‼️ دریافت حق تألیف
🔷 س ۶۶۳۱: آیا جایز است مؤلفان و مترجمان و صاحبان آثار هنری مبلغی را در برابر زحماتشان و یا به عنوان حق تألیف در مقابل تلاش و وقت و مالی که برای انجام آن کار صرف کردهاند، تقاضا نمایند؟
✅ ج: آنان حق دارند در برابر واگذاری نسخه اوّل یا اصلی اثر علمی و هنری خود به ناشر، از وی هر مبلغی میخواهند، دریافت نمایند.
🆔 @resale_ahkam
‼️ واجب بودن صحت قرائت حمد وسوره
🔷 قرائت، واجب غیررکنی است؛ یعنی ترک عمدی آن نماز را باطل میکند ولی ترک آن از روی غفلت یا سهو موجب بطلان نماز نمیشود.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۱۷۳
🆔 @resale_ahkam
‼️ تقدم خواندن سوره بر خواندن حمد
🔷 اگر اشتباهاً سوره را پیش از حمد بخواند و قبل از رفتن به رکوع متوجه شود، باید بعد از حمد دوباره سوره را بخواند و اگر در حال خواندن سوره متوجه شود، باید سوره را رها کند و بعد از خواندن حمد، سوره را از ابتدا بخواند.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۱۷۵
🆔 @resale_ahkam
‼️ فراموشی حمد یا سوره در نماز
🔷 اگر حمد و سوره یا یکی از آنها را فراموش کند و بعد از رسیدن به رکوع بفهمد، نمازش صحیح است.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۱۷۶
🆔 @resale_ahkam
‼️ تجدید چاپ کتب خارجی
🔷 س ۶۶۳۲: تجدید چاپ کتابها و مقالههایی که از خارج وارد شده و یا در داخل جمهوری اسلامی چاپ میشوند، بدون اجازه ناشران آنها چه حکمی دارد؟
✅ ج: مسأله تجدید چاپ کتابهایی که در خارج از جمهوری اسلامی منتشر شدهاند و یا تصویربرداری به طریق افست از آنها، تابع قراردادهایی است که راجع به آنها بین جمهوری اسلامی ایران و آن دولتها منعقد گشته است و امّا کتابهایی که در داخل چاپ میشوند، احوط این است که حق ناشر با کسب اجازه از او نسبت به تکرار و تجدید چاپ کتاب رعایت شود.
🆔 @resale_ahkam
‼️فروش کالا پیش از تحویل گرفتن آن
🔷 س ۶۶۳۳: آیا می توان کالای خریداری شده را قبل از تحویل گرفتن، به دیگران فروخت؟ مثلًا اینترنتی خرید کنیم و قبل از تحویل آن، اینترنتی بفروشیم.
✅ ج: اگر معامله نقدی بوده و شرط ضمن عقدی در این زمینه نشده باشد، اشکال ندارد اما اگر معامله سلف باشد (یعنی تحویل کالا مدت دار باشد)، در صورتی جایز است که کالا را تحویل گرفته باشید یا زمان تحویل رسیده باشد.
#احکام_معاملات #فروش_قبل_از_قبض
🆔 @resale_ahkam
‼️تقسیم اموال پیش از مرگ
🔷 س ۶۶۳۴: آیا فرد بیماری که رو به موت است می تواند اموالش را (به همان روشی که در شریعت آمده) تقسیم کند؟
✅ ج: اگر از نظر فکری و تصمیم گیری در سلامت باشد، اشکال ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️خوردن غذا در کشورهای غیر اسلامی
🔷 س ۶۶۳۵: در کشوری غیر اسلامی زندگی میکنم که اکثر رستورانهای مسلمانان، متعلق به اهل سنت است؛ آیا خوردن غذاهایی که شامل شیره صدف، گوشت خرچنگ، گوشت هشت پا هست، جایز است؟ اگر سوپ میگو سفارش دادیم و در آن گوشت هشت پا و خرچنگ دیده شد، آیا میتوانیم بخوریم؟
✅ ج: غیر از ماهی پولک دار و میگو، خوردن سایر حیوانات آبزی، حرام است.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️استفاده از غذای گوشتی در کشور غیر مسلمان
🔷 س ۶۶۳۶: در کشوری غیر مسلمان زندگی می کنم؛ آیا جایز است از رستورانی که صاحبش مسلمان است و ادعا می کند که از گوشت و مواد حلال استفاده می کند، غذا تهیه کرده و استفاده کنم؟
✅ج: اگر احتمال می دهید که ادعای او صحیح است، استفاده از غذای رستوران اشکال ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ به زبان آوردن نیت نماز
🔷 س ۶۶۳۷: نیت نمازهای روزانه و نماز مستحبی آیا باید به زبان آورده شود یا اگر در قلب بگوید (مثلاً چهار رکعت نماز ظهر میخوانم قربة إلی الله)، کافی است؟
✅ ج: به زبان آوردن نیت (مانند اینکه بگوید: چهار رکعت نماز ظهر میخوانم قربة إلی الله) و نیز گذراندن آن از ذهن و دل، لازم نیست، همین اندازه که برای اطاعت از فرمان الهی، انجام عملی را قصد کند، کفایت میکند؛ (بلکه احتیاط مستحب است که نیت نماز را به زبان نگوید).
🆔 @resale_ahkam
‼️شیوه پرداخت بدهی های میت
🔷 س ۶۶۳۸: اگر بدهی میت به مردم و خمس و کفاره مالی که بر عهده دارد از اموال او بیشتر باشد، چگونه باید آنها را پرداخت کرد؟
✅ ج : اموال باقی مانده از میت، به نسبت بدهی ها تقسیم می شود و ترجیحی بین آنها وجود ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ نیت نماز غفیله و نافله مغرب در یک نماز
🔷 س ۶۶۳۹: آیا تداخل نماز غفیله در نافله مغرب (نیت هر دو در یک نماز)، صحیح است؟
✅ بله، صحیح است .
🆔 @resale_ahkam