اگر تغییر نكنیم،
حذف می شویم .
برای جلوگیری از حذف شدن
در بازی زندگی،
باید تغییراتی را در خودمان
و زندگی مان به وجود آوریم.
کليدهای اين تغيير عبارتند از:
کلید اول: خواستن
كلید دوم: خالی كردن ذهن از تعصب ها
كلید سوم: باور مثبت نسبت به خود
كلید چهارم: عمل کردن
به یاد داشته باشیم كه عظمت زندگی تنها به دانستن نیست بلکه تلفیقی از علم و عمل است.
@rkhanjani
همهٔ ما تـا زندهایم
بین اوقاتِ غم و شادی تاب میخوریم
درست مثلِ گذشتِ روزگار
که بر محورِ شب و روز تاب میخورد
زندگی یک تابِ بازی است
دنیا ما را بین غم و شادی تاب میدهد
تا یاد بگیریم چگونه به تعادل برسیم
غم و شادی بـه نوبت فرا میرسند
باید هنگامِ شادی با فروتنی
و هنگامِ غم با اُمید
خودمان را محکم نگه داریم
و به خدا مطمئن باشیم
که ما را نخواهد انداخت
پس با آرامش و اطمینان زندگی کنیم
@rkhanjani
🔹 نقش «ام سلمه» در آرامش اهلبیت (ع) :
✅ ام سلمه همسر و آرامشبخش خانه رسول خدا (ص)، مربی حضرت زهرا(س) و امینِ سه امام معصوم بود.
1⃣ وقتی حضرت علی(ع) به حکومت رسید و به جنگ های مختلف رفت، باید وصیت هایش را به کسی می سپرد که بعداً خیانت نکند
👈و آن فرد، ام سلمه بود .
2⃣ سید الشهدا (ع) ام سلمه را «مادر» خطاب میکرد و وقتی عزم کربلا نمود، وصایای خودشان و آن وسایلی که مخصوص امام است ، مانند عصای رسول خدا (ص)، تجهیزات و وسایل و علائم امامت و غیره را که نمی توانستند با خودشان ببرند و باید به کسی میسپردند که امین باشد و از آن سوء استفاده یا خیانت نکند ⚠️ این خیلی سخت بود ❗️
👈 اما اینها را به ام سلمه سپردند.
3⃣ وقتی امام سجاد(ع) از اسارت برگشتند، ام سلمه آن وسایل را به امام تحویل دادند.
درود و رحمت خدا بر «ام سلمه، امین و آرامش گر رسولخدا (ص) و أهل بیت(ع) »
@rkhanjani
💞امروز می خواهیم 🍃روش های رفع دلخوری بین همسران را براتون بگیم؛
در برخورد با همسران مختلف متوجه میشیم که گاهی زوج های جوان هم با هم دچار اختلافاتی میشن. چون هنوز نمیدونن که چطور با هم رفتار کنن. و همدیگه رو درک کنن!شاید هم به خاطر دوست داشتن بیش از حد انتظارشون از هم بالا میره و اگه این انتظارات برآورده نشه. باعث دلخوری میشه. ولی چیزی که این وسط مهمه اینه که هیچ وقت نذارید این دلخوری ها ی کوچیک انباشته بشه و باعث یه انفجار یا یه جنگ اساسی بشه، .چون قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود. اکثرا داد و فریاد میکنید.وسایل هارو خورد میکنید. شاید کار به جاهای باریک و کتک کاری هم برسه. ما اینجا چند تا پیشنهاد داریم که تنش هاتون رو کاهش بدید:
با یه گفت و شنود ساده میتونید از هر نوع دلخوری جلوگیری کنید، به شرطی که با فن گفتگو و روش های رفع دلخوری آشنایی کامل داشته باشید.
کسایی که میگن از راه گفتگو به هیچ نتیجه ای نرسیدن، باید بگم که متاسفانه با روش صحیح گفتگو کردن آشنایی ندارن. به همین دلیل عوض اینکه باعث رفع کدورت بشن. بدتر باعث میشن که دعوا جنجالی تر و داغ تر بشه. اگه برای هر دعوا وجنگی به طور صحیح پای میز مذاکره بنشینید بالاخره پایان میپذیره، اینو بدونید با گفتگو کردن فاصله ها و دلسردی ها از بین میره.
