#زندگی_نامه :
شهید حسن يزداني سال1348، در شهر كرمان ديده به جهان گشود. در سال 1359 همراه خانواده خود به شهر قم هجرت كرد . بعد از پايان سال1360،به اتفاق خانواده به كرمان برگشت و براي تحصيل علوم ديني به حوزه علميه كاشان رفت.
در تابستان سال همان سال به كرمان آمد وخواست به جبهه برود اما با مخالفت پدر روبه رو شد امابا اصرار زياد رضايت آنهارا جلب كرد. او به خاطر درايت زياد خود نظر فرماندهان را جلب كرد وبه واحد اطلاعات عمليات رفت وبه عنوان مسئول محور اطلاعات شناسايي شروع به كار كرد در واحد اطلاعات برادراني چون حسين يوسف الهي، ابراهيم هندوزاده،مهرداد خواجويي ، كياني و... آشنا شد.
در عمليات والفجر 8 شايسته كي خود را نشان داد وحماسه ي 30بار عبور از اروند را با تمام مشكلاتي چون سرعت آب، سردي هوا در زمستان، جزرومد آب اروند، ومشكلات ديگر را به جان خريد.
حاج قاسم سليماني شهيد يزداني را #فاتح_اروند و عمليات والفجر 8 مي داند.
در بيست و چهارم بهمن ماه سال شصت وچهار سنگر اطلاعات مورد حمله بمب شيميايی دشمن قرار گرفت و به شدت شيمياي شد و بعد از 11 روز در بيمارستان امام رضا (ع)مشهد به فيض شهادت نائل گرديد .
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#فاتح_اروند لقبی بود که شهید حاج قاسم سلیمانی به #شهید_حسن_یزدانی نوجوان و طلبه بسیجی بخاطر 30 بار عبور از اروند در عملیات والفجر ۸ به او دادند .
ایشان در مورد شهید یزدانی فرمودند:
اعمال و رفتار او بسیار بزرگتر از سنش نشان میداد، بطوری که بعد از شهادتش من فکر میکردم که آیا آن سالهایی که ما پشت سر حسن، نماز جماعت میخواندیم، او اصلا به سن تکلیف رسیده بود یا نه؟
#شهید_حسن_یزدانی🌷
#سالروز_شهادت
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#خاطره
وقتی وارد سنگر دیدبانی شدم، او را دیدم داشت با دوربین منطقه را نگاه می کرد.
سلام کردم، جوابم را داد، بدون این که به من نگاه کند. با خنده گفتم:
«منم ،محمد مهدی، تحویل بگیر.»
بدون اینکه نگاهش را برگرداند، گفت :
«مهدی جان ناراحت نشو، نمی توانم چشم از منطقه و دشمن بردارم.»
تازه فهمیدم که چرا گزارش های دیده بانی او این قدر مورد توجه فرماندهان قرار می گرفت، ساعتها بدون حرکت، در سنگر می نشست و تحرکات دشمن را زیر نظر می گرفت.
حتی برای اینکه مواضع دشمن را بهتر شناسایی کند، بیش از سی مرتبه عرض اروند را شنا کرده بود، تا به خط عراقی ها برسد، منطقه را شناسایی کند و برگردد.
راوی: همرزم شهید حسن یزدانی
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#معرفی_عملیات #والفجر9 :
طرح عملیات:
از آنجایی که منطقه عملیاتی به سه منطقه مجزا قابل تقسیم بود، سه محور برای انجام عملیات در نظر گرفته شد. پیشروی در محور اول (جناح راست) نهایتاً به ارتفاعات کوخ نمنم و در محور دوم (جناح چپ) نیز به قله ناصر و یالهای شاخ کوهان منظور شده بود.
همچنین، در محور سوم (جناح میانی) که محور اصلی عملیات بود، میبایست ارتفاعات موبرا، مامخلان و پلنگه سور تصرف میشد.
برهمین اساس، تیپ 105 مأموریت تصرف کوخ نمنم را بر عهده داشت. تیپ 155 با تحت امر گرفتن تیپ 110 میبایست ابتدا «مویرا» و «ماخلان» و سپس «پلنگه سور» را تصرف کند.
تیپ 57 نیز با تحت امر گرفتن یک گردان از تیپ 29 تصرف ارتفاعات ناصر کوچک و پوزه ناصر - که به عنوان عامل تأمین سمت چپ مامخلان محسوب میشد - با بر عهده داشت. سپس، قله ناصر را تصرف کند و در صورت امکان روی آن مستقر شود.
تیپ 29 هم میبایست یالهای شاخ کوهان - که به عنوان عامل تأمین ارتفاع ناصر محسوب میشد - را تصرف نماید.
در این میان، قرارگاه رمضان مأموریت داشت ضمن انجام شناسایی، کار انتقال نیروها به منظور انجام دیدهبانی روی عقبههای دشمن و انجام عملیات انهدامی روی پلهای ارتباطی، قرارگاههای فرماندهی و توپخانههای دشمن را به عهده گیرد و نیز جادهها را ناامن سازد.
شرح عملیات:
در تاریخ 5/12/1364، در حالی که تمامی نیروها به نقطه شروع درگیری رسیده بودند، رمز عملیات (یاالله) حدود ساعت 24 اعلام گردید.
در جناح راست، پیشروی از محور هزارقله انجام پذیرفت و رزمندگان ضمن تصرف ارتفاعات «کوخ نمنم»، مأموریت ایذایی خود را در شمال «موبرا» به انجام رسانید و سپس در خط پدافندی جدید استقرار یافتند. در جناح چپ و در محور ارتفاع «ناصر»، نیروهای عمل کننده در حالی که مسافتی دشوار و طولانی را طی کرده بودند، خیلی سریع به هدف رسیده و ضمن درگیری با نیروهای عراقی توانستند 00:40 بامداد پایگاه آنها در این محور را ساقط کنند. همچنین، در محور «کوهان» به دلیل وسعت کم منطقه و حضور ضعیف دشمن، اهداف موردنظر تا ساعت 04:30 تأمین گردید.
در جناح میانی نیز که میبایست در مرحله اول عملیات، دو ارتفاع مهم «موبرا» و «مامخلان» تصرف شود، نیروهای خودی توانستند پس از ساعتها درگیری، مامخلان را در ساعت 09:30 و موبرا را در ساعت 16:30 (روز اول) به تصرف خود درآوردند. در ادامه عملیات نیز ارتفاع «پلنگه سور» در آخرین ساعات روز دوم (7/12/1364) تحت اختیار قوای خودی قرار گرفت.
با توجه به موفقیت مرحله اول عملیات، مقرر شد در مرحله دوم روی ارتفاع «کاتو» عمل شود. با شروع عملیات، ارتفاع مذکور - که تقریباً خالی از نیروی دشمن بود - در اولین ساعات بامداد روز سوم تسخیر شد؛ لیکن دشمن با تقویت سریع محور عملیاتی و اجرای تک توانست نیروهای خودی را از ارتفاع مزبور عقب براند. رزمندگان خودی نیز با تلاش بسیار، سمت چپ قله را رها نکردند و با در دست داشتن آن، وضعیت خویش را تثبیت کردند و به این ترتیب درگیری در «کاتو» پس از سه شبانهروز در تاریخ 10/12/1364 پایان یافت.
همزمان با درگیری روی کاتو، تعدادی از نیروهای خودی در روز چهارم عملیات (9/12/1364) روی قله کچل، که از بلندترین قلل منطقه است و بر شهر سلیمانیه نیز اشراف دارد، مستقر شدند. در این حال، اگر چه این ارتفاع بسیار مهم تسخیر شده بود، لیکن بروز مشکلات ناشی از وجود حدود یک متر برف، فقدان عقبه و پشتیبانی بسیار ضعیف، ادامه حضور روی آن را بسیار سخت کرده بود.
دشمن نیز پس از 8 روز توقف و یقین از ضعف توان خودی، حملات خود را مجدداً (در تاریخ 23/12/1364) آغاز کرد و در حالی که علاوه بر مشکلات نارساییهای زیاد در جبهه خودی، مناطق متصرفه نیز هنوز به طور کامل تثبیت نشده بودند، توانست کلیه نقاط از دست داده را بازپس گیرد.
منطقه عملیاتی:
منطقه عملیاتی والفجر 9 با دو جاده از دهانه شیلر و منطقه چومان به شهرهای مریوان و بانه متصل میشود. منطقه مزبور کوهستانی، صعبالعبور و دارای زمستان سختی است وتوسط دو رودخانه «زاب صغیر» و «گوگه سور» به سه قسمت شمالی، میانی و جنوبی تقسیم شده است.
مهمترین شاخص این منطقه، شهر چوارتا است که تا سلیمانیه کمتر از 15 کیلومتر فاصله دارد. این شهر به همراه ارتفاع «سارسیر» از موقعیتی کلیدی برخوردار است؛ به طوری که از این نقطه میتوان به سمت سلیمانیه، سید دکان، مائوت و ... مانور کرد.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
اهداف عملیات:
این عملیات دارای سه هدف کلی بود:
انجام یک مرحله عملیات از مراحل پیشبینی شده برای تصرف سلیمانیهآمادهسازی منطقه برای عملیات بعدی، به جلو کشاندن عقبهها و کاهش فاصله خودی با دشمنکاهش از فشار دشمن در جبهه فاو
سازمان رزم خودی:
قرارگاه نجف اشرف با تیپهای مستقل بنیاکرم، ابوالفضل، بروجردی، قدس و ویژه شهدا سپاه پاسداران هدایت عملیات را بر عهده داشت.
همچنین، 2 گردان توپخانه از سپاه و 2 گردان توپخانه از ارتش وظیفه پشتیبانی آتش را بر عهده داشتند. قرارگاه تاکتیکی رمضان نیز با مأموریت تعیین شده، تحت امر قرارگاه نجف بود.
استعداد دشمن:
لشکر 34 پیاده - تابع سپاه یکم - با تیپهای 105 و 504 پیاده مسؤولیت پدافند از منطقه را به عهده داشت. قرارگاه این لشکر در چوارتا بود و تیپ 105 در منطقه عمومی گامو و تیپ 504 در منطقه عمومی چوارتا مستقر بودند. با شروع عملیات والفجر 9، یگانهایی نیز وارد منطقه شدند.
اطلاعات عملیات والفجر ۹:
رمز عملیات : یاالله،یاالله،یاالله
منطقه عملیاتی: سلیمانیه عراق
تاریخ عــــملیات: 5/12/64
گردانهای عمل کننده: گردان کمیل، گردان میثم، گردان حمزه، گردان ادوات
نتایج عملیات: مناطق آزاد شده چند پاسگاه مرزی بخشی از ارتفاعات کانا، شله کوران، تنگه سور، موبرا، ماخلان، کانی ماران، سرو ارتفاعات 1470 و 1489
تجهیزات منهدم شده دشمن: یک فروند هواپیما، یک فروند هلی کوپتر، 20دستگاه تانک، 90دستگاه خودرو، 10 قبضه ضد هوایی، مقدار زیادی سلاح سبک و نیمه سنگین
یگانهای منهدم شده دشمن: 3 گردان از تیپ 504، یک تیپ، یک گردان کماندویی گردان 94 توپخانه، گردان 4 تانک تیپ 703
تعداد کشته و زخمی: بیش از 2500 نفر
تعداد اسراء: 250 نفر
غنایم: مقدار زیادی سلاح سبک و نیمهسنگین و انواع مهمات.
این عملیات نشان داد که در صورت گشودن جبهه همزمان علیه ارتش عراق، توان دشمن تجزیه میشود و قادر نخواهد بود در دو جبهه مجزا و به طور هم زمان به مقابله برخیزد.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#سالروز_شهادت
#شهید_حسن_ولی_پور
▫️نام: حسن
▫️نام خانوادگی: ولی پور
▫️نام پدر: حسین علی
تاریخ تولد: 1339-10-13
▫️محل تولد: بابلسر
▫️تاریخ شهادت: 1362-12-05
▫️محل شهادت: دهلران
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#فرازهایی_از_وصیتنامه:
#شهید_حسن_ولی_پور
پدر و مادرم! مسلماً و به طور حتم در طول زندگی تخلفات و بی ادبی ها و ناراحتی ها و ... از ما سر زده است و اعتراف می کنم که این رفتارهای نا به جا از کم تجربگی ما بوده است.
ولی خدا می داند از ته قلب حاضر به ناراحت کردن شما نبوده ام.
وقتی سر نماز شما را دعا می کردم و از خدا برای شما آمرزش می طلبیدم (در هنگام قنوت). ولی چه کنم که انسان جایزالخطا و ضعیف النفس می باشد،
بالاخره از شما درخواست عفو و بخشش می نمایم.
وصی باید در حفظ و حراست از اموال میت چنان دقیق و کنجکاو باشد تا مدیون او نگردد
#سالروز_شهادت
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
۵ اسفندماه #سالروزعملیات #ظفر_6 در منطقه #کرکوک ، گرامی باد .
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani