eitaa logo
یادداشت های تربیتی| امیر اخوت
105 دنبال‌کننده
198 عکس
144 ویدیو
18 فایل
تربیت با موضوع رشد و خانواده با محوریت تدبر در قرآن و روایات و ادعیه اهل بیت علیهم السلام و مشاوره ارتباط با نویسنده @okhovvat
مشاهده در ایتا
دانلود
مطلبی که توسط یکی از اعضای کانال ارسال شده: یار خوب میداند گیر کارمان کجاست وقتی میگوید مواقف خودرا تحت هیچ شرایطی ترک نکنید اما ما از حرص غنیمت پست مان را رها میکنیم و  پایین می آییم آه که چقدر حال وکار ما شبیه احوال برخی از مسلمانان جنگ احد است عبدالله بن ابی ها که هنوز به کارزار نرسیده خارج از گود یارشان را تنها گذاشتند خالد بن ولیدها هم درکمین نشسته اند دراین شرایط عبدالله بن جبیرها معرکه را رها کرده و به سمت برق زر میروند مبادا بخاطر حرصمان، نرم نرم  گوی پیروزی را مکاران  از امامان بربایند نمیدانم من در کدام دسته ام!! دسته عبدالله ابن ابی؟ دسته وفاداران؟ دسته عبدالله بن جبیر؟ یا اصلا شایدم پناه بر خدا زبانم لال دسته خالد بن ولید؟ (الهام گرفته از کریمه 121آل عمران)
وقتی می خواهی‌ عاقل باشی و اصولی را رعایت کنی و بتوانی به خوبی با دیگران تعامل کنی، بایستی بپذیری رفتارها و اخلاقهای گوناگون را و بایستی با این تشتتها سازگار شوی و هر روز و شب غصه نخوری... پی نوشت: عن الصادق علیه السلام: رفق و مداراى با مردم يك سوم عقل است.
وقتی مراقب هستی که آنچه از دیگران نزد توست را به آنها بازگردانی و زمانی که به پایان کارهایت فکر می کنی و هنگامی که برنامه ریزی هایت انعطاف دارد... معلوم می شود توجه به اخرت کردی به جای چسبیدن به دنیا... پی نوشت عن الصادق علیه السلام ۹۴- آن حضرت عليه السّلام به مفضّل «۱» فرمود: تو را به شش خصلت سفارش مى كنم تا به شيعيانم برسانى، گفتم: آقاى من! آنها كدام است؟ فرمود: ۱- بازگرداندن امانت به صاحبش، ۲- آنچه براى خود مى پسندى براى برادرت نيز بپسند، ۳- اين را بدان كه هر كارى را پايانى است بنا بر اين از عاقبت آن هشيار باش، ۴- تمام امور را حوادثى است ناگهانى پس مواظب باش، ۵- از صعود به كوهى هموار و صاف كه بازگشتى ناهموار و مخوف دارد بپرهيز، ۶- هرگز به برادرت وعده اى مده كه قادر به وفايش نيستى.
برخی اصول و قواعد هستند که برای رعایت آنها لازم نیست خوبی طرف مقابل را احراز کنی بلکه بایستی همیشه خود را ملزم به ادای آنها بدانی مانند نیکی به والدین و وفای به عهد و امانت داری... پس اگر کسی اینها را رعایت نکرد چه بسا بتوان گفت مسلمان که هیچ بلکه انسان نیست... پی نوشت عن الصادق علیه السلام: خداوند در سه چيز به هيچ كس اجازه بركنارى نداده: ۱- نيكى نمودن به پدر و مادر؛ چه خوب باشند و چه بد، ۲- وفا نمودن به عهد؛ چه براى نيكوكار و چه براى تبهكار، ۳- پس دادن امانت به صاحبش چه خوب باشد و چه بد.
اگر همیشه غمزده و اندوهناک و افسرده هستی و اگر به اهداف و آرزوهایت نمی رسی، بایستی خود و قلبت را وارسی کنی که آیا بوی دنیا می دهد؟ پس به دنبال را هایی بگرد که از این چسبندگی ها نجاتت دهد‌‌‌. پی نوشت عن الصادق علیه السلام- هر كس كه دل به دنيا بست در سه زيان آن گير افتد: ۱- حزن و اندوهى پيوسته و هميشگى و پايان ناپذير، ۲- آرزوئى دست نيافتنى، ۳- و اميدى فراهم ناشدنى.
چه خوب است بعضی وقتها بنشینیم و رفاقتها و رفیق هایمان را بررسی کنیم که آیا اینها برایمان خیر بوده یا خیر؟ پس توجه می کنی به این که جاده رفاقت: اولا یک طرفه نباشد و دوما برای خدا باشد..‌‌. پی نوشت عن الصادق علیه السلام : در رفاقت كسى كه آنچه براى خود مى خواهد براى تو نخواهد خيرى نيست.
وقتی می بینی که ایمان بعضی ها چقدر زیبا و دوست داشتنی است، متوجه می شوی که اهل علم اند پس نه افراط می کنند و نه تفریط، و اهل تعقل و فهم اند، پس با دیگران ساز ناسازگاری نمی زنند... پی نوشت الملک،۲: الَّذِي خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَيَاةَ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا وَهُوَ الْعَزِيزُ الْغَفُورُ ﺁﻧﻜﻪ ﻣﺮﮒ ﻭ ﺯﻧﺪﮔﻲ ﺭﺍ ﺁﻓﺮﻳﺪ ﺗﺎ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺑﻴﺎﺯﻣﺎﻳﺪ ﻛﻪ ﻛﺪﺍﻣﺘﺎﻥ ﻧﻴﻜﻮﻛﺎﺭﺗﺮﻳﺪ ، ﻭ ﺍﻭ ﺗﻮﺍﻧﺎﻱ ﺷﻜﺴﺖ ﻧﺎﭘﺬﻳﺮ ﻭ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺁﻣﺮﺯﻧﺪﻩ ﺍﺳﺖ . عن الصادق علیه السلام: فقه (دريافت و فهم دين) زيور ايمان است، و حلم؛ زيور فقه، و زيور حلم؛ مدارا، و زيور مدارا، نرمى، و زيور نرمش؛ سهل و آسان گرفتن.
وقتی دانستی که نیت خیر چقدر می تواند تو را رشد دهد، غفلتهایت تبدیل به توجه ها و بی نیتی هایت تبدیل به خیرات و پوچ هایت گل می شوند و تمامی اینها زمینه و بستری می شوند تا ذره بودن خود را درک کنی و ذره های اعمال خیر را ناچیز نشماری و توفیق پیدا کنی هرچه بیشتر اهل عمل شوی... پی نوشت [۱] سَعْدُ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ فِي بَصَائِرِ الدَّرَجَاتِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْحُسَيْنِ بْنِ أَبِي الْخَطَّابِ عَنْ عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ الْحَنَّاطِ عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَبِي حَمْزَةَ عَنْ أَبِي الْحَسَنِ مُوسَى ع فِي حَدِيثٍ أَنَّهُ قَالَ: رَحِمَ اللَّهُ فُلَاناً يَا عَلِيُّ لَمْ تَشْهَدْ جَنَازَتَهُ قُلْتُ لَا قَدْ كُنْتُ أُحِبُّ أَنْ أَشْهَدَ جَنَازَةَ مِثْلِهِ فَقَالَ قَدْ كُتِبَ لَكَ ثَوَابُ ذَلِكَ بِمَا نَوَيْتَ. ---------- [۱]: مختصر بصائر الدرجات- ۹۹.
اگر کسی به تو بدگمان است، قبل از اینکه او را توبیخ کنی و گله و شکوی..‌. به اعمال خود توجه کن و ببین آیا خود را در معرض تهمت و سوء ظن دیگران قرار نداده ای؟ پی نوشت عن الصادق علیه السلام هر كس كه شخصيت خود را در معرض تهمت قرار دهد نمى بايست بدگمان بخود را سرزنش كند.
اگر رازی داری که می خواهی دیگران نفهمند اولین کسی که باید آن را حفظ کند خودت هستی پس اگر آن را حتی با یک نفر در میان گذاشتی و آن فاش شد نباید جز خودت را سرزنش کنی..‌. پی نوشت امام صادق علیه السلام: هر كس كه سرّ خويش پنهان داشت پيوسته اختيارش بدست خود او است. و نقل هر سخنى كه از دو فرد تجاوز كرد افشا و پخش گردد.
گاهی اوقات باید از خودت بپرسی چرا در حالی که می توانم حرف دیگران و رفتار آنان را با عینک حسن ظن نگاه کنم و دید و برداشتم منفی نباشد، این گونه نیست، و چرا احتمالات جای یقینها را می گیرد؟ و چرا خودم باعث تولید نگرانی ها می شوم؟ پی نوشت عن الصادق علیه السلام: در كار برادرت بهترين برداشت را برگزين. مبادا با داشتن توجيهى خوب؛ سخن برادرت را به بدى تفسير كنى!
شخصی به نام موسی بن سیّار گوید: با حضرت رضا (علیه السلام) بودم (در سفر به خراسان) نزدیک شهر طوس، چون دیوارهای شهر نمایان شد، صدای نوحه و عزا شنیدم، به دنبال صدا رفتم، دیدم جنازه ای است. در این هنگام حضرت رضا (علیه السلام) از اسب فرود آمد و به طرف جنازه رفت و به آن خو گرفت و مأنوس شد، آن گاه رو به من کرد و فرمود: ای موسی بن سیار، هرکه جنازه یکی از اولیای ما را تشییع کند، از گناهان بیرون می‌رود آن گونه که از مادر بدون گناه متولد شده است و چون جنازه آن مرد را کنار قبر نهادند، حضرت رضا (علیه السلام) نزدیک آمد و مردم را کنار زد و دست مبارک را بر سینه آن مرد نهاد و فرمود: ای فلانی، مژده باد تو را به بهشت، بعد از این دیگر ترسی بر تو نیست. عرض کردم: فدایت شوم، آیا این مرد را می‌شناسید؟ شما که تا امروز به این سرزمین نیامده اید؟ فرمود: ای موسی بن سیار، آیا نمی دانی که اعمال شیعیان ما، در صبح و شام بر ما ائمه عرضه می‌شود، هر کوتاهی که در اعمال آن‌ها باشد، از خداوند متعال می‌خواهیم که از صاحبش درگذرد و هرچه از کارهای عالی باشد، از خداوند برای صاحبش شکرانه درخواست می‌کنیم. [۱] ---------- [۱]: مناقب آل ابی طالب، ج ۴، ص۳۴۱. ر. ک: بحار، ج ۴۹، ص ۹۸.
بعضی حرف گوش کردنها باعث می شود از مقام و جایگاه ات پایین بیایی پس دقت کن تا خودت را ملاک و معیار داوری ها قرار ندهی و خودت را نپرستی... پی نوشت قال الإمام الرضاء عليه السلام: إيّاكَ أن تَتبَعَ النَّفسَ هَواها فَإنَّ في هَواها رَداها ؛ مبادا از هواى نفس پيروى كنى كه در آن نابودى نهفته است . مشكاة الأنوار ، ص 455 .
عصبانیتها آرامشهایی را از ما سلب می کند، و پشیمانیهایی را به دنبال می آورد، و تفکر را مختل می کند، پس بایستی علاج کار کنیم و بسم اِلله بخوانیم بر خودمان و ممنوع کنیم عجله و تعصب ها را و پناه ببریم به خدا من شر غاسق اذا وقب و من شر النفاثات فی العقد...
وقتی مشورت می کنی تا دیده ات بینا شود و از تجارب دیگران استفاده کنی بایستی مراقب باشی که طرف مشورت ات آیا شرایط لازم را دارد یا خیر از جمله اینکه آیا خداوند و اراده او را در محاسباتش می گنجاند؟ پی نوشت امام صادق علیه السلام: در گفتار خود با آنان كه خدا ترسند مشورت كن.
هدایت شده از خبرگزاری فارس
🔹طولانی ترین ماه گرفتگی قرن ۲۱ در شامگاه جمعه ۵ مرداد اتفاق می‌افتد و این رویداد در بخش‌های بزرگی از ایران، استرالیا، آسیا، آفریقا، اروپا و آمریکای جنوبی قابل رویت است. 🔹این خسوف در ساعت ۲۱:۴۴:۴۷ آغاز خواهد شد و مدت زمان گرفت کامل ۱۰۳ دقیقه به طول می‌انجامد. 🔹بنابر اعلام سازمان فضایی ایران، پخش زنده این رویداد در وب سایت این سازمان به‌ آدرس http://isa.ir/ قابل مشاهده است. fna.ir/bnr9ap @Farsna
وقتی متوجه می شوی تشکرهای قلبی ات نسبت به نعمتهای خدا را محاسبه می کنند هر چند زبان به آنها باز نکرده باشی و پشیمانی هایت نسبت به گناهان را ثبت می کنند هر چند زبان به استغفار نگشوده باشی به قلب ات بیشتر توجه می کنی و امورت آسانتر می شود. پ.ن عن الصادق علیه السلام: هر كس كه خداوند او را نعمتى ارزانى داشت و او معرفت قلبى يافت كه مورد انعام خدا واقع شده است، و دريافت كه انعام كننده بر او خدا است، پاس شكرش را بجا آورده؛ هر چند لب به شكر نگشايد، و هر كس كه دريافت كه مجازات كننده خدا است، پس استغفار نموده هر چند بدان زبان نگشوده باشد، و [آن حضرت عليه السّلام] اين آيه را تلاوت كرد: إِنْ تُبْدُوا ما فِي أَنْفُسِكُمْ أَوْ تُخْفُوهُ يُحاسِبْكُمْ بِهِ اللَّهُ فَيَغْفِرُ لِمَنْ يَشاءُ وَ يُعَذِّبُ مَنْ يَشاءُ وَ اللَّهُ عَلى كُلِّ شَيْ ءٍ قَدِيرٌ، يعنى: «اگر آنچه در دل داريد آشكار يا پنهان كنيد خدا شما را بدان حسابرسى مى كند، پس هر كه را شايسته بيند بيامرزد، و هر كه را سزاوار عقوبت يابد عذاب كند، و خدا بر هر چيزى تواناست- بقره: ۲۸۴».
یادداشت ارسالی: گاهی دشمن اوضاع را گل آلود میکند تا از هرج ومرج حاصل به هدف نزدیک شود جازه ندهیم در اجتماع گل آلود ماهی ایمان وتوکلمان را بربایند نشر اکاذیب وتبلیغات دروغ در میدانهای نبرد یکی از عوامل موثر در تضعیف روحیه هاست گاهی صحنه اجتماع صحنه جنگ میشود وبرای تضعیف روحیه فریاد محمد را کشتم سر می دهند نمیگویم همچون علی اما چون طلحه وابودجانه به دست وپا نیفتیم واز میدان به سرعت خارج نشویم چرا که آنها نیز همین را میخواهند علی علیه السلام با ادامه جنگ علی رغم استفاده از این حربه به ما آموخت یکی از بزرگترین خطراتی که مبارزات هدفدار را تهدید میکند فردپرستی است وابستگی به شخص معین اگر چه خاتم باشد مفهومش پایان یافتن کوشش وتلاش برای پیشرفت به هنگام از دست رفتن آن شخص نیست واین وابستگی یکی از نشانه های بارز نبودن رشد اجتماعی است (الهام گرفته از کریمه 145 آل عمران)
در جامعه ناچار هستی با طیف گسترده ای از مردم با باورهایی متفاوت روبرو شوی، و در این میان اگر بخواهی روابطی دوستانه ایجاد کنی، آیا باید در عقاید آنها تجسس کنی؟ این سوالی است که تو را می کشاند به بررسی ملاکها... ولی به طور کلی کاوش در اندیشه و نظر مردم مطلوب نیست مگر به دلایلی که موجه باشد... پ. ن: امام صادق عليه السّلام به أبو بصير فرمود: اى أبو محمّد در دين و عقيده مردم كاوش مكن كه بى دوست بمانى.
هدایت شده از طلبگی تا اجتهاد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مناظره معاون وزیر خارجه اسراییل با کارشناس تلویزیونی در مورد جمهوری اسلامی ایران @talabegitaejtehad
بعضی ها هستند که همه کارهایشان زیباست... گذشت می کنند در حالی که می توانند نگذرند، و صبر می کنند بدون اینکه شکایت کنند... پ.ن عن الصادق علیه السلام: گذشت نيكو اين است كه بر گناه، مجازات مكنى، و شكيبائى و صبر نيكو، آن صبرى است كه عارى از شكايت است.
شخص مومن، صفاتی دارد که ناشی از ایمان اوست یعنی ایمان، این صفات را در او به وجود می آدرد یا تقویت می کند مانند صداقت و راستی...هر چند بر ضررش باشد. حیا و انجام ندادن زشتی ها در برابر دیدگانی که او را مشاهده می کنند خوش اخلاقی در تعامل با دیگران شناخت حقایق و توجه به رعایت حقوق دیگران پس بایستی بررسی کنی که آیا امثال این صفات در تو در حال زیاد شدن است یا خیر؟ و بایستی ریشه ها را اصلاح کنی؟ و از هر کجا می توانی شروع کن... پ. ن عن الصادق علیه السلام در هر كس كه چهار صفت باشد مؤمن است، هر چند كه از سر تا پايش گناه باشد: ۱- راستى، ۲- حيا و شرم، ۳- خوش اخلاقى، ۴- حقّ شناسى.