‼️غیبت
🔷یکی از کسبهای حرام، کسب از راه غیبت است؛ مثل اینکه به مقالهنویسی پول دهند تا شخصیتی را رسوا کند یا خطیبی پول بگیرد بالای منبر، کسی را مفتضح کند و امر مستور وی را برملا سازد. این کسب به غیبت است.
غیبت از محرمات کبیره است. ازاینرو اگر غیبت کننده توبه نکند، از عدالت ساقط میشود.
🆔 @resale_ahkam
‼️ تعریف غیبت
🔷غیبت به معنای بیان عیب مستور (مخفی) کسی در غیابش به قصد مذمت و انتقاص است.
🆔 @resale_ahkam
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️عیب محسوب شدن مورد غیبت
🔷بیان امری که ناشایست نیست، بلکه پسندیده است، ولی مستور است و بیان آن باعث ناراحتی صاحب امر میشود، غیبت محسوب نمیشود؛ هر چند آن را در مقام تنقیص بگوید؛ مثلا میگوید: «فلانی ملتزم به مستحبات است و شبها از دو ساعت پیش از اذان صبح، خود را به نماز و عبادت مشغول میکند و روزها چرت میزند!» یا مثلا میگوید: «فلانی هر چه داشت، به فقرا داد و جیب خودش را خالی کرد.» در چنین مواردی حتی اگر در مقام انتقاص هم بیان شود، چون از نظر شرع و عرف ناروا نیست، غیبت محسوب نمیشود، هرچند طرف مقابل راضی به بیان آن نباشد.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
5.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❤️خاطرات منتشر نشده سردار شهید همدانی در مورد حاج احمدمتوسلیان
🌹شادی ارواح مطهر شهدا صلوات
🆔 @resale_ahkam
‼️فوری
❌دستور مهم رهبر معظم انقلاب به رئیس جمهور درباره بازار سکه و ارز
🔹منابع آگاه از نامه مهم رهبر معظم انقلاب به حسن روحانی رئیس جمهور در خصوص مسائل بوجود آمده در بازار سکه و ارز خبر دادند.
🔹براساس این گزارش رهبر معظم انقلاب در این نامه که خطاب به رئیس جمهور نوشته شده است، ضمن ابراز نگرانی از اخبار منتشر شده درخصوص واگذاری ارز و سکه در ماههای اخیر و ابهاماتی که در افکار عمومی ایجاد کرده است دستور فرمودند؛ ضمن رسیدگی به موضوع گزارش دقیقی تهیه و به محضر ایشان ارسال شود.
🆔 @resale_ahkam
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️از جمله شرایط غیبت: غیبت شونده از جهت رشد در حدی باشد که درک میکند.
🔷بنابراین غیبت طفل:
🔺اگر طفل ممیز باشد، بدگویی از او غیبت و حرام است.
🔺اما طفل غیرممیز، مثلا بچهی دو سالهای که ملتفت نیست و از غیبت متأثر نمیشود، غیبت او حرام نیست.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
🏴سالگرد درگذشت آیتالله سیدجواد خامنهای (پدر گرامی رهبر انقلاب)
🔺 رهبر انقلاب در وصف پدرشان میگویند: آیتالله سیدجواد خامنهای پنجاه سال در مشهد، امام جماعت و روحانىِ موجه و داراى مریدها و علاقهمندان زیاد بودند؛ ولی به معناى واقعى کلمه زاهد و به زخارف و ظواهر دنیا بىرغبت بودند. برایشان اهمیتى نداشت که چگونه و کجا زندگى کنند. ۷۵/۴/۱۴
🆔 @resale_ahkam
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️تقلید از لهجههای مختلف
🔷تقلید از لهجههای مناطق مختلف، در صورتیکه برای تمسخر و استهزاء باشد، در حرمت آن هیچ شکی نیست؛ اگرچه غیبت نیست؛ چون این لهجهی خاص، امر مستوری نیست. علاوه بر اینکه اصلا عیب نیست؛ ازاینرو غیبت نیست. اما اگر از روی تمسخر و استهزاء باشد، حرام است و فرقی هم نمیکند که لهجهی عمومی منطقهای را تقلید کند، یا شخص خاصی را. تنها تفاوت در این است که اگر غرض او تقلید لهجهی عموم باشد، این اهانت به همهی آن جمعیت میشود که طبعا آثار خاص خودش را دارد؛ مثلا اگر بخواهد حلالیت طلب کند، بایستی از یکایک آنها حلالیت بطلبد. اما آنجایی که یک نفر باشد، از یک نفر حلالیت میطلبد. ولی اگر تقلید لهجه برای تمسخر نیست، حرام نیست.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️استماعِ (گوش دادن به) غیبت
🔷مراد از استماع غیبت این است که کسی غیبت را گوش کند، نه اینکه تصادفا کلمهای به گوشش برسد که به آن سماع گویند. فرق نمیکند این گوشدادن همراه با رضایت باشد یا بدون رضایت.
گاهی انسان دوست ندارد غیبت کسی را بشنود، اما گوش میدهد. این هم استماع است؛ چون از روی اختیار است. همچنین فرقی نمیکند که این مستمع، مخاطب غیبتکننده باشد یا نباشد؛ مثل اینکه دو نفر غیبت کسی را کنند و نفر سومی به سخنان آنان گوش دهد یا کسی در مجلسی غیبت کرده و صدای او را ضبط کردهاند و کسی آن را بشنود. این هم استماع غیبت است.
استماع غیبت مطلقا حرام است؛ حتی در موردی که غیبتکردن برای غیبتکننده حرام نیست؛ مثل آنجایی که غیبتکننده مکرَه یا طفل است. اما استماع برای مستمع حرام است.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️معیار تشخیص موسیقی حلال
🔷س 229: ملاک تمییز موسیقی حلال از حرام چیست؟ و آیا موسیقی کلاسیک حلال است؟ بسیار مناسب است که معیار آن را بیان فرمایید.
✅ج: هر موسیقی که به نظر عرف موسیقی لهوی مضلّ عن سبیل اللّه که مناسب با مجالس عیش و نوش است باشد، موسیقی حرام محسوب می شود و فرقی نمی کند که موسیقی کلاسیک باشد یا غیر کلاسیک. تشخیص موضوع هم موکول به نظر عرفی مکلّف است و اگر موسیقی اینگونه نباشد بهخودی خود اشکال ندارد.
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
🆔 @resale_ahkam