‼️شرط ضمن عقد
🔷س 1667: شخصی در ضمن قرارداد فروش خانه با خریدار شرط کرده است که اگر تا تاریخ فلان، پول خانه را ندادی، حق فسخ قرارداد برای فروشنده است و بعلاوه فلان مبلغ باید جریمه بدهی، یعنی هم خانه به ملک فروشنده بر می گردد و هم جریمه دریافت می شود؛ آیا این معامله و شرط ضمن آن صحیح است؟
✅ج: شرط صحیح است، ابتدا جریمه را مطالبه کند، سپس عقد را فسخ کند.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️شک در تعداد تسبیحات اربعه
🔷س 1668:
۱) اگر در رکعت سوم یا چهارم شک کنیم که تسبیحات اربعه را دو بار گفته ایم یا سه بار وظیفه چیست؟
۲) در صورتی که در این مورد بسیار شک کنیم و حالت وسواس باشد چه وظیفه ای داریم؟
✅ج:
۱) می توانید یک مرتبه دیگر تسبیحات را بگویید.
۲) نباید به شک اعتنا کنید و باید بنا بگذارید بر این که تسبیحات اربعه سوم گفته شده است.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️استفاده از امکانات بیت المال
🔷س 1669: استفاده از #امکانات_بیت_المال از جمله شارژ موبایل با برق ادارۀ دولتی در محل کار یا غیر آن، چه حکمی دارد؟
❎ج: #استفاده_شخصی از #بیت_المال جایز نیست، البته استفاده کارمندان از امکانات بیت المال در ساعات رسمی کار به مقدار متعارفی که مورد ضرورت و نیاز است و شرایط کاری بیانگر اذن به کارمندان در این مقدار از استفاده است و همچنین استفاده از امکانات بیت المال با اذن کسی که از نظر شرعی و قانونی حق اذن دارد، اشکال ندارد.
#احکام_بیت_المال #استفاده_شخصی_از_امکانات_دولتی
🆔 @resale_ahkam
‼️محلی که دو راه دارد
🔷س 1670: روستایی دو جاده دارد، یکی به طرف شهر ۱۹ کیلومتر و دیگری ۲۲ کیلومتر است، اگرشخصی موقع رفتن از طرف ۱۹ کیلومتر برود و موقع برگشتن از طرف ۲۲ کیلومتر برگردد، نماز او به صورت تمام است یا شکسته؟
✅ج: با توجه به اینکه برای تحقق مسافت شرعی مسیر رفت باید کمتر از چهار فرسخ (۲۰.۵ کیلومتر) نباشد، نماز تمام است.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️خمس هدیه
🔷س 1671: مبلغی پول را در روزهای نزدیک به پایان سال خمسی به همسرم هدیه دادم، آیا به این پول خمس تعلق می گرفته یا خیر؟
✅ج: اگر هدیه عرفاً مناسب شأن باشد – در نظر عقلا سفاهت و اسراف محسوب نشود - و بخشش صوری و به قصد فرار از خمس نباشد، خمس ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️نماز خادم افتحاری
🔷س 1672: خادم افتخاری حرم امام رضا(علیه السلام) هستم و هفتهای یک مرتبه برای خدمت در حرم مطهر سفر می کنم و از محل زندگی تا حرم مطهر۱۳۰ کیلومتراست، حکم نماز بنده چیست؟
✅ج: تا زمانی که عرفا شغل شما محسوب نشود، حکم مسافر را دارید و بدون قصد اقامت ده روز نماز شکسته است و در صورتی که عرفا شغل شما محسوب شود، نماز تمام است.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️پخش صدای بلندگو در ایام عزاداری
🔷س 1673: از ساختمان #حسینیه صدای #قرائت_قرآن و #مجالس_حسینی بسیار بلند پخش میشود، به طوری که صدای آن از بیرون شهر هم شنیده میشود واین امر منجر به سلب آسایش #همسایگان شده است و مسئولین و سخنرانان حسینیه اصرار به ادامه آن دارند، این عمل چه حکمی دارد؟
✅ج: اگرچه اقامه مراسم و شعائر دینی در زمانهای مناسب در حسینیه از بهترین کارها و جزء مستحبّات مؤکد میباشد، ولی واجب است برگزارکنندگان #مراسم و عزاداران تا حد امکان از #اذیّت و ایجاد #مزاحمت برای همسایگان بپرهیزند؛ هرچند با کم کردن #صدای_بلندگو و تغییر جهت آن به طرف داخل حسینیه باشد.
#احکام_عزاداری #رعایت_حال_دیگران_هنگام_عزاداری
🆔 @resale_ahkam
‼️بر پا کردن مجالس عزاداری بدون اجازه و رضایت شوهر
🔷س 1674: بر پا کردن #مجالس_عزاداری در منزل، بدون اجازه و #رضایت_شوهر چه حکمی دارد؟
✅ج: به طور کلی استفاده از منزل و آنچه در آن است اگر #ملک_شوهر باشد، باید با اجازه و رضایت او باشد، و در غیر اینصورت اگر منافاتی با #وظیفه_زن در قبال شوهر نداشته باشد اشکال ندارد.
#احکام_عزاداری
#احکام_خانواده
#اجازه_شوهر
🆔 @resale_ahkam
🏴تباکی در مراسم عزاداری
🔷س 1676: کسی که در مراسم عزاداری اهل بیت(علیهم السلام)نمی تواند گریه کند و اشکش هم جاری نمی شود ولی خود را به حالت گریه در می آورد (تباکی)، آیا این حالت از مصادیق دروغ و دورویی محسوب می شود؟
✅ج: تباکی نسبت به کسی که محزون و ناراحت می باشد، دروغ و دورویی محسوب نمی شود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️خرید نسیه
🔷س 1677: اگر در #معامله ای که به صورت #نسیه انجام می شود خریدار بگوید هر وقت پول دستم آمد پرداخت خواهم کرد آیا چنین معاملهای صحیح است؟
✅ج: با توجه به این که در معامله نسیه باید #مدت تعیین شده برای #پرداخت_ثمن معلوم باشد و احتمال زیاده و نقصان در آن نباشد، در فرض سؤال معامله باطل است، ولی اگر فروشنده راضی به #تصرف_مشتری در کالای فروخته شده باشد، تصرف مشتری در آن اشکال ندارد.
#احکام_خرید_و_فروش #معامله_نسیه #بیع_سلم
🆔 @resale_ahkam
‼️بالا بردن صدا هنگام عزاداری و دعا
🔷س 1678: آیا جایز است که سخنرانها و مداحان از عزاداران و مردم حاضر در مراسم عزاداری مطالبه کنند که مردم بلند و با صدا گریه کنند و یا هنگام دعا دستشان را بالا بیاورند؟ آیا بلندی و کوتاهی صدا تفاوتی در کیفیت ثواب عزاداری ایجاد میکند؟
✅ج: فی نفسه منعی ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam