✅به ديگران وابسته ميشوم, چه کنم؟
✅انسان دلبستگي هاي زيادي به اطراف، اشياء و افراد دارد و اين مقتضاي طبيعت انسان است؛ بنابراين داشتن تعلق تا جايي كه اختلال در عملکرد نداشته، مانع رشد و تكامل انسان نباشد، امري عادي و قابل قبول است، آنچه مهم است، اين است كه در اين راستا همچون ديگر جنبه هاي زندگي رعايت اعتدال لازم و ضروري است.
توجه و عمل به راهكارهاي زير مي تواند شما را در حل اين مشكل ياري كند:
1. سطح عزت نفستان را افزايش دهيد، وابستگي عاطفي همواره با عدم عزت نفس ارتباط دارد. غير ممكن است كه در عين وابستگيهاي شديد احساسي، از عزت نفس بالايي برخوردار باشيد. اولين راه حل براي غلبه بر وابستگي عاطفي، آن است كه بدون شكنجه و عذاب و تخريب فكري، با مهرباني، عميقا بهخودتان عشق بورزيد. براي آنكه دوباره به عزت نفس دست يابيد نكات زير ميتوانند مفيد باشند :
- هر روز ساعتي را براي خوشحال كردن خودتان اختصاص دهيد.
- روي نكات مثبت و موفقيتهايتان تمركز كنيد.
- «نه» گفتن را ياد بگيريد.
- به خواسته هايتان توجه كنيد.
- براي آنكه مورد پسند ديگران قرار بگيريد، سعي نكنيد خودتان را تغيير دهيد.
- بهنظر خودتان اهميت دهيد.
- در ذهنتان تصوير مثبتي از خود داشته باشيد.
- با افراد مثبت نشست و برخاست كنيد.
- از خودتان مواظبت كنيد.
- از تنها ماندن لذت ببريد.
2. تلقين در جهت منفي و مثبت اثر خود را به همراه دارد. بنابراين سيگنال هاي منفي را بايد كنار گذاشت. هرگز به خود تلقين نكنيد كه چنين گرايشي در شما قوي است.
3. به اين فکر کنيد که اين نوع وابستگي باعث خواهد شد، فرصت هايي که ديگر برگشت ناپذير هستند را از دست بدهيد و آينده زندگي خود را متزلزل بنا نماييد.
4. اوقات خالي خود را با برنامه هاي مفيد پر كرده و از تنهايي و بيكاري پرهيز كنيد تا اين افكار به سراغتان نيايد.
5. افراط در دوستي ها و وابستگي ها به زندگي آينده شما به صورت جدي آسيب مي رساند. زيرا هزينه كردن بيش از حد عواطف براي دوستان، باعث مي شود در آينده نتوانيد روابط عاطفي مطلوبي با همسر خود داشته باشيد؛ زيرا هر انساني داراي يك منبع محدودي از انرژي رواني است؛ همين طور كه توانايي جسماني او محدود است انرژي هاي رواني او نيز محدود است بنابراين بايد اين انرژي ها را به موقع، به تدريج و با احتياط هزينه كرد.
@khanjanidroos
✅براى رسيدن به خوبى بايد از خوشىها و محبوبها گذشت.
🔶استاد علی صفایی حائری:
لَيْسَ الْبِرَّ أَنْ تُوَلُّوا وُجُوهَكُم قِبَلَ الْمَشْرِقِ وَ الْمَغْرِبِ وَ لكِنَّ الْبِرَّ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَ الْيَومِ الْآخِر. ١
خوبى اين نيست كه رو به شرق و غرب بياوريد،بلكه خوبى در گرايش و عشق به اللّه و گرايش و عشق به ادامهى انسان و روز ديگر است.
خوبى در عشق و عمل و عهد و وفا و صبر، خلاصه مىشود، چون اينها انسان را بارور مىكند و تنها خداست كه به انسان مىدهد، ديگران از او مىگيرند و از او پل مىسازند.
گفتم قرآن هم خوبى را نشان مىدهد و هم راه رسيدنش را.براى رسيدن به خوبى بايد از خوشىها و محبوبها گذشت.
لَنْ تَنالُوا الْبِرَّ حَتّى تُنْفِقُوا مِمّا تُحِبُّون؛ ١ هيچگاه نيل به خوبىها پيدا نمىكنيد؛ لَنْ تَنالُوا الْبِرَّ ، تا اين كه از محبوبها و عشقها بگذريد.
@khanjanidroos
میخواستم بپرسم عادت بدی داریم که از لحاظ دین اشکال داره ولی هر چه سعی میکنیم نمیتونیم اون عادت و رها کنیم از نظر دین چه کاری میتوانیم برای ترک ان انجام دهیم؟
✅پاسخ:
یک بحث قدیمی در میان دانشمندان و علمای اخلاق است که آیا اخلاق و صفات انسان قابل تغییر و اصلاح میباشد یا نه ؟ و اگر امکان اصلاح وجود دارد،همه آنها قابل تغییر هستند یا بعضی؟
آن چه که به طور مسلم از آیات نورانیه قرآن کریم و راهنماییها و دستورالعملهای معصومین(علیهم السلام) استفاده میشود؛ امکان تغییر، اصلاح و تهذیب صفات انسانی و حرکت بسوی کمالات و طهارت معنوی و پاکی از اخلاق رذیله، وجود دارد. گرچه نفوس، مختلف میباشند، بعضی سریعتر و بعضی کند تر در مسیر کمال به حرکت میافتند. بعضی تمایل به شر و فساد در آنها کمتر و بعضی بیشتر است. اما اینها هرگز انسانرا از مرحله اختیار خارج نمیکند.
خداوند میفرماید: «قل کل یعمل علی شاکلته فربکم اعلم به من هو اهدی سبیلا» بگو ای پیامبر ، هرکس طبق شاکله و سریره خود عمل میکند، پس پروردگار شما داناتر است به کسی که هدایت یافتهاست.(اسرا 84)
حضرت علامه طباطبایی، در تفسیر این آیه شریفه، ظرائف و دقائقی را بیان فرموده و بر امکان غلبه بر شاکلهها تاکید می فرمایند. شاکله از شِکال، مشتق است و آن عبارت است از ریسمان و زنجیری که حیوان را با آن میبندند تا از مکان خود خارج نشود. طبع و سجیه انسان را «شِکال» نامیدهاند، به جهت این که نمیگذارد انسان از نقطه ای به نقطه دیگر برود. کسی که شالکهاش بُخل است، نمیتواند از این منطقه بُخل خارج شده و وارد منطقه سخاوت شود. بالعکس، انسان سخاوتمند و جواد، محصور در منطقه جود و سخاوت است و همینطور سایر صفات. علامه میفرماید: "این شاکلهها، اقتضائات میباشند نه علت تامه." مثلا شخصی که قدش بلند است؛ دستش به میوه درخت مردم میرسد و میتواند دستش را بلند کند و میوه را بچیند،این اقتضا میباشد، ولی بلندی قد، هرگز او را مجبور به دزدی نمیکند و علت تامه این عمل نیست و نمیتواند عذر بیاورد که من چاره ای از دزدی نداشتم، چون قدم بلند بود!
روز قیامت حضرت یوسف و حضرت مریم را به رخ گناهکارانی میکشند که در اثر جوانی و زیبایی ، عفت خود را از دست داده و به گناه آلوده شدهاند و به آنان میگویند: اگر زیبایی باعث انحراف بود، این دو بزرگوار هم باید آلوده میشدند. زیبایی «اقتضاء» میباشد، نه «علت تامه». غلبه بر اقتضائات مراتب دارد و هرکس میتواند بر شاکله اش غلبه کند. «بُعثت لأتمم مکارم الاخلاق» یعنی من آمدهام تا مردم بر شاکله های خویش غلبه نموده و اخلاق خود را اصلاح کنند.
اما نکاتی برای رهایی از عادات ناپسند:
1- توجه به قبح و زشتی آن عادات از نظر عقل.
2- در نظر گرفتن کیفری که از نظر شرع بر آن مترتب گردیده است.
3- داشتن ارادهای محکم در جهت رفع آن عادات که نشانه همت بالا و بلند انسان در روی آوردن به فضایل و دوری از رذایل است.- استمداد از خداوند و دعا و نیایش که فرمود: اگر فضل و رحمت خدا بر شما نبود هیچ کدام به فضیلت و تزکیه روی نمیآوردید (و لو لا فضل الله علیکم و رحمته ما زکی منکم من احد ابدا ..)
5- جایگزین سازی اعمال و عادات نیکو؛ مانند شرکت دائمی در نماز جماعت ،نماز شب ،زیارت اهل قبور و دعا.[برای آگاهی بیشتر ر . ک : «چهل حدیث امام» و «معراج السعاده».]
6- هرگاه نفسش او را وسوسه نمود بلافاصله از جا برخیزد و خود را چنان سرگرم عمل مثبتی نماید که اندیشه عمل زشت را از یاد ببرد. (مثلا به ورزش با دوستان خود بپردازد به مسجد و نماز جماعت یا دعا برود به دیدار دوستان یا نزدیکان خوب خود بشتابد به کارهای عادی زندگی؛ مانند خرید مایحتاج و ... بپردازد).
7- مطالعات خود را پیرامون معاد عذاب گناه و... افزون سازد.
8- از شرکت در محیطهای آلوده کننده و همنشینی با دوستان ناباب بپرهیزد.
9- عوامل تحریک کننده پیرامون خود را حتیالامکان از بین ببرد.
10- سعی کند هیچ گاه در تنهایی نماند.
بنابراین درگام اول باید بر انجام واجبات و ترک گناهان استواری نمود و در گام دوم به پالودن نفس از رذایل و آراستن به فضایل پرداخت و حب دنیا و تعلقات دنیوی را از ژرفای ضمیر بیرون راند آن گاه دل کانون عشق خدا میشود و با اخراج شیطان نفسانیت و دنیاپرستی که خانه دل را غصب نموده صاحب خانه در آن لانه میگزیند.
11- همه روزه با خدای خود مشارطه کند که مرتکب گناه نشود و هم از او مدد جوید و شبانگاه به محاسبه اعمال خود بپردازد. پس اگر ترک گناه کرد خدا را سپاس گوید و باز مدد جوید و اگر خدای نخواسته خلاف کرد استغفار کند و تصمیم بگیرد که مجددا ترک کند.
12- عادات خوب را مانند شرکت دائمی در نماز جماعت و ... تقویت کند. چه با نفی عادات زشت راه کسب اعمال شایسته باز شده و در شعاع تکرار و تلقین و میل شدید به آنها عادات خوب در نفس ظهور فعلی پیدا خواهد کرد. امیرالمومنین(علیه ال
سلام) فرموده است: «غیروا العادات تسهل علیکم الطاعات؛ عادات [زشت] را تغییر دهید پیروی از[فرمانهای] خدا بر شما آسان میشود»، [2شرح غرر، ج 4، ص 381] و «بغلبه العادات الوصول الی شرف المقامات؛ با غلبه و چیره شدن بر عادتهای [زشت]رسیدن به مقامات بلند آسان میشود»،[شرح غرر، ج 3، ص 229]
به هرحال مهمترین نکته اینست که انسان "اگر بخواهد" و "اگر اراده کند" میتواند هر عادتی را تغییر داده و بر نفسش مسلط شود. فقط باید انگیزه کافی پیدا کرده و بعد از اراده، شروع به عمل کند.
@khanjanidroos
🔻حضرت زهرا(س) با خاکیان همنشین شد تا معبری بزند برای عبوردادن بندگان خدا از ظلمت و ضلال...
"در زیارت نامه مختصر ولی پرمغز حضرت زهرا(س) میخوانیم: «يَا مُمْتَحَنَةُ امْتَحَنَكِ اللَّهُ الَّذِي خَلَقَكِ قَبْلَ أَنْ يَخْلُقَكِ فَوَجَدَكِ لِمَا امْتَحَنَكِ صَابِرَةً وَ زَعَمْنَا أَنَّا لَكِ أَوْلِيَاءُ وَ مُصَدِّقُونَ وَ صَابِرُونَ لِكُلِّ مَا أَتَانَا بِهِ أَبُوكِ ص وَ أَتَانَا بِهِ وَصِيُّهُ ع فَإِنَّا نَسْأَلُكِ إِنْ كُنَّا صَدَّقْنَاكِ إِلَّا أَلْحَقْتِنَا بِتَصْدِيقِنَا لَهُمَا بِالْبُشْرَى لِنُبَشِّرَ أَنْفُسَنَا بِأَنَّا قَدْ طَهُرْنَا بِوَلَايَتِكِ»
با اینکه، در زیارت حضرت زهرا(س) حجم عبارات بسیار محدود است لکن مشتمل بر معارف بسیار بلندی است، که سه فراز اساسی دارد:
◀️ فراز اول بیان کننده این است که حضرت زهرا(س) قبل از اینکه لباس خلقت بشری بپوشند موردامتحان قرار گرفتند و در این امتحان، خداوند ایشان را صابره یافته است. امتحان گیرنده خداوند متعال است که قبل از خلقت در این عوالم، حضرت زهرا(س) را در این امتحان پایدار یافته است.
◀️ فراز دوم زیارت، نقش مؤمنین را بیان میکند، که ولایت و محبت اهل بیت(ع) را در دل داشته و بر تمام دینی که پیامبر اکرم(ص) و وصی ایشان حضرت امیرالمومنین(ع) آوردهاند استوارند و تبعیض در دین ندارند.
◀️ فراز سوم زیارت نیز درخواستی است که بعد از این ولایت و تصدیق و پایداری و صبر، مؤمنین از حضرت زهرا(ع) دارند، و آن هم درخواست الحاق به طهارت نفس است، که به دست صدیقه طاهره(س) محقق میشود، که حقیقت طهارت همان توحید و پاک شدن از شرک آشکار و خفی است.
امتحان خداوند متعال متناسب با ظروف انسانها، متغیر است، گاهی این امتحان عمومی است، مانند عهد بندگی که در آیه «أَ لَمْ أَعْهَدْ إِلَيْكُمْ يا بَني آدَمَ أَنْ لا تَعْبُدُوا الشَّيْطانَ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبين» به آن اشاره شده، و انسان به این دنیا آمده است تا به این عهد عمل کند، لکن انسان بسیاری از چیزها از جمله این عهد را فراموش کرده، لکن آنانی که اهل راه هستند آرام آرام به وادی عهد میرسند و عهدهایشان به یادشان میآید.
عهدی نیز مخصوص خاصان درگاه خداست، که عهد اقامه بندگی در عالم است. وقتی این تکلیف عرضه میشده است اینان عهد کردهاند که واسطه فیض شده و بار هدایت و شفاعت را برداشته و مجرای هدایت شوند و بار هدایت دیگران را تحمل کرده و بلای هدایت دیگران را به دوش بکشند؛ لذا آنها واسطه رحمت خداوند شده و وجودشان مجرای نور و هدایت است، آنان کلمه نور و معدن نور و مَثَل نور الهی هستند، و پایداریشان در توحید، مبدأ هدایت دیگران بوده و دیگران با بلای آنها نجات مییابند، و این عهدشان پیش از عهد بندگی خودشان است، و بلا را به دوش میکشند تا دیگران راه خداوند را پیدا کنند، مانند حضرت یوسف که با صبر خود موجب نجات مردم مصر از شرک شد.
امتحان وجود مقدس حضرت زهرا(س)، که در این زیارت به آن اشاره شده، نیز عهد هدایت مردم است، که با حرف و حدیث واقع نمیشود، بلکه باید بار سنگین را به دوش بکشند، لذا خداوند ایشان را در لباس بشر آفریده است تا با خاکیان همنشین شده و در عبور از عالم دنیا معبری برای بندگان خدا بزنند و آنان را از ظلمت و ضلال به سمت توحید هدایت کنند، لذا بلای ایشان معبر ما و همه کائنات است.
@khanjanidroos
#حضرت_زهرا
🔷•فاطمه:
◀️ امام باقر (ع) در وجه تسمیه حضرت زهرا به فاطمه میفرمایند: «چون فاطمه (س) متولد شد، خدا به فرشتهای وحی کرد تا به محمد (ص) بگوید که او را فاطمه نام گذارد، سپس فرمود: من تو را (از جهل باز گرفتم و) به علم پیوستم [با علم از شیر باز گرفتم] و از خون حیض باز گرفتم.» آنگاه امام باقر (ع) فرمود: «به خدا سوگند که خدا او را با علم از شیر و از خون حیض در عالم میثاق باز گرفت.»
◀️ خداوند در تولد زهرا (س) نام فاطمه (س) را بر زبان رسول اکرم (ص) جاری فرمود .... سپس امام باقر (ع) فرمودند: «خداوند او را به همراه علم از مادر متولد کرد و در ازل از همه آلودگیها جدا ساخت.» حضرت فاطمه (س) از شیر علم و معرفت حق تغذیه شده از این رو حیات علمی و معرفتی محبین حضرتش با وساطت آن ذات مقدس صورت میگیرد.
«فَطَمْتُک عَنِ الطَّمْث» ساحت مقدس فاطمه (س) از تمام آلودگیها مطهر و بری است، فاطمه (س) محبین خود را به میزان قابلیتشان، از آلودگیهای اعتقادی و اخلاقی جدا میکند. جدایی که با سهولت و بدون سختی صورت میپذیرد.
@khanjanidroos
درگوشی👂 برایِ خواهرانِ خوبم 🍥
🎀 به شیوه خودتان دوست نداشته باشید بلکه به وجودِ او نیز اهمیت بدهید.
به عنوان مثال اگر در سالگرد #ازدواج تان، هدیه ای به او می دهید سعی کنید از قبل در مورد هدیه مورد علاقه اش اطلاعاتی به دست آورید.🎁🛍
🎀از #همسر خود انتظار نداشته باشید که با تمامی طرح ها و ایده ها و افکار شما موافق باشد و آنها را تحسین کند.
#واقع_بین باشید و به او اجازه دهید که نظرش را هر چند که برخلاف میل شما باشد، بیان نماید.
🎀اصرار زیادی برای جلب محبّتِ همسرتان نداشته باشید❌ و این نکته را زمانی که وی عصبانی است بیشتر مراعات کنید.
در بسیاری اوقات، حالت روحی او برای ابراز محبّت به شما مناسب نیست و اصرارِ زیاد شما منجر به مخالفت شدید او می شود.
🎀برای همسر خود نقش یک #زن حساسِ و شکننده را بازی نکنید.❌ زیرا این حالت شما باعث می شود که همسرتان فکر کند شما ضعیف و بی طاقتید و اگر چیزی بگوید باعث رنجش تان می شود.
بنابراین سعی می کند که #ارتباط_کلامی کمتری داشته باشد و همین امر باعث ناراحتی شما می گردد.
🎀سعی کنید که در ارتباط با همسرتان همواره هویت خود را با عنوان یک زن و همسر حفظ کنید. زنی که توجه به روابطش به قیمت از دست دادن هویتش تمام شود به خود و روابطش صدمه می زند. زیرا این مساله باعث می شود که وی خود را بخشنده تر و دوست داشتنی تر از شوهرش ببیند و فکر کند که همسرش بی نهایت خودخواه و ناسپاس است.
مردها با زنی به عنوان همسر در ارتباط دایمی باقی خواهند ماند که #هویت مستقل و قوی خود را حفظ کند.
🎀اگر احساس می کنید که در روابط خود با همسرتان از عزّتِ نفس پایینی برخوردارید و میل دارید که او را وادارید تا در این زمینه به شما کمک کند که از احساس خوبی برخوردار شوید اشتباه می کنید.
این مساله مشکل شماست شخصا روی آن کار کنید و در صورت لزوم از یک مشاورِ خوب کمک بگیرید.
🎀زمانی که همسرتان از فشار عصبی رنج می برد سعی نکنید از لحاظ احساسی به او نزدیک شوید. زیرا اگر برای #صمیمیت و نزدیک شدن به او فشار آورید فقط او را عصبانی تر کرده و از خود دور می کنید.
زمانی که استرس او کم شود به حالت عادی خودش بر می گردد.
🎀در زندگی زناشویی خویش سعی کنید خدا را مسوول خوشبختی خود بدانید.
زنی که مسوولیت #خوشبختی زندگی مشترک را فقط بر عهده شوهرش می گذارد یک همسر آزرده و افسرده به بار می آورد.
🎀او را به دوست نداشتن و گریزان بودن از همسر و زندگی متهم نکنید.❌ زیرا وی اعتقاد دارد که شریک زندگی اش را دوست دارد و از او گریزان نیست ولی به نظرش او را متهم به چیزی می کنید که در موردش صدق نمی کند و این مساله موجب کدورت در روابط می شود.
🎀 وقتی شما در می یابید که در ایجاد مشکلات زندگی خود سهم داشته اید و آن را به همسرتان بگویید #عشق و محبّت، بارِ دیگر در زندگیتان شکوفا می شود؛
زیرا بعد از آن همسرتان نیز سهم خود را می پذیرد و با کمک شما درصدد رفع مشکل بر می آید.
🎀💞💞💞💞💞💞💞💞
@khanjanidroos
🐾🐾🐾🐾
سه ویژگی از فضایل حضرت زهرا س:
۱- اولین ویژگى آن حضرت خلقت آن حضرت است از نور خدا
امام صادق علیه السلام از پیامبر (صلى الله علیه وآله ) روایت مى کنند که :
خداوند عز و جل فاطمه علیها السلام را از نور خود خلق کرد قبل از آنکه آدم را بیافریند. و نام فاطمه مشتق شده از نام خداوند به پیامبر (صلى الله علیه وآله ) دستور مى دهد که چهل روز در خلوت ، شبها به عبادت و روزها را روزه دارى کند و بعد از اتمام این مدت براى او طعام بهشتى مى فرستد.
۲- یکى دیگر از ویژگی هاى منحصر به فرد صدیقه طاهره علیها السلام ، تکلم کردن او در رحم با مادر عزیزش بود که او را در سختی هاى تسلى مى داد.
۳- سومین ویژگى آن حضرت اینکه : به هنگام تولدش برترین زنان قابله اش بودند و بعد از تولد نور وجودش تمام خانه هاى مکه را روشن کرد و او را با آب کوثر شستشو دادند و او لب به سخن گشود که خدایى جز الله نیست و پدرم پیامبر خدا و شوهرم جانشین او و فرزندانم امامان بعد از او هستند.
هم چنین در روایت آمده است که حورالعین و بهشتیان یکدیگر را در ولادت آن حضرت بشارت دادند و جشن میلاد گرفتند.
🍀🍀🍀🍀🍀
@khanjanidroos
🌺🍃🍃
🍃
در روايات آمده است که پیامبر صلی الله عليهوآله فرمودند : چون روز قيامت شود دخترم فاطمه بر ناقه اى از ناقههاى بهشت به محشر رو كند ... و جبرئيل مهار آن ناقه را گرفته و با بانگ بلند فرياد زند ديده بر هم نهيد تا فاطمه دختر محمد صلی الله علیه و آله بگذرد! ... و فاطمه خود را در برابر عرش پروردگارش جل جلاله رسانده، از ناقه فرود میآيد و میفرمايد: معبود من و سيد من ... ذريه من و شيعيان من و شيعيان ذريه ام و دوستانم و دوستان ذريه ام را درياب! پس ناگاه از طرف خداوند جل جلاله ندا رسد: كجايند ذريه فاطمه و شيعيان و دوستان او و دوستان ذرارى او؟ و آنان در ميان فرشتگان رحمت پيش میآيند و فاطمه سلام الله عليها رهبر آنها گردد تا آنها را وارد بهشت كند .
شفاعت حضرت زهرا سلاماللهعليها بیحساب و کتاب نيست، بلکه اذن الهی به ايشان برای شفاعت به این خاطر است که شفاعت شونده به واسطه محبت به حضرت، ارتباطی با ايشان پيدا کرده که جذبه آن محبت اجازه نمیدهد از ايشان جدا شود و اين رابطه قلبی، روح او را به روح حضرت متصل کرده است و باعث شده که جاذبه حضرت در آن ها اثر کند. اين جاذبه حدی ندارد، همانطور که رحمت خداوند حد و مرزی ندارد. اهلبيت عليهمالسلام هدايت و شفاعت شان را حتی از دشمنانشان هم دريغ نمیکنند، اما اين هدايت و شفاعت در کسی اثر میکند که زمينه و شرايط لازم را داشته باشد، به این معنا که رابطهای با خوبیها برقرار کرده باشد... پس مساله شفاعت خارج از نظام علی و معلولی نيست و ربطی به پارتیبازی ندارد، بلکه ناشی از تاثير عميق محبت است.
🍃 بطور کلی محبت به خداوند و به کسانی که خداوند آنها را دوست دارد عاملی بسيار قوی برای ايجاد انگيزه رفتار صحيح در انسان است و مثل مغناطيس محب را به سمت محبوب می کشاند.
@khanjanidroos
💠 بانوی بیهمتا 💠
🌿...عَنْ يُونُسَ بْنِ ظَبْيَانَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ سَمِعْتُهُ يَقُولُ:
🍃«لَوْ لَا أَنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى خَلَقَ أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ ع لِفَاطِمَةَ مَا كَانَ لَهَا كُفْوٌ عَلَى ظَهْرِ الْأَرْضِ مِنْ آدَمَ وَ مَنْ دُونَهُ.»
📚الكافي، ج۱، ص۴۶۱
🌿از امام صادق (علیهالسلام) نقل شده است که فرمودند:
🍃«اگر خداوند (تبارکوتعالی) امیر مؤمنان را خلق نکرده بود، برای حضرت فاطمه (علیهماالسلام) بر روی زمین همتایی نبود؛ از حضرت آدم تا دیگر انسانها.»
#امام_علی_علیه_السلام #حضرت_زهرا_علیها_السلام
💠 @khanjanidroos
بوسه بر دست مادر
بجز لیاقت
سعادت هم می خواهد ❤️
دست هر نااهل بیمارت کند
سوی مادر آ که تیمارت کند
#مولانا
🌱🎋🌱🎋🌱🎋🌱🎋
@khanjanidroos
🌾🌾🌾🌾
🌷🌿🌹🌿
🌱🍂
مرحوم حاج اسماعیل دولابی می فرمود:
مادرت را ببوس،پایش را ببوس،تا به گریه بیافتد،وقتی گریه افتاد،
خودت هم به گریه می افتی،آن وقت کارت روی غلتک می افتد
و همه درهایی را که به روی خود بسته ای،خدا باز می کند.
این که فرمود بهشت زیر پای مادر است یعنی تواضع کن.
نکند حق انها را تضییع کنی که راهت بسته می شود،
اگر زنده اند یا مرده،هر طور که می توانی انها را از خودت راضی کن.
مادرتان را ببوسید،به پای او بوسه بزنید.
وقتی دل انها ازشما راضی و شاد شود،از ته دل دعایتان می کند و این در سیر شما بسیار مؤثر است.
( مادر یعنی به تعداد همه روزهای گذشته تو، صبوری!
مادر یعنی به تعداد همه روزهای اینده تو، دلواپسی!
مادر یعنی به تعداد آرامش همه خوابهای کودکانه تو، بیداری!
مادر یعنی بهانه بوسیدن خستگی دستهایی که عمری به پای بالیدن تو چروک شد!
@khanjanidroos
🍃🍃🍃🍃🍃
پس هستی من ز هستی اوست 😭😭
برای مادران آسمانی که فرزندان بی نصیب شدند از بودنشان درود و سلام و صلوات می فرستیم......
@khanjanidroos
🍃🌹🍃🌺🍃🌹🍃🌺
پیامبر اکرم صلوات الله عليه فرمود:
إِنِّی سَمَّیتُ ابنَتِی فَاطِمَةَ لِأَنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ فَطَمَهَا وَ فَطَمَ مَن أَحَبَّهَا مِنَ النَّار؛
نام دخترم را از آن جهت فاطمه گذاردم كه خداى عزّ و جلّ او و دوستدارانش را بر آتش جهنّم حرام كرده است.
(عیون اخبار الرضا، ج 2 )
@khanjanidroos
🔴 #سالگرد_ازدواج
💠 سالگرد ازدواجمان بود. فکر نمیکردم که یادش باشد. داشت توی زیرزمین خانه کار میکرد. مغرب شد. با همان لباس #خاکی و گچی رفت بیرون و با دسته گل و #شیرینی برگشت.
💠گفتم: «تو این طوری با این سر و وضع رفتی شیرینی فروشی؟» گفت: «آره مگه چه اشکالی داره؟ #سالگرد ازدواجمونه؛ نباید شیرینی و گل میگرفتم؟» گفتم: «وقتای دیگه اگه خط اتوی لباست میشکست، حاضر نبودی بری بیرون.» گفت: آره، اما اگه میخواستم لباس عوض کنم، شیرینی فروشی #تعطیل میشد.»
#شهید_سید_محمد_مرتضی_نژاد
📙فرهنگنامهشهدایسمنان
🍃❤️@khanjanidroos