هدایت شده از موسسه روایت سیره شهدا
🐏🐏🐏 قربانی گوسفند اول ماه و پیروزی جبهه مقاومت و سلامتی مبلغان، راویان و زائران راهیان نور
🔻امام باقر ع می فرماید:
صدقه ۷۰ بلا از بلاهای دنیا را به همراه مرگ بد را از انسان دفع می کند و صدقه دهنده هر گز با مرگ بد نمی میرد علاوه بر اجر اخروی که برای او ذخیره می شود .
الکافی ۴ ۶ باب أن الصدقة تدفع البلاء
🔻🔺باتوجه به تقارن آغاز ماه شعبان و آغاز عملیات راهیان نور ۱۴۰۳ و اعزام راویان روحانی به کاروان های راهیان نور جهت مشارکت در ذبح قربانی به نیت سلامتی امام زمان، رهبر معظم انقلاب، مبلغان، راویان، خادمین و زائران راهیان نور و پیروزی جبهه مقاومت و توزیع گوشت گرم بین محرومین خرمشهر از طریق شماره کارت ذیل اقدام نمایید.
6104337748062674جهت کپی شماره کارت، شماره را لمس کنید به نام مؤسسه روایت سیره شهدا ┅══❉💠❉══┅ #راهیان_نور #موسسه_روایت_سیره_شهدا #صدقه 🕊 موسسه_روایت_سیره_شهدا 🆔 @revayatesirehshohada_ir ┄┅═══✼🍃🌺🍃✼═══┅┄
.
✿.。.:* ⭐️::. طلائیه .::.⭐️*.:。.✿
🌎 جغرافیای منطقه #طلائیه
📌 طلائیه از توابع بخش هویزه و دهستان بنی صالح است و درمنتهی الیه جنوب غربی دشت آزادگان واقع شده است.
📌 از جنوب و غرب به کشور عراق و از شرق به کوشک و از شمال به سه راهی فتح و چهارراه برزگر محدود میشود. در غرب طلائیه، هورالهویزه و سه طرف آن بیابانی خشک است.
📌 مرز ایران در محدوده طلائیه به صورت یک زاویه قائمه است که به آن «دال طلائیه» گفته میشود. 📌طلائیه شبهای زمستانی سرد و روزهای تابستانی بسیار گرمی دارد و در اواسط فصل گرما، حرارت دراین منطقه گاهی از پنجاه درجه سانتیگراد میگذرد.
📌 زمین طلائیه هموار و سطح آن پوشیده از خاک و رسوب نمک است. در زمان بارندگی و با طغیان آب هور بخشهای زیادی از طلائیه هم به زیرآب میرود و همین امر باعث باتلاقی شدن منطقه درماههای خاصی از سال میشود.
📌پاسگاه طلائیه قدیم و جدید درست کنار مرز
و پس از مناطق ترازی و کوشک در نزدیکی جزایر مجنون واقع شده و در واقع مرز بین خشکی و هور در این منطقه محسوب میشود.
🕊محتوای روایتگری راویان🕊
@revayatgare_shohada
═══✼🍃🌷🍃✼═══
.
.
✿.。.:* ⭐️::. طلائیه .::.⭐️*.:。.✿
⚔️ عملیات های واقع در #طلائیه (خیبر / بدر)
با آغاز رسمی جنگ، این منطقه یکی از محورهای اصلی هجوم به خوزستان بود و در همان روزهای اول
جنگ توسط لشکر 5 مکانیزه عراق سقوط کردو تا عملیات «الی بیت المقدس» این منطقه در اشغال کامل عراق بود.
در مرحله دوم عملیات «الی بیت المقدس» که دشمن از جنوب «کرخه نور» به سوی مرز عقب نشینی کرد،
مواضع خود را در مجاورت طلائیه مستحکم نمود.
♦️ ♦️ این منطقه یکی از محورهای مهم عملیاتهای «خیبر» و «بدر» و کلید حفظ «جزایر مجنون» در طول جنگ بود. ♦️♦️
📕منبع: کتاب اطلس جغرافیای حماسی
🕊محتوای روایتگری راویان🕊
@revayatgare_shohada
═══✼🍃🌷🍃✼═══
.
خیبر ....jpg
635.5K
.
✿.。.:* ⭐️::. طلائیه .::.⭐️*.:。.✿
نقشه عملیـات خیبر ..........1️⃣
🕊محتوای روایتگری راویان🕊
@revayatgare_shohada
═══✼🍃🌷🍃✼═══
.
خیبر ..jpg
327.6K
.
✿.。.:* ⭐️::. طلائیه .::.⭐️*.:。.✿
نقشه عملیـات خیبر ..........2️⃣
🕊محتوای روایتگری راویان🕊
@revayatgare_shohada
═══✼🍃🌷🍃✼═══
.
image_2025-02-04_10-42-58.png
757.7K
.
