🔸🔸 جمعههای کتابخوانی/ بخوانیم
📚 تاریخ مختصر زنستیزی
🔻 این کتاب نتیجه سفری چشمگشا در میان قرنها، قارهها و تمدنهاست که به نگرشهای تاریخی و معاصر نسبت به زنان نگاه میکند.
🔻 از دیدگاه هالند زنستیزی، کلیسا، شکار جادوگران، نظریههای جنسی، نازیسم، مبارزان حامی زندگی و درنهایت، دنیای درحالتوسعهی امروزی را دربر میگیرد؛ جاییکه زنان بهدلیل اعتقادات مذهبی افراطی، قحطی، جنگ و بیماری بهطور فزاینده و نامتناسبی در معرض خطر هستند.
🔻 این کتاب با تحقیق گسترده، بیعدالتی باستانی، فراگیر و پایدار را شرح میدهد. پرسشهایی که این کتاب مطرح میکند، به مبانی وجود انسان، جنس، عشق، خشونت که زندگی انسانها را در طول تاریخ شکل داده است و درنهایت، نقض حقوق بشر را در مقیاسی تقریبا غیرقابل تصور محدود کرده است، سروکار دارد.
✍ نویسنده: جک هالند
✍ مترجم: آزاده غیبیزاد
🖇 ناشر: کند و کاو
#معرفی_کتاب
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
5.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴🏴 فزت و رب الکعبه...
🔻آسمون رنگ غربت گرفته....
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 تقبلالله صالح اعمالکم و عظمالله اجورکم/ و تمام داستان از همین جا آغاز میشود!
🔻 دقت کنیم! “لیل”، شب است. “لیله” هم شب است. اما در جهانِ سالکان، معنایِ وجودی این دو یکسان نیست. چه “لیل”، مذکر است و “لیله” مؤنث و تمام داستان از همین جا آغاز میشود.
🔻 در سوره قدر، “لیله” را بکار میبَرَد. مؤنث را. و این شبی است که آبستن حوادث شگرف است. چه تمام اتفاقات در وجود او می افتد. در “لیل”، که مذکر است، داستان، پوشندگی است. به تاریکی رفتن است، “وَ اللَّیلِ اِذا یَغشَی” ( قسم به شب آنگاه که میپوشاند). اما در “لیله”، داستان نزول نور است، حکایت حیات و بالندگی است. در “لیل”، سکون و به خواب رفتن است، در “لیله”، بیداری و احیاء است و این “لیله” است که از هزار ماه بهتر است، چرا که “قدر”، مضاف الیه او شده است. از این منظر، “لیله” اشاره به نیروی مؤنث کل است. آن نفس پاکِ پذیرا. همانکه قدرت پرورشدهندگی را به وفور در خود دارد. همان وجودی که مهبط ملائکه و روح است. وجودی که “کل امر”، در جهان او به وقوع میپیوندد و انسانهای کامل از وجود اوست که به منصه ظهور میرسند.
🔻 “لیله” اشاره به وجه هستیساز وجود است، هر شبی نیست. نمیتواند باشد، زیرا یکی است، فرد است. “لیله”، تسلیم محض است. جز این باشد، نزولی در کار نیست.
🔻 خیر و برکت کجا فرود آیند؟! ای دوست، وجودمان را با تسلیم محض، برای نزول بهترینها آماده کنیم. در این چند روز باقیمانده، با مراقبهای جانانه بیدار باشیم. اَحیاء را اِحیاء کنیم. شب زندگان را دریابیم و بدانیم آنچه در عالَم کبیر اتفاق افتد، در عالَم صغیر نیز که ما باشیم، اتفاق خواهد افتاد. “لیله” خودمان را آماده کنیم و امسال از او خواستش را بخواهیم. دست از خواست خود بر داریم، تا او هر آنچه که خود صلاح میداند بر ما فرود آرد. جز صلاحش چیزی نخواهیم. در دعاهایمان دستور ندهیم، چون گذشته آرزوهایمان را لیست نکنیم. بلکه تمام وجودمان را تسلیموار در اختیارش بگذاریم. یکبار هم که شده حرف گوش کنیم و در برابرش یک پذیرش تام باشیم. چون “لیله” باشیم، آرام و پذیرا و نترس، زیرا آن، “سلام” است تا طلوع سپیده دم. هشیار باشیم وقتی قرآن میفرماید که؛ خداوند بین آدمی و قلبش است، وقتی میفرماید؛ “اِنَّ مَعِیَ رَبّی”، پس دریابیم که این عظمتها از کجا به کجا نازل میشود و مرکزش کجاست. قدر این لیله خودمان را بدانیم.
