🔸🔸 زنان در عاشورا/ فداکاریهایی که تاریخ را تغییر داد
🔻 محمد حائری شیرازی استاد حوزه و دانشگاه در یادداشت ایسنا نوشت: واقعه عاشورا نه تنها به خاطر ایستادگی و شهادت امام حسین(ع) و یاران با وفای ایشان شناخته میشود، بلکه نقش زنان در این نهضت نیز بسیار برجسته و تاثیرگذار است. زنان از طبقات مختلف اجتماعی در این قیام حضوری فعال و موثر داشتند و پیامهایی برای حقوق زنان و نقش آنها در جامعه به همراه داشتند.
🔻 واقعه عاشورا به ما یادآوری میکند که زنان نقشهای بسیاری در ساختن و تقویت جوامع دارند. شجاعت و فداکاری زنان در عاشورا، نمادی از توانمندی و ظرفیتهای بینظیر آنها است. جوامع امروزی باید از این درسها بهرهمند شوند و با احترام به حقوق زنان، شرایطی فراهم کنند که زنان بتوانند به طور کامل و موثر در تمامی عرصههای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی شرکت کنند.
🔻 نقش زنان در نهضت عاشورا، به ویژه شخصیتهایی مانند حضرت زینب (سلام الله علیها)، حضرت رباب و ام وهب، نشاندهنده اهمیت و تاثیرگذاری زنان در مبارزه با ظلم و بیعدالتی است. این حضور و فداکاریها پیامهای ارزشمندی برای جوامع امروزی دارد.
🔻 زنان در هر دورهای میتوانند نقشهای مهم و تاثیرگذاری ایفا کنند و با شجاعت و ایمان خود، تغییرات بزرگی در جامعه ایجاد کنند. با پذیرش و احترام به این نقشها، میتوانیم جامعهای پویاتر، عادلانهتر و متحدتر بسازیم.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 نقش بیبدیل بانوان در مقاومت فرهنگی
🔻 به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام محمود کارگر در نشست برنامهریزی هفته عفاف و حجاب در دفتر امام جمعه خارگ با تاکید بر نقش بیبدیل بانوان در مقاومت فرهنگی تصریح کرد: دشمن نتوانست حجاب را از دایره ارزشهای ملی و دینی خارج کند.
🔻 امام جمعه خارگ ضمن تشکر از مجاهدتهای بانوان در عرصه جنگ فرهنگی افزود: علت تمرکز دشمن بر موضوع حجاب جایگاه والای آن در قانون اساسی و فرهنگ ملی و تاریخ جغرافیای سرزمین ایران است.
🔻 تقویت و پشتیبانی از مجموعههای مردمی بانوان در دستور کار عملیات عمومی و پایانههای نفتی است.
🔻 حجتالاسلام کارگر تصریح کرد: خانواده به عنوان کانون انسانساز در معرض آسیبهای اجتماعی و هجمه ناجوانمردانه در فضای مجازی است که مراقبت همگان از آن لازم و ضروری است.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 زن عامل پیشرفت و موفقیت جامعه است
🔻 به گزارش خبرگزاری مهر، سردار ابوالفضل شکارچی، معاون فرهنگی و جنگ نرم و سخنگوی ستاد کل نیروهای مسلح در هشتمین جشنواره گوهر فاطمی نیروهای مسلح که در دانشگاه صنعتی مالک اشتر وزارت دفاع برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: برگزاری جشنواره عفاف و حجاب کار بسیار بزرگی است و به همین جهت از زحمات کلیه افرادی که برای برگزاری این جشنواره تلاش کردند تقدیر و تشکر دارم.
🔻 بیعفت کردن زنان و استفاده ابزاری از زنان آن هم به نام آزادی، تفکر غربی است. از سوی دیگر تفکری در شرق است که زن باید خانهنشین باشد و کار فرهنگی انجام ندهد، این یک تفکر خنثی از زن است. اما در میان این تفکرات، تفکر اسلام ناب محمدی قرار دارد که تفکری بسیار کامل و جامع است.
🔻 در تفکر اسلام زن دارای شخصیت، انسانیت، کرامت و دارای کنشگری اجتماعی، اخلاقی و سیاسی است و بر این اساس است که حضرت امام خمینی (ره) فرمودند، مرد از دامن زن به معراج میرود.
🔻 امیدواریم تمام دستگاههای کشور گسترش فرهنگ عفاف و حجاب را در دستور کار قرار دهند.
🔻 سردار شکارچی حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها را الگوی بسیار کاملی از زن برای بشریت دانست و گفت: ما نباید تحت تاثیر تبلیغات دشمن قرار بگیریم و باید با بصیرت از حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها پیروی کنیم.
🔻 زن عامل پیشرفت و موفقیت جامعه است و ما در طول تاریخ هر جا دیدیم جامعهای موفق شده نتیجه حضور موثر زنان در عرصه و نقشآفرینی آنهاست.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 زنان مظلوم غزه درس ایستادگی، تسلیم نشدن را به همه جهانیان آموختند
🔻 حجتالاسلام حسینی سیدانی، معاون فرهنگی سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع در آیین اختتامیه هشتمین جشنواره گوهر فاطمی (عفاف و حجاب) که در دانشگاه صنعتی مالک اشتر برگزار شد طی سخنانی اظهارداشت: این دوره از جشنواره در رشتههای عکاسی، نقاشی، طراحی پوستر، تئاتر، سرود، فیلم کوتاه، شعر و دلنوشته با محوریت موضوعات عفاف و حجاب، جهاد و ایثارگری، عفاف و حجاب، فرهنگ و هنر، عفاف و حجاب، دانش و پژوهش و عفاف و حجاب، خلاقیت و نوآوری در رده سنی زیر ۱۵ سال و بالای ۱۵ سال برگزار شد.
🔻 در طول سالیان گذشته شهدای بسیاری برای حفظ عفاف و حجاب تقدیم شده است که نمونهی بارز آن در دوران کشف حجاب در دوران رضاخان ملعون است.
🔻 زنان مظلوم غزه درس ایستادگی، تسلیم نشدن و تربیت نسل آینده را به همه جهانیان آموختند و ما امروز میراثدار این اتفاقات بزرگ هستیم.
🔻 معاون فرهنگی سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع شناسایی استعدادهای هنری و گسترش فرهنگ عفاف و حجاب را از اولویتهای اصلی این جشنواره اعلام کرد و گفت: هنر میتواند در توسعه فرهنگ عفاف و حجاب بسیار موثر باشد و به استحکام خانواده کمک کند.
🔻 وی در پایان از همه کسانی که در ارتش، سپاه، فرماندهی انتظامی کشور و وزارت دفاع که در برگزاری هشتمین جشنواره گوهر فاطمی نیروهای مسلح نقش داشتند تقدیر و تشکر کرد.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 حضور خدام زن در مراسم تعویض پرده کعبه برای نخستین بار
🔻به گزارش ایکنا به نقل از الوطن، گروهی از کارمندان زن اداره کل رسیدگی به امور مسجدالحرام و مسجدالنبی، برای نخستین بار در مراسم تعویض پرده کعبه حضور یافتند. این مراسم روز یکشنبه، اول محرم سال ۱۴۴۶ هجری قمری و بنا بر سنت دیرینه تعویض پرده کعبه در ابتدای سال هجری قمری انجام گرفت.
🔻 حضور زنان در این مراسم و بازتاب آن در رسانههای سعودی واکنشهای مختلفی را در بین کاربران شبکههای اجتماعی عربستان و دیگر کشورهای عربی برانگیخته است. برخی این اقدام را ستوده و آن را گامی در راستای تقویت حضور زنان در اجتماع و ارتقای جایگاه آنان در جامعه سنتی عربستان توصیف کردهاند. از سویی برخی از این اقدام انتقاد کرده و حضور زنان در این مراسم را خلاف سنت رایج و اقدامی نمایشی توصیف کردهاند که تناسبی با واقعیتهای موجود ندارد.
🔻 بااینحال برخی تأکید کردهاند، زنان از دیرباز بخش مهمی از آمادهسازی و بافت پرده کعبه را بر عهده داشتهاند و اقدام کنونی امری خلاف سنت یا شریعت نیست.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 ظرفیت بازیهای رومیزی در انتقال فرهنگ عاشورا به کودکان
🔻یکی از ظرفیتهای مهم بازیهای رومیزی، آموزش و یادگیری است که میتواند به کاوش فکری، مهارتهای ارتباطی، یادگیری عمیق، خلاقیت، سرعت عمل، دقت و ... برای کودکان و نوجوانان بینجامد. واقعه عاشورا با مضامین اخلاقی والایی که دربر دارد و بازیهای رومیزی به عنوان یک ابزار آموزشی، فرصت بیبدیلی برای تربیت نسل کودک و نوجوان است.
🔻 در موضوع محرم مانند قیام توابین، قیام مختار، قیام حضرت سیدالشهدا، معرفی کودکان سیدالشهدا و... میتواند مورد توجه باشد و در قالب بازیهای رومیزی، معمایی و ... توجه مخاطبان را جلب کند. جالب است که همه این شخصیتها همچون حضرت قاسم(ع)، حضرت ابوالفضل(ع)، حضرت علیاکبر(ع) و ... ویژگیهای قهرمانی دارند و هر کدام اتفاقات جالبی را تجربه کردهاند و میتوان آنها را دستمایه تولید بازیهای جذاب و پرمخاطب قرار داد. ژانرهای جذابی را میتوان برای ردههای سنی مختلف تولید کرد و مهم این است که این نیاز جامعه مخاطب از سوی بازیسازان اقناع شود.
🔗|مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 قیام مسجد گوهرشاد چرا و چگونه اتفاق افتاد؟/ ۲۱ تیرماه؛ سالروز قیام گوهرشاد و روز عفاف و حجاب
🔻 واقعه مسجد گوهرشاد تجمع مردم مشهد در تیر ماه سال ۱۳۱۴ در مسجد گوهرشاد در اعتراض به قانون تغییر لباس توسط رضاخان بود که توسط نیروهای دولتی سرکوب شد.
🔻 علت اصلی این تحصن اعتراض به اجباری شدن کشف حجاب و کلاه شاپو و سیاستهای تغییر لباس، و حصر آیتالله سیدحسین قمی (در پی اعتراض به قوانین تغییر لباس) بود.
🔻 در ۲۰ تیرماه، درگیری اولیه در مسجد گوهرشاد باعث شهادت ۲۰ نفر شد. پس از آن بر تعداد متحصنین افزوده شد و بین ۱۵ تا ۲۰ هزار نفر در مسجد گوهرشاد و اطراف آن گرد آمدند.
🔻 فردای آن روز در ۲۱ تیرماه و پس از آنکه تلاش نظامیان برای متفرق کردن جمعیت با مقاومت مردم رو به رو شد، راههای ورود و خروج به مسجد گوهرشاد بسته و دستور شلیک صادر شد.
🔻 بدین ترتیب این تحصن به شدت سرکوب و بیش از ۱۶۰۰ نفر شهید شدند. پس از این واقعه روحانیان سرشناس مشهد دستگیر شدند و تبعید شدند و به دستور رضا شاه برخی از روسای ادارات مشهد تغییر کردند./ هنر تبیین
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
📙📙 جمعههای کتابخوانی/ بخوانیم
📚 ترگل
🔻 بیست دلیل عقلی و روانشناسی برای پوشیدگی...
🔻 در کتاب ترگل، کاری به دین نداریم و فقط با دلایل عقلی به موضوع حجاب پرداخته شده است. این کتاب برگرفته از صحبتهای آیتالله سیدابوالحسن مهدوی است که عماد داوری دولتآبادی آن را نویسندگی کرده است. در این کتاب بیست دلیل عقلی و روانشناسی برای حجاب ذکر شده است. ادبیات این کتاب روان و امروزی است و تمام صفحات آن رنگی است و با تصاویری به جذابیت مطلب افزدوه است.
🔻 ترگل پرتیراژترین کتاب سالهای اخیر در حوزهی عفاف و حجاب است؛ کتابی که هرچندماه تجدید چاپ شده و اکنون به چاپ هفتاد و سوم رسیده. این کتاب برخلاف خیلی از کتابهای دیگر، مبحث حجاب را از نگاه عقلی بررسی کرده است.
🔻 کتابی ساده و دوست داشتنی، که بعد از خواندنش، همهی نگاه خواننده به پوشش، حجاب، غرب و فرهنگ غربی تغییر خواهد کرد.
✍️ نویسنده: عماد داوری دولتآبادی
🖇ناشر: اعتلای وطن
#معرفی_کتاب
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 تنآزاری در عزاداری، از سینهزنی تا قمهزنی!
✍ حجتالاسلام مهدی مسائلی
🔻 در مراسم عزاداری یکی از مداحان انقلابی اصفهان که شهرتی کشوری دارد، شرکت کردم. در میان روضه هرچند یکبار از عزاداران میخواست خودزنی کرده و به گریه کردن بسنده نکنند.
🔻 در یادداشتها گفتهام این موضوع به خاطر نگاه نادرستی است که خودزنی را عزاداری میداند و کیفیت عزاداری را با تنآزاری تنظیم میکند؛ یعنی عزاداران هرچه زجر یا آسیب بیشتری به بدنشان وارد کنند ثواب بالاتری بردهاند. با این نگاه، در روضهخوانی کسی که به صورتش لطم و سیلی و خراش وارد کند، مصیبت را بهتر درک کرده و حمیّت حسینیاش قویتر است. مداح نیز تمام تلاشش را میکند که احساسات عزاداران را به این سمت و سو بکشاند. همچون جلادی بیرحم به سلاخی پیکر شهدا میپردازد و داستانهایی میگوید که غیرت عزاداران را تحریک کند. خلاصه به هر نحوی روی اعصاب عزاداران راه میرود. دست آخر نیز از امام زمان و سادات مجلس بابت این صراحتگویی(بلکه داستانسراییها) عذرخواهی میکند.
🔻 به هرحال، کمکم این خودزنیها برای عزاداران تبدیل به عادت شده و ناخودآگاه به عکسالعمل آنها در مصیبتخوانی تبدیل میشود. در سینهزنی نیز تقریبا این ذهنیت جاافتاده است که هرچه ضربهها محکمتر فرود آیند، سینهزنی و عزاداری با کیفیتتری انجام شده است. مداحها سینهزنان را توصیه به لختشدن میکنند تا صدای بهتری تولید شده و سینهها سرخ و کبود شود.
🔻 البته این تنآزاری در سینهزنی تحت تأثیر شنیدن مصیبت نیست، بلکه بیشتر معلول موسیقی و هیجان محیطی است که مداح آن را ایجاد میکند، از این جهت نمیتوان آن را ناشی از حزن و احساس درونی دانست و عزاداری قلمداد کرد. به صراحت باید گفت بعضی از سینهزنیها خصوصا در هنگام شور تبدیل به کنسرتی پرجنبوجوش برای مداح شدهاند. نحوه فیلمبرداری، سیستم صوتی، چیدمان عزاداران و حضور مداح در جایگاه و... به کنسرت شبیهترند تا مجلس سوگواری.
🔻 مختصر بگویم که در ماهیت عزاداری در توصیههای اهلبیت(ع) تنآزاری ظهوری ندارد و از افزودنیهای بعضی از شیعیان است. در دین اسلام هرعملی که به بدن آسیب وارد کند، مورد نهی قرار گرفته و حتی عبادات نیز در این هنگام نامشروع و حرام شدهاند، جالب اینکه پرهیز از آسیب به بدن در عبادات در فقه شیعه قویتر از فقه اهلسنت است و در برابر فتوای رخصت برای انجام و ترک عبادات ضرری در میان اهلسنت، در شیعه فتوای عزمیت و لزوم ترک عبادات ضرری وجود دارد.
🔻 ایننکته را نیز بیافزایم که اگر مداحی تنآزاری را در عزاداری پذیرفت، مراتب خشنتر آن همچون قمهزنی و تیغزنی و... نیز برایش توجیهپذیر است و معمولا از جهت ماهوی با آن مخالفتی ندارد، البته ممکن است به خاطر تبلیغات سوء اجتماعی یا منع رهبری، اینکارها را نپسندد، ولی در واقع خودش مقدمات توجیهپذیری آنها را فراهم میکند./حوزویات
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 لزوم ایجاد مساجد تخصصی برای کودکان و انتقال فرهنگ عاشورا
🔻 واقعه کربلا نه یک حادثه بلکه یک دانشگاه بزرگ تربیت حسینی است، واقعهای که بسیاری از آموزههای دینی را دربر دارد و والدین به عنوان افرادی که نقش مهم و اساسی در تربیت فرزندانشان بر عهده دارند، میتوانند با استفاده از ابزارهای مهم تربیتی از ظرفیت قیام عاشورا برای تربیت دینی فرزندان خود بهره گیرند.