✿.。.:* ⭐️::. طلائیه .::.⭐️*.:。.✿
نقشه عملیـات خیبر ..........3️⃣
🕊محتوای روایتگری راویان🕊
@revayatgare_shohada
═══✼🍃🌷🍃✼═══
.
.
✿.。.:* ⭐️::. طلائیه .::.⭐️*.:。.✿
شـرح عملیـات خیبر ..........1️⃣
یک روز پیش از اجرای عملیات، نیروها وارد هور شده و تا حد ممکن در داخل آبراهها پیشروی کردند و سرانجام در ساعت 21:30 سوم اسفند 1362 عملیات خیبر با رمز "یا رسولالله(ص) " آغاز شد.
در مرحله اول عملیات در منطقه قرارگاه نجف، قرارگاههای نصر و حدید موفق شدند در محور العزیر و القرنه هدفهای خود را تصرف کنند. در جزایر، وضعیت عملیات مطابق برنامه پیش نمیرفت. عدم پاکسازی جزایر مانع از آن شد که در شب اول عملیات الحاق انجام شود و به همین دلیل، قرارگاه فتح که میبایست پس از پاکسازی جزیره، به آن محور ملحق میشد، با مشکل مواجه گردید و با وجود شکستن خط و رسیدن به نزدیکی محل الحاق، مجبور به توقف شد و سرانجام، به دلیل حضور پر شمار قوای دشمن در محور طلائیه و مقاومت آنها، به رغم اجرای چند حمله برای الحاق یگانها در دو محور طلائیه و جزیره، این مهم میسّر نشد. ارتش عراق پس از کشف اهداف عملیات و محورهای اصلی تک، تلاش اصلی خود را ابتدا روی پاکسازی حوالی جاده بصره ـ العماره و سپس روی طلائیه متمرکز کرد.
تمرکز آتش دشمن در طلائیه، که زمینی بسیار محدود را شامل میشد، فوقالعاده بود. چنانکه شهید حجتالاسلام میثمی که در آنجا حاضر بود، میگفت:
«هرکس در طلائیه ایستاد اگر در کربلا هم بود، میایستاد.»
ضرورت مقاومت در طلائیه به دلیل اهمیت این محور برای کل عملیات بود، چرا که در صورت الحاق و پاکسازی، عقبه خشکی برای نیروهای خودی وصل میشد و عملیات در ابعاد جدیدی گسترش مییافت.
در محور زید، قرارگاه کربلا موفقیتی به دست نیاورد و صبح عملیات یگانهای عملکننده در خط قبل از عملیات مستقر شدند. این وضعیت مانع از آن شد که یگانهای قرارگاه نجف بتوانند در محورهای القرنه و العزیر باقی بمانند، زیرا امکان پشتیبانی آنها وجود نداشت و راه زمینی نیز همچنان مسدود بود.
از سوی دیگر، دشمن با حضور سریع در منطقه که با اعلام آمادهباش در مرکز استان عماره و انتقال یگانهایش همراه بود، با قوای زرهی و اجرای آتش، فشار زیادی بر این محور وارد میکرد؛ لذا، یگانهای قرارگاههای نصر و حدید به ناچار به جزیره شمالی برگشتند. از این پس، جزیره، محور کنش و واکنش دو طرف درگیر بود و اوضاع نامناسب و بسیار سخت شد و تمام دستاوردها در حال زوال بود، طوری که محسن رضایی فرمانده کل سپاه به یکی از روحانیان حاضر در قرارگاه گفت:
«در طول جنگ، ما این جور ذوب نشدیم.»
برای خارج شدن از این وضع نگران کننده، سپاه تصمیم گرفت بار دیگر تمام توان خود را برای باز کردن محور طلائیه به کار گیرد. از سوی دیگر، اوضاع نابسامان جبهه موجب تزلزل عمومی نیروها شده بود و حفظ جزایر نیز در هالهای از ابهام و تردید قرار داشت.
در پنجمین روز عملیات (1362/12/8)، پس از آنکه اخبار اوضاع جبهه به تهران گزارش شد، آقای هاشمی رفسنجانی، فرمانده جنگ، به منطقه آمد و به سرعت خود را به سنگر فرماندهی سپاه رساند. وی به برادر محسن رضایی گفت:
« اعلام کردیم که هر کس (هر یگان) هر چه در چنته دارد بیاورد میدان.»
برادر رضایی نیز پاسخ داد:
«ما هم گفتهایم که افراد تا حد فرمانده لشکر باید بجنگند. حتی اگر سازمان رزم سپاه مختل شود.»
پس از نشست فرماندهان عملیات با آقای هاشمی، برای خارج شدن از بنبست، حمله مجدد از محور طلائیه تشخیص داده شد تا شاید با باز شدن راه زمینی، گره عملیات گشوده شود. در 10 اسفند 1362 حمله مورد نظر آغاز شد. اما مشکل عبور از زمینهای آب گرفته مانع بزرگی بود.
با وجود تلاش فراوان یگانهای سپاه، به دلیل مقاومت نیروهای عراقی و آتش بسیار شدید آنها، بازهم حمله نیروهای خودی در محور طلائیه ناکام ماند. نیروهای دشمن که در آغاز حمله مجبور شدند برخی مواضع خود را ترک کنند و عقب بروند، با فرا رسیدن روز، پاتکهای پیاپی خود را آغاز کردند و سرانجام، مانع پیشروی لشکر14 امام حسین(ع) و لشکر27 حضرت رسول(ص) شدند. در جریان حملات دشمن، برادر حسین خرازی فرمانده لشکر14 امام حسین(ع) به شدت مجروح و دست راستش قطع شد و او را از میدان خارج کردند.
با توقف پیشروی در محور طلائیه، وضعیت جدیدی پدید آمد. ارتش عراق پس از آنکه توانست رزمندگان اسلام را از محورهای العزیر، القرنه و طلائیه وادار به عقبنشینی کند، بیرون راندن نیروهای مستقر در جزایر را نیز محتمل میدانست، به ویژه آنکه از لحاظ عقبه، آتش، دفاع ضد هوایی، زرهی و ضد زره و دهها عامل دیگر، بر نیروهای خودی برتری داشت.
🌐 منبع: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
https://B2n.ir/s41580
🕊محتوای روایتگری راویان🕊
@revayatgare_shohada
═══✼🍃🌷🍃✼═══
.
.
✿.。.:* ⭐️::. طلائیه .::.⭐️*.:。.✿
شـرح عملیـات خیبر ..........2️⃣
پس از توقف درگیری در محور طلائیه تا شروع حمله به جزایر، حدود پنج روز جبههها حالت عادی داشت و دشمن تلاش خاصی از خود نشان نداد. در بعدازظهر 14 اسفند 1362، مسئولان بیت امام به قرارگاه اطلاع دادند که فرمانده سپاه به تهران باز گردد. همچنین گفته شد:
«امام فرمودهاند: جزایر حتماً باید نگه داشته شوند، هر طور که شده.»
این فرمان، تحولی اساسی در سرنوشت عملیات ایجاد کرد و سپاه این بار هر آنچه را که در اختیار داشت، از فرماندهان تا باقیمانده سازمان یگانها را وارد صحنه کرد. از لحاظ روحیه و استقامت نیز توان سپاه دو چندان شد و همه، حفظ هدفی را که امام تعیین کرده بود، به بهای خون و جان خود در دستور کار قرار دادند. فرمانده سپاه در این باره گفت:
«از جزیره بیرون نمیرویم حتی اگر سازمان سپاه از بین برود.»
برادر شمخانی، قائممقام فرمانده کل سپاه نیز به فرماندهان لشکرهای27 حضرت رسول(ص) و 31 عاشورا گفت:
«بروید جزایر را حفظ کنید، این دستور امام است و من خودم میآیم آرپیجی میزنم. به هر حال احتمال پاتک به جزایر زیاد است.»
علاوه بر این، برادران محمد باقری، غلامعلی رشید و حسن دانایی به جزیره رفتند، مرخصی بسیجیها لغو شد و به طور کلی، تمام فرماندهان سپاه به جز آقای محسن رضایی و در برخی مواقع آقای شمخانی، به داخل جزیره رفتند تا با همفکری یکدیگر راههای حفظ جزایر را مشخص کنند.
مطابق پیشبینی امام و فرماندهان، پس از چند روز، در 16 اسفند 1362، عراق با اجرای آتش سنگین، بمباران وسیع هوایی و استفاده از هلیکوپتر، تانک و نیروهای پیاده، پاتک سنگینی را به جزایر مجنون آغاز کرد. حمله عراق در آن روز بدون نتیجه پایان یافت. اما دشمن در صبح روز 17 اسفند 1362 حمله دیگری را آغاز کرد. این حمله دشمن با استفاده از تجهیزات و تسلیحات بیشتر و شدیدتر و وسیعتر بود. در مقابل، وضع جبهه خودی بسیار حاد و مهمترین مسئله، کمبود نیرو و مهمات بود. در حالی که به مهمات نیاز بسیاری بود، در این روز، دفتر امام به طور مستمر در تماس با قرارگاه، تحولات جنگ را پیگیری میکرد.
روز 18 اسفند 1362، عراق حمله شدیدتری را آغاز کرد و سپاه و بسیج با همه وجود، پایداری و استقامت کرده و مانع از پیشروی دشمن شدند. وضعیت بسیار سخت و امکانات بسیار محدود بود. در این موقعیت دشمن از سلاحهای شیمیایی نیز استفاده کرد.
در این حال، آقای انصاری از بیت امام در تماس با قرارگاه وضعیت را جویا شد. حجتالاسلام محلاتی(شهید)، نماینده امام در سپاه به وی گفت:
«به امام بگویید، شب جمعه است، دعا بفرمایند.»
از آغاز روز 19 اسفند 1362، ارتش عراق باز هم حملات خود را از سر گرفت. اما این بار هم رزمندگان اسلام با گوشت و پوست و خون خود، قوای ارتش بعثی را متوقف کردند. شهادت فرماندهانی چون «حاج ابراهیم همت»، «مرتضی یاغچیان»، «حمید باکری|» و «اکبر زجاجی»، بهایی بود که برای حفظ جزایر پرداخته شد. *در این سه روز، اوج حماسه و استقامت و شهادتطلبی سپاهیان و بسیجیان به نمایش گذاشته شد. جزیره سمبل پایداری و استقامت شده بود.
به هر حال، حمله 72 ساعته ارتش عراق ناکام ماند. دشمن که در مقابل خود مقاومتی دور از تصور و پیشبینی را مشاهده میکرد، به مرور با تحمل تلفات و ضایعات فراوان، دریافت که ادامه تک غیر از به مسلخ بردن نیروها، نتیجهای دیگر ندارد. لذا از پس گرفتن جزایر مجنون منصرف شد و شروع به تحکیم مواضع کرد.
در عملیات خیبر، ارتش عراق برای اولین بار در سطحی گسترده به «بمباران شیمیایی» اقدام کرد. این بمباران بیشتر به دلیل هراس دشمن از استقرار و تثبیت نیروهای خودی در منطقه عملیاتی صورت گرفت. رژیم عراق پس از ناامیدی از باز پسگیری جزایر شمالی و جنوبی مجنون، بمباران شیمیایی این منطقه را تشدید کرد.
🌐 منبع: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
https://B2n.ir/s41580
🕊محتوای روایتگری راویان🕊
@revayatgare_shohada
═══✼🍃🌷🍃✼═══
.
.
✿.。.:* ⭐️::. طلائیه .::.⭐️*.:。.✿
♦️♦️ عملیاتهای فریب قبل و همزمان با عملیـات خیبر
ده روز پیش از عملیات خیبر و نیز همزمان با آن، سه عملیات فریب در جبهههای شمالی و میانی اجرا شد.
مهمترین هدف مشترک آنها، انحراف ذهن دشمن از منطقه هورالهویزه بود.
این عملیاتها عبارت بودند از:
1️⃣ عملیات تحریرالقدس (21 بهمن 1362) در منطقه سد دربندیخان در شمال عراق،
2️⃣ عملیات والفجر5 (26 بهمن 1362) در منطقه چنگوله در جنوب مهران
3️⃣ عملیات والفجر6 (3 اسفند 1362) در منطقه چیلات واقع در نزدیکی دهلران.
🌐 منبع: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
https://B2n.ir/s41580
🕊محتوای روایتگری راویان🕊
@revayatgare_shohada
═══✼🍃🌷🍃✼═══
.
.
✿.。.:* ⭐️::. طلائیه .::.⭐️*.:。.✿
ابتکار عمل جایگزین منابع نظامی در عملیات خیبر
ضرورت تغییر در شیوة نبرد، مهمترین نتیجهگیری فرماندهان نظامی پس از عملیات والفجر مقدماتی بود. در این استراتژی، ابتکار عمل جایگزین منابع نظامی شد تا بنبست جنگ شکسته شود. مزید بر این، در صحنه تصمیمگیری عملیاتی، ارتش و سپاه تا حدود زیادی با استقلال عمل، به برنامهریزی پرداختند. واگرایی در روابط ارتش و سپاه که از عملیات رمضان به شکل کم رنگی آغاز شده بود، در عملیات والفجر مقدماتی تقویت شد. اجرای عملیات به سبک گذشته، در این مرحله کارساز به نظر نمیرسید. سپاه خواستار آن بود که به طور جداگانه و مستقل و در مناطق مشخص، عمل کند، برای همین، در عملیات خیبر شکل جدیدی از سازمان رزم و هماهنگی بر مبنای هدف اصلی عملیات، به وجود آمد.
🌐 منبع: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
https://B2n.ir/s41580
🕊محتوای روایتگری راویان🕊
@revayatgare_shohada
═══✼🍃🌷🍃✼═══
.