رضا قاسمپور
❇️عبدوینژاد مدیر پارکجهانمایکرج:
"دوران طلایی پارکجهاننما در راهست"
✍ #رضا_قاسمپور
جستارگشایی:
پارک جنگلی زیبای جهاننما چون دختر دمبخت در مسیر مسافران خسته از دود و دم ترافیک تهران کرج چشمک پرانی میکند.این پارک بزرگترین و البته غریبترین پارک کرج است که با توجه به موقعیت استراتژیکش کمتر مورد توجه گردشگران میباشد. شاید مهمترین دلیل این غربت معطوف به نداشتن پارکینگ اختصای باشد.محصور شدن بین دو شاهراه(اتوبان تهران کرج و اتوبان همت)نیز در انزوا و تنگنای پارک بیتاثیر نیست.
برای بررسی میدانی موضوع با هماهنگی قبلی سری به مدیریت پارک جهاننما میزنم تا چالشهای(نقاط قوت و ضعف) بزرگترین و غریبترین پارک استان البرز را بلاواسطه از مسئولین آن جویا شوم.
مهندس "افشین عبدوینژاد" مدیریت پارک جهاننما، دانشاموخته ارشد باغبانی، شیفته گل و گیاه و آکنده از افکار سبز و رفتار سبزینگی است.
وی از مدیران پیشکسوت شهرداری کرج است با اینکه جانباز جنگ تحمیلی با درصد بالاست ولی سلسله مراتب مدیریتی را پلکانی و بدون بهرهمندی از مزایای جانبازی طی کرده است.شروع به کارش از فضای سبز شهرداری زنجان و معاونت شهرداری تاکستان بوده و از سال ۱۳۷۵ تاکنون در فضای سبز شهرداری کرج آرام گرفته است.
یک ساعتی با عبدوینژاد گپ و گفت رسانهای داشته و سپس بازدیدی میدانی از امکانات و مشکلات پارک ۱۳۰ هکتاری جهاننما میکنیم. آنچه ذیلا باهم تورق میکنیم محصول گپ و گفت دوستانه ماست.
🔷جهاننما؛ تنفسگاه شرق کرج
پارک جنگلی جهاننما در موقعیتی استراتژیک بین دو بزرگراه با بیش از نیم قرن قدمت یکی از تنفسگاههای اصلی تهران و کرج است. نام اولیه پارک، ولیعهد، پارک استادبنان و "مرکزعلمی تحقیقاتیمنابعطبیعی" بوده است.با توجه به اینکه در مقاطعی بیشتر سفرا و مسئولین سیاسی کشورهای مختلف گونههایی از درختان را در این پارک به یادگار کاشتهاند بعدها نام مجموعه به پارک جهاننما تغییر یافته است. مالکیت پارک متعلق به منابع طبیعی است با بزرگ شدن کرج، پارک در محدوده شهری قرار گرفته است لذا بهرهبرداری از آن تا سال ۱۴۰۷ به فضای سبز شهرداری کرج(سیما منظر)واگذار شده است. با اتمام این بازه زمانی مجددا قرداد تمدید ۱۵ ساله خواهد شد.جهاننما با بیش از ۳۰ پرسنل(کارگران ماهر و کارشناسان زبده)اداره میشود.
بیشتر مخاطبان عمومی پارک علاوه بر اهالی شهرک جهاننما و خاتم از شهرهای مجاور(گرمدره کرج، شهرقدس تهران و...) میباشند.
🔻دوچرخه سواری و شطرنج
در بسیاری از نقاط این پارک، میز و صندلیهای شطرنج قرار داده شده که علاقهمندان به بازی شطرنج میتوانند با همراه داشتن مهرههای شطرنج به سراغ این میزها بروند و از بازی با رقیب خود لذت ببرند. قدم زدن در میان پارک جهاننما و عبور از میان درختان بلند قامت، سرسبز و تنومند و استشمام هوای تازه میتواند شما را از تمام آلودگیها و دغدغهها دور کند. مسیرهای دوچرخه سواری و ساختمان در حال احداث رستوران و گیمنت در ضلعشرقی نیز میتواند بر رونق و جذابیت مجموعه بیافزاید.همچنین ۳/۴ هکتار از پارک ۱۳۰ هکتاری جهاننما بدون قطع درختان به موزه دفاع مقدس تخصیص یافته است.
🔻روش آبیاری و گونههای درختی
آبیاری پارک جهاننما با چاه عمیق ۲۵۰ متری از حوالی پل فردیس بوده و برای پر کردن دریاچه از قنات داخل مجموعه استفاده میشود.
روش آبیاری بیش از ۴۰ هزار اصله درخت مجموعه با روش آبیاری قطرهای بوده و گونههای متنوع از درختان در چهارگوشه پارک جهاننما با گردشگران چاق سلامتی میکنند.
🔻ورودیها و امکانات پارک جهاننما
پارک دارای دریاچه یک هکتاری همراه با جزیره و چشمانداز مناسب برای عکاسی، ۱۲باب سرویس بهداشتی،سکوهای نشیمن متعدد،پایه چراغهای بلند و کوتاه،ایستگاه تندرستی،لوازم بازی کودکان، بوفه،کافه،باربیکیو،نمازخانه و زمینهای بازی و چمن مصنوعی در حال ساخت چندمنظوره برای والیبال، فوتبال، بسکتبال و... است.
از چهار ورودی مجموعه،ورودی جنوبی با آرم کره زمین، ورودی شرقی مشرف به پیادهراه و ورودی غربی برای گردشگران باز میباشند.ورودی شمالی مختص کادر برای تردد و کاشت درختان بوده و پارک جهاننما از سمت شمال توسط بزرگراه همت دو شقه شده است.
🔷چالشهای پارک جهاننمای کرج
فقدان پارکینگ(پارک خودروها در بیرون و حاشیه اتوبان و مخاطرات احتمالی برای گردشگران) و همچنین عدم ابگیری مناسب و عطش همیشگی دریاچه زیبای جهاننما(متاثر از تنشهای آبی روز)مهمترین چالشهای عینی مجموعه معظم جهاننماست. عبدوینژاد مدیر پارک، ضمن تشکر و اعلام منتداری خود از مهندس کیانی(شهردار کرج )، مهندسعاقلی(رئیس سیما منظر) و اعضای ساعی شورا به پاس توجه ویژه به بزرگترین و غریبترین پارک استان البرز میگوید: روزهای طلایی پارک جنگلی جهانما در راهست.
🍃🌸 @Reza_Qasempour
https://eitaa.com/ramzgosha
30.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
😍نظریه پنجره شکسته 😍
و یاکریمهای کلاسی در تهران
🌺جشنوارهگللالهکرج را تمدیدکنید🌺
✍ #رضا_قاسمپور
امروز ۲۷ فروردین ۱۴۰۳ فرصتی دست داد تا در آخرین روز برپایی سیزدهمین جشنواره گل لاله کرج دیداری گذری از پارک زیبای چمران داشته باشم.
راستش علیرغم ازدحام جمعیت لطافت ،زیبایی و عطر گلهای رنگارنگ و مهمتر از آن چهرههای خندان هموطنان بازدیدکننده از جشنواره تمام خستگیهای روح و روان و جسم و جان آدمی را یکسره از تن برون میکند.چند سالیست که پیگیر جشنواره لالهها در کرج،روستای توریستی کُندر و بخش آسارا هستم. خوشبختانه به لطف زحمات شورا و شهرداری(سیما منظر)و استقبال همشهریان، سال به سال به شکوه و عظمت و همچنین جذابیتها و ظرفیتهای جشنواره افزوده میشود. امسال نیز جشنواره لالهها در پارک ۴۰ هکتاری زیبای چمران کرج برگزار شده و استقبال خیلی خوبی از جشنواره در شرف وقوع میباشد.
جشنواره گل لاله منظرهای تماشایی و رنگارنگ با عطرگلهای بهاری است که چیزی کم از باغهای لاله هلند ندارد.
در کنار جشنواره باغ گل میتوان از بخشهای زیر نیز بهرهمند گردید.
محوطه پینتبال
زمین اسکیت
زمین والیبال و بسکتبال
زمین بازی کودکان
مسیر دوچرخه سواری
سینمای چهاربعدی
فضای مناسب برای پیکنیک با امکانات رفاهی و بهداشتی
پارک بانوان باغ ریحانه
پارک ترافیک
باغ وحش
رستوران و کافه و...
بعنوان یک شهروند(فرهنگی اهلرسانه)ضمن سپاسگزاری از زحمات شورا و شهرداری کرج، درخواست میکنم تا بازدید از این جشنواره فاخر حداقل تا پایان فروردین تمدید شود تا تعداد بیشتری از همشهریان و هموطنان از مواهب معنوی و زیباییهای بصری جشنواره بهرهمند گردند.
https://eitaa.com/ramzgosha
❇️دورهمیعکاسی و رونماییازکتاب
✍ #رضا_قاسمپور
سهشنبه ۲۸ فروردین ۴۰۳ به همت "شورای عکاسی"هنرهای تجسمی استان البرز، اولین دورهمی و نشست عکاسی با حضور جمع کثیری از اساتید عکاسی و هنرهای تجسمی و همچنین اعضای شورا و سایر علاقمندان در خانه هنرمندان کرج با شکوه هرچه تمامتر برگزار گردید.
🔻در این مراسم دو ساعته پس از بحثهای کارشناسی و مرور کارنامه پر و پیمان سالانه شورای عکاسی انجمن هنرهای تجسمی، مراسم رو نمایی از کتاب زنده یاد استاد "کاوه فرزانه" که اخیرا به همت خانواده ایشان منتشر شده است صورت گرفت.
شورای عکاسی انجمن هنرهای تجسمی استان البرز بیست جلد از کتاب "رقصا رقص دریا" که پژوهشی به قلم استاد فرزانه در باب مولاناست را از خانواده استاد خریداری و به اساتید برجسته هنری و خانه هنرمندان اهدا نمود.
🔻لازم به ذکر است که استاد کاوه فرزانه متولد ۱۳۴۶ مهاباد آذربایجان غربی بوده و تحصیلات ایشان در رشته مهندسی عمران و البته علایق هنریشان در عکاسی و نویسندگی بوده است.
همسر مرحوم فرزانه در بخشی از سخنان خود با اشاره به خصوصیات والای انسانی استاد(عارف مسلکی، مردمداری، گشادهدستی، خوشاخلاقی، مدارا و تساهل و تسامح و...)افزود:کتاب "ترکیب بندی در عکاسی" استاد فرزانه در نیمسال اول سال جاری منتشر خواهد شد. وی افزود:آثار قلمی و هنری چاپ نشده استاد افزون بر بیست جلد میباشد که به تدریج با هزینه شخصی خانواده استاد منتشر خواهد شد.
🍃🌸 @Reza_Qasempour
https://eitaa.com/ramzgosha
🍃🌺 شیرزنِ سهکاره....🌺🍃
✍ #رضا_قاسمپور
روزی روزگاری از مسیر خیریه همنمک تهران پیگیر مساعدتهای مالی،مشاورهای و معنوی برای خانوادههای آسیبپذیر، اولیای بدسرپرست و بیسرپرست برخی از مدارس حاشیهای کرج بودیم. یادش بخیر
🌀در جستجوی زندگی
در مدرسهای که مسئولیتش بر دوشم بود دانشآموز پریشان احوالی داشتیم که مادرش سرپرست خانوار و همکار خدماتیمان در یکی از مدارس بود. به خاطر غیبتها و اوضاع وخیم درسی دانشآموز به حکم وظیفه تماسی با اولیای دانشآموز گرفتیم و برای بررسی موضوع مدرسه دعوتش کردیم.گفتند: فقط جمعه صبح امکان حضور دارند. هر روز تا ۱۱ شب سرکارند، دلیلش را پرسیدیم قضیه را پیچاند. از پسرش محل کار مادر را جویا شده و فردای دیروز با معاونم بطور ناشناس به مدرسه محل کار مراجعه و از مدیر جویای احوالات اولیای مورد نظر شدیم. اطلاعات چندانی نداشت گفت: فقط میدانم شیفت دوم فلان مدرسه اضافهکار برداشته است الان هم فرستادمش اداره.
🌀از سرِ کنجکاوی...
عصر آنروز موقع تعطیلی مدارس جلو مدرسهاش سبز شده و خودم را معرفی کردم. سرپایی همکلام شدیم. گفت متاسفانه وقت ندارم. باید سریعا خود را به خانه مادر مریضم در چهارباندی مهرشهر برسانم.الانم کلی دیرم شده است.راستش کنجکاوی خبرنگاری امانم نداد. گفتم اتفاقا من مسیرم مهرشهر هستش. صندلی پشت آرام گرفت از آینه چِکش کردم بانویی عبوس با سن مثبت پنجاه، خسته روحی و کوفته جسمی.
🌀زندگی در حاشیه کار
در ازدحام ترافیک خوابش برد. نزدیک مهرشهر با زنگ موبایلش از خواب پرید.
احتمالا صاحبکارش داشت به شدت سین جینش میکرد که کجایی؟ تمام ظرف و ظروف رستوران روی دستمان مانده و...
اشتباه کردم و پرسیدم منزل مادر کجاست؟
بغضش شکست و نتوانست جلو گریههایش را بگیرد. کدام مادر؟
کدام چهارباندی؟ خوشین اقای مدیر.
الحمدوالله نفستون از جای گرمی بلند میشود و در حاشیه زندگی کار میکنید.
راستی اومده بودین بدبختیهای منو ببینین؟ بسمالله
الان باید در شیفت سوم کاری تا ۱۱ شب اینجا باشم. حالا فهمیدین چرا فقط روز جمعه(که البته پرستار مادر بیمارم هستم) میتوانم به خاطر درس و مشق بچهام مدرسه خدمت برسم؟
مهرمادرانه؛ تا کی تا کجا⁉️
راستش هنگ کرده بودم با بغض تمام گفتم: آخه چرا شما از کله سحر تا نصف شب باید سه شیفت کار کنید؟چرا؟
نفسی عمیق کشید و گفت:
دو دختر دانشجو دارم با یک پسر که مدرسه شماست.هر کدام از سه کارم را که از دست بدهم انگار یک فرزندم را از دست دادهام.
در مقابل این استدلال و ایثار مادرانه هیچ جوابی بجز سکوت و شرمندگی نداشتم. حداقل کاری که میتوانستیم بکنیم کمک به بهبود اوضاع درسی پسرش و حمایت مالی و معنوی به خانواده از مسیر خیریه بود و دیگر هیچ.
🌀فقر و فحشا نزدیکتر از دیروز
یادم آمد که قدیم ندیمها معمولا یک نفر کار میکرد و یک خانواده پرجمعیت را سیر کرده و نسبتا آبرومند میچرخاند.
امروزه چقدر راحت بر خیل چنین شیرزنانی نستوه و با مناعت طبع والا افزوده میشود و بدتر اینکه چقدر راه باریک فقر و فحشای ناچارای در حال انبساط و انفجار است.
راستی در چنین مواردی وظیفه دولت، نهادهای خدماترسان،سمنهای مردم نهاد و خیریهها دقیقا چیست؟
🍃🌸 @Reza_Qasempour
https://eitaa.com/ramzgosha
هدایت شده از رضا قاسمپور
🍃🌺 شیرزنِ سهکاره....🌺🍃
✍ #رضا_قاسمپور
روزی روزگاری از مسیر خیریه همنمک تهران پیگیر مساعدتهای مالی،مشاورهای و معنوی برای خانوادههای آسیبپذیر، اولیای بدسرپرست و بیسرپرست برخی از مدارس حاشیهای کرج بودیم. یادش بخیر
🌀در جستجوی زندگی
در مدرسهای که مسئولیتش بر دوشم بود دانشآموز پریشان احوالی داشتیم که مادرش سرپرست خانوار و همکار خدماتیمان در یکی از مدارس بود. به خاطر غیبتها و اوضاع وخیم درسی دانشآموز به حکم وظیفه تماسی با اولیای دانشآموز گرفتیم و برای بررسی موضوع مدرسه دعوتش کردیم.گفتند: فقط جمعه صبح امکان حضور دارند. هر روز تا ۱۱ شب سرکارند، دلیلش را پرسیدیم قضیه را پیچاند. از پسرش محل کار مادر را جویا شده و فردای دیروز با معاونم بطور ناشناس به مدرسه محل کار مراجعه و از مدیر جویای احوالات اولیای مورد نظر شدیم. اطلاعات چندانی نداشت گفت: فقط میدانم شیفت دوم فلان مدرسه اضافهکار برداشته است الان هم فرستادمش اداره.
🌀از سرِ کنجکاوی...
عصر آنروز موقع تعطیلی مدارس جلو مدرسهاش سبز شده و خودم را معرفی کردم. سرپایی همکلام شدیم. گفت متاسفانه وقت ندارم. باید سریعا خود را به خانه مادر مریضم در چهارباندی مهرشهر برسانم.الانم کلی دیرم شده است.راستش کنجکاوی خبرنگاری امانم نداد. گفتم اتفاقا من مسیرم مهرشهر هستش. صندلی پشت آرام گرفت از آینه چِکش کردم بانویی عبوس با سن مثبت پنجاه، خسته روحی و کوفته جسمی.
🌀زندگی در حاشیه کار
در ازدحام ترافیک خوابش برد. نزدیک مهرشهر با زنگ موبایلش از خواب پرید.
احتمالا صاحبکارش داشت به شدت سین جینش میکرد که کجایی؟ تمام ظرف و ظروف رستوران روی دستمان مانده و...
اشتباه کردم و پرسیدم منزل مادر کجاست؟
بغضش شکست و نتوانست جلو گریههایش را بگیرد. کدام مادر؟
کدام چهارباندی؟ خوشین اقای مدیر.
الحمدوالله نفستون از جای گرمی بلند میشود و در حاشیه زندگی کار میکنید.
راستی اومده بودین بدبختیهای منو ببینین؟ بسمالله
الان باید در شیفت سوم کاری تا ۱۱ شب اینجا باشم. حالا فهمیدین چرا فقط روز جمعه(که البته پرستار مادر بیمارم هستم) میتوانم به خاطر درس و مشق بچهام مدرسه خدمت برسم؟
مهرمادرانه؛ تا کی تا کجا⁉️
راستش هنگ کرده بودم با بغض تمام گفتم: آخه چرا شما از کله سحر تا نصف شب باید سه شیفت کار کنید؟چرا؟
نفسی عمیق کشید و گفت:
دو دختر دانشجو دارم با یک پسر که مدرسه شماست.هر کدام از سه کارم را که از دست بدهم انگار یک فرزندم را از دست دادهام.
در مقابل این استدلال و ایثار مادرانه هیچ جوابی بجز سکوت و شرمندگی نداشتم. حداقل کاری که میتوانستیم بکنیم کمک به بهبود اوضاع درسی پسرش و حمایت مالی و معنوی به خانواده از مسیر خیریه بود و دیگر هیچ.
🌀فقر و فحشا نزدیکتر از دیروز
یادم آمد که قدیم ندیمها معمولا یک نفر کار میکرد و یک خانواده پرجمعیت را سیر کرده و نسبتا آبرومند میچرخاند.
امروزه چقدر راحت بر خیل چنین شیرزنانی نستوه و با مناعت طبع والا افزوده میشود و بدتر اینکه چقدر راه باریک فقر و فحشای ناچارای در حال انبساط و انفجار است.
راستی در چنین مواردی وظیفه دولت، نهادهای خدماترسان،سمنهای مردم نهاد و خیریهها دقیقا چیست؟
🍃🌸 @Reza_Qasempour
https://eitaa.com/ramzgosha
طبق محاسبات دقیق علمیوفنی به عمل آمده تنها ۲۰ درصد نرخ یک نان دولتی را قیمتآرد تشکیل میدهد.مابقی هزینه های جاری و پرسنلی است که شامل:
حاملهای انرژی،بیمه،دستمزد،دارایی،مخمر و نمک،ملزومات مصرفی مثل روپوش وشلوار و موادشوینده،عیدی و سنوات، کرایه حملآرد،اجاره مغازه و...است.
لازم به ذکر است هزینه های مذکور معمولا با قیمت دلار بالا و پایین میشود. نانوای بیچاره باید با درامد ثابتِ چند سال پیش به جنگ تورم افسار گسیخته رود.
🔷جریمه ها ۱۰ برابر نرخ نان ثابت؟!
اسف بارتر از همه این که از سال ۱۴۰۰ به دستور دولت، نرخ جریمه های به اصطلاح تخلفات نانوایی ۱۰ برابر شده است که با نرخهای مصوب قیمت نان اصلا همخوانیندارد. لااقل کاری کنیم که نانوا بتواند از عهده پرداخت جرایم سنگین، ناعادلانه و غیر کارشناسی برآید.
🔷 شغل نانوایی شمعی رو به باد
مسبب اصلی این اتفاق خطرناک و نابهسامانیهای فعلی، دولت و مسولان "طرح هوشمند سازی نان" هستند که نمیدانند چه میکنند و چه بلایی بر سر نان و نانوا میآوردند!؟
از ستاد طرح هوشمندسازی نان انتظار میرود هرچه زودتر نرخ نان سال جدید را اعلان و با تصمیمات احساسی وضع را از اینی که هست بدتر نکنند چرا که نان غذای استراتژیک میلیونها ایرانی است.
🍃🌸 @Reza_Qasempour
https://eitaa.com/ramzgosha
❇️ روز ملی گندم و چالشهای نان
✍ #رضا_قاسمپور
۳۱ فروردین در تقویم ایرانی روز ملی گندم و نان است.ابتدا این روز مهم را به کشاورزان گندم کار(کاشت، داشت و برداشت)آسیاببانان و همچنین صنف زحمتکش نانوایان تبریک میگویم.
خاصه آنکه بیش از ۷۰ درصد نانواییهای پایتخت و شهرهایپیرامونی زنجانی تبارند.
در انتخابات اخیر فرصتی پیش آمد تا دو جلسه در گردهمایی نانوایان و قنادان و نشست مسئولین اتحادیه حضور داشته و و از نزدیک در جریان مشکلاتِ روز نانوایان از زبان متخصصین این صنف باشم.
از حواشی نصب اجباری کارتخوان در نانواییها تا سوبسیدهای اختصاص داده شده به آرد و نان،از قیمت صعودی حاملهای انرژی تا کرایه هایجهشی نانواییها،از افزایش دستمزد کارگران نانوایی تا....
به هر حال دولت مصمم است تا در این اوضاع نابهسامان اقتصادی و بلبشوی فرهنگیاجتماعی با هر سیاستی که ممکنست با تحت فشار گذاشتن نانوایی ها(بدون لحاظ یک دوجین آیتم موثر در تعیین قیمت نان)حداقل از افزایش قوت لایموت اقشار آسیب پذیر جلوگیری نماید. این یک جانبه نگری و عدم لحاظ تمامی فاکتورهایدخیل در تعیین قیمت و کیفیت نان خود باعث افت تدریجیکیفیت نان و دلسردی شاغلانزحمتکش عرصه پخت و پز نان میشود.آنچه ذیلا میخوانیم محصول گپ دوستانه و غیررسمی ما با مسئولین اتحادیه نانوایان میباشد.
🔷نانوایان و جرایم نامربوط
🔻جریمه عدم رعایت ساعات پخت:
در حالیکه نانوا سهمیهاش۱۹۰ کیسه در ماه است و البته ناکافی است نانوا کم می آورد. مثل اینکه به کارکنان دولت بگوییم با۶۰ لیتر بنزین باید یکماه راطیکنید! و کم نیاورید!؟ اگر یک کارمند توانست ۳۰ روز را کامل کند نانوا هم میتواند با ۱۹۰ کیسه آرد۳۰ روز نان بپزد! و... کلی بهانه های بیمنطق دیگر که با آن پرونده سازی کرده و نانوای مظلوم را روانه تعزیرات می کنیم تا جریمه شوند.
🔻حواشی نصب کارتخوان:
بعد ازنصب کارتخوانهای هوشمند ۱۵ درصد کمک هزینه به حساب نانوایان واریز میشود. معمولا بخشی از مشتریان کارت به همراه ندارند با پول نقد خرید می کنند اگر پول نقد بگیریم تخلف بهداشتی کرده ایم که در اینصورت هم در آمار فروش نان محاسبه نمیشود هم ۱۵ درصد تعلق نمی گیرد.
🔷حق با نانواست ولی...
مسئولین بالادستی در پاسخ به انتقادات نانوایان میگویند:حق با نانوایاناست. ولی چه کنیم که رئیس جمهور فرمودند نان گران نشود! از طرفی نرخ نان کنجدی اعمال شده بروی کارتخوان هوشمند مربوط به چند ماه قبل است کنجد خرید امروز به چند برابر قیمت شده! اگر بخواهیم قیمت روز بدهيم متهم به گرانی فروشي میشویم. اگر ندهیم ضرر مضاعف خواهد بود. چه کسی مسئول به روز رسانی نرخ نان اعمال شده بروی کارتخوان ها با قيمت خرید مایع خمير ،نایلون، کنجد،نمک و...روز نانواهاست؟
🔷آرد ۲۰ درصد قیمت نرخ نان است
خب حالا که نمیتوانیم دست نانوا را بگیریم لااقل با جرم تراشی و بهانههای بنیاسرائیلی آنها را آزار ندهیم.
آیا رئیس جمهور نمیدانند که قیمت آرد تنها ۲۰ درصد نرخ نان است؟ والباقی نرخ نان را هزینههای جاری و نیروی کار تشکیل میدهد؟ بقول یکی از بزرگان حوزه آرد و نان، ادامه این رفتارهای تخریبیِ عامدانه مغایر فرمایشات رهبری در زمینه جلوگیری از ضایعات نان بوده و باعث فرار نانوایان ماهر و انقراض نان های ملی_محلی ،سقوط کیفیت نان و نتیجتا به خطر افتادن سلامتی مردم می شود. لطفا تیشه به ریشه نان اصیل نزنید تا مردم بتوانند با قیمت معقول یک نان مرغوب مصرف نمایند.
🔷انواع نان و نرخهای متفاوت
در حال حاضر آرد به سه نرخ متفاوت به فروش میرسد. لذا نان هم باید به سه قیمت متفاوت به فروش برسد.
🔸آرد دولتی:
هر کیسه با هزینه حمل و تخلیه حدود ۴۷ هزار تومان
🔸آرد نیمه دولتی:
هر کیسه با هزینه حمل و تخلیه حدود ۶۰ هزار تومان
🔸آرد آزاد:
هر کیسه حدود ۷۰۰ هزار تومان
🔷ضربه مهلکِ نرخ استانی نان
متاسفانه از زمانی که تعیین نرخ نان در کشور استانی شده، ضربه مهلکی به نان زده است. چون استانداران بنا به مصلحت اندیشی و محافظهکاریِ خود و از ترس اعتراضات احتمالی بجای دادن نرخ، دفع الوقت کرده و نرخ نان را با تورم سالیانه تعیین نمیکند. مضرات این تعلل در نرخ واقعی نان بشرح ذيل است.
🔸فرار نانوایان اصیل، کمبود کارگر ماهر به دلیل دستمزد های پایین
🔸فقدان سحرخیزی نانوایان و کم شدن زمان تخمیر خمیر
🔸کم شدن زمان پخت به دلیل کاهش وزن چانه ها
🔸حذف مایه خمیر با کیفیت و رواج مصرف جوش شیرین
🔸اخراج کارگران سنتی و جاگزینی دستگاه بجای دست
🔸پر کشیدن عطروبو،رنگورو و همچنین ارزش غذایی و خواص درمانی نان
🔸ناتوانی نانوا در خرید ماشین آلات...
🔸نخریدن موادشوینده،روپوش و سقوط بهداشتی نانوایی ها
🔸زیان ده شدن نانوایی ها و تسریع در ورشکستگی شغلی
🔸لغزشهایشغلی و فروشآردسهمیهای
🔷آیتم های تعیین قیمت نان