در زندگی زناشویی.دعوا، مشاجره، دلخوری وجود داره.اگه وجود نداشته باشه باید بگم که نگران رابطتون باشید.چون یه جای کار میلنگه، که هیچوقت از هم دلخور نمیشید. شاید دیگه براتون این رابطه مهم نیست!
هر گفتگو آدابی داره پس اگه بتونیم این رو عملی کنیم، در نتیجه پایان کار بسیار عالی میشه در غیر این صورت شاید وضع بدتر از اونچه که هست بشه!
ما راههای گله گذاری صحیح رو به شما میگیم. که این مرحله رو با سلامت کامل پشت سر بذارید:
۱-پیش از اینکه از دلخوری خودتون با همسرتون صحبت کنید. ماجرا رو تو یه صفحه کاغذ پیاده کنید. اونوقت به این نتیجه میرسید که در این پیشامد سهم شما چقدر بوده و چقدر مقصر هستید، و اینکه آرامش نسبی خودتون رو پیدا میکنید. در عین حال هم به علت این دلخوری بیشتر آشنا میشید! اصلا شاید حق رو به خودت ندادی.
۲-پیش از صحبت کردن، حتما خودت رو جای همسرت بذار شاید اصلا همسرت مقصر نبود.
۳-پیش از صحبت با همسرتون مساله رو با کسی درمیان نذارید که واسطه بشه! شاید حرف های شما رو وارونه یا با شاخ و برگ زیاد تحویل همسرتون داد تا اون رو بر علیه شما بشورونه.
۴-در ابتدای صحبت هاتون حتمن این مساله رو بگید که قصدتون حل شدن قضیه هستش. و دوست ندارید که قهر یا دعوا کنید.
۵-پیشاپیش بگید که شاید این قضیه و رنجش یه سوءتفاهم ناقابل باشه! و قصد شما فقط رفع کدورت هاس!
۶-سعی کنید از کارهای مثبت و نکات اخلاقی مثبت اون حرفی به میان بیارید، تا کمی فضا رو صمیمی تر کنید.
۷-با لحن صمیمی و مهربانانه با همسرتون صحبت کنید. ابدا خشمگین نشید، چون نمیتونید دیگه بحث رو کنترل کنید. هیچ وقت با لفظ (تو) اون رو صدا نزنید. اینو میگم تا از بهونه برای دعوا جلوگیری کنید.
۸-تاکید کنید که ممکنه تقصییر از سوی شما بوده باشه و فقط برای رفع کدورت ها دارید صحبت میکنید. اینجوری اون فکر نمیکنه که داره محاکمه میشه. البته به این نکته هم توجه داشته باشید که اگه خطایی از شما سر زده معذرت بخواین.چون این باعث میشه که طرف مقابلتون حساسیتش به این بحث کم تر بشه. وآمادگی پذیرش خطاهاشو داشته باشه.
۹-هرگز حرفاتون رو با کنایه، زخم زبون، یا با لفظ تند نگید. چون باعث میشه یه جنگ جهانی بین شما راه بیوفته و وضع بدتر بشه.آرامش خودتون رو حفظ کنید تا پیروز میدان باشید.
۱۰-هرگز همسرتون رو با کسی دیگه مقایسه نکنید و یا مزایای دیگری رو به رخش نکشید. فقط اونو با خودش مقایسه کنید، نسبت به رفتارهای قبلش با الان.
۱۱-از دلخوری های کوچک پیش اومده حرف بزنید، نه دلخوری های پارسالتون، یا چند ماه پیش. البته اونو مجبور نکنید که به گناهش اعتراف، و طلب بخشش کنه.چون بدتر لج میکنه و غرورش میشکنه!
۱۲-از یه دندگی و لج کردن پرهیز کنید. اگه نتونستید همون روز مشکل رو حل کنید به ادامه بحث رو به بعدا موکول کنید.
۱۳-مانع حرف زدن همسرتون نشید. اگه خواست حرفی بزنه یا از خودش دفاع کنه، سراپا گوش باشید، چون اون هم یه طرف ماجرا هستش و حق و حقوقی داره. اون با این کار تخلیه روانی میشه و احساس آرامش میکنه. و با خودش میگه که منم حرفم رو زدم و خواسته هامو گفتم. به این ترتیب امکان آشتی و رسیدن به تفاهم بیشتر میشه.
۱۴-به هر شکلی که میتونید رفع دلخوریتون رو جشن بگیرید. با یه شاخه گل،یه هدیه کوچیک یا چیزی که مورد نیاز همسرتونه. خانم ها میتونن از هنر آشپزیشون استفاده کنن و غذای مورد علاقه همسرشون رو تهیه کنن! آقایون هم میتونن همسرشون رو به یه شام یا عصرونه دعوت کنن.
به این ترتیب امکان این هست که با رعایت این موارد به صلح طولانی مدت برسید. آشتی هایی که د
ر نتیجه اومدن مهمون یا فشار تمایلات جنسی یا اتفاقی مهم ایجاد میشه
خیلی سست تر هستن و دیر یا زود دوباره تبدیل به دلخوری و قهرمیشن .چون ریشه اختلاف ها هنوز حل نشده و دست نخورده باقی مونده. پس امیدوارم تو رفتارهاتون روش درست رو بکار ببرید و موفق باشید.
@rkhanjani
چگونه اتفاق های منفی ، و بدی هایی که دیگران در حق ما کرده اند را فراموش کنیم؟
✅زندگی در اجتماع و در كنار همنوعان و تعامل با آنها یكی از ویژگی هایی است كه هیچ انسانی نمی تواند از آن دوری كند، چرا كه انسان یك موجود اجتماعی آفریده شده است و برای رسیدن به اهداف خود نیازمند ارتباط و تعامل با دیگر افراد جامعه است . اینكه توقع داشته باشیم كه هیچ گاه فردی ما را ناراحت نكند و به ما كمتر از گل نگوید، یك انتظار بی جا و تقریبا غیر ممكنی است، اما مقابله درست با سخنان و رفتاری كه منجر به ناراحتی و تنفر و كینه توزی ما می شود ،می تواند تا حد زیادی آرامش و آسایش را به وجود ما بر گرداند.
كی از عوامل مهمی كه می تواند بسیاری از مشكلات فردی و اجتماعی ما را حل و فصل كند، تقویت روح ایمان و خداباوری در افراد یك جامعه است ،چرا كه قسمت اعظم مشكلاتی كه ما با آنها دست و پنجه نرم می كنیم به دلیل فراموشی خداوند در زندگی و فقدان ایمان واقعی در زنگی افراد است و یكی از مشكلاتی كه باز ایمان در آن حرف اول را می زند در چگونگی تعامل با افراد است كه چگونه با انسان ها ارتباط بر قرار كنیم كه هیچ كینه و نفرتی از آنها به دل نگیریم و به همین جهت خداوند متعال در آیات الهی یكی از ویژگی های افراد مومن را گذشت و به دل نگرفتن كینه و نفرت از افراد بیان می كند و می فرماید:
یكی از ویژگی هایی كه برای افراد حسود در زنگی بیان شده است است كه بر اعصاب خود مدیریت ندارند و در مواقع مختلف زود خشمگین می شوند ،همچنین افرادی كه حسادت در زندگی آنها موج می زند از طرفی خیلی سریع از دست دیگران ناراحت می شوند و از انها كینه به دل می گیرند و به آسانی كینه و نفرت از دل آنها بیرون نمی رود
(وَ الَّذینَ جاۆُ مِنْ بَعْدِهِمْ یَقُولُونَ رَبَّنَا اغْفِرْ لَنا وَ لِإِخْوانِنَا الَّذینَ سَبَقُونا بِالْإیمانِ وَ لا تَجْعَلْ فی قُلُوبِنا غِلاًّ لِلَّذینَ آمَنُوا رَبَّنا إِنَّكَ رَۆُفٌ رَحیم: و [نیز] كسانى كه بعد از آنان [=مهاجران و انصار] آمدهاند [و] مىگویند: «پروردگارا، بر ما و بر آن برادرانمان كه در ایمان آوردن بر ما پیشى گرفتند ببخشاى، و در دلهایمان نسبت به كسانى كه ایمان آوردهاند [هیچ گونه] كینهاى مگذار. پروردگارا، راستى كه تو رۆوف و مهربانى.)( حشر : 10)
یكی دیگر از مواردی كه در ارتباطات اجتماعی سبب كینه توزی و نفرت می شود سرزنش های مداوم نسبت به افراد است و به همین جهت امیر مومنان علی علیه السلام می فرماید:
(اِحتَمِل أَخاكَ عَلى ما فیهِ وَلاتُكثِرِ العِتابَ، فَإِنَّهُ یورِثُ الضَّغینَةَ؛ برادرت را با همان وضعى كه دارد تحمل كن و زیاد سرزنش نكن، زیرا این كار كینه مى آورد.)((تحف العقول، ص84)
همچنین بسیاری از كینه ها و نفرت ها از این مساله ناشی می شود كه افراد ناراحتی های خود را بروز نمی دهند و آنها را برای همیشه در دل نگه می دارند. بهتر است در مورد ناراحتی ها صحبت کنید، چرا كه ممكن است بعد از اینكه شما ناراحتی خود را ابراز كنید، طرف مقابل یك جواب قانع كننده برای رفتار و سخنانش داشته باشد و به راحتی یك مساله حل و فصل شود، اما تا زمانی كه شما ناراحتی خود را بیان نكنید، طرف مقابل شما متوجه نخواهد شد كه شما برای چه و از چه چیز ناراحت و دلخور هستید و این ناراحتی كم كم تبدیل به یك كینه و نفرتی عمیق می شود كه برطرف كردن آن كمی مشكل خواهد بود و به همین جهت وجود مبارك امام هادی علیه السلام می فرمایند:
(اَلعِتابُ مِفتاحُ الثِّقالِ وَالعِتابُ خَیرٌ مِنَ الحِقدِ؛ گلایه كردن كلید سرسنگینى و بهتر از كینه است.)((بحارالأنوار، ج78، ص369)
بنابراین اگر می خواهید كینه و نفرت از دل شما بیرون برود ،حسادت به دیگران را برای همیشه از زندگی خود حذف كنید، چرا كه امیر مومنان علی علیه السلام یكی از ویژگی های بارز افراد حسود را اینگونه معرفی می كند:
(اَلحَسودُ سَریعُ الوَثبَةِ، بَطى ءُ العَطفَةِ؛ حسود زود خشمگین مى شود و دیر كینه از دلش مى رود.)(بحارالأنوار، ج73، ص256، ح29)
#بخشش #گذشت
#رهائی_از_کینه
@rkhanjani
یا_حسین_جانم❤️
سلام میدهم از بام خانه سمت حرم
چه میشود که بیایم منم قدم به قدم
یک اربعین طلبیدن برای توسهل است
حرم نرفته بمیرم برای من سخت است
#صبحتون_حسینی
@rkhanjani
صبح پاییزی تان مملو از انگیزه،انرژی،و حرکت به سمت بندگی خالصانه......
درود بر شما خوبان ....
@rkhanjani
اول صبحی یه توصیه کنم ؛
بـراى اينكه يه زخم خوب بشه ،
بايد ديگه بهش دست نزنى .
درد و غصه هاتون رو
هى دوره نكنيد براى خودتون!
بگذرید جانم...
@rkhanjani
🔹مردی گناهکار در آستانهی دار زدن بود. او به فرماندار شهر گفت: واپسین خواستهی مرا برآورده کنید. به من مهلت دهید بروم از مادرم که در شهر دوردستی است خداحافظی کنم. قول میدهم بازگردم. فرماندار به مردمان تماشاگر گفت: « چه کسی ضمانت این مرد را میکند؟»
ولی کسی را یارای ضمانت نبود. مرد گناهکار با خواری و زاری گفت:«ای مردم، یك نفر برای خشنودی خدای ضامن شود» ناگاه یکی از میان مردمان گفت:«من ضامن می شوم. اگر نیامد به جای او مرا بكشید.» فرماندار پذیرفت. ضامن را زندانی كردند و مرد محكوم از چنگال مرگ گریخت. روز موعود رسید و محكوم نیامد.
🔹ضامن را به ستون بستند تا دارش بزنند، مرد ضامن درخواست كرد: « مرا از این ستون ببرید و به آن ستون ببندید.» گفتند: « چرا ؟ » گفت: «از این ستون به آن ستون فرج است»
پذیرفتند و او را بردند به ستون دیگر بستند که در این میان مرد محکوم فریاد زنان بازگشت. فرماندار با دیدن این وفای به پیمان، مرد گنهکار محکوم به اعدام را بخشید و ضامن نیز با از این ستون به آن ستون رفتن از مرگ رهایی یافت
بله عزیز!!
