🏴 مصرف باقی مانده اموال عزاداری برای زائران اربعین
🔷 س ۸۶۸۳: مقداری برنج با نرخ دولتی برای مراسم محرم و عزاداری امام حسین (علیه السلام) به هیئتهای مساجد داده شده است؛ آیا میتوان در ایام اربعین برای زائرانی که به عراق میروند، آن را مصرف کرد؟
✅ ج: جایز نیست و باید در همان هیئتهای مساجد برای مراسم محرم و عزاداری مصرف گردد.
🆔 @resale_ahkam
🏴 سفر اربعین در فرض تشدید بیماری
🔷 س ۸۶۸۴: با توجه به سفارشات ائمه (علیهم السلام) و ثواب زیارت اربعین، مادر ۶۵ ساله اینجانب علاقه مند به سفر زیارت اربعین است. اما از انجا که اخیراً بیمار بوده اند به علت ضعف جسمی و به علت احتمال عود بیماری و سخت تر شدن بیماری در صورت عود آن، اطبا ایشان را از این سفر منع کرده اند. حکم سفر ایشان برای زیارت اربعین چیست؟ همچنین مادر بزرگ اینجانب نیز علاقه مند است ولی زانو درد دارد. آیا در صورت احتمال عقلایی تشدید درد پا این سفر جایز است؟
✅ ج: اگر ضرر قابل توجه برای ایشان داشته باشد، جایز نیست.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
🏴 امام حسين عليه السلام:
◾️هرکس خداوند متعال را با صداقت و خلوص، عبادت و پرستش نماید، خداى متعال او را به بهترین آرزوهایش مى رساند و امور زندگیش را تأمین مى نماید.
📕 بحارالأنوار ج ۶۸ ص ۱۸۳
🆔 @resale_ahkam
🏴 حکم شکسته یا کامل خواندن نماز در کربلا
🔷 س ۸۶۸۵: در کدام قسمت از کربلا میتوان نماز را شکسته یا کامل خواند؟
✅ ج: حکم تخییر در حائر حسینی (علیه السلام) به زیر گنبد (تحت القبّه) و جایی که نزد قبر امام حسین (علیه السلام) صدق میکند، اختصاص دارد و بنا بر احتیاط شامل رواقها و صحن مطهر نمیشود.
🆔 @resale_ahkam
🏴 حکم وسائل جامانده در موکبهای اربعین
🔷 س ۸۶۸۶: یکی از مسائل مبتلابه که در موکب های مسیر پیاده روی اربعین اتفاق میافتد، جا ماندن وسائل دیگران است به نحوی که به دلیل ازدحام و در رفت و آمد بودن جمعیت، به سختی میتوان صاحب آن اموال را پیدا کرد؛ در این صورت آیا استفاده از وسائل جامانده در موکبهای اربعین مثل دمپایی، چفیه، شال و یا وسائل با ارزش مثل شارژر گوشی، پاور بانک و مانند اینها، چه حکمی دارد؟ اگر استفاده کردن از آنها جایز نباشد آیا وظیفهای نسبت به نگهداری آن وسائل داریم؟
✅ ج: موارد مختلف است؛ اگر بدانید که صاحبش از آنها اعراض کرده، استفاده از آنها اشکال ندارد و در غیر این صورت اگر از دسترسی به صاحبان آنها ناامید باشید، از طرف آنان، خود وسائل یا قیمت آنها را به فقیری، صدقه بدهید.
🆔 @resale_ahkam
🏴 احکام مبطلات نماز
🔷 اگر یکی از چیزهایی که وضو یا غسل یا تیمم را باطل میکند در حال نماز پیش بیاید، مانند اینکه در حال نماز به خواب برود یا ادرار و مانند آن از او خارج شود، نماز باطل است.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۳۲۵
🆔 @resale_ahkam
🏴 حکم برگرداندن سر در هنگام نماز
🔷 اگر عمداً صورت یا بدن خود را از قبله برگرداند، به طوری که بتواند سمت راست و چپ خود را به آسانی ببیند، نمازش باطل است و اگر سهواً هم این کار را بکند، بنابر احتیاط واجب نماز باطل است ولی اگر اندکی صورت را به یکی از دو طرف برگرداند، نمازش باطل نمیشود.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۳۲۶
🆔 @resale_ahkam
‼️ تاخیر در پرداخت بهای معامله
🔷 س ۸۶۸۷: جنسی را به شخصی به قیمت نقدی مشخص فروخته ایم؛ شخص بعد از دو ماه جهت پرداخت مراجعه می کند با توجه به اینکه شرط پرداخت نقدی بوده و جنس گران شده، می توان به قیمت روز از او تقاضای وجه کرد؟
✅ ج: در صورتی که سه روز یا بیشتر از تاریخ معامله بگذرد و خریدار ثمن را نپردازد و فروشنده هم کالا را در اختیار وی نگذاشته باشد، فروشنده حق خواهد داشت معامله را فسخ کند. ولی اگر کالا تحویل داده شده و علاوه بر بنای معامله به صورت نقد، شرط زمان خاصی برای پرداخت مبلغ در ضمن معامله شده باشد با تخلف از این شرط حق فسخ محقق میشود و فروشنده میتواند معامله قبلی را فسخ کند و کالا را به قیمت روز در قالب قرارداد جدید به طرف مقابل واگذار کند و در غیر این صورت فروشنده فقط حق گرفتن کاهش ارزش پولش را دارد.
