فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥این کلیپ تقدیم به خانوادهای شهیدان
🌹شهید جاویدالااثر مدافع حرم سردارشهیدحاج داریوش درستی(ابوحامد)
🌹شهید مدافع حرم سردارشهیدمهدی نعمائی(حاج مسلم) صدای این دوشهید عزیز رو می شنویدکه در حین درگیری با گروه مسلحین جیش العزه در اطراف استان حماه سوریه باهم صحبت میکردند .
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
۹ شهریور سالروز ناپدید شدن #امام_موسی_صدر
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#آیت_اللهی_در_کاباره❗️
🍃لبنان به عروس خاورمیانه معروفه ، انواع و اقسام فساد هم توش هست ، #امام_موسی_صدر رهبر شیعیان لبنان که خیلی تو مردم محبوب بود یه روز کاملا ناگهانی وارد یک کاباره شد ، همه مشغول میگساری بودند ، یدفه همه تا او را دیدند دست و پای خودشون و گم کردند اما در میان تعجب همه سید هم پشت میز میکده نشست و به خدمتکار گفت برای من هم مشروب خوب بیاورید ، سکوتی به آنجا حاکم شد اما او شوخی نمی کرد و جدی گفت پس چرا وایسادی ؟ خدمتکار رفت با حالت شرمندگی یه پیاله مشروب آورد گذاشت جلوی سید ، همه با تعجب بهش نگاه می کردن که چی میشه که ناگهان سید یه تیکه جگر از گوشه عبایش دراورد و انداخت تو لیوان مشروب ، و به صحبت با جوان ها ادامه داد ، بعد مدت خیلی کمی جگر بسیار کوچک شده بود و انگار تو مشروب حل شده بود ، ناگهان سید برنامه اصلیشو شروع کرد ، و گفت رفقا اسلام برا همین میگه مشروب نخورید ، ببینید این مشروب با این تیکه جگر چی کار کرد ، دقیقا همین ضرر رو به بدنتون میزنه ...
🍃او همیشه این مدلی #نهی_از_منکر می کرد ، البته این مدل #نهی_از_منکر خیلی هنر می خواست و هزینه داشت و ممکن بود مورد تهمت ها واقع بشی اما او می دونست تو جایی که سبک زندگی ها کاملا غربی شده باید یکمی با جوان ها همراه شد بعد حرف اصلیتو بزنی ، این جوری بود که همه بهش می گفتن مسیح لبنان و بزرگ و کوچیک مریدش بودن...
📚به نقل از حجت الاسلام زائری
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
4_5771704106087350510.pdf
245.2K
#پیشنهاد_دانلود
#چرا_میگوئیم_حسین_کشتی_نجات_و_چراغ_هدایت_است
به بیان #امام_موسی_صدر
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
۱۰ شهریور #سالروز_عملیات #کربلای_2 گرامی باد . ⚘
#شرح_عملیات :
مقدمه
تهدید کرکوک به عنوان سومین شهر بزرگ عراق - که میتوانست صادرات نفت این کشور را مختل کند - هدف فرماندهان نظامی ایران در جبهه شمال بود. در این حال، انجام هرگونه عملیاتی در این جبهه میتوانست نقش مهمی در موفقیت و تداوم همکاری اکراد معارض عراقی با جمهوری اسلامی - که از سال 1364 شکل عملی به خود گرفته بود - ایفا کند. در این صورت، علاوه بر تقویت روحیه معارضین و تأمین راههای تردد آنان به ایران، موقعیت قرارگاه رمضان نیز که مأموریت عملیات نامنظم در داخل عراق را بر عهده داشت، بهبود مییافت.
بر همین اساس و با توجه به این که پس از تهاجم مورخ 24 /2 /1365 دشمن به منطقه #حاج_عمران _ در چهارجوب استراتژی #دفاع_متحرک _ و تصرف ارتفاعات 2519 و 2435 و در نتیجه کسب تسلط و اشراف بر منطقه، نیروهای خودی به طور مستمر متحمل تلفات میشدند، بر این اساس به منظور مقابله با اقدام عراق، فرماندهان تصمیم گرفتند برای جلوگیری از رکود جبههها و انجام عملیات پیاپی و موفق در سرتاسر جبهههای نبرد، تا آماده شدن عملیات بزرگ در زمستان سال 1365، چند عملیات را در دستور کار قرار داد و در نهایت انجام عملیات کربلای 2 نیز در نیمه نخست سال 1365 در دستور کار سپاه پاسداران قرار گرفت.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
اهداف عملیات کربلای ۲
هدف اصلی این عملیات، تصرف ارتفاعات 2519 و شهید صدر بود، تا علاوه بر ایجاد خط پدافندی مناسب، زمینه لازم برای عملیاتهای موثر و استراتژیک بعدی در عمق خاک عراق فراهم میشود. همچنین، همزمانی این عملیات با عملیات کربلای 3 در آبهای خلیج فارس، میتوانست به افزایش ضربات وارده بر قوای دشمن و نیز تجزیه و تحلیل قوای نظامی او بینجامد.
موقعیت منطقه
منطقه عملیاتی از شمال به ارتفاعات چنارستان و کلاشین؛ از جنوب به ارتفاعات بسیار مرتفع سکران و کدو؛ و از شرق به ارتفاعات تمرچین و شهر مرزی پیرانشهر؛ و از غرب به تنگه دربند و شهر چومان مصطفی عراق محدود میشد.
ارتفاعات مهم این منطقه عبارتند از: 2519 (گردهمند)، 2999 (کدو)، 2500، 2506 (دربند)، 3000 (برزین) و 2435 (گرده کوه، معروف به شهید صدر). این ارتفاعات بر ارتفاعات پیرانشهر و جاده پیرانشهر - نقده، پادگان پیرانشهر جاده پیرانشهر - سردشت؛ و همچنین، بر شهرهای چومان مصطفی، دیانا و رواندوز عراق مشرف هستند.
استعداد دشمن
مسئولیت پدافند از منطقه حاج عمران، بر عهده لشکر 23 پیاده از سپاه پنجم عراق بود و یگانهای تحت امر این لشکر عبارت بودند از:
- تیپهای 98، 807، 604، 438، 91 و 806 پیاده؛
- تیپ 102 پلیس؛
- گردان کماندویی الکفاح؛
- گردان 77 دفاع الوطنی؛
- گردان 42 تانک از تیپ 80 زرهی؛
- حدود پنج گردان توپخانه.
سازمان رزم خودی
فرماندهی عملیات برعهده قرارگاه حمزه سیدالشهدا(ع) بود که یگانهای زیر را تحت امر داشت:
- لشکر 10 سیدالشهدا(ع) با سه گردان؛
- تیپ 155 ویژه شهدا با شش گردان؛
- تیپ 105 ویژه قدس با چهار گردان؛
- تیپ 21 امام رضا(ع) با سه گردان؛
- تیپ 12 قائم با شش گردان؛
- تیپ 9 بدر با چهار گردان؛
- چهار گردان توپخانه.
طرح عملیات
دو محور برای عملیات در نظر گرفته شد که محور راست شامل ارتفاعات گرده کوه (شهید صدر)، تخته سنگی، تپه شهدا و تپه سرخ بود. در محور چپ نیز ارتفاعات گردهمند و واراس و یالهای آنها، تپه تخم مرغی، شیار اینه و دو یال ارتفاعات سکران قرار داشتند.
شرح عملیات
در ساعت 00:47 بامداد 10 /6 /1365، دشمن با مشاهده یکی از گردانهای خودی - که در محور چپ و در شکاف میان ارتفاعات واراس و 2519 در حرکت بود - واکنش نشان داد و به این ترتیب، درگیری قبل از ساعت مقرر آغاز شد. دیگر یگانها نیز اندکی بعد (ساعت 1 بامداد) و همزمان با اعلام رمز عملیات (یا ابا عبدالله الحسین، ادرکنی) به دشمن حملهور شدند.
در حالی که هوشیاری دشمن، موفقیت محور چپ را غیرممکن کرده بود، نیروهای عمل کننده در محور راست پس از درگیری با دشمن موفق شدند در ساعت 01:58 ارتفاع شهید صدر را تصرف کرده، جهت پاکسازی به طرف تپه شهدا ادامه مسیر دهند. در ساعت 02:08 نیز علاوه بر تسخیر "تخته سنگی"، تعدادی از نیروهای دشمن اسیر شدند و یک مقر فرماندهی تیپ و چند مقر فرماندهی گردان به تصرف درآمد.
در ادامه، دشمن با اجرای آتش سنگین در دو نوبت پاتک کرد که با هوشیاری و مقاومت نیروهای خودی، هر دو پاتک خنثی شد. سپس، فعالیت شدید هوایی دشمن آغاز شد؛ به گونهای که تا ساعت روز اول، مواضع خودی طی حدود پنجاه مرحله بمباران شد. در این میان، یکی از هواپیماهای عراق بر اثر آتش پدافند هوایی سرنگون شد.
در شب دوم، عملیات در محور چپ تکرار شد و دو گردان نیرو به سمت اهداف خود حرکت کردند و در ساعت 00:52 بامداد با نیروهای دشمن درگیر و موفق شدند قسمتی از اهداف خود را تصرف کنند؛ لیکن هوشیاری و مقاومت دشمن موجب شد نیروها تا ساعت 4 به عقب بازگردند.
به این ترتیب، عملیات با موفقیت در محور راست و عدم موفقیت در محور چپ پایان یافت.
نتیجه
نتیجه این عملیات، آزادسازی ارتفاع گرده کوه (شهید صدر) بود.
فهرست منابع و مآخذ
1- مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ، "جنگ در سال 65"، هادی نخعی، تهران، 1366.
2-مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ، "از خرمشهر تا فاو"، محمد درودیان، چاپ هفتم 1381.
3- سند 015393 مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ، 9/6/1365.
4- سند 015364 مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ، 8/6/1365.
5- مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ، کارنامه نبردهای زمینی، محسن رشید و حسن دری، تهران، 1381.
6- مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، اطلس جنگ ایران و عراق ـ فشرده نبردهای زمینی، محسن رشید، چاپ دوم 1389.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
بعد از شکست عراق در عملیات والفجر8 (فاو)، ارتش این کشور راهبرد دفاع متحرک را در پیش گرفت و توانست طی چند عملیات برخی مناطق تحت تصرف یگان های سپاه و ارتش را باز پس گیری نماید. نیروهای عراقی در 24 اردیبهشت 1365 عملیاتی را در منطقه حاج عمران اجرا کردند و توانستند ارتفاعات 2435 و 2519 را تصرف کنند.
پس از این اقدام ارتش عراق، قرارگاه حمزه سیدالشهدا (ع) با به کار گیری یگان های تحت امر به همراه یگان های اعزامی سپاه از منطقه غرب و جنوب، عملیات کربلای2 را با هدف تصرف مجدد مناطق از دست رفته طرح ریزی و اجرا کرد که درطول آن رزمندگان سپاه اسلام موفق شدند ارتفاع 2435 را بار دیگر تصرف کنند. دراین عملیات 3000 نفر از نیروهای عراقی کشته یا زخمی شدند و277 نیز به اسارت در آورند.
منبع: اطلس راهنما 12- کتاب آذربایجان غربی در جنگ با ضد انقلاب و دفاع مقدس، صفحه 180
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
🌹 #شهید_محمود_کاوه
🔰 فرمانده لشڪر ویژه شهدا
🍃 تولد : ۱۳۴۰/۳/۱ - مشهد
🍂 شهادت : ۱۳۶۵/۶/۱۱
#عملیات_ڪربلای۲
🍃 آرامگاه : مشهد _ بهشت رضا علیه السلام
🌺 یڪی از بچه ها به شوخی پتویش را پرت ڪرد طرفم .
اسلحه از دوشم افتاد و خورد توی سر ڪاوه .
ڪم مونده بود سڪته ڪنم ؛
سر محمود شڪسته بود و داشت خون می اومد .
با خودم گفتم : الانه ڪه یڪ برخورد ناجوری با من بڪنه .
چون خودم را بی تقصیر می دانستم ، آماده شدم ڪه اگر حرفی ، چیزی گفت ، جوابش را بدم .
او یڪ دستمال از تو جیبش در آورد ، گذاشت رو زخم سرشو بعد از سالن رفت بیرون .
این برخورد از صد تا توگوشی برام سخت تر بود .
در حالی ڪه دلم می سوخت ، با ناراحتی گفتم : آخه یه حرفی بزن ،
همونطور ڪه می خندید گفت : مگه چی شده ؟
گفتم : من زدم سرت رو شڪستم ، تو حتی نگاه نڪردی ببینی ڪار ڪی بوده
همون طور ڪه خون ها را پاڪ می ڪرد گفت : این جا ڪردستانه ، از این خون ها باید ریخته بشه ، این ڪه چیزی نیست .
چنان مرا شیفته خودش ڪرد ڪه بعدها اگر می گفت : بمیر ، می مردم .
#سالروز_شهادت
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#دعوت_به_نماز
#نماز_شب_در_چاله
در یادداشت های شهید کاوه خواندم که گفته بود: دلم برای شهید قمی ، شهید بروجردی و بچه های دیگر تنگ شده است. بچه ها می دانستند که ایشان نماز شب می خواند. ساختمان ما کنار ساختمان فرماندهی بود. آن موقع خیلی پیگیر این مسئله بودیم که خوب کجا؟ مثلا چه جوری و چه موقع نماز شبش را می خواند. بالاخره یكی از بچه ها در یكی از چاله هایی که در اطراف همان پادگانی که در مهاباد بود. یک شمع نیمه سوزی پیدا کرده بود که درآن چاله با آن شمع نماز شب می خواند و گریه می کرد.
۵۷- شهید محمود کاوه
📚اطلاعات دریافتی از کنگره سرداران و ۲۳ هزار شهید استانهای خراسان
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#کربلای۳ ؛ عملیاتی #دریایی که منجر به فتح اسکلههای «البکر» و «الامیه» شد.
سپاه در اولین حضور دریایی خود توانست با انجام عملیات کربلای ۳، دو اسکله نفتی عراق را در #خلیج_فارس به نام های« الامیه» و «البکر» تصرف کند.
در ۱۱ شهریورماه ۱۳۶۵، نبردی دریایی بین ایران و عراق رخ داد که به عملیات کربلای۳ موسوم شد. با اجرای این عملیات محدود، سپاه پا به عرصه نبرد دریایی جنگ تحمیلی گذاشت. در ایام سالگرد اجرای این عملیات، با بهره گیری از آثار مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، مروری بر نخستین عملیات دریایی سپاه در خلیج فارس داریم.
مقدمه
ایده اجرای عملیات نظامی در دریا - پس از ناموفق بودن عملیات والفجر مقدماتی - با سفر دریایی فرماندهان یگانهای زمینی سپاه پاسداران و بررسی وضعیت تعرض به منافع عراق در شمال خلیج فارس مطرح شد. این امر موجب شد که فرماندهان لشکرها و تیپها، به آموزش یگانهای خود برای عملیات در آب بپردازند.
بر همین اساس، به موازات آمادهسازی یگانها برای عملیات در هور، اندیشه عملیات در دریا علیه منافع عراق بارور و در نتیجه، مأموریت تعرض به اسکلههای نفتی«الامیه» و «البکر» به نیروی دریایی سپاه پاسداران (قرارگاه نوح) واگذار شد.
به این ترتیب، با اجرایی عملیات کربلای۳ فصلی جدید در جنگ تحمیلی گشوده و عنصر تازهای (حضور عملیاتی سپاه در میدان دریایی جنگ تحمیلی) وارد معادله و موازنه موجود شد که بعدها در درگیریهای ایران و امریکا در خلیج فارس، اهمیت حیاتی خود را نشان داد.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianero
اهداف عملیات
انگیزه اصلی عملیات، تصرف و انهدام دو اسکله «الامیه» و «البکر» بود. در کنار هدف اصلی، اهداف دیگری نیز دنبال میشد که عبارت بودند از:
- تکمیل عملیات والفجر۸ با ساقط کردن مهمترین پایگاههای دریایی دشمن و کوتاه کردن دست عراق از شمال خلیج فارس؛
- ایجاد فضا و منطقه سالم دریایی برای کشتیرانی؛
- اجرای یک عملیات دریایی و نشان دادن حضور مقتدرانه نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس.
موقعیت منطقه
دو اسکله «الامیه» و «البکر» در شمال آبهای خلیج فارس و با فاصله ۱۱ کیلومتر از یکدیگر واقع شدهاند و محل تعبیه آنها نقطه تلاقی آبهای اروندرود و «خور عبدالله» با خلیج فارس است. عمق آب در اطراف این اسکلهها درحالت مد ۳۴ متر و درحالت جزر بین ۳۰ تا ۳۱ متر می باشد. فاصله این دو اسکله تا مواضع خودی در نهر «قاسمیه» به ترتیب ۲۵ و ۳۵ کیلومتر است.
استعداد دشمن
قوای دشمن روی هریک از سکوها، شامل یک گروهان تقویت شده از تیپ۴۴۰ دریایی بود. گردان چهار از سکوی «الامیه» و گردان یک از سکوی «البکر» حفاظت میکردند.
سازمان رزم خودی
هدایت و فرماندهی عملیات برعهده قرارگاه نوح(ع) بود که برای اجرای عملیات، یگانهای زیر را تحت امر داشت:
- لشکر۱۴ امام حسین(ع) با دو گردان عملیاتی و دو گردان احتیاط؛
- دو ناو تیپ۱۴ کوثر و ۱۳ امیرالمؤمنین(ع) به عنوان پشتیبان عملیات.
طرح عملیات
براساس طرح مانور عملیات، دو ناو تیپ کوثر و امیرالمؤمنین(ع) میبایست دهانه خور عبدالله را برای جلوگیری از پشتیبانی نیروهای دشمن مستقر روی اسکلهها مسدود میکردند. نیروهای غواص لشکر امام حسین(ع) نیز با قایق به نقطه رهایی انتقال مییافتند و سپس با تاریک شدن آسمان، از سه محور به سوی اسکله«الامیه» روانه شده، آن را تصرف میکردند. آن گاه نیروهای سوار شناور وارد عملیات شده، روی اسکله مستقر میشدند. در صورت امکان، اسکله «البکر» نیز مورد هجوم قرار میگرفت.
شرح عملیات
حدود ساعت ۲۱ مورخ ۱۰شهریور۱۳۶۵ نیروهای غواص به سمت هدف حرکت کردند؛ اما به دلیل وجود مشکلاتی همچون مغایرت جهت وزش باد با جهت حرکت غواصها، قطع تماس آنان با فرماندهی و نیروهای پشتیبان و…با تأخیر به هدف مورد نظر رسیدند.
حدود ساعت ۴ بامداد نیروهای غواص محور راست موفق شدند به سمت چپ اسکله «الامیه» رسیده، خود را به بالای «اسکله» و روی پد بالگرد برسانند. با محرزشدن درگیری روی اسکله، فرمانده قرارگاه رمز عملیات (حسبناالله و نعم الوکیل) را قرائت کرد و نیروها به سرعت عملیات پاکسازی پد و آماده کردن محل برای ورود دیگر نیروها را اجرا کردند.
در ساعت۵:۳۰ یکی از گروهانهای سوار شناور به اسکله رسید و متقابلاً دشمن نیز که سمت راست اسکله را در اختیار داشت، به سوی قایقهای این گروهان شلیک کرد و همین امر موجب شد فشار وارد بر غواصهای مستقر در اسکله کاهش یابد.
با روشن شدن آسمان، نیروهای غواص محورهای دیگر موقعیت خود را یافته، به طرف اسکله حرکت کردند. به این ترتیب، حدود ساعت ۸ صبح اسکله «الامیه» به طور کامل به تصرف درآمد و سپس اسکله «البکر» مطابق طرح به آتش کشیده شد.
نخستین فشار دشمن به «الامیه» در ساعت ۱۰ با پرتاب یک موشک آغاز شد و درپی آن نیروی هوایی عراق به بمباران منطقه پرداخت. پرتاب موشکهای دوربرد تا هنگام شب نیز ادامه یافت؛ به گونهای که تا صبح روز دوم عملیات، ۴ فروند دیگر به سوی اسکله شلیک شد. همچنین دشمن توانست حوالی نیمه شب ۸ فروند شناور خود را به طرف اسکلهها بفرستد.
با روشن شدن هوا در روز دوم عملیات، هواپیماهای دشمن در منطقه حضور یافتند و اسکله را بمباران کردند. سپس ناوچههای عراقی آرایش گرفته، با حمایت بالگردها به سمت اسکله پیشروی کردند. فشار بر نیروهای خودی هر لحظه بیشتر میشد و به دلیل نبود عملیات پشتیبانی و تکمیلی، عملیات درحد ایذایی پایان یافت و نیروها عقب نشستند و نزدیک ظهر اسکله «الامیه» در حالی که تأسیسات و تجهیزات آن کاملاً منهدم شده بود، دوباره به تصرف دشمن درآمد.
نتایج عملیات
- کشته شدن ۶۳ تن از نیروهای دشمن و به اسارت درآمدن بیش از ۱۰۰ تن دیگر؛
- سرنگون شدن دو فروند هواپیمای جنگنده عراقی، انهدام یک ناوچه و ۱۵ قبضه ضدهوایی و دو دستگاه رادار؛
- به غنیمت درآمدن ۴ دستگاه رادار.
فهرست منابع و مآخذ
۱. مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ، نبرد العمیه، محمد اسحاقی، هادی نخعی و مهدی خداوردیخان، چاپ دوم، ۱۳۷۹.
۲. مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ، جنگ در سال۶۵، هادی نخعی، تهران، ۱۳۶۶.
۳. مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ، کارنامه نبردهای زمینی، محسن رشید و حسن دری، تهران، ۱۳۸۱.
۴. مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، اطلس جنگ ایران و عراق؛ فشرده نبردهای زمینی، محسن رشید، چاپ دوم، ۱۳۸۹.
۵. مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ، گزارش اجمالی ۳۸ عملیات بزرگ، ابوالقاسم حبیبی، تهران، جزوه داخلی.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani
#عملیات_شهیدان_رجایی_و_باهنر
عملیات رجایی و باهنر در محور سر پل ذهاب - قراویز به صورت نیمه گسترده در تاریخ ۱۱/۶/۱۳۶۰ به فرماندهی مشترک انجام شد.
اين عمليات به منظور تكميل اهداف عمليات شهيد چمران و آزاد سازي كامل شمال كرخه كور به همت سپاه پاسداران، ارتش و گروه جنگهاي نامنظم آغاز شد.
پس از عملیات شهید چمران ، نیروهای خودی به منظور تثبیت موقعیت خود ، در پشت خاکریزی که از دشمن در شمال کرخه کور تصرف شده بود . ایجاد موضع نمودند. این خاکریز که به فاصله 3 کیلومتری از شمال کرخه کور احداث شده بود و به طول 5 کیلومتر و به موازات این رودخانه امتداد داشت. عامل تعیین کننده ای برای حفظ مواضع تصرف شده در عملیات شهید چمران محسوب می گردید. از سوی دیگر قوای دشمن که به طور پراکنده در شمال و جنوب کرخه کور مستقر بودند ، جهت حفظ و تحکیم مواضع خود در تاریخ 17/5/1360 خاکریزی در شمال این رودخانه به طول 1200 متر به فاصله حدود300 متری رودخانه احداث نمودند و با استقرار در پشت آن ، به تقویت استحکاما ت خود مشغول شدند.
🇮🇷 کانال ارائه محتوای روایتگری 👇
@ravianerohani