‼️ برداشت قرض از صندوق صدقات
🔷 س ۸۶۰۷: آیا میتوان از صندوق صدقهای که در خانه داریم، مانند صندوق کمیته امداد، موقع نیاز به صورت قرض برداریم و بعداً جایگزین کنیم؟
✅ ج: اگر صندوق متعلق به کمیته امداد و امثال آن باشد، به گونهای که اختیار تصرف در آن را نداشته باشید، بدون اجازه مسئولان مربوط، جایز نیست.
🆔 @resale_ahkam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
‼️ نماهنگ | محاکمه!
به جرم نسلکُشی فلسطینیها در غزه
🔷 روایتی از جنایت #نسل_کشی رژیم غاصب در مقابل چشم همه مردم دنیا و تأکید رهبر انقلاب بر محاکمه قطعی دولت رژیم صهیونیستی
👈 نقش آمریکا در حوادث هفته گذشته فلسطین، پس از شکست ترمیمناپذیر صهیونیستها در عملیات طوفان الاقصی
🆔 @resale_ahkam
‼️ ضمان خسارت به اموال مسجد
🔷 س ۸۶۰۸: گاهی اوقات در مسجد، مُهر از دستمان میافتد و میشکند یا هنگام شستشوی وسائلی مانند ظروف، خسارتی به آن وارد میشود؛ آیا در این صورت ضامن هستیم؟
✅ ج: اگر در حفظ آن کوتاهی نکرده باشید، ضامن نیستید.
🆔 @resale_ahkam
‼️مصرف صدقه در امور خیر
🔷 س ۸۶۰۹: پولی که به عنوان صدقه از مردم جمعآوری شده و صدقه دهنده، شرطی برای مصرف آن نگذاشته است، آیا میتوان آن را در هر امر خیری هزینه کرد؟
✅ ج: صدقه باید به فقیر داده شود و مصرف آن در امور خیر دیگر، نیاز به کسب رضایت از صاحب آن دارد.
🆔 @resale_ahkam
‼️ ذکر رکوع در تنگی وقت نماز
🔷 در تنگی وقت یا حال اضطرار و ناچاری، گفتن یک بار «سُبْحانَ اللهِ» کافی است.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۲۲۳
🆔 @resale_ahkam
‼️ آرام بودن بدن در هنگام رکوع نماز
🔷 در رکوع هنگامی که ذکر واجب را میگوید، باید بدن آرام باشد، بلکه حتی در هنگامی که ذکرهایی را به قصد استحباب آن در رکوع میگوید، مانند تکرار «سُبْحانَ رَبِّیَ الْعَظیمِ وَ بِحَمْدِهِ» و امثال آن، احتیاط واجب آن است که بدن را آرام نگه دارد.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۲۲۴
🆔 @resale_ahkam
‼️ تکان خوردن بدن در هنگام خواندن ذکر رکوع
🔷 اگر بخواهد کمی جلو یا عقب برود یا بدن را کمی به طرف راست یا چپ حرکت دهد، باید ذکری را که به خواندن آن مشغول است در حال حرکت قطع کند. اما گفتن ذکر به قصد ذکر مطلق، نه به قصد ذکر نماز، در حال حرکت اشکال ندارد.
حرکت اندک بدن یا انگشتان و مانند آن در حال گفتن ذکر رکوع اشکال ندارد.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۲۲۵ و ۲۲۶
🆔 @resale_ahkam
‼️خرید قسطی کالا به واسطه سرمایه دیگری
🔷 س ۸۶۱۰: راننده ای قصد دارد که کامیونی بخرد و برای این کار، پول مورد نیاز را از شخص دیگری گرفته و خود وکیل او شود تا ابتدا کامیون را برای وی خریداری کند سپس او کامیون را به طور قسطی به راننده بفروشد؛این معامله چه حکمی دارد؟
✅ ج: اگر راننده به عنوان وکیل از طرف صاحب مال، این معامله را انجام دهد و سپس او هم آن را به خود راننده به طور قسطی بفروشد، در صورتی که قصد آنان حیله کردن برای فرار از ربا نبوده و در هر دو معامله قصد جدّی خرید و فروش داشته باشند، اشکال ندارد.
#احکام_معاملات #خرید_قسطی
🆔 @resale_ahkam
‼️ روش تطهیر کف خانه و مانند آن
🔷 س ۸۶۱۱: اگر کف خانه با خون، نجس شده و جایی برای خارج شدن آب وجود نداشته باشد، برای تطهیر چگونه عمل کنیم؟
✅ ج: پس از برطرف کردن عین نجاست، به یکی از دو روش زیر میتوان آنجا را تطهیر نمود:
۱) آب کر (لوله کشی) به جای نجس وصل شود و همه آن محل را فرا بگیرد.
۲) آب قلیل بر محل نجس شده، ریخته شود سپس با دستمال و مانند آن برداشته شود و بنا بر احتیاط واجب یک بار دیگر بر محلی که آب جمع شده بود مجددا آب ریخته شده و با دستمال و مانند آن برداشته شود. (اگر برای دفعه دوم از دستمال قبلی استفاده شود باید ابتدا تطهیر گردد).
🆔 @resale_ahkam
‼️حجت شرعی نبودن خواب
🔷 س ۸۶۱۲: بعضی از سخنرانان و مداحان در مراسم روضه و سخنرانی، خواب های مختلفی درباره کرامات و عنایات اهل بیت (علیهم السلام) نقل می کنند، آیا بیان آنها و اعتماد بر این خواب ها جایز است؟
✅ ج: بیان آنها فی نفسه اشکال ندارد ولی به طور کلی خواب ها حجیت شرعی نداشته تکلیف آور نیستند و شایسته است که معارف دینی با استناد به آیات و روایات معتبر و عقل بیان شود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahakm
‼️وظیفه ماموم هنگام اشتباه امام در قرائت
🔷 س ۸۶۱۳ : اگر امام جماعت در قرائت حمد و سوره سهواً آیهای را نخواند یا اشتباه بخواند و متوجّه سهو خویش نشود، اما مأموم متوجّه شود، در این حالت وظیفه ماموم چیست؟
✅ ج: اگر مأموم قبل از رکوع متوجه اشتباه امام شود، می تواند به نحوی امام جماعت را متوجه اشتباه کند والا باید نیت فرادا کند و خودش قرائت صحیح را بخواند و نماز را ادامه دهد. اما اگر بعد از رکوع متوجه اشتباه شود، نماز به صورت جماعت صحیح است.
📕 منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
🚨 #فوری| اخبار لحظه به لحظهی حملهی زمینی رژیم صهیونیستی به غزه را فقط اینجا بخوانید👇
eitaa.com/joinchat/3711369734C05b8a7c583
‼️ناتوان شدن امام جماعت از ادامۀ نماز
🔷 س ۸۶۱۴: اگر امام جماعت به هر دلیل نتواند نماز را ادامه دهد، آیا نمازگزاران می توانند با فرد دیگری که شرایط امامت را داراست، نماز جماعت را ادامه دهند؟
✅ ج: نمازگزاران می توانند یکی از مأمومان که شرایط امامت دارد را مقدم کنند و نماز را با اقتدا به او ادامه دهند.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ نحوه خواندن نماز آیات
🔷 س ۸۴۱۵: نماز آیات چگونه باید خوانده شود؟
✅ ج: به چند صورت مى توان آن را بجا آورد:
1⃣ بعد از نيت و تکبيرة الاحرام، حمد و سوره خوانده شود و به رکوع برود، سپس سر از رکوع برداشته و دوباره حمد و سوره را بخواند و به رکوع رود و باز سر از رکوع بردارد و حمد و سوره بخواند و به رکوع رود و سپس سر از رکوع بردارد و همين طور ادامه دهد تا يک رکعت پنج رکوعى که قبل از هر رکوعى حمد و سوره خوانده است انجام دهد، سپس به سجده رفته و دو سجده نمايد و بعد براى رکعت دوم قيام کند و مانند رکعت اول انجام دهد و دو سجده را بجا آورد و بعد از آن تشهد بخواند و سلام دهد.
2⃣ بعد از نيت و تکبيرةالاحرام، حمد و يک آيه (البته احتساب بسمالله به عنوان يک آيه خلاف احتياط است) از سوره اى را قرائت کرده و رکوع کند، سپس سر از رکوع بردارد و آيه ديگرى از آن سوره را بخواند و به رکوع رود، و بعد سر از رکوع برداشته و آيه ديگرى از همان سوره را قرائت نمايد و همين طور تا رکوع پنجم ادامه دهد تا سوره اى که پيش از هر رکوع، يک آيه از آن را قرائت کرده، قبل از رکوع آخر تمام شود. سپس رکوع پنجم را بجا آورد و به سجده رود، و پس از اتمام دو سجده، براى رکعت دوم قيام نمايد و حمد و آيهاى از يک سوره را بخواند و به رکوع برود و همين طور مانند رکعت اول ادامه دهد تا تشهد بخواند و سلام دهد و چنانچه بخواهد براى هر رکوعى به يک آيه از سورهاى اکتفا کند، نبايد سوره حمد را بيش از يک مرتبه در اول آن رکعت بخواند.
3⃣ يکى از رکعتها را به يکى از دو صورت و رکعت ديگر را به نحو ديگر بجا آورد.
4⃣ سوره اى را که آيه اى از آن را در قيام پيش از رکوع اول خوانده، در قيام پيش از رکوع دوم يا سوم يا چهارم تکميل نمايد، که در اين صورت واجب است بعد از سر برداشتن از رکوع، سوره حمد را در قيام بعدى اعاده نموده و يک سوره يا آيه اى از آن را اگر پيش از رکوع سوم يا چهارم است، قرائت کند، و در اين صورت واجب است که آن سوره را تا قبل از رکوع پنجم به آخر برساند.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ اسباب نماز آیات
🔷 نماز آیات با وجود یکی از چهار سبب زیر واجب میشود:
۱. کسوف (خورشید گرفتگی) اگرچه مقدار کمی از آن گرفته باشد؛
۲. خسوف (ماه گرفتگی) اگرچه مقدار کمی از آن گرفته باشد؛
۳. زلزله؛
۴. هر حادثه غیر عادی آسمانی که باعث ترس بیشتر مردم شود، مانند بادهای سیاه و سرخ و صاعقه.
📕منبع: رساله نماز و روزه ، مسأله ۶۶۰
🆔 @resale_ahkam
‼️ تفاوت قیمت کالای تحویل نشده
🔷 س ۸۴۱۶: ده سال پیش، مصالح ساختمانی به شخصی فروختم که بخشی از آن را تحویل نگرفت و علیرغم چند بار تماس مراجعه نکرد اما اکنون آن را مطالبه می کند؛ تکلیف چیست؟ آیا تفاوت قیمت را می توان از مشتری دریافت کرد؟
✅ ج: در صورتی که قیمت و مقدار کالا (مثلا یک تن سیمان) در زمان معامله مشخص شده و تمام پول را گرفته باشید، نمی توانید تفاوت آن را دریافت کنید و باید کالای مذکور را تحویل دهید.
#احکام_معاملات #فروش_نقدی
🆔 @resale_ahkam
‼️ رعایت پوشش در نمازهای مستحبی
🔷 س ۸۴۱۷: آیا در نمازهای مستحبی مثل نماز شب، لازم است که زنان همانند نمازهای واجب، پوشش را رعایت کنند؟ اگر رعایت نشود، نماز باطل است؟
✅ ج: فرقی بین نماز واجب و مستحب نیست و اگر عمداً رعایت نشود، نماز باطل است .
