‼️گفتن الله اکبر بعد از رکوع و سجده
🔷س ۶۳۸۶: برخى بهطور عرفى ياد گرفتهاند كه در حال برخاستن از ركوع يا سجده ذكر «الله اكبر» بگويند و چه بسا توجهى هم به اين ندارند كه از باب استحباب مىگويند يا به قصد ذكر مطلق و يا تفاوت مستحب بودن ذكر و قصد ذكر مطلق را نمىدانند، در اين موارد كه در حال حركت بدن ذكر «الله اكبر» را مىگويند، نمازشان چه حكمى دارد؟
✅ج: مانع ندارد.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️حکم گرفتن کارمزد وام
🔷س ۶۳۸۷: گرفتن کارمزد توسط صندوقهاى قرضالحسنه چه حکمى دارد؟
✅ج: کارمزد به عنوان مخارج صندوق، گرفته مىشود لذا مسئولين محترم صندوق بايد طورى محاسبه کنند که کارمزد به مقدار هزينههاى جارى صندوق مانند آب و برق و حقوق کارمندان و امثال آن باشد حال اگر اين محاسبه صورت گرفت و احياناً مبلغى اضافه آمد، مصرف آن بستگى به نظر مسئولين صندوق دارد.
📕منبع: khamenei.ir
#وام #کارمزد
🆔 @resale_ahkam
‼️زندگی در دو شهر
🔷س ۶۳۸۸: من شش ماه از سال را در شهری و شش ماه را در شهر ديگری که محل تولدم و #محل_سکونت من و خانواده ام است، زندگی میکنم، ولی در شهر اول به طور متوالی و مستمر ساکن نيستم؛ مثلاً دو هفته يا ده روز و يا کمتر در آن میمانم و سپس به #محل_تولد و سکونت خانواده ام بر میگردم، سؤال من اين است که اگر قصد ماندن کمتر از ده روز را در شهر اول داشته باشم، آيا #حکم_مسافر را دارم يا خير؟
✅ج: اگر به مقداری در آنجا زندگی می کنید که عرفاً مسافر محسوب نمی شوید، نماز شما در آنجا تمام، و روزه تان صحیح است.
#دو_وطن #وطن_عرفی
#وطن_حکمی #وطن_جدید
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️وظیفه مستمع غیبت: وجوب رد غیبت
🔷رد غیبت، یعنی نفی آن نسبتی که غیبتکننده به غیبتشونده میدهد؛ مثلا وقتی گفته میشود: "فلانی مال ناحق خورده"، بگوییم: "از کجا معلوم، شاید معامله کرده یا شاید حلال بوده است." اگر هم بهگونهای است که نمیشود آن را توجیه کرد، مثلا بگوید: "بشر جایزالخطاست یا ممکن است تاکنون توبه و استغفار کرده باشد."
نکته اساسی این کار در این است که چون زندگی، بر پایه روابط اجتماعی است، بدبینی و بدگمانیهای افراد باعث تیره و تار شدن فضای جامعه میشود. ازاینرو باید رد غیبت کرد و اصل را بر صحت عمل افراد گذاشت.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
‼️ ارتباط با اقوامی که نسبت به ارتکاب معصیت لااُبالی باشد
🔷 س ۶۳۸۹: اگر یکی از اقوام انسان مبادرت به ارتکاب معصیت کند و نسبت به آن لااُبالی باشد، تکلیف ما نسبت به رابطه با او چیست؟
✅ ج: اگر احتمال بدهید که ترک معاشرت با او موقتاً موجب خودداری او از ارتکاب معصیت می شود، به عنوان امر به معروف و نهی از منکر واجب است، و در غیر این صورت، قطع رحم جایز نیست.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️روش برخورد با رانندگانی که موسیقی غنا و حرام استفاده میکنند
🔷 س ۶۳۹۰: بعضی از رانندگان از نوارهای موسیقی غنا و حرام استفاده می کنند و علی رغم نصیحت ها و راهنمایی ها آن را خاموش نمی کنند، خواهشمندیم نحوه برخورد مناسب با این موارد و این افراد را بیان فرمایید، آیا برخورد شدید با آنان جایز است یا خیر؟
✅ ج: با تحقق شرایط نهی از منکر، بر شما بیشتر از نهی زبانی از منکر واجب نیست، و در صورتی که مؤثر واقع نشود، واجب است که از گوش دادن به غنا و موسیقی حرام اجتناب کنید، و اگر به طور غیر ارادی صدای موسیقی و غنای حرام به گوش شما برسد، چیزی بر شما نیست.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️اموال پیدا شده
🔷س ۶۳۹۱: برای تفریح به بیرون شهر رفته بودم در مسیر انگشتری را پیدا کردم و آن را برداشتم، چه وظیفه ای دارم؟
✅ج: اگر قیمت انگشتر کمتر از ارزش مقدار تقریبی دو و نیم گرم نقره باشد، مىتوانید آن را تملک کنید و اگر قیمت آن بیش از این مقدار باشد، باید یک سال اعلام کنید و اگر بعد از یک سال، صاحبش پیدا نشد، می توانید آن را تملک کنید یا #صدقه دهید یا نزد خود امانت نگه دارید و اگر از پیدا شدن صاحب آن مایوس باشید، اعلام لازم نیست و آن را صدقه دهید.
#احکام_مجهول_المالک #احکام_اموال_پیدا_شده
🆔 @resale_ahkam
‼️ گرفتن نبض و دیدن چشم و گوش خانم ها توسط پزشک مرد
🔷س ۶۳۹۲: گرفتن نبض و یا دیدن چشم و گوش و دهان و دندان خانمها توسط پزشک مرد اشکال دارد؟
✅ج: گوش ازجمله قسمت هایی است که خانم باید از نگاه نامحرم بپوشاند؛ بنابراین اگر مجوزی
ندارد، مراجعه به پزشک غیرهمجنس جایز نیست اما اگر اضطرار باشد )پزشک همجنس موجود نباشد( اشکالی ندارد. درباره معاینه دهان و دندان و چشم هم بنابر احتیاط واجب پزشک غیرهمجنس برای معاینه و معالجه نگاه نکند ولی اگر پزشک همجنسی وجود ندارد باز هم مثل سایر موارد اشکالی ندارد. درباره گرفتن نبض هم اگر از روی لباس باشد یا پزشک دستکش داشته باشد و مفسده ای وجود نداشته باشد، اشکالی ندارد. اما اگر پزشک دستکش ندارد و از روی لباس هم نیست و بدن خانم لمس میشود، این کار جایز نیست مگر در صورت اضطرار.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ قرارداد تجاری
🔷 س ۶۳۹۳: برای تقسیم سود در پایان یک قرارداد تجاری، قرار گذاشتیم که معادل ده درصدِ اصل سرمایه از مجموع سودها، متعلق به سرمایه گذار بوده و بقیه به کارگزار داده شود و اگر سود حاصل، کمتر از ده درصدِ اصل سرمایه بود، همۀ سود به سرمایه گذار تعلق گیرد و اگر سودی حاصل نشد، مبلغی داده نخواهد شد؛ آیا این شکل از قرارداد صحیح می باشد؟
✅ ج: اگر قرارداد، ضمن عقد وکالت باشد، اشکال ندارد بدین صورت که کارگزار از طرف سرمایه گذار وکیل شود که مبلغ را صرف تجارت کرده و مقداری از سود را به شیوه یاد شده به سرمایه گذار بدهد و باقی را به عنوان اجرت بردارد.
#احکام_معاملات #احکام_قراردادها
🆔 @resale_ahkam
‼️روش برخورد با پدر و مادری که تکالیف دینی را رعایت نمیکنند
🔷 س ۶۳۹۴: روش مناسبی که بهتر است فرزند در برابر پدر و مادری که بر اثر عدم اعتقاد کامل به تکالیف دینی، به آن ها اهمیت نمی دهند، اتخاذ نماید، کدام است؟
✅ ج: واجب است که با زبان نرم و مراعات احترام ایشان به عنوان پدر و مادر، آنان را امر به معروف و نهی از منکر کند.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ وظیفه شرعی در برابر برادری که مسائل شرعی را رعایت نمیکند
🔷 س ۶۳۹۵: برادر من مسائل شرعی و اخلاقی را رعایت نمی کند و تا کنون نصیحت در او تأثیری نداشته است، وظیفه من هنگام مشاهده رفتارهای او چیست؟
✅ ج: واجب است از اعمال خلاف شرع وی اظهار تنفّر کنید و او را به هر روش برادرانه ای که مفید و مؤثر می دانید، موعظه کنید، ولی قطع رحم، جایز نیست.
📕 منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ چاپ کتاب بدون اجازه صاحبش
🔷 س ۶۳۹۶: آیا چاپ کتاب بدون اجازه صاحب آن و با وجود عبارت «حقوق چاپ برای مؤلف محفوظ است»، جایز است؟
✅ ج: احوط این است که حقوق مؤلف و ناشر با کسب اجازه از آنان برای تجدید چاپ، رعایت شود. البته در مواردی که قانونی وجود دارد باید رعایت شود این امر در مسائل بعدی نیز باید مراعات گردد.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ وضو و غسل با وجود ناخن بلند
🔷 س ۶۳۹۷: آیا بلند بودن #ناخن مانع رسیدن آب به زیر ناخن و در نتیجه باعث باطل شدن #وضو می شود؟
✅ ج: صرف بلند بودن ناخن، مانعی برای وضو محسوب نمی شود و موجب بطلان آن نیست؛ اما اگر زیر آن مقدار از ناخن که از حدّ معمول بلندتر است، مانعی باشد بايد برطرف شود.
#احکام_وضو #وضو_با_ناخن_بلند
🆔 @resale_ahkam
‼️مانع بین پیشانی و محل سجده
🔷س ۶۳۹۸: اگر هنگام سجده، چادر یا کلاه روی صورت بیفتد و پیشانی با واسطه چادر یا کلاه روی مهر قرار بگیرد، یا پیشانی بر چیزی که سجده بر آن صحیح نیست، گذاشته شود، چه وظیفه ای داریم؟
✅ج: باید بدون بلند شدن از سجده، مانع ـ چادر ـ را کنار بکشید تا پیشانی بر مهر قرار گیرد یا پیشانی را به طوری که سر بلند نشود، بر چیزی که سجده بر آن صحیح است، قرار دهید.
📕منبع: leader.ir
#پیشانی #سجده
🆔 @resale_ahkam
‼️طهارت و نجاست غساله
🔷س ۶۳۹۹: آیا غساله ـ آبی که هنگام تطهیر از شیء جدا می شود یا ترشح می کند، ـ پاک است؟
✅ج: اگر تطهیر با آب قلیل انجام شود، غساله آن نجس است و اگر با آب متصل به کر انجام شود، در صورتی که عین نجاست در غساله آن نباشد، پاک است.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ خمس خانه مورد نیاز
🔷 س ۶۴۰۰: شخصی مسکن مورد نیاز را تهیه نموده ولی نمی تواند در آن سکونت کند، و یا مدتی آن را اجاره داده است، سپس از سکونت در آن منصرف می شود و آن را می فروشد، بر فرض که در این مدت، سال_خمسی بر آن گذشته باشد، حکم خمس آن چگونه است؟
✅ ج: سکونت شرط نیست و همین که مورد نیاز و در شأن او باشد، با گذشت سال خمسی بر آن، مؤونه محسوب شده و خمس ندارد حتی اگر پس از فروش باشد.
🆔 @resale_ahkam
‼️ وصیت به تقسیم نشدن ارث
🔷 س ۶۴۰۱: آیا شرعا میتوان وصیت کرد ارثیه ای که پس از مرگ به جا میماند تا وقتی که یکی از وارثانِ معین زنده است، تقسیم نشود (یعنی تقسیم ارث موکول شود به پس از فوت آن وارث معین)؟
✅ ج: اگر همه وارثان در زمان حیات یا بعد از فوت او، وصیت را قبول کنند، نافذ است و در غیر این صورت تنها به مقدار ثلث اموال، نافذ خواهد بود.
#احکام_وصیت #احکام_ارث
🆔 @resale_ahkam
‼️ شرط بندی و پیش بینی نتیجۀ مسابقه
🔷س ۶۴۰۲: آیا #شرط_بندی در سایت ها برای #پیش_بینی تیم برنده در فوتبال حرام است؟
✅ج: احتیاط در ترک شرکت در این مسابقات است، هر چند حرام نیست، اما کسی که در پیش بینی برنده می شود، شرعا مالک جایزه نمی شود، مگر آن که مالک #جایزه، ضمن یکی از عقود شرعی مانند هبه یا صلح، جایزه را به #برنده تملیک کند.
#احکام_مسابقات #احکام_شرط_بندی
🆔 @resale_ahkam
‼️شرکت در مسابقات پیش بینی با پرداخت پول
🔷س ۶۴۰۳: به دليل علاقه به ورزش به خصوص فوتبال در پيشبينى بازىهاى ايرانى و خارجى شركت مىكنم و از بابت شركت كردن در اين مسابقه مقدارى پول مىپردازم و اگر تمام پيشبينىهاى اين بازىها را درست انجام داده باشم، در ليست برندهها قرار مىگيرم. مىخواستم بدانم كه اگر يك روز برنده شدم و در ليست گيرندگان جايزه قرار گرفتم، آيا پولى را كه به دست مىآورم مىتوانم خرج كنم يا نه؟
✅ج: عمل مزبور جايز نيست و نمىتوان در جايزه تصرف نمود.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ رعایت طمأنینه در حال رکوع
🔷کسیکه میداند طمأنینه در حال ذکر رکوع واجب است:
1⃣ اگر پیش از رسیدن به حد رکوع و آرام گرفتن بدن، ذکر رکوع را شروع کند:
✅عمداً باشد: نمازش باطل است.
‼️سهواً باشد: باید پس از رسیدن به حد رکوع و آرام گرفتن بدن، ذکر واجب را دوباره بگوید.
2⃣ اگر پیش از تمام شدن ذکر واجب سر از رکوع بردارد:
✅عمداً باشد: نمازش باطل است.
✅سهواً باشد:
🔸 اگر پیش از خارج شدن از حد رکوع متوجه شود که ذکر را تمام نکرده: باید در همان حال آرام بگیرد و ذکر رکوع را بگوید.
✅ اگر پس از خارج شدن از حد رکوع متوجه شود که ذکر را تمام نکرده: نمازش صحیح است.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
‼️نبودن حایل در نماز جماعت
🔷اگر یکی از صفهای نماز جماعت به طور کامل از افرادی تشکیل شده باشد که نمازشان قصر است و نماز همهی افراد صف بعدی تمام باشد، اگر افراد صف جلو بعد از خواندن دو رکعت نماز فوراً برای خواندن دو رکعت بعدی اقتدا کنند، مانعی برای ادامه جماعت نخواهد بود.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
عکسی از چهره زهراست جمالت زینب
مَثَل هیبت دریاست جلالت زینب
تو چه کردی که فرداهمه زنهای بهشت
غبطه دارند به سرحدّکمالت زینب
تو همان صدرنشین ملکوتی که هنوز
کره خاک ندیده ست مثالت زینب
🌺میلاد حضرت زینب سلام الله علیها مبارک🌺
🆔 @resale_ahkam
‼️لزوم یادگیری مسائل شرعی مورد ابتلا برای پیراپزشکان
🔷س ۶۴۰۴: دانستن مسائل شرعی برای پزشکان و پرستاران در حین آموزش و کار تا چه حدّی لازم است؟
✅ج: اگر نیاموختن احکام به ترک واجب یا ارتکاب حرام بینجامد، گناهکار است.
📕منبع: leader.ir
#احکام_ویژه_پرستاران
#پرستار #حضرت_زینب
🆔 @resale_ahkam
‼️وجوب رو به قبله کردن بیمار محتضر
🔷س ۶۴۰۵: آیا پزشک یا پرستاری که شاهد بیمار محتضر است، رو به قبله کردن بیمار واجب می شود؟ آیا نیاز به اجازه از ولیّ او دارد؟
✅ج: بنابر احتیاط واجب است و با علم به رضایت ولی، تحصیل اجازه لازم نیست.
#احکام_ویژه_پرستاران
#پرستار
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ لمس غیرمماثل توسط پرستار
🔷س ۶۴۰۶: اگر برای پرستار غیر مُماثل (غیر همجنس با بیمار) هنگام گرفتن نبض (فشارخون) و چیزهای دیگری که احتیاج به لمس بدن بیمار دارند، دست کردن دستکش امکان داشته باشد، آیا انجام آن اعمال بدون دستکشهایی که پزشک هنگام درمان بیمار از آنها استفاده می کند، جایز است؟
✅ج: با امکان لمس از روی لباس یا با دست کردن دستکش هنگام معالجه، ضرورتی به لمس بدن مریض غیر مُماثل (غیر هم جنس) وجود ندارد و بنا بر این جایز نیست.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam