🟡جذب امریه های سربازی ارتباط با جامعه و صنعت
در راستای تحقق سیاستهای کلی اشتغال ابلاغشده از سوی مقام معظم رهبری و تکالیف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در برنامه اشتغال فراگیر مصوب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، تفاهم نامه همکاری مشترک با ستاد کل نیروهای مسلح با اهداف ارتقاء توانمندیهای مهارتهای شغلی و حرفهای مشمولین دانشآموخته دانشگاهی، بهرهمندی از دانش آموختگان دارای مهارت به عنوان کارکنان وظیفه مأمور در مراکز آموزشی، پژوهشی و فناوری امضا گردید. بنابراین به منظور جذب و ساماندهی، پایش و ارزیابی مستمر و ارائه گزارشهای دورهای وضعیت پرسنل امریه، سامانه و زیرساخت مناسبی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایجاد شده است . برای ورود به سامانه از لینک زیر استفاده فرمایید (اعزام 1403/8/1)
🔴https://amriye.msrt.ir/
_______
🟣 در افرادی که از شغلشان راضی هستند، خطر ابتلا به سکته قلبی تا ۱۵ درصد کاهش پیدا میکند، تحقیقات نشان داده رضایت شغلی با سلامت آدمها رابطه مستقیم دارد.
همراه ما باشید
🔴 @research_hu
_________
هدایت شده از بزرگان اخلاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺پزشکیان: ما به دانشگاه و دانشگاهیان دل بسته ایم/ می گویند جامعه به من امید بسته؛ من می ترسم
🔹امیدواریم آقای سیمایی بتوانند با همین نگاه حق پذیری و تصمیم گیری بر اساس شواهد و مستندات علمی نیروها را به کار بگیرند و اقدامات را به پیش ببرند و اجرا کنند
🔹ما به دانشگاه و دانشگاهیان دل بسته ایم؛ می گویند جامعه به من امید بسته، من می ترسم
🔹اگر دانشگاه و دانشمندان و کسانی که می توانند برای ما کاری کنند، من کاری نمی توانم بکنم
🔹وحدت و انسجام در حرف حق دعوا ندارد من هر حرف حقی که بیاید و شواهد محکم داشته باشد، می پذیرم و به آن عمل خواهم کرد
🔹مردم به شما و به ما نیاز دارند تا بتوانیم راه درست و عزت و سربلندی را در مقابلشان قرار دهیم
🔹انشاءالله به دور از نفسانیت بتوانیم کنار هم قرار بگیریم
@khabarfouri
هدایت شده از بزرگان اخلاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺️ سخنان متفاوت پزشکیان در جلسه تودیع و معارفه وزیر علوم
@khabarfouri
🟢عضویت حضرت آیت الله غروی در گروه گسترش و برنامهریزی مراکز و موسسههای آموزشی و پژوهشی خاص
نظر به جایگاه علمی حضرت آیتالله سیدمحمد غروی در عرصه مشاوره در سیاستگذاری و برنامهریزی در حوزه علوم اسلامی و معارف حوزوی حسب ابلاغیه معاون محترم آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایشان از مردادماه سال جاری به مدت 2 سال به عنوان عضو حقیقی گروه گسترش و برنامهریزی مراکز و موسسههای آموزشی و پژوهش خاص منصوب شدند.
در دوره جدید فعالیت «گروه گسترش و برنامهریزی مراکز و موسسههای آموزشی و پژوهشی خاص» تعامل و هماهنگی تصمیمات در حوزه آموزش و پژوهش متناسب با شرایط کنونی علمی و فرهنگی کشور؛ ساماندهی مراکز آموزش عالی متولی معارف حوزوی؛ نوآوری در روشهای آموزش علوم اسلامی؛ شناسایی و رصد تحولات علوم دینی در جهان اسلام به منظوربهرهگیری در برنامههای مرتبط، حرکت در مسیر ارتقاء و توسعه پژوهشهای دینی تقاضامحور، شناسایی و استفاده از ظرفیت نهادهای غیردولتی و انجمنهای علمی حوزوی- دانشگاهی ، با هدف بهبود در کیفیت آموزش عالی در حوزه علوم اسلامی مورد تأکید و توجه قرارگرفته است.
خاطرنشان میسازد این گروه در راستای اجرای بند الف تبصره 2 ماده واحده مصوبه جلسه 820 مورخ 1398/06/12 شورای عالی انقلاب فرهنگی تأسیس شده است.
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه/همراهمان باشید👇
🟢@rihu_ac_ir
🟢@research_hu
___________
🌺ماه ربیع الاول، بهار زندگی است
حلول ماه ربیع الاول بر شما گرامیان مبارک
همراه ما باشید
🟢 @research_hu
_____
هدایت شده از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
▪️▪️
▪️با نهایت اندوه در غم از دست دادن رفیق و همکار گرانقدرمان سیدمحسن عظیمی نصرآباد به سوگ نشستیم.
مراسم تشییع شادروان فردا جمعه 16 شهریورماه ساعت 16 از امامزاده جمال غریب علیه السلام جنب قبرستان بقیع به سمت قطعه 16 قبرستان بقیع خواهد بود
فقدان ایشان به خانواده پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و بازماندگان معزز ایشان تسلیت باد
@rihu_ac_ir
هدایت شده از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
با حکم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری؛
💢معاون فناوری و نوآوری منصوب شد
🔹وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور حکمی، دکتر «محمد نبی شهیکی» را به عنوان «معاون فناوری و نوآوری» این وزارت منصوب کرد.
ادامه مطلب را اینجا بخوانید:👇👇
https://www.msrt.ir/fa/news/87672
♻️ با ما همراه باشید
http://eitaa.com/msrt_ir
🆔@msrt_iri
هدایت شده از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
◼️🔰
◼️ پیام تسلیت رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در پی شهادت سیدحسن نصرالله
بسم الله الرحمن الرحیم
وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا ۚ بَلْ أَحْيَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ (آل عمران: 169)
روح پاک مجاهد راستین راه خدا و پشتیبان ستم دیدگان سیدحسن نصرالله پس از یک عمر جهاد بی وقفه به معبود پیوست. رژیم امریکای پلید و گرگ زخم آلود خونخوار اسرائیل با انبوه بمب های پیشرفته و هواپیماهای فوق مدرن آمریکایی در اتاق های شیطانی خود تصمیم به نابودی نصرالله گرفتند. این ضایعه بزرگ را به حضرت بقیةاللهالأعظم عجاللهتعالیفرجهالشریف و مراجع عظام خاصه رهبرحکیم انقلاب اسلامی و همه مسلمانان و مجاهدان غیور تسلیت عرض می کنم.
رژیم غاصب اسرائیل و حامیان آن به ویژه شیطان بزرگ بدانند که شهادت آغاز یک پایان است. شهیدان راه خدا زندگان واقعی هستند که خونشان کاخ ستمگران را ویران می کند و حیات و حرکتی بالنده در جامعه مومنان می آفریند.
اینک ای مجاهدان قوی پنجه، ای امیران و فرماندهان جبهه مقاومت، ای سیاست مداران و تصمیم سازان مسلمان در تعقیب دشمن سستی مورزید و تردید نکنید و بر نصرت خدای حاضر و قادرمطلق مطمن باشید: « وَلَا تَهِنُواْ فِي ٱبۡتِغَآءِ ٱلۡقَوۡمِۖ إِن تَكُونُواْ تَأۡلَمُونَ فَإِنَّهُمۡ يَأۡلَمُونَ كَمَا تَأۡلَمُونَۖ وَتَرۡجُونَ مِنَ ٱللَّهِ مَا لَا يَرۡجُونَۗ وَكَانَ ٱللَّهُ عَلِيمًا حَكِيمًا»(نساء،104) و سخن امام پرهیزگاران حضرت علی بن ابی طالب (ع ) را بر گوش جان سپارید که فرمود: اگر كوهها متزلزل شوند، تو پايدار بمان. دندانها را به هم بفشر و سرت را به عاريت به خداوند بسپار و پايها، چونان ميخ در زمين استوار كن و تا دورترين كرانه هاى ميدان نبرد را زير نظر گير و صحنه هاى وحشت خيز را ناديده بگير و بدان كه پيروزى وعده خداوند سبحان است. (نهج البلاغه، خطبه، 11) « يَـٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُوٓاْ إِن تَنصُرُواْ ٱللَّهَ يَنصُرۡكُمۡ وَيُثَبِّتۡ أَقۡدَامَكُمۡ» (محمد، 7)
محمد باقرسعیدی روشن رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه 7 مهر 1403
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه|همراهمان باشید👇
@rihu_ac_ir
🔴به زودی منتشر میشود:
کتاب «روانشناسی سیاسی با نگاهی به رفتار سیاسی در اسلام» تألیف دکتر محمدحسین شریفینیا عضو هیئت علمی گروه روانشناسی پژوهشکده علوم رفتاری به زودی توسط انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر میشود.
🔴چکیده:
روانشناسی سیاسی یکی از شاخههای جذاب روانشناسی اجتماعی است که با پرشورترین رفتارهای جمعی بشر سروکار دارد. این دانش بهعنوان حوزهاي جديد و ميانرشتهاي با هدف واکاوی کنشها و حوادث سياسي بر اساس نظريهها و مفاهيم روانشناختی، به درك عميقتر رفتارهاي سياسي سیاستمداران و تودههای مردم كمك شاياني میکند. با اینکه طی سالهای اخیر آثار خوبی در این حوزه تألیف یا ترجمه شدهاند؛ ولی نظر به گسترش روزافزون موضوعات این رشته، نگارش کتابی که حاوی جدیدترین مباحث و پژوهشهای روانشناسی سیاسی با رویکردی کاربردی باشد، ضروری مینمود. برایناساس نگارنده کوشیده است مهمترین مباحث روانشناسی سیاسی مانند شخصیت و سیاست، ویژگیهای روانشناختی رهبران سیاسی، کارکرد روانی رسانهها و شبکههای اجتماعی، فرایندهای روانشناختی انتخابات و رقابتهای سیاسی، روانشناسی نظامهاي سیاسی، تروریسم و سیره سیاسی پیامبر اسلام(ص) و امام علی(ع) را با بیانی ساده و روان توضیح دهد. شایان ذکر است که آموزههای کاربردی هر فصل با استفاده از هوش مصنوعی تدوین شدهاست.
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه همراهمان باشید
🔴@rihu_ac_ir
🔴@research_hu
____________
🔴تحلیل نقادانه حق انجام ناحق (با تأکید بر نظام حقوق اسلامی و حقوق بشر)
با استناد به مصوبه شورای علمی گروه حقوق و فقه اجتماعی پژوهشکده علوم اسلامی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه طرح پژوهشی « تحلیل نقادانه حق انجام ناحق (با تأکید بر نظام حقوق اسلامی و حقوق بشر)» پیشنهادی دکتر مهدی زارع آغاز شد.
🔴اهداف تحقیق
پژوهش پیشنهادی درصدد است تا با رویکرد تطبیقی میان اندیشمندان حقوقی در مغرب زمین از یک سو و اندیشمندان حقوقی اسلامی -در حوزه های فلسفه، کلام و فقه- از سویی دیگر، به صورت جامع به تحلیل حق بر خطا بودن بپردازد و این نکته را آشکار نماید که حق بر خطا بودن با مبانی حقوق اساسی و حقوق بشری اسلام همخوانی ندارد؛ درواقع تلاش می¬شود تا نسبت حق بر خطا بودن را با مبانی حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران مورد سنجش قرار دهد و همچنین با دقت در مبانی حقوق بشر، این موضوع را آشکار نماید که بسیاری از آراء اندیشمندان در مغرب و مشرق زمین مبتنی بر براهین عقلی وجود دارد که یا اصالتا توجیه چنین حقی را روا نمی¬شمارند و یا قیدهای متعددی را برای شناسایی آن در نظام حقوقی برمی¬شمارند.
