‼️بدگویی از مؤمن برای شخص مطلع
🔷س 5542: #بدگویی به معنای بیان #عیب_مومن نزد کسی که او نیز از آن عیب مطلع است، حرام است؟
✅ج: اگر #بیان_عیب به گونه ای باشد که #توهین محسوب شود یا موجب انتشار آن در میان کسانی که از عیب اطلاع ندارند شود، جایز نیست.
#اجوبه_الاستفتائات #غیبت #بدگویی_مومن #انتشار_عیب
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️زکات طلا
🔷🔷س 5543: آیا به #طلای_زینتی زنان و یا #سکه_طلا #زکات تعلق میگیرد؟
✅ج: به طور كلى طلای#مسكوك اگر به شکل سكه در معاملات رایج باشد، زکات دارد، البته باید يك سال در ملك انسان بوده و به #حدّ_نصاب رسيده باشد؛ بدین جهت #سكه_طلا در زمان ما که سكه رايج معاملى محسوب نمىشود، زكات ندارد.
#احکام_زکات #زکات_طلا
🆔 @resale_ahkam
‼️ارشاد جاهل به حکم شرعي
🔷س 5544: اگر مشاهده کنم شخصی بعضی از افعال نمازش را #اشتباه انجام می دهد، #وظیفه_شرعی_من چیست؟
✅ج: اگر اشتباه به گونه ای است که موجب بطلان نماز است، باید حکم صحیح را به او بگویید.
#احکام_تقلید #وجوب_ارشاد_جاهل
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️پول خرد باقی مانده از مشتری
🔷س 5545: من در #پمپ_بنزين کار می کنم، برای بازگرداندن #بقیۀ_پول_مشتری مشکل دارم، به ناچار در پایان شیفت کاری مقدار کمی از پول مشتری نزد من باقی می ماند، تکلیف این پولها چیست؟ البته ظاهراً مشتری بقیه پول را می بخشد.
✅ج: اگر با #رضایت_مشتری باشد استفاده از پول باقیمانده برای شما اشکال ندارد، ولی اگر بدون رضایت مشتری باشد، باید به مشتری برگردانید و در صورتی که مأیوس از یافتن مشتری می باشید، از جانب او به فقیر #صدقه بدهید.
#احکام_معاملات #احکام_خرید_و_فروش #بقیه_پول_مشتری
🆔 @resale_ahkam
‼️ رقص در مجالس زنانه بدون موسیقی
🔷س 5546: رقص در مجالس زنانه بدون آهنگ موسیقی حرام است یا حلال؟ و در صورتی که حرام باشد، آیا ترک مجلس بر شرکت کنندگان واجب است؟
✅ج: رقص زن برای زنان اگر عنوان لهو بر آن صدق کند مثل این که جلسه زنانه تبدیل به مجلس رقص شود، محل اشکال است و احتیاط واجب در ترک آن است؛ در غیر این صورت هم اگر به گونه ای باشد که شهوت را تحریک کند و یا مستلزم کار حرام و یا ترتّب مفسده ای باشد، حرام است و تَرک آن مجلس به عنوان اعتراض بر کار حرام، چنانچه مصداق نهی از منکر محسوب شود، واجب است.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️اعراض از وطن
🔷س 5547: اگر کسی برای زندگی در شهر دیگر، بدون نیت اعراض*، از وطنش خارج شود ولی اطمینان دارد که دیگر به آنجا برنمی گردد، در این صورت همچنان حکم وطن برای او صادق است یا خیر؟
✅ج: اعراض محقق می شود و محل مذکور دیگر حکم وطن را برای او ندارد.
🔺مراد از اعراض از وطن، خروج از آن با تصمیم بر عدم بازگشت به آن برای سکونت است.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️قطع رابطه به دلیل بدحجابی
🔷س 5548: اگر دختر محجبهای یک دوست بدحجاب دارد و امر به معروف او اثر ندارد، آیا باید با او قطع رابطه کند؟
✅ج: اگر ترک رابطه با او اثر داشته باشد به این معنا که اصلاح میشود و حجابش را مراعات میکند، بله واجب است. گاهی وقتها نیز برعکس است یعنی گرمگرفتن و محبتکردن و بعد تذکردادن بیشتر اثر میکند و باید از این راه وارد شد. اما اگر قطع ارتباط اثر ندارد و این رابطه برای شما مفسدهای ندارد رفتوآمد با او اشکالی ندارد.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️نماز خواندن با لباس عکس دار
🔷س 5549: آیا #نماز_خواندن با لباسهایی که روی آن #عکس_انسان و یا حیوان منقوش است ولی ( #لباس_عکس_دار) در زیر لباسی دیگر پوشیده شده است، #کراهت دارد؟
✅ج: کراهت دارد.
#احکام_نماز #احکام_لباس_نماز_گزار #لباس_عکس_دار
🆔 @resale_ahkam
‼️حکم سجده بر انواع برگ درختان و گیاهان
🔷سجده کردن بر برگ سبز چای بنابر احتیاط واجب صحیح نیست، ولی سجده بر برگ درخت قهوه که خود برگ، استفاده خوراکی ندارد صحیح است.
🔷 سجده بر گُلهایی که خوراکی نیستند و نیز داروهای گیاهی که از زمین میروید و فقط برای معالجهی بیماریها به کار میآید، مانند گل ختمی و گل بنفشه صحیح است، ولی بر گیاهانی که در موارد غیر معالجه نیز برای خواص طبّی که در آن است به مصرف خوراکی میرسد، مانند خاکشیر و امثال آن، درست نیست.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
‼️حد و اندازه اسراف
🔷س 5450: گفته می شود که استفاده از نیروی برق برای روشنایی بیشتر از مقدار نیاز، اسراف محسوب نمی شود، آیا این سخن صحیح است؟
✅ج: شکی نیست که استفاده و مصرف هر چیز حتّی نیروی برق و نور چراغ بیشتر از مقدار نیاز، اسراف محسوب می شود. آن چه صحیح است سخن منقول از رسول الله(صلّی الله علیه وآله) است که می فرماید: «لاسَرَف فی خیر» در کار خیر، اسراف وجود ندارد.
#اسراف #برق
🆔 @resale_ahkam
‼️استفاده از برق شهری
🔷س 5451: اکثر هیئتهای محلی که به مدت ده روز برگزار میشود، جهت چراغانی جلوی تکیه یا هیئت از برق اصلی شهر انشعاب گرفته و استفاده میکنند. حکم شرعی چیست؟
✅ج: اگر با مجوز قانونی باشد اشکال ندارد؛ اما باید وجه برق را بپردازند. اما اگر بدون مجوز باشد، اصل کار خلاف است و موجب ضمان هم هست یعنی هزینه برق مصرفی را باید بپردازند. عزادار سید و سالار شهیدان به هر حال قانون نظام اسلامی را رعایت میکند و نسبت به این حقوق عمومی و بیتالمال هم مواظبت دارد.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️گرفتن پول، جهت دفن اموات در جوار امام زاده ها
🔷س 5452: زمینی موقوفه برای یکی از امام زاده های واجب التعظیم می باشد که صاحب آن ، آن زمین را وقف دفن اموات در کنار آن امام زاده کرده است .حال آیا گرفتن هزینه ای از خانواده های متوفّی بابت دفن اموات درون آن زمین های وقفی، جایز می باشد یا خیر ؟
✅ج: اگر خدماتی را به صاحبان اموات ارائه می کنند، گرفتن اجرت در برابر آن خدمات اشکال ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam