‼️ برخورد شیء پاک با نجس احتمالی
🔷 س ۸۵۷۱: اگر بدانیم که مثلا یکی از چند لباسی که داریم، نجس است و ندانیم کدامیک از آنهاست؛ آیا برخورد شیء پاک مرطوب با یکی از این لباس ها موجب نجاست آن می شود؟
✅ ج: موجب نجس شدن آن شیء نمی شود.
#احکام_طهارت #ملاقات_شبهه_محصوره
🆔 @resale_ahkam
‼️ گفتن ذکری از نماز به قصد فهماندن مطلبی به دیگران
🔷 س ۸۵۷۲: اگر نمازگزار در بجا آوردن جزئی از نماز، قصد قربت ندارد و از طرف دیگر قصد ریا هم ندارد، نمازش صحیح است؟ مثلا برای اینکه مطلبی را به دیگری بفهماند ذکر رکوع را بلند بگوید.
✅ ج: در صورتی که آن جزء، قابل جبران و تدارک باشد و آن را به قصد قربت و جزء نماز، تکرار کند، نماز صحیح است.
#احکام_نماز #اذکار_نماز
🆔 @resale_ahkam
‼️ تصرف در مشاعات آپارتمانی
🔷 س ۸۵۷۳: در قوانین آپارتمان نشینی و تصرف در مشاعات، قانون در برخی از موارد، هرگونه تصرفی را منوط به رای اکثریت نموده است؛ ولو اقلیت ناراضی باشند.
با توجه به قانون نامبرده، در جایی که تصرف در مشاعات موجب رفع خسارت شود مثلا ایزوگام پشت بام خراب شده و برخی به خصوص طبقات پایین حاضر به تعمیر نیستند، آیا رضایت آنها شرط است؟ آیا مبلغ خسارت را هم می شود از اقلیت ناراضی به نسبت دریافت کرد؟
همچنین در جایی که تصرف موجب خسارت نیست؛ ولی ارزش کالای مشاع را بالا می برد مثل نمای ساختمان و گذاشتن راه پله و آسانسور و اکثریت راضی به آن هستند، آیا مخالفت اقلیت تاثیر دارد؟ آیا می شود مبلغ هزینه را به نسبت از اقلیت گرفت؟
✅ ج: اگر قانونی در این زمینه بوده یا شرطی وجود داشته باشد که این تصرفات مطابق آن مجاز باشد، عدم رضایت دیگران تأثیری ندارد و این تصرفات جایز است؛ در غیر این صورت رضایت همه مالکان شرط است.
#قوانین_و_مقررات #قوانین_آپارتمان_نشینی
🆔 @resale_ahkam
‼️ رعایت نکردن نوبت
🔷 س ۸۵۷۴: آیا رعایت نکردن نوبت و حق تقدم دیگران در صف نانوایی یا معاینه پزشکی و امثال آن، حرام است؟
✅ ج: اگر ظلم در حق دیگران محسوب شود، حرام است.
#احکام_حق_الناس #رعایت_نوبت
🆔 @resale_ahkam
‼️ نگاه به زنان غیر مسلمان
🔷 س ۸۵۷۵: آیا نگاه به زنان غیر مسلمان در کشورهای خارجی با توجه به وضعیت پوشش آنها، اشکال دارد؟
✅ ج: نگاه به زنان غیر مسلمان (بدون لذت و خوف وقوع در حرام) اشکال ندارد اما بنابر احتیاط واجب نباید به مواضعی نگاه کند که به طور معمول آن را می پوشانند.
#احکام_نگاه #نگاه_به_زنان_اجنبیه
🆔 @resale_ahkam
‼️ وضو با وجود درد چشم
🔷 س ۸۵۷۶: به دلیل عمل چشم، رساندن آب به آن ضرر دارد و برداشتن جبیره (پانسمان روی آن) نیز ممکن نیست، چگونه باید وضو گرفت؟
✅ ج: بقیه صورت را از بالا به پایین بشوئید و روی جبیرۀ چشم را به نیت وضو، دستِ تر بکشید و احتیاطاً تیمم نیز انجام دهید.
#احکام_وضو #وضوی_جبیره
🆔 @resale_ahkam
‼️ انجام غسل با دستمال خیس
🔷 س ۸۵۷۷: آیا با دستمال خیس یا اَبر اسفنجی می توان غسل کرد؟
✅ ج: در غسل، عضو باید شسته شود، اگر آب دستمال یا ابر اسفنجی به مقداری باشد که شستن صدق کند، اشکال ندارد.
#احکام_غسل #روش_غسل
🆔 @resale_ahkam
‼️ تصرف در مشاعات ساختمان
🔷 س ۸۵۷۸: برخی ساکنان مجتمعهای مسکونی، در بخش مشاعات تصرفاتی میکنند که برخی دیگر راضی نیستند (مثلا در حیاط آنجا ورزش میکنند)، آیا این تصرفات جایز است؟
✅ ج: اگر قانونی در این زمینه بوده یا شرطی وجود داشته باشد که این تصرفات مطابق آن مجاز باشد، عدم رضایت دیگران تأثیری ندارد و این تصرفات جایز است؛ در غیر این صورت رضایت همه مالکان شرط است.
🆔 @resale_ahkam
‼️روش تطهیر کف خانه و مانند آن
🔷 س ۸۵۷۹: اگر کف خانه با خون، نجس شده و جایی برای خارج شدن آب وجود نداشته باشد، برای تطهیر چگونه عمل کنیم؟
✅ پس از برطرف کردن عین نجاست، به یکی از دو روش زیر میتوان آنجا را تطهیر نمود:
۱: آب کر (لوله کشی) به جای نجس وصل شود و همه آن محل را فرا بگیرد.
۲: آب قلیل بر محل نجس شده، ریخته شود سپس با دستمال و مانند آن برداشته شود و بنابر احتیاط واجب یک بار دیگر بر محلی که آب جمع شده بود مجددا آب ریخته شده و با دستمال و مانند آن برداشته شود. (اگر برای دفعه دوم از دستمال قبلی استفاده شود باید ابتدا تطهیر گردد).
🆔 @resale_ahkam
هدایت شده از استاد محمد شجاعی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ | #استاد_شجاعی
😎 تا وقتی باور دارید از همسرتان بهترید؛ او قلباً از شما متنفر خواهد بود!
منبع:جلسه ۲ از مبحث کارگاه انصاف
@ostad_shojae I montazer.ir
‼️محصول به دست آمده از زمین غصبی
🔷 س ۸۵۸۰: آیا میتوانیم در زمینی که مالکش آن را رها کرده بدون اجازه او بذری بکاریم و بعدا به مالک اطلاع بدهیم؟ در این صورت محصولات متعلق به کیست؟
✅ ج: اگر یقین به رضایت مالک ندارید، جایز نیست ولی در فرض کاشت، محصول متعلق به صاحب بذر بوده و مالک، مستحق اجارهی زمین است.
🆔 @resale_ahkam
‼️ وضو با وجود مانع
🔷 س ۸۵۸۱: اگر خانمی از لاکِ ناخن استفاده کند که پاک کردن آن برای وضو و غسل مشکل است؛ آیا می تواند وضو و غسل جبیره ای انجام دهد یا تیمم کند؟
✅ ج: در اعضای وضو یا غسل نباید عمداً و بدون ضرورت مانعی ایجاد کرد و اگر چنین کند و مانع را برطرف نکند، گناه کرده است و باید علاوه بر وضو یا غسل جبیره، تیمّم نیز انجام دهد و بعد از برداشتن مانع بنا بر احتیاط واجب، قضای نمازها را نیز بخواند. در ضمن آنچه عرفاً زینت محسوب میشود باید از نامحرم پوشانده شود.
#احکام_طهارت #وضو_با_لاک
🆔 @resale_ahkam
‼️ اطاعت از والدین
🔷 س ۸۵۸۲: اطاعت از والدین واجب است یا فقط ایذاء حرام است؟
✅ ج: به طور کلی در اموری که انجام آن موجب ناراحتی والدین است، از حیث شفقت پدر و مادری، اطاعت شود. و اذیت نمودن آنها با کارهایی همچون اظهار انزجار و راندن و طرد کردن آنها جایز نیست.
🆔 @resale_ahkam
‼️ نماز خواندن با لباس عکس دار
🔷 س ۸۵۸۳: آیا نماز خواندن با لباس هایی که روی آن نقش انسان یا حیوان قرار گرفته است ولی در زیرِ لباسی دیگر پوشیده شده، جایز است؟
✅ ج: جایز است، هرچند کراهت دارد.
#احکام_نماز #لباس_نمازگزار
🆔 @resale_ahkam
هدایت شده از استاد محمد شجاعی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ | #استاد_شجاعی
چگونه از شرّ اجنّه و سِحر و جادو در امان بمانیم ؟
آیا اینها حقیقت دارند ؟
(برای دریافت محتوای بیشتر در این زمینه، به صفحه اختصاصی صحیفه جامعه سجادیه در وب سایت «بلاگ منتظر» به آدرس زیر مراجعه فرمایید:)
blog.montazer.ir/sahife
@ostad_Shojae | montazer.ir
‼️حکم خمس پول قرض داده شده
🔷 س ۸۵۸۴: اگر فردی سر سال خمسی، در خصوص طلبی که از افرادی داشته، قابل وصول بودن آن را بررسی نکرده باشد و یا فراموش کند که چه طلبی دارد و یا اینکه نیت کند که این پول را ببخشد و یا تصور کند که شاید بدهکار بدهی خود را فراموش کرده و مکلف به او یادآوری نکند و مواردی از این دست؛ اما پس از سال خمسی، بدهکار/ بدهکاران این بدهی را به مکلف پرداخت کنند. در حالت کلی اگر مکلف این پولی که پس از سال خمسی دریافت میکند را فوراً خمسش را بدهد، تکلیف ادا میشود؟
✅ ج: اگر طلب بابت قرضی است که از درآمد سال داده بوده است، در هر حال باید پس از دریافت خمس آن را پرداخت کند و اگر طلب بابت اجرت عملی است که انجام داده و هنوز دریافت نکرده است، در صورتی که در سررسید سال خمسی قابل وصول بوده است، باید خمس آن را بپردازد وگرنه جزء درآمد سال وصول است.
🆔 @resale_ahkam
‼️ حکم خمس برنج باقیمانده در خانه
🔷 س ۸۵۸۵: حدود ۷ میلیون برنج و... برای زندگی و خانهام خریدم، ولی هنوز پولش را ندادهام. خود برنجها که میدانم خمس ندارد، چون پولش را ندادهام. ولی آیا الان که سال خمسیام شده، میتوانم این مبلغ (۷ میلیون) را از درآمدم کم کنم و هر چه ماند خمسش را بدهم؟ یا کم نمیشود؟ (یک کیسهاش را خوردیم و مصرف شده و ۳ کیسه مانده.)
✅ به مقدار برنج باقیمانده تا زمانی که پول آن پرداخت نشده، خمس تعلق نمیگیرد ولی پول مقدار برنجی را که بعد از حصول اولین درآمد سال مصرف کردهاید، میتوانید از درآمد سال کسر کنید.
🆔 @resale_ahkam
‼️ حکم خمس پول پسانداز شده
🔷 س ۸۵۸۶: مقداری پول برای خرید ابزار کسب و کار پسانداز کردهام. اگر بخواهم خمس آن را پرداخت نمایم، توانایی خرید ندارم؛ تکلیف بنده چیست؟
✅ ج: به طور کلی پسانداز درآمد ( به هر نیت ) مشمول خمس است؛ اما اگر قبل از سررسید سال خمسی، ابزار کار را بخرید، چنانچه مجموع سرمایه شما به حدی باشد که اگر خمس آن را بپردازید، درآمد حاصل از سرمایهی باقیمانده برای مخارج زندگی کافی نیست، سرمایهی شما خمس ندارد.
🆔 @resale_ahkam
‼️ صندوق قرض الحسنه طلا
🔷 س ۸۵۸۷: صندوق قرض الحسنه ای داریم که هر ماه همۀ اعضای صندوق، وجه نقد معادل طلا (به عنوان مثال یک گرم یا نیم گرم طلا) می پردازند و مجموع مبالغ جمع شده، به فردی که از طریق قرعه کشی انتخاب شده است، قرض داده می شود؛ معیار مبلغ قسط هر ماه نیز، ارزش گرم طلا در تاریخ مشخص است (مثلا ارزش یکگرم طلا در 15 هر ماه)؛ آیا این نوع کارکرد در صندوق قرض الحسنه از نظر فقه و شرع مشکل دارد؟
✅ ج: اگر قرض مذکور، در قالب پول محقق شود (هر چند معادل قیمت طلا) برای پس گرفتن آن مبلغ، صرفا می توانند شرط کنند که علاوه بر اصل مبلغ، مقدار تورم (کاهش ارزش پول) را هم باید پس بدهد و شرط بیش از آن جایز نیست.
اما اگر قرض، در قالب طلا محقق شود ( هر چند به این صورت که عین طلا قرض داده شود و قرض گیرنده در همان جلسه طلا را به پول نقد تبدیل کند یا به قرض گیرنده وکالت بدهند که طلا از طرف قرض دهندگان بخرد و بعد طلا را به عنوان قرض بردارد)، در وقت پس دادن می توان طلا یا با توافق طرفین، قیمت روز طلا را از قرض گیرنده مطالبه کرد.
#احکام_قرض #قرض_طلا
🆔 @resale_ahkam
‼️حق فسخ هنگام تأخیر در پرداخت مبلغ معامله
🔷 س ۸۵۸۸: اگر مشتری پس از گذشتن سه روز از معامله و تحقق حق فسخ فروشنده (خیار تأخیر)، قیمت جنس را به حساب او واریز کند، حق فسخ ساقط میشود؟
✅ ج: اگر فروشنده مبلغ واریزی را به عنوان قیمت معامله قبول کند، حق فسخ او ساقط میشود.
🆔 @resale_ahkam
‼️معامله صوری برای فرار از ربا
🔷 س ۸۵۸۹: اگر شخصی نیاز به مبلغی پول داشته باشد، آیا جایز است که کالایی را به صورت نسیه به بیش از نرخ حقیقی بخرد و سپس آن را در همان مجلس به فروشنده، به قیمت کمتری بفروشد، مثلاً تکهای طلا را به مبلغ مشخصی به طور نسیه برای مدّت یک سال بخرد و در همان مجلس آن را به صورت نقد به شخص فروشنده، به دو سوم قیمت خرید بفروشد؟
✅ ج: چنین معاملهای که در واقع نوعی حیله برای فرار از ربای قرضی است، شرعاً حرام و باطل است.
🆔 @resale_ahkam
‼️ فرار از ربای قرضی با انجام معامله
🔷 س ۸۵۹۰: من از دوستم درخواست قرض کردم اما او پیشنهاد کرده که خودرو خود را به او بفروشم و او به من پول نقد بدهد و من دوباره فیالمجلس خودرو خود را از او به قیمت بیشتری بخرم و چکی به مبلغ خرید برای پنج ماه بعد به او بدهم؛ آیا این عمل مشمول حکم ربا میباشد یا خیر؟
✅ ج: عمل مذکور که برای حیله و فرار از ربا میباشد، جایز نیست.