همیشه باید امیدتون به خدا باشه !!!
@rkhanjani
همیشه دعا کنیم...
چشمانی داشته باشیم که بهترینها را در آدمها ببیند...
قلبی که خطاکارترین ها را ببخشد....
ذهنی که بدیها را فراموش کند...
و روحی که هیچگاه ایمانش به خدا رااز دست ندهد...
@rkhanjani
*سه درس ولایت پذیری از سه شهید*
*🌹شهیـد حاج #قاسم_سلیمانی :*
*«اگـر ڪسی صدای رهبـر خود را نشنود به طور یقین صدای امامزمانِ (عج)خود را هم نمیشنود؛و امروز خط قرمز بایدتوجه تمام واطاعت از ولی خود،رهبریِنظام باشد.»*
*🌹شهید #مصطفی_صدرزاده :*
✔️ *سخنان مقام معظم رهبری را حتما گوش کنید، قلب شما را بیدار می کند و راه درست را نشانتان می دهد.*
*🌹شهید #حسین_معزغلامی :*
✔️ *در بدترین شرایط اجتماعی و اقتصادی و .. ، پیرو ولی فقیه باشید و هیچگاه این سید مظلوم حضرت آقا سید علی آقا را تنها نگذارید...*
↶【به ما بپیوندید 】↷
╭─┅─🍃🌸🍃─┅─╮
🆔➯ @rkhanjani
╰─┅─🍃🌸🍃─┅─╯
بیشتر مشکلات زندگیمون از اونجا شروع میشه که:
ما برای آدم های اطراف مون زندگی می کنیم.
لباسی میپوشیم که مد باشد!
در رشته ای درس میخوانیم که کلاس داشته باشه!
با کسی ازدواج می کنیم ک حتما پولدار باشه تا چش بقیه رو کورکنیم
جوری زندگی میکنیم که فقط دیگرانو راضی کنیم!
برای مردم زندگی کردن، یعنی خودتو به حساب نیاوردن.
برای مردم زندگی کردن، یعنی کوچک بودن.
برای مردم زندگی کردن، یعنی مرگ تدریجی.
خودت باش!
خودت باش!
خودتو هر طوری که هستی قبول داشته باش!
به خودت افتخار کن؛
کافیه که از امروز خودت باشی.
@rkhanjani
بهترین گره باز کن گره های کور زندگی چیست؟
✍🏻کافی است که در مقابل پدر و مادرمان کمر خم کنیم، تا خدا آسمانی مان کند.
🔹کتاب های مرحوم علامه شیخ مرتضی انصاری قریب نود سال است که در حوزه تدریس می شود، چون مادرش را بر روی شانه می گذاشت و به حمام می برد تا زن ها او را بشویند و مجدد بر روی شانه می گذاشت و به منزل می آورد. مردم از او می پرسیدند: در منزل قاطر یا الاغی نداری که او را روی آن بگذاری؟
✍🏻 فرمود: دارم.
نمی دانید وقتی مادرم را بر دوش گرفتم، زیر این بار سنگین چه گره هایی برایم باز شد. وقتی مادر ایشان از دنیا رفت، به پهنای صورت گریه می کرد، یتیمی سن بردار نیست. وقتی به او اشکال کردند، فرمود: گریه ام برای این است که از امروز به بعد، به چه شخصی خدمت کنم که خدا این همه گره هایم را باز کند؟ در عالم از مادر، سنگین وزن تر برای رسیدن به خدا داریم؟
👌🏻پس تا زنده اند احترامشان را داشته باشید
@rkhanjani.
●روبروے چشم هایم عڪسے ازصحن شماست
■دیده بستم بر همہ عالم دلم در ڪربلاست
●خواب شیرین حرم شد آرزوے هر شبم
■هر ڪجا باشم دلم اما به سوے نینواست
😭شب جمعه شب زیارتی ارباب بی کفن😭
@rkhanjani
◼️درود خداوند بر امام بزرگواری که هنگام نماز، در پیشگاه معبود، از خوف و خشیت او بدنش می لرزید و روی مبارکش زرد می گشت!
🏴هفتم صفر شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام تسلیت باد.
@rkhanjani