#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️پوشیدن کفش و یا روسری رنگی
🔷س 493: دختری جوان هستم می خواستم بپرسم پوشیدن کفش و یا روسری رنگی چه حکمی دارد؟
✅ج: حجاب و پوشش، باید به گونه ای باشد که علاوه بر این که تمامی بدن زن (بجز صورت و دستها تا مچ که استثناء شده) را بپوشاند، توجه نامحرم را هم جلب نکند
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️حجاب زن در هنگام دعا
🔷س س494: آیا زن هنگام دعا کردن باید حجاب داشته باشد؟ منظورم زیارات و أدعیه ایست که در آنها به معصومین (ع) سلام می فرستیم، مانند دعای عهد یا زیارت جامعه کبیره؟
✅ج: در موارد مذکور با فرض نبود نامحرم، حجاب واجب نیست.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️مجلس غیبت بزرگترها
🔷س 495: وقتی بزرگ تر های جمع مثلاً مادر و خاله و ... غیبت می کنند، آیا من باید تذکر بدهم؟ چگونه؟
✅ج: اگر بدانید در مجلسی غیبت می شود حضور در آن مجلس جایز نیست و اگر در مجلسی کسی قصد غیبت کردن داشته باشد یا در حال غیبت کردن باشد، با وجود شرایط نهی از منکر، نهی زبانی واجب است و در هر صورت اگر غیبت مسلمانی را بشنوید باید ردّ غیبت کنید.
🆔 @resale_ahkam
‼️استفاده از وسیله ی نقلیه ی اداره برای امور شخصی
🔷س 497: استفاده ی کارکنان دولت از وسیله ی نقلیه ی دولتی در ساعات اداری، جهت رفتن به مسجد و شرکت در نماز جماعت، چه حکمی دارد؟
✅ج: استفاده ی شخصی از اموال بیت المال جایز نیست، و موجب ضمان است، مگر آن که با اذن مسئولی باشد که شرعاً و قانوناً چنین حقی دارد.
🆔 @resale_ahkam
‼️خمس پول اهدایی پدر به فرزند
🔷س 499: محصل هستم و پدرم هر هفته مقداری پول به عنوان پول تو جیبی به من می دهند، و من آنها را در بانک پس انداز می کنم، آیا خمس باید بدهم ؟
✅ج: پولی که پدر به شما بخشیده است خمس ندارد ولی اگر سود داشته باشد و تا سر سال خمسی در امور زندگی مصرف نشود، سود آن متعلق خمس است.
🆔 @resale_ahkam
‼️اتفاقی جالب و عجیب در هنگام اقامه نماز ظهر و عصر توسط رهبر انقلاب
🔷طبق روال معمول ماه های مبارک رمضان، حسینیه امام خمینی(ره) ـ بیت رهبر انقلاب ـ هر روز برای نماز ظهر و عصر میهمان مشتاقانی است که می خواهند در ماه نزول رحمت نماز خود را به مقتدای خود اقتدا کنند.
🔷 اتفاق جالبی که در نماز روز 29 ماه مبارک رمضان چند سال پیش باعث شگفتگی نمازگزاران شد.
🔷بنابر این گزارش، در بین قنوت نماز دوم، خانمی 20 ساله از قسمت زنان با رد شدن از چادر به قسمت مردانه آمد و وقتی ماموران انتظامات این خانم را برای برگشتن به جایگاه خانم ها هدایت می کنند، وی امتناع کرده و با فریاد به سوی جایگاه اصلی رفته و تقاضای ملاقات با رهبر را می نماید.
🔷در ادامه، به ناچار ماموران مجبور می شوند ایشان را به جایگاه خانم ها برگردانند اما فریادهای وی و تقاضای ملاقات ادامه پیدا می نماید تا اینکه بعد از اتمام نماز رهبر انقلاب پشت میکروفن می گویند آن شخص را برای ملاقات به حضور ایشان ببرند.
🔷گفتنی است شخص مذکور پیش رهبر انقلاب رفته و چند دقیقه ای با ایشان به صحبت نشست.
🆔 @resale_ahkam
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️استفاده از امکانات دولتی
🔷س 500: آیا فرد شاغل در ادارات و مؤسسات دولتی که وسایل و امکانات دولت در اختیارشان می باشد، در صورت تأمین هزینه ی مصرفی- مانند سوخت اتومبیل و...- از پول شخصی خود، می تواند از این امکانات دولتی جهت کار شخصی استفاده نماید؟
✅ج: استفاده ی شخصی از اموال بیت المال جایز نیست، و موجب ضمان است، مگر آن که با اذن مسئولی باشد که شرعاً و قانوناً چنین حقی دارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️استفاده ی شخصی از کامپیوتر و اینترنت اداره
🔷س 501: کارمند اداره ای هستم که اوقات فراغتم را با کامپیوتر و اینترنت اداره، کار شخصی انجام می دهم، آیا از نظر شرعی اشکال ندارد ؟
✅ج: استفاده ی شخصی از اموال بیت المال جایز نیست و موجب ضمان است؛ و همچنین انجام امورشخصی در خلال ساعات کار اداری، مگر آن که با اذن مسئولی باشد که شرعاً و قانوناً چنین حقی دارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️هدیه و عیدی ارباب رجوع به کارمندان
🔷س 502: هدایا اعم از نقدی، خوراکی و غیره که توسط ارباب رجوع با رضایت و طیب خاطر به کارمندان دولت داده می شوند، چه حکمی دارند؟ و اموالی که به صورت رشوه به کارمندان داده می شوند اعم از این که بر اثر توقع انجام کاری برای پرداخت کننده باشد یا خیر، چه حکمی دارند؟ و اگر کارمند بر اثر طمع به دریافت رشوه، مرتکب عمل خلاف قانون شود، چه حکمی دارد؟
✅ج: بر کارمندان محترم واجب است که رابطه ی آنان با همه مراجعه کنندگان براساس قوانین و مقرّرات و ضوابط خاص اداره باشد؛ و قبول هر گونه هدیه ای از مراجعه کنندگان به هر عنوانی که باشد برای آنان جایز نیست؛ زیرا باعث فساد و سوءظن به آنان و تشویق و تحریک افراد طمعکار به عمل نکردن به قانون و تضییع حقوق دیگران می شود.
اما رشوه، مسلّم است که برای گیرنده و دهنده آن، حرام است؛ و واجب است کسی که آن را دریافت کرده به صاحبش برگرداند، و حق تصرّف در آن را ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️شرکت در نماز جماعت اداره
🔷س 548: در اداراتی که نماز جماعت دائر می باشد، اگر کارمندی بخواهد شرکت کند باید محل کارش را ترک نماید. اگر در موقع بیکاری باشد و لطمه ای به کارش نخورد، چه صورتی دارد؟
و اگر در موقع شرکت در نماز جماعت در کارش تأخیر کند، چه صورتی دارد؟
✅ج: به طور کلی با توجه به اهمیّت خاص نمازهای یومیه و تأکید زیادی که بر اقامه ی نماز در اول وقت شده است و با توجه به فضیلت نماز جماعت، مناسب است مسئولین امر روشی را اتخاذ کنند که کارمندان بتوانند در خلال ساعات کار اداری نماز واجب را به طور جماعت در اوّل وقت و در کمترین زمان بخوانند، ولی باید بهگونه ای مقدمات این کار را فراهم کنند که نماز جماعت در اول وقت، بهانه و وسیله ای برای به تأخیرانداختن کارهای مراجعه کنندگان نشود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️موسیقی حرام توسط رانندگان
🔷س 549: بعضی از رانندگان از نوارهای موسیقی غنا و حرام استفاده میکنند و علیرغم نصیحتها و راهنمایی ها آن را خاموش نمیکنند، خواهشمندیم نحوه برخورد مناسب با این موارد و این افراد را بیان فرمایید، آیا برخورد شدید با آنان جایز است یا خیر؟
✅ج: با تحقق شرايط نهى از منکر، بر شما بيشتر از نهى زبانى از منکر واجب نيست، و در صورتى که مؤثر واقع نشود، واجب است که از گوشدادن به غنا و موسيقى حرام اجتناب کنيد، و اگر بهطور غير ارادى صداى موسيقى حرام و غنا به گوش شما برسد، چيزى بر شما نيست.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️حکم علی اللهی ها
🔷س 550: فرقه ای وجود دارد که خود را «علیاللهی» مینامند، یعنی امیرالمومنین علی بن ابی طالب(علیهالسلام) را خدا دانسته و به دعا و طلب حاجت به جای نماز و روزه اعتقاد دارند. آیا اینها نجس هستند؟
✅ج: اگر اعتقاد داشته باشند که امير المومنين على بن ابى طالب(عليهالسلام) خدا است «تعالى الله عن ذلک علوا کبيرا»، حکم آنها مانند غير مسلمانهايى است که اهل کتاب نباشند، يعنى کافر و نجس مىباشند.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️تجسس در امور شخصی دیگران
