🔸🔸 گرایشهای جنسی؛ چالشی نوظهور در تربیت فرزندان
🔻 خانم فاطمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه عنوان کرد: در دو دهه اخیر در جهان به مسئله الجیبیتی (LGBT) با قوت رو به جلو میرود و به طور طبیعی کشورهایی که از آثار فرهنگی، شبکههای اجتماعی و محصولات کشورهای دیگر استفاده میکنند متاثر از این موضوع هستند.
🔻 شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام مروج این موضوع هستند همچنین قوانین و اسناد بینالمللی نیز وجود دارد که کشورها رو ملزم میکند که این افراد را به عنوان یک گرایش مقبول که در جامعه به آنها ظلم میشود قبول کنند و قوانین و سیاستها باید از آنها حمایت کند.
🔻 عضو ستاد راهبری عفاف و حجاب حوزه علمیه با اشاره به محصولات رسانهای، شبکههای اجتماعی، فیلمها و انیمیشنهایی که به دنبال ترویج و حمایت از (LGBT) الجیبیتیها هستند، اظهار کرد: طبق بررسیهای صورت گرفته از میانه دهه نود که کتابهای ترجمهای اوج گرفتند با کتابهایی در ایران حتی برای سن حتی کودک و نوجوان مواجه شدیم که این مفاهیم را ترویج میدهند.
🔻 به طور مثال یکی از کتابهایی که در دهه نود در ایران ترجمه شده و تاییدیه سازمانها و نهادهای مربوطه را هم دارد با همین نگاه که اینها گرایشی هستند که اول در جامعه مورد پذیرش نیست، ولی کم کم جامعه به سمت این میرود که اینها را پذیرد و شما هم باید به سمت پذیرش این گرایش بروید.
🔗|مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 برنامه تلویزیونی کارشناسی هویتهای جنسیتی
🔻 ترنسجندر و همجنسگرایی
کارشناس: دکتر سیدکمیل حسینی
🔻 فیلم برنامه زمانه شبکه دو
پیرامون هویتهای جنسیتی را از لینک زیر در تلوبیون تماشا کنید.
🔗|لینک فیلم|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 تداوم نهضت معارفی قیام امام حسین علیهالسلام در خطابههای حضرت زینب سلاماللهعلیها
🔻 دکتر فریبا علاسوند در نشستی که با موضوع «زینب کبری سلاماللهعلیها و سهگانه معارف، شجاعت و حیا» در پژوهشکده زن و خانواده برگزار شد عنوان کرد: معارف، شجاعت و حیا به این دلیل با نام حضرت زینب سلاماللهعلیها مطرح است که این سه مورد در مشی و منشِ عقیله بنیهاشم در حرکت پس از عاشورا مشهود است.
🔻 ایشان افزود: به جز گفتارهای جزیی که حضرت زینب سلاماللهعلیها در مسیر کربلا تا کوفه داشتهاند دو خطبه و یک مکالمه مهم نیز از ایشان رسیده است که شامل خطبه کوفه، خطبه شام و گفتوگو با عبیدالله میشود. مهمترین مسئلهای که در جریان گفتارهای درخشان حضرت وجود دارد ایجاد یک نهضت معارفی است.
🔻 عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده، شجاعت آمیخته با حیا در وجود حضرت زینب سلاماللهعلیها را مورد اشاره قرار داد و گفت: شجاعت در مراتبی مانند قدرت فیزیکی دارای ابعاد جنسیتی است ولی در مراتبی خارج از ابعاد جنسیتی است؛ یعنی زن و مرد ندارد. در روایات اسلامی به برخی ابعاد فراجنسیتی شجاعت اشاره شده است مثلاً در جایی اظهار حرف حق نزدِ رهبر و افراد ظالم به عنوان شجاعت دانسته شده است. اساساً زنان صدر اسلام برای این منش تربیت میشدند./ پژوهشکده زن و خانواده
🔗|مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
📙📙جمعههای کتابخوانی/ بخوانیم
📚 مواجهه راهبردی با تحولات امر جنسی
🔻 آنچه امر جنسی و تحولات آن را برای ما دارای اهمیت میکند _صرف نظر از آثار واقعی آن برای فرد، خانواده و اجتماع_ آن است که امروزه امر جنسی در لبه تیز درگیری تمدنی میان عقلانیت توحیدی و عقلانیت خودآیین قرار گرفته است. تمدن اسلامی بر پایه اقتصاد پاک و دامان پاک بنیان میشود و تمدن مدرن بر پایه اقتصاد ربوی و اباحیگرایی جنسی.
🔻 متأسفانه تاکنون امر جنسی صرفاً از سویه بهداشت جسمی و روانی، امنیت فردی، اخلاقی، خانوادگی و سیاسی مورد بحث قرار گرفته است.
🔻 اثر حاضر میکوشد با توجه به وجوه نوپدید امر جنسی که متأثر از عوامل جهانی و خاصبودگیهای ایرانی است و با توجه انتقادی به اقدامات انجام شده در رویارویی با این تحولات، ملاحظات راهبردی مهمی را پیشروی نهادهای تخصصی، تصمیمسازان و مدیران کشور قرار دهد.
