🔸🔸 تنآزاری در عزاداری، از سینهزنی تا قمهزنی!
✍ حجتالاسلام مهدی مسائلی
🔻 در مراسم عزاداری یکی از مداحان انقلابی اصفهان که شهرتی کشوری دارد، شرکت کردم. در میان روضه هرچند یکبار از عزاداران میخواست خودزنی کرده و به گریه کردن بسنده نکنند.
🔻 در یادداشتها گفتهام این موضوع به خاطر نگاه نادرستی است که خودزنی را عزاداری میداند و کیفیت عزاداری را با تنآزاری تنظیم میکند؛ یعنی عزاداران هرچه زجر یا آسیب بیشتری به بدنشان وارد کنند ثواب بالاتری بردهاند. با این نگاه، در روضهخوانی کسی که به صورتش لطم و سیلی و خراش وارد کند، مصیبت را بهتر درک کرده و حمیّت حسینیاش قویتر است. مداح نیز تمام تلاشش را میکند که احساسات عزاداران را به این سمت و سو بکشاند. همچون جلادی بیرحم به سلاخی پیکر شهدا میپردازد و داستانهایی میگوید که غیرت عزاداران را تحریک کند. خلاصه به هر نحوی روی اعصاب عزاداران راه میرود. دست آخر نیز از امام زمان و سادات مجلس بابت این صراحتگویی(بلکه داستانسراییها) عذرخواهی میکند.
🔻 به هرحال، کمکم این خودزنیها برای عزاداران تبدیل به عادت شده و ناخودآگاه به عکسالعمل آنها در مصیبتخوانی تبدیل میشود. در سینهزنی نیز تقریبا این ذهنیت جاافتاده است که هرچه ضربهها محکمتر فرود آیند، سینهزنی و عزاداری با کیفیتتری انجام شده است. مداحها سینهزنان را توصیه به لختشدن میکنند تا صدای بهتری تولید شده و سینهها سرخ و کبود شود.
🔻 البته این تنآزاری در سینهزنی تحت تأثیر شنیدن مصیبت نیست، بلکه بیشتر معلول موسیقی و هیجان محیطی است که مداح آن را ایجاد میکند، از این جهت نمیتوان آن را ناشی از حزن و احساس درونی دانست و عزاداری قلمداد کرد. به صراحت باید گفت بعضی از سینهزنیها خصوصا در هنگام شور تبدیل به کنسرتی پرجنبوجوش برای مداح شدهاند. نحوه فیلمبرداری، سیستم صوتی، چیدمان عزاداران و حضور مداح در جایگاه و... به کنسرت شبیهترند تا مجلس سوگواری.
🔻 مختصر بگویم که در ماهیت عزاداری در توصیههای اهلبیت(ع) تنآزاری ظهوری ندارد و از افزودنیهای بعضی از شیعیان است. در دین اسلام هرعملی که به بدن آسیب وارد کند، مورد نهی قرار گرفته و حتی عبادات نیز در این هنگام نامشروع و حرام شدهاند، جالب اینکه پرهیز از آسیب به بدن در عبادات در فقه شیعه قویتر از فقه اهلسنت است و در برابر فتوای رخصت برای انجام و ترک عبادات ضرری در میان اهلسنت، در شیعه فتوای عزمیت و لزوم ترک عبادات ضرری وجود دارد.
🔻 ایننکته را نیز بیافزایم که اگر مداحی تنآزاری را در عزاداری پذیرفت، مراتب خشنتر آن همچون قمهزنی و تیغزنی و... نیز برایش توجیهپذیر است و معمولا از جهت ماهوی با آن مخالفتی ندارد، البته ممکن است به خاطر تبلیغات سوء اجتماعی یا منع رهبری، اینکارها را نپسندد، ولی در واقع خودش مقدمات توجیهپذیری آنها را فراهم میکند./حوزویات
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 لزوم ایجاد مساجد تخصصی برای کودکان و انتقال فرهنگ عاشورا
🔻 واقعه کربلا نه یک حادثه بلکه یک دانشگاه بزرگ تربیت حسینی است، واقعهای که بسیاری از آموزههای دینی را دربر دارد و والدین به عنوان افرادی که نقش مهم و اساسی در تربیت فرزندانشان بر عهده دارند، میتوانند با استفاده از ابزارهای مهم تربیتی از ظرفیت قیام عاشورا برای تربیت دینی فرزندان خود بهره گیرند.
🔻 محمدعلی موظفرستمی، محقق، نویسنده و پژوهشگر حوزه مسجد اظهارداشت: دچار نوعی سردرگی در حوزه مسجد شدهایم و هنوز نتوانستهایم با وجود اهمیت این حوزه در زمینه تربیت دینی کودکان، سیاستگذاری کلانی داشته باشیم و باید به سمت ایجاد مساجد تخصصی کودکان برویم.
🔻 اصل اینکه مسجد باید فضایی برای جذب و حضور کودکان باشد، کاملاً صحیح است، اما امروز نتوانستهایم از ظرفیت مساجد برای جذب به خوبی استفاده کنیم؛ حتی نیمی از این ظرفیت نیز در حوزه کودکان و نوجوانان مورد استفاده قرار نگرفته است. در این رابطه در مدیریت کلان و میانی کشور انسجام لازم برای این مسئله وجود ندارد.
🔻 مقوله آموزش ویژگی و نفس مسجد است و آموزش و عمل جزء لاینفک کارکرد مساجدند. زمانی که کودکان در مساجد حضور پیدا میکنند، باید آموزش تئوری و نظری دریافت کنند و در جریان آموزش عملی قرار گیرند و زمانی که این دو به خوبی در کنار هم به کودکان منتقل شود، تأثیر فراوانی میگذارد و به جذب آنها کمک میکند.
🔗|مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
26.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸🔸 دولت ضامن زنان سرپرست خانوار شد
🔻 در دولت شهید جمهور، رفع محرومیت و توانمندسازی زنان سرپرستخانوار از جمله ماموریتهای اصلی در حوزه زنان و خانواده بود و این دولت با تصویب و فعالسازی «صندوق ضمانت وام اشتغال زنان سرپرستخانوار» توانست حمایت خود از این گروه را تضمین کند.
🔻 دولت سیزدهم علاوه بر ضمانت زنان سرپرستخانوار، با طرح «کسب و کار پایدار خانوادهمحور»، فعال کردن ظرفیت زنان کارآفرین برای کمک به زنان کارجو، افزایش و تسریع ارائه تسهیلات، تاسیس و تجهیز بازارچههای فروش محصولات و امکان فروش در سکوی مجازی به صورت رایگان، شاخص جدیدی از حمایت از زنان سرپرست خانوار را به ثبت رساند./معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 مادری که یک جوان بهشتی تربیت کرد
🔻 «معصومه ظهیری» استاد حوزه و دانشگاه میگوید: حضرت علیاکبر علیهالسلام جوانی است که وجود مبارکش در حماسه شکوهمند کربلا با رشادتهای قابل تحسینش، لرزه بر قلب سپاه ظلم و ستم میانداخت.
🔻 لیلا سلاماللهعلیها از خاندانی بزرگ و با شرافت بود. جدش عروه یکی از دو مرد بزرگ و صاحب مقام در نزد قریش به شمار میرفت. این بانوی نامدار، مادرِ یکی از جوانان اهل بهشت و انسان عالمی از خاندان اهل بیت(ع) است.
🔻 درست است که آقا علیاکبر (ع)، فرزند امام معصوم است، اما حضور یک مادری مثل لیلا سلامالله علیها بود که باعث شد آقا علیاکبر (ع) جزء عالمان زمان خودش باشد. بانو لیلا خانهای داشت که محل سوال و جواب بود و حتی مهماننوازی و سخاوت از خصوصیات ایشان بود.
🔻 دیگر زنان حاضر در کربلا نیز این خصوصیات را داشتند هم داوطلبانه با کاروان حرکت کردند، هم اهل استقامت و مقاومت بودند و هم اهل جزع، فزع، ترس و اضطراب نبودند و هم کسانی بودند که بعد از واقعه کربلا در پیامرسانی نقش ویژهای داشتند.
🔻 نقل قوی و قابل استناد تاریخی در مورد مادر علیاکبر (ع) این است که ایشان اصلا در کربلا حضور نداشتند و قبل از واقعه کربلا وفات یافتند، اما ایشان فرزندی تربیت کردند که توانست حق را از باطل تشخیص دهد و طرف درست بایستد.
🔻 در انتخاب همسر، تربیت فرزندان، انتقال پیامهای ارزشی به نسل امروز، مطالعه زندگی سراسر نورانی این افراد را فراموش نکنیم که در ابعاد مختلف میتوان از اهل بیت الگوبرداری کرد.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 خشونت خانگی در غرب
🔻 وقتی انگلیس میبازد، خشونت خانگی در این کشور ۳۸درصد بالا میرود!
🔻 زنهای زیادی دیشب در انگلستان با دلهرهای سرشار از ترس منتظر بازگشت مردها به خانه بودند.../فرنگنوشت
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 سند ملی سبک پوشش اسلامی ایرانی ابلاغ شد
🔻 این مصوبه در ۷ ماده و ۵ تبصره بر اساس مصوبه شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی و به پیشنهاد شورای فرهنگ عمومی در جلسه هشتم خردادماه شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید و محمد مخبر آن را در سوم تیرماه به دستگاههای مسئول در حوزه حجاب ابلاغ کرد.
🔻 وزارتخانههای فرهنگ و ارشاد اسلامی، اقتصاد، صمت، معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، صدا و سیما، معاونت اجتماعی قوه قضاییه، مرکز ملی فضای مجازی، پلیس فتا، شورای اجتماعی کشور، اتاق اصناف، شورای فرهنگی اجتماعی زنان، کمیسیون فرهنگی مجلس از جمله دستگاههایی هستند که این مصوبه به آنها ابلاغ شده است.
🔻 در مقدمه این سند ملی آمده است: سبک زندگی به عنوان نقطه عطف میان اندیشه تمدنی انقلاب اسلامی و عرصه تحقق و اجرای آن همان منطقه میانی حدفاصل باورهای فطری و اراده منتهی به رفتار مردم است که از نیازهای طبیعی و قوای فعاله بشری متأثر بوده و عدم فعلیت یافتن شایسته و جامع انقلاب اسلامی در منطقه اعتباریات زمینه را برای نشو و نمای سنتهای غیرفطری فراهم می سازد و مانع از امتداد عقلانیت توحیدی در صحنه رفتار و عمل اجتماعی خواهد شد.
🔻 تمدن غربی به دنبال توسعه علوم طبیعی و صنعت ظرفیت فناورانه خود را برای پاسخگویی بهتر به مجموعه نیازهای انسان معاصر آشکار ساخت پشتوانه فلسفی و معرفتی دینگریزانه این انقلاب صنعتی به توسعه فرهنگ مادیگرایانه در جغرافیای فرهنگی غرب انجامید که به دنبال آن با ورود محصولات فناوری و الگوهای غربی به جوامع غیرغربی، سبک زندگی و فرهنگ مصرف غربی به این جوامع سرایت یافت. مسئله زمانی بارز میشود که ساز و کار مولد یک فرهنگ در ساخت تمدنی و در پی آن ایجاد سبکهایی در پاسخ روزآمد به نیازها عینیت نیافته و جای خود را به ساز و کار انفعال در دوگانه طرد حداکثری سبکهای موجود با پذیرش حداکثری آنها دهد که به دنبال خود در غیاب سبک بومی بهرهگیری از پاسخهای فرهنگ رقیب را رقم خواهد زد.
🔻در این سند چنین آورده شده است: اقتضای شکلگیری تمدن نوین اسلامی پاسخگویی مبتکرانه و ممتاز آن به مجموعه نیازهای انسان و جامعه در حوزه سبک زندگی است که سبک پوشش و لباس از مهمترین و برجستهترین آنهاست. آنچنان که در انفعال و فقر سبکسازی پوشش و آرایش با ورود فرهنگ مدرن و تمدن غربی به جامعه سنتی ایران متحمل تطورات و تغییرات ملموسی شد.
🔻 از این روست که زمینه سازی برای شکلگیری سبک پوشش و مد و لباس مبتنی بر ظرفیتهای فرهنگ اسلامی ایرانی و تجلی آن در قالب جلوههای ملموس عینی و فناورانه نقشی کلیدی و محوری را در شکلگیری و بسط تمدن اسلامی ایرانی ایفا میکند.
🔻 این مقدمه میافزاید: مسئله سبک پوشش و بومیسازی آن به ویژه در سالهای اخیر با پیشرفت و گسترش روزافزون جلوههای متنوع صنعت مد در جامعه ایران یکی از مناقشهبرانگیزترین موضوعات مطرح در حکمرانی فرهنگی است و به رغم پیشینه موجود به ویژه در حوزه ترویج حجاب سند مستقلی برای تبیین ابعاد سیاستی سبک پوشش فراهم نیامده است که با اتخاذ مقتضی تسهیلگر شکلگیری و تقویت سبک پوشش مبتنی بر هویت اصیل اسلامی ایرانی باشد.
🔻 بر این اساس سند پیش رو با درک اهمیت و ضرورت این مسئله به عنوان اولین سند راهبردی این حوزه در راستای تحقق اقدام ملی ۱٤ از راهبرد کلان ۵ نقشه مهندسی فرهنگی کشور بر اساس مصوبه ستاد مهندسی فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی به دنبال ارائه چارچوب حکمرانی مناسب برای شکلگیری منظومه و چرخه بومی سبک پوشش اسلامی ایرانی و عینیتبخشی به آن در سطح ملی و فراملی است؛ به این صورت که بر اساس ترسیم اولویتهای برآمده از مبانی اسلامی اسناد فرادستی به ویژه گام دوم انقلاب اسلامی و شناسایی شبکه مسائل محوری و انضمامی حوزه پوشش بدن و نیز توجه به خلاءهای سیاستی این حوزه تدوین و ارائه شده است.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
هدایت شده از رسانه نخبگانی بانوان
امام صادق (علیه السلام):
🔸🔸 كان عمّنا العبّاس نافذ البصيرة، صلب الايمان، جاهد مع أبى عبد اللَّه، و ابلى بلاء حسنا، و مضى شهيدا.
🔻 عموى گرانقدرم، عباس؛ انسانى هوشمند و ژرفنگر و آراسته به ايمانى آگاهانه و استوار و عميق بود؛ به همراه حسين(علیهالسلام) دليرانه مبارزه كرد و در آزمون سخت زندگى- با به جان خريدن رنجها و گرفتاریهاى بسيار در راه خدا- سرفراز و سربلند سر بر آورد و پس از جهادى سترگ و شجاعانه، جان را در راه خدا هديه كرد./جهاد تبیین
📚 شرح الاخبار فی فضائل الائمه الاطهار، ج3، ص184.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
13.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸🔸 حسین علیهالسلام و خانوادهاش الگوی سیاستورزی خانواده اسلامی
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴🏴 أعظَمَ اللهُ اجورَنا بمُصابِنا بِالحُسَینِ، وَ جَعَلَنا و ایّاکُم مِنَ الطّالِبینَ بِثارِهِ مَع وَلیّهِ الامامِ المَهدیِّ مِن آلِ مُحَمَّدٍ علیهالسلام
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 نکند افرادی که در مراکز قدرت قرار میگیرند به گذشته برگردند
🔻 جمیله علمالهدی همسر شهید رئیسی در جمع عزاداران زنجان اظهار داشت: شهید رئیسی به برکت روضه امام حسین (ع) بهتر از خیلیهای دیگر زندگی را معنا کرد و توانست ارزشها و مسئولیتها را معنا کند.
🔻 شایسته نیست از راهی که آمدیم به عقب برگردیم، این کشور در جهان موفق شده و عزتی به دست آورده و قدرتمند شده و لازم است از این دستاوردها صیانت شود.
🔻 معنای واقعی زندگی به معنای ارزشها و مسئولیتها در دولت سیزدهم تبدیل شد، لذا این راه باید تداوم داشته باشد و نباید به گذشته بازگردیم و با عملکردمان باعث رنجش و ناامیدی مردم شویم.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|