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ضمن استقبال از مشارکت در اجرا و انتشار آثار پژوهشی مراکز علمی و دستگاههای اجرایی مراتب موافقت خود را جهت پذیرش مشارکت در طرح پژوهشی یادشده در قالب قرارداد پژوهشی مشترک اعلام مینماید. بدین منظور، متقاضیان محترم میتوانند با مدیریت پژوهش و نوآوری پژوهشگاه (با شماره تماس 02532111275- 09192537564 جناب آقای فروزان) تماس حاصل نمایند.
همراهمان باشید
🔴@research_hu
____________
🔴راهبرد مقاومت در سیاست خارجی از منظر فقه سیاسی شیعه
با استناد به مصوبه شورای علمی گروه علوم سیاسی پژوهشکده علوم اجتماعی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه طرح پژوهشی « راهبرد مقاومت در سیاست خارجی از منظر فقه سیاسی شیعه» پیشنهادی دکتر مهدی جعفریپناه آغاز شد.
معرفی
اصول و واقعیتهای بازیگر عرصه دیپلماسی دولت اسلامی بیانگر نوعی عزتطلبی، شهادتطلبی، استقامت، مقاومت در مقابل سلطه، میباشد. با مداقه در منابع اسلامی می¬توان از آن ظرفیت در راستای بهرهمندی در عرصه سیاست خارجی بهره جست، از اینرو مقاومت به عنوان راهبرد در فقه سیاسی مطرح می گردد. مقاومت یک استراتژی عقلایی و فعال میباشد و نیز با توجه به گستره دایره مخاطبین آن، شامل تمام مکلفین است و ظرفیتهای زیادی در فرایندسازی و به رسمیت دادن به رفتارهای مکلفین دارد. راهبرد مقاومت مبتنی بر فقهسیاسی با تقویت فرایندهای هویتساز، ظرفیت فراوانی در تجهیز منابع دارد. متعلق اصلی راهبرد مقاومت در فقه سیاسی جایی است که بحث دفاع از کیان اسلام مطرح میگردد و برخی آن را به عنوان جهاد ذبی تعبیر مینماید. اگرچه امروزه محدودیتهایی نظیر دولت ملتها، مرزها و دشواریهای استقامت مطرح میگردد، اما میتوان از ظرفیتهای آن در راستای منافع دولت اسلامی بهره جست.
نتایج این تحقیق در قالب نشست، کرسی ترویجی، مقالات علمی پژوهشی و کتاب و در اختیار دستگاه دیپلماسی، پژوهشگران، اساتید و مراکز مرتبط علمی و فرهنگی قرار خواهد گرفت.
همراهمان باشید
🔴@research_hu
_________________
🔴کاربرد قواعد فقهی در عرصه اقتصاد
با استناد به مصوبه شورای علمی گروه اقتصاد پژوهشکده علوم اجتماعی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه طرح پژوهشی «کاربرد قواعد فقهی در عرصه اقتصاد» پیشنهادی دکتر مجتبی باقری تودشکی آغاز شد.
معرفی
قاعده فقهي، یک حكم شرعي كلى عام است كه از دليلهاى شرعى به دست آمده و بر موارد خود، همانند تطبیق كلى طبيعى بر افرادش، منطبق می شود و بنابراین احكام شرعي جزئي از تطبیق آن حكم عام بر موارد جزئي خود بدست مي آيد. برخی از قواعد فقهی، مصادیق فراوان و شمول گستردهای دارند و برخی دیگر، افرادشان کمتر است.