🆔 @resale_ahkam
‼️ فراموش کردن تشهد
🔷 س ۸۴۱۸: اگر در رکعت دوم به نماز جماعت ملحق شویم اما در رکعت سوم امام که رکعت دوم ماست فراموش کنیم تشهد را به جا آوریم و همراه امام برای رکعت بعد بلند شویم، بعد از نماز وظیفه ما چیست؟ اگر هم قضای تشهد و هم سجده سهو را باید انجام دهیم ترتیب درستشان چیست؟
✅ ج: اگر قبل از رکوع رکعت بعد متوجه شوید، باید بنشینید و تشهد را بخوانید و نماز را ادامه دهید و اگر بعد از رکوع یا در رکعت بعد به یاد بیاورید، باید بعد از سلام دو سجدهی سهو انجام دهید، اما بنابر احتیاط واجب، باید قبل از سجدهی سهو ابتدا تشهد فراموش شده را بخوانید .
🆔 @resale_ahkam
‼️ شرط صحت تصرفات مالی تازه بالغ
🔷 س ۸۴۱۹: آیا برای صحت تصرفات مالی مهم مانند هدیه دادن مال قابل توجه یا بخشیدن طلب قابل توجه، رسیدن به بلوغ شرعی (مثلا ۹ سال برای دختر) کفایت می کند؟
✅ ج: برای جواز تصرفات مالی مذکور، افزون بر بلوغ، باید به مرحله رشد هم رسیده باشد یعنی بتواند مصلحت خویش را در امور مالی تشخیص دهد و اموالش را به جا و درست مصرف کند.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
🔴«رژیم صهیونیستی محکوم به زوال است»
🔷 رهبر انقلاب اسلامی: رژیم صهیونیستی در واقع یک رژیمی است که پایههای آن بشدّت سست است، رژیم صهیونیستی محکوم به زوال است؛ رژیم صهیونیستی یک رژیم تحمیلی است، با حرکتِ زور بهوجود آمده است، هیچ پدیدهای و موجودی که با زور بهوجود آمده باشد قابل دوام نیست و این هم قابل دوام نیست.
🕌 #طوفان_الاقصی ✌️
🆔 @resale_ahkam
دنیای آینده دنیای فلسطین است 🇯🇴
نه دنیای رژیم صهیونسیتی
🆔 @resale_ahkam
‼️ استفاده از کِرِم حاوی اجزای حیوان حرام گوشت
🔷 س ۸۴۲۰: استفاده از کِرِمی (یا صابون و مانند آن) که حاوی غضروف ماهی حرام گوشت است، چه حکمی دارد؟
✅ ج: حیوانی که خون جهنده ندارد (هر چند حرام گوشت باشد و تذکیه شرعی نشده باشد) و نیز محصولاتی که از آن تهیه میشوند، نجس نیستند، ولی استفاده از آن در حال نماز جایز نیست؛ بنابر این اگر میدانید که از حیوان حرام گوشت تهیه شده، برای نماز باید برطرف شود و چنانچه جذب بدن شده و چیزی از آن باقی نمانده باشد، اشکال ندارد و شستن محل آن لازم نیست .
🆔 @resale_ahkam
‼️ حرکت بی اختیار بدن در هنگام رکوع نماز
🔷 اگر هنگام گفتن ذکر واجب رکوع، بدن بیاختیار حرکت کند به گونهای که طمأنینه واجب از بین برود، باید پس از آرام گرفتن بدن، ذکر واجب را تکرار کرد.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۲۲۷
🆔 @resale_ahkam
‼️ حکم مصرف مربای انگور
🔷 س ۸۴۲۱: استفاده از مربای انگور (نه شیره آن)، از نظر شرعی چه حکمی دارد؟
✅ ج: اگر انگور هنگام تهیه مربا جوشانده شود، حرام می گردد و مصرف آن جایز نیست مگر آنکه با ادامه جوشاندن، دو سوم حجم آب آن کم شود، در این صورت مصرف آن اشکال ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️ گفتن عمدی ذکر رکوع پیش از آرام گرفتن بدن
🔷 کسی که میداند طمأنینه در حال ذکر رکوع واجب است اگر پیش از رسیدن به حدّ رکوع و آرام گرفتن بدن، عمداً ذکر رکوع را شروع کند، نمازش باطل است.
📕 منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۲۲۸
🆔 @resale_ahkam