التماس دعا
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 فقط یک شب مهمانم کنید!(شب جُهَنی)
🔻 در بیرون از مدینه سکونت دارد و از شهر دور است. صاحب شتر و گوسفندان زیادی است. تمام وقت و هَمَّش صرف پرورش و نگهداری حشم و گله سپری میشود.
🔻 رایحه حضور رسول خدا در یثرب، فطرت پاک او را مینوازد و به اسلام ایمان میآورد و در زمره مسلمانان در آمده است. دلبسته پیامبر و آئین او است، ولی سکونتش در خارج از شهر و مشغلههایش نمیگذارد مداوم از محضر پیامبر خدا به مانند سایر مسلمانان بهرهمند شود.
🔻 اما بساط رمضان که پهن شد و از دعا و نماز و مناجات مؤمنان در کنار و محضر پیامبر در مسجدالنبی را میشنود، دلش بهپرواز در میآید و سخت به شرکت در آن ضیافت نورانی شائق میگردد. اما با این حشم و خدم چه کند؟ نمیتواند گله و رمهاش را رها کند و خود راهی مدینه شود. و شاید روا ندید و قلبش رضا نمیداد که تنها و بی یاران و اهل و فرزندان بر این خان ربوبی بنشیند! در خود فرو رفته و در تب و تاب است و مدام در فکر و با خود سخن میگوید: اگر یک شب بود؛ میشد زحمتش را تحمل کرد.
شتران و گله را رها سازم و برای همیشه در شهر مسکن گزینم؟
🔻 غرق در این افکار و راههایی است که به ذهنش خطور میکند، چند روز و شبی، خود به مدینه رود و در آنجا اقامت گزیند، اما کارگران و غلامان و فرزندان را چه کند؟ انصاف نباشد تنها در این بزم شرکت کند.
🔻 دنبال چاره است که چه کند که از فیض این شبها بینصیب نماند و هم از کار و زندگیاش باز نماند و هم همه اهل و خانواده و خانه و کارگرانش از آن بهره گیرند. به استغاثه و دعا مینشیند تا راهی بیابد.
خدا را رحمی ای مُنْعِم، که درویشِ سرِ کویت/
دری دیگر نمیداند، رهی دیگر نمیگیرد.
🔻 راهی در لوح صاف و ساده ذهنش خطور کرده و نقش میبندد، اما نمیداند راه درستی است یا نه؟ اصلا خداوند میپذیرد؟
🔻 روانه مدینه میشود تا از خود حضرت چاره بجوید و راهنمایی بخواهد. وارد شهر میشود و در مسجد پیامبر، به محضرش شرفیاب شد. پیامبر را در میان جمیعت میبیند. به رسم و به عادت عربان صراحت را چاشنی سخنش میکند و با صدای بلند که همه اهل مسجد شنیدند، چنین عرض میکند:
ای رسول خدا!
من شتر و گوسفند و غلامانی در بیرون شهر دارم و بدین سبب نمیتوانم هر روز به شهر آیم و در محضر مبارکتان به عبادت بپردازم. دوست میدارم شبی را از شبهای ماه مبارک رمضان به من معرفی فرمایید تا در آن شب به شهر آیم و به عبادت و راز و نیاز و اقامه نماز بپردازم. همان یک شب مهمانتان باشم!
سوال و تمنایش نشان از معرفت و ایمان او دارد.
🔻 پیامبر خدا صلّ الله علیه و آله فرمود:
جُهَنی جلو بیا.
با خوشحالی و شتاب؛ از لابلای جمیعت خود را به محضر پیامبر میرساند. پیامبر اشاره میکنند که بنشیند. روبروی حضرت مینشیند و چشم به لبان مبارکش دوخته تا پاسخ بشنود.
🔻 همه جمیعت مسجد هم محو این صحنه شدند و سر و پا گوش شدند تا پاسخ پیامبر به درخواست عبدالله انصاری، پسر انیسجُهُنی را بشنوند. رسولخدا نخواست کلامش و پاسخش را همگان بشنوند لذا سر به گوشش گرفت و آهسته در گوش او چیزی فرمود به طوری که کسی از این صحبت آگاه نشد.
🔻 لحظاتی ناباورانه به چهره رسول خدا مینگرد و سرمست از کلام و زیارت حضرت سر از پا نشناخته، پا می شود. از شادمانی و خشنودی که از چهرهاش هویدا بود، میشد فهمید که پاسخش را گرفته است. و سروری بالاتر؛ هم وجودش را فرا گرفته است، از اینکه چنین توفیق یافت تا همکلام و همنفس حبیب خدا بشود، در پوست خود نمیگنجد!
ای پادشاه صوت و معنی که مثل تو/
نادیده هیچ دیده و نشنیده هیچ گوش
[ حافظ، غزل ۲۵۶]
🔻 بیسخن، آرام و شادمانانه، دامن دشداشهاش را برچید و از لابلای جمیعت گذشت و از مسجد خارج میشود تا راهی سکونتگاه خود گردد.
🔻 جمیعت مبهوت این درخواست و نحوه پاسخ پیامبر غرق در سکوتاند. لحظاتی در همان بُهت و تَحیُّر به هم نگریستند که" من و تو محرم این راز نهایم". آرام و به تدریج برخی آهسته لب گشودند و با خود سخن میگفتند و بعضی هم در دل آرزو میکردند، ای کاش پیامبر سخن و توصیهاش را یک بار دگر برایشان بازگوید تا همه از آن آگاه شوند.
🔻 دیری نپایید که این آرزو و درخواستشان بر آورده شد و پاسخ سوالشان را یافتند! غروب ۲۲ رمضان صداهایی از زنگولهها و حرکت تند شتران و همهه کارگران در کوچههای شهر پیچید، این صداها خبر از حضور کاروان عبدالله بن انیس داد که روانه مسجدالنبی است. جمع زیادی از پشتبامها و جمعی از روزنههای خانهها که به کوچهها گشوده میشد به تماشایشان ایستاده و یا سرک میکشند./ادامه دارد...
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 فقط یک شب مهمانم کنید!(شب جُهَنی)/ادامه....
🔻 در ذهنشان نجوای پیامبر با عبدالله جهنی را در آن روز مرور میکنند. هان! آن یک شب مهمانی که خواسته بود، امشب است! شب بیست و سوم رمضان!
🔻 همه به خاطر میسپارند که در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان عبدالله جهنی با همه خانواده و غلامان و شتران و گوسفندان خویش به مدینه آمد و تا صبح مهمان خداوند در مسجد پیامبرش شدند. آن شبی که پسر جهنی آمد تا در خدمت حبیب خدا مهمان خداوند باشد.
در خدمت شه باشد شب همره مه باشد/
تا از ملاء اعلا چون مه سپهى یابد.
🔻 صبحگاهان با همه آن همراهان راهی منزلگاه خود در بیرون مدینه شدند. هر سال نیز چنین کرد. از آن پس اهل مدینه شب بیست و سوم رمضان را "شب جُهَنی" نامیدند و گمانها به واقع شدن شب قدر در این شب مبارک رمضان فزونی یافت. چنانچه عبدالله بن بُکَیر به نقل از زراره از امام صادق علیه السلام یا پدر بزرگوارشان روایت کرده است که از ایشان در خصوص شبهای ماهرمضان که غسل در آن مستحب است پرسیدم،فرمودند:
"شب نوزدهم و شب بیست و یکم و شب بیست و سوم". سپس فرمودند: "شب بیست و سوم شب جُهنی است که به پیامبرصلّی الله علیه و آله و سلّم، گفت، منزل من دور از شهر است، شبی را معرفی کنید تا برای عبادت به شهر آیم و پیامبر صلّ الله علیه و آله و سلّم، شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان را معرفی کردند".[ من لایحضره الفقیه،ج۲، ص۱۶۱ ]
🔻 و نیز از امام صادق روایت شده است که فرمودند:
"إنَّ لَيلَةَ الثّالِثِ وَالعِشرينَ مِن شَهرِ رَمَضانَ هِيَ لَيلَةُ الجُهَنِيِّ، فيها يُفرَقُ كُلُّ أمرٍ حَكيمٍ ، وفيها تُثبَتُ البَلايا وَالمَنايا وَالآجالُ وَالأَرزاقُ وَالقَضايا ، وجَميعُ ما يُحدِثُ اللّهُ عزّ و جلّ فيها إلى مِثلِها مِنَ الحَولِ، فَطوبى لِعَبدٍ أحياها راكِعاً وساجِداً ، ومَثَّلَ خَطاياهُ بَينَ عَينَيهِ ويَبكي عَلَيها ، فَإِذا فَعَلَ ذلِكَ رَجَوتُ أن لا يَخيبُ إن شاءَ اللّهُ.[ بحار، ج۵، ص۲۴۳]
شب بيست و سوم ماه رمضان، شب جُهَنى است. در اين شب، هر گونه كارى به نحوى استوار فيصله مى يابد و بلاها و مرگها و اجلها و روزىها و قضاها و هر آنچه خداوندعَزَّ و جَلَّ در اين شب تا چنين شبى در سال آينده پديد مىآورد، ثبت مىشود. پس خوشا به حال بندهاى كه اين شب را با ركوع و سجود احيا بدارد، و خطاها و گناهانش را پيش چشم خويش آورد و بر آنها بگريد! اگر چنين كند، اميدوارم كه به خواست خداوند، نااميد نشود./ ۲۲ رمضان ۱۴۴۵
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
6.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸🔸خطری بسیار سنگین و تهدیدآمیز برای زنان جامعه و نظام خانواده
🔻از دو تار مو شروع میشود، اما به ازدواج با حیوانات و فرزندان نامشروع یا حرامزادهآوری ختم خواهد شد، دقیقاً مثل غرب.../فصل بیداری
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸دیگر چه ماند در آن خراب شده که آزاد نشود...
🔻سالها بود لیبرالهای وطنی ما را به اسم فرهنگ اروپا و آزادی سحر کرده بودند و حقیقتا کمتر از خود میپرسیدیم مگر آمریکا کیست که در مقابل فرهنگ خدا برای خود فرهنگ ابداع کند و هر چه فساد دارد، نامش را بگذارد فرهنگ اروپا و به اسم سنتستیزی به کشورهای اسلامی صادر کند.
🔻امریکایی که ادعای دانشگاه و علم و پیشرفت داشت، چه شد که علم همان دانشگاهها در قبال شناسایی تبعات روانی رفتارهای هنجار شکن ساکت شد و نتایجش به درد جامعه آزاد و فرهنگ غرب نخورد.
🔻لیبرالها جوری میگفتند فرهنگشان است که ما میترسیدیم حتی فکر کنیم که مگر همین اروپا تا صد سال قبل سوپرمسیحی نبودند و جانشان برای مسیح در نمیرفت، پس چه شد یهو اروپا صاحب فرهنگ شد و ما باید زبان کوتاه کنیم؟
🔻خلاصه لیبرالها گفتند و اروپا هم هر روز بیشتر با فرهنگ شد و نتیجهاش شد این دیوانهخانهای که ملاحظه میکنید
اسلحه و کشتار آزاد است
خیانت و سقط آزاد است
دزدی و غارت آزاد است
پلیس هم که هر چه بخواهد با مردم میکند و هزاران رفتار ناهنجار دیگر ..
🔻ما که با عقل اندکمان میفهمیم این جامعه جای زیست انسانی نیست، اما لابد این هم فرهنگشان است که مثل انسان زندگی نکنند./بانوی آب
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
20.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸🔸خانمها ١۴ نفر به شما محرم هستند نه همه مردم شهر...
🔻 آیا خدایی که خالق ماست بد خدایی بود که مخالفت میکنید؟ یک نهار را برای خدا نخور و روزهبگیر....
🔻 خدا میفرماید یعفوا عن کثیر، بیشتر گناهان را میبخشم و برخیش را در دنیا به تو تلنگر میزنم. بیشتر گناهان را میبخشم.... این خدا خدای بدی است؟!
🔻خدا در قرآن میگوید خانمها به ١۴ نفر محرم هستند. خواهرم چرا محدوده این ١۴ نفر را شکستی و همه مردم شهر را به خودت محرم کردی؟ برخی دلشان بیمار است، نگذارید از دیدن شما سوء استفاده کنند...
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
14.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸🔸 گناهان اجتماعی به راحتی بخشیده نمیشود! بیحجابی گناه اجتماعی است
🔻حجتالاسلام استاد عالی در مراسم احیای شب بیست و یکم عنوان داشت: خانومی كه بیحجاب و با پوشش نامناسب بيرون میآید، بخواهد يا نخواهد، بداند يا نداند اين اتفاق را رقم میزند: جامعه را درگير میکند و علیه دین جو درست میكند.
🔻خب اين گناه، گناه شخصی در خانه نیست، اين گناه همه را درگير كرده و گناه اجتماعی است و گناهان اجتماعی به اين سادگی بخشيدنی نيست!
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸وضعیت حجاب در مراکز درمانی قابل قبول نیست
🔻حجت الاسلام حبیب الله غفوری در دیدار با رئیس و معاونین دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، ضمن تسلیت بهمناسبت شهادت جمعی از سرداران و سربازان وطن، انقلاباسلامی و جبهه مقاومت، اظهار کرد: طبیعی است که مسیر مبارزه، استقامت و ایستادگی در برابر کفر و ظلم، فداکاری و شهادت هم دارد. این شهدای عزیز خود مشتاق شهادت هستند، همانگونه که سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی، فرزندان شهدا را قسم میداد که برای شهادتم دعا کنید.
🔻بحمدالله و بهبرکت انقلاب اسلامی، سطح کار پزشکی و درمانی در سطح مطلوبی قرار گرفته است. پیش از انقلاب اسلامی ما محتاج پزشکان خارجی بودیم اما بهلطف خدا انقلاب اسلامی در تأسیس مراکز درمانی مهم و تربیت نیروی انسانی، سرمایهگذاری بسیار بزرگی انجام داده است تا جایی که پیچیدهترین جراحیهای پزشکی اکنون در کشور قابل انجام است و از نقاط مختلف دنیا برای درمان در کشور ما حضور پیدا میکنند.
🔻در خصوص مباحث فرهنگی در مراکز درمانی لازم است حدود الهی رعایت شوند و اجرای قانون نظام مقدس جمهوری اسلامی در کلّیّه مراکز درمانی و مطبها مورد تأکید قرار بگیرد که اگر چنین نباشد، رضایت خداوند، حضرت ولی عصر(عج) و رهبر معظم انقلاب را درپی نخواهد داشت.
🔻بنا بهفرموده صریح مقام معظم رهبری مراکز دولتی و مجموعههایی که از حاکمیت مجوز میگیرند در اولویت رعایت قانون هستند و از آنجا که بیحجابی هم خلاف شرع است و هم خلاف قانون، باید باجدیت بیشتری از آن جلوگیری شود.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 باید در امر به معروف و نهی از منکر جایگزین مناسب ارائه بدهیم
🔻حجتالاسلام ناصر رفیعی درخصوص کلمات امیرمومنان امام علی (ع) در نهج البلاغه و شیوه برخورد ایشان با منکرات و ناهنجاریها، گفت: امروز ما در جامعه با ناهنجاریهایی مواجه هستیم که مردم ناراحت هستند، همیشه این ناهنجاریها بوده و هیچ دورانی نبوده که در جامعه منکر و ناهنجاری وجود نداشته باشد. حتی در زمان معصومین (ع) هم جامعه یک دست مؤمن نداشتیم، مدتی حکومت در دست امیر مؤمنان بوده شیوه برخورد ایشان با خلافها چگونه بوده است.
🔻در روایت است که خداوند از مؤمن ضعیف بدش میآید گفتند مؤمن ضعیف چه کسی است فرمود کسی که نسبت به ناهنجاریها در جامعه هیچ حساسیتی ندارد، گاهی برخی منکرات همچون بیحجابی جنبه فراگیر دارد و اما گاهی همچون اختلاس جنبه فردی دارد، بیحجابی منکری است که در جامعه برخی آن انجام میدهند و همه باید نسبت به آن حساس باشند.
🔻امروز مردم از هنجارشکنی در زمینه حجاب بسیار ناراحت هستند و در زمینه حجاب کاری انجام نمیشود، این کشور اسلامی است و باید قوانین حجاب مدون باشد. باید در امر به معروف و نهی از منکر جایگزین مناسب داشته باشیم وقتی که به جوان میگوییم که با نامحرم ارتباط نداشته باش، باید زمینه ازدواج او را هم فراهم کنیم.
🔻 جوانی مرتکب خلاف اخلاقی شده بود، او را نزد امام علی علیه السلام آورده بودند، حضرت او را تنبیه کردند و به او از بیتالمال کمک کردند که همسری را اختیار کند. جایگزینی حلال در امر به معروف و نهی از منکر لازم و ضروری است.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|