قواعد فقه اقتصادی نیز لازم است در زندگی اقتصادی مسلمانان نهادینه شده و در نتیجه مورد عمل همگان قرار گیرد و برای نهادینه شدن نیز لازم است در محیطهای آموزشی کشور درس داده شوند.
در برخی از دانشگاههای کشور در رشته اقتصاد اسلامی، در مقطع کارشناسی، درسی با چنین عنوانی وجود دارد و لکن هنوز یک کتاب درسی مناسب با همین عنوان که به روز باشد و مصادیق و قواعد اقتصادی را دسته بندی مناسب نموده باشد، نوشته نشده است. از این رو این کتاب در صدد است که یک متن درسی قواعد فقه اقتصادی برای مقطع کارشناسی و برای گرایش اقتصاد اسلامی در مقطع کارشناسی ارشد تدوین نماید. البته این کتاب می تواند کمک درسی مناسبی برای درس مبانی فقهی نیز در دانشگاهها مورد استفاده قرار گیرد. از جمله نوآوریهای این طرح در ارتباط با انتخاب قواعد، تقسیم بندی جدید آنها در مباحث اقتصادی و در نهايت تطبیق آنها بر مصادیق اقتصادي اشان با زباني ساده مي باشد.
همراهمان باشید
🔴@research_hu
🔴بررسی تحلیلی تاریخ اقتصادی حوزههای علمیه عصر قاجار
با استناد به مصوبه شورای علمی گروه تاریخ پژوهشکده علوم اسلامی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه طرح پژوهشی « بررسی تحلیلی تاریخ اقتصادی حوزههای علمیه عصر قاجار» پیشنهادی دکتر محمدزارع بوشهر آغاز شد.
معرفی:
با توجه به اهمیت کارکردی حوزههای علمیه در تقویت اخلاق، معنویت، سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی، انسجام اجتماعی و اسلامی و ترویج تعالیم و معارف اسلامی، پرداختن به تاریخ حوزههای علمیه بویژه دوران معاصر حائز اهمیت است و برای ارتقاء کارامدی حوزه های علمیه نیازمند آگاهی بیشتر نسبت به نظامها، ساختارها و فعالیتهای مختلف در حوزههای علمیه در تاریخ معاصر هستیم، این تحقیق تلاش دارد که در ضمن یک گام از یک کلان پروژه اقدام به بررسی تاریخ اقتصادی حوزههای علمیه عصر قاجار نماید و منابع اقتصادی، هزینه کردها و پیامد و آثار آن را بررسی و تحلیل می نماید.
رسیدن به پاسخ این پرسش که اقتصاد حوزههای علمیه در عصر قاجار شاهد چه تحولاتی در مقایسه با گذشته بوده است و نیز تامین منابع مالی حوزهها به چه شیوههای صورت گرفته است و برجسته شدن دریافت وجوهات شرعی از جمله خمس چگونه اقتصاد حوزه ها را دگرگون نموده و حتی تحولات ساختاری ایجاد کرده است موضوع این پژوهش است.
همراهمان باشید
🔴@research_hu
_____________________
🔴تحلیل و نقد مواجهه المیزان با روایات تفسیری
با استناد به مصوبه شورای علمی گروه قرآن پژوهی پژوهشکده علوم اسلامی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه طرح پژوهشی « تحلیل و نقد مواجهه المیزان با روایات تفسیری» پیشنهادی دکتر مسعود تاجآبادی آغاز شد.
معرفی
این پژوهش برآن است مواجهه علامه طباطبایی(ره) با روایات تفسیری را بکاود؛ یعنی از یک سو اندیشه و دادههای ایشان را تحلیل و به نقد نموده و از سوی دیگر نقدهای برخی پژوهشگران درباره رویکرد روایی ایشان را ارزیابی کند؛ و این دو مهم را هم درباره اصول و مبانی روایی ایشان و هم در مواجهه شان با روایات گوناگون کنکاش نماید؛ و در نهایت روشن سازد که در روش تفسیری علامه طباطبایی(ره)، قرآن و سنت ضمن رعایت استقلال و خود کفایی قرآن در دلالت بر مقاصدش، پیوندی ناگسستنی و خدمات متقابل و معناداری دارند.
