🔸🔸 نقشآفرینی زنان در اقتصاد، ضرورتی برای آیندهای روشنتر
🔻 عضو شورای شهر تهران در دومین همایش زنان فعال اقتصادی با اشاره به اهمیت این رویداد، گفت: امسال شاهد برگزاری دومین دوره این همایش هستیم، در حالی که سال گذشته بسیاری فکر میکردند چنین برنامههایی تکرار نخواهد شد. اما حضور پررنگ بانوان فعال اقتصادی، به ویژه در حوزه ساختمان، نشان میدهد که این موضوع به تدریج به یک دغدغه ملی تبدیل شده است.
🔻 سیداحمد علوی با تأکید بر نقش زنان در حوزههای مدیریت شهری، ساختمان و مرمت، افزود: بسیاری از تحصیلکردههای این حوزه، بانوانی هستند که کمتر فرصت آزمون و خطا به آنها داده شده است. زیرساختهای لازم برای حضور آنها به عنوان مدیر و مسئول نیز کمتر فراهم شده است. این همایشها اگر منجر به شبکهسازی و همکاری میان بانوان شود، میتواند آیندهای روشن را برای زنان فعال در این حوزه رقم بزند.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#حقوق_زنان
#اشتغال_زنان
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 حمایت اسلام از حق زوجه در مقوله فرزندآوری
🔻 محدثه معینیفر در گفتوگو با ایسنا درخصوص حقوق انسانها در ادیان اظهار کرد: دین اسلام دینی تکلیفمدار و حقمدار است، در حالی که در مسیحیت تأکید بر حقوق و در یهودیت نیز تأکید بر تکلیف را شاهد هستیم. بیش از ۶۰۰ تکلیف در تورات آمده است، اما در مسیحیت بیشتر حقوق اخلاقی را شاهد هستیم و نظریه حقوق طبیعی نیز برگرفته از نظام حقوقی مسیحیت است.
🔻 امروزه در نظام حقوقی غرب، حق باروری در صدر فهرست حقهای بشری مطرح است؛ اما بزرگان فقه شیعه و اهل سنت قرنها پیش به این حق اشاره کردهاند و از آن با عنوان «حق فیالولد» یا «حق استیلاد» یاد میکنند؛ جالب اینجاست که این حق را ابتدا برای زوجه در نظر گرفتند و معتقدند زوجه صاحب این حق است و سپس این حق را برای زوج هم در نظر میگیرند؛ به این ترتیب که روشهای پیشگیری از بارداری قرنها توسط بشر آزموده شده است.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#باروری
#حقوق_زنان
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 ساعت کاری والدین شناور شد
🔻ساعات کاری و دورکاری برای والدین شاغل دارای فرزند در مقاطع پیشدبستانی و دبستان در دستگاههای دولتی شناور شد.
🔻 به گزارش فارس؛ براساس مصوبه هیئت وزیران در تاریخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۸ بهمنظور حمایت از خانوادهها و کاهش دغدغه والدین شاغل، شناورسازی ساعت شروع به کار یکی از والدین شاغل در دستگاههای دولتی که فرزند در مقاطع پیشدبستان و دبستان دارند، از تکالیف دستگاههای اجرایی است.
🔻 این تسهیلات شامل کارکنان زن سرپرست خانوار نیز میشود. همچنین بر اساس ماده (۸۴) قانون مدیریت خدمات کشوری، کارمندان دستگاههای اجرایی میتوانند از سی روز مرخصی استحقاقی سالانه خود برای مدیریت بهتر امور خانواده بهرهمند شوند.
🔻 علاوه بر این، آییننامه دورکاری همچنان به قوت خود باقی است و در خصوص مشاغلی که قابلیت دورکاری دارند، قابل اجراست. این اقدام در راستای افزایش آرامش خاطر والدین و فرزندان آنها طراحی شده و دستگاههای اجرایی موظف به اجرای دقیق آن هستند.
🔻 هدف از این مصوبه، اولویتبخشی به رفاه خانوادهها و ایجاد تعادل بین زندگی شخصی و شغلی والدین شاغل است.
#والدین_شاغل
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 بازیهای خانوادگی راهی برای رسیدن به ادبیات مشترک است
🔻 نخستین نشست علمی نهمین جشنواره ملی اسباببازی ایران که به موضوع «بازی، اسباببازی و استحکام خانواده» اختصاص داشت، در سالن گردهمآیی مرکز آفرینشهای فرهنگی، هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بهصورت حضوری و مجازی برگزار شد.
🔻 در این نشست سمیرا خطیبزاده، ناصرالدین کاظمی، شیوا مقدم و آزاده بیات به ایراد سخنرانی پرداختند.
🔻 ناصرالدین کاظمی، نایب رئیس انجمن کودکان استثنایی گفت: از نظر تحول نظام شناختی، سه دوره اساسی تحولی داریم. حسی حرکتی، عملیات عینی و انتزاعی. اما در واقع چهار دوره است حسی، حرکتی، پیشحرکتی و عملیاتی. همه آنچه به کودک میپردازد میطلبد که با نگاه تعامل، به اقتضاء جنسیت و تحول به آن پرداخته شود.
🔻 اسباببازی و بهداشت روانی کودک یک رویکرد تعاملی است. پنج اصل در بحث تربیت کودک وجود دارد و باید به آن در تمام محورها توجه کرد. این پنج اصل شامل پذیرش، تشویق، پشتیبانی، تایید و احترام است. وقتی صحبت از تعامل تحولی میکنیم در واقع به این اصول توجه داریم.