🆔 @resale_ahkam
‼️ حکم سجده کردن برای غیر خداوند
🔷 سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام است و بعضی از مردم که در آستانه حرم امامان (علیهم السّلام) پیشانی بر زمین میگذارند، اگر به قصد سجده شکر خدای متعال باشد، اشکال ندارد و در غیر این صورت حرام است.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۲۸۱
🆔 @resale_ahkam
‼️ سجدههای واجب قرآن
🔷 در هریک از چهار سوره سجده (الم تنزیل)، فصلت (حم سجده)، نجم و علق، یک آیه سجده واجب وجود دارد که اگر انسان آن را بخواند یا به آن گوش دهد، باید پس از پایان آیه فوراً سجده کند و اگر فراموش کند، هر وقت یادش آمد باید سجده را انجام دهد.
آیات سجده:
۱. آیه ۱۵ از سوره ۳۲ (سجده)
۲. آیه ۳۷ از سوره ۴۱ (فصلت)
۳. آیه ۶۲ از سوره ۵۳ (النجم)
۴. آیه ۱۹ از سوره ۹۶ (علق).
📕 رساله نماز و روزه، مسأله ۲۸۲
🆔 @khamenei_ahkam
‼️ اطاعت از والدین
🔷 س ۸۵۹۱: اطاعت از والدین واجب است یا فقط ایذاء حرام است؟
✅ ج: به طور کلی در اموری که انجام آن موجب ناراحتی والدین است، از حیث شفقت پدر و مادری، اطاعت شود. و اذیت نمودن آنها با کارهایی همچون اظهار انزجار و راندن و طرد کردن آنها جایز نیست.
🆔 @resale_ahkam
‼️ پرداخت نفقه به فرزند
🔷 س ۸۵۹۲: تا چه زمانی پرداخت نفقه از سوی پدر به فرزند واجب است؟
✅ ج: در صورتی که فرزند فقیر باشد و پدر توان مالی داشته باشد، لازم است نفقه فرزند را تأمین نماید و موکول به زمان و سن خاصی نیست.
🆔 @resale_ahkam
‼️ پس گرفتن هدیه بعد از سال خمسی
🔷 س ۸۵۹۳: شخصی با قصد جدی به دیگری هدیه ای داده است اما بعد از سال خمسی، پشیمان می شود و آن را پس می گیرد؛ آیا باید خمس آن هدیه را بدهد؟
✅ ج: اگر هدیه را با درآمد بین سال تهیه کرده، به محض پس گرفتن باید خمس آن را بدهد.
#احکام_خمس #خمس_هدیه
🆔 @resale_ahkam
‼️برخورد شیء پاک با نجس احتمالی
🔷 س ۸۵۹۴: اگر بدانیم که مثلا یکی از چند لباسی که داریم، نجس است و ندانیم کدامیک از آنهاست؛ آیا برخورد شیء پاک مرطوب با یکی از این لباسها موجب نجاست آن میشود؟
✅ ج: موجب نجس شدن آن شیء نمیشود.
🆔 @resale_ahkam
‼️ وظیفه مکلف در قبال نمازهای قضا
🔷 س ۸۵۹۵: فردی نمی داند که از زمان بلوغ خود چه تعداد نماز قضا بر عهده دارد و به دلیل داشتن وسواس، تعداد زیادی را در نظر می گیرد و همین باعث شده که اصلاً برای خواندن نماز قضا اقدام نکند، تکلیف او چیست؟
✅ ج: می تواند به انجام تعداد نمازی که یقین دارد قضا شده، اکتفا کند و نسبت به تعداد مشکوک، وظیفه ای ندارد.
#احکام_نماز #نماز_قضا
🆔 @resale_ahkam
‼️ هدیه تمام اموال به یکی از فرزندان
🔷 س ۸۵۹۶: آیا شخص می تواند همه اموال خود را به یکی از فرزندانش هبه کرده و بقیه را از آن محروم کند؟
✅ ج: اگر موجب فتنه و اختلاف بین فرزندان شود، جایز نیست.
#احکام_هبه #هدیه_به_فرزند
🆔 @resale_ahkam