✍️ نویسنده: محمدرضا زیبایینژاد
🖇 ناشر: پژوهشکده زن و خانواده
#معرفی_کتاب
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 همسر و نه متعلقه!
✍مهراب صادقنیا
🔻 به دنبال درگذشت همسر باایمان و وفادار مرجع بزرگوار شیعیان، آیتالله العظمی شبیری زنجانی(دام ظله)، پیامهای تسلیتی از جانب شماری از بزرگان حوزههای علمیه و برخی شخصیتهای سیاسی صادر شد. تعبیرهایی که در این پیامها در اشاره به آن بانوی فرزانه و وارسته به کار رفته شایستهی توجه است.
🔻 رهبری معظم انقلاب، برابر دقتی که در به کار بستن کلمات دارند از مفهوم "بانوی مکرمه، همسر گرامی" استفاده کردند.
🔻 آیتالله جوادی آملی در پیامشان از مفهوم "کریمهی بیت مرجع عالیقدر" استفاده کردهاند. تعبیری لطیف و پرمِهر که مورد توجه بسیاری و از جمله بیت حضرت آیتالله العظمی شبیری هم قرار گرفت.
🔻 آیتالله نوری همدانی و آیتالله آملی لاریجانی از مفهوم "همسر مکرّمه"، و حجتالاسلام والمسلمین سید حسن خمینی از مفهوم "همسر مکرمه و مجلله" بهره گرفتهاند. مفاهیمی که با ادبیات جهان امروز سازگارترند.
🔻 با این حال، در شماری از پیامهای تسلیت، از مفهوم "متعلقه" استفاده شده است. برای نمونه، چندین پیامک رسمی از طرف حوزهی علمیه برای دعوت به مشارکت در آیین تشییع، تدفین و تکریم آن بانوی پرهیزکار منتشر شد که در آنها از کلمه "متعلّقه" که وجه مؤنث "متعلّق" است، استفاده شده بود. این کلمه در ادبیات سنتی، بیشتر برای اشاره به همسران عالمان دینی به کار برده میشود. کلمهای که برای جهان امروز میتواند آزاردهنده بوده و نشانهای از تفسیر حوزویان از "زن" و "همسر" به شمار آید.
🔻 در روزگاری که حوزه و حوزویان بیش از هر زمان دیگری در معرض داوری و نکتهسنجی هستند، شایسته است که از هرگونه تعبیری که چالش میان حوزه و روحانیّت با جهان جدید را تشدید میکند پرهیز شود. البته، وقتی این نکته را در جمع برخی از استادان حوزه مطرح کرده و به این تعبیر خرده گرفتم، به "غربزدگی" و "متاثر شدن از ادبیات فمنیستی" متهم شدم!
🔻 زبان پدیده فرهنگی پیچیدهای است. آینهایست که حیات فرهنگی ما را آشکار میکند و نظام ارزشیمان را برملا. ما در زبانمان زندگی میکنیم و شخصیت فرهنگی و نیز جهانمعنای ما در زیر زبانمان پنهان است: " المرء مخبوء تحت طى لسانه."(امام على عليهالسلام)
تا مرد سخن نگفته باشد
عیب و هنرش نهفته باشد.
🔻 کلمهها نظام فکری ما هستند. ما جهان پیرامون خود را به وسیله همین کلمهها برساخت میکنیم. کلمهها را باید جدی گرفت.
🔻 درگذشت بانوی پرهیزکار، کریمهی مرجع عالیقدر شیعه آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی، بانو حاجیه خانم مجد را به حضرت ایشان و فرزندان و بازماندگان محترم تسلیت میگویم.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 حمایت از صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون و ادامهدادن تقویت ظرفیتهای اعطای وام اشتغالزایی به زنان سرپرست خانوار
🔻 به گزارش روابط عمومی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده؛ نشستی با حضور سرکار خانم بهروزآذر در معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده با هدف بررسی اهم اقدامات و برنامههای دولت سیزدهم در موضوعاتی چون ستاد ملی زن و خانواده، آییننامه یکپارچهسازی خدمات توانافزایی زنان سرپرست خانوار، تسهیلات تشویقی ازدواج متولدین دهه ۶۰ و اقدامات صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون برای تسهیل وام اشتغال زنان سرپرست خانوار برگزار شد.
🔻 در این نشست ضمن تشریح طرح صندوق ضمانت زنان سرپرست خانوار به بیان ویژگیهای طرح از جمله توجه به موضوع زنان سرپرست خانوار در معرفی ضامن به بانکها پرداخته و وجود صندوق ضمانت برای این گروه از زنان را از جمله مهمترین راهکارهایی دانستند که دریافت ضمانتنامه بانکی برای تسهیلات اشتغال ایشان را تسهیل میکند.
🔻 طبق مصوبهٔ ستاد ملی زن و خانواده، کلیهٔ بانکهای عامل که تسهیلات اشتغال را به شهروندان ارائه میدهند، مکلف هستند ضمانتنامههایی را که توسط صندوق ضمانت زنان سرپرست خانوار صادر میشود، پذیرفته و تسهیلات اشتغال را به متقاضی پرداخت کنند.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|