تاریخ مهم است
امام خامنهای: «اگر #تاریخ یک چیز #اصلی نبود، #قرآن با این عظمت، که اصلاً برنامهی #انسان_سازی و برنامهی بشریت است، تاریخ را وارد خودش نمیکرد. اما شما میبینید که در قرآن تاریخ هست؛ البته بخشهایی که برای بیان #اهداف_قرآن کارساز است... بنابراین تاریخ #مهم است.» (بیانات در دیدار اعضای گروه تاریخ صدای جمهوری اسلامی، ۸/ ۱۱/ ۱۳۷۰)
https://eitaa.com/risheh/31
امام خامنهای: «من #همیشه به #جوانان و #محصّلین و #طلاب و دیگران میگویم که #تاریخ را #جدّی_بگیرید و با دقت نگاه کنید، ببینید چه اتفاقی افتاده است: «تلک اُمّةٌ قَد خَلَت». #عبرت_از_گذشتگان، درس و آموزش #قرآن است.» (بیانات در دیدار جمعی از پاسداران، ۵/ ۱۰/ ۱۳۷۴)
https://eitaa.com/risheh/33
امام خامنهای: «میخواهیم از راه شناختن #تاریخ خود، #گذشته_ی_خود و #برجستگان این تاریخ، #خود_را_درست_بشناسیم؛ #امروزمان را درست بفهمیم و #راه_فردامان را #تشخیص بدهیم و باز کنیم... ما به گذشته... با این چشم نگاه میکنیم. گذشته برای ما یک #وسیله و #آیینه است؛ #مایه_ی_عبرتی است تا #راه_آینده_مان را هموار کنیم.» (بیانات در دیدار مردم لار، ۱۹/ ۲/ ۱۳۸۷)
https://eitaa.com/risheh/35
امام خامنهای: «من به #جوانان عرض میکنم، با #تاریخ_گذشته_ی_نزدیک_کشورتان آشنا شوید؛ چون یکی از راههای #فریب و اغواگری، #تحریف_تاریخ است که امروز متأسفانه این کار بهوفور صورت میگیرد.» (بیانات در دیدار مردم کاشان و آران و بیدگل، ۲۰/ ۸/ ۱۳۸۰)
https://eitaa.com/risheh/36
امام خامنهای: «در #تاریخ چیزی هست که اگر بخواهیم از آن #عبرت بگیریم باید #دغدغه داشته باشیم. این دغدغه مربوط به #آینده است... تاریخ را با قصه اشتباه نکنیم. تاریخ یعنی #شرح_حال_ما در صحنهای دیگر... تاریخ یعنی من و شما... هر کداممان باید نگاه کنیم و ببینیم در کدام قسمت داستان قرار گرفتهایم. بعد ببینیم کسی که مثل ما در این قسمت قرار گرفته بود، آن روز چگونه عمل کرد که ضربه خورد، مواظب باشیم آنطور عمل نکنیم.» (بیانات در دیدار فرماندهان لشکر محمد رسول الله (ص)، ۲۰/ ۳/ ۱۳۷۵)
https://eitaa.com/risheh/39
#قابل_توجه
«شهر #یزد در آن اوقات مجمع #علما و معدن #فضلا بود؛ از قبیل #آخوند_ملا_اسماعیل_عقدایی (متوفای ۱۲۳۰ ه.ق) که فاضل کامل و #رئیس اهل آن شهر بود، #حُکمش بر اهل آن بلاد #نافذ و ساری، و #حدود_شرعیه در #محکمه_اش واقع و جاری میشد، از قبیل قطع و قتل و تعذیر و امثال آن؛ و فهمی مستقیم و قادر، و جرأتی در امور داشت که احدی را با او یارای مقاومت و منازعت نبود.» (تاریخ اجتماعی ایران، ج۳، ص ۴۹۶، به نقل از: شیخیگری و بابیگری، ص۵۸)
#افتخارات
#ریشه_ها
https://eitaa.com/risheh/41
۱۸۱۵ م: نامهی #سِر_گور_اوزلی (سفیر #انگلستان در ایران) به وزارت خارجه انگلیس: «... عقیدهی #صریح و صادقانهی من این است که چون #مقصد_نهایی ما فقط صیانت حدود #هندوستان است؛ بهترین سیاست ما این خواهد بود که کشور #ایران را در این حال ضعف و توحش و بربریت بگذاریم و سیاست دیگری مخالف آن تعقیب نکنیم.» (نقش روشنفکران در تاریخ معاصر ایران، ج۱، ص ۳۱۶، به نقل از: تاریخ روابط سیاسی ایران و انگلیس در قرن ۱۹، ص ۹۲۸)
https://eitaa.com/risheh/46