🔻 سمیرا خطیبزاده مدیر گروه رسانه و فرهنگ دانشکده سوره گفت: درحالی که در عصر فضای مجازی قرار گرفتهایم و کودکانمان در این فضا محاصره شدهاند، جرات و جسارت برگزارکنندگان این جشنواره با موضوع اسباببازی که نقش مهمی در حوزه تربیتی کودک دارد، نشان از درایت و تدبیر این دوستان دارد.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#کودکان
#تربیت_کودک
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 نقش بانوان در جهاد اقتصادی
✍️ صدیقه عالیپور
🔻 جهاد از واژگان قرآنی و روایی است که از نظر لغوی به معنای تلاش و از ریشه جهد است و هر نوع تلاش و کوشش انسان در هر زمینه ای را در بر میگیرد، جهاد اقتصادی به معنای تلاش مستمر و فعال برای بهبود وضعیت اقتصادی جامعه با انگیزههای الهی و با هدف مبارزه با تهدیدات اقتصادی دشمن و دستگیری از مستمندان و نیازمندان و گسترش و تحقق استقلال اقتصادی صورت میگیرد.
🔻 از صدر اسلام تاکنون زنان بسیاری در جهاد اقتصادی نقش داشتند، حضرت خدیجه(س) که تمام ثروت خود را برای حمایت از اسلام خرج نمود، زمانی که مسلمانان سه سال در شعب ابوطالب در تحریم اقتصادی به سر می بردند، ایشان خالصانه هر آنچه داشت در راه دعوت به دین اسلام بذل و بخشش نمود و حمایتهای ایشان به حدی بود که پپامبر (ص) فرمود:"هیچ ثروتی به اندازه ثروت خدیجه (س) برایم سودمند نبود".
🔻 حضرت زهرا (س) نیز با کمک به نیازمندان و مستمندان الگوی جهاد اقتصادی برای زنان مسلمان است، ایشان در جهت کاستن از مشکلات اقتصادی ومعیشتی مستمندان و نیازمندان جامعه، اموال خود را وقف نمود.
🔻 در دوران مشروطه و دفاع مقدس و همچنین دوران معاصر نیز زنان مسلمان در این مقوله نقش مهمی را ایفا کردند، زنان مسلمان در زمان مشروطه مساعدتهای مالی بسیاری داشتند که میتوان به مواردی چون تلاش برای تأسیس بانک ملی برای جلوگیری از ورود سرمایه بیگانه و وابستگی به وام گرفتن از (روس و انگلیس) اشاره نمود که در این راستا زنان با دادن وجوه نقدی و هم چنین فروختن گوشوارهها و النگوها و گردنبندهای خود برای تأسیس بانک ملی اقدام نمودند که این مهم منحصر به زنان تهران نبوده و دیگر زنان هم در مناطق مختلف مشارکت میکردند تا راه نفوذ بیگانه به کشور بسته شود و علاوه بر این زمانی که مبارزان مشروطه برای تأمین هزینههای مقاومت و خرید اسلحه با مشکل مالی مواجه شدند، زنان با فداکاری و ایثار، با فروختن جواهرات یا وسایل خانه به کمک آمدند که میتوان به حضور زنان در انجمن ایالتی اصفهان اشاره نمود که هنگام فتح اصفهان به دست سواران بختیاری، زنان زیور آلات خود را جهت کمک برای مبارزه وجهاد به آنها اهدا نمودند.
🔻 در دوران دفاع مقدس نیز کل کشور به مراکزی تبدیل شده بود که زنان برای پشتیبانی جبههها و مناطق جنگزده به فعالیتهای متعددی از جمله جمعآوری کمکهای نقدی و مالی به ویژه اهدای طلا و زیورآلات و... میپرداختند تا نشان دهند که حاضرند همه چیز خود را در راه اسلام بدهند.
🔻 در زمان حال نیز بانوان مسلمان برای کمک به جبهه مقاومت لبنان، فلسطین و... همان رسالت را بر عهده گرفته و به بذل، بخشش زر و زینتهای خود پرداختند، تا بتوانند آرامش را در تمام بلاد مسلمانان نظارهگر باشند و به فضیلت همدلی، همیاری و خیرخواهی و... جامه عمل بپوشند.
🔻 پس می توان گفت؛ جهاد اقتصادی یکی از مقولاتی است که بانوان مسلمانان در این امر پیشتاز بوده و برای رضای خدا از هر آنچه که میداشتند، برای حفظ و پاسداری ارزشهای اسلامی انجام میدادند و این مهم در یک برهه یا دوره خلاصه نمیشود، بلکه ادامهدار است./ رحا مدیا
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 ضرورت همسویی همه فعالان حوزه زنان
🔻 بهروزآذر، معاون رئیسجمهور در نشستی با رؤیا حیدرزاده، رئیس فعلی و مینا بیابانی، رئیس اسبق بسیج جامعه زنان، محورهای مختلف اقدامات و بررسی مسائل حوزه زنان مورد بحث و گفتگو قرار داد.
🔻 این جلسه با ارائه گزارشی از اقدامات و برنامههای بسیج جامعه زنان و طرح پیشنهاداتی نظیر همکاری در برگزاری دومین کنگره ملی هفتهزار شهید زن همراه بود. همچنین فعالیتهایی چون ایجاد قرارگاه تعالی خانواده با هدف تقویت هویت زن مسلمان، تشویق ازدواج بهموقع و پیشگیری از طلاق، توسعه مشاغل خانگی بانوان زنان سرپرست خانوار بهعنوان بخشی از اقدامات بسیج جامعه زنان معرفی شد.
🔻 معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در این جلسه بر اهمیت تعیین راهبردهای نوین در حوزه زنان تأکید کرد و گفت: با توجه به تغییرات و نیازهای روز جامعه، باید مشکلات و مسایل روز مردم را شناسایی کنیم و برای حل آنها به وفاق برسیم.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|