#احکام_معاملات
#تاخیر_در_بهای_معامله
#تورم_در_معاملات
🆔 @resale_ahkam
‼️ ذکر عیب مردد میان چند نفر
🔷 س ۸۶۸۸: اگر عیب شخصی گفته شود که مخاطب دقیقا نمی داند چه کسی مقصود است؛ آیا غیبت محسوب می شود؟
✅ ج: کسی که عیب او گفته می شود اگر برای مخاطب به کلی ناشناس و مجهول باشد، این عیب گویی، غیبت محسوب نمیشود ولی اگر مردد میان چند نفر محدود باشد، بنابر احتیاط واجب باید اجتناب گردد.
#احکام_غیبت
#شرایط_غیبت
🆔 @resale_ahkam
‼️ حکم سرفه و عطسه در نماز
🔷 صداهایی که بر اثر سرفه و عطسه و صاف کردن حنجره از انسان صادر میشود، حتی اگر از آن حرف تولید شود، نماز را باطل نمیکند.
📕 رساله نماز و روزه، مسأله ۳۲۸
🆔 @resale_ahkam
‼️ ارثی که به پسر بزرگ اختصاص دارد
🔷 س ۸۶۸۹: با توجه به این که اگر پدر از دنیا برود قرآن و انگشتر او به پسر بزرگتر او می رسد، حال اگر پدر چند قرآن و چند انگشتر داشته باشد آیا همه آنها به پسر بزرگ می رسد؟
✅ ج: اگر همه آنها مورد استفاده ایشان بوده و یا برای استفاده تهیه شده بوده، به پسر بزرگتر میرسد، البته از سهم ارث او کسر می شود.
#احکام_ارث
#حبوه
#ارث_پسر_بزرگ
🆔 @resale_ahkam
🔳 اسباب جنابت
انسان به یکی از دو چیز جنب می شود:
۱. آمیزش جنسی (به هر نحو که باشد، با حلال یا با حرام، منی بیرون بیاید یا نیاید، بالغ باشد یا نباشد)
۲. بیرون آمدن منی (چه در خواب و چه در بیداری، چه عمداً و چه بیاختیار)
توجه:
☑️ رطوبت خارج شده از مرد، اگر همراه با شهوت، جَستن و سست شدن بدن باشد، حکم منی را دارد، و اگر علایم سهگانه یا یکی از آنها وجود نداشته باشد و یا شک در آن باشد حکم منی را ندارد، مگر این که از راه دیگری یقین کند که منی است.
☑️ مایعی که زن در هنگام اوج لذت جنسی میبیند، حکم منی را دارد و باید غسل نماید، و اگر شک کند که به این مرحله رسیده یا نه و یا شک در خروج مایع داشته باشد غسل واجب نیست.
☑️ رسیدن منی به داخل رحم بدون دخول، سبب جنابت زن نمیشود.
☑️ با تحقق دخول ولو به مقدار حشفه (به معنی ختنه گاه)، غسل بر مرد و زن واجب است، هر چند منی خارج نشود و زن نیز به مرحلهی اوج لذت نرسد.
☑️ هرگاه زنی پس از نزدیکی، در حالی که منی در رحم او باقی مانده است بلافاصله غسل کند و بعد از غسل، منی از رحم خارج شود غسلش صحیح است و منی خارج شده بعد از غسل نجس است، هر چند اگر منی مرد باشد باعث جنابت مجدد نمیشود.
☑️ بر زنان، پس از انجام معاینات داخلی با وسایل طبی تا زمانی که منی خارج نشود، غسل واجب نیست.
📕 منبع: کلیک کنید
🆔 @resale_ahkam