همراهمان باشید
🔴@research_hu
______________
🔴مسئولیت مدنی ناشی از اعمال حاکمیت
با استناد به مصوبه شورای علمی گروه حقوق و فقه اجتماعی پژوهشکده علوم اسلامی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه طرح پژوهشی « مسئولیت مدنی ناشی از اعمال حاکمیت» پیشنهادی دکتر محمد صالحی آغاز شد.
معرفی:
به موجب حکم اولی، هر شخصی که به دیگری زیان ناروایی وارد کند، مسئول جبران خسارت وارده است و همچنین هر شخصی اعم از حقیقی و حقوقی طرف حق و تکلیف است و کاملترین شخص حقیقی نیز دولت می باشد و مطابق ماده 588 قانون تجارت " شخص حقوقی می تواند دارای کلیه¬ی حقوق و تکالیفی شود که قانون برای افراد قائل است مگر حقوق و وظایفی که بالطبیعه فقط انسان ممکن است دارای آن باشد مانند حقوق و وظایف ابوت و بنوت و امثال ذالک" بر این اساس هرگاه زیانی از ناحیه دولت نیز ایجاد گردد باید پاسخگوی آن باشد. با این وجود مطابق مقرره ماده 11 ق. مسئولیت مدنی، دولت در قبال زیانهای ناشی از اعمال حاکمیت ملزم به جبران خسارت نیست و بر این اساس، حقوقدانان با تفکیک اعمال دولت به اعمال تصدی و حاکمیت، دولت را فقط نسبت به اعمال تصدی مسئول دانسته و نسبت به اعمال حاکمیت مسئول جبران خسارت نمی دانند. اعمال حاکمیتی اعمالی هستند که اداره جامعه، برقراری نظم عمومی و حفظ کیان نظام به آن وابسته است و خارج از توان سایر اشخاص حقیقی و یا حقوقی است. این پژوهش پس از بررسی مفهوم حاکمیت و تصدی در صدد بررسی و پاسخگویی به این سئوال است: هر گاه در نتیجه اعمال حاکمیت دولت زیانی حاصل گردد، چگونه می توان دولت را مسئول و زیان حاصله را مطالبه نمود؟
همراهمان باشید
🔴@research_hu
_________________
هدایت شده از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
💢🔰
از سلسله نشست های خیر ماندگار
نشست علمی
🔸 الگوی مطلوب تکافل اجتماعی در اسلام
🗓 سه شنبه 10 مهر 1403 ساعت 10
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه|همراهمان باشید👇
@rihu_ac_ir
هدایت شده از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
💢🔰🎖
کسب جایزه جهانی شهید صدر توسط پژوهشگران پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
حجتالاسلام دکتر حمیدرضا #حسنی و دکتر هادی #موسوی از اعضای هیات علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، رتبه دوم نخستین دوره جایزه جهانی شهید صدر را کسب کردند.
🌐مشروح خبر
https://rihu.ac.ir/fa/news/38490
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه|همراهمان باشید👇
@rihu_ac_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔥عکاس اردنی که بصورت شانسی درحال تصویربرداری از آسمان بود چنین اثر هنری را از حمله موشکی ایران به رژیم صهیونیستی ضبط کرد که ناکامی سامانه های دفاعی ارتش اسرائیل را نیز به تصویر میکشد
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
🔴به زودی منتشر میشود:
کتاب مدیریت رفتار سازمانی پیشرفته اثر دکتر عباس شفیعی عضو هیئت علمی گروه مدیریت دانشکده علوم اجتماعی به زودی توسط انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر می شود.
