🗝✨ جوانی نزد شیخ حسنعلی نخودکی اصفهانی آمد و گفت ؛ سه قفل در زندگی ام وجود دارد و سه کلید از شما می خواهم.
- قفل اول اینست که دوست دارم یک ازدواج سالم داشته باشم.
- قفل دوم اینکه دوست دارم کارم برکت داشته باشد
- قفل سوم اینکه دوست دارم عاقبت بخیر شوم.
شیخ نخودکی فرمود برای قفل اول، نمازت را اول وقت بخوان.
برای قفل دوم نمازت را اول وقت بخوان.
و برای قفل سوم نمازت را اول وقت بخوان.
جوان عرض کرد: سه قفل با یک کلید؟؟!
🗝✨شیخ نخودکی فرمود نماز اول وقت ''شاه کلید'' است!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷 اگر مکر خدا مکر است خواهی دید ای شیطان!
یهودا میشود مصلوب و عیسی زنده میماند
فرو میپاشد آری هیبت پوشالی صهیون
کماکان غیرت طوفان الاقصی زنده میماند
شهادت را نمی فهمند کورند و نمی بینند
فلسطین دم به دم میمیرد اما زنده میماند
به قعر گور خواهد برد ابلیس آرزویش را
بر اوج قلهها «انا فتحنا» زنده میماند
📹 لحظاتی از شعرخوانی شاعران در دیدار امشب
شعرخوانی آقای علی سلیمیان
✏️ رهبر انقلاب: باید یک نهضتی برای ترجمه انجام بگیرد. اگر همین غزل در غزه ترجمه شود یک غوغایی بر پا خواهد کرد. این لحن و بیان و احساس منتقل شود. آن مردم و مبارزین به این طور قوت قلب دادنها احتیاج دارند.
💻 Farsi.Khamenei.ir
🔸نکاتی از جزء ۱۵🔸
۱-♦️تعبیر "عبد" در کریمه ۱ نشان می دهد که بالاترین مقام ها، مقام عبودیت و بندگی خالص است و بعلاوه نشان می دهد که هم جسم و هم روح پیامبر ص در معراج شرکت داشته، در بیداری بوده و در مدت یک شب صورت گرفته است. جبرئیل ایشان را از مسجدالحرام تا مسجد الاقصی پیش از نماز مغرب سیر داد. سپس از آنجا به آسمانها سیر کردند و در پایان همان شب به مسجدالحرام بازگشتند و نمازصبح را خوانده اند.(اسراء ۱)
۲-♦️وکیل گرفتنِ غیر خدا شرک است چون وکیل کسی است که به رفع نیازهای موکل خود اقدام و کارهای او را اصلاح کند، تنها کسی که این قدرت را دارد خداست(اسراء ۲).
۳-♦️همه انسانها از نسل حضرت نوح ع و همراهانشان در کشتی هستند(اسراء ۳).
۴-♦️"عذابِ الیم" تمام کیفرهای مادی و معنوی را در بر می گیرد(اسراء ۱۰).
۵-♦️ دلیل اینکه کریمه ۱۰ از میانِ تمام اوصاف کفار فقط روی انکار معاد دست می گذارد این است که تکذیب قیامت، بی اعتقادی به نبوت و دین را به همراه می آورد و ریشه تمام مفاسد است.
۶-♦️کریمه ۱۹ نمی فرماید به آنها بهشت می دهیم بلکه می گوید مورد تشکرِ قرار می گیرند که بسیار جامعتر و والاتر از بهشت است زیرا تشکر هر کس به اندازه سعه وجودی اوست و تشکر خدا متناسب با ذاتِ بی پایانِ اوست و انواع نعمتهای مادی و معنوی را در بر می گیرد.
۷-♦️نیکی به پدر و مادر را بی واسطه و به دست خود انجام دهیم. همانند پرنده ای که بال می گشاید، پدر و مادرت را در آغوش رحمت خود بگیرو در دعا ایشان را فراموش مکن. دعای فرزند در حق پدر و مادرش که از دنیا رفته اند مستجاب است.
۸-♦️اگرچه نیکی به پدر و مادر در همه زمانها واجب است، در سنین کهولت آنان لازم تر می شود. حتی جهاد با همه اهمیتش تا وجوب عینی پیدا نکند و داوطلب به قدر کافی باشد، بودن در خدمت پدر و مادر از آن مهم تر است و اگر رفتن به جهاد موجب ناراحتی آنها شود جایز نیست (اسراء۲۵-۲۳).
۹-♦️"اَوّاب" به کسی گفته می شود که هر لحظه خطایی از او صادر شد، فورا بسوی خدا بازگشت کرده و توبه نماید(اسراء ۲۵).
۱۰-♦️مظلوم، هر که باشد باید مورد حمایت قرار گیرد(اسراء ۳۳).
۱۱-♦️به چیزی که برایت یقین نشده معتقد نشو، چیزی را که به صحت آن علم نداری بازگو مکن، کاری را که به درست بودن آن مطمئن نیستی انجام مده.(اسراء ۳۶).
۱۲-♦️سخن خود را بر کافران غلیظ و خشن نکنید و نگویید شما اهل دوزخید و ما اهل بهشت. عاقبت کار را به خدا بسپارید. بدون تصحیح ایمان و عمل صالح و تنها باپذیرفتن ظاهریِ آیین پیامبر ص، بر نجات خود یقین نداشته باشید در گفتگو با مخالفان، سخنی بگویید که از نظر محتوا، شیوه بیان، همراه بودن با فضایل اخلاقی و روش های اسلامی، بهترین باشد(اسراء ۵۴).
۱۳-♦️آفرینش دو بخش دارد: عالم خَلق(طبیعت) و عالم اَمر(فوق ماده)، و روح از این عالم است. به نَفسِ انسان، فرشتگان، جبرئیل و موجود ملکوتی که برتر از فرشتگان است، روح اطلاق می شود. لذت، رنج، غم و شادی، درک و فهم و اداره جسم با روح است و پس از جدایی از بدن به زندگی خود در عوالم فوق مادی ادامه میدهد. روح انسانی حقیقت ثابت شماست و او در قیامت پاسخگو خواهد بود با هر بدنی که باشد تفاوتی نمی کند(اسراء ۸۵).
۱۴-♦️ایمان همراه با عمل صالح کارساز است. عمل صالح باید استمرار داشته باشد(کهف ۲).
۱۵-♦️در آنچه نمیدانیم، اظهار نظر نکنیم(کهف ۱۹).
۱۶-♦️سخن بی دلیل نگوییم و به تخمین و حدس تکیه نکنیم. در موارد غیر لازم باید از بحث و جدل چشم پوشید(کهف ۲۲).
۱۷-♦️گفتن"ان شاالله" در مورد اخبار آینده و هنگام اخذ تصمیم برای انجام کار ها، امری لازم است. برای اینکه ثابت کنیم خواست و قدرت ما وابسته به خواست و قدرت خداست باید ان شاالله را به سخنان خود اضافه کنیم. همچنین خبر دادن قطعی برای انسانی که قدرتش محدود است صحیح و منطقی نیست(کهف ۲۴).
۱۸-♦️ خداوند می فرماید ما سپاسگزار مؤمنان هستیم و دقت زیادی در اَعمال و نیات آنها می کنیم که چیزی از حق آنها را کم نگذاریم. این نشان دهنده عنایت و توجه زیاد خدا به مؤمنان است(کهف ۳۰).
۱۹-♦️به معاونت گرفتنِ افرادِ بی دین، گمراه و مشهور به فسق و بی تفاوتی، خلاف قرآن است. نداشتنِ یار و یاور بهتر از این است که انسان از افراد آلوده کمک بگیرد(کهف ۵۱).
۲۰-♦️مراد از استهزاء، استهزاء لفظی نیست؛ بلکه هر کس احکام و عقاید دین را بشناسد و حکمی از دین را بفهمد و به آن عمل نکند، در ردیف کسانی است که قرآن و دین خدا را به مسخره و بازی گرفته اند(کهف۵۶).
۲۱-♦️معصوم بودن پیامبران از شیطان به این معناست که شیطان نمی تواند ایشان را به گناه بکشد؛ اما دلیلی نداریم که شیطان نتواند پیامبران را اذیت کند و مثلاً چیزی را از یاد آنها ببرد(کهف ۶۳).
۲۲-♦️آنچه هر انسانی را محبوب خدا می کند عبودیت و تسلیم است. هر پیامبری نخست عَبد است وانگهی پیامبر. تنها راه قرب به پیشگاه الهی، عنصر بندگی است(کهف ۶۵).
💠بیماری آیت الله میلانی( و مسلمان شدن پروفسور برلون
✍️مرحوم آیت الله سید محمدهادی میلانی (ره) دچار بیماری معده شدند و پروفسور برلون را از اروپا برای جراحی ایشان آوردند و پس از یک عمل سه ساعته و زمانی که ایشان در حال به هوش آمدن بودند، به مترجم دستور داد تمام کلماتی که ایشان در حین به هوش آمدن میگویند را برایش ترجمه کند، مرحوم میلانی در آن لحظات فرازهایی از دعای ابوحمزه ثمالی را قرائت میکردند و پس از این مساله پروفسور برلون، گفت؛ کلمه شهادتین را به من بیاموزید؛ زیرا از این لحظه میخواهم روی به اسلام بیاورم و پیرو مکتب این روحانی باشم؛
وقتی دلیل این کار را جویا شدند، پروفسور برلون گفت؛ تنها زمانی که انسان شاکله وجودی خود را بدون این که بتواند برای دیگران نقش بازی کند، نشان میدهد، در حالت به هوش آمدن است و بنده دیدم که این آقا، تمام وجودش محو خدا بود، در آن لحظه به یاد اسقف کلیسای کانتربری افتادم که چندی پیش در همین حالت و پس از عمل در کنارش ایستاده بودم و دیدم که او ترانههای کوچه بازاری جوانان آن روزگار را زمزمه میکند، در آن لحظه بود که فهمیدم حقیقت، نزد کدام مکتب است و بعد از آن هم وصیت کرد که وی را در شهری که مرحوم میلانی را در آن دفن کرده اند به خاک بسپارند که هم این که قبر این پروفسور مسلمان شده در خواجه ربیع، محل مراجعه مردم و افرادی است که حقیقت اسلام را باور کردهاند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 اگر ظهور به مشیت الهی است، چرا باید برای ظهور دعا کنیم؟!
#استاد_جعفری
🌱🌱🌱🌱🌱
#امام_زمانم
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🍀🍀🌷🍀🍀
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دستور برای نزدیک شدن به حضرت؟
هرروز یکساعت با حضرت خلوت کند
زیارت آل یاسین بخواند
زیاد بگوید یا صاحب الزمان ادرکنی
المستعان بک یابن الحسن»، زیاد بگوید
توسل کند
آیت الله#کشمیری
🔸نکاتی از جزء 16🔸
۱-♦️درس هایی از داستان حضرت خضر و موسی ع :
۱- پیدا کردن عالم ربانی اهمیت دارد.
۲- علم اصیل از بندگی خدا و عبودیت سرچشمه می گیرد.
۳- علم را باید برای رشد و کسب خیر و صلاح آموخت.
۴- برای شکیبایی لازم است احاطه علمی پیدا کرد و حوادث را از روی ظاهر آنها تحلیل نکرد.
۵- بایدحقیقت را پذیرفت، هر چند که ناگوار باشد. همانطور که موسی ع در جدایی از خضر ع انجام داد.
۶- فرزند در پرتو ایمان و امانتِ پدر صالح می تواند سعادتمند شود.
۷- فرزند بخاطر طغیان و کفران و آزار والدین عمرش کوتاه می شود.
۸- شاگرد و استاد متقابلا باید ادب را رعایت کنند.
( کهف ۸۲-۶۶ ).
۲-♦️ هرچند نظریات مختلفی وجود دارد، اما نظری که با آیات قرآن و شواهد تاریخی مطابقت بیشتری دارد، این است که ذوالقرنین همان کوروش پادشاه هخامنشی است(کهف ۸۴).
۳-♦️به احتمال زیاد یأجوج و مأجوج گروهی از طایفه مغول بودند که برای مردم قفقاز مزاحمت شدید ایجاد کرده بودند و با درخواست آنها کوروش اقدام به احداث سد معروف ذوالقرنین کرد(کهف ۹۴).
۴-♦️خداوند، عقل و درایت کافی، مدیریت صحیح، قدرت و قوت، لشکر و امکانات مادی در اختیار ذوالقرنین قرار داده بود، او هم از این اسباب به بهترین شکل استفاده میکرد(کهف ۸۴).
۵-♦️درس هایی از داستان ذو القرنین:
۱- در جهان هیچ کاری بدون بهره گیری صحیح از اسبابش پیشرفت نمی کند.
۲- هیچ حکومتی نمی تواند بدونِ کیفرِ خطاکاران و تشویقِ خادمانِ خود دوام یابد.
۳-برنامه های یک حکومت باید سهل و آسان باشد تا میل و رغبت افراد را تحریک کند.
۴- یک حکومت فراگیر نمی تواند نسبت به تفاوت زندگی مردم و تنوع آن بی اعتناء باشد.
۵- امنیت بقدری اهمیت دارد که برای تامین آن حتی از پرزحمت ترین کارها نباید دریغ کرد.
۶- باید از صاحبان اصلی درد در رفع مشکلشان یاری گرفت (کهف ۹۷-۸۳ ).
۶-♦️خدمت به محرومان یک ارزش است، با فرهنگ باشند یا بی فرهنگ(کهف ۹۳).
۷-♦️مسلمانان باید مسائل دینی و عقیدتی و اجرایی اسلام را به صورت برهانی و روشن فرا بگیرند و به یقین برسند و مطابق قرآن و سنت و احادیث صحیح عمل کنند نه حدس و گمان(کهف ۱۰۵).
۸-♦️مستحب است دعا بطور مخفی (به معنی پنهان و در خلوت) باشد (مریم ۳).
۹-♦️خداوند برای عقل و بصیرت سن و سال قائل نشده و یحیی و عیسی را بعنوان نمونه ذکر کرده است(مریم ۱۲).
۱۰-♦️در کریمه ۱۷ معنای تمثل و تجسمِ جبرئیل بصورت بشر این است که در حواس بینایی مریم به این صورت محسوس شود وگرنه در واقع باز همان روح است و نه بشر.
۱۱-♦️کریمه ۳۵، ابطال گفته مسیحیان که عیسی ع پسر خداست می باشد. فرزند داشتن ایجاب می کند که خدا جسم، محدودیت و نیاز داشته باشد، زیرا فرزند هم جزئی از اجزاء والد خود است و هم مانند والد است و هم رفع کننده حوائج والد و این هر سه یعنی جسم داشتن، محدودیت و نیازمندی که با مقام خدایی که هر چه اراده کند همانطور که خواسته و بدون تاخیر تحقق می یابد منافات دارد.
۱۲-♦️سعی کنیم آتش خشم دیگران را با سخنان زیبا و آرام بخش، خاموش کنیم(مریم ۴۷).
۱۳-♦️ ادریس ع، جد پدر نوح است. او اولین کسی بود که با قلم خط نوشت و به علم نجوم و حساب و هیئت احاطه داشت و نخستین کسی بود که طرز دوختن لباس را به انسانها آموخت(مریم ۵۶).
۱۴-♦️گریه در سجده آنقدر ارزشمند است که خداوند از اهل آن تجلیل کرده است(مریم ۵۸).
۱۵-♦️مراد از ضایع کردن نماز، عمل نکردن به اقتضای آن که بازداشتنِ از فحشا و منکر است، می باشد. پس نمازی که این خاصیت را نداشته باشد کامل نیست( مریم ۵۹).
۱۶-♦️زندگی بهشتیان یکنواخت نیست؛ هرصبح و شام لطف تازه شامل حالشان میشود. آنها با مرکبی که از اعتقادات و اعمال صالحشان در دنیا فراهم کردهاند، سیر تکاملی خویش را در آنجا ادامه خواهند داد(مریم ۶۲).
۱۷-♦️همان کسانی که انسان به جای خدا به آنان دل بسته، بر ضد او قیام خواهند کرد(مریم ۸۲).
۱۸-♦️مرد، متکفل تامین رفاه خانواده است(طه ۱۰).
۱۹-♦️دین از سیاست جدا نیست، موسی برای اصلاح حکومت حرکت کرد(طه ۲۴).
۲۰-♦️رضایت مادر، جایگاه ویژهای نزد خدا دارد(طه ۴۰).
۲۱-♦️ برای نفوذ در دل های مردم، هر چند گمراه و آلوده باشند، وحتی با دشمنان، نخستین دستور قرآن برخورد ملایم و همراه با مهر و عواطف انسانی است(طه۴۴).
۲۲-♦️ این آیه نزول دفعی قرآن را تایید میکند.قرآن دوبار بر پیامبر نازل شده؛ یکبار به صورت دفعی در شب قدر، و یک بار به صورت تدریجی و در طول ۲۳ سال رسالت ایشان و بر اساس مصالح (طه۱۱۴).
۲۳-♦️خانواده خود را به نماز فرمان ده و بر آن مقاومت و صبوری کن که برکات آن تنها متوجه خود شماست نه خدا، ما از تو روزی و بهره و سود نمی خواهیم بلکه مائیم که به تو روزی و بهره می دهیم( طه ۱۳۲).
۲۴-♦️جوهر اصلی هر عبادتی، حصول معرفت و خضوع در برابر خدا و مهار نفس از خلافهاست( طه ۱۳۲).
⭕️شاید باورتون نشه ولی همونهای که فریاد میزنن چرا رفتین تو ورزشگاه، آزادی افطاری دادین؟ باید پولشو میدادین فقرا!
برای سگاشون مراسم عروسی گرفتن و از طرف سگها به همدیگه طلا کادو دادن! 🙂
🆔 @pedarefetneh 🔜 #پدرفتنه
یک سال از عمر چوب میگذرد شکوفه و بار میدهد
کو بار من؟
کو بار من؟
نکنه از چوب کمتر باشیم....
🗒استاد علی صفائی حائری
🔸نکاتی از جزء ۱۷🔸
۱-♦️آنها که با حق سر جنگ دارند دلهایشان بطور کلی درسرگرمی و غفلت غرق شده؛ لذا مسائل جدی را شوخی میگیرند(انبیاء ۳).
۲-♦️اگر قدرتی بر تغییر جامعه فاسد ندارید، به فکر نجات خود از آنجا باشید. زندگی در جامعه کفرآلود بلایی بزرگ است(انبیاء ۷).
۳-♦️خداوند می فرماید: ما عالم را برای هدفی آفریدیم. و نه برای سرگرمی و اگر به فرض محال می خواستیم وسیله ای برای سرگرمی خود انتخاب کنیم، چیزی انتخاب میکردیم که متناسب ما باشد(انبیاء ۱۷).
۴-♦️ این کریمه از شتاب زدگی انسان سخن می گوید آنقدر که گویی از عجله آفریده شده است؛ عجله و شتابزدگی از صفات نکوهیده است. البته عجله را با "سرعت" نباید اشتباه کرد. "سرعت" آن است که برنامه کاملاً تنظیم گشته و تمام مسائل محاسبه شده باشد، پس بدون فوت وقت پیاده شود؛ ولی عجله این است که برنامه هنوز کاملاً آماده نباشد و نیاز به بررسی داشته باشد. پس سرعت مطلوب است و عجله نامطلوب(انبیاء ۳۷).
۵-♦️انسان عاقل نباید خود را پایبند سنن خرافی و غلط کند هر چند اکثریت پیرو اوهام باشند(انبیاء ۵۴).
۶-♦️ یکی از مواهب الهی به انسان داشتنِ فرزندِ صالح و نسلی شایسته است(انبیاء ۷۲)
۷-♦️" نبی انسان را به سوی اعتقادات حقه و اعمال صالح راهنمایی می کند، اما " امام" انسانهای لایق را بسوی مقامهای بالاتر می رساند(انبیاء ۷۳).
۸-♦️امام صادق ع فرمودند: بلایی که بر ایوب ع وارد شد، به خاطر کفران نعمت نبود بلکه به خاطر شکر نعمت بود. ابلیس بر او حسد برد و به پیشگاه خدا عرضه کرد که شاکر بودن ایوب بخاطر زندگی وسیع و مرفهی است که به او داده ای، مرا بر دنیای او مسلط کن تا معلوم شود. خداوند برای اینکه این ماجرا سندی برای همه رهروان راه حق باشد، این اجازه را به شیطان داد. شیطان اموال و فرزندان ایوب را یکی پس از دیگری از میان برداشت، ولی این حوادث بر شکر او افزود. بعد زراعت و گوسفندان او را از بین برد، باز هم حمد و شکر ایوب افزون شد. سرانجام بر بدن ایوب مسلط شد و باعث بیماری شدید او شد که از شدت جراحت قادر به حرکت نبود. خلاصه نعمت ها یکی پس از دیگری از ایوب گرفته می شد ولی به موازات آن مقام شکر او بالا می رفت. تا اینکه جمعی از رهبانان گفتند بگو ببینیم تو چه گناه بزرگی کرده ای که چنین گرفتار شدهای و به شماتت او پرداختند. ایوب که از عهده تمامی امتحانات در مقام شکیبایی و شکرگزاری برآمده بود، زبان به مناجات و دعا گشود و حل مشکلات خود را با تعبیری بسیار مودبانه و خالی از هرگونه شکایت از خدا خواست. در این هنگام درهای رحمت الهی گشوده شد. مشکلات به سرعت برطرف گشت و نعمتهای الهی افزون تر از آنچه بود به او روی آورد. خداوند فرزندان او را زنده کرد و به او فرزندان دیگری نیز داد(انبیاء ۸۳).
۹-♦️نحوه درخواستِ ایوب ع از خداوند به ما این پیام را می دهد که وقتی از خدا حاجتی می خواهیم طلبکارانه نباشد.(انبیاء ۸۴).
۱۰-♦️وقتی بخاطرِ گناهانتان گرفتارِ مصیبتی شدید و آنگاه به زشتی آن اظهارِ شرمندگی کردید و به خدا روی آوردید ما شما را از مهلکه های غیر ممکن نجات می دهیم(انبیاء ۸۷).
۱۱-♦️در آموزش و تربیت و هدایتِ بندگان ِخداوند، متوجه تدریجی بودنِ حصول تربیت و انقلابِ درونی انسانها باشید و در این باره عجله نکنید(انبیاء ۸۷).
۱۲-♦️طبق معمولِ فرهنگِ قرآن، ایمان و عمل صالح دو رکن اساسی نجات است (انبیاء ۹۴).
۱۳-♦️در قیامت، فرشتگان با انسانها سخن می گویند(انبیاء ۱۰۳).
۱۴-♦️"مجوس" قوم معروفی هستند که به زرتشت گرویدند و کتاب مقدس شان اوستا نام دارد. تاریخ حیات زرتشت و زمان ظهور او بسیار مبهم است این قوم کتاب مقدس خود را در ماجرای تسلط اسکندر بر ایران به کلی از دست دادند، تا آنکه در زمان پادشاهان ساسانی باز به رشته تحریر درآمد به همین جهت ممکن نیست که بر واقعیت مذهبشان وقوف یابیم. این مسلم است که مجوسیان معتقد هستند برای تدبیر عالم دو مبدا وجود دارد؛ یکی مبدا خیر و دیگری مبدا شر(حج ۱۷).
۱۵-♦️مقدس ترین کارها، در مقدس ترین مکان و در مقدس ترین ایام، اگر با اخلاص همراه نباشد، عاقبتش سقوط است نه رشد(حج ۳۱).
۱۶-♦️ اصل در تقوا، تقوای دل است. وقتی دل و نیت پاک شد، بقیه اعمال از آن نشأت می گیرد. آنچه از انفاق و قربانی به خدا میرسد و عمل انسان را آخرتی می کند، نیت و اخلاص است(حج ۳۲ و ۳۷).
۱۷-♦️امداد و نصرت الهی، بعد از حرکت و تلاش ماست(حج ۴۰).
۱۸-♦️ خداوند برای امتحان بندگان حاکمیت ظاهری خود را در این دنیا به جریان نمی اندازد و مردم را به حال خود گذاشته تا امتحان شوند(حج ۵۶).
۱۹-♦️برای هر امتی عبادتی مخصوص به خودشان قرار دادیم که چون امتهای بعدی کاملتر از امتهای قبلی بودند، در ادیان بعدی عبادات کاملتر را مقرر کردیم(حج ۶۷).
۲۰-♦️با افراد لجوج و اهل جدل درگیر نشوید(حج ۶۹).
سلام صبح بخیر
سلامتی وتعجیل درفرج امام زمان عج ۵صلوات
🌻🌻🌾🌻🌻🌾🌻🌻🌾🌻🌻🌾🌻🌻🌾🌻🌻
امام صادق(علیه السلام):
مَن عَرَفَ فاطِمَةَ حَقَّ مَعرِفَتِها فَقَد أدرَکَ لَیلَةَ القَدرِ
هر که فاطمه را ، آن گونه که سزاوار است ، بشناسد ، بیتردید شب قدر را درک کرده است.
📚 بحار الأنوار، ج 43
صلوات خاصه حضرت بقیة الله عج
اَللّهُمّ صَلِّ عَلَی الْکَهْفِ الْحَصِینْ
وَ غِیاثِ الْمُضْطَرِّ الْمُسْتَکین ،
حُجَّتِکَ وَ کَلِمَتِکَ النّامُوسِ الْاَکْبَر
اَلْاِمامِ الْمَهْدیِّ الْمُنْتَظَر
اَللّهُمَّ عَجِّلْ فَرَجَهُ وَ سَهِّلْ مَخْرَجَه ،
وَاجْعَلْنا مِنْ اَنْصارِهِ وَ اَعْوانِهِ
وَالْفائِزینَ بِلِقائِهِ .
🔸نکاتی از جزء ۱۸🔸
۱-♦️" خشوع" به معنی تاثری است که در فرد مقهور و مغلوب دست می دهد بطوری که توجهش از همه جا قطع می شود. قرآن نشانه ایمان را خشوع در نماز می داند نه خواندن نماز(مومنون ۲).
۲-♦️"لغو" کارهای بی هدف و بی فایده است. البته این امر نسبی است. اعمال مباح و حلالی که نفع اخروی و دنیوی که به سود آخرتی بینجامد، ندارد. تمام گناهان و افکار باطل نیز زیرمجموعه لغو هستند( مؤمنون ۳).
۳-♦️"امانتداری" به معنای وسیع کلمه و پایبند بودن به تعهد و پیمان، از صفات بارز مؤمنان است. تمام امر و نهی های الهی امانتهای خدا نزد بندگان است. افشای اسرار مردم که نزد شماست، غیبت و خیانت در امانت است(مؤمنون ۸).
۴-♦️ ابتدا خداوند را بر نعمتهای گذشته شکر کنیم، سپس از او نعمت جدیدی بخواهیم.در دعا و مناجات خداوند را با آن نامی بخوانیم که با نیازمان تناسب داشته باشد(مومنون۳۰).
۵-♦️لازمه عملِ صالح، خوراکِ حلال است و با حرام خواری نمی توان عمل صالح انجام داد(مؤمنون ۵۱).
۶-♦️ برای دعوت مردم به حق، اول به فکر زندگی مادی آنان باشیم(مومنون ۵۱).
۷-♦️ما کسی را جز به مقدارِ کمتر از توانش تکلیف نمی کنیم(مؤمنون۶۲). (توضیح : توان انسان همیشه بیشتر از آن چیزی است که به او تکلیف شده).
۸-♦️ بدیهای آنها را با عفو و گذشت و نیکی دفع کن و سخنان تلخ آنان را با بهترین منطق پاسخ بگوی(مؤمنون ۹۶).
۹-♦️روح انسان بعد از مرگ در جسم لطیفی قرار می گیرد که از بسیاری از عوارض جسم مادی برکنار است؛ ولی از آن جهت که شبیه این جسم مادی، عنصری دارد، به آن بدن مثالی می گویند که نه کاملا مجرد است و نه مادی محض. فشار قبر مربوط به بدن مثالی است و نه بدن مرده( مؤمنون ۱۰۰).
۱۰-♦️ مومنین همواره در معرض تمسخر کفار هستند (مومنون ۱۱۰).
۱۱-♦️از کریمه ۱۵ سوره نور می توان متوجه ۳ گناه مومنین شد:
1- پذیرفتن شایعه
۲- اشاعه آن
۳- کوچک شمردن گناه خود.
۱۲-♦️در جامعه اسلامی باید روحیه حسن ظن حاکم باشد. تهمت به هر عضوی از جامعه اسلامی مثل تهمت به دیگر اعضاء است(نور ۱۲).
۱۳-♦️خداوند منزه است از اینکه نسبت به آبروریزی مومن بی تفاوت باشد و مسلمانان را از ساده اندیشی و زود باوری و پیروی شایعات برحذر میدارد (نور ۱۷-۱۶).
۱۴-♦️شیطان گام به گام شما را به سوی هدف خود پیش میبرد. مثلا در مرحله اول گناه را توجیح می کند و بعد انجام گناهان کوچک زمینه گناهان بزرگتر را فراهم می کند. حرکتهای خزنده و تدریجی سیاست شیاطین انسی و سران طاغوت و استعمار نیز هست بطوریکه وقتی میخواهند کشوری را اشغال کنند از طریق پخش انواع مجلات و فیلمهای مبتذل فحشا را برایشان آسان کرده و غیرتِ آنها را سست مینمایند و با متزلزل کردن عقایدشان به اهداف خود میرسند(نور ۲۱).
۱۵-♦️ لازمه ایمان، حفظ نگاه از حرام است چشم پاک، مقدمه پاکدامنی است(نور ۳۰).
۱۶-♦️ بهره وری جنسی برای مرد و زن منحصرا در حوزه ازدواج است و بس. هر رفتاری که این حکم اصلی را خدشه دار کند، جزو محرمات است. لذا حرمت نگاه کردن و صحبت کردن با نامحرم برای التذاذ، ممنوعیت وارد شدن فرزندان به اتاق خصوصی پدر و مادر بدون آگاهی دادن، جایز نبودن اظهار زینت زنان برای مردان، و ممنوعیت ترک حجاب برای زنان، همه برای حفظ حکم اصلی التذاذ جنسی مشروع میباشد (نور ۳۱).
۱۷-♦️اگر بخواهیم برای ذات پاک خدا تمثیلی از موجودات حسی این جهان انتخاب کنیم، واژه "نور" را به کار میبریم." نور" یعنی هر چیزی که ذاتش ظاهر و آشکار و ظاهر کننده غیر باشد. چیزی در عالم خلقت از او آشکار تر نیست و تمام آنچه غیر اوست از برکت وجود او آشکار است. هر موجودی به هر نسبت که با او ارتباط دارد، به همان اندازه روشنایی کسب میکند. قرآن نور است چون کلام اوست و پیامبران نورند فرستادگان اویند( نور ۳۵).
۱۸-♦️ "فرقان" یعنی فرق گذار میان حق و باطل. اگر کسی این تشخیص را داشته باشد به خیر کثیر دست یافته است. قرآن قدرتِ تشخیص را نعمت خدادادی دانسته که با شرایطی به کسانی عطا میکند که تقوا را پیشه خود ساخته اند. انسان زمانی لیاقت به دست آوردن این قدرت تشخیص را پیدا می کند که به مقام عبودیت و بندگی خالص برسد (فرقان ۱).
۱۹-♦️رابطه اقتصادی و سیاسی کارفرما و کاربر، رئیس و مرئوس، امام و ماموم، والدین و فرزندان و حاکمان و رعیتها روابطی است که انسانها بوسیله آن شدیدا مورد آزمایش قرار میگیرند تا معلوم شود آیا آنها به احکام الهی در این رابطه ها عمل میکنند و صبر و شکیبایی دارند یا خیر(فرقان ۲۰).
♦️کلید موفقیت در آزمایش های الهی صبر است. در آزمایش چیزی برای خداوند کشف نمی شود، زیرا او به همه چیز آگاه است( آزمایش ها برای شکوفا شدن خصلت های درونی انسان است، زیرا کیفر و پاداش بر اساس ظهور خصلت ها است(فرقان ۲۰).
♥️#سلام_امام_زمانم
شهر آینهدار میشود با یک گل
پروانهتبار میشود با یک گل
گفتند نمیشود، ولی میبینند
یک روز بهار میشود با یک گل
୭🌸
🌙 اعمـال شب قـدر
شب نوزدهم مـاه رمضـان اولین شب از شبهای قدر است و شب قدر همان شبی است که در تمـام سال شبۍ به خوبۍ و فضیلت آن نمۍرسد در آن شب تقـدیـر امور سـال مۍ شود و ملائڪہ و روح به اذن پروردگـار بہ زمین نازل مۍ شوند و خدمـت امـام زمـان(عج) مشـرف مۍ شوند و هـر آنچہ بـراے هر ڪہ مقدر شده است بر امام زمــان(عج) عرضہ مۍ ڪنند و عمـل در آن بہتـر است از عمـل در هـزار مـاه.
اعمـال شب قـدر بر دو نوع است:
❶اول در هـر سه شب انجـام مۍشود
❷ و دیگـری مخصـوص هـر شبۍ است.
🔵 اول: مشتـرڪ شبهاے قــدر
❶ غسل: بهتر است غسل شب قدر در هنگام غروب آفتاب انجام گيرد،كه نماز شام را با غسل بخواند.
❷ دو رکعت نماز وارد شده است: كه در هر ركعت پس از سوره«حمد»، هفت مرتبه«توحيد»خوانده، و پس از فراغت از نماز هفتاد مرتبه بگويد، 〖استغفر اللّه و اتوب اليه〗 در روايت نبوى است: كه از جاى برنخيزد تا خدا او و پدر و مادرش را بيامرزد.
❸ قرار دادن قرآن بر سر.
❹ ده مرتبه ۱۴ معصوم راصدازدن
❺ زیارت امام حسین علیه السلام است؛ در روايت آمده هنگامى كه شب قدر مےشود، منادى از آسمان هفتم از پشت عرش ندا سر می دهد كه خدا هركه را به زيارت مزار امام حسين عليه السّلام آمده آمرزيد.
❻ احیا داشتن این شبها: روايت شده هركه شب قدر را احيا بدارد، گناهانش آمرزيده مےشود، هرچند به شماره ستارگان آسمان و سنگينى كوهها و پيمانه درياها باشد.
در شبهای قدر یادگیری احکام شرعی و عقاید و اصول دین و احکام اخلاق در خانواده ، بسیار بسیار فضیلت دارد .
❼ صد رکعت نماز
( اولویت نماز قضا هست)
❽ خواندن جوشن کبیر
( اگر وقت نشد نصف دعای جوشن کبیر )
🌻 مخصوص شب ۱۹ رمضـان🌻 :
۱- صد مرتبه "اَستَغفُرِاللهَ رَبی وَ اَتوبُ اِلَیه".
۲- صد مرتبه " اَللّهُمَّ العَن قَتَلَةَ اَمیرَالمومنینَ".
۳- دعای "یا ذَالَّذی کانَ..." خوانده شود .
۴- دعای " اَللّهَمَّ اجعَل فیما تَقضی وَ..." خوانده شود. ( در مفاتیح آمده )
التــــــماس دعــــــــــا 🙏🏻
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخن تکاندهنده آیتالله بروجردی(ره) در واپسین روزهای حیات
🔹 به مناسبت ۱۰ فروردینماه، سالگرد رحلت این مرجع بزرگ
🔸نکاتی از جزء 19🔸
۱-♦️جهادِ تبلیغی و فکری در برابرِ تهاجم فرهنگی دشمنانِ اسلام بزرگترین جهاد است (فرقان ۵۲).
۲-♦️مؤمنان با آرامش و بدون تکبر بر روی زمین راه می روند و هنگامی که جاهلان آنها را مورد استهزاء و جدل قرار می دهند، در پاسخِ آنها سلامِ وداع می گویند که نوعی بی اعتنایی و بی پاسخ گذاشتن آنهاست(فرقان ۶۳).
۳-♦️ با جاهلان مقابله به مثل نکنید. با افراد نادان و فرومایه مجادله نکنید( فرقان ۶۴).
۴-♦️"اسراف" در مفهوم وسیع خود از صفاتِ زشت و نامطلوب است. اسراف در کسبِ مال به حرامخواری، در حرف زدن به یاوه گویی و کذب و افترا، در قضاوت به بی عدالتی و در حکومت به ظلم و تجاوز منجر می شود(فرقان ۶۵).
۵-♦️ سه گناهی که هستی معنوی مرتکبین را ساقط می کند و عذاب مضاعف دارد و با خواری، جاودانه در آتش خواهد ماند عبارتند از: شرک که ضایع کردن حق خداست، قتلِ نفس ضایع کردنِ حقِ حیاتِ مردم است و زِنا ضایع کردن امنیت خانواده هاست(فرقان ۶۹).
۶-♦️خداوند می فرماید: ما می توانیم معجزه خیره کننده یا عذاب وحشتناکی بر آنان فرو فرستیم که همگی بی اختیار در برابر آن تسلیم شوند. ولی این ایمان اجباری، ارزش پاداش ندارد(شعراء ۴).
۷-♦️"خوف" عکس العمل طبیعی در مقابل احساس شرّ است بدون آنکه در دل اضطرابی پیدا شود و منافاتی با عصمت ندارد. در حالیکه "خشیت" انسان را در مقابل احساس شر مضطرب می سازد. خدا خشیت را از انبیاء خود نفی کرده است( شعراء ۱۲).
۸-♦️وقتی حضرت ابراهیم ع نعمتهای پروردگار( سلامتی،غدا، حیات و ...) را برمی شمارد، آمرزش را بطور قطعی ذکر نکرده و فرموده "امیدوارم" مورد بخشش قرار گیرم زیرا آمرزش به استحقاق نیست بلکه فضلی است از طرف خدا. اگرچه خدا بر خود هدایت و رزق و ...را واجب کرده اما بخشش هر گنهکاری را واجب نکرده است و کسی طلبکار خدا نیست(شعرا ۸۲-۷۸).
۹-♦️قرآن در مورد بهشت از واژه ارث استفاده می کند زیرا که بهشت بالاتر از ارزش اعمال انسان است و چون ارث ثروت بادآورده است قرآن واژه ارث را بکار برده است(شعراء ۸۴).
۱۰-♦️قلب سلیم قلبی است که از تاریکی شرک و گناه و ظلم سالم باشد و همواره صاحبش را به عمل پاک و صالح وادارد(شعراء ۸۹).
۱۱-♦️در قیامت بهشت برای پرهیزکاران نزدیک می شود که نشانگر عظمت مقام متقین است، و جهنم برای "غاوین"یعنی گمراهانی که منشاء گمراهیشان فساد عقیده است، آشکار می شود. هنگام رانده شدن ابلیس خداوند حکم صادر فرمود که تو بر بندگان من سلطه نخواهی داشت، مگر غاوین،که از تو پیروی کنند(شعراء ۹۱-۹۰).
۱۲-♦️ حضرتِ هود ع دنیا پرستان را به سه ویژگی سرزنش کرد: فخرفروشی که از آثار آن ساختنِ بناهای تشریفاتی در بلندی ها است، زیاده روی در کیفر دادن که ناشی از تکبر است و ساختنِ قصرهای مجلل که حکایت از آرزوی زندگی جاوید در دنیا و فراموشی آخرت است(شعراء ۱۲۷).
۱۳-♦️ خداوند با همه شوکت و اقتدارش، با بندگان و سرکشی آنها با مهلت دادن و پند دادن، مدارا می کند تا بلکه راه یابند، ولی عده ای چنان در عنادِ خود فرو رفته اند که هیچ پندی نمی گیرند(شعراء ۱۴۰).
۱۴-♦️ فساد به معنی بر هم زدن نظم یک پدیده است. فساد در جامعه نظم و امنیت آن را بهم می ریزد، فساد در دین متزلزل کردن عقاید مردم است(شعراء ۱۵۰).
۱۵-♦️تا وقتی انسان بر مسیر فطرت یا دین الهی است، در حد اعتدال است و برای کل هستی اصلاح گر است اما اگر اسراف کرده و از اعتدال خارج شود، نسبت به همه موجودات اهل فساد می شود و طبق سنت الهی تادیب یا نابود می گردد. به همین جهت نباید از مسرفین پیروی کرد(شعراء ۱۵۲-۱۵۱).
۱۶-♦️ این آیات سرمشقی برای طرز نامه نگاری است که گاه مهم و سرنوشت ساز است. پیشوایان ما همیشه اصرار داشتند که نامه ها را فشرده و مختصر، خالی از زواید و کاملاً حساب شده بنگارند. این کار علاوه بر صرفه جویی در بیت المال یا اموال خصوصی، موجب صرفه جویی در وقت نویسنده و خواننده نیز می گردد. اصولاً نامه انسان بیانگر شخصیت اوست. پاسخ نامه واجب است؛ همانگونه که پاسخ سلام واجب است(نمل۳۰-۲۹).
۱۷-♦️گفتن"بسم الله الرحمن الرحیم" برای همه کارها مفید و البته لازم است. این جمله در ابتدای وضو باعث طهارت تمام بدن، بلند گفتن آن در نمازهای ظهر و عصر و نماز های مستحبی موجب رانده شدن شیاطین در هنگام نماز از نمازگزار، گفتن آن در گرفتاری ها موجب برطرف شدن آن و رسیدن انسان به خواسته اش، هنگام سوار شدن بر مرکب موجب حفظ انسان از خطرات و هنگام ورود به منزل یا محل کار موجب نزول برکات و رانده شدن شیاطین میشود. مناسب است این جمله بر بالای در خانه نوشته شود تا منزل و اهل آن از بلایا حفظ گردند( نمل ۳۰).
۱۸-♦️هدایا را به نحو احسن پاسخ دهید، اما نه در مواردی که هدیه جنبه رشوه دارد (نمل ۳۶).
۱۹-♦️"آصف بن برخیا"وزیر و وصی حضرت سلیمان بوده است(نمل ۳۹).