🔷س 551: آیا تجسّس در امور شخصی و غیر شخصی مؤمنین به دلیل امر به معروف و نهی از منکر، در صورتی که از آنان ارتکاب حرام یا ترک معروف مشاهده شود، جایز است؟ اشخاصی که برای کشف تخلفات مردم تجسّس می کنند با اینکه مکلف به این کار نیستند، چه حکمی دارند؟
✅ج: مبادرت به امر بررسی و تحقيق قانونی نسبت به کار اداری کارمندان و غير آنان توّسط مأموران رسمی تفحّص و تحقيق در چارچوب ضوابط و مقرّرات قانونی اشکال ندارد ولی تجسس در کار ديگران و يا تحقيق دراعمال و رفتار کارمندان برای کشف اسرار آنان در خارج از حدود و ضوابط قانونی برای آن مأموران هم جايز نيست.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️مراجعه زنان به پزشک مرد
🔷س 553: آیا مراجعه زنان به پزشک مرد که متخصص بیماریهای زنان است در صورتی که تخصص او از پزشکان زن بیشتر باشد و یا مراجعه به پزشک زن مشقّت داشته باشد، جایز است؟
✅ج: اگر معاینه و درمان منوط به نظر و لمسِ حرام باشد، جایز نیست به پزشک مرد مراجعه کنند، مگر در صورتی که مراجعه به پزشک زن حاذق و متخصّص غیرممکن و یا خیلی سخت باشد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️یادگرفتن عربی برای نماز
🔷س 554: افراد خارجی اعم از زن و مرد که مسلمان میشوند و شناختی نسبت به کلمات عربی ندارند، چگونه میتوانند واجبات دینی خود اعم از نماز و غیره را انجام دهند؟ و اصولاً نیازی به فراگیری عربی برای این کار وجود دارد؟
✅ج: يادگيرى تکبيرة الاحرام، حمد، سوره، تشهد و سلام نماز و هر چيزى که عربى بودن در آن شرط است، واجب است.
🆔 @resale_ahkam
آوای مادرانه - مولا 1 .mp3
16.68M
🎙 #آوای_مادرانه اینبار روایت گر آنهایی است که امامشان را رها کردند!!
🔺قسمت اول: حسود
💐ادامه دارد...
🆔 @resale_ahkam
رساله امام خامنهای
💐 عید غدیر 🌹عقد اخوت میتواند در غیر عید غدیر هم خوانده شود. اگرچه بهتر است و به احتیاط نزدیکتر است
‼️حکم صیغه خواهر و برادری در اسلام چیست؟ آیا چنین صیغه ای وجود دارد؟
🔷خواهر و برادر بودن حاصل نمیشود جز به نسب و رضاع؛ نسبی آن است که زن و مردی از یک پدر و مادر، یا از یک پدر و یا از یک مادر متولد شده باشند؛ و رضاعی در صورتی است که یکی از آن دو شیر مادر دیگری را با شرایطی که گفته شده است، خورده باشد. در این فرض به آن دو خواهر و برادر رضاعی گفته میشود. تحقق عنوان خواهر و برادر منحصر به همین دو راهی است که بیان شد و هیچ یک نیز اختیاری خود انسان نیست. نه تولد به انتخاب مولود است و نه شیر خوردن به تصمیم طفل شیرخوار؛
🔻راه سومی نیز وجود دارد که صرفا موجب محرمیت میشود، و عنوان خواهر و برادر به واسطه آن محقق نمیشود؛ و آن ازدواج است. پس زن و مرد با جاری شدن عقد ازدواج زن و شوهر میشوند نه خواهر و برادر.
📕منبع: تحریر الوسیله، ج 2، کتاب النکاح
‼️عقد اخوتی هم که در اعمال عید غدیر آمده است، هرگز بین زن و مرد نبوده و میان دو جنس مخالف واقع نمیگردد. و با جاری شدن آن بین دو مرد نیز، خواهر هر کدام به سبب آن به دیگری محرم نمیشود.
✍پس صیغه خواهر برادری اساس شرعی و دینی ندارد. و در اسلام چنین چیزی نیامده و هیچ فقیهی نیز به آن فتوا نداده است. آنچه که با این عنوان مطرح میشود فکر و اصطلاح غلطی است که به زبانها افتاده است و عدهای آن را از سر بیاطلاعی بکار برده و احیانا پوششی برای توجیه مراودات آمیخته با تعلق خاطر خود قرار میدهند تا خویش را مبرا جلوه دهند.
🆔 @resale_ahkam
‼️فوری
👈 مسئولان باید شب و روز نشناسند...
🔻 حضرت آیتالله خامنهای ظهر امروز در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت، شاخصهای #حکومت_علوی یعنی عدالت، پارسایی، مردمی و پاکدامن بودن را معیار ارزیابی مسئولان برشمردند و با بیان نکات مهمی درباره مسائل اقتصادی سیاست خارجی و اتحاد و #انسجام_داخلی تأکید کردند: در زمینه اقتصاد باید #قوی، #پرحجم و #باکیفیت کارکرد و #مسئولان_اقتصادی در حل مشکلات باید شب و روز نشناسند. ۹۷/۶/۷
🔺 مشروح خبر این دیدار تا ساعاتی دیگر منتشر خواهد شد.
🆔 @resale_ahkam