🔻 محمدعلی موظفرستمی، محقق، نویسنده و پژوهشگر حوزه مسجد اظهارداشت: دچار نوعی سردرگی در حوزه مسجد شدهایم و هنوز نتوانستهایم با وجود اهمیت این حوزه در زمینه تربیت دینی کودکان، سیاستگذاری کلانی داشته باشیم و باید به سمت ایجاد مساجد تخصصی کودکان برویم.
🔻 اصل اینکه مسجد باید فضایی برای جذب و حضور کودکان باشد، کاملاً صحیح است، اما امروز نتوانستهایم از ظرفیت مساجد برای جذب به خوبی استفاده کنیم؛ حتی نیمی از این ظرفیت نیز در حوزه کودکان و نوجوانان مورد استفاده قرار نگرفته است. در این رابطه در مدیریت کلان و میانی کشور انسجام لازم برای این مسئله وجود ندارد.
🔻 مقوله آموزش ویژگی و نفس مسجد است و آموزش و عمل جزء لاینفک کارکرد مساجدند. زمانی که کودکان در مساجد حضور پیدا میکنند، باید آموزش تئوری و نظری دریافت کنند و در جریان آموزش عملی قرار گیرند و زمانی که این دو به خوبی در کنار هم به کودکان منتقل شود، تأثیر فراوانی میگذارد و به جذب آنها کمک میکند.
🔗|مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
26.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸🔸 دولت ضامن زنان سرپرست خانوار شد
🔻 در دولت شهید جمهور، رفع محرومیت و توانمندسازی زنان سرپرستخانوار از جمله ماموریتهای اصلی در حوزه زنان و خانواده بود و این دولت با تصویب و فعالسازی «صندوق ضمانت وام اشتغال زنان سرپرستخانوار» توانست حمایت خود از این گروه را تضمین کند.
🔻 دولت سیزدهم علاوه بر ضمانت زنان سرپرستخانوار، با طرح «کسب و کار پایدار خانوادهمحور»، فعال کردن ظرفیت زنان کارآفرین برای کمک به زنان کارجو، افزایش و تسریع ارائه تسهیلات، تاسیس و تجهیز بازارچههای فروش محصولات و امکان فروش در سکوی مجازی به صورت رایگان، شاخص جدیدی از حمایت از زنان سرپرست خانوار را به ثبت رساند./معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 مادری که یک جوان بهشتی تربیت کرد
🔻 «معصومه ظهیری» استاد حوزه و دانشگاه میگوید: حضرت علیاکبر علیهالسلام جوانی است که وجود مبارکش در حماسه شکوهمند کربلا با رشادتهای قابل تحسینش، لرزه بر قلب سپاه ظلم و ستم میانداخت.
🔻 لیلا سلاماللهعلیها از خاندانی بزرگ و با شرافت بود. جدش عروه یکی از دو مرد بزرگ و صاحب مقام در نزد قریش به شمار میرفت. این بانوی نامدار، مادرِ یکی از جوانان اهل بهشت و انسان عالمی از خاندان اهل بیت(ع) است.
🔻 درست است که آقا علیاکبر (ع)، فرزند امام معصوم است، اما حضور یک مادری مثل لیلا سلامالله علیها بود که باعث شد آقا علیاکبر (ع) جزء عالمان زمان خودش باشد. بانو لیلا خانهای داشت که محل سوال و جواب بود و حتی مهماننوازی و سخاوت از خصوصیات ایشان بود.
🔻 دیگر زنان حاضر در کربلا نیز این خصوصیات را داشتند هم داوطلبانه با کاروان حرکت کردند، هم اهل استقامت و مقاومت بودند و هم اهل جزع، فزع، ترس و اضطراب نبودند و هم کسانی بودند که بعد از واقعه کربلا در پیامرسانی نقش ویژهای داشتند.
🔻 نقل قوی و قابل استناد تاریخی در مورد مادر علیاکبر (ع) این است که ایشان اصلا در کربلا حضور نداشتند و قبل از واقعه کربلا وفات یافتند، اما ایشان فرزندی تربیت کردند که توانست حق را از باطل تشخیص دهد و طرف درست بایستد.
🔻 در انتخاب همسر، تربیت فرزندان، انتقال پیامهای ارزشی به نسل امروز، مطالعه زندگی سراسر نورانی این افراد را فراموش نکنیم که در ابعاد مختلف میتوان از اهل بیت الگوبرداری کرد.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|