‼️ خمس واحدهای اضافی منزل
🔷 س ۶۴۴۶: اگر شخصی، خانۀ کلنگی خود را تحویل دهد تا در محل آن، چند واحد آپارتمان احداث شود و در مقابل خانه، دو واحد آپارتمان دریافت کند؛ آیا واحد اضافی که مورد استفاده شخصی نیست، خمس دارد؟
✅ ج: اگر قصد تجارت (فروش واحد اضافی) داشته و مشتری برای خرید آن موجود باشد، مقدار افزایش قیمت پس از کسر تورم، متعلق خمس است.
اما اگر قصد فروش نداشته و تنها قصد اجاره دادن داشته باشد، تا زمانی که نفروخته، خمس ندارد و پس از فروش، افزایش قیمت آن (پس از کسر اصل و مقدار تورم)، جزء درآمد سال فروش خواهد بود.
#احکام_خمس #خمس_منزل #خمس_آپارتمان
🆔 @resale_ahkam
‼️ محرمیت مادر همسر دوم نسبت به فرزندان
🔷 س ۶۴۴۷: پدر من پس از مرگ مادرم با خانمی ازدواج کرده است. من به این خانم محرم هستم، ولی آیا مادر این خانم نیز به من محرم می شود یا خیر؟
✅ج: در فرض سؤال مادر این خانم محرم شما نیست.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
🏴 وصیت حضرت زهرا سلام الله علیها به امیرالمومنین علیه السلام
🏴 السلام علیک یا فاطمه الزهرا
🆔 @resale_ahkam
‼️ نفقۀ فرزندان
🔷 س ۶۴۴۹: اگر زنی درآمد مستقل داشته باشد، آیا بر او واجب است که در نفقۀ فرزندان مشارکت کند؟
✅ ج: چنانچه فرزندان از خود مالی نداشته باشند، نفقۀ آنان بر عهده پدر است و در صورتی که پدر فقیر باشد، بر پدربزرگ پدری واجب خواهد بود اما اگر او (یا پدران او در صورت زنده بودن) نیز توانایی مالی نداشته باشند، در این صورت است که پرداخت نفقه بر مادر، واجب می گردد.
#احکام_حقوق #احکام_نفقه
🆔 @resake_ahkam
‼️ بالا بردن ابرو
🔷 س ۶۴۵۰: بالا بردن ابرو (لیفت ابرو) چه حکمی دارد؟ آیا مانع وضو و غسل است؟
✅ ج: اگر از موادی استفاده شود که مانع رسیدن آب به پوست یا موی ابرو گردد، وضو و غسل با آن صحیح نیست و باید موقع وضو و غسل برداشته شود و چنانچه برداشتن آن تا پایان وقت نماز، ممکن نباشد یا مشقت غیر قابل تحمل داشته باشد، باید علاوه بر وضو یا غسل جبیرهای، تیمم انجام شود و بعد از برطرف شدن مانع، بنابراحتیاط واجب قضای نمازها را نیز بخواند.
🆔 @resale_ahkam
‼️ مسئول بودن کارمند نسبت به وسائل محل کار
🔷 س ۶۴۵۱: اگر کارمند یا کارگری به ابزار یا دستگاهی که برای انجام کار در اختیار او قرار گرفته است، ناخواسته آسیبی وارد کند، آیا باید خسارت وارد شده را جبران نماید؟
✅ ج: در صورتی که مطابق قراردادِ با محل کار، از ابزار یا دستگاه استفاده کرده و نسبت به حفظ آن کوتاهی نکرده باشد، ضامن نیست و در غیر این صورت باید خسارت وارد شده را جبران کند.
🆔 @resale_ahkam
🏴امام صادق علیه السلام:
◼️ حضرت زهرا علیهاالسلام در لحظههای آخر زندگی خطاب به علی علیه السلام عرض کرد:
⚫️ وقتی وفات كردم به هیچ كس اطلاع نده، جز اینكه از زنان به امّ سلمه و امّ ایمن و فضّه، و از مردان به دو فرزندم حسن و حسین و عبّاس و سلمان و عمّار و مقداد و اباذر و حذیفه خبر ده. مرا دفن نكن، مگر در شب و قبر مرا به هیچ كس اطلاع نده تا مخفی بماند.
✍ بخشی از وصایای حضرت زهرا سلام الله علیها
🆔 @resale_ahkam
‼️حکم سجده بر انواع برگ درختان و گیاهان
🔷 سجده کردن بر برگ سبز چای بنابر احتیاط واجب صحیح نیست، ولی سجده بر برگ درخت قهوه که خود برگ، استفاده خوراکی ندارد صحیح است.
🔷 سجده بر گُلهایی که خوراکی نیستند و نیز داروهای گیاهی که از زمین میروید و فقط برای معالجهی بیماریها به کار میآید، مانند گل ختمی و گل بنفشه صحیح است، ولی بر گیاهانی که در موارد غیر معالجه نیز برای خواص طبّی که در آن است به مصرف خوراکی میرسد، مانند خاکشیر و امثال آن، درست نیست.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
‼️ اطمینان به وقت نماز
🔷 هرگاه با شروع اذان برای مکلف اطمینان حاصل شود که وقت نماز داخل شده است، لازم نیست تا پایان اذان صبر کند و می تواند نماز بخواند.*
* البته در مورد نماز صبح، برای رعایت احتیاط، حدود ده دقیقه بعد از شروع اذان، نماز صبح خوانده شود.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۲۱
🆔 @resale_ahkam
‼️مستحبات آشامیدن آب
🔷چند چیز هنگام آشامیدن آب، مستحب است:
۱. آب را به صورت مکیدن بنوشد.
۲. در روز، ایستاده آب بنوشد.
۳. پیش از نوشیدن آب، «بسم اللَّه» و پس از آن، «الحمد للَّه» بگوید.
۴. به سه نفس آب را بیاشامد.
۵. از روی میل آب بیاشامد.
۶. پس از آشامیدن آب، حضرت ابا عبداللَّه (علیه السلام) و اهل بیت ایشان را یاد و قاتلان آن حضرت را لعنت کند.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ واجبات رکنی و غیر رکنی در نماز
🔷 بعضی از واجبات نماز «رکن» است؛ یعنی اگر در نماز انجام نشود یا بیش از مقدار واجب به جا آورده شود، حتی اگر از روی سهو و فراموشی هم باشد، نماز باطل میشود و بعضی «غیر رکن» است؛ یعنی اگر عمداً کم یا زیاد شود، نماز باطل است اما کم و زیاد شدن سهوی آن، نماز را باطل نمیکند.
📕 رساله نماز و روزه، مسأله ۱۳۹
🆔 @resale_ahkam
‼️برداشتن اعضای شخص رو به موت
🔷س ۶۴۵۲: اگر شخصی مبتلا به بیماری شود و پزشکان از درمان وی ناامید گردند و اعلام نمایند که او بزودی از دنیا خواهد رفت، در این صورت آیا برداشتن اعضای حیاتی بدن او مثل قلب و کلیه و غیره قبل از وفات وی و پیوند آنها به بدن شخص دیگر جایز است؟
✅ج: اگر برداشتن اعضای بدن او منجر به مرگ وی شود حکم قتل او را دارد و در غیر این صورت اگر با اجازه خود او باشد اشکال ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam