‼️وقت نماز عشا
🔷 س ۶۴۶۶: آخر #وقت_نماز_عشا تا چه زمانی است؟ اگر کسی آنرا تا پس از نیمه شب به تأخیر بیندازد به چه نیتی باید نماز عشا بخواند؟
✅ ج: وقت #نماز_عشا از هنگامی است که به مقدار خواندن نماز مغرب از اول وقت گذشته باشد تا هنگام نیمه شب شرعی ؛ و تأخیر انداختن نماز مغرب و عشا از #نیمه_شب_شرعی جایز نیست. اما در صورتی که نماز مغرب و عشا به دلیل به وجود آمدن عذری و یا از روی معصیت تا پس از نیمه شب به تأخیر بیفتد بنابر احتیاط باید آن را تا اذان صبح بدون #نیت_ادا و قضا (به نیت #ما_فی_الذمه) بجا آورد.
#احکام_نماز #وقت_نماز_عشا
🆔 @resale_ahkam
‼️اجير گرفتن براي انجام واجبات شخص زنده
🔷س ۶۴۶۷: مادرم از کار افتاده است و #نماز و #روزه_قضا دارد، با توجه به اینکه در قيد حيات هستند آيا می توانيم کسی را برای گرفتن نماز و روزه های قضا #اجير کنيم؟
✅ج: کسي که در قيد حيات مي باشد لازم است تا آخر عمر، نماز و روزه ها را شخصا قضا کند و نمي تواند براي انجام نماز و روزه هاي قضا شده، کسي را اجير کند وگرنه لازم است #وصيت کند که پس از مرگش از طرف او (گرچه با گرفتن اجير) انجام شود.
#احکام_نماز_قضا #احکام_اجیر
🆔 @resale_ahkam
‼️ شک در افعال یا رکعات نماز مستحبی
🔷 س ۶۴۶۸: در صورت شک در افعال یا رکعات نماز نافله، وظیفه مکلف چیست؟
✅ ج: اگر در افعالِ (رکنی یا غیر رکنی) نماز مستحبی شک كند چنانکه محل آن نگذشته باشد، بايد آن را به جا آورد و اگر محل آن گذشته باشد، به شک خود اعتنا نكند. اما اگر در شمارهی ركعتِ نماز مستحبی شک كند، اختیار دارد که بنا را بر کمتر یا بیشتر بگذارد؛ مگر آنکه طرف بیشتر موجب بطلان نماز شود که در این صورت بنا را بر کمتر بگذارد؛ (مانند اینکه شک كند دو ركعت خوانده يا سه ركعت که بنا را بر دو بگذارد و اگر شک بین یک و دو باشد به هر طرف شک عمل كند، نماز صحيح است).
🆔 @resale_ahkam
‼️ نیت در نماز
🔷 لازم نیست نیّت را بر زبان جاری کرده و مثلاً بگوید: چهار رکعت نماز ظهر میخوانم قربةً الی الله. همچنین لازم نیست آن را از ذهن یا دل بگذراند، بلکه همین اندازه که قصد انجام عمل را برای اطاعت از فرمان الهی داشته باشد کافی است.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۱۴۲
🆔 @resale_ahkam
🏴 وصایای حضرت زهرا به امیرالمومنین علیهماالسلام
◼️ ای علی! من فاطمه دختر محمّد هستم. خدا مرا به ازدواج تو درآورد تا در دنیا و آخرت برای تو باشم. تو از دیگران بر من سزاوارتری. حنوط و غسل و کفن کردن مرا در شب به انجام رسان و شب بر من نماز بگزار و شب مرا دفن کن و به هیچ کس اطّلاع نده. تو را به خدا می سپارم و بر فرزندانم تا روز قیامت، سلام و درود می فرستم.
🆔 @resale_ahkam
🏴 وصایای حضرت زهرا به امیرالمومنین علیهماالسلام
◼️ ای اباالحسن! برای من لحظه ای بیش از زندگانی نمانده است و زمان کوچ و خداحافظی فرارسیده است. سخنان مرا بشنو؛ زیرا پس از این صدای فاطمه را هرگز نخواهی شنید. ای اباالحسن! تو را وصیّت می کنم که مرا فراموش نکنی و پس از وفات من همواره مرا زیارت کنی.
🆔 @resale_ahkam
‼️ لزوم معین کردن نیت
🔷 لازم است نمازگزار بداند چه نمازی میخواند، بنابراین اگر مثلاً نیّت چهار رکعت نماز بکند، اما معین نکند که نماز ظهر است یا عصر، نمازش باطل است.
📕 منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۱۴۳
🆔 @resale_ahkam
🏴 توسل به حضرت زهرا سلام الله علیها درحال سجده
🔷 س ۶۴۶۹: آیا این که بعد از نماز حاجت، طبق نقل به سجده رفته و به حضرت زهرا(سلام الله علیها) توسل بجوییم، از نظر شرعی مشکلی ندارد؟
✅ج: سجده برای غیر خدا جایز نیست، ولی توسل به اولیاء الهی و اهل بیت(علیهم السلام) در حال سجده اشکال ندارد و به معنای سجده برای غیر خداوند متعال نیست
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ فروش لایک و فالوور
🔷 س ۶۴۷۰: فروش لایک و فالوور واقعی و یا ساختگی و دروغین(فیک) چه حکمی دارد؟
✅ ج: اگر واقعی باشد، در مواردی که مشتمل بر مفسده نباشد، فی نفسه اشکال ندارد، ولی اگر ساختگی و دروغین باشد، جایز نیست.
#احکام_فضای_مجازی #خرید_لایک
🆔 @resale_ahkam
‼️ خمس سرمایه
🔷 س ۶۴۷۱: اگر شک کند که به سرمایه ای که با آن امرار معاش می کند، خمس تعلق می گیرد یا خیر، وظیفه چیست؟
✅ ج: اصل سرمایه اگر از درآمد کسب بوده و خمس آن داده نشده باشد، سر سال خمسی مشمول خمس است مگر در جایی که پس از پرداخت خمس، درآمد کسب با بقیه سرمایه، برای هزینه های زندگی کافی نبوده یا کسب، مناسب با شأن عرفی او نباشد و یا تردید داشته باشد که چنین است یا خیر که در این موارد پرداخت خمس واجب نیست.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️خرید بسته های شانسی
🔷س ۶۴۷۲: آیا خرید #بسته_های_شانسی که محتویات آن ها متغیر است و از محتویات آن در حین خرید بی خبریم صحیح است؟
✅ج: با فرض #مجهول_بودن_محتویات بسته، خرید و فروش آن باطل است، ولی اگر این بسته با محتویات آن با مقدار معینی پول مصالحه شود، صحیح است و توجه داشته باشید در صورت باطل بودن معامله، تصرف در آن با رضایت فروشنده (مالک) اشکال ندارد، هر چند مالک آن نشده اید.
#احکام_معاملات #بسته_شانسی
🆔 @resale_ahkam
‼️ تصرف در اموال کودک
🔷 س۶۴۷۳: آیا جایز است پول هایی که دیگران به کودک نابالغ هدیه می کنند را برای نیازهای کودک (خوراک و پوشاک) مصرف کنیم یا نگهداری آن تا زمان بلوغ او بر ولیّ وی واجب است؟
✅ ج: در صورتی که اینگونه تصرفات توسط ولی مفسده ای برای فرزند نداشته باشد، جایز است.
#احکام_حقوق #اموال_کودک
🆔 @resale_ahkam
‼️ نیت ریا، موجب باطل شدن نماز
🔷 انسان باید نماز را فقط به قصد اطاعت از فرمان خداوند عالم به جا آورد، بنابراین اگر اصل نماز را برای ریا یعنی تظاهر به دینداری و امثال آن انجام دهد، این کار حرام و موجب بطلان نماز است.
📕 منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۱۴۴
🆔 @resale_ahkam
‼️مجلس غیبت بزرگترها
🔷س ۶۴۷۴: وقتی بزرگ تر های جمع مثلاً مادر و خاله و ... غیبت می کنند، آیا من باید تذکر بدهم؟ چگونه؟
✅ج: اگر بدانید در مجلسی غیبت می شود حضور در آن مجلس جایز نیست و اگر در مجلسی کسی قصد غیبت کردن داشته باشد یا در حال غیبت کردن باشد، با وجود شرایط نهی از منکر، نهی زبانی واجب است و در هر صورت اگر غیبت مسلمانی را بشنوید باید ردّ غیبت کنید.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️دعا نویسی
🔷 س ۶۴۷۵: ایا نوشتن برخی ادعیه های مانند جوشن کبیر دعاهایی مانند دفع چشم زخم باطل السحر برای کارهای خیر مردم جایز است یا خیر؟
✅ج: اگر دعاها از ائمه اطهار(علیهمالسلام) نقل و روایت شده باشند و یا مضامین آنها حق باشد، تبرّک جستن به آنها اشکال ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ تربیت دینی فرزندان
🔷 س ۶۴۷۶: آیا تربیت دینی و آموزش احکام اسلامی و آداب اخلاقی به فرزندان، واجب شرعی است؟
✅ ج: رسیدگی به امور تربیتی کودک و حفظ او از مفاسد عقیدتی و اخلاقی و از کارهایی که برای او یا دیگران مفسده یا ضرر قابل توجه دارد، شرعاً وظیفه ولیّ کودک است و مادر نیز اگر حضانت کودک را به عهده بگیرد در این مورد مسئولیت شرعی دارد. در صورتی که پدر یا مادر در انجام وظایف شرعی خود نسبت به تربیت کودک کوتاهی کنند گنهکارند.
🆔 @resale_ahkam
‼️نگاه اتفاقی به نامحرم
🔷 س ۶۴۷۷: نگاه اتفاقی به نامحرم چه حکمی دارد؟
✅ج: نگاه اتفاقی و غیر عمدی (نگاه اول) اشکال ندارد ولی باید از ادامه یا تکرار آن خودداری شود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ نحوه ادای قرائت نماز
🔷 در قرائت ، واجب است که کلمات، تلفظ شوند به طوری که قرائت بر آن صدق کند، از این رو قرائت قلبی یعنی گذراندن کلمات در قلب بدون تلفظ آنها که عنوان قرائت بر آن صدق نمیکند کافی نیست. نشانهی صدق قرائت این است که خودش بتواند آنچه رامیخواند و بر زبان جاری میکند – اگر دچار سنگینی گوش یا سر و صدای محیط نیست- بشنود.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
‼️ غسل کردن کسی که وظیفه اش تیمم بوده
🔷 س ۶۴۷۸: چنانچه وقت کافی برای غسل نداشته باشیم (و وظیفه تیمم باشد) ولی با وجود این، غسل کنیم و نماز قضا شود، آیا غسل انجام شده صحیح است؟
✅ ج: اگر بدانید که وقت نماز، تنگ است و غسل کنید، چنانچه غسل برای رفع جنابت یا هدف دیگری باشد (نه خواندن نماز)، صحیح است و در غیر این صورت بنا بر احتیاط باطل است.
#احکام_طهارت #احکام_غسل #احکام_تیمم
🆔 @resale_ahkam
‼️نقل مطلبی که در صحت آن شک داریم
🔷س ۶۴۷۹: اگر شك داشته باشيم كه مطلبى درست است يا نه و آن را به نقل از منبعى بگوييم، آيا مرتکب گناه شدهايم يا نه؟ و اگر شدهايم حق ا... است يا حق الناس؟
✅ج: مىتوانيد چيزى را که اطمينان به صحّتش نداريد به نقل از منبع بازگو كنيد.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️ شیوه محو اسماء متبرکه
🔷 س ۶۴۸۰: راههای شرعی محو کردن اسماء مبارک و آیات قرآنی هنگام نیاز کدامند؟ سوزندان اوراقی که در آن اسم جلاله و آیات قرآنی نوشته شده است، هنگام ضرورت برای حفظ اسرار چه حکمی دارد؟
✅ ج: دفن آنها در خاک و یا تبدیل آنها به خمیر به وسیله آب اشکال ندارد. ولی جواز سوزاندن آنها مشکل است و اگر بیاحترامی محسوب شود، جایز نیست، مگر در صورتی که اضطرار اقتضا کند و جدا کردن آیات قرآنی و نامهای مبارک امکان نداشته باشد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ اقتدا به کسی که نماز قضا میخواند
🔷 س ۶۴۸۱: آیا میتوان به کسی که در حال خواندن نماز قضا میباشد، اقتدا کرد؟ اگر نه، تکلیف نمازهای گذشته که از این حکم خبر نداشتهایم، چیست؟
✅ ج: اگر امام جماعت، نمازی میخواند که یقیناً قضا شده است، میتوان به او اقتدا کرد، ولی اگر نماز امام، قضای احتیاطی باشد (یعنی قضا شدن آن قطعی نیست)، نمیتوان به او اقتدا کرد. البته نمازهای قبلی اگر رکنی از آنها، کم یا زیاد نشده باشد، به صورت فرادا صحیح است.
🆔 @resale_ahkam
‼️معنای قطع و صله رحم
🔷 س ۶۴۸۲: مراد از رحم، که قطع صله با آن ها جائز نیست، چه کسانی هستند ؟
✅ج: مقصود از ارحام، خویشاوندان نَسَبی هستند مشروط به این که آن قدر نسب دور نباشد که عرفاً از ارحام شمرده نشوند. و بطور کلی قطع ارحام حرام است ولی صلهی رحم منحصر در دید و بازدید نیست بلکه از طرق دیگر مانند تلفن، نامه و امثال آن نیز محقّق میشود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️شستن اعضای وضو با رطوبت دست
🔷 س ۶۴۸۳: اگر در #وضو، تنها دست را تر کنیم و به صورت و دستها بکشیم (بدون ریختن آب)، کفایت می کند؟
✅ج: اگر رطوبت دست به اندازه ای باشد که شستن صدق کند، اشکال ندارد.
#احکام_وضو #شرایط_وضو
🆔 @resale_ahkam
‼️ سفر شخصی ضمن سفر شغلی
🔷 س ۶۴۸۴ : کسی که شغلش رانندگی است، از شهرش به نیت کار و تفریح (هر دو) حرکت می کند و پس از رسیدن به مقصد و اتمام کار، چند روز (کمتر از ده روز) به نیت تفریح می ماند، تکلیف نمازش چیست؟
✅ ج: تا زمانی که در مقصد توقف دارد، نماز تمام است اما هنگام برگشت بنابر احتیاط واجب باید بین نماز تمام و شکسته، جمع کند.
#احکام_سفر #سفر_شغلی
🆔 @resale_ahkam