____
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
#از_طرح_جدید_بانکداری_چه_خبر
🔴 با قانون نمیتوان استقلال بانک مرکزی را حفظ کرد
👤 دکتر حسن سبحانی(اقتصاددان و استاد دانشگاه تهران)
🔻در کشورهای در حال توسعه یا کشوری مثل ما به خاطر مشکلاتی که هست و دولتها مجبور میشوند به سمت استقراض یا دخالت در سازوکار بانک مرکزی بروند و اگر دولتهایی باشند که درک بیشتری از اقتصاد کلان داشته باشند، کمتر و اگر درک کمتر داشته باشند، بیشتر به سمت استقراض از بانک مرکزی میروند. چون ناچارند کشور را اداره کنند. به تبعاتش کاری ندارند. اینکه ما فکر کنیم با نوشتن قانون دولتها نمیتوانند به سمت استقراض بروند، این تصوری نیست که واقعیتها آن را تایید کنند. همان کسانی که در مجلس طرح جدید بانکداری را تصویب میکنند بانک مرکزی به این صورت مستقل باشد، بعدا در مقاطع حساسی به لوایحی از دولت یا طرحهای دیگر نمایندگان رای میدهند که اجازه استقراض از بانک مرکزی را بهوجود خواهد آورد.
🔻فرض کنیم این طرح تصویب شده و همین الان هورا بکشیم و بگوییم استقلال بانک مرکزی تامین میشود و حتی فرض بگیریم 70 درصد از این طرح که به قانون تبدیل خواهد شد، اجرایی شود، باز هم در حوزه استقلال با مشکلات متعددی روبرو خواهیم شد. اگر بانکداری بدون ربا در کشور اجرایی شود بانکها جز در قرضالحسنه نمیتوانند قرض بدهند. چون در باقی برای وامدهی به افراد باید پول خلق کنند.
🔻خلق پول و اعطای وام در لحظه و با هم اتفاق میافتد. وقتی بانک میگوید یک میلیارد تومان حساب شما را شارژ کردم، یعنی بانک پول خلق کرده است.
🔻اگر بانکداری بدون ربا باشد استقراض از بانکها به این صورت اتفاق نمیافتد و اصولا جریانات پولی منجر به افزایش نقدینگی زیاد پیش نمیآید که تورم موضوعیت پیدا کند و به واسطه آن بانک مرکزی بخواهد سیاستگذاری کرده و تورم را مهار کند.
_________
✊ نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir
💢 اندکی تأمل در عکس و یادداشت این کاربر خارجی، تلنگری به اهمیت و نیاز جوامع جهانی به شاهکارِ زکات است
🔸 اندوختن یا بخشیدن؟
💠 ترجمه توئیت: من این تصویر را با استفاده از مهارت خودم در عکاسی و مقدار تجربهای که در Cinema4D دارم درست کردم. بعداً ویدیوی تمام مراحل کاری ایجاد این عکس رو پست میکنم.
💡من می خواستم تصویری از شخصی ایجاد کنم که این همه ثروت دارد اما فقط مقدار کمی از اون رو میبخشه.
کتاب مقدس میگوید که خداوند كسی را دوست میدارد كه از روی ميل كمک میكند و بهتره اندوختههایمان رو برای ابدیت ذخیره کنیم. نه در اینجا روی زمین!
امیدوارم این تصویر مشوقی برای شما باشه تا هر وقت ممکن بود کمک کنید.، چرا که لذت کمک کردن بیشتر از دریافت کمک هست. آخر هفته ی خیلی خوبی داشته باشید!
در همه موارد به شما نشان داده ام که با سخت کوشی در این راه باید به افراد ضعیف کمک کنیم و سخنان خداوند عیسی را بخاطر بسپاریم که چگونه وی گفت: "دادن آن از دریافت آن برکت بیشتری دارد.". (اعمال رسولان 20:35)
____
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir
#از_طرح_جدید_بانکداری_چه_خبر
🔴 طرحی که با هدف تدوین قوانین مرتبط با بانک مرکزی نوشته شده متناسب با بانکداری ربوی و مدیریت نظام بانکی ربوی است.
👤دکتر حسن سبحانی اقتصاددان و استاد تمام اقتصاد دانشگاه تهران
🔻ما دو جور به پدیدههای اجتماعی میتوانیم نگاه کنیم. اگر بگویید میخواهم ساختمان 20 طبقه بسازم میگویم خیلی دینی بودن یا غیردینی بودن در آن مساله نیست و با این مصالح میتوانید بسازید. اما در حوزه اقتصادی نمیتوان این روش را در پیش گرفت.
🔻در قالب قانون برنامه ششم توسعه یک شورای فقهی در بانک مرکزی شکل گرفت. ولی یک راه دیگر این است که سازوکار و ساختار بانکداری باید بهگونهای باشد که اساسا نیازی به شورای فقهی نباشد و درواقع فرایندها و نتیجه ساختار طراحی شده برای بانک نیاز به شورای فقهی را از بین ببرد. من میگویم این روش دوم باید مدنظر باشد. وجود شورای فقهی در تایید حرف من است که ساوزکار طراحی شده ممکن است ربا را حل نکرده باشد و به همین دلیل باید شورای فقهی ایجاد شود تا همه آییننامهها، دستورالعملها و سازوکارها را بررسی کنند برای اینکه مبادا آن مصوبه غیرشرعی باشد. اعضای شورای فقهی از کجا متوجه شوند که این بخشنامه و آییننامه در عمل منجر به ربا نمیشود. شورای فقهی نمیتواند بانکداری را اسلامی کند.
🔻اشکال من به کل این طرح این است که نهاد ناظر و سیاستگذار باید باتوجه به نحوه کار بانکها طراحی کند. تا وقتی ندانیم ساختار بانکها چگونه است نمیتوانیم نهاد ناظر برای آن طراحی کنیم. یک کار میشود کرد و آن این است که طراحان طرح بگویند قانون بانکداری بدون ربا مصوب سال 62 لغو میشود و همین طرح قانون بانک مرکزی جایگزین آن شود. اما الان به نظر میرسد قانون بانکداری بدون ربا حفظ شده است در حالی که اگر قانون بانکداری بدون ربا اجرا میشد، ساختار نظام بانکی و نتایج آن تغییر میکرد.
🔻 در قانون بانکداری بدون ربا از ناحیه وام دادن نمیشود خلق پول کرد. چون وام مستلزم دریافت مازاد میشود و ربا است. چون طبق تعریف فقهی ربا مازادی است که در عقد قرض اتفاق میافتد. میخواهم بگویم که حتی این استقلال برای بانک مرکزی در طرح جدید لحاظ شود، باز هم بانک مرکزی اگر بخواهد بانک مرکزی بانکهای اسلامی باشد، سیاستگذاری و نحوه مدیریت آن متفاوت خواهد شد. این طرحی که با هدف تدوین قوانین مرتبط با بانک مرکزی نوشته شده متناسب با بانکداری ربوی و مدیریت نظام بانکی ربوی است.
➕باید ساختار بانکها را بهگونهای اسلامی کرد که دیگر نیازی به شورای فقهی نباشد
_________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir
💢داستان احمق بزرگتر
▫️در یک زمان خبر پیچید که کارگاه ها و کارخونه ها نعل اسب تولید نمیکنن چون براشون صرفه نداره
و قراره نعل اسب خیلی گرون بشه
➕طبیعتا تعداد کمی از جامعه هستند که اسب دارند
➕اون تعداد وقتی این خبر رو میشنون میرن برای احتیاط هم که شده چندتا نعل خریداری میکنن
➕اما قبل از اونایی که اسب دارند،تولید کنندگان نعل که میدونند چه اتفاقی قراره بیوفته. خودشون و تموم نزدیکانشون ، قبل از پیچیدن ابن خبر تموم نعل های بازار رو به قیمت پایین میخرن و احتکار میکنند.
▫️الان واقعا نعل اسب تو بازار کمیاب میشه و هر روز قیمتش بالا میره! یک سری از مردم که اسب ندارن هم وقتی میبینن نعل اسب هر روز داره گرون تر میشه، تصمیم میگیرن برن نعل اسب بخرن تا بتونن گرون تر بفروشن
▫️این هجوم اوردن مردم تو بازار برای نعل باعث میشه هم نعل گرون تر بشه ، هم کمیاب تر بشه تو بازار. این عده که به قصد سود کردن نعل خریدند. وقتی سود میکنند توی هرجا میرن شروع میکنند به تعریف کردن از تجارت نعل!
▫️پشت سر این افراد هم بحث میشه مثلا میگن فلانی دو ماه پیش نعل خرید الان زندگیش از این رو به اون رو شد
➕همین حرفها باعث میشه کم کم همه به فکر خریدن نعل بیوفتن به سودای پولدار شدن
کاسب و کارمند
پیر و جوان
محصل و بیکار
همه و همه به فکر خریدن نعل هستن پول قرض میکنند میرن نعل میخرن تا گرون بشه سود کنند.
🔻اگه ازشون بپرسی به کی میخوای بفروشی با پوزخند میگن؛ بابا یه احمق دیگه پیدا میشه اینو از من گرونتر بخره
این روند افزایش قیمت نعل اسب تا کی ادامه داره؟
👈تا روزی که احمق بزرگتر پیدا نشه که بشه بهش نعل اسب فروخت. اون روز ، روزیه که حباب ها میترکن
🔻روزی که احمق ها نعل اسب دارن و زرنگها پول احمقها رو این داستان احمق بزرگتر توی تموم بازارهای مالی برقراره
وقتی احساس جای منطق رو میگیره
وقتی بجای قبول واقعیت ، میریم توی رویا که الان سود میکنیم و پولدار میشیم
ناخواسته داریم احمق بزرگتر میشیم
#طمع
#سوداگری
_____________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir
❗️زیست مومنانه بجای زیست شبانه!!
🔻مسئولینی که هیچ فهم تمدنی و کلانی ندارند و فکر میکنند هر طرحی که از غرب آمد میتوان آن را با کمی اسلاممالی کردن و تغییر الفاظ دینی کرد، فارغ از اینکه این طرح چه خاستگاهی دارد و از چه مکتب فکریای بیرون آمده است و در نهایت چه مدلی از زندگی میسازد. با این طرحها به سمت حیات طیبهای که قرآن برای ما ترسیم کرده است حرکت نمیکنیم.
🔻امیدواریم این طرح هم مانند بانکداری نشود که یک کلمه اسلامی کنار آن گذاشتند و در حال حاضر میبینیم که ربای بانکها چگونه مردم را به تعارض با دین میکشاند و فریاد اعتراض علمای دین را بلند کرده است.
🏙 معماری هجری
@MemariHejri_ir
- ناشناس.mp3
4.38M
🎙 استحاله از درون...
👈 آیا #بانک بد است؟ 👈اگر بانک خوب است، لاربوی اش کنید، مگر نظریه شهید صدر نیست؟
⚠️بانک بدون ربا نمیشود⚠️
📌 فلسفه سیستمها را از زبان حجتاسلام میرباقری بشنوییم.
📡 @reba_ir