چکیده
در این نوشتار با بیان رهیافتهای علمی و اسلامی در مباحث مختلف رفتار، پاسخ به سؤال تحقیق مبنی بر چیستی مدلهای اسلامی از مدیریت رفتارسازمانی پیشرفته داده میشود؛ وبالطبع در این مسیر در سطح کلان و خرد متغیرهای مختلف دانش رفتار سازمانی با طرح سوالات چیستی، چرایی و چگونگی در رویکردی اسلامی واکاوی میگردد. این پژوهش به صورت توصیفی – تحلیلی است که جمعآوری اطلاعات در آن کتابخانهای واسنادی و روش تحلیل در آن اجتهادی است؛ نتایج و یافتهها نشان میدهد که رفتارسازمانی در سه سطح فردی، گروهی و سازمانی با توجه به متغیرهای مختلف تحقیق در هر سطح قابل تحلیل است؛ این تحلیل به صورت سیستمی و با نگاه استراتژیک طرحریزی شده است؛ بدینسان، پاسخ به چیستی، چرایی و چگونگی در سطوح سهگانه در قالب عناصر دروندادی، فرایندی و بروندادی داده میشود؛ در پایان رفتارسازمانی در بخش بینالمللی و با رویکردی استراتژیک واکاوی شده است.
همراهمان باشید
🔴 @research_hu
___________
🔴 بررسی فقهی حقوقی خشونت علیه زنان
با استناد به مصوبه شورای علمی گروه حقوق و فقه اجتماعی پژوهشکده علوم اسلامی طرح پژوهشی «بررسی فقهی حقوقی خشونت علیه زنان» پیشنهادی دکتر احمد احسانیفر آغاز شد.
اهمیت تحقیق
در زمانهای که زمین و زمان، نظام معرفتی و حقوقی اسلام را مکتب خشونتورزی علیه زنان میخوانند، پردازش فقهی این مسأله و تنقیح محققانه و به دور از غرضورزی و ستیزهجویی، و به دور از هیجانات و احساسات مخلّ به نظم فکری و انضباط تحلیلی، و به دور از تحلیلهای عوامانه و سطحی از اهمیتی وصفناشدنی برخوردار است. اتخاذ طریق تحقیقی که نه بازگوکننده احساسات عوام باشد و نه خود را ملزم به همراهی و همدمی با عقلانیت مدرن ببیند، و با هدف دفاع از ارزشهای حقوقی نظام اسلام به بررسی محققانه و بر مبنای انضباط اصولی، و نظم قاعدهای، و با اتخاذ منهج صحیح فقهی، از اهمیت بسیار برخوردار است؛ اهمیتی که نه تنها چهره دین در نظام حقوقیاش را منور میسازد، بلکه اساس دین را از اتهامی بیاساس میزداید.
همراهمان باشید
🔴 @research_hu
May 11
🟢 منتشر شد:
کتاب «منابع تاریخ ائمه اطهار علیهم السلام» اثر حجت الاسلام و المسلمین حسین مرادی نسب عضو هیئت علمی گروه تاریخ پژوهشکده علوم اسلامی توسط انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شد.
چکیده:
شناسایی منابع و مصادر نخستین گام در تدوین پژوهشی علمی است. کتاب حاضر با عنوان منبعشناسی تاریخ ائمۀ اطهار(ع)، به منظور شناسایی مهمترین آثار کهن و پژوهشهای جدید دربارۀ زندگانی ائمۀ اطهار(ع) در دو بخش تدوین شده است: منابع مستقل یا اختصاصی و منابع غیرمستقل یا غیراختصاصی. در بخش اول، هم منابعی معرفی شده که تاریخ تمام امامان معصوم(ع) را در بر دارد و هم منابعی که در خصوص زندگانی یکی از امامان است. در این بخش، پژوهشهای جدید در تاریخ امامان معصوم(ع) نیز مد نظر قرار گرفته است. در بخش دوم، منابع غیرمستقلی با موضوعات مختلف مانند تاریخ عمومی، انساب، تراجم، جغرافیا، مناقبنگاری، حدیث و... شناسایی شده که جنبههایی از تاریخ ائمه را در خود جای داده است. معرفی تفصیلی مهمترین منابع تاریخ امامان معصوم(ع) در این اثر میتواند یاریگر پژوهشگران و علاقهمندان این حوزه باشد.
