متولی عبدالعال تلاوت عرفانی.mp3
2.01M
🍃 وَ قَالُوا الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي صَدَقَنَا وَعْدَهُ ...
🆔 @revaghe_marefat
🍃بسيارى و بلكه عمده معارف الهى در فلسفه اسلامى، خصوصاً در حكمت متعاليه، كه اكنون مبرهن و مسلّم و قطعى است و در قلّه معارف الهى قرارگرفته است آغازش الهاماتى است كه روشندلان از مضامين آيات و روايات و ادعيه اسلامى گرفتهاند.
🆔 @revaghe_marefat
☘️ شکست توطئه مخالفینِ
عرفان و روش توحیدی
✨علامه طباطبایی رضوانالله علیه:
🍃مرحوم آخوند ملّا حسينقلى همدانىّ انصافاً خيلى واقعيّت عجيبى داشتند، و در حدود سيصد نفر شاگرد تربيت كردند؛ البتّه شاگرد و شاگردِ شاگرد. آنوقت در ميان اين شاگردان جماعتى هستند كه آدم هاى نسبةً كامل اند، مثل مرحوم آقا سيّد أحمد كربلائى و مرحوم حاج شيخ محمّد بهارى و آقا سيّد محمّد سعيد حبّوبى و حاج ميرزا جواد آقاى تبريزى رضوان الله عليهم.
🍃گفتند: جماعتى، دسته جمعى توطئه نموده بودند و درباره روش عرفانى و الهى و توحيدى مرحوم آخوند ملّا حسينقلى انتقاد كرده و يك عريضه اى به مرحوم آية الله شَرَبْيانىّ نوشته بودند. (در اوقاتى كه مرحوم شربيانى رياست مسلمين را داشته، و بعنوان رئيس مطلق وقت شمرده مىشده است.) و در آن نوشته بودند كه آخوند ملّا حسينقلى روش صوفيانه را پيش گرفته است.
🍃مرحوم شربيانى نامه را مطالعه فرمود، و قلم را برداشت و در زير نامه نوشت:«كاش خداوند مرا مثل آخوند، صوفى قرار بدهد». ديگر با اين جمله شربيانى كار تمام شد؛ و دسيسه هاى آنان همه بر باد رفت.
📖 مهر تابان، صص 322 و 323
📚 حسينى طهرانى(علامه)، سيد محمدحسين، مهر تابان، يادنامه و مصاحبات تلميذ و علامه عالم ربانى علامه سيد محمدحسين طباطبائى تبريزى، 1جلد، نور ملكوت قرآن - مشهد مقدس - ايران، چاپ: 8، 1426 ه.ق.
🆔 @revaghe_marefat
✨باسمه تعالی
🔅به اطلاع اعضای محترم کانال رواق معرفت می رساند، به دلیل همزمانی جلسه پرسش و پاسخ مجازیِ روزهای یکشنبه با دوره آموزشی نقد حلقه در موسسه آموزش عالی امام خمینی رضوان الله علیه ، این دو رویداد ادغام شده و در راس ساعت 19 در لینک زیر همه عزیزان به صورت مهمان می توانند شرکت نمایند.
🌐 لینک ورود به نشست
🍃با تشکر | روابط عمومی رواق معرفت
🆔 @revaghe_marefat
13.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید |نمادِ عرفان واره حلقه
✨استاد شمشیری
🆔 @revaghe_marefat
☘️ بلند همتی و استقامت
🔅پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله: مَنْ يُدِمْ قَرْعَ الْبابِ يوشِكُ أنْ يُفْتَحَ لَهُ؛ هر كه درِ خانه اى را پيوسته بكوبد ، اميد است كه به رويش گشوده شود . |مسند الشهاب ، ج 2 ، ص 188|
🔅منسوب به امیرمومنان علیه السلام: مَنْ طَلَبَ شَيْئاً وَ جَدَّ وَجَدَ. مَن قَرَعَ بَابًا وَ لَجَ وَلَجَ؛ كسى كه چيزى را طلب كند و كوشش در آن بنمايد، آن را خواهد يافت. و كسى كه درى را بكوبد و لجاجت كند، داخل آن در خواهد شد. |شرح بر غرر الحكم و درر الكلم|
🔅حضرت وصی سلام الله علیه: مَنِ اسْتَدَامَ قَرْعَ الْبَابِ وَ لَجَ وَلَج؛ هر كه پيوسته درى را بكوبد و سماجت ورزد، وارد شود. |غرر الحكم : 9160|
🍃گفت پیغامبر که چون کوبی دَری ▫️عاقبت زان در برون آید سَری ▫️چون نشینی بر سر کوی کسی ▫️عاقبت بینی تو هم روی کسی ▫️چون ز چاهی میکنی هر روز خاک▫️عاقبت اندر رسی در آب پاک |مثنوی معنوی|
🆔 @revaghe_marefat
☘️علی سلام الله علیه سر سلسله ی عارفان
✨علامه طباطبایی رضوانالله علیه:
▫️در ميان صحابه پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله (كه نزديك به دوازده هزار نفر از ايشان در كتب رجال ضبط و شناخته شده اند) تنها على عليه السلام است كه بيان بليغ او از حقايق عرفانى و مراحل حيات معنوى به ذخاير بيكرانى مشتمل است و در آثارى كه از ساير صحابه در دست است خبرى از اين مسائل نيست.
▫️در ميان ياران و شاگردان او كسانى مانند سلمان فارسى و اويس قرنى و كميل بن زياد و رشيد هجرى و ميثم تمار پيدا مى شود كه عامه عرفا كه در اسلام به وجود آمده اند ايشان را پس از على عليه السلام در رأس سلسله هاى خود قرار داده اند و پس از اين طبقه كسان ديگرى مانند طاوس يمانى و مالك بن دينار و ابراهيم ادهم و شقيق بلخى در قرن دوم هجرى به وجود آمده اند كه بى اينكه به عرفان و تصوف تظاهر كنند درزىِّ زهاد و پيش مردم، اولياى حق و مردان وارسته بودند ولى در هر حال ارتباط تربيتى خود را به طبقه پيشين خود نمى پوشانيدند.
▫️پس از اين طبقه، طايفه ديگرى در اواخر قرن دوم و قرن سوم مانند بايزيد بسطامى و معروف كرخى و جنيد بغدادى و نظايرشان به وجود آمدند كه به سيرو سلوك عرفانى پرداختند و به عرفان و تصوف تظاهر نمودند و سخنانى به عنوان كشف و شهود زدند كه به واسطه ظواهر زننده اى كه داشت فقها و متكلمين وقت را برايشان مى شورانيد و در نتيجه مشكلاتى برايشان به وجود مى آورد و بسيارى از ايشان را به دخمه زندان يا زير شكنجه يا پاى دار مى كشانيد.با اين همه در طريقه خود در برابر مخالفين خود سماجت كردند و بدين ترتيب روز به روز، طريقت در حال توسعه بود تا در قرن هفتم و هشتم هجرى به اوج وسعت و قدرت خود رسيد و پس از آن نيز گاهى در اوج و گاهى در حضيض، تاكنون به هستى خود ادامه داده است.
📖 شيعه در اسلام ، ص97
📚 طباطبايى (علامه)، محمدحسين، شيعه در اسلام (طبع جديد)، 1جلد، بوستان كتاب قم - ايران - قم، چاپ: 5، 1388 ه.ش.
🆔 @revaghe_marefat
🍃وقتى كه به قرن ششم و هفتم يعنى به دوران مولوى مى رسيم، مى بينيم مولوى حرفى غير از قرآن ندارد؛ هرچه مى گويد تفسيرهاى قرآن است منتها از ديدگاه عرفانى.
🆔 @revaghe_marefat
11.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید |تنزل عرفانِ متعالی به عرفانِ سکولار و حلقه
▫️بخشی از دوره آموزشی مجازی نقد عرفان واره حلقه
✨استاد شمشیری
🔅طریقه عرفانی خاص الخاص شیعی| مرحوم قاضی| عرفان متعالی | عرفان مُدرن| عرفان پُست مدرن| آرامش| خودشیفتگی| کالایی شدن عرفان|پوچ گرایی
🆔 @revaghe_marefat