⚫️ بنیانگذار حلقه و تحریف سخن بزرگان به نفع خود
✍️ به قلم حجتالاسلام امین شمشیری
🍃 آنچه در این مقاله میخوانید:
▫️الف: توصیف
▫️ب: ارزیابی
▫️ یکم: مغالطه نقلقول ناقص
▫️دوم: تقطیع و انتساب نادرست
▫️سوم: جمع میان تشبیه و تنزیه، دیدگاهِ علامه جوادی
🔅مشاهده متن کامل مقاله در لینک زیر:
🌐 yun.ir/las0q4
✨وب سایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
هدایت شده از مؤسسه معنویت تمدنساز
🔰هوالعلیم
✅ از سری مباحث دروس عرفان نظری
📎 با ارائه اساتید گرانقدر: حجت الاسلام محمد جواد رودگر و حجت الاسلام امین شمشیری
📜اعطا گواهی پایان دوره به پذیرفته شدگان در آزمون نهایی
🗓تاریخ برگزاری: از دوشنبه ۴ بهمن ماه ١۴٠۰
📱لینک ورود به کلاس در فضای اسکای روم از طریق گزینه میهمان:
⏺ https://www.skyroom.online/ch/nahadfars/course-hall
اطلاعرسانی از طریق سایت مؤسسه:
👇👇👇👇👇👇
🌐 https://ieks.org
🔉لینک کانال اطلاع رسانی دوره در پیامرسان ایتا:
👇👇👇👇👇👇👇
🆔 eitaa.com/azadieks
⚡️موسسه آموزش عالی حوزوی امام خمینی رضواناللهتعالیعلیه وابسته به نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز
⚡️مؤسسه معنویت تمدنساز
🆔 eitaa.com/mtsaz_ir
☘️ كوچكترين قدمى در معرفت حقايق برنداشتهاند
🍃 ممكن است كسى تصور نمايد كه ما به بسيارى از اهل تعبد و صاحبان زهد و عبادت برمىخوريم كه با اين كه كمترين فروگزارى در طاعات و عبادات نمىكنند، كوچكترين قدمى در معرفت حقايق برنداشتهاند، ولى بايد متذكر اين نكته بود كه ساختمان باطنى يك فرد از انسان، مانند ساختمان ظاهرى وى مختلف است و اختلافات تركيبى كه در افراد انسان مشهود مىشود، نظير آنها در تركيبات باطنى آنها نيز وجود دارد و هم چنين نظاير انحرافات مزاجى گوناگون در طبايع افراد، انحرافات و اعوجاجات باطنى نيز داريم.
🍃 چنان كه هر غذايى با اين كه از اجزاى طبيعت مأخوذ است، با هر بدنى مناسب نيست و هر دوايى نيز با اين كه از اجزاى طبيعت مأخوذ است، با هر مزاجى سازش ندارد، بلكه هر تركيبى در جايى غذا و در جاى ديگر غيرقابل هضم و در موردى شفاء و در مورد ديگر سم است، همين قياس و نسبت در اغذيه و ادويه روحانى نيز موجودات و دستورات عملى و اخلاقى شريعت در تقديس و اصلاح ارواح انسانى با اختلافات فاحش كه در افراد هست، همان حكم دستورات طبى در اغذيه و ادويه را دارند.
🍃 در شرع اسلام، دواها و سمهاى عمومى داريم كه همان واجبات و محرمات عملى فقهى مىباشند و رعايت جانب آنها، براى حفظ كمترين حد لازم از بهداشت روحى انسان، واجب است و براى به دست آوردن درجات و مراتب گوناگون كمالات روحى، قدمهاى ديگرى براى اصلاح و تصفيه حالات روحى بايد برداشت و مجاهدتهاى دقيقتر و عميقترى براى تخليه قلب از غير ياد خدا و تحصيل اخلاص كامل بندگى، بايد نمود كه بدون تنظيم دقيق حالات روحى كه به دست خبرت و معرفت انجام گيرد، صورتپذير نيست. اينها يك رشته مسلماتى است كه هرگز ترديد نمىپذيرد.
🍃 و از اين جا روشن مىشود كه مراقبت كامل اعمال دينى، از طاعات و عبادات همان مرحله عمومى تقواى دينى را نتيجه مىدهد و بس. و نيز روشن مىشود كه سير در مراتب بعدى كمال و ارتقاء و عروج در مدارج عاليه سعادت باطنى، دليل و رهبرى مىخواهد كه انسان با هدايت و راهنمايى وى قدم به راه گذاشته به سير پردازد و در امتداد مسير زمام طاعت را به دست وى بسپارد و البته متبوعيت و مطابعت دستورات وى نيز در زمينه مراعات كامل متن شريعت خواهد بود نه در دستوراتى كه به حسب شرع مجاز شناخته نشده باشد و حلالى را حرام كند يا حرامى را حلال نمايد.
📖 رسالت تشيع در دنياى امروز ؛ صص 101 و 102
📚 طباطبايى (علامه)؛ محمدحسين، رسالت تشيع در دنياى امروز (گفت و گويى ديگر با هانرى كربن)، 1جلد، بوستان كتاب قم (انتشارات دفتر تبليغات اسلامى حوزه علميه قم) - ايران - قم، چاپ: 2، 1387 ه.ش.
✨وبسایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
🍃تهذیب و تحصیل، هویت حوزوی
▫️آیت الله یزدان پناه
✨وبسایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
هدایت شده از مؤسسه معنویت تمدنساز
25.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍃 بیدار بشوید
✨ امام خمینی رضواناللهتعالیعلیه
🔅مؤسسه معنویت تمدنساز
🆔 @mtsaz_ir
30.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▫️توحید در عرفانواره حلقه | جلسه ششم | بخش سوم
🔅مدرس: استاد امین شمشیری
📽ویدئوی آموزشی | بهار ۹۸
⏱ ۸ دقیقه و ۲۹ ثانیه
✨وب سایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
☘️ اگر خداوند به جهنم گرفتارشان کند، باز هم
دست از عبادت و انس با خدا بر نمىدارند
🍃 محبت امرى تشکیکى است و شدیدترین رتبه آن عشق است. عاشق حتى از خود نیز غافل مىشود و کاملا غرق توجه در معشوق و فناى در اوست و هیچ انگیزه و توجهى جز توجه به وصال معشوق براى او مطرح نیست. اگر بنده به مرحله عشق به خداوند برسد، عبادت او در واقع معاشقه با خداوند محبوب است که برخوردار از عالى ترین مرتبه خلوص و توجه و دلدادگى به محبوب است و از این حیث قابل مقایسه با سایر مراتب و گونه هاى عبادت نمىباشد.
🍃 کسى که لذّت محبت الهى را چشید و با همه وجود طعم آن را دریافت، بدان سبب خداوند را مىپرستد که لازمه محبت الهى؛ خضوع، خشوع و خاکسارى در برابر محبوب است و این خضوع و خشوع، باعث تکامل نفس و رسیدن به آخرین مرتبه کمال (قرب خداوند) مىشود. براى چنین کسى، انگیزهاى والاتر از محبت الهى و میل محبوب مطرح نیست و از این رو جهت نفع دنیایى و حتى برخوردار شدن از نعمت هاى بهشتى، محرک او براى عبادت نیستند. او چنان شیفته گفتوگو و انس با خدا و بى توجه به منافع شخصى است که حتى اگر خداوند او را به بهشت نبرد، باز دست از عبادت نمىکشد.
🍃 عالى ترین مرتبه عبادت، مربوط به اولیاى خاص خداست که از والاترین مرتبه انس و توجه به پروردگار خویش برخوردار شدهاند؛ کسانى که منافع اخروى و مادى آنان را به عبادت تشویق نمىکند، بلکه ـ چنان که در مناجات خویش فرمودهاند ـ حتى اگر خداوند به جهنم گرفتارشان کند، باز هم دست از عبادت و انس با خدا بر نمىدارند؛ چون عشق و محبت خدا کانون وجودشان را سرشار ساخته است؛ از این رو اگر در آتش هم قرار گیرند، آن را به گلستان لقا و انس با محبوب تبدیل مىکنند.
📖 به سوی تو ، صص231 و 232
📚 مصباح یزدی (آیت الله) ؛ محمدتقی؛ به سوی تو، انتشارات مؤسسه آموزشى و پژوهشى امام خمينى(قدس سره)، چاپ اول،1383.
✨وبسایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
⚫️ توحید ذاتی در عرفان وارهی حلقه
✍️ برگرفته از کتاب عرفانوارهی حلقه▫️دورهی تکمیلی
🍃 آنچه در این مقاله میخوانید:
▫️خداشناسی
▫️۱. اهمیت توحید
▫️۲. امکان خداشناسی
▫️۳. مراتب توحید
▫️۳.۱. توحید ذاتی
🔅مشاهده متن کامل مقاله در لینک زیر:
🌐 yun.ir/c076a9
✨وب سایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
☘️ فضیلت سکوت
🍃 اگر بگویی: علّت این همه فضیلت برای سکوت چیست، باید بدانی که علّتش آفتهای زیاد زبان است که عبارتند از: اشتباه، دروغ، سخنچینی، غیبت، ریا، دورویی، دشنام، مجادله، خودستایی، دشمنی، زیادهگویی، فرو رفتن در باطل، تحریف، فزونی و کاستی، مردم آزاری و پردهدری.
🍃 این است آفتهای بسیاری که به زبان مربوط میشود و بر زبان سنگین نیست و در دل نیز شیرین است و عواملی چون طبیعت انسان و شیطان آدمی را بر انجام آنها تحریک میکنند. بنابراین کسی که در آن آفات فرورود کمتر میتواند بر زبانش افسار بزند و در هرجا واجب است رهایش کند و هرجا واجب نیست او را باز دارد؛ زیرا چنان که شرح آن خواهد آمد این کار از علوم دشوار است.
🍃 و فرو رفتن در سخن خطر و در سکوت سلامتی است؛ از این رو فضیلت سکوت بسیار است با توجّه به این که باید همّت فراهم آید و وقار دوام یابد و برای اندیشه و عبادت و یاد خدا و ایمنی از پیامدهای سخن گفتن در دنیا و حساب آن در آخرت کوشش شود. خدای متعال میفرماید: مٰا یلْفِظُ مِنْ قَوْلٍ إِلاّٰ لَدَیهِ رَقِیبٌ عَتِیدٌ؛ انسان هیچ سخنی را بر زبان نمیآورد مگر اینکه همان دم، فرشتهای مراقب و آماده برای انجام مأموریت(و ضبط آن) است!
📚فیض کاشانی، محمد بن شاه مرتضی، راه روشن (ترجمه اَلْمَحَجَّةُ الْبَیْضاء فی تَهْذیبِ الْاِحْیاء) آستان قدس رضوی. بنياد پژوهشهای اسلامى، مشهد مقدس - ایران، 1372 ه.ش.
✨وبسایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir
هدایت شده از مؤسسه معنویت تمدنساز
21.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍃 مرز توکل
✨آیت الله جوادی آملی
🔅مؤسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir
✨احادیثی از امام هادی علیه السلام✨
▫️نَحنُ الكَلِماتُ الَّتي لا تَنفَدُ ، لا تُدرَكُ فَضائِلُنا ؛ ما كلمات (خدا) هستيم كه پايان نمى پذيرد و فضيلتهاى ما درك نمى شود.
▫️مَن أطاعَ اللّه َ يُطاعُ ؛ هر كس از خدا فرمان ببرد ، از او فرمان برند .
▫️مَن يَزرَع خَيرا يَحصُد غِبطَةً و مَن يَزرَع شَرّا يَحصُد نَدامَةً ؛ هر كه بذر خوبى بكارد ، شادمانى بدرود و هر كه تخم بدى بيفشاند ، پشيمانى مى درود .
▫️مَن رَضِيَ عَن نَفسِهِ كَثُرَ السّاخِطونَ عَلَيهِ ؛ آن كه از خودش راضى شود ، ناراضيان از او فراوان شوند .
▫️إذا حَلَلتَ مِن أخيكَ في مَحَلِّ الثِّقَةِ فَاعدِلْ عَنِ المَلَقِ إلى حُسنِ النِّيَّةِ ؛ هرگاه به برادرت اعتماد كردى ، به جاى مدح و ثنا [در ظاهر] نيّتت را [در باطن ]نيكو كن .
▫️العُجبُ صارِفٌ عَن طَلَبِ العِلمِ ، داعٍ إلَى الغَمطِ والجَهلِ ؛ خودپسندى، آدمى را از دانش جويى باز مى دارد و به ناسپاسى وانكار حق مى خواند.
📚 تحف العقول؛ صص 479 ، 482 | بحار الأنوار ، ج 78 ، صص 369 و 373 | بحار الأنوار ، ج 72 ، صص 192 و 316 .
✨وبسایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir