🌅 حدیث: رسول اکرم صلى الله علیه و آله:
🔺 شبى که به معراج رفتم برمردمى گذشتم که شکمهایشان چون خانهاى بود و در آنها مارهایى وجود داشت که از بیرون شکمهایشان دیده میشد. پرسیدم: اى جبرئیل اینها کیستند؟ گفت: اینان رباخوارانند.
📚 کنزالعمال، ج۴، ص۱۰۷، ح۹۷۶۶
__
✊نهضت مردمی ممانعت ازجنگ باخدا
📡 @reba_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📛هاشمی طبا: این داستان ستاره مربع که در تلویزیون خیلی زیاد شده، زمان قدیم همان بلیطهای بختآزمایی بود.
📝کلید ماجرا ترغیبِ فرد، به ازای از دست دادن پولی اندک، برای بدست آوردن وجهی بزرگ در بخت آزماییست.
▪️در گذشته، بلیت های چاپ شده با شماره سریال بود و اکنون این کار با شماره تلفن همراه که مثل شماره سریال، منحصر به فرد است.
___
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir
🔴آیت الله نوری همدانی:
🔻 علت حرمت ربا این است که در ربا معاوضه وجود ندارد. بلکه فقط زیادت و اضافه ی #یک_طرفه وجود دارد که این نوعی زیاده خواهی می باشد و باعث می شود اغنیاء و ثروتمندان روز به روز ثروتمندتر بشوند و فقرا نیز از طرف دیگر روز به روز فقیر تر بشوند. در نتیجه دو جبهه اغنیاء و متکاثرین و جبهه فقرا و مستمندان ایجاد می شود که این با ماهیت اسلام #مخالف است و خواست اسلام نیست بلکه اسلام #عدالت را می خواهد.
🔻 متاسفانه الان در #کل_دنیا ربا خواری رواج دارد و سرمایه های مردم در دست یک درصد سرمایه دار و ثروتمند و #ربا_خوار است و ۹۹ درصد مردم در فشار هستند.
🔻بحث #دیرکرد نیز متاسفانه الان حتی در بانکهای ما رواج دارد و ما بارها این مطلب را تذکر داده ایم ولی بانکها عمل نمی کنند.
▪️۱۹ فروردین ۱۳۹۸
_______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir
نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
🔴آیت الله نوری همدانی: 🔻 علت حرمت ربا این است که در ربا معاوضه وجود ندارد. بلکه فقط زیادت و اضافه ی
💢آیت الله نوری همدانی:
🔻ربا از شدیدترین گناهان است و نباید با توجیهات و #تغییر_عناوین ربا انجام داد.
🔻ربا سبب میشود به جامعه آسیبهای جدی وارد شود، ربا حرام شده تا سرمایهها برای تجارت و تولید هزینه شود.
🔻اگر اسلام ربا را #حرام اعلام کرده است برای این است که جامعه ضرر نبیند و با کنار گذاشتن آن جامعه ساخته میشود.
▪️۲۵ فروردین ۹۸
🔗https://tn.ai/1989196
______
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir
⭕️ بلغَ ابا عبدالله (علیهالسّلام) عن رجلٍ انّه کانَ یاکل الرّبا و یسمیهِ اللِّباَ، فقال: لئن اَمکننی الله منه لاَضربن عنقَهُ»؛
🔺 به امام صادق (علیهالسّلام) خبر رسید که مردی ربا میخورد و اسم آن را (مثل) آغوز (اولین شیری که به کودک میدهند) میگذارد. پس امام (علیهالسّلام) فرمود: «اگر خداوند به من قدرت میداد گردن او را (با شمشیر) میزدم».
📚 کلینی، محمد بن یعقوب، فروع کافی، ج۵، ص۱۴۷.
⭕️ اگر مسلمانیم این حکم را برای روسای رباخانه ها اجرا کنیم
#مجید_حسینی
___
✊نهضت مردمی ممانعت ازجنگ باخدا
📡 @reba_ir
10.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اقتصاد کشور #ربوی است، بعد میخواهیم کشور، کشور امام زمان باشد!!
یاللعجب!
______________
✊️نهضت مردمی ممانعت ازجنگ باخدا
📡 @reba_ir
✍️ کمک به بدهکاران گردن کلفت بانکی یا دغدغه مبارزه با ربا؟!
#اختصاصی_نهضت
ytre.ir/sgotjg
🔹در روزهای پایانی سال۱۳۹۷ مجلس شورای اسلامی با پیشنهاد وپیگیری حجتالاسلام حسینزاده بحرینی،عضو کمیسیون اقتصادی مجلس،درخواستی را تحت عنوان «حذف رِبح مرکب و بخشودگی جرائم بانکی» در اصلاح لایحه بودجه۹۸ گنجاندند. شورای نگهبان بااین مصوبه مخالفت کرد ومجلس برای تأمین نظر شورای نگهبان، آن را اصلاح و مجدداً تصویب نمود. شورای نگهبان برای باردوم مصوبه را نپذیرفت. (البته پیش از این، مورخ ۱۴ آذر، همین موضوع را در قالب بودجه سال ۹۷ تصویب کرده بودند، مصوبه آنجا هم مورد تأیید شورای نگهبان واقع نشد و در تاریخ ۱۴بهمن، مجددأ مجلس با قدری اصلاح آن را تصویب کرد و باز هم شورای نگهبان آن را رد نمود.)
🔸میبینیم که چقدر مجلس روی اجرای مصوبه پافشاری کرده و در مقابل چندین بار با مخالفت شورای نگهبان روبهرو شده است. در نهایت با پیشنهاد حجتالاسلام مصباحیمقدم، این موضوع به مجمع تشخیص مصلحت نظام، ارجاع داده شد تا در این مورد به داوری بپردازند. پس از بررسی در مجمع، نظر شورای نگهبان موردتأیید قرار گرفت.
🔹پس از گذشت این ماجرای پر پیچ و خم،برخی در فضای مجازی و رسانهای عملکرد شورای محترم نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام را ملامت کردند و برخی با نگاهی تند،مدعی شدند که رد مصوبه از سوی این دو نهاد، به منزله تأیید #ربا بوده! در این راستا لازم است، نکاتی راجع به مصوبه مورد مناقشه ذکر گردد.
🔸در مصوبه آمده: «چنانچه بانک یا مؤسسه اعتباری،پس از اتمام مدت قرارداد اولیه، قرارداد تسهیلاتی جدیدی با تسهیلاتگیرنده منعقد نموده و مبنای قرارداد جدید را باقیمانده اصل، باقیمانده سود و باقیمانده جرائم ناشی از قرارداد قبلی قرار داده،و به عبارت دیگر، در محاسبه بدهی تسهیلات گیرنده از روش ربح مرکب استفاده کرده است، قراردادهای بعدی، ملغیالأثر بوده و ملاک محاسبه بدهی تسهیلات گیرنده قرارداد اولیه خواهد بود.»
1️⃣نکته اول: همانطور که ملاحظه میکنید، تنظیمکننده مصوبه از استعمال واژه ربا،خودداری کرده و به جای آن از کلماتی نظیر «ربح» و «تسهیلات» و «جریمه» استفاده میکند. ربح یا همان سود، به آورده حلال و شرعی بعد از کسر هزینه گفته میشود و با بهره متفاوت است. همچنین ربای دیرکرد با جریمه از نظر ماهوی فرق دارد،اما تنظیمکننده عمداً ربای دیرکرد را جریمه قلمداد میکند. بنابراین مصوبه از این جهت تلویحاً ربای بانکی را تأیید کرده است.
2️⃣نکته دوم: «بهره مرکب» در سیستم بانکداری منحصر به موضوع مورد اشاره نیست. از آنجایی که تنظیمکننده مصوبه،ربای دیرکرد را احتمالا وجهالتزام یا جریمه تلقی میکند به ظن خود بهره مرکب تنها به واسطه وام ثانویه، به وجود میآید. در حالی که مفهوم بهره مرکب مصادیق متعددی در سیستم بانکی دارد: ۱.بهره حساب مدت دار(سپرده ها و ذخایر) ۲.بهره دیرکرد وام (اعم از وام به اشخاص و وام در بازار بین بانکی) بر همین اساس، مصوبه با نادیده گرفتن سایر مصادیق بهره مرکب، تلویحاً آنها را بهره ندانسته و تأییدشان کرده است.
3️⃣نکته سوم: مصوبه،گرفتن وام ثانویه را بیاشکال میداند در حالی که اگر بر اساس همان چارچوب عقود، موضوع را بررسی کنیم وام ثانویه در قالب هیچکدام از عقودبانکی نمیگنجد.(هر چند بنا نیست در قالب عملیات بانکی هیچ عقدی رقم بخورد اما به لحاظ اینکه تنظیمکننده مصوبه،خود به بانکداری اسلامی اعتقاد دارد حتی به این نکته هم بیتوجهی نموده) بانکها برای اینکه ترازنامهشان زیان را نشان ندهد، علاقهمندند با دادن وامهای بعدی هم وامگیرنده در باتلاق بدهی فرو ببرند و هم بروز بحران خود را به تعویق بیندازند.
💡همانطور که ملاحظه میکنید،نه تنها در هیچ کجای مصوبه نشانهای مبنی بر حذف ربا،وجود ندارد بلکه اساس مصوبه مبتنی بر تأیید مصادیق متنوع ربا درسیستم بانکداری است.
🔻و اما آقای کدخدایی،سخنگوی شورای نگهبان،درتوئیتی از انگیزه پشت سر این مصوبه پرده برمیدارد:«آنچه درقالب بند الحاقی تبصره۱۶ به لایحه بودجه توسط مجلس اضافه شد صرفا معافیت و بخشودگی جرائم کسانی بودکه میلیاردها تومان از بانکها وام گرفته و از بازپرداخت آن خودداری کردهاند. ایراد شورا به تبعیض ناروایی بودکه بین معذورین و غیرمعذروین واقع میشد» مشخص است که از سر دلسوزی برای بدهکاران کلان میلیاردی روی این مصوبهی تبعیض آمیز،پافشاری شده است.
🔻برداشت سطحی گروهی از مصوبه،موجب شد به دو نهاد «شورای محترم نگهبان» و «مجمع تشخیص مصلحت نظام» تهمت ناروایی زده شود و قطعا گروههای معاند هم از این بابت خوشحال شدند از قضاوتهای به دور از انصاف و عجولانه بپرهیزیم،چون این تهمت،در ایجاد تفرقه و حس بدبینی نسبت به ارکان نظام مقدس جمهوری اسلامی، دقیقاً همسو با اقدامات دشمن بود.
@aboo_jafar :نگارنده
__
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir
✍ افتخار رئیس بانک مرکزی به تحقق #ربای_محض!
🔹عبدالناصر همتی، رئیس کل جدید بانک مرکزی در نخستین حضور رسانهای خود، اعلام کرده بود که بانک مرکزی قصد دارد از ابزار «عملیات بازار باز» برای مهار تورم استفاده کند. با گذشت دو ماه از این وعده، شورای عالی هماهنگی اقتصادی مجوز چنین عملیاتی را به بانک مرکزی داد و در تاریخ ۲۷ فروردین ۹۸ دستورالعمل آن به تصویب شورای پول و اعتبار رسید.
🔸عملیات بازار باز یا (Open market operation) در حقیقت به مداخله بانک مرکزی در عرضه یا خرید و فروشِ اوراق قرضه دولتی در بازار آزاد، برای گسترش یا انقباض میزان پایه پولی در سیستم بانکی گفته میشود، که توسط بانکهای مرکزی کشورها انجام میگردد. قرار است بانک مرکزی جمهوری اسلامی، اوراق قرضه دولتی را از بانکها بخرد و در ازای آن پایه پولی ارزان در اختیار آنها قرار دهد.(خلق پایه پولی) هدف این است که با تزریق ذخایر ارزانتر در سیستم بانکی، نرخ بهره بازار پول کاهش یافته و به تبع آن سایر نرخ های بهره کاسته شود. به اذعان اغلب کارشناسان «عملیات بازار باز»، تاکنون به دلایل مختلفی من جمله داشتن اشکال شرعی واضح، در کشور تجربه نشده بود.
💢در اقدامی شگرفت، نهاد بانک مرکزی با پررویی تمام، تحقق #ربای_محض را در دستور کار قرار داد. معلوم نیست چطور یک شبه آن را حلال کردند! هر چند «بازار بین بانکی» عملاً شکل روابط ربوی میان بانکها را روشن میسازد اما فریاد کشیدن #ربای_محض به عنوان نوشداروی اقتصاد در جمهوری اسلامی آن هم توسط نهاد مسئول حاکمیتی، امری بیسابقه بوده است! در واقع، باور به
«علوم انسانی غربی» آنچنان بانک مرکزی را مدهوش خود کرده که، نجات کشور را در گروی تحقق #ربای_محض میپندارد و بدون هیچ اضطرابی آن را رسانهای میکند!
🔻آقای همتی، چندی پیش درست در نقطه مقابل مواضع صریح مراجع تقلید، اعلام کرده بود: «در سیستم بانکداری کشورمان ربا نداریم!» همچنین در بیست و نهمین همایش بانکداری اسلامی، گفته بود: «همه ما مفتخریم، که ایران از جمله کشورهایی است که به حذف ربا متعهد است!»
💢چنین اظهاراتی در کنار عزم جدی ایشان برای تحقق «عملیات بازار باز» طبعاً نشان از عدم صداقت، نفاق و نهایت بیشرمی رئیس کل بانک مرکزی است. بسیار تأسفبار است، مسئول رده بالای مملکت با افتخار در چشم همگان زل بزند و بیپرده بگوید میخواهم در کشور جمهوری اسلامی مصداقی از #ربای_محض را اجرا کنم!
🔻چند نکته جانبی: (۱) معلوم نیست تا چه حد، بانک مرکزی بنا دارد پایه پولی را فعالانه افزایش دهد. (۲) اما آنچه روشن است، خلق پایه پولی فرصت وامدهی بانکها را شدیداً بالا خواهد برد و از این طریق بانکها نجات مییابند. آقای همتی به مثابه منجی بانکها وارد عمل شده. (۳) حجم وامهای ربوی بیشتر خواهد شد و با اقتصاد آلودهتری مواجه خواهیم بود. (۴) تا زمانی که با انفعال نهاد حوزه علمیه مواجهیم، وضعیت موجود اصلاح نخواهد شد. (۵) در نگاهی عمیقتر، اسلامی شدن سیستم بانکی تمنای محال است. عملیات بازار باز بر بستر فضای نامشروع بازار بین بانکی، اجرا میشود و اگر بنا به گرفتن ایراد فقهی باشد، بازار بین بانکی مشکل دارد. (۶) نهادی که خود یک طرف تعاملات ربوی است به طرز خندهآوری زیرمجموعهای با عنوان شورای فقهی دارد!
@aboo_jafar :نگارنده
_____________________
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
📡 @reba_ir