همراهان باشید
🔴 @research_hu
🔴 منتشر شد:
کتاب «آسیبشناسی روانی» اثر دکتر مسعود جانبزرگی و دکتر حسن انصاری توسط انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شد.
چکیده:
آسیبشناسی روانی، بهعنوان یک دانش بنیادین در روانشناسی، به یکی از پایههای اصلی علوم روانشناختی و حوزههای وابسته به آن تبدیل شده است. امروزه توجه به فرهنگ و اثرات آن در سلامت و بیماری بر کسی پوشیده نیست. فرهنگ ایرانی، بهویژه فرهنگ مذهبی مملو از دادههایی برای تبیین مشکلات روانشناختی و نیز درمان آنهاست که در حال حاضر جایگاه خاصی در آموزههای متخصصان ما ندارد. این درحالی است که امروزه در دنیا توجه به فرهنگ مراجعهکنندهها برای دریافت خدمات روانپزشکی بیش از هر زمان دیگری در تاریخ این علم موردتوجه قرار گرفته است. طراحی کتابی در زمینه آسیبشناسی روانی با مطابقتهای فرهنگی، بهویژه اسلامی یکی از ضرورتهای امروز جامعه علمی روانشناسی است. بنابراین مجموعه حاضر به شکل تألیفی و شاید برای نخستین بار با توجه به یافتههای ایرانی و نیز توجه به مسائل فرهنگی و مذهبی مراجعان، هرچند به اجمال، به رشته تحریر درآمده است.
همراهان باشید
🔴 @research_hu
هدایت شده از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
💢🔰
کرسی ترویجی
تأثیر انگارههای معناگرایانه دین بر اخلاق کشاورزی
با ارائه:
🔸دکتر سیدمحمدباقر میرصانع
استادیار پژوهشگاه قرآن و حدیث
ناقدان:
🔸دکتر محمد فتحعلیخانی
استادیار پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
🔸دکتر محمدهادی توکلی
استادیار پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
دبیر:
🔸دکتر محمدامین خوانساری
استادیار پژوهشگاه قرآن و حدیث
🗓 دوشنبه 16 مهر 1403 ، ساعت 10
📍 قم؛ پردیسان، میدان علوم، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
🌐جلسه مجازی:
https://skyroom.online/ch/rihu/meeting3
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه|همراهمان باشید👇
@rihu_ac_ir
هدایت شده از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
💢🔰
مرکز مطالعات وپژوهشهاي كربلا در عتبه امام حسين (ع) با همکاری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و دانشکدگان فارابي برگزار می نماید:
واکاوی حجیت شرایع پیشین از دیدگاه سیدعلی طباطبائی با محوریت کاربست آیات قصص در استنباطات فقهی
با ارائه:
🔸دکتر مرضیه بابائی
دکتری علوم قرآن و حدیث
🔸دکتر روح الله شهیدی
دانشیار پردیس فارابی دانشگاه تهران
🔸حبیب حیدرزاده اصفهانی
دانشجوی دکتری مدرسی معارف اسلامی دانشگاه تهران
ناقد:
🔸الدکتور خالد غفوری الحسنی
عضو هيئت علمى جامعة المصطفى العالمية
دبیر:
🔸دکتر حسین جوان آراسته
استاد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه؛
🗓 سه شنبه 17 مهرماه 1403 ، ساعت 10
📍 قم ، کیلومتر 5 جاده قدیم قم - تهران، دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران، دانشکده الهیات، تالار امام هادی علیه السلام.
🌐جلسه مجازی:
http://vroom.ut.ac.ir/farabi1
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه|همراهمان باشید👇
@rihu_ac_ir